|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzień dobry
U nas piękna pogoda, słoneczko świeci i nawet cieplutko ![]() youyou, aga, Patik, Pieleszka, karoline, dzięki No jest już facet jak się patrzy ![]() dziś miałam wizytę, w sumie od początku dalej jestem na plusie 4,5-5 kg, no ale same dobre rzeczy - skoro mały z tego ponad 2 ma ![]() miałam badania na próby wątrobowe no i na szczęście super wyszły ![]() główka na dole, nie przekręcił się od paru dni więc niech już tak zostanie ![]() karoline, gratuluję ![]() żaneta, jak chodzi o płatki kukurydziane, takie gotowe ze sklepu, to góra cukru i niewiele więcej... zdecydowanie lepiej i zdrowiej zrobić sobie jakieś muesli... jacieeee, przy zamówieniu zaznaczasz sklep i odbierasz w wybranym ![]() Scio, mam nadzieję że to podejrzenie się nie potwierdzi! Zanka, buty bardzo ładne! jacieee, spodnie fajne a przy okazji dzięki za linka bo wyskoczyła mi informacja że jutro salon w Krakowie otwierają a najlepsze że w gazecie już widziałam z miesiąc temu informację że sklep jest w Bonarce, całą galerie przeszłam i myślałam że jakaś tępa jestem że znaleźć nie umiem ![]() AgaGuernsey, mnie wtorek na pewno pasuje, co do czwartku to się okaże jeszcze ale może też się uda ![]()
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
ja mam tak samo, jakoś liczenie w miesiącach jest mniej obrazowe niż przeliczanie na dni, 45 dni... szok oby moja szyjka ładnie trzymała ![]() a czemu bikini nie? dopiero by mieli miny na basenie i oczy jak spodki z Twoją figurką to śmiało byś mogła iść ![]() oj wpółczuje takiego weekendu i warunków siedzenia, czasem myślę że oni w ogóle nie mają wyobraźni jak się studentom siedzi w takich mini ławkach, ja też mam jedną taką salę wykładową że są krzesełka z podkładami do pisania na oparciach i pisać na tym to masakra, trzeba się zgiąć wpół a u mnie teraz z brzuchem to niewykonalne bo bym nie miała jak oddychać, więc nie chodze na wykłady ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
bo mi też brzuch twardnieje i martwię się jak tam szyjka to znosi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:55 |
||
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4414 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No szkoda mi trochę było, ale co zrobić jak ja mam takie zawieszenie, że mało w co wchodzę Cytat:
|
|
#4415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajnie to brzmi - rozstępy atakują!!!
Cytat:
Cytat:
Obiecuję!!!Brunetko - ale wielak dziewczyna już! ![]() Cytat:
A dlaczego lekarka zrezygnowała z prowadzenia ciąży? Jakoś niemiło to brzmi
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilyscie po parku i rozmawialyscierozstępy - mi od razu robily sie czerwone krechy, jakby ktos świeżo zadrapał mocno paznokciem. wczesniej ew swędziało ale skóra sie nie łuszczyła. moze zrezygnuj z oliwki, kap sie z dodatkiem parafiny ciekłej. wydaje mi sie ze to jakies uczulenie. jakiej firmy masz oliwke? twardnienie brzucha - ja nie biore jak po lezeniu przechodzi zadnych prochów. tylko jak mimo lezenia boli. ale rzadko sie to zdarza, ze nie przestaje. tyle ze nei jestem dobrym przykladem, bo mam juz rozwarcie, wiec moze lepiej brac... kto ma pessar? ile macie skrocona szyjke i/lub rozwarcia? martwie sie troche bo musze bardzo wolno chodzic bo mnie pobolewa spojenie łonowe i cala macica jak tylko szybciej gdzies ide albo jak za dlugo siedze wszystkim cukrzykom, cholestazom i innym chorowitkom duzo zdrówka!!! u nas słoneczko swieci, w koncu moge chodzic na jednym rękawie (wczoraj mróz w nocy i w dzien 6 stopni, dzis 18...). bylam z dzieckiem u dentysty pierwszy raz - ładnie dal sobie obejrzec zeby. na szczescie ma zdrowe. potem bylam w lumpku ale chyba zaczne tam zabawe dopiero po urodzeniu, jak bede wygladala nie jak pączek, bo wszystko co przymierze to jak baletnica (mierzylam sukienki, jakoś obło we wszystkich wyglądam ).
|
|
|
|
|
#4418 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdzie ja w 7 m-cu ciąży mam teraz szukać lekarza do dalszego prowadzenia ciąży? Dzisiaj nawet usg nie miałam... Dała mi jeszcze L4 na 2 tyg. żebym miała czas na znalezienie drugiego lekarza do prowadzenia ciąży.
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia bardzo dziwna ta lekarka.Ona jest lekarzem i boi się Ciebie leczyć? bo z tego tak zrozumiałam.To co to za lekarz?
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brunetko ja pójdę w poniedziałek do poradni patologii ciąży i zobaczę co mi tam powiedzą. Może jakiś lekarz z tej poradni poprowadzi mi dalej ciążę.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-05-06 o 14:09 |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
to moje ciuszki dla małego wreszcie M mi przywiózł
jeszcze mam u teściów fotelik, gondole, przewijak. zamówiłam jeszcze druga taka koszule bo ta tania jest mi zbyt krotka wiec musialam zamowic nast. |
|
|
|
#4423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja tez! pyza z dwiema brodami
Cytat:
![]() Madziulka_17 kiepskie wieści, ale zaciskam kciuki i wierze ze bedzie dobrze. Niefajnie ze twoja ginka zrezynowała z prowadzenia ciąży, ale z drugiej strony jak nie ma doświadczenia w takich sprawach, to dobrze ze sie do tego przyznała, a nie działała na oślep. Napewno znajdziesz gina z doświaczeniem w tych tematach, udaj sie do poradni i na paologie moze tam kogos poleca. Cytat:
|
||
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj sa rozne fora moze tam cos ciekawego znajdziesz. http://forum.gazeta.pl/forum/k,24394...e_kobiety.html |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam taką sytuację, że lekarka wysyłała mnie do poradni patologii. Powiedziała że wyniki się jej nie podobają i chce żeby mnie specjalista miał pod opieką, ale nie było nawet mowy o rezygnacji...
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
mój lekarz jeste debile wtedy Wam pisałam że jak na 3D nie pójdę to on odówi prowadzenia ciązy
gdyby nie fakt ze b.mi zalezy na rodzeniu w tym szpitalu i na mojej położniej to bym go zmieniła.
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie małpa. W sumie tyle jest specjalizacji, że dobrze że nie bierze się za coś w czym nie czuje sie pewnie. Gorzej by było, jakby dalej chciała prowadzić ciążę, a nie miała do tego kompetencji i jeszcze jakąś krzywdę zrobiła...
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już nie wiem kto No you you Ci wyjaśniła, ładnie, pięknie ![]() Aniu Ja wiem wiem, dlatego napisałam sweet że lepsza jest kanapka z ciemnego pieczywa z jakaś sałatą, pomidorem i np szczypiorkiem niż płatki kukurydziane ![]() Jaciee spodnie są rewelacyjne, ale cena z kosmosu! Żeby materiał być choć dobry! a spodnie faktycznie wykorzystasz potem ![]() Brumek mam aż dwa :przytu: zajadę Madziulka ręcę opadaja mojej kuzynce to gin załatwiła nawet miejsce w innym szpitalu, bo u Nas w mieście stwierdziła, że nie ma specjalizacji jakiejś super z nadciśnienie.Znajdziesz na pewno nowego gina!! KTÓRA mieszka w KATOWICACH?! Ile kosztuje wynajęcie mieszkania?! Albo w jakiejś miejscowości, aby do KATOWIC dojeżdżać?! Zrobiłam pampusze, mało ich wyszło poleciałam do Biedrony po puste powiem że farszu zabrakło ![]() Ale do tego mam pyszny koktajl z owoców leśnych i bananów |
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Są teraz po 19 zł z hakiem. To niedużo, bo są wielkie
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka - moze na jedno to dbrze ze byla z Toba szczera poco miala sie podjac dalszego prowadzenia a potem gdyby byly jakies komplikacje przez to ze jest za malo doswiadczona???? Idz lepiej na ta patologie tam zajma sie Toba fachowcy ktorzy zajmuja sie roznymi przypadkami a taki jak Twoj to dla nich nie pierwszyzna
Ja tez zmienilam lekarza w 20 tc. chodzialam do przychodni bylam w sumie zadowolona chociaz mialam pewne "ale" brunetka polecila mi lekarza z patologii ciazy wlasnie poszlam i dopiero teraz widze co to znaczy opieka nad ciezarna niebo a ziemia tu lekarz dmucha na zimne robi dokladne badania wyklucza mozliwe nieprawidlowosci no naprawde extra! Nie martw sie moze bedzie tak ze bedzie bardziej zadowolona z nowego niz z tej kobiety Wiadomo duzo jej zawdzieczasz ale nie mozesz patrzec teraz na swoje przywiazanie do osoby pani doktor tylko na dobro dziecka...lekarz to lekarz a przed Toba reszta zycia z malym skarbem wiec walcz oto zeby mial najlepsza i najodpowiedniejsza opieke KONIEC ![]() karolinee- a prosze u mnei juz drugie poszlo ![]() aga - no nie iwem moze i tak wodaqua - bede w pon u alergologa to sie zapytam i moze odstawie oliwke do tej pory? brumek - no smieszne smieszne ale nie dla mnie ![]() monia - no wlasnie z tego co pamietam przy dojrzewaniu wlasnie tak bylo wiec nie iwem co to a oliwke ma PENATEN (ale pol zuzylam i bylo ok )brunetka - a to Ci nie niespodzianak myslalm ze na Jaczewskiego blondynka - no no pokazny arsenalik juz masz ![]() własnie doszlam do wniosku ze moge robic na planie filmowym przejade reka po brzuchu i normalnei pada snieg albo poprostu MÓJ BRZUCH MA ŁUPIEŻ no tak ja sie śmieje ale to ładnie i apetycznie ne iwyglada wcale ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-06 o 14:37 |
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry, ale slonce wreszcie znow cieplo
Nerolka - jak sie z Iza macie, wszystko dobrze?? Scio - biedactwo, nastresujesz sie teraz, a za kilka dni okaze sie, ze to falszywy alarm, zobaczysz a tak w ogole to bede wstretna i powiem, ze nie poszlabym w piatek do szpitala![]() Madziulka - a ja mysle, ze ta Twoja ginka zachowala sie odpowiedzialnie Nie fair tylko z jej strony, ze sie o Ciebie odpowiednio nie zatroszczyla - powinna zapytac gdzie chcesz rodzic i skierowac Cie do jakiegos specjalisty z tego szpitala, albo w ogole do jakiegos dobrego innego - w koncu nie czarujmy sie-oni sie wszyscy nawzajem znaja. Trzymam kciuki, zebys uzyskala potrzebne informacje na patologii ![]() a mi, podobnie jak AdzeG. pozostalo 109 dni - i nie zycze sobie ani jednego dnia krocej ![]() Zaneta - co do wynajmu w Katowicach to wszystko zalezy - od metrazu, lokalizacji, pietra, ilosci pokoi, stanu mieszkania... musialabys zapytac zakos konkretniej. A najelpiej zobacz sobie na Gratce, jest tego duzo Oliweczka - jej zazdroszcze my tydzien temu mielismy juz podpisywac umowe kupna i cholerny bank pomylil sie w warunkach umowy i zeby to skorygowal trzeba czekac nastepne ok 2 tyg! a wiadomo, ze nie ma lepszego przyspieszacza porodu niz przeprowadzka, wiec jestem wsciekla, bo nie chce urodzic przed terminemEdytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-05-06 o 14:45 |
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa
Dzwoniłam dopiero do tej poradni - powiedziałam jaka jest sytuacja. Najbliższy wolny termin na wizytę jest na 19 maja i tak się umówiłam. Ew.mogę pojawić się w poniedziałek między pacjentkami i spytać doktora, czy w takiej sytuacji mogę czekać do 19-stego jeżeli nie to przyjmie mnie szybciej.
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zajechałam do Rossmana i u mnie są za 10,99 ![]() były ostatnie 2 paczki ![]() Cytat:
Mój mąż miał rozmowę po angielsku, teraz ma przejść jeszcze rozmowę po niemiecku i jak dobrze pójdzie to będziemy musieli się właśnie przeprowadzić do Katowic, bo w Katowicach praca ![]() Dojeżdżać raczej z Raciborza nie ma sensu, bo na paliwo nie wyrobi ![]() Przeszedł pierwszy etap bardzo dobrze, a z nimieckiego czuje się nie raz lepiej jak z polskiego, więc kto wie Ja muszę się ogarnąć. Latam jak postrzelona! Pranie zrobiłam, wywiesić trzeba. Autko jeszcze umyję. I doniczki ładne zrobię
|
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie słoneczko u nas świeci, pranie ładnie schnie i w ogóle chce się żyć
Zanka fajne te rybaczki. Ja muszę jakieś jeansy ciążowe kupić, bo te które mam maja gumę już za ciasną bo to rozmiar XS, a doopsko wejdą normalnie a pas ciasny :/ A kupilabym większe to w dooopie byłyby za duże. Co myślicie o tych? http://moda.allegro.pl/jedyne-na-all...582037953.html Brunetka noo nareszcie wracasz do domku ![]() ![]() Cytat:
Oliweczka "kciuki: za autko ![]() Madziulka poradzisz sobie zarówno z cukrzycą jak i ciśnieniem zobaczysz! Zajmą się teraz Tobą specjaliści. A lekarka mogła Ci kogoś polecić skoro już odmowila dalszej współpracy... Trzymam żeby wszystko przebiegało bez komplikacji.A co z Nerolą? Odzywa się co w ogóle? Przyszła mi niania z monitorem oddechu dla Młodego. Dzisiaj kupiłam mu bluzeczkę z żyrafką ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Zaneta trzymamy kciuki za kolejny etap rozmowy męża
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

No jest już facet jak się patrzy 

za wizyty!

kiedyś przeglądałam ofertę tego happymum - mają świetne ciuchy, ale ceny też niezłe
Niestety mam podejżenie cholestazy i właśnie się zbieram do szpitala 
bo ciagle zasikiwal wszytsko w kolo

nie rozumiem?!?! Bedzie dobrze myszko!
a przez te ciśnienie, puchniesz? Moja kuzynka leżała na patologi przez ciśnienie, zbili jej i ją wypuścili po kilku dniach 

zębole![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mojej kuzynce to gin załatwiła nawet miejsce w innym szpitalu, bo u Nas w mieście stwierdziła, że nie ma specjalizacji jakiejś super z nadciśnienie.