Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 10:06   #1051
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Ana ja te spodnie JS mam juz dlugo co prawda gatunkowo nie sa najlepsze ale kilka pran juz przezyly mam tez kilka innych rzeczy takie jak w linku
http://allegro.pl/c1870-japan-style-...5.html#gallery bylam w niej raz dwa razy prana wyglada jak nowa
http://allegro.pl/1234-japan-style-b...7.html#gallery uwielbiam ta bluze wytrzymala pranie w 90 stopniach bo zle pralke Tz nastawil
http://allegro.pl/c1003-japan-style-...0.html#gallery te sweterki mam dwa czarny i szary czarny mialam raz szary nosze czesto nie mechaci sie
http://allegro.pl/c1100-japan-style-...2.html#gallery jeszcze go nie zalozylam w tamtym tygodniu przyszedl
http://allegro.pl/d011-modna-sukienk...2.html#gallery przyszlo badziewie oddalam sasiadki corce
http://allegro.pl/1287-brazowa-tunik...8.html#gallery uwielbiam ta bluze jak ja zakladam to Jula robi hau hau i za uszy mnie ciagnie te na kapturze
czoraj zamowilam te zakiety
http://allegro.pl/j09-modny-zakiet-m...6.html#gallery
http://allegro.pl/j13-modny-zakiet-m...4.html#gallery
http://allegro.pl/sweter-koronka-kok...7.html#gallery ten swetr ma badziewiasty material taki mega sztuczny nylon
http://allegro.pl/haremki-pumpy-alla...6.html#gallery te spodnie po pierwszym kucnieciu rozeszly sie na pupie
i taka tunike mam http://allegro.pl/urocza-tunika-japa...7.html#gallery tylko jeszcze jej na sobie nie mialam
kilka koszul i koszulek niektore to badziewia ale czego wymagac za takie pieniadze
toż to taniej niz w lumpie :P
dla Juli też mam kilka rzeczy w stylu JS

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:06   #1052
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Nie chce odchodzić nie pisząc ani słowa :/

Dziękuje Wam za wszystko Było mi niezmiernie miło Was poznać Życzę wszystkim powodzenia
oszalałaś?? Może jeszcze weź pod uwagę, że oprócz ani p są tu inne osoby, które, chętnie z Tobą gadają - np. ja i co ładnie tak zostawiać koleżanki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:07   #1053
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

sidorcia lepiej jeszcze dzisiaj smectę jedną daj, i może sobie też zapodaj to was dopadło

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:19   #1054
drcron
Zakorzenienie

u nas jest taki Chiński Market i tam sa wlaśnie te rzeczy z Japan Style tylko że duzo droższe i ja najpierw jak coś znajdę na allegro to jadę tam obcykać z materiałem ponaciągam pogniote posprawdzam na szwach i dopiero potem na allegro zamawiam bo lepiej się oplaca nawet z przesyłką brać niż kupować tam w markecie no i tutaj dostajemy wsowki których mamy już caly worek

Stary 2011-05-03, 10:23   #1055
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
sidorcia lepiej jeszcze dzisiaj smectę jedną daj, i może sobie też zapodaj to was dopadło
ja nie mam jeszcze biegunki, ale malej dam smecte tak jak mowisz
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:33   #1056
P0P70
Zakorzenienie

Sidorcia - dobrze że Natalka czuje sie lepiej. Jak widać to chyba jednak wirus jaś Was dorwał. Nie zawsze u wszystkich jest tak samo. Mało mogła mieć rozwolnienie a Ty wymiotujesz. Zdrowia dla Was obydwu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:37   #1057
drcron
Zakorzenienie

AniaP my sól stosowalismy w tmtym roku jako odstraszacz na mrówki wysypywalismy przed progiem i działało w domu ich nie było

Stary 2011-05-03, 10:40   #1058
evitka21
Zakorzenienie

ania p, superanckie te parki i jakie duże
i olka z rzęsami w piankach, umarałam

z tym lumpem u was, to faktycznie ta baba jakaś nie tego jest
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
. W mieśc ie gdzie pracuje Tż jest mlekomat i tam można kupić sobie świezutkie mleko od krówek.
eee a co to?
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
o to tak jak ja nie usnę jak mi jakaś brzęczy
no jak sie napijesz to na pewno
oj napijesz, napijesz .
Takie coś o tym było:
"Podczas badań stwierdziliśmy, że Roundup należy do głównych substancji skażających wodę i żywność. Badamy minimalne dawki Roundupu. Dokładnie takie, jak w produktach spożywczych, zawierających GMO. W badaniach okazało się, że Roundup, w bardzo małym stężeniu – takim jak występuje w GMO – a nawet 800 razy mniejszym, zabija komórki człowieka w krótkim czasie: 2-3 dni. W jeszcze mniejszym stężeniu Roundup zaburzał system hormonalny, blokując wydzielanie hormonów płciowych w komórkach, jak też samo działanie tych hormonów w komórkach. To bardzo ważne, bo hormony te mają kluczowe znaczenie dla płodu ludzkiego. Bez nich nie jest możliwe ukształtowanie się narządów płciowych noworodka. Roundup zaburza przebieg ciąży i powoduje poronienia - mówi Gilles-Eric Seralini, biolog molekularny, Uniwersytet w Caen
Roundup nie jest biodegradowalny i może pozostawać nawet rok w glebie i w wodzie. ."

a tu całość i video http://uwaga.tvn.pl/39357,news,,chem...,reportaz.html

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u nas jak dominisia siostry przyjedzie to tak samo, piją sobie wzajemnie, dzięki temu Kubuś się przekonał do kapka z Aventu, bo małą z takiego pije i wreszcie mogłam porządny kubek mu dać, bo ten Lovi zdziadział już

wariatka....ciesz się, że Ci tyle je - z chęcią się zamienię nie ma nic gorszego niż niejadek a jeszcze jak się coś specjalnie gotuje a dziecko ma to w dupie to już wyjsć z siebie można (o czym już wiecie)
Ja już na nogach, mały w naszym łóżku do tż wtulony, mleko zjadł i śpią, a ja muszę oceny w pisać do dziennika internetowego bo jutro wywiadówkę mam
a u nas jakiś czasem temu była zamiana avetnta na lovi
i z tym niejedzeniem

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Tam jest czasami żel aloesowy do ciała to wiem,że dziewczyny używają go jako odżywki do włosów,bo składowo się nadaje i są zadowolone bardzo z działania.Aloes fajnie nawilża.

W tym roku już się boję łazić do lumpa,bo na ten rok mała już ubrana,a ja to bez umiaru brałabym wszystko co fajne ipotem znowu bym "ryczała",że "kiedy ona to znosi"
ale co to za żel? taki jakby balsam czy co? zaciekawiłam się
ja włąśnie w lupkach często nie mam umiaru, ale ceny kuszą....wczoraj nabyłam body z kr.rękawkiem i ładne śliwkowe welurkowe dresy na jesień za 90gr....

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Młoda lub Evitka nie wiesz może czy u was we wrocławiu jest dzisiaj otwarty ten Park wodny i czy tam fajnie jest ?
a wiesz, ze ja tam jeszcze nie byłam, i nie wiem czy otwarty dziś. Trzeba by na stronie zobaczyć

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A mój Tz wczoraj poszedł na spacer z mała i przynieśli mi bukiet pachnącego bzu. I teraz mi pięknie pachnie w domu.
ale miło
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
mała dzisiaj zrobiła kupkę normalną ale na samym początku była żadka.nie ma gorączki już. do jakiego momentu podawac jej smecte? aż kupa będzie całkiem twarda? i orsalit?
ja bym jeszcze z dzień podawała-na pewno nie zaszkodzi
i sobie może też smectę zapodaj
---
fuck , a u mnie śnieg pada właśnie
--
jakby co to od czw. będzie w tesco promocja na masła ziaji do ciała- 15zł za 2 sztuki

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-03 o 10:49
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:41   #1059
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

moja mama na mrówki to proszek do pieczenie sypała

Stary 2011-05-03, 10:41   #1060
mloda1989
Zakorzenienie

aniap... ale my w koncu tego wyjadu nie kupilisy bo moj tezet slimok i zdecydowac sie nie mogl... i oki co nie mam jeszcze panow na wakacje... bo z nim sie tak dogadac nie mozna ze sie wkrzam i nie poruszam tematu....

drcron nie mam pojecia jak z basenem... plus taki ze u nas deszcz pada a nie snieg:P choc sama nie wiem czy to plus

ana ja chodze w dzinsach niby rurkach ale na łydce nie sa tak strasznie opiete albo takie ala bojowkowe spodnie....

ten js kusi tylko u nich problem z rozmiarami chudym osobom latwo kupic a takim co normalnie m-l nosza to chyba nawet nie ma co tam szukac
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:48   #1061
P0P70
Zakorzenienie

Wstawię Wam zdjęcia z wczoraj. Już mam taką dużą i użyteczną córkę. Przyniosła to z kuchni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0160.jpg (78,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0156.jpg (78,5 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0161.jpg (76,5 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-05-03 o 10:50
Stary 2011-05-03, 10:49   #1062
evitka21
Zakorzenienie

pop, no klasa, już nie tylko tz wytresowany, ale potomka tez w dobrym kierunku zmierza

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-03 o 10:52
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:59   #1063
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evitka- dziękuję za pamięć o mnie jestem, jestem. Staram sie Was nadrabiać po pracy ale ostatnio jak weszłam i poczytałam tą mega kłótnię to jakoś odechciało mi się pisać bo miałam taki mętlik w głowie, ze nie wiedziałam co napisać...

Wiem jedno- chciałabym żeby wszystkie z Was tu pozostały bo to my tworzymy to forum, każda z nas. I każdej będzie mi tu brakować

U mnie wszystko dobrze, mała aniołek, cale dnie bawi się sama i codziennie uczy się czegoś nowego. Niania jak przyszla po tygodniu to stwierdziła, że jest w szoku ile ona przez tydzień nowych rzeczy się nauczyła... Ona rozumie juz po prostu wszystko.
A najlepsza jest jak mówię zeby poszła obudzić tatusia, to leci do niego do pokoju mówiąc pod nosem "tata tata tata" a jak wchodzi to cichutko a jak do niego podchodzi to klepie go w część ciała która akurat wystaje i krzyczy śmiejąc się jednocześnie
No i tulas z niej straszny się zrobił a jak jest śpiąca to juz tylko wtulona we mnie siedzi... uwielbiam to... wreszcie mogę się tym cieszyć

Pogode pozostawiam bez komentarza

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:01   #1064
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój to tylko po jednym nosi, a twoja to już zadba żeby wszyscy mieli , a na tym drugim zdjęciu to ona już taka dorosla się wydaje

Stary 2011-05-03, 11:05   #1065
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Oliwka cudowna kurcze ona ma coś w sobie takiego... nie umiem tego określić... hipnotyzującego... no i jaka już dorosła no i jak widać MĄDRA Wie co dobre hehe

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

mróweczko- wszystkiego najlepszego z okazji 16 urodzin!! Życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, realizowania swych planów, uśmiechu na twarzy, pociechy z Gabrysi i przede wszystkim- wyspania się takiego na maksa!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:15   #1066
drcron
Zakorzenienie

Oliwka przecudna jaka już dorosła i jakie ma już śliczne włoski moja Jula też wszystko taszczy za sobą i kuzyn Tżta nauczyl ją wolać wino jestesmy w sklepie a ta drze sie inooooooo inooooo aż wstyd

a ja chciałam wam pokazać jaką mamy dzisiaj piękną pogodę
ktoś chętny na lepienie bałwana ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9007.jpg (109,5 KB, 38 załadowań)

Stary 2011-05-03, 11:41   #1067
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest taki Chiński Market i tam sa wlaśnie te rzeczy z Japan Style tylko że duzo droższe i ja najpierw jak coś znajdę na allegro to jadę tam obcykać z materiałem ponaciągam pogniote posprawdzam na szwach i dopiero potem na allegro zamawiam bo lepiej się oplaca nawet z przesyłką brać niż kupować tam w markecie no i tutaj dostajemy wsowki których mamy już caly worek
U mnie jest coś takiego jak chiński sklep jest ogromny może tam są te rzeczy nigdy nie byłam ale muszę zobaczyć

Cytat:
AniaP my sól stosowalismy w tmtym roku jako odstraszacz na mrówki wysypywalismy przed progiem i działało w domu ich nie było
dzięks spróbuję

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aniap... ale my w koncu tego wyjadu nie kupilisy bo moj tezet slimok i zdecydowac sie nie mogl... i oki co nie mam jeszcze panow na wakacje... bo z nim sie tak dogadac nie mozna ze sie wkrzam i nie poruszam tematu....

drcron nie mam pojecia jak z basenem... plus taki ze u nas deszcz pada a nie snieg:P choc sama nie wiem czy to plus

ana ja chodze w dzinsach niby rurkach ale na łydce nie sa tak strasznie opiete albo takie ala bojowkowe spodnie....

ten js kusi tylko u nich problem z rozmiarami chudym osobom latwo kupic a takim co normalnie m-l nosza to chyba nawet nie ma co tam szukac
KUrna a ja myślałam że jedziecie szkoda bo fajne miejsce jest i babka bardzi miła , już mi powiedziała że jakby dzwoniła za rok to ona mi da taką samą cenę przed sezonem jeśli się tylko przypomnę .

Cytat:
Oliwka przecudna jaka już dorosła i jakie ma już śliczne włoski moja Jula też wszystko taszczy za sobą i kuzyn Tżta nauczyl ją wolać wino jestesmy w sklepie a ta drze sie inooooooo inooooo aż wstyd

a ja chciałam wam pokazać jaką mamy dzisiaj piękną pogodę
ktoś chętny na lepienie bałwana ??
No coś TY Gdzie TY kurna mieszkasz na biegunie ?

Która była w pradze ? Fajnie tam ?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Mróweczko wszystkiego dobrego z okazji urodzin

POp widzę że Mała wyszkolona , TY mu piwa napewne nie nosisz to Mała w kwesti podaj mi piwo babo już wyszkolona:hahaha :
Stary 2011-05-03, 12:00   #1068
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Witam dziewczyny po dlugiej przerwie, nadrobiłam kilka stron i az mi łzy w oczach staneły jak zobaczyłam ze pamietałyscie o moim Bartusiu w jego urodzinki BARDZO DZIEKUJE W JEGO IMIENIU

i ja skłądam spóznione zyczonka urodzinowe przede wszystkim duuuuuuuuuzo zdrówka i mołości wszystkim naszym kochanym roczniakom:ro za:

u nas ok ostatnio jakos brak czasu nawet na podczytywanie was, zawsze cos (jak to w reklamie banku)
chwile miałam jakiegos doła, potem goscie, wypady na weekend do rodziców, załatwianie z mieszkaniem itp i jakies takie zmieczenie ogólne chcodze spiaca padnieta itp

ale ogólnie oki, mam juz roczne dziecko szook jak to zleciało
nie chodzi jeszcze sam, ale widze ze jest kilka szkrabów co nie chodzą wiec sie nie matrwie
co do grudek to zaczął jesc troszke biszkopty, chrupki kukurydziane i sie nie dusi wiecdla mnie to duzy postep i mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej
ma juz 6 zebów,
w swoje urodziny miał taki humor ze myslałam ze wyjde z siebie masakra dostał tyle pieknych prezentów a na zdjeciach to widaczetylko ja sie z nich ciesze
na szczescie juz mu przeszło

u nasod 9rano sypie snieg i sa 2 stopnie grrrrr a pada tak mocno ze w zimie tak nie było masakra z tą pogodą

dobra juz was nie zanudzam pochwalę sie jeszcze tylko moim skarbem

POP Oliwka urocza a z tym piwem rewelacja:P
mój na roczek pierwsze co to złapał kluczyki od samochodu a potem kieliszek (troche dodalismy przedmiotów do wyboru:P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bart.jpg (58,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bartunio.jpg (75,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg daj buzi.jpg (51,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roczek.jpg (32,1 KB, 30 załadowań)

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-05-03 o 12:04
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 12:05   #1069
mloda1989
Zakorzenienie

Wroclaw tez zasypany....

aniap bo wiesz jaki ona ma zysk z tego przez groupon?? jak ty jej placisz np 500zl to ona dostaje z tego 250 wiec woli teraz juz to zaproponowac bo i tak wiecej zarobi niz na grouponie
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 12:05   #1070
drcron
Zakorzenienie

AniaP ja byłam Praga jest pięknym, miastem ma taki swój urok byłam tam dawno jeszcze Juleczka w planach nie była to jeździłam tam na iprezy teraz na wakacje na jakis wekend mamy tam skoczyć

w tym chińskim sklepie powinno być to samo co w naszym markecie bo to chyba to samo ja tam kupuje Julce opaski do wlosów są takie same jak w tych sklepach na pasażach w galerii a o polowe tańsze tak samo spinki i gumeczki no i pilki zawsze jak tam wchodzimy Julka wychodzi z jedną mamy juz całą mase piłek ale ona się drze opa opa i nic sie nie da zrobić jak tylko wreczyc piłkę

Stary 2011-05-03, 12:21   #1071
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Wroclaw tez zasypany....

aniap bo wiesz jaki ona ma zysk z tego przez groupon?? jak ty jej placisz np 500zl to ona dostaje z tego 250 wiec woli teraz juz to zaproponowac bo i tak wiecej zarobi niz na grouponie
No mówiła mi że jakaś prowizja jest ale przecież nie będę pytała jaka . ogólnie mówiła że prawie na czysto wyjdzie bo takich atrakcjach , tym bardziej że jednak na noc musiała grzać bo było w nocy zimno a to też koszty których nie ma latem .

Cytat:
AniaP ja byłam Praga jest pięknym, miastem ma taki swój urok byłam tam dawno jeszcze Juleczka w planach nie była to jeździłam tam na iprezy teraz na wakacje na jakis wekend mamy tam skoczyć

w tym chińskim sklepie powinno być to samo co w naszym markecie bo to chyba to samo ja tam kupuje Julce opaski do wlosów są takie same jak w tych sklepach na pasażach w galerii a o polowe tańsze tak samo spinki i gumeczki no i pilki zawsze jak tam wchodzimy Julka wychodzi z jedną mamy juz całą mase piłek ale ona się drze opa opa i nic sie nie da zrobić jak tylko wreczyc piłkę
Muszę tam w takim razie zajechać choć spinek to ja Oli narazie nie kupie bo ma identyko włosy jak POpowa Oliwka .
Sprawa z pragą już rozwiązana bo znalazłam tam piękny hotel z aqua parkiem i myślałam o wrzesniu . Ale TZ ma kolegę w karlowych warach
To jakieś 100km od pragi . Jego klientem jest jakiś właściciel hotelu tam i dostaniemy 50 % zniżki na pobyt , basenu tam nie ma ale w samych karlowych jest aqua park do którego tez dostaniemy zniżkę . Jednak ekipa międzynarodowa na szkoleniach mu się przydaje , bo chyba nie ma kraju gdzie by nie można zadzwonić . a te karlowe to podobno takie monaco w srodku europy . Fajnie że tanio ja to nie umiem na dupsku usiedzieć

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

OlA SIĘ nauczyła gwizdać na SZymka gwizdku który był w płatkach łeb już mi pęka

Gusinek następny lachon z małym przystojniakiem
Stary 2011-05-03, 12:38   #1072
drcron
Zakorzenienie

Gusinek ale z Bartusia przystojniacha

Stary 2011-05-03, 13:17   #1073
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski

U nas leje od rana (wali żabami) że z domu wyjść nie można. Temp w domu spada i też zimno i wilgotno się robi.

Też jak już niektóre spróbujemy mleczka krowiego

aneczka - Ty się nie wygłupiaj nie będę tłumaczyć dlaczego.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
SZymek nie puta tylko daje na całe szczęście on je mało rzeczy które by OLi mogły jakoś zaszkodzić , raz w tyg może dostanie małego lizaka , je krakersy te dla dzieci wawelskie smoki ale Ola też to je , te ciasteczka safari , chrupki tak jak Ola . PIją z kubka jaki wpadnie w łapy czyli Ola z SZymkowego i odwrotnie ale do tego już przywykłam dlatego picie mają też to samo
Ja tam myslę że parę frytek czy lizak nie zaszkodzi. Z lizakiem to tylko mam problem że go Zośka calego wpakuje do buzi i się zadławi. Słodycz od czasu do czasu też musi być. No i wyjadanie posiłków z naszych talerzy

Cytat:
Dobra nie zostawię Cię samej. A Ty niedługo urodzinki masz i to takie piękne okrągłe.
Była tu z nami jakiś czas April która też w kwietniu miała urodziny ale coś się nie odzywa. Szkoda.
Martuko też należy do tych opóźnionych.

Ale one rzadko tu wpadają

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
mała dzisiaj zrobiła kupkę normalną ale na samym początku była żadka.nie ma gorączki już. do jakiego momentu podawac jej smecte? aż kupa będzie całkiem twarda? i orsalit?

za to ja nie spałam pół nocy i nad ranem miałam spotkanie z muszlą klozetową
chlusnęło ze mnie 3 razy tak jak z małej, i ulżyło mi na żołądku. teraz bolą mnie plecy, nawet jak biję brawo to palce mnie bolą.wszystko mnie boli. oby nie złapała mnie biegunka.

ana, Ty jesteś specem od mody. ja jestem grubsza, więc czy do takich nie całkiem rurek pasują takie szersze bluzki zakończone gumką na dole?

pop, czekam na zdjęcia Oliwki
Dobrze że już jest lepiej.Ja bym dalej wszystko podwała co zalecił lekarz i jeszcze dietę.
Dziecko troche lepiej to mama choruje. Na wszeli wypadek bierz to samoco Natalia.
Zdrówka dla obu

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
eee a co to?
To taki auomat z mlekiem. Rano uzupnają świeżym mlekiem od krowy (badane)a póxniej idzesz, wrzucasz pienążek, podstawiasz opakowanie, guziczek i mleczko leci

Cytat:
Wstawię Wam zdjęcia z wczoraj. Już mam taką dużą i użyteczną córkę. Przyniosła to z kuchni.
Nasze córki mają podobne zabawki . Moja Tyskie. Ja zabrałam bo za bardzo nimi potrząsa i rzuca

Cytat:
Która była w pradze ? Fajnie tam ?
Byłam 20 lat temu i bardzo mi sięęęe podobało. Nie wiem jak jest teraz ale i tak warto jechać

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
dobra juz was nie zanudzam pochwalę sie jeszcze tylko moim skarbem
Super Skarb
Stary 2011-05-03, 13:24   #1074
koglus
Rozeznanie

czesc dziewczyny,
nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, nie mialam dostepu do neta przez miesiac , wiec jestem w tyle z waszymi nowinkami. Gratuluje wszystkim roczniakom, duzo zdrówka i spełnienia marzen zycze.
My tez obchodzilismy juz pierwsze urodzinki, ale impreza dla wszystkich bedzie dopiero w maju ...połaczona chyba z grilem jak pogoda dopisze.

Ala byla tez troche chora, kaslala, w uk dawali jej antybiotyki ktore nie pomagaly i wkoncu wybralam sie do Polski do specjalisty, ktory nam powiedzial ze to nie jest bakteryjne tylko wirusowe i antybiotyki nic nie pomoga , okazalo sie ze miala skurcz ostkrzeli no i jedyne co jej pomoglo to jakies dwie tabletki hormonalne encorton i inhalacje. W ten piatek idziemy na szczepienia, czy wy juz tez szczepilyscie swoje dzieciaki?

Tak pozatym to w pracy mialam nowe szkolenia bo zajmuje sie nowymi liniami lotniczymi i tez czasu brak na wszystko.

Uprzatnelam troche nasz ogrodek i planuje tam zakupic hustawke i domek plastikowy , mam juz konika bujaka oraz taczke i basen z kulkami, czy macie jakies pomysly co kupic do ogrodu dla dziecka,?
teraz musze was nadrobic,
pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:24   #1075
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A na mrówki też kupiłam coś innego nie pamiętam nazwy bo to jakaś nowość , to dopiero mendy nie można ich wytępić
ej no i to w taki dzień jak dzisiaj na mnie trucizną???

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
mróweczko- wszystkiego najlepszego z okazji 16 urodzin!! Życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, realizowania swych planów, uśmiechu na twarzy, pociechy z Gabrysi i przede wszystkim- wyspania się takiego na maksa!!
dziękuję za pamięć-stara jestem i zmurszała (jak powiedziałam to dziś TZtowi to odparł-nie, zmurszała to nie, przecież masz tłustą cerę) w domyśle: ale stara to już tak...

Cytat:
Mróweczko wszystkiego dobrego z okazji urodzin
dziękuję również

a pokaż linka do tego hotelu, który wynalazłaś? Bo jak ja będę czekać z dalszymi wyjazdami dopóki TZ prawka nie zrobi to w życiu nic poza Polską samochodem nie odwiedzę

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-05-03 o 14:25
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:45   #1076
P0P70
Zakorzenienie

Dziękuję w imieniu Oliwki za komplementy. Jak widać od początku do wychowania dziecka podchodzimy bardzo poważnie i uczymy pożytecznych rzeczy.

U nas śnieg pada i pada i jest 3 stopnie. Dobrze że jeszcze zimówki mam.
I ogrzewanie dobrze że ogrzewanie możemy sami włączyć.

Mrówka - sto lat. Życzę Ci abyś nie straciła tej pogody ducha która w Tobie jest.

Gusinek - Bartuś jest słodki. I fajnie ze pomału zaczął gryźć. A Ty też super wyglądasz. Odzywaj się częściej.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

AniP- ja byłam właśnie 2 lata temu w czasie długiego weekendu w Pradze. Czyli tuż przed zajściem w ciąże. Praga jest super tylko zdecydowanie nie można po niej chodzić w butach na obcasie.
Tam nie ma łaskich chodników wszędzie jest bruk. Chciałam Ci wstawić parę zdjęć ale mam ich tak wiele ze nie wiem na co się zdecydować

Stary 2011-05-03, 16:00   #1077
drcron
Zakorzenienie

dla miłośniczek Gór Sowich
http://citeam.pl/oferty/cala-polska

Stary 2011-05-03, 16:32   #1078
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuje Wam za wszystko Było mi niezmiernie miło Was poznać Życzę wszystkim powodzenia
Aneczkaaaa- ale ja się nie zgadzam, rozumiesz? Ja Cię chyba niczym nie uraziłam
WRACAJ tu prędko

Darusiaaa- Ty też już się odezwij. Co u Oliwki i jak się miewa maluszek - każe Ci dużo spać? Jak się czujesz?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:54   #1079
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A mój Tz wczoraj poszedł na spacer z mała i przynieśli mi bukiet pachnącego bzu. I teraz mi pięknie pachnie w domu.
Pop ja też wczoraj dostałam bukiet bzu i slucznie pachnie

Oliwka śliczna i jak ładnie ubrana wie co dobre

Cytat:

Aneczka no co ty, wracaj do nas

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Pamiętam że duzo pije, to je też sporomoże jak będziesz u pediatry to zwróć jej na to uwagę, może jej czegoś brakuje, jakiejś witaminy, no sama nie wiem.
Cytat:
Spisz dokładnie co je Zosia , przez pare dni , kazdy chrupek każdy obiadek , picie- co, jakie ilości . Idz z tym do lekarki i pokaż , bo tak jak pójdziesz i powiesz je za dużo , pije za dużo to pewnie CIę zleje , i powie przesadza pani , albo niech się pani cieszy bo inne dzieci nie jedzą itp .
MOze to taka jej uroda ale czasami jest to oznaka że coś się dzieje w organiźmie szczególnie chyba nadmierne picie ale nie jestem pewna .
a z czego ona pije ? Bo kolegi synek pił bardzo dużo ale on nie ssał smoczka tylko z butelki go sobie robił tak się uspokajał w efekcie wypijał masakryczne ilości przez cały dzień tylko po to żeby mieć kontakt z tym smoczkiem. Tak samo jak zasypiał to ta butelka musiała być i przed zaśnięciem obalał taką 330 wody i nie raz się jeszcze domagał . oczywiście zmiana pieluchy niemal co chwilkę bo tak sikał byłam z nimi na wakacjach więc przez dwa tyg widziałam takie jego numery , bawił się i butla w buzi.

.
pediatrze mówiłam już kiedyś że dużo je, ale stwierdziła że to normalne.
Chyba tak zrobie że spisze wszystko i pojde. Teraz już mniej pije, a pije ze szklanki przez słomke. Mam w dzbanku wode i do tego kilka plasterków cytryny- Zosia uwielbia

Cytat:
Ana ja te spodnie JS mam juz dlugo co prawda gatunkowo nie sa najlepsze ale kilka pran juz przezyly mam tez kilka innych rzeczy takie jak w linku
http://allegro.pl/c1870-japan-style-...5.html#gallery bylam w niej raz dwa razy prana wyglada jak nowa
http://allegro.pl/1234-japan-style-b...7.html#gallery uwielbiam ta bluze wytrzymala pranie w 90 stopniach bo zle pralke Tz nastawil
http://allegro.pl/c1003-japan-style-...0.html#gallery te sweterki mam dwa czarny i szary czarny mialam raz szary nosze czesto nie mechaci sie
http://allegro.pl/c1100-japan-style-...2.html#gallery jeszcze go nie zalozylam w tamtym tygodniu przyszedl
http://allegro.pl/d011-modna-sukienk...2.html#gallery przyszlo badziewie oddalam sasiadki corce
http://allegro.pl/1287-brazowa-tunik...8.html#gallery uwielbiam ta bluze jak ja zakladam to Jula robi hau hau i za uszy mnie ciagnie te na kapturze
czoraj zamowilam te zakiety
http://allegro.pl/j09-modny-zakiet-m...6.html#gallery
http://allegro.pl/j13-modny-zakiet-m...4.html#gallery
http://allegro.pl/sweter-koronka-kok...7.html#gallery ten swetr ma badziewiasty material taki mega sztuczny nylon
http://allegro.pl/haremki-pumpy-alla...6.html#gallery te spodnie po pierwszym kucnieciu rozeszly sie na pupie
i taka tunike mam http://allegro.pl/urocza-tunika-japa...7.html#gallery tylko jeszcze jej na sobie nie mialam
kilka koszul i koszulek niektore to badziewia ale czego wymagac za takie pieniadze
toż to taniej niz w lumpie :P
dla Juli też mam kilka rzeczy w stylu JS
mi się podobają te rzeczy japan, ale naczytałam się że są kiepskiej jakości i nie kupiłam nic.
Ja mam ten chiński sklep to jutro pojade oblukać, nigdy tam nie byłam jeszcze.

U nas śnieg sypie, jest biało i tylko 2 stopnie;/ moi rodzice wracają z zakopanego już ponad 6 godzin, a w tamtą strone jechali 3,5 h

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-05-03 o 18:07
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:11   #1080
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witojcie moje drogie

Ale pogoda My byliśmy dzisiaj w zoo - nie muszę dodawać że "trochę" zimno było

aneczkaaaaa Ty mnie nie wkurzaj i wracaj tu natychmiast bo ja sobie życze wiedzieć co słychać u Maciusia i proszę o zdjęcie

ana strzele jakąś fotkę rzęs w chwili wolnej, ale Wy nie docenicie efektu bo nie będziecie wiedzieć jak było przed Ja chyba idę przeszukiwać forum celem odnalezienia polecanych przez Ciebie kosmetyków I te topy boskie!! Zaraz coś zamówie tylko widzę że wsio się pokończyło One dobre gatunkowo?? A o jakich marynarkach piszecie? Ja tych JS nie lubie, kiepska jakość.... a też muszę jakieś fajnej poczukać marynary!

Ania dzięki za link Tylko ten krem po 35 rż więc jeszcze nie dla mnie (ufffffffffffffffffffffff )

gusinek no nareszcie!! Bartuś miodzio <3

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości