|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Sweet na wafle domowe to Ja mam ochotę, nawet już kupiłam wafle. Teraz muszę się zmobilizować i zrobić krem ![]() Cytat:
Jak zleci ten maj, za nim się obejrzysz a już będziesz na swoim! Agulaabar to dobrze Ja jakbym siedząc na muszli klozetowej, byłabym cała w siniakach z przodu umywalka, po prawej wanna,po lewej pralka .Pamiętam jak pierwszy raz zrobiło mi się słabo,nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu, ale na szczęście zdarzyło się to tylko raz ![]() Drożdżówki to zrób sobie je sama, drożdże na pewno są w sklepie ![]() Beatko sama jakbym upolowała taki wózek to pochwaliłabym się ceną świetnie trafiłaś ! Zobaczysz jak się sprawuje i wtedy ocenicie czy kupować lepszy Ja jestem maniaczką kolorów, więc wybierając wózek musiał mi się kolor podobać, a twój jest neutralny ![]() Spodnie mi przyszły, są REWELACYJNE! Wzięłam rozm 38 i bez problemu do nich wchodzę, chyba jakaś rozmiarówka zawyżona, bo nawet ciut je w biodrach mam za duże, przy tym dodatkowym pasie jest regulacja na gumce wiec jak nie będę rosła w biodrach to mam nadzieję że pochodzę w nich do 9 miesiąca więc polecam!Takie tanie spodnie ![]() Zmalowana, najpierw się zastanawiam kto to dawca a potem mnie oświeciło myślę, że tak, że powinien mieć świadomość że zjawił się na świecie człowieczek który jest częścią jego chcąc nie chcąc a kwestia w jaki sposób to zrobisz to już inna sprawa np. pozew o alimenty Pati dobrze że na Ciebie nic nie poleciało!!! Reszta to rzecz nabywa, w każdej chwili ewentualnie można było by zmienić, a ścianę pomalujesz. Sukienka śliczna, kwestia podejścia. Każda kobieta wie co jej pasuje, a co nie Mnie by odpowiadał dekold!Brunetka ![]() Dziubek wstawiaj zdjęcia,pochwal się! Jaki termometr kupiłaś?! Śliczne te literki! DeKaro zapomniałam ,że T y w Irlandii jesteś ![]() LadyIn Blak właśnie słyszałam w Tv ![]() U mnie cały dzień pada... Buu! Wczoraj teściowa zrobiła ur dla famili. Zrobiłam jej tego torta i zabrakło mi weny na dekoracje ![]() wymyśliłam jakieś śmieszne kokardki i mam niedosyt ![]() ale goście byli zachwyceni i w szoku, że Ja go zrobiłam ![]() Boże! Jakie moja szwagierka ma problemy ![]() nie może siedzieć na rogu, bo zostanie wdową i potrafi się kłócić o to! MASAKRA! Marina no to będzie duźi |
||
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
czytam jeszcze wczorajsze posty, nadrabiam, pod oknami gra mi jakas orkiestra samograjkow (klarmet, trąbka i bęben..) i wkurza... |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś leniwy dzień, właśnie złożyliśmy huśtawkę z allegro, wczoraj przyszła ![]() Ja nie, ale mój TŻ już od dawna - kupił książeczkę z bajkami i czyta mu wieczorami jak tylko jest w domu a małemu strasznie się to podoba
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Beatko no z moją jest tak ze ona zawsze gotowała na 4 chłopa!! i nagle bach z roku na rok zostali sami i jeden syn z żoną która gotuje sama no górze więc jej tego brakuje temu często nas zaprasza we wtorki na obiadki i co druga niedzielę też to jest taki zwolniony tryb odcinani pępowiny
![]() no nic lecę budzić M bo po nocnej szychcie jeszcze śpi a tu czas zbierać się na obiad pa
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj jest tani wózek konczy sie za 4dni
![]() http://aukcjewp.wp.pl/wozek-i1591441500.html |
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek to zaszalałaś!
Kurcze Ja za moje osłonki na brodawki dałam 13 zł z Canpolu, ale Avent jakoś bardziej do mnie przemawia. No nic zobaczymy co to będzie. Termometr kurczę pewnie ma dobre opinie, ale dla mnie za drogi Ja się zastanawiam nad takim zwykłym elektrycznym,ale jakiś taki niedosyt mam związany z nim.. Nie wiem czy nie zostanę przy tym którym mam w domu z rtęcią, ach nie wiem ![]() Te ochraniacze masz śliczne, który wybrałaś, bo tego jest mase! |
|
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
|
wklejam zdjęcia bo nie uwierzycie w ten śnieg 3.05
foto 1 z godz 11.30 foto 2, 3 z godz 12.30
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Marina
za wizyte A facecik już wielgaśny w brzucholku siedzi ![]() Co do spiewania i czytania dzidziusiowi to tez przyznaje ja swojemu Bartusiowi śpiewam mąż stwierdzil ze nawet mi to niezle wychodzi (jak jeszcze byl w polsce)
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci wierzę. Wujek mi przesłał zdjęcia bo też jest z dolnego śląska. To jeszcze ma bardziej biało od Ciebie Koniec świata nadchodzi A dowiedziałam się, że do mnie do szpitala nie muszę brać podkładów, podpasek itp, bo wszystko dają. Wrecz zabronione jest mieć swoje ![]() |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do termometrów to znalazłam wcześniej tańsze do 70 zł ale jak poczytałam opinie o nich to stwierdziłam że nie ma co wyrzucać kasy a takie zwyklejsze elektroniczne to sama miałam już chyba ze 3 i dawno są w koszu niestety. Z rtęciowymi do maleństwa to nie wiem czy uda się wykonać pomiar. Ale kiedyś tylko takie były i ludzie sobie radzili A ochraniacz wybrałam z samego końca strony " misie na drabinkach na niebieskim tle " ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
to wczoraj zamowiłam
http://aukcjewp.wp.pl/super-paklanki...570868931.html http://aukcjewp.wp.pl/podklad-do-loz...571398984.html http://aukcjewp.wp.pl/pampers-new-ba...571885624.html http://aukcjewp.wp.pl/wanienka-dziec...575092381.html http://aukcjewp.wp.pl/sliczne-przesc...581219906.html http://aukcjewp.wp.pl/platki-kosmety...583295765.html http://aukcjewp.wp.pl/kompresy-jalow...587430769.html http://aukcjewp.wp.pl/super-podklady...587436368.html http://aukcjewp.wp.pl/tetra-pieluszk...588056754.html http://aukcjewp.wp.pl/poporodowe-gin...593607437.html Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-03 o 13:08 |
|
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
na D.Śląsku takie cuda
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Lady no współczuję tego śniegu w maju. U nas tylko kropi cały czas
![]() Brunetka na pewno wyniki z glukozy będą ok Już trzymam ![]() Marina za wizytę. Nasz synek pewnie będzie miał podobne wymiary, bo na przełomie 29/30 tc miał 1670 gram, a lekarz powiedział że na kolejnej wizycie za 4 tygodnie spodziewa się wagi ok. 2,4 kg ![]() W ogóle to czytam tak was i mam wrażenie, że bardzo często chodzicie do krwiopijców Pierwszy raz to zaraz na początku i drugi raz przed połówkową, a teraz pojęcia nie mam kiedy mnie wyśle
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
ja poprzednio urodzilam w 36 tc... ciekawe jak teraz bedzie. nie obraze sie jak znowu szybciej urodze
![]() mam ochote na kiielbaske z grita, ale brak grila, osob grilujacych, pogoda to 5 stopni ciepla i przerazliwie zimny wiatr... moje dziecko dzis do mnie w kosciele rzeklo: mama, ale z ciebie duuuuuuuza dziewczynka!!! nie czytam i nie spiewam brzuszkowi, robie to drugiemu dziecku wlasciwie kilka razy dziennie wiec sie i brzucholek osłucha. od jutra zostaje juz z dzieckiem w domu (wczesniej chodzil do zlobka, chce z nim pobyc jak i tak jestem na wolnym, kasa zostanie w portfelu) wiec jeszcze bedzie on gadal do Kingi (gada do pępka bo twierdzi ze lepiej tak slychac...) jak zasnie moje pachole niegrzeczne to tez ide w kimono, nie moge sie ostatnio wyspac, chodze za pozno spac komu mialam przypomniec spoza klubu ze przyszla kasa? sygine -tez bylam dwa razy, wiem ze jeszcze raz mnie wysle i to bedzie na tyle. taka jest minimalna norma... a ze wszystko ok wychodzi to sie nie martwie. martwia mnie ew skurcze czy rozwarcie... maz nie tyka mnie wcale bo sie boi ze urodze, skoro mam juz rozwarcie... ech, wizyta 10go to sie dowiem jak mi idzie ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- czyto dziwne ze chodze do dentysty w ciazy? mialam 4 dziurki male i wole zrobic teraz niz jak bede umeczona karmieniami itd. kiedy wiem ze czasu miec nei bede. kolezanki z pracy sie dziwia jakbym przynajmiej pod narkoza je robila... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-03 o 13:09 |
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
A ja dalej dziś nie wiem czy nie jechać sprawdzić czy wszystko jest okk...
![]() Brzuch mam od wczoraj dalej strasznie twardy, cały czas napięty... No spa i magnez nie pomagają... Martwię się, że może być coś nie tak jak powinno...
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że nie tylko ja wczoraj szalałam ![]() super zakupy !!Cytat:
wszystko pewnie zależy od lekarza więc jak masz wyniki ok to nie ma się czym martwić
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-03 o 13:15 |
||
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam fajne szczotki do mycia butelek
![]() http://aukcjewp.wp.pl/sassy-szczotka...573495094.html |
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam jakoś do nich pewności. A dupa, nie wiem co wybiorę Widzę Misie Blondynka kolejna szaleje ![]() ![]() Kochane moje a powiedziecie mi co kupujecie do wózeczka, kołderkę czy zwykły kocyk?! Bo się normalnie zastanawiam co mam zrobić
|
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
) a w kołderkę zainwestuję dopiero po wakacjach ale ja rodzę w czerwcu więc pewnie dziewczyny z terminem na sierpień będą kupowały od razu
|
||
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sie ciesze ze mam wiekszość rzeczy kupionych, zamowionych jeden problem z glowy
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
2 cieńkie, 1 średni, 1 b.gruby a jak bedzie upal to wystarczy pieluszka
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz się martwić to lepiej jedź na IP, stres tu Ci napewno nie pomoze
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na zime kombinezon Gap puchowy więc na to ew.cieńki kocyk i to okrycie gondolki
|
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Ja to kupie butelke tommee tippee siostra uzywala ich od poczatku i mowi ze nie wie jej synus co to kolka
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Ja jakbym
siedząc na muszli klozetowej, byłabym cała w siniakach
Ja jestem maniaczką kolorów, więc wybierając wózek musiał mi się kolor podobać, a twój jest neutralny 
myślę, że tak, że powinien mieć świadomość że zjawił się na świecie człowieczek który jest częścią jego chcąc nie chcąc 

no to będzie duźi

I zastanawiam się co robić, jechać na pogotowie sprawdzić czy wszystko okk, czy może to tylko moje paranoje...

Pierwszy raz to zaraz na początku i drugi raz przed połówkową, a teraz pojęcia nie mam kiedy mnie wyśle