|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Cytat:
no właśnie moja pediatra mówi,że dopóki nie pluje powinno się myc wodą Cytat:
oj żabko,trzymaj się za Twoje i dzidziusia zdrowie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na której z past pisze,że jest jadalna nigdzie tak nie pisze.a ta pasta to sama chemia...więc nie wiadomo co lepsze,na pewno nie truje ale na pewno nie jest zdrowa jeśli chodzi o połykanie.A jak znajdziesz jadalną to daj namiar-ja takiej nie znam.My mamy elmex od 1r.ż. i nenedent bez fluoru,ale ja bardzo nie chcę żeby moje dziecko je jadły.Na nich nie pisze,że można je jeśc. |
||||||
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
wózek fajniutki a nawet jeśli będziemy chciec potem inny, np. porządną spacerówkę to tego szkoda nam nie będzie za taką kasę. Tż śmiał się że na nim to jeszcze by sporo mozna zarobić ![]() ech, szwagierka... u nas jest tak że jak na rogu ktoś siedzi tzn dziewczyna to że zostanie starą panna ale żeby od razu wdową ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- jak będę mieć na oku jakiś fajny tani wózeczek na aukcji to Ci podeślę linka, może Ci się spodoba
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro- my uwielbiamy takie śpiwrki,na allegro tego pełno.
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co okrycia to tkzw. śpiworki sa bardzo popularne w niemczech u nas tez widziałam na ellegro choc wybór nie był ogromny Cytat:
kiedys zmagałam sie z nadwagą i wazyłam prawie 74 (wzrost tylko 167) wiec musze uwazac na wage, ale to trudniejsze niz mi sie wydawało
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/12-23-mies/...ie/mycie-zebow
i tu pisze,żeby pilnowac aby dziecko nie połykało pasty... "Kup pastę przeznaczoną dla dzieci (na rynku jest duży wybór smakowy: miętowe, owocowe, o smaku coli lub gumy do żucia) i przypilnuj, by malec w czasie mycia nie zjadał jej" |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleżałam popołudnie, a co sobie będę żałować
![]() Brunetka jutro Cię odwiedzę, będzie dobrze bo innej opcji nie ma. Wszystkie trzymamy za Ciebie i za Alę kciuki i za wszystkie inne dziewuszki, które już muszą leżeć.
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa dzięki za linka, ale chyba się i tak nie odważę na zrobienie takiego cuda. Po katarze pozostało tylko wspomnienie, na szczęście. Ale tydzień trwał w sumie.
Zmalowana eheheh niegrzeczne stworzonka, no co też od czasu do czasu coś lepszego by wszamały. |
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
patik oni jedzą ryż z kaszą, warzywami i kurczakiem codziennie bo jeden ma chorą wątrobę :P Więc jedzą lepiej ode mnie
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
blonynkapoznan kupiła fajny gruby kocyk na all, tez chce go sobie kupic, ale zapodziałam linka
![]() Cytat:
![]() brunetka2000 trzymam kciuki zeby bylo wszystko OK!! Cytat:
piękny telik z Jasiem w środku ![]() Co do mycia ząbków, to ja jestem jednak za myciem, choc sama woda, albo ciutke pasty, jesli wszystko jest zjadane. Żeby ząbki ładnie rosły dziecko powinna chrupac jabłka w kawałkach, marchewki, kabanosy. |
||
|
|
|
#3551 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dopiero 1 rozdzial ale juz mi sie podoba
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
babonik - ja tam nie popadam w paranoje, bo wiekszosc pasty trafia poza buzie, a na ta mikroszczoteczke to wielkosc groszku sie wyciska pasty przecież. czesć ma na policzkach, czesc jakos tam wciagnie. chyba w soczkach jest wiecej E niz w pascie chemii
ja tez jadalnej pasty nie znalazlam. ciekawe czy sa jakies pasty bio, moze je mozna jesc... moze taka http://e-zdrowie.abc24.pl/default.as...639&pro=194359 ?jeszcze cos " Nie należy obawiać się zjadania pasty podczas mycia zębów. Ilość fluoru w wodzie w regionie warszawskim jest śladowa i ilość pasty z fluorem nakładana przez rodzica (porcja wielkości ziarna groszku), a zjadana podczas mycia zębów przez dziecko nie jest w stanie przedawkować fluoru. Ta ilość zjadanego fluoru z pastą uzupełnia dietę, można wiec nie wprowadzać profilaktyki endogennej – krople i tabletki z fluorem np. Zymafluor. Używana podczas mycia zębów przez dziecko pasta z fluorem działa więc dwutorowo: działa remineralizująco na zęby, które są myte i poprzez zjadanie fluor z pasty wpływa korzystnie na rozwój zawiązków zębów. Są miejsca w Polsce, gdzie zawartość fluoru w wodzie pitnej jest optymalna lub za wysoka i tam należy podchodzić rygorystycznie do wypluwania pasty z fluorem." http://www.medserwis.pl/?p=6176,1,3126,90581 Adam Goliński - Stomatologia tyle ze to tylko o fluor wszyscy sie martwia... calkiem fajny blog o zębach http://dzieciecezabki.blox.pl/html/1...2146,21.html?0 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-03 o 20:31 |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale ja się eee wstydzę, głupio czuję ( nie wiem jak to nazwać) jak mam mówić do brzucha. I z tego wszystkiego co drugi dzień przez 15 min czytam książkę na głos. No i czasami uraczę Małego gitarą. Nie umiem mówić do brzucha i już. I źle mi z tym.
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się kochana i nie martw, w szpitalu się Tobą dobrze zajmą
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Ooo, super! I jak Ci się sprawdza? Może sobie taki sprawimy, bo tutaj tanie jak barszcz. A czy przykrywasz rączki?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Telik - super zgabniutka jesteś
ślicznie Ci z brzuszkiem
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko -
![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o Scio to pisala cos chyba, ze jej nie bedzie na Wizazu... Kocyki - kocykow nigdy nie za wiele, ja mam 4 i wciaz wydaje mi sie to za malo... Pasta do zebow- zgadzam sie z Babonikiem, pasta nie jest raczej do jedzenia i lepiej zeby jej dziecko nie polykalo. Inna sprawa jak to zrobic nie ograniczajac mycia zebow
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
no ale już robiła 75 g więc nie widzę sensu meczenia organizmu znowu
Madziulka no ja niestety wiem, że u Ciebie wyniki z glukozy złe, nikomu nie życzę cukrzycy, bo sama miałam i wiem z czym to się je tragedii nie ma, ale jednak jest to męczące w pierwszej ciąży na innym forum dużo pisałam na takim wątku o cukrzycy i czytałam różne historie, widziałam różne wyniki obciążenia glukozą i Twoje to nie żadna anomalia, tak się zdarza, że po 2 h jest wyższy poziom cukru niż po 1 h, to chyba polega na tym, że cukier nie uwalnia się od razu do krwi, najpierw część, którą jakoś spalasz a potem druga porcja np. i wtedy już organizm nie daje rady go spalić tak szybko w każdym razie, to że glukoza wychodzi za wysoka nie znaczy, że przy normalnym jedzeniu masz problem, musisz pomierzyć cukry po posiłkach i może się okazać, że tak jak ja miałam problemu praktycznie nie ma trzymam kciuki żebyś szybko pogadała z ginem i żeby Cię uspokoił brunetko trzymam kciuki za Ciebie
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/tako-jumper-x-2-fu...584227591.html
bardzo ładny wózeczek tylko ciekawe ile cena minimalna wynosi ![]() http://allegro.pl/wozek-spacerowka-g...584376571.html któraś chce wózek wielofunkcyjny za15zł ?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-03 o 20:43 |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze brzuch z dzisiaj w ubraniu
i ja z młodym
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-10 o 09:00 |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka jak widziałam Twojego golaska to jest mniejszy niż w ubraniu :P Ale to chyba normalne
FIlip słucha co Lenka do niego mówi ? ![]() Beatka ten tako jumper fajny Ciekawe jak z ceną minimalną właśnie.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-03 o 20:43 |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Beata znajdź mi jakąś fajną aukcję
Pati to dobrze że tylko tydzień ![]() Talik świetny blog! aż sobie założyłam nowy ale już dzisiaj nie mam weny :| |
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka trzymam kciuki żeby to nie była cholestaza
![]() Beata zapomniałam napisać ładny wózeczek a cena Madziulka badanie napewno będziesz powtarzac mnie też 50g glukozy wyszło źle a 75 już w normie Jutro rano mam wizyte więc tradycyjnie prosze o kciuki ![]() Zmalowana widze że Ty tez więc i za Anie też |
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Cudny
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
jaki sliczny brzuś
jaki już duży
|
|
#3566 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny!
Wybraliśmy w koncu imię ![]() Jednomyslnie. Długo sie zastanawialiśmy, no i tz chcial żeby bylo z literką R. A że szukalismy imienia takiego zeby dobrze się kojarzylo to w sumie w tym samym momencie wpadlismy na pomysł: KAROL i będzie po papieżu ![]() co myslicie?? Zanka, brzuszek sliczny masz co nosic ![]() synek miód malinka, A Ty wyglądasz po prostu rewelacyjnie!
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-03 o 20:51 |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova za Twoją wizytę mocne kciuki, a ja przełożyłam na piątek, ale dziękuje z góry
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
bartessa - moj ma karol na drugie (akurat po moim dziadku) i wydaje mi sie fajnym imieniem
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova
za jutrzejszą wizytęTelik ślicznie wyglądasz Zanka aaale brzuśko duży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

i nie wiem co mu kupić?
Mam takie bez fluoru więc spoko może ją jeść ale ciekawa jestem kiedy załapie że trzeba szorować i wypluć
za Twoje i dzidziusia zdrowie

świetnie trafiłaś ! Zobaczysz jak się sprawuje i wtedy ocenicie czy kupować lepszy
Ja jestem maniaczką kolorów, więc wybierając wózek musiał mi się kolor podobać, a twój jest neutralny 

zębole