|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
a bo ja to nawet nie pamietam jak te suwaczki sie robilo:P <wstydniś> to po 1
a po 2 w poniedzialek bylismy u lekarza i widzielismy nasze serduszko! piekne malusieńkie, kochane, cudowne , pięknie bijące serduszko! ![]() no i Oliwia zaczyna chodzic ![]()
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A moje dziecko zasneło wczoraj o 17.30 i już się nie obudziło do 6 rano...
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
madzia dzieki.
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja dzisiaj sama z dzieckiem siedzę ![]() ![]() A i już wiem jak to jest mieć jęczące dziecko wiszące u nogi. ![]() ![]() Cytat:
Tylko że ona nie upomina się o jedzenie. Po prostu przychodzi pora jedzenia (a są to stałe pory) i ona wtedy je. OD 2 tygodni dajemy jej już tylko 2 razy dziennie mleko rano i wieczorem przed spaniem. I do tego dajemy te dwa słoiczki obiadu ( nie na raz ale jeden o 11 zupka i o 14 drugie danie) około 17 je deser - owoce ze słoiczka lub rozgnieciony banan. Jak my coś jemy to staramy się jej dać spróbować ale ja nasze jedzenie nie interesuje. I ostatnio przerzuciła się na pocie wody z .. kieliszka. Z butelki już jej tak nie smakuje i z własnego kubeczka też nie. Od wczoraj zaczęłam Oliwkę uczyć czytać. Zrobiłam ponad 100 kart ze słowami i będziemy się uczyły. Trudno mi powiedzieć czy to jej się podoba czy nie. Robi się to dość szybko ona tylko rzuci okiem na słowo i koniec. Na razie tylko jeden zestaw (5 słów) 5 razy dziennie. Jurto wprowadzę drugi zestaw. Drcron Ty uczysz Julkę może podpowiesz jakieś praktyczne sposoby. Cigi - Ty miałaś zacząć uczyć jak tam Ci idzie?
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ana - dzięki za linki. Szkoda, że kolory takie średnie zostały z tych topów. Mróweczko - 100 lat!!!!!!!!! I ja Ci powiem, że nie jesteś zmurszała i stara też jeszcze nie. No i wyglądasz młodziej, niż jesteś ![]() Jeszcze 2 strony do nadrobienia.
![]() |
#1117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za kupkę ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Darusia- brawa dla Oliwki za chodzenie
![]() ![]()
#1119 |
Zakorzenienie
|
baobabek moja jak kupy nie zrobi jednego dnia to kolejny dzien od śliwek zaczynamy - mac godzinka i kupa idzie
![]()
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
aneczka- nie wiem czy masz mnie w telefonie wpisaną ale ja Ciebie mam i moje dziecko dziś "rozmawiając" z babcią rozłączyła się i wybrała numer do Ciebie... tak, to ona dzwoniła jesli wyswietlił Ci się jakiś nieznany numer. Chyba że masz już inny... ona dzwoniła chyba prosić bys nie odchodziła od nas z forum
![]() ![]()
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
asia chyba nie bo na spacery za raczke idziemy, czy to wazne ze do sklepu na przeciwko idziemy pol godziny , w sklepie pol godziny i spowrotem, bo ona wszystk musi obejrzec... podejsc do kazdego,1 maja bylismy na pikniku europejskim, szlam z nia za reke po czym mnie puscila wziela takiego dziadka za reke i sobie z nim poszla kawalek , jakas kobitka miala drzwi od auta otwarte to zaciagnela mnie do niej i u niej na kolanach trabila... ona musi po prostu kazdego zaczepic;p
![]() |
#1123 |
Rozeznanie
|
dzieki POP za odpowiedz, mam nadzieje ze nasze dzieci juz niedługo zamienią sie w małe śłodkie gryzonie
![]() ja nakupowałam róznych ciasteczek dzieciowych i chrupek kukurydzianych i podsuwam mu kilka razy dziennie, łącznie czasem w ciągu dnia zje 1 lub 2 całe ![]() ![]() obiadki je ze słoiczka te po 9 i 11 radzi sobie ładnie a jak jak gotuje to tez mu jeszcze czesc miksuje a czesc widelcem odpusciłam mu troche grudki wieksze w obiedzie bo juz sie obrazał na obiad i nie chciał zadnych wiec w miedzy czasie ucze gryzienia na czym innym
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() moj wczoraj przeszedł 2 metry ![]() ![]() ![]() ile dzieciaczków jeszcze nie chodzi ?
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratulacje dla Maciusia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że jesteś szczęśiwa z tego faktu ![]() moj też ostatnio tylko na rączki by chciał tż i babcia się poddają a on ich wykorzystuje jak chce ![]() ![]() bardzo bym chciała mieć chodź jeden dzień tylko dla siebie ![]() ![]() ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-05-04 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Aneczka i Darusia -
![]() ![]() ![]() Mój chodzi, jak... mnie nie ma. ![]() ![]() ![]()
#1128 |
Zakorzenienie
|
#1129 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy też tak macie, że jak spędzicie z dzieckiem np. weekend i macie później wrócić do pracy, to serce się kraje? Zakochuje się w nim mocniej każdego dnia. Ech... jeszcze 6 godzin i go będę tulać.
I dodam, że on chyba też coś podobnego czuje - dzisiaj rano zobaczył, że zbieram się do wyjścia i zaczął taaak płakać.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-05-04 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
A u mnie odwrotnie. Mała na spacerach nie chce mnie trzymać za rękę tylko ucieka. I zawsze nie w tym kierunku w którym zmierzamy...
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- megi- mam tak samo. Teraz miałam prawie 2 tyg urlopu, tak się z nią zżyłam, ze ryczałam jakbym szła pierwszy raz do pracy po urlopie macierzyńskim... tym bardziej, ze ona taka tulasna się zrobiła... tak mocno mnie sciska jak spytam jak kocha mamę... ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Wercia jak zrobiła kupę na nocnik to zawsze mówiłam, że jest kupka i, ze jest fuj,fuj i marszczyłam nos. Teraz jak pytam jej czy ma kupkę w pieluszcze to marszczy nos i tak jakby wąchała , hehehe..
#1131 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aneczka mój jeszcze nie chodzi, nawet za1 reke nie, musi miec dwie ![]() Cytat:
![]() mój jest tulaśny ![]() dzis jak sie obudził wlazł na mnie i ja go po pleckach zaczełam masowac bo bardzo lubi i zasnął na mnie na chwile w kosmicznej niewygodnej pozycji ![]()
![]() |
#1132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gusinek mały fajowski,a Ty chyba kolor włosów zmieniłaś? Popowa Oliwka do mamy strasznie podobna i na drugiej focie duża,poważna dziewczynka.Mój tż byłby w niebo wzięty jakby mu tak mała browara nosiła ![]() Mrówcia czyli miałaś wczoraj urodziny.Życzę przede wszystkim przespanych calutkich nocek,miłość tż i żeby wszystko szło tak jak sobie marzysz ![]() ale kino z tą pogodą,ja to miałam tylko w tv okazję zobaczyć i szok przeżyła. Niech szlag trafi tą niską temperaturę. Ja chcę kupić małej normalne łóżko,bo ładnie potrafi zejść z kanapy czy fotela.Tylko nigdzie nic fajnego znalezc nie mogę ![]() Wczoraj tyle nowych osób poznała.W raju była-taka szczęśliwa.Piszczała ze szczęścia,latała jak na dobrym haju ![]()
![]() |
#1133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() POtem zaszła w ciążę a pordobno wtedy jakoś to mleko się zmienia i mała sama pogardziła cyckiem . jej siostra też była z tych długokarmiących ale dostała wkońcu opr od lekarki bo mała i tak miała anemie i teraz ma prawie 3 lata a waży 11 kg i lekarze nie mogą dojść czemu i kazała jej dawać MM a nie karmić wodą z cycka . bo mała leciała possała trzy razy i szła dalej a to mleko na poczatku co leci to przeciez takie bardziej do picia niż do jedzenia . Ja nie wyobrażam sobie karmić 2 latka ![]() Cytat:
Cytat:
A TY urlop jakiś teraz masz że w domu jesteś a nie w pracy ? Czy coś przegapiłam ? SZymek w przedszkolu chwila ciszy , starsznie dużo jest nowych dzieci jest też jedno małe 6 miesięczne . ale fajna ta mała . I trzy panie się już zrobiły bo dwie było za mało . ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Ana - a patrzyłaś w ikea ? TYlko ze tam raczej takie drewniane są a nie kolorowe kolorowe to tylko mamuty , ja mam dwa z ikea i oba te co rosną z dzieckiem . Ola na to swoje też umie już wejść . jak zacznie chodzić to będzie tam spała tylko muszę jej barierkę kupić
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
ania- tak, to jest taki duży klub malucha- znaczy duży jak na Toruń, nie mam porównania z innymi (4 duże sale). I normalnie wejście kosztuje 14 zł dla dziecka ale moze wejść tylko jeden opiekun a jak chcielismy wejść razem to musieliśmy dopłacić 7 zł :/
#1135 |
Zakorzenienie
|
Mojej kuzynki córa w lipcu 5 lat wazy 15kg taki maly patyczak... piersia karmiona do roku....
A babel i gudki dalej sie nie dogaduja.... choc pare chrupkow pociumka w ciagu dnia... widac ze chcialby probowac nowych rzeczy i probuje ale co z tego jak on tylko to lize.... ehhh idziemy teraz na dniach znowu do lekarza z nim...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
anakazar no troche mi fryzjerka ostatnio przyciemniła, chciałam dac im chwile odpoczac od rozjasniania
![]() ![]() ana kusisz tymi topami juz ostatnio je ogladałam ale bałam sie zamówic bo kupiłam juz kilka "jednorazówek" na allegro a szkoda mi kasy po prostu czyli rozumie ze od tego sprzedawcy co dawałas linka kupowałas i jest ok?? no z pogoda masakra, dzis juz snieg nie pada ale jak wstałam rano było 0 stopni ![]() a od rana jezdza u nas po parku i zbieraja połamane gałęzie i drzewa szook młoda to daj znacjak wam lekarka powie cos ciekawego odnosnie grudek, my tezna dniach idziemy, chciałam jutro- tak na roczek zwazyc i zmierzyc go ale ma katar a jutro zdrowe dzieci i zobacze jeszcze jaki bedzie jutro rano ostatnio czytałam w necie ze sporo dzieci nie chce/ nie umie gryzc np zaczynaja ok 15-18mca pisały mamy które to przeszły jedna napisała ze jej dziecko polubiło dzwiek gryzienia płatków corn flakes i zaczeło gryzc, inna zeuczyła na chrupkach, biszkoptach itp a jeszcze inna ze jej dziecko zaczeło gryzc łądnie jak wyszły mu 4-ki zeby troche sie uspokoiłam, tym bardziej ze widze małe postepy ![]()
mój skarb Bartuś ![]() przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-05-04 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
No tak, teraz już wiem
![]() Brawo dla Oliwki i Maciusia za samodzielnie stawiane kroczki
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Porażka u nas jest jeden fajny , ale jest strefa gdzie rodzice mogą posiedziec jak maja takie dzieciaki co juz same ganiają jest taka kawiarnia mozna kupić kawę herbatę jakieś ciastko to i tak jeszcze na tym sobie zarobią . ale takim sposobem sobie zniechęca ludzi . ja lubie te w wawie w centrach handlwych . W ZT wchodzą dziecie do 2 RZ za darmo choć nie kazdy o tym wie , zawsze bandą chodziłyśmy nas 5 dzieci 9 płaciło się tylko za starszaki maluchy ganiały za darmo . i w wola parku tez jak byłam niedawno to płaciłam tylko za SZymka 21 zł , ale za te 21 dziecko może się bawić ile chce , za Ole nic nie płaciłam . do tego można tam dziecko zostawić starsze i sobie iść na zakupy , panie mają tel jak by coś sie działo i dzwonią .
#1139 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i są też gotowe mieszanki typu barszcz ukraiński, tam tylko kawałek ziemniaka i jabłka dodaję. A na kasze (normalne), owsiankę to pewnie by się nie dał namówić?tam błonnika dużo jest, albo choć pieczywo typu wasa żytnie lub graham Mogłabyś kiedyś może spróbować z dużą ilością jego ulubionych owoców ze słoja (u nas banan jest naj, ale z tego co pamiętam kubol gardzi banankiem) Albo mu te śliwki jakoś przemycić, albo wodę z moczenia śliwek albo tą kaszkę śliwkową. Albo soczek jabłkowy chociaż Ja często daję młodej owsiankę z moczonymi przez noc suszonymi owocami i wodą z nich, ale nie wiem czy u twojego niejadka by przeszło. I mogłabyś pogadać z pediatrą może by coś wymyśliła. Jest np taki syrop laktuloza reguluje pracę jelit (ale nie przeczyszcza-swego czasu u mnie był na porządku dziennym). Daje się go nawet niemowlętom Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i pewnie ten zestaw to: "tyskie", "lech", "piast", "żubrówka", "heineken" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A zupki i tak jej muszę miksować, bo inaczej nie chce-jak ma taką konsystencję mieszanka, to sobie te kawałki wyciąga i mi oddaje ![]() A inne rzeczy w stanie stałym je (kanapki w kosteczkach, chclebek wasa, chrupki, mięsko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może łóżko z ikei? te zwykłe takie mają tą dodatkową barierkę przykręcaną na początek. Te kolorowe też ładne A gdzie wy wczoraj byliście, że tyle osób było? Ja bym marynarkę wzięła białą-czarnych masz pewnie z 5 ![]() i mrówciu, kochana spóźnione , ale najszczersze życzonka urodzinowe! dużo spokoju, super grzecznego dzieciaczka i wszystkiego o czym marzysz :róża:
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-04 o 09:28 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ola też jest bardzo cycowa, zwłaszcza w weekendy kiedy jestem z nią dłużej, i choć bałam się, że po moim powrocie do pracy szybko mnie odstawi, tak się nie stało. I bradzo, póki co, mnie to cieszy ![]() Myślę, że w przypadku długiego karmienia dzieci nie mówi się o dobroczynnych właściwościach maminego mleczka, tylko raczej o tych związanych z psychiką -mamy i dziecka. Dla mnie karmienie dzieci daje poczucie specyficznej silnej więzi emocjonalnej. Póki co nie myślę małej odstawiać, chyba, że sama zdecyduje. A czy możecie polecić jakies fajne ciuchy na trochę większy rozmiar???Jakieś XL na przykład? Ciągle tu narzekają, że schudnąć by chciały, a kupują ciuchy w rozmiarze dla małolatów... Moje cycki i brzuch nie wejdą w te polecane przez Anę topy :-(A też mi się podobają.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-05-04 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.