|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
albo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i powodzenia, żeby upragniona 8 pojawiła się przed wakacjamiCytat:
![]() A spoglądanie w takie lustra jest fajne. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie jestem zmęczona tą dietą - bo ją lubię i dobrze się czuję - dlatego na niej jestem - ale dołuje mnie spadek na miesiąc w granicach 1 kg wg testu pod koniec lutego miałam już ważyć 63,7 (waga wg Dukana) a tu maj i jeszcze pół kilo mi do tego brakuje, w takim tempie to w grudniu będę ważyć 58 (o ile w ogóle), ja zawsze ważyłam w granicach 64 kg i wydaje mi się że mój organizm broni się nogami i rękami by nie spaść poniżej tej wagi, wiem że mnie jest trudniej bo nie mam już 20 lat jak WY (zazdroszczę Wam), ale jak patrzę na te motywatory to zastanawiam się jak im się udało?. Wiem nie mogę narzekac bo zgubiłam prawie 15 kg wyglądam dużo lepiej, ale załapałam jakiegoś doła, może faktycznie to ten deszcz za oknem , dobija mnie mój brzuch - który jest już sporo mniejszy - ale mam na nim rozstępy które teraz mnie załamują, na wielkim brzuchu nie były tak widoczne jak teraz ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też test zawyżył wynik (wyszło mi 57kg) i miałam to osiągnąć w maju. jest maj, a mi brakuje jeszcze 6 kg
|
|
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 31 l. (hahah i niech będzie, że 31 kg do zrzucenia od startu) (zostało 24
|
#4505 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) zamierzam w przyszłym roku 'dozdawać' maturę z matmy właśnie, bo u mnie jeszcze była nieobowiązkowa... tylko co nieco trzeba będzie sobie przypomnieć bo trochę czasu minęło ![]() Cytat:
ale sennie u mnie, pada, ciemno... kawka wypita, placuszki otrębowe z kakao zjedzone więc energia dostarczona i można brać się do roboty chyba światło sobie muszę zapalić do czytania...
|
||
|
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
czesc chudzinki
![]() ale napisalyscie, nie ogarniam tego :P ale paskudna pogoda wyszla na majowke:/ wlasnie u TŻ siedzie, bo na dzialce bylo zimno strasznie :P na wage nie wchodze, bo po co :P gratuluje spadkow jak zwykle ja dzis zaczynam 3 dni proteinek, wczoraj sie najadlam do pelna warzywkami, az za duzo
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pogoda faktycznie jest do d..y, właśnie wciągnęłam ostatni kawałek WZ i pije kawkę a jaki mam rozpiernicz na środku pokoju - właśnie się zmobilizowałam by zrobić przegląd ciuchów i je posegregować - zimowe pochować - a letnie wyciągnąć - przymierzyłam sobie spodnie bojówki które kupiłam dawno temu - ale nigdy nie udało mi się w nie wejść - dziś się dopięłam i nadają się do chodzenia - chociaż jeden pozytywny akcent dzisiejszego dnia (poza Wami |
||
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co, strasznie mi niedobrze i wymiotowałam.. nie wiem czemu. może przez to, że wczoraj zjadłam kurczaka z grilla z supermarketu
albo nie wiem, czym może to być spowodowane.
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj zważyłam się rano po pierwszym dniu fazy I i przybyło 0,2kg. W ogóle te 3kg to ja schudłam w 4 pierwszych dniach fazy uderzeniowej i stało a teraz +2kg, a wcale dużo nie jem...
|
#4511 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za spodnie - widzisz jest dobrze, są jakieś pozytywy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugi pozytyw dzisiejszego dnia - weszłam w moją miniówkę - w której chodziłam jak miałam 18 lat ale nogi i brzuch szkoda że też nie wyglądają jak za tamtych czasów ale nie można mieć wszystkiego
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
basia_ww, no cóż, nie jesteśmy już niewinnymi nastolatkami. Mamy wolniejszy metabolizm, swoje nawyki, inny tryb życia. Będzie dobrze! Wejdziesz jeszcze w miniówkę z przedszkola!!! Przy okazji nowy motywator (+/- 14 kg)
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-03 o 12:24 |
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Ooo, dla pierwszej pani oklaski! Drugą widziałam i wydała mi się podejrzana - sesja glamour i wyćwiczone ciało. Ale niech tam... To jeszcze nic przy japońskich i koreańskich chudzielcach, które z 52 kg odchudzają się dukanowo do 45 kg. To dopiero masakra!!! Doktor powinien tego zabronić
Za to ta dziewczyna to jest coś: http://glamedup.wordpress.com/2010/06/17/omg/
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-03 o 12:51 |
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
metal_fish - nasza Pani doktor co mogę zrobić, żeby jakoś wytrzymać? bo tak mnie ten brzuch boli i te wymioty. pomóż
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
No niestety, nie jestem metalową rybką, ale tak się właśnie u mnie kończyło - bardzo rzadkie i to kilka lat temu - spożywanie mięsnych cudów na tzw. mieście. Położyłabym się do łóżka i piła herbatę rumiankową albo jakąś inną. Przejdzie. Ewentualnie piła mleko, bo to dobre na zatrucia pokarmowe, a nawet arszenik
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkoda ja bym chciała cofnąć kilka lat - a to z przedszkolem to dobre - ale aż tak starych ciuchów nie mam, tę z osiemnastki - trzymam z sentymentu |
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Specjalnie zaszalałam z ciuchami przedszkolnymi - bo spódniczki w moich czasach były na gumce, hehe. Eee tam, ja bym nie chciała cofnąć czasu, może troszeczkę
W końcu mamy więcej doświadczenia, nie? I inne spojrzenie na życie.
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale cóż nie da się więc teraz trzeba już dobrze korzystać z tego rozumu
|
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja jescze motywacja (obiecuję, więcej nie będę:P) cudnie teraz wygląda i na koniec dla tych, które już wyglądają fajnie, ale to jeszcze nie to - da się podrasować ![]()
|
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
U nas pogoda też się psuje. Pisałam o słoneczku, a teraz już się schowało. Byłyśmy godzinkę na spacerze, ale młodsza już nie chciała chodzić na własnych nóżkach, więc wróciłyśmy.
Pisałam wczoraj o szaleństwie mojej wagi i dziś ciąg dalszy. Kolejne -0,5kg, czyli przez ostatnie 6 dni spadło więcej niż przez 6 dni fazy I (teraz 2,6 - na I fazie 2,3) Ta dziewczyna na drugim motywatorze pierwszej serii dodanym przez Tchnienie jest aż za chuda. A w rozmiar 6 (34) jak pierwsza, to nigdy nie wejdę, na pewno nie przy bmi=24 (dla mnie to 77kg) Ta ostatnia dziewczyna (w różowych majtkach) chudła 14m-cy do takiego efektu, więc mimo powolnego spadku, liczy się efekt
Edytowane przez Aatena Czas edycji: 2011-05-03 o 13:10 |
|
|
|
#4523 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę się doczkekać jak zobacze 93 kg - wygląda ślicznie
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Niesamowite te zdjęcia
Aż się człowiek nie może doczekać ,kiedy on będzie mógł tak spojrzeć na siebie i powiedzieć "to już koniec" U mnie dzisiaj dobra wiadomość waga pokazała równe 57 kg (tak jak zakładałam ) Zauważyłam,że serio zmieniła się prędkość chudnięcia... Teraz idzie ok. 0.8 kg na 10 dni To i tak nieźle Jeszcze 2 kg do wyznaczonego celu Do 1 czerwca na pewno dam radę Czyli wszystko ładnie pięknie,tak jak sobie postanowiłam ![]() Chociaż dukan obiecał mi MARZEC haha ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszczę tego 57 mi Dukan tyle na maj wyliczył;P...a patrzcie co znalazłam - zdjęcie z GIMNAZJUM
|
|
|
#4526 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Niestety waga skacze jak glupia , nie lubie jej i juz.Dzisiaj niestety bylo +1kg. Teoretycznie wiem dlaczego, ale wcale nie jest mi lepiej z tego powodu. Postanowilam wspomagac sie tylko mate i czerwona herbatka zamiast pigul. Boje ze rozleniwie jelita i dopiero sobie narobie klopotu. Normalnie mam strasznie powolna przemiane materii, a juz przy tej diecie (szczegolnie w dni bialkowe) to jest jakas tragedia. Zastanawiam sie czy nie lepszym wyjsciem jest 3/3 (zamiast 5/5), ale boje sie ze waga bedzie wolniej spadac. Wyglada na to, ze sie wielu rzeczy boje (sic!) Humor mi sie popsul przez to wszystko i tyle
|
|
#4527 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zmotywujcie mnie jakoś do ćwiczeń!!!!!! Cytat:
jedz jogurty bo też są dobre na zatrucie, jak masz PW to wypij trochę soku pomidorowego, pij dużo wody mineralnej - ogólnie dbać żeby się nie odwodnić i nie pozbawić elektrolitów. jak nie minie w ciągu 24-48h to do lekarza bo może być konieczny antybiotyk i kroplówka z płynówchyba wysoka jesteś, wnioskuję z bmi i wagi przy nim.... więc nic dziwnego że nie dla ciebie 34 bo wzrost się też liczy. co innego azjatki któe są bardzo niziutkie |
||
|
|
|
#4528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziała największa pesymistka dzisiejszego dnia ![]() Cytat:
![]() ale ze mnie mamuśka - wylewa żale na forum, zrobiła porządek w szmatach swoich i dziecka i zapomiała wstawić obiad - oprzytomnienie - mamusiu jestem głodny ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
ale chyba najlepszym motywatorem dla mnie byłoby zdjęcie mojego brzucha porozklejane w całym domu |
|||
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od podstawówki byłam pączkiem![]() Pamiętam jeszcze taką akcję chyba z 3 klasy podstawówki,i koleżanka miała taką samą bluzkę,jak ja (ja szarą,ona zieloną) i już wtedy myślałam,że ja wyglądam dużo gorzej,bo ona jest chuda a ja gruba
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i potem wróciłam do leków, w wieku 14-15 lat doszłam do 65 w wieku 17, schudłam do 58, potem przytyłam z 5 kg w pół roku będąc z TŻtem, a odkąd z nim zamieszkałam...+15 w 1,5 roku. więc zawsze trzymałam się ok. 60 kg... poza studiami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

, chudzinki i inne gady hehe 

za to biologię zdawałam - wbrew pozorom tam dużo jest na zrozumienie a nie na kucie... prawdziwa pamięciówa to musi być na historii - ble 

cudnie teraz wygląda