Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 06:40   #4291
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Witam brzuchatki
I znowu udało mi się być pierwszą na wątku w tym tygodniu Już drugi raz hehe Ale przynajmniej nadrobiłam co wczoraj naskrobałyście
Od piątej co jakiś czas jestem skopana przez moje cudowne maleństwo i jakoś spać mi się nie chce
Stary 2011-05-06, 07:03   #4292
iwonap79
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

ja również witam (chyba poierwszyb raz tak wcześnie
kciuki za dzisiejsze wizyty i kolejne gtygodnie
my zaczynamy 29tc!!!)))
uciekam po prysznic bo dziś zakupy i wyjazd nad jeziorko a jeszcze bank muszę zzałatwi,ć i urząd
powiem Wam, że ja chcę juz wrócić do Lublina!!! po tygodniu tutaj znów nienawidzę stolicy;l((((
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:17   #4293
kindzia890
Raczkowanie

Witajcie
nie było mnie raptem dwa dni, a tu tyle do nadrabiania od kilku dni znowu nasiliły mi się skurcze mam nadzieje, że mi przejdzie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:49   #4294
margaret82
Zadomowienie

Hej mamusie

Gratuluję wczorajszych wizyt Nasze dzieciaczki coraz większe A wydaje sie że tak niedawno miały po kilka centymetrów i ważyły gramy. Ależ ten czas leci

Mocno zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja też jestem przeciwnikiem chodzików, niech dziecko zacznie wtedy kiedy przyjdzie jego czas

W końcu zapowiada się ładny dzień i mam nadzieje że juz tak zostanie

Zaraz musze upiec biszkopt a po południu zrobić tort bo mój mąż ma dzisiaj urodziny. Staruszek kończy 31 lat Lecę zaraz na zakupy i biorę sie do roboty

Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:58   #4295
patik87
Zakorzenienie

Hej laski. Wpadłam na chwilę się przywitać i spadam się "gachować" do lekarza, ciekawe jak bobra podstrzygę...na poczekalni od razu zacznę się drapać...ehh nienawidzę tego. Wprawdzie ugs o 13 ale jeszcze kilka spraw do załatwienia w mieście, a że dzisiaj piątek to i korki będą pewnie.
Planuję kupić buty na wesele, ale kompletnie nie wiem jakie?

Brumek dobrze ze z malutką wszystko dobrze, lubię szczęśliwe zakończenia.

AgaG smutne to, przykro bardzo..

Dziewczyny z Mielca/Rzeszowa a zdjęcia to robiłyście na spotkanku?

Ania ale masz duże dzieciątko, jejku zaraz możesz rodzić. to już tuż tuż.

Mykam pod prysznic, nie wiem czy zajrze przed wyjściem, i nie pisać mi tu dużo bo Was i kciuki mocno trzymać za Naomcię moją.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:04   #4296
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się i ja
brumku super, że tak się dobrze skończyło
aga jej to przykre bardzo jak dzieci odchodzą...
trzymam kciuki za wizyty

ale dzieciaczki już nam rosną...Ania Twój to już kawał chłopa

ciekawe ile moja kruszynka już waży??? usg mam dopiero 25 maja... ale sądząc po sile kopniaków to jest już z niej spora dziewczynka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:28   #4297
zanetaa88
Zakorzenienie

Pati

Ja też już wstałam,
zastanawiam się czy nie pojechać w miasto.
Koleżanka sie wyprowadza i pomyślałam,
że jej kupię takie worki które powodują, że możesz do nich dać sporo ubrań,
a potem używając odkurzacza zmniejsza się jego pojemność.
Tylko nie wiem gdzie u mnie to znajdę!?
Maż pojechał na montaż,
do południa jestem sama

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Zapomniałam

Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień

Można zaobserwować momenty czuwania płodu. Pojawia się faza REM. Mózg zaczyna nabierać charakterystycznych rys: bruzd i zwoje. Na twarzyczce pojawiają się brwi i rzęsy, a na głowie włoski.
Maluch od ostatniego tygodnia urosł o kolejny centymetr i przybrało na wadze o kolejne 100g.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:30   #4298
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ja tez witam!

Znad sniadania... piekna pogoda bedzie, a przynajmniej cieplej niz wczoraj. A dzis pasowaloby troche posprzatac, zeby jutro nie latac ze szmata...

Ktos ma dzisiaj wizyte? Jesli tak, to kciuki juz odpalam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:33   #4299
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie
nie było mnie raptem dwa dni, a tu tyle do nadrabiania od kilku dni znowu nasiliły mi się skurcze mam nadzieje, że mi przejdzie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja tez przez otatnie 3 dni mialam nasilone skurcze balam sie zy nie bede musiala do szpitala jechac eh, ale byle do wtorku do wizyty i zobaczymy jak tam moja szyjka trzymaj sie Kochana

Ja dzis juz po badaniach i po sniadanku i leze kompletujac na allegro kolejna czesc wyprawki milego dnia

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zapomniałam

Można zaobserwować momenty czuwania płodu. Pojawia się faza REM. Mózg zaczyna nabierać charakterystycznych rys: bruzd i zwoje. Na twarzyczce pojawiają się brwi i rzęsy, a na głowie włoski.
Maluch od ostatniego tygodnia urosł o kolejny centymetr i przybrało na wadze o kolejne 100g.
Kochana konczysz dzis wedlug suwaczka 28 tydz jutro zaczynasz 29

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:34   #4300
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc Kochane mamusie i ich brzusie
Ja wstaje bo musze sie zebrac pazury pomalowac u nog bedzie smiesznie bo nie bardzo jest to łatwe z brzucholkiem a wieczorem jade do domku bo w niedziele tescia imieniny (Stanisława)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie bo ja w czwartek wybieram sie do siostry do stolicy i tak sie marwie troche co bedzie jesli zus mnie w tym czasie nawiedzi na kontroli nie mam zwolnienia lezacego.

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:44   #4301
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki zanim Was nadrobię, napiszę relację z wizyty u gina bo wczoraj nie miałam siły włączyć kompa wieczorem, padłam jak kawka...

Z Mają wsio ok. Rośnie nam dziewucha - ma już 1300 g, serduszko ładnie pracowało, no i nasza mądra dziewczynka ustawiła się już główką na świat pytanie, czy jeszcze obrotu nie zrobi, ale mam nadzieje, że nie.

Wszystkie wyniki w normie, krew jak zwykle super, mocz ok, choć na moje wysokie ph mam zwiekszyć dawkę żurawitu i dużo pić, krzywa cukrowa też ok. Niestety gina zaniepokoiło to, że co raz częściej twardnieje mi brzuch zbadał mnie dokładnie - na szczęście szyjka zamknięta, trzyma, ma 32 mm, ale aby dmuchać na zimne, mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie, no i kontrola za 3 tygodnie, a nie za 4 jak zwykle to bywało. No i mam się oszczędzać i odpoczywać, choć już bardziej oszczędzać się nie da to tyle

Idę nadrabiać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:53   #4302
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Kochana konczysz dzis wedlug suwaczka 28 tydz jutro zaczynasz 29
A powiem Ci,że Ja z tego ciemna jestem jakoś doliczyć się nie mogę
Na suwaczku piszę, że jestem w 28 tyg

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k50d00nxj.png

Jak idę do gina to zawsze mi mówi takie tyg jakie mam jak na suwaczku muszę sobie to poukładać.
Ja mam wizytę w czwartek i np na suwaczku pisze 25 tydz i 6 dzień, to ona pisze że 25 tyd ciąży jest, a w pt już teoretycznie jestem 26 tyg.
A dupa nie wiem.

Stary 2011-05-06, 08:54   #4303
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze pytanie bo ja w czwartek wybieram sie do siostry do stolicy i tak sie marwie troche co bedzie jesli zus mnie w tym czasie nawiedzi na kontroli nie mam zwolnienia lezacego.
Jak na zwolnieniu nie masz napisane że leżące to nie masz sie czym martwić.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-05-06, 09:01   #4304
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czesc Kochane mamusie i ich brzusie
Ja wstaje bo musze sie zebrac pazury pomalowac u nog bedzie smiesznie bo nie bardzo jest to łatwe z brzucholkiem a wieczorem jade do domku bo w niedziele tescia imieniny (Stanisława)

Za wykorzystywanie zwolnienia od pracy niezgodne z jego celem uważa się nieprzestrzeganie wskazań lekarskich, np. nakazu leżenia w łóżku, zakazu wykonywania różnych prac domowych, pracę w ogrodzie lub gospodarstwie rolnym itp. lub wykorzystywanie tego zwolnienia do innych celów niż leczenie (np. wyjazd w celach turystycznych). Natomiast nie uważa się za wykorzystanie zwolnienia niezgodne z jego celem, jeżeli ubezpieczony wyjechał na okres leczenia do rodziny i wskazał płatnikowi miejsce pobytu lub jeżeli wykonywał, nawet będąc obłożnie chorym, czynności niezbędne dla zaspokojenia podstawowych potrzeb życiowych.
http://www.pracaizdrowie.com.pl/content/view/290/3/

teoretycznie powinnas powiadomic zus ze wyjezdzasz do siostry bo np. masz tam lepsze warunki opieki. tylko jesli to jest tylko na kilka dni to chyba nie ma sensu... nie masz nakazu lezenia, nie masz tez nakazu siedzenia w domu i czekania na orzecznika zus. zawsze przeciez mozesz jechac na konsultacje do stolycy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:02   #4305
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A My 29 tydzień do końca 77 dni

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:19   #4306
Lilkaa82
Rozeznanie

karolinee1983 za wizyte duza dziewczynka juz ale uwazaj kochana na te skurcze

Cytat:
A powiem Ci,że Ja z tego ciemna jestem jakoś doliczyć się nie mogę
Na suwaczku piszę, że jestem w 28 tyg

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k50d00nxj.png

Jak idę do gina to zawsze mi mówi takie tyg jakie mam jak na suwaczku muszę sobie to poukładać.
Ja mam wizytę w czwartek i np na suwaczku pisze 25 tydz i 6 dzień, to ona pisze że 25 tyd ciąży jest, a w pt już teoretycznie jestem 26 tyg.
A dupa nie wiem.
Dzis pisze 28 tydzien bo to ostatni siódmy dzien 28 tygodnia
a jutro bedzie pisalo - 28 tydz 1 dzien - czyli pierwszy dzien 29 tyg
a lekarze przewaznie poslugują sie wiekiem ciązy ze skonczonych tygodni dlatego skonczony masz 28 (natomiast zaczety 29)
i tak bedzie pisal lekarz 28 tyg
chociaz moja lekarka zawsze wpisuje dokladnie tygodnie i dni np 30/4 (30 tydz 4 dzien)

U nas jeszcze 63 dni do terminu jutro zaczynam 32 tydzien

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-05-06 o 09:21
Stary 2011-05-06, 09:21   #4307
SweetAngel1984
Zadomowienie

I Ja sie witam

leniwie i słonecznie jem Sniadanko i na jakis spacer musze isc.
.....odkad mnie lekarz zrownal z ziemia z ta waga to postanowialm sie za siebie wziac sam nie chce zeby Igor mial tlusta matke......
wiec codziennie rano na sniadanko platki kukurydiznae (najzwyklejsze z mlekiem) ograniczenie slodyczy ziemniakow makaronu itp do min. i zero bialego pieczywa moze pomoze.........

zanetka - sukieneczka jest boska ale no mi sie niestety nie przyda

do poludnia...eh moj pracuje teraz do 17 wiec do 18 jestem sama

aga, brumek - historie....hisotri....sa mo zycie

iwona - a to zapraszam wracaj

kindzia - ojej to oszczedzaj sie kochana odpoczywaj duzo i lez

margaret - moj maz w tym miesiacu tez ma urodziny ale konczy okrogle 35 lat

aga - smacznego ja tez palaszuje

za rozpoczete tc

za wizyty

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-06 o 09:24
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:23   #4308
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Gdzie można znaleźć liczniki ile dni do końca?
Ja znalazłam tylko, że 2 miesiące 3 tyg i 2 dni

Stary 2011-05-06, 09:29   #4309
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny z Mielca/Rzeszowa a zdjęcia to robiłyście na spotkanku?

Mykam pod prysznic, nie wiem czy zajrze przed wyjściem, i nie pisać mi tu dużo bo Was i kciuki mocno trzymać za Naomcię moją.
nie robiłyśmy zdjęć ja wpadłam jak zwykle po zajęciach i nie miałam głowy do tego

udanej wizyty kciuki zaciśnięte

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki zanim Was nadrobię, napiszę relację z wizyty u gina bo wczoraj nie miałam siły włączyć kompa wieczorem, padłam jak kawka...

Z Mają wsio ok. Rośnie nam dziewucha - ma już 1300 g, serduszko ładnie pracowało, no i nasza mądra dziewczynka ustawiła się już główką na świat pytanie, czy jeszcze obrotu nie zrobi, ale mam nadzieje, że nie.

Wszystkie wyniki w normie, krew jak zwykle super, mocz ok, choć na moje wysokie ph mam zwiekszyć dawkę żurawitu i dużo pić, krzywa cukrowa też ok. Niestety gina zaniepokoiło to, że co raz częściej twardnieje mi brzuch zbadał mnie dokładnie - na szczęście szyjka zamknięta, trzyma, ma 32 mm, ale aby dmuchać na zimne, mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie, no i kontrola za 3 tygodnie, a nie za 4 jak zwykle to bywało. No i mam się oszczędzać i odpoczywać, choć już bardziej oszczędzać się nie da to tyle

Idę nadrabiać
jaka już dziewczynka wielka

ciekawe ile moja córcia waży - dowiem się dzisiaj mam nadzieję bo idę po południu na wizytę, więc proszę o

no i jak tam moja szyjka będę wiedzieć bo ostatnio brzuch mi twardnieje trochę i się martwię czy się szyjka nie skróciła od ostatniej wizyty miesiąc temu...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
77dni......

mnie tez czeka to samo za 77 dni

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:30   #4310
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Gdzie można znaleźć liczniki ile dni do końca?
Ja znalazłam tylko, że 2 miesiące 3 tyg i 2 dni
http://babystrology.com/tickers/

zaloz sobie suwaczka tu podane jest tu w dniach i w tyg do konca ile zostalo i dzidzia jak wyglada

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-05-06, 09:31   #4311
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

a lekarze przewaznie poslugują sie wiekiem ciązy ze skonczonych tygodni dlatego skonczony masz 28 (natomiast zaczety 29)
chociaz moja lekarka zawsze wpisuje dokladnie tygodnie i dni np 30/4 (30 tydz 4 dzien)

moj gin też zawsze wpisuje dokładnie tygodnie i dni ale jakoś inaczej liczy bo o jeden dzień różnicy niż wg mojego suwaczka

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:31   #4312
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Przez ten nawał w pracy, po powrocie do domu po prostu padam.
Z aktualności to byłam wczoraj na usg i Hania już 1575 g waży obróciła się już główką w dół, co bardzo mnie cieszy i teraz niech już nie zmienia pozycji.
Mam nadzieję, że u reszty maluszków i mamuś tez wszystko dobrze i muszę w końcu coś wymyślić, żeby czasu trochę znaleźć i bardziej się udzielać.
Buziaki dla Wszystkich
Duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hello

my już po spotkanku
ale u Was pracowicie - od wczoraj 1o stron

aha, mam już od Słoneczka aspiratorek który przesłała Stapelka

Kochana Stapelko dziękujemy za przysługę

aha poznałam Marinę bo tym razem dałyśmy radę się spotkać we trzy
przeurocza dziewczyna a brzuszek ma też prześliczny, ale jak na taki "o miesiąc większy" niż mój to baardzo zgrabniutki
a poza tym Marinko to Ty taka zgrabna jesteś że szok ja takiej figury nigdy nie miałam chyba jak Ty teraz a wygladasz jakbyś chowała piłeczkę pod bluzką a nie ciążowy brzuszek bo taki fajny i okrąglutki.

Słoneczko - Twój brzuszek tez przesliczny - taki "chłopczykowy" - to fakt

dziewuszki, musimy się spotkać koniecznie na lumpach
Super, że spotkanie się udało

Cytat:

Sara jest Sara, ale lekarz zaznaczył, że przy dziewczynkach pewnoeści nie ma do porodu... to bylyby jaja

Waga 1522g
No kawał dziewuchy ja też mam nadzieję, że nasza Maja w chłopa się nie zmieni już, bo przyzwyczailiśmy się do niej

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
j
kurcze żadna mi nie odpisała z tym krwanieniem z nosa. Zdarza wam sie to bo ja mam kilka razy w tyg?
Krwawienie z nosa - normalna sprawa, mam to codziennie jak smarkam w chusteczkę

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Zmalowana, Patik - ja też mam jutro wizytę u gina na 10.30. Nawet nie wiecie jak się boję... O niczym innym dzisiaj nie myślę

Blondynko - mi nie bardzo podobają się te klapki, ale wyglądają na bardzo wygodne

Zjadłam pół arbuza i teraz się źle czuję...
Kciuki za wizytę i nie martw się

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Witam i ja (co prawda nikt nawet nie zauważył że mnie od wczoraj nie było)

Co do macierzyńskiego, to MOŻNA, ale NIE TRZEBA brać przed porodem, i lekarz nie ma prawa do tego zmusić jeśli nie będziemy chcieć.

Miałam poodpisywać ale od wczoraj zapomniałam co i komu

Widzę że niezła koleżanka się trafiła...jakieś rozdwojenie jaźni czy coś...

Kolina, dzięki

Sprawa kotka się rozwiązała, znalazła się właścicielka, która już straciła nadzieję że kotki się znajdą (bo druga znajda pojawiła się u sąsiadki). A najprawdopodobniej ktoś zrobił głupi kawał i zabrał kotki spod jej domu, przeniósł kilkaset metrów i zostawił...

Jutro mam wizytę u swojej pani doktor, wczoraj tylko na usg byłam, no i:
wg lekarza synek jest synkiem - "na 1500%" na połówkowym był na 100%
wszystkie narządy działają wzorowo, maluszek rośnie pięknie, 32 tc - waży 2100 no i szansa że będzie w terminie albo nawet przed, jest bardzo duża
Ale mały wstydliwy, główkę ma na dół i tak chował buźkę, że lekarz próbował 10 minut i nie dał rady mu portretu zrobić
W ogóle super, lekarz się śmiał ze mnie, bo jak spytałam jaka jest szansa że się pojawi w wyliczonym terminie, to mi powiedział "w terminie to i za 5 tygodni będzie" - no i sobie uświadomiłam że to prawie już.....
No synek to już kawał chłopa jest! Mój tz jak się urodził miał 2600g, Twój synuś pewnie go już niedługo przebije

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I coś Wam jeszcze opowiem. Mąż spotakł dziś kumpla, z którym nie widział się od paru miesięcy. Pochwalił się że jesteśmy w ciąży, a tamten na to że jemu tez sie dziecko pierwsze urodziło - córeczka. Ale...urodziła się w 25 tygodniu ciąży!!! I ważyła mało nawet jak na to, bo dokładnie 500g, co do grama! I uratowali ją
Bo termin był na teraz, na maj, a ona już jest na świecie od lutego chyba. Dziś wyjęli ją z inkubatora pierwszy raz. ALe mówią że dobrze się rozwija i będzie zdrowa, a za 2 tyg wychodzą wreszcie do domu

Dobrze czytać takie historie, prawda? Tzn. z takim zakończeniem. Ja cały czas nie mogę wyjść z podziwu dla medycyny, że ratuje już takie małe dzieci!!!

Aha, i ona się urodziła przez cesarkę, bo na jakimś tam adaniu kontrolnym lekarz stwierdził, że coś się płód za wolno rozwija. Sprawdzili to bardziej szczegółowo i okazało się, że coś jest u małej i w łożysku z krwiobiegiem nie tak i nie wszystkie narządy są odpowiednio odżywione. No i też dlatego ona taka malutka była. I gdyby jej nie wyjęli, to pewnie umarła by w brzuchu z niedożywienia...
Super historia

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Bo ja od czasu do czasu mysle o chlopczyku z innego forum, o ktorym Wam ostatnio pisalam. Byl ciut wiekszy od tej dziewczynki, ale chyba tez cos kolo tego tyg ciazy sie urodzil, niestety w poniedzialek zmarl...[*]
To by kolejny raz potwierdzalo, ze dziewczynki sa jednak silniejsze...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej laski. Wpadłam na chwilę się przywitać i spadam się "gachować" do lekarza, ciekawe jak bobra podstrzygę...na poczekalni od razu zacznę się drapać...ehh nienawidzę tego. Wprawdzie ugs o 13 ale jeszcze kilka spraw do załatwienia w mieście, a że dzisiaj piątek to i korki będą pewnie.
Planuję kupić buty na wesele, ale kompletnie nie wiem jakie?

Cytat:

A dupa nie wiem.
Bo oni zawsze piszą pełne skończone tygodnie, czyli np. jak masz 25t i 6d to piszą, że 25 - u mnie tak zawsze położna robi. Wczoraj, jak byłam na wizycie, to wpisała mi 27 tydzień, mimo, że miałam 27t i 3d, czyli by wychodziło, że w 28t jestem. Trochę to zagmatwane jest

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-06, 09:31   #4313
zanka205
Zakorzenienie

hej
u mnie zostało 67 dni

http://allegro.pl/show_item.php?item=1588390714
http://allegro.pl/show_item.php?item=1588391107
wczoraj wylicytowałam, co sadzicie?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-05-06 o 09:35
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:32   #4314
SweetAngel1984
Zadomowienie

dziewczyny
zauwazylam cos dziwnego od 2 dni skora no moim brzuchu poprostu sie luszczy
jest caly bialy mimo samorwania oliwka itp.
czy to poczatek rozstepow
czy poprostu dletego ze skora sie rozciaga??????
Powiedzcie mi prosze
bo zaczynam panikowac ze to ROZSTEP atakuje

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-06 o 09:50
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:33   #4315
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
ciekawe ile moja córcia waży - dowiem się dzisiaj mam nadzieję bo idę po południu na wizytę, więc proszę o
trzymam

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-05-06, 09:34   #4316
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

U nas jeszcze 63 dni do terminu jutro zaczynam 32 tydzien
A nie ma być , tak że wczoraj pisało 27 tyd i 6 dzien czyli dzisiaj siódmy dzien 27 tyg? czyli teoretycznie od jutra 28 tyd?

Ja głupieje

Sweet że nie możesz jeść białego pieczywa to na dobre Ci to wyjdzie!
A makarony są wieloziarniste, które maja duży wpływ na przemianę materii, ziemniaki od czasu do czasu nie zaszkodzą, a nawet mają dużo potasu w sobie więc jest ok. Ja bardzo rzadko jem ziemniaki, bo mój maż ich w ogóle nie je ryż możesz jeść brązowy też bardziej zdrowy, ale okropnie długo się gotuje.
A płatki kukurydziane jesz? Kiedyś oglądałam, że tak naprawdę płatki nie mają jakiegoś super wpływu na zdrowe odżywianie, że lepiej zjęść bułkę ciemną np ze słonecznikiem, sałata (żelazo, kw.foliowy) pomidor, ser chudy i np szczypiorek. Ja polecam zwykły jogurt naturalny do tego powidła np truskawkowe! PUSZNOŚCI!! ( powidła kupujemy w Bierdonce i jogurt naturalny i robimy sobie sami jogurty do tego ewentualnie płatki typu owsiane itp)

Stary 2011-05-06, 09:38   #4317
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
A nie ma być , tak że wczoraj pisało 27 tyd i 6 dzien czyli dzisiaj siódmy dzien 27 tyg? czyli teoretycznie od jutra 28 tyd?
Nie bo to jest 27 tyg + 7 dni (1 tydzien)

Po prostu liczysz jak zwykłą matematykę
27 + 1 = 28 czyli 27 tygodni + 1 tydzien (7dni) = 28 tygodni

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-05-06, 09:40   #4318
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

zaloz sobie suwaczka tu podane jest tu w dniach i w tyg do konca ile zostalo i dzidzia jak wyglada

Wyszło mi 84 dni.
Dużoo nie?

Dziękuje

Muszę iść powoli robić rozczyn do pampuszy

Stary 2011-05-06, 09:41   #4319
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
77dni......

mnie tez czeka to samo za 77 dni
Mi zostało dokładnie 70 dni chyba czas w końcu wziąć się za kompletowanie rzeczy
kciuki za wizyte
Stary 2011-05-06, 09:42   #4320
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny
zauwazylam cos dziwnego od 2 dni skora no moim brzuchu poprostu sie luszczy
jest caly bialy mimo samorwania oliwka itp.
czy to poczatek rozstepow
czy poprostu dletego ze skora sie rozciaga??????
Powiedzcie mi prosze
bo zaczynam panikowac ze to ROZSTEP atakuje
Ja nie wiem kochana, u mnie nic takiego nie dzieje się na szczęście

Cytat:

Chciałam kiedyś sobie wstawić ten suwaczek bo jest fajny ale jak wklejałam go do podpisu, to nie chciał mi się zapisać, nie pamiętam, czy nie było napisane, że kod za duży, czy że z jakiegoś powodu nie można go wkleić I don't remember

Cytat:

jaka już dziewczynka wielka

no i jak tam moja szyjka będę wiedzieć bo ostatnio brzuch mi twardnieje trochę i się martwię czy się szyjka nie skróciła od ostatniej wizyty miesiąc temu...
no to trzymam kciuki za Julcię

MAJA 06.08.2011 r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości