|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
ja kobietki zmykam sie szykować , zaraz mężuś z pracy wraca i jedziemy na SR,potem jeszcze zawożę go na piwko ( z okazji urodzenia się synusia jego szefowi) , potem kurs do rodziców i późnym wieczorem odbieram mojego pijaczka
z piwka więc chyba nie dam rady do Was zaglądnąć ale jutro nadrobię oby nie było tego za dużo :P
|
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuszki!!
madziaranew ja miałam cewnik jakieś dwa miesiące i powiem ci nic strasznego a po jego wyjęciu nic mi się złego nie działo nie taki diabeł straszny jak go malują! Kindzia, lilka trzymam żeby skurcze przeszły Beatko, Zmalowana trzymam za wizyty!! ![]() Zanka te niebieski sandałki są śliczne Scio Kotku trzymam mocno oby wyniki wykluczyły to cholerstwo! sygine te gladiatorki są ekstra! madziulko lekarka dobrze zrobiła skoro nie czuję się na siłach ci pomóc jak się należy to przynajmniej kasy z Ciebie nie zdziera, na patologi chłopaki i piguły wiedzą co robić ja byłam dziś oddać krew i siuśki już mam wyniki całkiem dobre robicie plan porodu?? i wskoczyłam do apteki kupiłam mały krem penaten, fride, dwie paczki podkładów, jedną pakę bella mama, betampen(na sutki czy jakoś tak), majteczki paczke paracetamolu i zapłaciłam 117 zł ![]()
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
ja tak na szybko wrzucam fotki fotelika bo dziś przyszedł później coś popiszę, jak wysprzątam mieszkanie Filip do teściów pojechał, mąż na ryby, a jutro wesele mamy więc mam duuuużo roboty
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola czyta nas
Buziaki Nerolka Wiem tyle, że miała USG i wód jest tyle ile było, małej nie ważyli A i ma jakąś bakterie chyba w moczu. |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka ja tez uważam, że lekarka bardzo dobrze zrobiła
Wsród ginekologów też są specjalizacje i jeśli babka nie specjalizowała się w komplikacjach ciążowych to lepiej żeby przejął Cię ktoś kto odpowiednio Was poprowadzi do porodu i zna się na tym bardziej szczegółowo Tak bezpieczniej dla Ciebie i maluszka ![]() Mogła w sumie Ci kogoś polecić ale może nie znała? W każdym razie nie czekaj i idź w poniedziałek do lekarza!!
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam konsultacje w poradni patologii ciąży w Bytomiu, w pierwszej ciąży, właśnie ze względu na cukrzycę
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Dawno mnie tu nie było i mam baaaardzo dużo nadrabiania. Mąż dostał tydzień wolnego i korzystając we wtorek pojechaliśmy w świętokrzyskie do jego rodziny. Niestety pogoda nie dopisała, nawet nie dało się nigdzie wyjść Dziś mam urodzinki, w dodatku okrągłe, więc nawet się cieszę, że już wróciliśmy. Jakoś mało towarzyska się zrobiłam. Na niedzielę zapowiedzieli się bracia z rodzinkami, to trochę wesoło będzie, ale coś przygotować trzeba. Żeby tylko tak mi się chciało, jak mi się nie chce
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedz kochana a ta trba Ci starczala co d owozka jest czy kupowalas jakas wieksza na pieluchy pićko chrupki itp nerolka trzymaj nozki tak mocno jak do tej pory i pozdrow Ize od NAS ![]() wychodze do lekarza mam na 17.40 ale dojechac trzeba bede wieczorme papa
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-06 o 16:17 |
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj jest tylko jedno miejsce, gdzie się w tym specjalizują - Szpital Wojewódzki. W poniedziałek rano wstaję i pędzę na patologię Ale mnie mały teraz kopie
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie używałam ale mam zamiar dokupić kosz pod wózek ale to jak będzie kasa kiedyś tam, nie śpieszy mi się i tak już upolowałam śpiworek Quinny w kolorze wózka (Wave)
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie dobrze, że lekarka nie będzie prowadziła Twojej ciąży skoro sie nie zna, ale powinna dać Ci konkretny namiar na lekarza mój gin sam chciał mnie zapisać do Genomu na echo serca małej bo miał tam być jakoś dzień później, ale powiedziałam, że sama zadzwonię ale dał mi nr a w pierwszej ciąży nie wiedział gdzie cukrzycę mi poprowadzą, ale jak tylko byłam po pierwszej wizycie w poradni diabetologicznej to mój gin wziął namiary i powiedział, że teraz przynajmniej będzie wiedział gdzie kierować inne kobiety z cukrzycą a ja to chwalę że nie jest snobem co myśli że wszystko wie, tylko sam przyznaje się do błędu i uczy od swoich pacjentek
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa dla małej że rzadzi poloznymi ![]()
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamad Wszystkiego najlepszego z okacji urodzin
Zdrówka dla Ciebie i Maluszka ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
zgadza się |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4458 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam, ja zaczynam weekend
Cytat:
.Cytat:
superCytat:
Cytat:
Cytat:
.sygine bardzo ładne sandałki, oby tylko były wygodne |
|||||
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Ja to chyba pojade jednak jutro bo moj tata nie moze mnie zawiesc bo bedzie pryskał sady .... a matka focha wali wiec sie prosic nie mam zamiaru chyba ze zadzwonie po siostrzenca meza on na pewno by po mnie przyjechał
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- zegnam sie bo moze siostrzeniec moze pozniej po mnie przyjedzie bede tu dopiero w poniedzialek wiec mam nadzieje ze jeszcze zobaczymy sie na tym watku
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się nudzę
![]() Zostałam sama w sali i nawet nie mam do kogo się odezwać ![]() ![]() ![]() Mąż był przywiózł mi pierożki ruskie i sam pojechał coś zjeść, bo prosto po pracy jest A wy jak na złość nic nie piszecie ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
WAŻNA SPRAWA DLA NEROLI!!!!!!!!!!!!!!!
Najlepiej zadzwonic do ZUSu,ale do poniedziałku odpada Nerola otworzyła działalność, ma do opłacenia składke za 15 dni kwietnia.Teraz sie zastanawia co robić,jaką składkę opłacać.Czy ktos wie ile dostanie macierzyńskiego po opłaceniu najnizszej składki za 15 dni ? bo byc moze ze nie zdarzy już opłacic nastepnej składki w czerwcu.i nie wie co robić? czy jej sie to opłaca,księgowa jej powiedziała,że dostanie macierzyńskiego 300zł... do tego ma paciorkowca i jest na lekach , T. nie ma z kim dzieci zostawiać kasy nie ma ogólnie dół straszny.Macie jakies znajome znajjące się na srpawach ZUSu? bo Milenie pasuje wiedzieć teraz,żeby w weekend kase na ZUS pożyczyć. |
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Scio, trzymam kciuki, żeby skończyło się tylko na podejrzeniu tylko na podejrzeniu.
![]() Madziulka, strasznie mi przykro z powodu cukrzycy i wysokiego ciśnienia. W przychodni diabetologicznej na pewno się Tobą dobrze zajmą i poprowadzą ciążę do samego końca. ![]() Wodaqua, super ciuszki i takie niezniszczone. SweetAngel, oliwka wbrew pozorom wysusza skórę, żeby uniknąć takiego efektu łuszczenia należy ją wcierać świeżo po kąpieli na mokrą skórę. ![]() Kupiłam sobie polecany przez którąś z Was stanik do karmienia Triumph mamabel, ten co "rośnie razem z cyckiem" i jest naprawdę super. Bałam się trochę, że źle się będę czuła w staniku bez fiszbin, ale ten jest tak uszyty, że wszystko ładnie podtrzymuje, chyba będę musiała kupić jeszcze jeden na zmianę. ![]() Byłam dzisiaj w lumpku i po raz pierwszy kupiłam coś dziewczęcego- wydałam 5zł. ![]() Jutro czeka nas uzupełnienie badania połówkowego- trzymajcie kciuki, żeby tym razem mała ułożyła się odpowiednio do badania. ![]() |
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale nie narzekam, nie musiałam swojego tyłka ruszać z kanapy .
|
||||
|
|
|
#4465 |
|
BAN stały
|
Wróciłam
![]() Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia. Najgorsze jest to ze nie dal mi zadnych lekow, jak zapytalam co robic jakby takie skorcze sie powtorzyly, czy nospe brac czy co, to powiedzial mi ze mam tylko lezec i jak co to za tydzien do kontroli; zeby nospy nie brac, ale czemu?? |
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
ja też cos przez SMSy źle zrozumiałam,
chodzi o to ile macierzyńskiego dostaje się od najnizszej dobrowolnej składki?.w zasadzie to najważniejsze. Milena nas podczytuje ale nie może nic napisać
|
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Babonik, ja niestety jestem kiepska w sprawach zusowo- macierzyńskich, ale dużo wyjaśniła mi meszsares, więc może uderz do niej na pw z tym pytaniem od Neroli?
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też kiepska w ZUSowych sprawach
![]() Wróciłam z pogrzebu. Kurcze nogi mi spuchły Najlepszy był mój znajmy, który stwierdził "Eeeee tak źle nie wyglądasz, myślałem że grubsza jesteś" No nieprzeciętny To była jego reakcja na Naszą rozmowę telefoniczną, gdzie mu mówiłam że się turlam
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik od tej najnizszej sie nie oplaca bo dostanie ok 300zł
niech zapl 890zł oni jej to na dni podzielą to wyjdzie mniej na reke dostanie ok 1100zł |
|
|
|
#4470 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a hemoglobina 10 a juz bylo niezle bo mialam 12 erytrocyty tez ponizej normy choc niewiele przynajmniej nom i moj potas pomimo codziennej dawki Kaldyum w dolnej granicy 3,5 ehh.. ale to przez Fenoterol bo wyplukuje potas..Cytat:
![]() Cytat:
Nadrabiam dalej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

ale jutro nadrobię oby nie było tego za dużo :P
robicie plan porodu?? 

trzymaj nozki tak mocno jak do tej pory i pozdrow Ize od NAS 

brawa dla małej że rzadzi poloznymi 

Zostałam sama w sali i nawet nie mam do kogo się odezwać 
, T. nie ma z kim dzieci zostawiać

No nieprzeciętny
erytrocyty tez ponizej normy choc niewiele przynajmniej