|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Hej hej!
Witajcie... Kg powoli po zwyżce świąteczno-weselnej lecą w dół. Dzisiaj w pracy sikałam jak najęta. Zważyłam się aż po powrocie i co? 1kg mniej ![]() Mieliśmy jechać jutro na rowerki a tu zimno się na jutro szykuje i chyba nici z wycieczki... :/
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak,miałam krwawienia,ale też byłam noc w szpitalu,przebadali mnie,doglądali wszystko sprawdzali i nic nie wykryli podobno jakies podrażnienie tylko
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś po pogrzebie musiałam wstąpić na obiad, a że zgłodniałam, to zjadłam udko bez skóry i sałatę bez sosu. Przede mną stał cały klosz ciasta, ale nie tknęłam nawet kawałka. Poprawka: tknęłam, bo podawałam siostrzenicy. A wracając do wypadu dziewczyn do babci, to jak po nie dziś pojechałam, to starsza nie chciała ze mną wracać. Ale męża siostra zdaje w tym roku maturę i przeszkadzałaby jej. W sklepie zerknęłam dziś na skład polędwicy z indyka Indykpolu, który reklamuje się, że polecany na Dukana. Zawartość mięsa indyka tylko 53,5%. Oprócz tego skrobia, czyli raczej ziemniaczana, jakieś stabilizatory i inne dodatki i do tego plazma krwi wieprzowej (jeśli dobrze przeczytałam, a nie przekręciłam wyraz). Odechciało mi się kupna |
|
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie wróciłam od znajomych, na piwie byłam... tzn oni pili i TŻ, ja o coli light siedziałam w porównaniu do teraz) w wieku 17 lat:Pale jeszcze 2 miesiące i napiję się ukochanego piwka
|
|
|
#4476 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dodaje zdjęcie butów - 1 co kupiłam i 2 na które miałam ochotę... moje to te na grubszym obcasie (słupku), drugie odpuściłam bo szpila strasznie cieniutka no i pasek wkoło kostki skraca nogę :/ a w tych moich muszę przyznać mam niezłą łydkę z profilu ![]() Cytat:
'plazma' (nie przekręciłaś nazwy) to po polsku osocze krwi, akurat nic 'groźnego' bo to głównie białka... ale nie wpadłabym na to że oni takie rzeczy tam dodają dziś miałam ochotę kupić wędlinę wołową w krakowskim kredensie ale cena (45zł/kg) mnie odstraszyła...
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2011-05-02 o 23:08 |
||
|
|
|
#4477 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tobie również życzę powodzenia jakoś damy radę
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę spać ![]() dużych spadków jutro Wam życzęęę
|
|
|
#4480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tej plazmie to wspomniałam, bo zaskoczył mnie taki składnik. A jak dodadzą wody i skrobi oraz innych zagęszczaczy i barwników, to już sporo się da "mięsa" zrobić ![]() Dla mnie szczytem ohydy wędliniarskiej był "boczek" ze słoniny. Zamiast chudych części boczku była słonina przekładana czymś w rodzaju mortadeli, bleee |
|
|
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niedługo ma się na polskim rynku ma się pojawić CYDR z jabłek. Pyszne, gazowane (coś koło 4% alkoholu) cudeńko! Polecam amatorką "szampana" i babskich piw ![]() ja na weselu nieźle popiłam. W szoku byłam, że miałam mocną głowę (chociaż zapobiegawczo piłam połóweczki). Lecę do TŻ do wyrka...
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
tak zrobię dzięki ;*
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- chyba tak zrobię , dzięki ;* |
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stres chyba jednak trochę mnie dopada,bo siedzę i ciągle powtarzam lektury Czytam,czytam mimo,że organizm już trochę odmawia posłuszeństwa - literki mi latają przed oczami Ale chcę jeszcze przejrzeć te trudniejsze pozycje i się kładę. Mamy plan z TŻem (też maturzysta) spotkać się jutro i na świeżym powietrzu i popytać się na wyrywki i ewentualnie wszystko razem powtórzyć na spokojnie ,tak ogólnikowo ![]() Ooo matko...już prawie druga,a ja dalej czytam Polski jest akurat przyjemny do nauki Ciekawy przynajmniej Tak samo jak języki-chociaż już trudniejsze. Cieszę się,że nie zdaję biologii,czy wosu,bo to przedmioty,których trzeba się uczyć na pamięć Edytowane przez mroziq Czas edycji: 2011-05-03 o 01:54 |
|
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że post już wstawiony stosunkowo dawno, ale mimo to coś mnie podkusiło, żeby go zacytować.
Mam nadzieje, że nie będziesz miała nic przeciwko, że przyczepię się troszkę twojego makijażu. Masz śliczną buźkę, a tą grubą krechą na dolnej powiece całą ją przytłaczasz. Postawiłabym bardziej na rzęsy - jakaś dobra maskara - i olejek rycynowy na noc żeby były dłuższe i ciemniejsze ( tylko polecam nałożenie np. nivei na łuk brwiowy, żebyś nie upaprała go sobie olejkiem, bo mogłabyś mieć później problem z zbyt szybko odrastającymi włoskami) ![]() W każdym razie spróbuj namalować kreskę od zewnętrznego kącika mniej więcej do połowy oka coraz słabiej naciskając kredką tak, żeby się rozmywała i używaj ją jakby prawie przy rzęsach. Potem podkręć rzęsy zalotką i je wytuszuj. Łatwy i szybki makijaż - zajmuje z jakieś 3-4 minuty. Dla ułatwienia dodam zdjęcie bez uwzględnienia całego makijażu, bo białego raczej ci nie polecam. Jest on wiele mocniejszy niż wyjdzie z rzeczywistości, bo kobitka ma sztuczne rzęsy i zapewne PS został tu użyty, ale mniej więcej wiesz o co mi chodzi. ![]() To tylko moje sugestie, ale uważam, że będzie ci tak bardziej do twarzy, bo malując czarną grubą kreskę optycznie zmniejszasz sobie oko. I gratuluje wszystkim spadków - ja jakoś po świętach nie mogę się pozbierać, choć wiem, że powinnam, bo dieta naprawdę jest świetna, a lato tuż tuż :-( Edytowane przez MarTynx Czas edycji: 2011-05-03 o 01:54 |
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma co czekać Przecież dukan to nie dieta ,to normalne jedzenie w wersji light hehehe Przepisy w internecie są naprawdę na wszystko Obiady jem praktycznie takie same jak przed dietą,ba nawet jem dużo więcej i niekiedy smaczniej A co do kreski pod okiem,to ja kiedyś,jeszcze w gimnazjum (początku malowania) non stop używałam czarnej kredki Oczywiście nie wiedząc,że można się malować inaczej,dla mnie kreska to już był super ekstra makijaż Dodam,że mam baaaardzo małe oczka,spory garbaty nos,owalną buzię i wąskie usta To na siłę pomniejszałam sobie jeszcze oczy Głupia ja Teraz staram się znaleźć szybki i łatwy sposób na powiększenie ich i ładne wyeksponowanie ![]() Jakieś sugestie,dla kogoś kto nie za bardzo lubi spędzać dużo czasu przed lustrem,ale chce wyglądać oszołamiająco ?
|
|
|
|
|
#4486 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety, ja juz chyba nigdy nie spojrze na siebie inaczej, chociaz wszyscy mowia ze swietnie wygladam...a ja ciagle widze te tlusciutka Natalke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje spadku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() superrrrr....wielkie gratulacje No wlasnie geterki...ostatnio ubralam legginsy, ladne czarne dlugie do tego tunike i krotka kurteczke - moj maz jak mnie zobaczyl powiedzial wow! za✂✂✂iscie...a ja widzialam wielkiego pulchniaka i czulam sie jakbym byla naga ![]() ![]() Cytat:
zazdroszcze...hehe
|
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
A tak ogólnie to Witam Lachony Moje Kochane
, chudzinki i inne gady hehe Ja dalej na fazie III...chociaż wciąż boje się jej jak cholera, dzisiaj weszłam na wage pierwszy raz od 2 tygodni i zdziwiłam sie bardzo bo waga taka sama jak na zakończenie fazy II czyli 76 kg... ![]() od nastepnego poniedziałku wracam do Was na II faze chce jeszcze jakies 6-10 kg a później już będę szcześliwa ![]() Majówka do bani bo pogoda niestety nie dopisała... Wczoraj było dosyć znosnie więc wybralismy sie z meżem na rybki, hehe jak stare dobre małżenstwo a co??!! hehe fajnie bylo, rozpalilismy ognisko a jak juz zrobilo sie naprawde ciemno maz zlozyl wedki i siedzielismy sobie we dwoje (nieco romantycznie) fajnie fajnie - bardzo mi sie podobało a i zapomnialam dodac ze jako uczte wypiłam sobie piwko - pierwszy raz od 5 m-ce ...mialam ogromny smak na nie ale nie bylo tak dobre jak w moich wyobrazeniach pewnie znowu bede miala spokoj na 5 m-ce hehe ![]() Kupilam sobie ostatnio kilka nowych rzeczy (ciuszków)...miedzy innymi wspomniane wczesniej legginsy, fajna tuniczke itd ale czuje sie w nich nago...i wydaje mi sie ze ludzie pomysla - jak taki slon mogl ubrac takie getry?? bleeee ochyda tak wlasnie mysle ...Do @ nie wiele bo jakies 3-4 dni i o dziwo humor w miare dopisuje - dzisiaj u nas odpust, pewnie wybierzemy sie poogladac co tam ciekawego oferuja za mega wielgachne ceny heheh a do tego wszytsko badziewne!!!!!Buziaczki Lalunie wpadne do Was pozniej!ps. niebawem kolejna czesc wątku...- hehe superrrr!
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-05-03 o 07:02 |
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuższej nieobecności
Mimo, że Wa podczytywałam to nie było zbytnio czasu pisać - poza tym wstyd było pisać bo.... ciągle mnie męczą jakieś grzeszki ale już jestem grzeczna Wzrostów nie mam więc jest dobrze ![]() Maksymalnie od połowy maja przechodzę na III (choć brakuje mi 3 kg) ale mam zamiar więcej ćwiczyć niż do tej pory - oby się udało, bo mam zamiar co drugi dzień śmigać na basen przed 7 rano a w pozostałe dni inne ćwiczonka zaś codziennie skakanka i hula hop. Buziaki i miłego dzionka! |
|
|
|
#4489 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry chudziunki!!
u mnie znów spadek więc -17.8 pogoda do ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() super, że na 3 fazie waga się utrzymuje no i fajnie, że wracasz do nas na II może będziesz częściej wpadała![]() nie przejmuj się, jesteś super laską tylko uświadom to sobie i zakładaj geterki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też pogoda zła
jeszcze się spakować muszę i do Szcz jechać ![]() ![]() to już wolę zostać w swoim łóżku ![]() ale najbardziej mi brakuje spania z TŻtem... jakoś się przyzwyczaiłam już mocno, że coś mnie grzeje w nocy i mam do kogo się przytulić
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki - w ten paskudny dzionek
gratuluje wszystkim spadków ![]() jaki dzień taki i ja mam nastrój - czuję się strasznie - mam doła czuję się staro, brzydko i do niczego przepraszam za moje żale ... z takim nastrojem to w ogóle nie powinnam wstawać a co dopiero odzywać się |
|
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
Nooo jest, jest, jest... W końcu jest spadek !!! i to pory bo z 99 na ok. 97
także prawie 2 kg ![]() Stało ciagle po świątecznym wzroście, szybko wróciło do przedświątecznej 99, i potem stało, a nawet skakało w górę ale nie zwracałam na to uwagi bo to była na PW.... wczoraj był ostatni (4ty) dzień PW i dzisiaj rano już mnie 2 kg mniej prawie ![]() a wiem, ze to juz będzie dla mnie oznaczało włożyć moje ukochane bojóweczki w rozm. 44 (małe 44).... Z tym, że ja na dół nie dąże do 38 ale do 40/42 ![]() Cieszę się jak głupia !!! A śmiać mi się chciało, bo rano stanęłam przed lustrem, spojrzałam na siebie... i mówię - no nie.... dzisiaj to już musi byc coś mniej - przecież czuję to i VOILA
http://becomefit4life.wordpress.com/ Edytowane przez WrednaZ Czas edycji: 2011-05-03 o 09:37 |
|
|
|
#4494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: gratuluję
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
byłam wczoraj w C&A jest masa ślicznych bluzeczek na takie foki jak ja
ale co ? tu odstaje, tu się źle układa... i w efekcie nic nie kupiłam, ale sis mierzyła coś i stanęłam między przebieralniami, chamy mają lustra pomniejszające, stałam i gapiłam się w to moje oszukane odbicie i wiecie co ? cuuuuudownie mi było ![]()
|
#4496 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może być genetyczne, spowodowane hormonami, może za mało cynku w diecie, albo wina jakiś leków jak bierzesz...polskiego nie lubiłam... nauka to jeszcze (lubiłam filozofię i gramatykę) ale nigdy nie potrafiłam wstrzelić się w klucz odpowiedzi za to biologię zdawałam - wbrew pozorom tam dużo jest na zrozumienie a nie na kucie... prawdziwa pamięciówa to musi być na historii - ble Cytat:
|
||
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4498 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesze sie jak głupia ze wracam na II hehehe Gratuluje spadku !!!!! ![]() Cytat:
teraz zazwyczaj spimy osobno bo mala chce zebym spala z nia i czasem jak mamy okazje spac razem to jest nam zwyczajnie nie wygodnie hehe rano wstajemy polamani hahaaCytat:
a co do przejscia na III faze, uwazam ze to dobry pomysł, przynajmniej na jakis czas, zebys sobie lekko odsapnęła a i moze uda sie rozpedzic nieco metabolizm ![]() Ja jestem juz jakis czas na III ale czuje niedosyt wiec wracam od poniedziałku na II ![]() Zastanow sie nad tym...:P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do luster - to prawda ze wyszczuplaja i dodatkowo to korzystne swiatło haha ale mimo ze wiem ze tak jest lubie sie tam przegladac a jak cos mi sie podoba to i tak to kupuje hehe
|
|
|
#4499 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
chamstwo no ale cóż, tak jest...
|
||
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() coś kiepsko się czuję;/ oczy mam zapuchnięte i katar, nie wiem dlaczego nawet głodna nie jestem, ale trzebaby wszamać placuszki, albo sałatkę...na wadze wzrost +0,2, a razem z wczorajszym +0,8 wrr;P zakupiłam dziś na grouponie 10 zabiegów na platformie wibracyjnej (redukującej tkankę tłuszczową i cellulit) za 30 zł zamiast 150zł, także sobie pójdę parę razy:P była może któraś na tym? a może któraś Wrocławianka chce iść ze mną? ![]() **Nadia, nie zostawiaj nas już nigdy !
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

mam nadzieję że będzie do 4 razy sztuka! 

Ja korzystam też na vitalii tam jest takie coś - pomiary i wykresy... wpisuje sobie ... za jakiś czas zobaczę ile mnie ubyło

wpadne do Was pozniej!
klask i: gratuluję