Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 13:55   #34951
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Witajcie Dziewczyny! Mam do was jedno pytanie czy polimer PVP zabezpiecza wlos przed utrata wilgoci? Bo czytalam ostatnio Wasze podpiete tematy (ale dosc pozno noca) i w jednym z artykulow bylo napisane,ze polimery powoduja,ze zabezpieczymy wlosy przed utrata nawilzenia a winnym bylo napisane,ze powinnam ich unikac i juz zglupialam;d

Po drugie mam pytanie do osob ktore maja tzw.wrazliwy sklap. prosze poradzcie mi jakis lagodny szampon ktory nie bedzie wysuszal wlosow. BArdzo ciezko jest mi trafic na odpowiedni szampon,bo wiekszosc mnie podraznia. Mylam wlosy BAbydreamem ktory powinien byc lagodny,ale sie nie sprawdzil a jeszcze pogorszyl sprawe.

Czytalam,ze Fitomed jest dobry. Ale tylko ten do wlosow tlustych(bo ten jest zanalizowany) czy tez ten do wlosow suchyc? Bo moje wlosy sa z natury suche.

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-05-06 o 13:57
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:16   #34952
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
DMkAnia jak dla mnie jest dobrze Gdy byłam ostatnim razem u fryzjerki, to też dawała mi porady... żebym sobie piankę kupiła, to będę miała taaakie loki...
A ja wlasnie pianke uzywam szczegolnie jak chce zeby fryzura utrzymala mi sie dluzej. Bez pianki mam bardzo mieciutkie loczki i troche wiatru, dwa dotkniecia i po nich.

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
ja prawie do fryzjerow nie chodze...bo prawda jest taka że wiekszosc zna sie tylko na pasemkach i trwłej na kreconych wlosach totalnie sie nie znają niestety... ja jak bywalam u fryzjera to nawet mu ukladac nie raz nie kazalam..bo i po co jak po 5 minutach bym jego "dzielo" zniszczyla
Dlatego sama sobie wloski wycieniowalam. Wystarczy na YT troche tutorialow zobaczyc i jest sie specem
Ps. Kolezance wlosy wycieniowalam (ma proste) i pasemka zrobilam, jest super zadowolona. Chyba odkrylam w sobie nowy talent

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tośmy się nie zrozumiały
Na takie ekscesy włosowe jest reanimacja albo codzienne mycie. Bo w końcu nie da się tak po prostu rano wstać z nienaruszoną fryzurą.
Czasem spanie z włosami przerzuconymi za poduszkę, splecionymi w luźny warkocz czy też schowanymi pod czepkiem materiałowym daje efekty. Ale i to nie oznacza, że obędzie się bez reanimacji.
Jednak przy krótkich włosach można pomarzyć o ochronie w nocy
Hehe juz tez myslalam, ze jak gejsza bede spac z taka podstawka pod szyje
Sprobuje nowej pielegnacji i mycia odzywka
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:43   #34953
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Po drugie mam pytanie do osob ktore maja tzw.wrazliwy sklap. prosze poradzcie mi jakis lagodny szampon ktory nie bedzie wysuszal wlosow. BArdzo ciezko jest mi trafic na odpowiedni szampon,bo wiekszosc mnie podraznia. Mylam wlosy BAbydreamem ktory powinien byc lagodny,ale sie nie sprawdzil a jeszcze pogorszyl sprawe.

Czytalam,ze Fitomed jest dobry. Ale tylko ten do wlosow tlustych(bo ten jest zanalizowany) czy tez ten do wlosow suchyc? Bo moje wlosy sa z natury suche.
Mam bardzo wrażliwy skalp, mam zestaw myjadeł, niestety żadne nie sprawdza się długo ale kilka myć to też dobrze. Szukając myjadła kieruję się kilkoma zasadami (u mnie się sprawdzają, nie u każdego muszą ale spróbować warto) :
-krótki skład to dobry skład
-łagodny detergent (czyli nie SLS chyba że na zasadzie peelingu raz na długi czas; najlepiej glukozydy)
-unikam protein i ekstraktów ziołowych (mają działanie wysuszające z wyjątkiem rumianku i lipy)
-oczywiście pod żadnym pozorem alkohol (czyli alk, alk denat, isopropyl alcohol, inne alkohole np cetearyl to sama dobroć)
-dodaję coś od siebie: kropelkę oleju, łyżeczkę miodu - suchy skalp to lubi
A teraz konkretnie. Też nie mogłam BD, zagadka wszechczasów bo skład niby OK
Co mi pasuje:
-szampon Emolium
-odżywka Hegron sama lub z miodem
-szampon niemowlęcy Cien z kropelką oleju migd
-olejek pod prysznic Isana Med
-na niucha, delikatny zapach mile widziany (niektóre substancje zapachowe wysuszają)

-wywar z orzechów piorących + kompres z żelu lnianego (orzechy kiepsko zmywają oleje ale ogólnie myją b dobrze nawet za dobrze, sam żel lniany ponoć też myje ale jeszcze nie próbowałam. Jako kompres jest genialny. Zrób sobie, na wszelki wypadek zmyj po 30min/1h)
-kompresy na skalp przed myciem z żelu lnianego, olejów, żelu aloesowego\

Lepiej ostrożnie z:
-odżywki Potter's - mają zły alk
-odżywki Isana - też mają zły alk i dość bogaty skład

Jeśli podoba Ci się szampon Fitomed to może weź do suchych, ma podobne właściwości jak ten do tłustych tylko zioła jak pokrzywa mogą wysuszać
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
dziękuje dobrej duszyczce, ktora podsunela mi linka do artykułów o puszku na glowie przeczytalam, przeanalizuje jeszcze dokladnie i zaczne sie bawic z polproduktami. jeden opis pasuje do mnie idealnie, puch zwiazany z humektantami. Wlosy po wyschnieciu maja kilka odstajacych antenek, potem robi się ich coraz więcej. Jak u mnie!
To chyba nawet ja? U mnie kwestia leży w humektantach, więc jest akcja antyhumektanty czyli kokos, shea, silikony
Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
ja prawie do fryzjerow nie chodze...bo prawda jest taka że wiekszosc zna sie tylko na pasemkach i trwłej
A żeby się znali choć na tym :P ile razy miałam/widziałam paskudne pasemka i spaloną trwałą :P

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-05-06 o 14:45
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:06   #34954
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mam bardzo wrażliwy skalp, mam zestaw myjadeł, niestety żadne nie sprawdza się długo ale kilka myć to też dobrze. Szukając myjadła kieruję się kilkoma zasadami (u mnie się sprawdzają, nie u każdego muszą ale spróbować warto) :
-łagodny detergent (czyli nie SLS chyba że na zasadzie peelingu raz na długi czas; najlepiej glukozydy)
-unikam protein i ekstraktów ziołowych (mają działanie wysuszające z wyjątkiem rumianku i lipy)
-oczywiście pod żadnym pozorem alkohol (czyli alk, alk denat, isopropyl alcohol, inne alkohole np cetearyl to sama dobroć)
Co mi pasuje:
-szampon Emolium
-na niucha, delikatny zapach mile widziany (niektóre substancje zapachowe wysuszają)

-wywar z orzechów piorących + kompres z żelu lnianego (orzechy kiepsko zmywają oleje ale ogólnie myją b dobrze nawet za dobrze, sam żel lniany ponoć też myje ale jeszcze nie próbowałam. Jako kompres jest genialny. Zrób sobie, na wszelki wypadek zmyj po 30min/1h)

Lepiej ostrożnie z:

Jeśli podoba Ci się szampon Fitomed to może weź do suchych, ma podobne właściwości jak ten do tłustych tylko zioła jak pokrzywa mogą wysuszać

To chyba nawet ja? U mnie kwestia leży w humektantach, więc jest akcja antyhumektanty czyli kokos, shea, silikony

A żeby się znali choć na tym :P ile razy miałam/widziałam paskudne pasemka i spaloną trwałą :P
Dziekuje za rzetelna odpowiedz W sumie nigdy do szamponu nie probowalam dodawac oleju czy miodu;d Ale nastepnym razem sprobuje;dCzytalam o orzechach, ale arazie sie wstrzymalam,ze wzgledu na rozne opinie. Juz i tak duzo kasy wyrzucilam w bloto w poszukiwaniu odpowiedniego szamponu. Mylam odzywka. Przez jakis czas bylo super, a po jakims czasie moje wlosy, ktore normalnie sie odbijaly od glowy zaczely byc przyklapniete i szybciej sie przetluszczaly. Poza tym ja wole myc wlosy jednak szamponem bo inaczejj odnosze wrazenie,ze mam nieumyte wlosy:P
A moglabys mi napisac jeszcze ktory konkretnie szampon z emolium na Ciebie dziala? Najlepiej posilkujac sie linkiem z KWC odrazu poczytam opinie Z gory dzieki!

Czytalam analize tego szamponu.I czy ktoras z Was moglby mi powiedziec czy "polyquaterium-7" znajaujacy sie praktycznie pod sam koniec skladu szamponu bedzie robil cos zlego z wlosami w dluzszej perspektywie? Oprocz tego,ze bedzie sie nadbudowywal? Bo rozumiem,ze nawet jak sie bedzie nadbudowywal to prosty szampon z sls wystarczy?

Czas edycji: 2011-05-06 o 15:34
Stary 2011-05-06, 15:43   #34955
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Co mi pasuje:
-szampon Emolium

Lepiej ostrożnie z:

Tez prawda
Stary 2011-05-06, 16:41   #34956
NelluSiIa
Raczkowanie

Hej kręconowłose !
mogę się wtracic w dyskusje ? mam jedno pytanie co do oleju kokosowego ... wy tez tak macie gdy go nakladacie na glowe ze z konsystencji plynnej robi sie twardy na wlosach ? dzis kupilam olej wszystko na etykietce pisze ze jest OK. wczesniej kupywalam z innej firmy olej kokosowy ale ten mi nie zaschnal na wlosach i z tad moje pytanie dlaczego ten zasycha na wlosach ? czy to jest normalne ? czy moze zle dobralam olej do wlosow ? czekam na odpowiedz z gory dziekuje

42-43-44-45-46-47-48-49-50cm-(od czoła) osiągniety 1 cel!!
51-52-53-54-55,5-56-57-58-59-60-(od czoła) 2cel
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:47   #34957
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za rzetelna odpowiedz W sumie nigdy do szamponu nie probowalam dodawac oleju czy miodu;d Ale nastepnym razem sprobuje;d
nmzc Mieszania nauczyłam się od dziewczyn i chwała im za to Zawsze mieszaj porcję na jeden raz, nie każdy kosmetyk się do tego nadaje.
Cytat:
Czytalam o orzechach, ale arazie sie wstrzymalam,ze wzgledu na rozne opinie. Juz i tak duzo kasy wyrzucilam w bloto w poszukiwaniu odpowiedniego szamponu.
Znam ból - w najgorszym momencie było 13 szamponów i żadnego nie mogłam użyć... U mnie kupiono orzechy do domu do użytku ogólnie więc odbieram sobie kilka do eksperymentów. Podobne działanie ma mieć mydlnica, torebkę można kupić w zielarskich lub na Dozie za małe pieniądze.
Cytat:
Mylam odzywka. Przez jakis czas bylo super, a po jakims czasie moje wlosy, ktore normalnie sie odbijaly od glowy zaczely byc przyklapniete i szybciej sie przetluszczaly. Poza tym ja wole myc wlosy jednak szamponem bo inaczejj odnosze wrazenie,ze mam nieumyte wlosy:P
Jaką? Może coś w niej się nadbudowuje? Albo jednak ma jakiś wysuszający składnik? U mnie skalp na podsuszanie reaguje albo śnieżycą albo przetłuszczeniem, a przysięgam skórę mam jak suchar
Cytat:
A moglabys mi napisac jeszcze ktory konkretnie szampon z emolium na Ciebie dziala? Najlepiej posilkujac sie linkiem z KWC odrazu poczytam opinie Z gory dzieki!
Ten i chyba jedyny

Stary 2011-05-06, 18:29   #34958
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj sobie taką odżywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
Czytałam o niej pozytywne rzeczy, no i skład ma fajny. Poza tym bardzo podoba mi się jej zapach-jest prześliczny Tylko, czy nie będzie obciążać włosów po umyciu odżywką ? Chyba zostawię ją po myciu szamponem
warto spróbować po myciu odżywką. ja ją w ten sposób używałam zimą i byłam z niej zadowolona. teraz mi się włosy buntują i puszą, więc zmieniłam na lżejszą odżywkę.
a po szamponie powinna się sprawdzić
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:02   #34959
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
Hej kręconowłose !
mogę się wtracic w dyskusje ? mam jedno pytanie co do oleju kokosowego ... wy tez tak macie gdy go nakladacie na glowe ze z konsystencji plynnej robi sie twardy na wlosach ? dzis kupilam olej wszystko na etykietce pisze ze jest OK. wczesniej kupywalam z innej firmy olej kokosowy ale ten mi nie zaschnal na wlosach i z tad moje pytanie dlaczego ten zasycha na wlosach ? czy to jest normalne ? czy moze zle dobralam olej do wlosow ? czekam na odpowiedz z gory dziekuje
A jakiej firmy ten olej? Ja mam czysty olej kokosowy, ktory jest twardy i musze pod goraca wode dac buteleczke zeby sie troche rozpuscil. Wtedy plunny juz nakladam na wlosy ale nie twardnieje na wlosach.
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:06   #34960
marika161
Raczkowanie

rude loki trochę obawiam się jej użyć po myciu odżywką, chociaż okrutnie mnie korci-ten cudowny zapach, no i konsystencję ma fajną. Do moich włosów kosmetyki muszę być jak najlżejsze. No właśnie może coś lekkiego mi polecicie ?

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-06 o 19:08
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:28   #34961
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
A jakiej firmy ten olej? Ja mam czysty olej kokosowy, ktory jest twardy i musze pod goraca wode dac buteleczke zeby sie troche rozpuscil. Wtedy plunny juz nakladam na wlosy ale nie twardnieje na wlosach.
chyba zle to określilam olej jest taki jaki powinien byc czyli ma konsystebncje stala nastepnie rozpuszczam go pod wplywem temp. a pozniej jak juz naloze na wlosy i chwile odczekam wlosy razem z tym olejem zasychaja sa twarde nie iwem czy wiesz o co mi chodzi ... bo jak oleje inne nakladam to one sa wilgotne z tymi olejami a ten akurat jest twardy i chce wiedziec czy to nie ma wplywu na to ze np. ma gorsze wlasciwosci wole sie upewnic jest to olej z firmy biofuturo dziekuje ze sie odezwalas

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-05-06 o 19:29
Stary 2011-05-06, 20:46   #34962
kukis
Zadomowienie

Cóż, ja niestety nie znalazłam balsamu Mrs. Potter's, a zwiedziłam wszystkie osiedlowe drogerie i kioski w mojej okolicy. W jednym była emulsja Glorii, ale kiedyś ją miałam i nie byłam zbytnio zadowolona.
Poszłam więc do Rosmanna po odżywkę z Isany z olejem z babassu (czytałam, że się nadaje do mycia), zobaczymy, może się sprawdzi
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:58   #34963
anula12099
Raczkowanie

Witajcie
pożalę się Wam, niestety dzisiaj znów musiałam podciąć końcówki , robię to regularnie, ale chyba dziś troszkę przesadziłam buuu ;(
ehh niestety malowanie nie służy moim włosom najlepiej, a do naturalnego koloru nie wrócę o niee
na szczęście doszły mi moje przedłużki clip-in i od jutra moje włosy będą nadzwyczaj długie
a czy Wy nosicie przedłużane włosy? osobiście nie odważyłabym się na inna metodę niż spinki ze względu na kondycje moich loczków

no i w niedzielę nakładam po raz pierwszy olejek na łebek :P rycynowy!
ciekawe co to będzie oby nie jeden wielki tłuszcz na włosach

anula12099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:05   #34964
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anula12099 Pokaż wiadomość
Witajcie
pożalę się Wam, niestety dzisiaj znów musiałam podciąć końcówki , robię to regularnie, ale chyba dziś troszkę przesadziłam buuu ;(
ehh niestety malowanie nie służy moim włosom najlepiej, a do naturalnego koloru nie wrócę o niee
na szczęście doszły mi moje przedłużki clip-in i od jutra moje włosy będą nadzwyczaj długie
a czy Wy nosicie przedłużane włosy? osobiście nie odważyłabym się na inna metodę niż spinki ze względu na kondycje moich loczków

no i w niedzielę nakładam po raz pierwszy olejek na łebek :P rycynowy!
ciekawe co to będzie oby nie jeden wielki tłuszcz na włosach

ja przedluzalam clip-in i mikroringi nie polecam mikroringow a clip-inów bedziesz miala dosc bo ciezkie sa czasem glowa boli trzeba kolo nich nonstop robic masakra ale mimo to powodzenia zycze

Stary 2011-05-06, 21:12   #34965
anula12099
Raczkowanie

Cytat:
ja przedluzalam clip-in i mikroringi nie polecam mikroringow a clip-inów bedziesz miala dosc bo ciezkie sa czasem glowa boli trzeba kolo nich nonstop robic masakra ale mimo to powodzenia zycze
wiem ,wiem dawno temu miałam ale się zniszczyły poszły w niepamięć! :P teraz znowu mnie natchnęło, no zobaczymy na jak długo, ale przynajmniej tyle, że moje włosy na tym nie ucierpią

anula12099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:14   #34966
doti8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Cóż, ja niestety nie znalazłam balsamu Mrs. Potter's, a zwiedziłam wszystkie osiedlowe drogerie i kioski w mojej okolicy. W jednym była emulsja Glorii, ale kiedyś ją miałam i nie byłam zbytnio zadowolona.
Poszłam więc do Rosmanna po odżywkę z Isany z olejem z babassu (czytałam, że się nadaje do mycia), zobaczymy, może się sprawdzi
A ja właśnie kupiłam Panią Potters w InterMarche I kupiłam także grzebień z grubymi zębami
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:21   #34967
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anula12099 Pokaż wiadomość
wiem ,wiem dawno temu miałam ale się zniszczyły poszły w niepamięć! :P teraz znowu mnie natchnęło, no zobaczymy na jak długo, ale przynajmniej tyle, że moje włosy na tym nie ucierpią

ja tez tak mialam ze wiele razy czasem po roku wracalam do clip-in leza mi teraz w szafie balejarz blond z brazem i brazowy kucyk do pasa ale nie uzywam i tez mam krecone wlosy jakie zamowilas ?

Stary 2011-05-06, 21:24   #34968
kukis
Zadomowienie

No mnie się niestety na razie większe zakupy nie szykują, więc do marketu żadnego jechać nie będę w najbliższym czasie.
Zobaczymy, jak się Isana sprawdzi

Stary 2011-05-06, 21:36   #34969
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zle to określilam olej jest taki jaki powinien byc czyli ma konsystebncje stala nastepnie rozpuszczam go pod wplywem temp. a pozniej jak juz naloze na wlosy i chwile odczekam wlosy razem z tym olejem zasychaja sa twarde nie iwem czy wiesz o co mi chodzi ... bo jak oleje inne nakladam to one sa wilgotne z tymi olejami a ten akurat jest twardy i chce wiedziec czy to nie ma wplywu na to ze np. ma gorsze wlasciwosci wole sie upewnic jest to olej z firmy biofuturo dziekuje ze sie odezwalas
Też mam biofuturo. Czy on Ci zastyga w taka jakby skorupke? Mój tak robi w słoiku bo go ciągle podgrzewam i to mu nic nie szkodzi, na włosach jest normalny ale daję niewiele, że wyglądają jak brudne a nie mokre Jeśli obawiasz się że zastygnięty nie wnika - owiń włosy folią, może dodaj troszkę innego oleju, płynnego

Stary 2011-05-06, 21:41   #34970
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Też mam biofuturo. Czy on Ci zastyga w taka jakby skorupke? Mój tak robi w słoiku bo go ciągle podgrzewam i to mu nic nie szkodzi, na włosach jest normalny ale daję niewiele, że wyglądają jak brudne a nie mokre Jeśli obawiasz się że zastygnięty nie wnika - owiń włosy folią, może dodaj troszkę innego oleju, płynnego

tzn tak troche sa sztywne ale w sloiku to wiem ze ma byc taki twardy pozniej go rozpuszczac stosuje juz pol roku ta motode ale ten mnei zadziwil bo wczesniej mialam wlosy takie wilgotne naoleojawane ale nie sztywne a teraz nalozylam olej i po chwili takie twarde sie staly ale teraz juz jak trzymam dluzej sa spokio takze dzieki bo nie chcialam sama stosowac na marne bo nawet nie psize czy rafinowany czy nierafinowany i dlatego sie obawialam ze nic mi nie bedzie dawal na tych wlosach dzieki

Stary 2011-05-07, 00:26   #34971
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
nmzc Mieszania nauczyłam się od dziewczyn i chwała im za to Zawsze mieszaj porcję na jeden raz, nie każdy kosmetyk się do tego nadaje.

Znam ból - w najgorszym momencie było 13 szamponów i żadnego nie mogłam użyć... U mnie kupiono orzechy do domu do użytku ogólnie więc odbieram sobie kilka do eksperymentów. Podobne działanie ma mieć mydlnica, torebkę można kupić w zielarskich lub na Dozie za małe pieniądze.

Jaką? Może coś w niej się nadbudowuje? Albo jednak ma jakiś wysuszający składnik? U mnie skalp na podsuszanie reaguje albo śnieżycą albo przetłuszczeniem, a przysięgam skórę mam jak suchar

Ten i chyba jedyny
Bylam dzisiaj w Super pharmie za tym szamponem i zobaczylam cene 30 zl. Na szczescie ktos w recenzji napisal,ze cena ta waha sie o do 8 zloych. Wiec sobie odpuscilam narazie.

Odnosnie mieszania toniedawno spotkalam sie z tym w watku o olejach i olejkach do wlosow;d O olejach czytalam przewaznie w kontekscie ze przed myciem na mokre albo suche wlosy od 30 minut przez cala noc I taki dodatek oleju do odzywki i zostawienie na 30 minut swietnie sie sprawdzilo,bo wyprobowalam ostatnio.Wlosy byly abrdzo zadowolone;d Zatem nastepnym razem kilka kropel trafi do szamponu;d Mam nadzieje,ze rowniez mi sie odwdziecza.

Ja aktualnie mam z ok.10 na zbyciu. Na szczescie mam je komu oddac,ale troche mecza mnie te ciagle poszukiwania i to ze na poczatku wszystko pieknie ladnie a pozniej to samo. A jednak mam troche tych wlosow na glowie i wazne jest dla mnie to by ladnie wygladaly.

Odzywka to byla ta z glorii zarowno w tym pudelku jak sloiczek i tym z emulsji podluzny, czasami umylam Isana z olejem babsu i mega rzadko odzywka bez splukiwania z Joanny chyba do wlosow zniszczonych i farbowanych. Na poczatku mycie gloria bardzo mi sluzylo,ale po jakims czasie wlosy byly w coraz to gorszej kondycji.
Stary 2011-05-07, 01:15   #34972
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zatem nastepnym razem kilka kropel trafi do szamponu;d Mam nadzieje,ze rowniez mi sie odwdziecza.
Zacznij od jednej kropli To jednak szampon, musi coś myć
Cytat:
Na szczescie mam je komu oddac,ale troche mecza mnie te ciagle poszukiwania i to ze na poczatku wszystko pieknie ladnie a pozniej to samo. A jednak mam troche tych wlosow na glowie i wazne jest dla mnie to by ladnie wygladaly.
Troszkę czasu z nami i zrozumiesz mechanizmy podrażnień skóry, będziesz wiedziała czego skóra i włosy potrzebują w danej chwili
Cytat:
Odzywka to byla ta z glorii zarowno w tym pudelku jak sloiczek i tym z emulsji podluzny, czasami umylam Isana z olejem babsu i mega rzadko odzywka bez splukiwania z Joanny chyba do wlosow zniszczonych i farbowanych. Na poczatku mycie gloria bardzo mi sluzylo,ale po jakims czasie wlosy byly w coraz to gorszej kondycji.
Dla wszystkich tych odżywek są możliwe oba przypadki, albo wysuszenie i stąd przetłuszcz albo obciążanie.

Stary 2011-05-07, 08:25   #34973
marika161
Raczkowanie

anula12099 mam w domu włosy do przedłużania, takie na spineczki. Miałam je tylko raz, więcej nie nałożyłam.
Stary 2011-05-07, 10:03   #34974
kukis
Zadomowienie

Nie spodziewałam się, że ta odżywka z Altery aż tak się pieni - prawie jak szampon

Stary 2011-05-07, 10:42   #34975
marika161
Raczkowanie

kukis też bym chciała ją kupić
Dziewczynki wesprzyjcie w czasie kryzysu
Stary 2011-05-07, 10:43   #34976
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Zacznij od jednej kropli To jednak szampon, musi coś myć

Troszkę czasu z nami i zrozumiesz mechanizmy podrażnień skóry, będziesz wiedziała czego skóra i włosy potrzebują w danej chwili

Dla wszystkich tych odżywek są możliwe oba przypadki, albo wysuszenie i stąd przetłuszcz albo obciążanie.
Haha troszke czasu z Wami,chyba bede musiala Czesciowo tutaj zagladam aczkolwiek wiekszosc watkow nie do konca mnie dotyczy dlatego,ze nie mam kreconych wlosow. Wprawdzie moje wlosy przejawiaja takie tendencje , a jakbym je pocieniowala to na pewno uzyskalabym skret, narazie mam mega delikatne fale.

Uwazam,ze akurat ten dzial wizazu jest jednym z najbardziej naukowych i warto tutaj zagladac. JA do niego wrocilam i chcialabym pogratulowac dziewczynom stworzenia niezlej Pigulki ,Faqu i przde wszystkim Waszych autorskich opracowan,bo sa swietne,bardzo czytelne i latwo zrozumiec

A moze polecilabys mi jakies " bezpieczne odzywki" ?

Czas edycji: 2011-05-07 o 10:59
Stary 2011-05-07, 11:06   #34977
chocolate_monster
Zakorzenienie

Czy jedwab do włosów ma silikony? Używacie go ?
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:06   #34978
kukis
Zadomowienie

Marika, a nie masz u siebie Rosmanna? W każdym ta odzywka powinna być

Moim włosom wyraźnie się oczyszczenie spodobało Loki są super Tylko kurczę teraz widzę, że fryzurę mam daremną, bo niezbyt fajnie mi się układają

Stary 2011-05-07, 11:09   #34979
doti8
Raczkowanie

Marika161 jaki kryzys przecież kilka dni temu wstawiałaś fotki swoich boskich lokasów Przede mną dużo pracy żeby dojść do takiego skrętu
Chwilowo wpadłam w zauroczenie możliwościami moich włosów, zaczytuję się w wizażowych zakręconych wątkach i hamuje swoje zapędy żeby nie wszystko na raz I powoli zauważam uzależnienie od wizażu
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:16   #34980
marika161
Raczkowanie

kukis niestety nie mam Mieszkam w maluteńkiej wioseczce, a najbliższy Rossmann jest 40 km od mojej wioseczki. A w najbliższym miasteczku, gdzie chodzę do szkoły jest jedna drogeria Aster i dwie takie malutkie, gdzie naprawdę jest mały wybór. Jak widzicie nie mam dostępu do dobrych kosmetyków, tak jak Wy
doti8 fajnie, że Tobie się podobają ale ja nie jestem do końca zadowolona ... Wiem, na co je stać, a stan obecny nie jest taki jak powinien. Wiem, że potrzeba dużo czasu ale jest mi trochę smutno
Hmmm, może ładnie poproszę siostrę, to mi kupi tą Altterkę. Aha i jeszcze dodam, że mam złą wodę w domu-jest twarda :/

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-07 o 11:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości