DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 22:35   #4471
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Hej hej!

Witajcie...

Kg powoli po zwyżce świąteczno-weselnej lecą w dół. Dzisiaj w pracy sikałam jak najęta. Zważyłam się aż po powrocie i co? 1kg mniej

Mieliśmy jechać jutro na rowerki a tu zimno się na jutro szykuje i chyba nici z wycieczki... :/

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:42   #4472
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
poszukaj na różnych portalach gdzie oceniają lekarzy, zawsze jakaś lepsza informacja o nich mam nadzieję że będzie do 4 razy sztuka!
przepraszam że tak publicznie pytam ale czy dobrze zapamiętałam że to ty miałaś kiedyś krwawienie z odbytu? usiłuję dociec przyczyny problemów z tymi włosami...
a co do diety to najgorsze dla włosów są te bezmięsne, dlatego musisz jeść dużo mięsa, ryb i pamiętać o warzywach na PW

PS - siedze i podziwiam jakie świetne buty sobie kupiłam... to jednak prawda że kobiecie od razu poprawia to humor
Pokaż buty

I tak,miałam krwawienia,ale też byłam noc w szpitalu,przebadali mnie,doglądali wszystko sprawdzali i nic nie wykryli podobno jakies podrażnienie tylko
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:49   #4473
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Aatena mogłabyś mi na PW podrzucić schemat jak taki arkusz zrobić?? Myślałam o czymś takim, ale tępam w excelach itp... może na wzorze będzie mi łatwiej Ja korzystam też na vitalii tam jest takie coś - pomiary i wykresy... wpisuje sobie ... za jakiś czas zobaczę ile mnie ubyło
Spróbuję jakoś to w PW wszystko opisać. Korzystam z arkusza w OpenOffice, ale w Excelu polecenia są identyczne.

Dziś po pogrzebie musiałam wstąpić na obiad, a że zgłodniałam, to zjadłam udko bez skóry i sałatę bez sosu. Przede mną stał cały klosz ciasta, ale nie tknęłam nawet kawałka. Poprawka: tknęłam, bo podawałam siostrzenicy.

A wracając do wypadu dziewczyn do babci, to jak po nie dziś pojechałam, to starsza nie chciała ze mną wracać. Ale męża siostra zdaje w tym roku maturę i przeszkadzałaby jej.

W sklepie zerknęłam dziś na skład polędwicy z indyka Indykpolu, który reklamuje się, że polecany na Dukana. Zawartość mięsa indyka tylko 53,5%. Oprócz tego skrobia, czyli raczej ziemniaczana, jakieś stabilizatory i inne dodatki i do tego plazma krwi wieprzowej (jeśli dobrze przeczytałam, a nie przekręciłam wyraz).
Odechciało mi się kupna
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:56   #4474
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aatena Pokaż wiadomość
plazma krwi wieprzowej

yeah ! ! !

Terry Pratchett
Stary 2011-05-02, 23:00   #4475
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hej hej!

Witajcie...

Kg powoli po zwyżce świąteczno-weselnej lecą w dół. Dzisiaj w pracy sikałam jak najęta. Zważyłam się aż po powrocie i co? 1kg mniej

Mieliśmy jechać jutro na rowerki a tu zimno się na jutro szykuje i chyba nici z wycieczki... :/
to nic, tylko gratulować

ja właśnie wróciłam od znajomych, na piwie byłam... tzn oni pili i TŻ, ja o coli light siedziałam pytali, ile już nie piję i jak powiedziałam ,że 4 miesiące to byli w szoku. ja w sumie też jak sobie uzmysłowiłam, że od 16tego roku życia nie miałam takiej przerwy. największa to 3 miesiące (też byłam na diecie - 7kg w 3 mce poszły, ale woooolno w porównaniu do teraz) w wieku 17 lat:P

ale jeszcze 2 miesiące i napiję się ukochanego piwka
Stary 2011-05-02, 23:06   #4476
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Pokaż buty

I tak,miałam krwawienia,ale też byłam noc w szpitalu,przebadali mnie,doglądali wszystko sprawdzali i nic nie wykryli podobno jakies podrażnienie tylko
robili ci kolonoskopie? bo wypadanie włosów może być przy problemach z jelitami...

dodaje zdjęcie butów - 1 co kupiłam i 2 na które miałam ochotę... moje to te na grubszym obcasie (słupku), drugie odpuściłam bo szpila strasznie cieniutka no i pasek wkoło kostki skraca nogę :/ a w tych moich muszę przyznać mam niezłą łydkę z profilu

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
W sklepie zerknęłam dziś na skład polędwicy z indyka Indykpolu, który reklamuje się, że polecany na Dukana. Zawartość mięsa indyka tylko 53,5%. Oprócz tego skrobia, czyli raczej ziemniaczana, jakieś stabilizatory i inne dodatki i do tego plazma krwi wieprzowej (jeśli dobrze przeczytałam, a nie przekręciłam wyraz).
Odechciało mi się kupna
skrobia może być kuku ale nie wiadomo... mnie to zadziwia jak oni z 50g mięsa robią 100g wędliny 'plazma' (nie przekręciłaś nazwy) to po polsku osocze krwi, akurat nic 'groźnego' bo to głównie białka... ale nie wpadłabym na to że oni takie rzeczy tam dodają dziś miałam ochotę kupić wędlinę wołową w krakowskim kredensie ale cena (45zł/kg) mnie odstraszyła...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sandals.jpg (6,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sandals2.jpg (35,7 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez 201604301943
Czas edycji: 2011-05-02 o 23:08
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:09   #4477
201604301943
Konto usunięte

te moje buty lepiej wyglądaja na żywo jednak

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
piwko jak piwko - mogło by nie istnieć... mi się marzy wódeczka z sokiem pomidorowym
Stary 2011-05-02, 23:11   #4478
Agnieszka2910
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Podobnie zaczęłyśmy, jednak u mnie pierwsza faza trwała 6dni i schudłam 3kg
Powodzenia!
dzięki Tobie również życzę powodzenia jakoś damy radę
Stary 2011-05-02, 23:12   #4479
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
piwko jak piwko - mogło by nie istnieć... mi się marzy wódeczka z sokiem pomidorowym
każdy lubi coś innego

idę spać
dużych spadków jutro Wam życzęęę
Stary 2011-05-02, 23:39   #4480
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
to nic, tylko gratulować

ja właśnie wróciłam od znajomych, na piwie byłam... tzn oni pili i TŻ, ja o coli light siedziałam pytali, ile już nie piję i jak powiedziałam ,że 4 miesiące to byli w szoku. ja w sumie też jak sobie uzmysłowiłam, że od 16tego roku życia nie miałam takiej przerwy. największa to 3 miesiące (też byłam na diecie - 7kg w 3 mce poszły, ale woooolno w porównaniu do teraz) w wieku 17 lat:P

Ja miałam przerwę bez picia prawie cztery lata. Ciąża - karmienie - ciąża - karmienie. I jak rok temu przestałam karmić, to dopiero koleżanka uświadomiła mnie, że znów mogę.

O tej plazmie to wspomniałam, bo zaskoczył mnie taki składnik. A jak dodadzą wody i skrobi oraz innych zagęszczaczy i barwników, to już sporo się da "mięsa" zrobić

Dla mnie szczytem ohydy wędliniarskiej był "boczek" ze słoniny. Zamiast chudych części boczku była słonina przekładana czymś w rodzaju mortadeli, bleee
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:48   #4481
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
a dla mnie wino. najlepiej musujące!!! mniami....
niedługo ma się na polskim rynku ma się pojawić CYDR z jabłek. Pyszne, gazowane (coś koło 4% alkoholu) cudeńko! Polecam amatorką "szampana" i babskich piw

ja na weselu nieźle popiłam. W szoku byłam, że miałam mocną głowę (chociaż zapobiegawczo piłam połóweczki).

Lecę do TŻ do wyrka...

Terry Pratchett
Stary 2011-05-03, 00:07   #4482
anita9005
Rozeznanie

tak zrobię dzięki ;*

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

chyba tak zrobię , dzięki ;*

Cytat:
idziesz normalnie swoim trybem - jedynie co to dokładasz ruchu i możesz ograniczyć skrobie, kakao...

no tak - 3 lekarzy i dalej nic nie wiadomo... trudno o dobrego dermatologa, trzeba by szukać dalej tylko cholera za wszystko trzeba płacić
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 00:46   #4483
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
robili ci kolonoskopie? bo wypadanie włosów może być przy problemach z jelitami...

dodaje zdjęcie butów - 1 co kupiłam i 2 na które miałam ochotę... moje to te na grubszym obcasie (słupku), drugie odpuściłam bo szpila strasznie cieniutka no i pasek wkoło kostki skraca nogę :/ a w tych moich muszę przyznać mam niezłą łydkę z profilu
Miałam robioną kolonoskopię,bardzo nieprzyjemnie badanie,ale wszystko było w porządku. Poprali próbkę do badań i również wszystko spoko.. Dlatego choroba myślę odpada...Może wypadanie włosów to genetyczne? Chociaż mama ma bardzo gęste włosy...Babcia już mniej ale też nie ma i nie miała takich problemów,co ja. Chociaż babcia od strony taty... Ech nie wiem

Stres chyba jednak trochę mnie dopada,bo siedzę i ciągle powtarzam lektury Czytam,czytam mimo,że organizm już trochę odmawia posłuszeństwa - literki mi latają przed oczami Ale chcę jeszcze przejrzeć te trudniejsze pozycje i się kładę.
Mamy plan z TŻem (też maturzysta) spotkać się jutro i na świeżym powietrzu i popytać się na wyrywki i ewentualnie wszystko razem powtórzyć na spokojnie ,tak ogólnikowo

Ooo matko...już prawie druga,a ja dalej czytam Polski jest akurat przyjemny do nauki Ciekawy przynajmniej Tak samo jak języki-chociaż już trudniejsze. Cieszę się,że nie zdaję biologii,czy wosu,bo to przedmioty,których trzeba się uczyć na pamięć

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-05-03 o 01:54
Stary 2011-05-03, 01:52   #4484
MarTynx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
Wiem, że post już wstawiony stosunkowo dawno, ale mimo to coś mnie podkusiło, żeby go zacytować. Mam nadzieje, że nie będziesz miała nic przeciwko, że przyczepię się troszkę twojego makijażu. Masz śliczną buźkę, a tą grubą krechą na dolnej powiece całą ją przytłaczasz. Postawiłabym bardziej na rzęsy - jakaś dobra maskara - i olejek rycynowy na noc żeby były dłuższe i ciemniejsze ( tylko polecam nałożenie np. nivei na łuk brwiowy, żebyś nie upaprała go sobie olejkiem, bo mogłabyś mieć później problem z zbyt szybko odrastającymi włoskami)

W każdym razie spróbuj namalować kreskę od zewnętrznego kącika mniej więcej do połowy oka coraz słabiej naciskając kredką tak, żeby się rozmywała i używaj ją jakby prawie przy rzęsach. Potem podkręć rzęsy zalotką i je wytuszuj. Łatwy i szybki makijaż - zajmuje z jakieś 3-4 minuty. Dla ułatwienia dodam zdjęcie bez uwzględnienia całego makijażu, bo białego raczej ci nie polecam. Jest on wiele mocniejszy niż wyjdzie z rzeczywistości, bo kobitka ma sztuczne rzęsy i zapewne PS został tu użyty, ale mniej więcej wiesz o co mi chodzi.

To tylko moje sugestie, ale uważam, że będzie ci tak bardziej do twarzy, bo malując czarną grubą kreskę optycznie zmniejszasz sobie oko.

I gratuluje wszystkim spadków - ja jakoś po świętach nie mogę się pozbierać, choć wiem, że powinnam, bo dieta naprawdę jest świetna, a lato tuż tuż :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makijaz.jpg (30,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez MarTynx
Czas edycji: 2011-05-03 o 01:54
MarTynx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 02:19   #4485
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarTynx Pokaż wiadomość
Wiem, że post już wstawiony stosunkowo dawno, ale mimo to coś mnie podkusiło, żeby go zacytować. Mam nadzieje, że nie będziesz miała nic przeciwko, że przyczepię się troszkę twojego makijażu. Masz śliczną buźkę, a tą grubą krechą na dolnej powiece całą ją przytłaczasz. Postawiłabym bardziej na rzęsy - jakaś dobra maskara - i olejek rycynowy na noc żeby były dłuższe i ciemniejsze ( tylko polecam nałożenie np. nivei na łuk brwiowy, żebyś nie upaprała go sobie olejkiem, bo mogłabyś mieć później problem z zbyt szybko odrastającymi włoskami)

W każdym razie spróbuj namalować kreskę od zewnętrznego kącika mniej więcej do połowy oka coraz słabiej naciskając kredką tak, żeby się rozmywała i używaj ją jakby prawie przy rzęsach. Potem podkręć rzęsy zalotką i je wytuszuj. Łatwy i szybki makijaż - zajmuje z jakieś 3-4 minuty. Dla ułatwienia dodam zdjęcie bez uwzględnienia całego makijażu, bo białego raczej ci nie polecam. Jest on wiele mocniejszy niż wyjdzie z rzeczywistości, bo kobitka ma sztuczne rzęsy i zapewne PS został tu użyty, ale mniej więcej wiesz o co mi chodzi.

To tylko moje sugestie, ale uważam, że będzie ci tak bardziej do twarzy, bo malując czarną grubą kreskę optycznie zmniejszasz sobie oko.

I gratuluje wszystkim spadków - ja jakoś po świętach nie mogę się pozbierać, choć wiem, że powinnam, bo dieta naprawdę jest świetna, a lato tuż tuż :-(
Zbieraj tyłeczek w troki i wracaj tutaj do nas Nie ma co czekać Przecież dukan to nie dieta ,to normalne jedzenie w wersji light hehehe Przepisy w internecie są naprawdę na wszystko Obiady jem praktycznie takie same jak przed dietą,ba nawet jem dużo więcej i niekiedy smaczniej

A co do kreski pod okiem,to ja kiedyś,jeszcze w gimnazjum (początku malowania) non stop używałam czarnej kredki Oczywiście nie wiedząc,że można się malować inaczej,dla mnie kreska to już był super ekstra makijaż Dodam,że mam baaaardzo małe oczka,spory garbaty nos,owalną buzię i wąskie usta To na siłę pomniejszałam sobie jeszcze oczy Głupia ja Teraz staram się znaleźć szybki i łatwy sposób na powiększenie ich i ładne wyeksponowanie
Jakieś sugestie,dla kogoś kto nie za bardzo lubi spędzać dużo czasu przed lustrem,ale chce wyglądać oszołamiająco ?
Stary 2011-05-03, 06:49   #4486
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Witam chudzinki jednodniowa majówka udana w 100%
na wagę nie wchodzę, bo mam odwyk 2 tygodniowy, co by w paranoję nie popadać

muszę jeszcze dziś z siostrunią trochę czasu spędzić, bo jak przyjadę za 2 tyg to może jej już nie być, a mogę ją zastać pakującą się czy coś...
Ojjj tak ja tez zrobiłam sobie wolne od wchodzenia na wage i powiem szczerze ze strasznie sie tego bałam bo faza III trwa a dzisiaj wchodze i co?? wszystko w jak najlepszym porzadku...

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
wiem, ale jak tak długo sie było grubaskiem to to zostaje
No niestety, ja juz chyba nigdy nie spojrze na siebie inaczej, chociaz wszyscy mowia ze swietnie wygladam...a ja ciagle widze te tlusciutka Natalke

Cytat:
Od zawsze miałam problemy z włosami...Stosowałam już chyba wszystko...Kiedyś miałam takie wcierki i chyba znowu w nie zainwestuję...Ale czy to nie za dużo "chemii" ? Szampon,maska,odżywki i do tego jeszcze wcierki ? Łykam też tabletki Marz Special ... Zaraz polecę po jakieś herbatki z pokrzywą...Tylko powiedzcie mi dokładać do tych włosów jeszcze wcierki ? Czy za dużo ?
Mnie sie wydaje ze spokojnie mozesz uzyc jesli pomogły Ci juz kiedys...

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Hej Moje Kochane!!!

Nie zaglądałam do Was ostatnio. Majóweczka trwa i odpoczywam na całego. Ładuję akumulatorki i oczywiście dukam

Powolutku kończy mi się @ i mam nadzieję, że po dzisiejszych P cały świąteczny wzrost pójdzie precz a może nawet z nawiązką??
Pomimo, że waga jakoś nie spada w zabójczym tempie, czuję się bardzo lekka. Zaniedbałam ostatnio picie zielonej herbatki, więc teraz nadrabiam

Coraz większą przyjemność sprawia mi przeglądanie się w lustrze!!!
Pierwszy raz od bardzo dawna, nie muszę już pod obciskłe bluzki zakładać koszulki, która zamaskuje boczki, bo już ich nie ma! Talia wróciła!
Aż przyjemniej zerknąć na tę nową figurkę Hmm...chyba i ja muszę wreszcie zamieścić jakieś porównanie

OBIECUJĘ, ŻE NADROBIĘ MOJĄ NIEOBECNOŚĆ! Ściskam Was cieplutko moje pięknotki!
Ja tez niestety zaniedbałam forum i sama sie normalnie za to zleje hehe ale staram sie nadrabiac ile sie da...majowka trwa ale pogoda jakas taka do bani, przynajmniej u mnie...

Cytat:
Napisane przez julitaw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Znow ubylo -0.7 przez 2 dni w sumie 5kg juz bedzie
Gratuluje spadku

Cytat:
Napisane przez julitaw Pokaż wiadomość
Sproboj dostac takie cudo w sprayu do smazenia.
Moze przez neta uda ci sie kupic.
Zawartosc tluszczu - 0, a wszystko wychodzi piekne i przyrumienione (przepraszam za reklame, ale staram sie pomoc - firma Wilton, non-stick spray do pieczenia i smazenia)
Ooo fajne takie cos...moze tez nabede

Cytat:
dzień dobry chudziunki!!
ja nareszcie w domu. chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić.ale pochwalę się, że u mnie -17,3
jeszcze tylko jutro i koniec weekendu

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

TŻ-ta ciocie wszystkie zachwycone że super wyglądam itd..
no i kupiłam sobie bluzeczki 3 i geterki
Kochana 17 kg juz za toba?? Wow!!!! :cmo k:
superrrrr....wielkie gratulacje

No wlasnie geterki...ostatnio ubralam legginsy, ladne czarne dlugie do tego tunike i krotka kurteczke - moj maz jak mnie zobaczyl powiedzial wow! za✂✂✂iscie...a ja widzialam wielkiego pulchniaka i czulam sie jakbym byla naga

Cytat:
ładne te buciki...nawet bardzo ladne - takie w moim stylu!
zazdroszcze...hehe

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 06:59   #4487
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

A tak ogólnie to Witam Lachony Moje Kochane , chudzinki i inne gady hehe

Ja dalej na fazie III...chociaż wciąż boje się jej jak cholera, dzisiaj weszłam na wage pierwszy raz od 2 tygodni i zdziwiłam sie bardzo bo waga taka sama jak na zakończenie fazy II czyli 76 kg...:jupi : jestem mega zadowolona, ta dieta jest wprost rewelacyjna i wiecie co??? Ja chce jeszcze!!!!!!!!!!

od nastepnego poniedziałku wracam do Was na II faze chce jeszcze jakies 6-10 kg a później już będę szcześliwa

Majówka do bani bo pogoda niestety nie dopisała...
Wczoraj było dosyć znosnie więc wybralismy sie z meżem na rybki, hehe jak stare dobre małżenstwo a co??!! hehe fajnie bylo, rozpalilismy ognisko a jak juz zrobilo sie naprawde ciemno maz zlozyl wedki i siedzielismy sobie we dwoje (nieco romantycznie) fajnie fajnie - bardzo mi sie podobało a i zapomnialam dodac ze jako uczte wypiłam sobie piwko - pierwszy raz od 5 m-ce ...mialam ogromny smak na nie ale nie bylo tak dobre jak w moich wyobrazeniach pewnie znowu bede miala spokoj na 5 m-ce hehe

Kupilam sobie ostatnio kilka nowych rzeczy (ciuszków)...miedzy innymi wspomniane wczesniej legginsy, fajna tuniczke itd ale czuje sie w nich nago...i wydaje mi sie ze ludzie pomysla - jak taki slon mogl ubrac takie getry?? bleeee ochyda tak wlasnie mysle ...
Do @ nie wiele bo jakies 3-4 dni i o dziwo humor w miare dopisuje - dzisiaj u nas odpust, pewnie wybierzemy sie poogladac co tam ciekawego oferuja za mega wielgachne ceny heheh a do tego wszytsko badziewne!!!!!

Buziaczki Lalunie wpadne do Was pozniej!

ps. niebawem kolejna czesc wątku...- hehe superrrr!

Faza II - trwa...

Edytowane przez Nadiia24
Czas edycji: 2011-05-03 o 07:02
Stary 2011-05-03, 08:50   #4488
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie po dłuższej nieobecności
Mimo, że Wa podczytywałam to nie było zbytnio czasu pisać - poza tym wstyd było pisać bo.... ciągle mnie męczą jakieś grzeszki ale już jestem grzeczna Wzrostów nie mam więc jest dobrze
Maksymalnie od połowy maja przechodzę na III (choć brakuje mi 3 kg) ale mam zamiar więcej ćwiczyć niż do tej pory - oby się udało, bo mam zamiar co drugi dzień śmigać na basen przed 7 rano a w pozostałe dni inne ćwiczonka zaś codziennie skakanka i hula hop.
Buziaki i miłego dzionka!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:02   #4489
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dzień dobry chudziunki!!

u mnie znów spadek więc -17.8
pogoda do a chciałam z TŻ-tem jechać dzisiaj nad zalew na spacerek

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
A tak ogólnie to Witam Lachony Moje Kochane , chudzinki i inne gady hehe

Ja dalej na fazie III...chociaż wciąż boje się jej jak cholera, dzisiaj weszłam na wage pierwszy raz od 2 tygodni i zdziwiłam sie bardzo bo waga taka sama jak na zakończenie fazy II czyli 76 kg...:jupi : jestem mega zadowolona, ta dieta jest wprost rewelacyjna i wiecie co??? Ja chce jeszcze!!!!!!!!!!

od nastepnego poniedziałku wracam do Was na II faze chce jeszcze jakies 6-10 kg a później już będę szcześliwa

Majówka do bani bo pogoda niestety nie dopisała...
Wczoraj było dosyć znosnie więc wybralismy sie z meżem na rybki, hehe jak stare dobre małżenstwo a co??!! hehe fajnie bylo, rozpalilismy ognisko a jak juz zrobilo sie naprawde ciemno maz zlozyl wedki i siedzielismy sobie we dwoje (nieco romantycznie) fajnie fajnie - bardzo mi sie podobało a i zapomnialam dodac ze jako uczte wypiłam sobie piwko - pierwszy raz od 5 m-ce ...mialam ogromny smak na nie ale nie bylo tak dobre jak w moich wyobrazeniach pewnie znowu bede miala spokoj na 5 m-ce hehe

Kupilam sobie ostatnio kilka nowych rzeczy (ciuszków)...miedzy innymi wspomniane wczesniej legginsy, fajna tuniczke itd ale czuje sie w nich nago...i wydaje mi sie ze ludzie pomysla - jak taki slon mogl ubrac takie getry?? bleeee ochyda tak wlasnie mysle ...
Do @ nie wiele bo jakies 3-4 dni i o dziwo humor w miare dopisuje - dzisiaj u nas odpust, pewnie wybierzemy sie poogladac co tam ciekawego oferuja za mega wielgachne ceny heheh a do tego wszytsko badziewne!!!!!

Buziaczki Lalunie wpadne do Was pozniej!

ps. niebawem kolejna czesc wątku...- hehe superrrr!
Witam Panią

super, że na 3 fazie waga się utrzymuje no i fajnie, że wracasz do nas na II może będziesz częściej wpadała
nie przejmuj się, jesteś super laską tylko uświadom to sobie i zakładaj geterki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez MarTynx Pokaż wiadomość

dzięki

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:10   #4490
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

u mnie też pogoda zła
jeszcze się spakować muszę i do Szcz jechać
to już wolę zostać w swoim łóżku
ale najbardziej mi brakuje spania z TŻtem... jakoś się przyzwyczaiłam już mocno, że coś mnie grzeje w nocy i mam do kogo się przytulić
Stary 2011-05-03, 09:12   #4491
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
u mnie też pogoda zła
jeszcze się spakować muszę i do Szcz jechać
to już wolę zostać w swoim łóżku
ale najbardziej mi brakuje spania z TŻtem... jakoś się przyzwyczaiłam już mocno, że coś mnie grzeje w nocy i mam do kogo się przytulić
ja też już się tak przyzwyczaiłam, że bez TŻ-ta nie mogę zasnąć, a jedzie w poniedziałek na szkolenie do warszawy na 2 tyg. więc nie wiem jak to będzie

Stary 2011-05-03, 09:26   #4492
basia_ww
Zakorzenienie

cześć chudzinki - w ten paskudny dzionek

gratuluje wszystkim spadków

jaki dzień taki i ja mam nastrój - czuję się strasznie - mam doła
czuję się staro, brzydko i do niczego , te motywatory które powstawiałyście uświadomiły mi że nigdy nie będę wyglądać tak jakbym chciała, wszyscy zrzucaja po 20 kg bez problemu a ja nie mogę swoich ostatnich 5 kg zgubić, jak patrzę na moje uda i brzuch to dopiero mam depresję, że z chęcią wszystko rzuciłabym w diabły i zjadła wielką biała czekoladę z okenkiem z całymi orzechami , ale dobrze że sklep gdzie mnie wołała kup mnie - dziś zamknięty więc może ta głupia myśl przejdzie mi do jutra, zresztą wtedy to dopiero załapałabym doła że się poddałam. Nie wiem co robić - przechodzę chyba na III fazę i utrwale już to co mam, bo nic chyba więcej z tego nie będzie...

przepraszam za moje żale ... z takim nastrojem to w ogóle nie powinnam wstawać a co dopiero odzywać się
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:36   #4493
WrednaZ
Raczkowanie

Nooo jest, jest, jest... W końcu jest spadek !!! i to pory bo z 99 na ok. 97 także prawie 2 kg

Stało ciagle po świątecznym wzroście, szybko wróciło do przedświątecznej 99, i potem stało, a nawet skakało w górę ale nie zwracałam na to uwagi bo to była na PW.... wczoraj był ostatni (4ty) dzień PW i dzisiaj rano już mnie 2 kg mniej prawie :jupi : Tym bardziej się cieszę, że znając moją zaniżającą o ok. 2 kg wagę (niestety elektronicznej nie udało się reanimować, może kupimy niedługo nową) to już nawet na prawidłowej, zeszlam z pułapu trzycfrowego, i coraz bliżej do 95, potem do 90... i może na moja imprezę wakacyjną zobaczę 8 z przodu a wiem, ze to juz będzie dla mnie oznaczało włożyć moje ukochane bojóweczki w rozm. 44 (małe 44).... Z tym, że ja na dół nie dąże do 38 ale do 40/42

Cieszę się jak głupia !!! A śmiać mi się chciało, bo rano stanęłam przed lustrem, spojrzałam na siebie... i mówię - no nie.... dzisiaj to już musi byc coś mniej - przecież czuję to i VOILA

Edytowane przez WrednaZ
Czas edycji: 2011-05-03 o 09:37
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:39   #4494
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Nooo jest, jest, jest... W końcu jest spadek !!! i to pory bo z 99 na ok. 97 także prawie 2 kg

Stało ciagle po świątecznym wzroście, szybko wróciło do przedświątecznej 99, i potem stało, a nawet skakało w górę ale nie zwracałam na to uwagi bo to była na PW.... wczoraj był ostatni (4ty) dzień PW i dzisiaj rano już mnie 2 kg mniej prawie :jupi : Tym bardziej się cieszę, że znając moją zaniżającą o ok. 2 kg wagę (niestety elektronicznej nie udało się reanimować, może kupimy niedługo nową) to już nawet na prawidłowej, zeszlam z pułapu trzycfrowego, i coraz bliżej do 95, potem do 90... i może na moja imprezę wakacyjną zobaczę 8 z przodu a wiem, ze to juz będzie dla mnie oznaczało włożyć moje ukochane bojóweczki w rozm. 44 (małe 44).... Z tym, że ja na dół nie dąże do 38 ale do 40/42

Cieszę się jak głupia !!! A śmiać mi się chciało, bo rano stanęłam przed lustrem, spojrzałam na siebie... i mówię - no nie.... dzisiaj to już musi byc coś mniej - przecież czuję to i VOILA
klask i: gratuluję

Stary 2011-05-03, 09:47   #4495
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

byłam wczoraj w C&A jest masa ślicznych bluzeczek na takie foki jak ja
ale co ? tu odstaje, tu się źle układa... i w efekcie nic nie kupiłam, ale sis mierzyła coś i stanęłam między przebieralniami, chamy mają lustra pomniejszające, stałam i gapiłam się w to moje oszukane odbicie i wiecie co ? cuuuuudownie mi było
Stary 2011-05-03, 10:03   #4496
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Miałam robioną kolonoskopię,bardzo nieprzyjemnie badanie,ale wszystko było w porządku. Poprali próbkę do badań i również wszystko spoko.. Dlatego choroba myślę odpada...Może wypadanie włosów to genetyczne? Chociaż mama ma bardzo gęste włosy...Babcia już mniej ale też nie ma i nie miała takich problemów,co ja. Chociaż babcia od strony taty... Ech nie wiem

Ooo matko...już prawie druga,a ja dalej czytam Polski jest akurat przyjemny do nauki Ciekawy przynajmniej Tak samo jak języki-chociaż już trudniejsze. Cieszę się,że nie zdaję biologii,czy wosu,bo to przedmioty,których trzeba się uczyć na pamięć
no to dobrze że wszystko wtedy sprawdzili i że jest ok może być genetyczne, spowodowane hormonami, może za mało cynku w diecie, albo wina jakiś leków jak bierzesz...

polskiego nie lubiłam... nauka to jeszcze (lubiłam filozofię i gramatykę) ale nigdy nie potrafiłam wstrzelić się w klucz odpowiedzi za to biologię zdawałam - wbrew pozorom tam dużo jest na zrozumienie a nie na kucie... prawdziwa pamięciówa to musi być na historii - ble

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość

czuję się staro, brzydko i do niczego , te motywatory które powstawiałyście uświadomiły mi że nigdy nie będę wyglądać tak jakbym chciała, wszyscy zrzucaja po 20 kg bez problemu a ja nie mogę swoich ostatnich 5 kg zgubić, jak patrzę na moje uda i brzuch to dopiero mam depresję, że z chęcią wszystko rzuciłabym w diabły i zjadła wielką biała czekoladę z okenkiem z całymi orzechami , ale dobrze że sklep gdzie mnie wołała kup mnie - dziś zamknięty więc może ta głupia myśl przejdzie mi do jutra, zresztą wtedy to dopiero załapałabym doła że się poddałam. Nie wiem co robić - przechodzę chyba na III fazę i utrwale już to co mam, bo nic chyba więcej z tego nie będzie...

przepraszam za moje żale ... z takim nastrojem to w ogóle nie powinnam wstawać a co dopiero odzywać się
ej kochana to wszystko pewno wina paskudenj pogody, każdy się przy takiej źle czuje i dopadają nas doły... czemu uwaąsza że nigdy nie będziesz wyglądać jakbyś chciała? przecież to możliwe! oczywiście jeśli teraz nie czujesz się na siłach na II fazę to idź na III - ustabilizujesz, zjesz parę smakołyków i wrócisz na II fazę pełna nowych sił i zapału
Stary 2011-05-03, 10:04   #4497
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
ale co ? tu odstaje, tu się źle układa... i w efekcie nic nie kupiłam, ale sis mierzyła coś i stanęłam między przebieralniami, chamy mają lustra pomniejszające, stałam i gapiłam się w to moje oszukane odbicie i wiecie co ? cuuuuudownie mi było
a ja sobie tam ostatnio jedną bluzeczkę kupiłam i geterki

Stary 2011-05-03, 10:06   #4498
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
dzień dobry chudziunki!!

u mnie znów spadek więc -17.8
pogoda do a chciałam z TŻ-tem jechać dzisiaj nad zalew na spacerek

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Witam Panią

super, że na 3 fazie waga się utrzymuje no i fajnie, że wracasz do nas na II może będziesz częściej wpadała
nie przejmuj się, jesteś super laską tylko uświadom to sobie i zakładaj geterki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

dzięki
a u nas dzis odpust ale zaczeło lac wiec szanse na wyjscie marne...coz jakos mnie to nie martwi...przynajmniej nie ubedzie mi kasiurki w portfelu hehe

Ciesze sie jak głupia ze wracam na II hehehe

Gratuluje spadku !!!!!

Cytat:
ja też już się tak przyzwyczaiłam, że bez TŻ-ta nie mogę zasnąć, a jedzie w poniedziałek na szkolenie do warszawy na 2 tyg. więc nie wiem jak to będzie
Kiedys tez tak myslalam, dopoki nie urodzilam dziecka teraz zazwyczaj spimy osobno bo mala chce zebym spala z nia i czasem jak mamy okazje spac razem to jest nam zwyczajnie nie wygodnie hehe rano wstajemy polamani hahaa

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość

Ojjj Slonko a co to za nastroj?? Glowa do gory, Ty i tak juz wiele bardzo wiele osiagnełaś a co do przejscia na III faze, uwazam ze to dobry pomysł, przynajmniej na jakis czas, zebys sobie lekko odsapnęła a i moze uda sie rozpedzic nieco metabolizm
Ja jestem juz jakis czas na III ale czuje niedosyt wiec wracam od poniedziałku na II

Zastanow sie nad tym...:P

Cytat:

Stało ciagle po świątecznym wzroście, szybko wróciło do przedświątecznej 99, i potem stało, a nawet skakało w górę ale nie zwracałam na to uwagi bo to była na PW.... wczoraj był ostatni (4ty) dzień PW i dzisiaj rano już mnie 2 kg mniej prawie Tym bardziej się cieszę, że znając moją zaniżającą o ok. 2 kg wagę (niestety elektronicznej nie udało się reanimować, może kupimy niedługo nową) to już nawet na prawidłowej, zeszlam z pułapu trzycfrowego, i coraz bliżej do 95, potem do 90... i może na moja imprezę wakacyjną zobaczę 8 z przodu a wiem, ze to juz będzie dla mnie oznaczało włożyć moje ukochane bojóweczki w rozm. 44 (małe 44).... Z tym, że ja na dół nie dąże do 38 ale do 40/42

Gratuluje spadku

Cytat:
Lubie ten sklep...i wcale nie dlatego ze sa tam tez ciuszki na walenie hahah po prostu maja czasem bardzo oryginalne fasony!

a co do luster - to prawda ze wyszczuplaja i dodatkowo to korzystne swiatło haha ale mimo ze wiem ze tak jest lubie sie tam przegladac a jak cos mi sie podoba to i tak to kupuje hehe

Faza II - trwa...

Stary 2011-05-03, 10:07   #4499
201604301943
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
chyba wszystkie sklepy mają wyszczuplające lustra wiedzą że kobiety jak się zobaczą szczuplejsze to kupią ciuszek chamstwo no ale cóż, tak jest...
Stary 2011-05-03, 10:20   #4500
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
coś kiepsko się czuję;/ oczy mam zapuchnięte i katar, nie wiem dlaczego nawet głodna nie jestem, ale trzebaby wszamać placuszki, albo sałatkę...
na wadze wzrost +0,2, a razem z wczorajszym +0,8 wrr;P

zakupiłam dziś na grouponie 10 zabiegów na platformie wibracyjnej (redukującej tkankę tłuszczową i cellulit) za 30 zł zamiast 150zł, także sobie pójdę parę razy:P była może któraś na tym? a może któraś Wrocławianka chce iść ze mną?

**Nadia, nie zostawiaj nas już nigdy !

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości