|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
dziekuję Zdrówka, zdrówka, zdrówka
|
|
#3482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Tak myślę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Prawda Będzie dobrzeTak obstawiam ![]() Myślałam o tym,ale sama nie wiem: |
|||
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorki, że sie wtrącam, ale czy te dodatki mają być do tej sukienki w tle?? Jeśli tak, to chyba ta sukienka ma jakieś marszczenia na dekoldzie, jesli dobrze widze, no i jeszcze pasek będzie tak? To chyba już ten naszyjnik za bardzo strojny będzie. A może masz jakiś delikatny łacuszek z zawieszka tylko?
Przepraszam, że doradzam nie proszona.
|
#3484 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartoś też uwielbia jajka obierać i nawet całkiem dobrze mu to wychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ada wiem,że Ci przykro,ale nie przejmuj się ich gadaniem.Zdrówka dla Przemusia ![]() Ja mam i do ucha,i na czoło,i elektroniczny,i rtęciowy chyba najbardziej przychylam się ku rtęciowemuCytat:
![]() Cytat:
Dobrze,że Zu już ok To tak,jak ja wczoraj,wysyłałam chyba z cztery razy,kasowałam buźki i od nowa wysyłałam Cytat:
Upodobanie,nie ma co ![]() Cytat:
![]() Piekłam dzisiaj rogaliki drożdżowe .Jak któraś chętna,to zapraszam
|
||||||||
|
|
|
#3485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja równocześnie nie podawałam![]() Bidulka mała Cytat:
Ja 165,to też jakby króciak ![]() A to,to kto?
|
|||||
|
|
|
#3486 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
zaraz odeślę
![]() Cytat:
A interesują Maciulka kredki, pisaki, farby? Zu zdrowa(odpukać) ale uznam że to miało być do mnie i ładnie dziękuję![]() Cytat:
Zuza jest maniaczką picia...mogłaby ciągle coś pić, nawet jak jest chora więc nigdy nie miałam z tym problemu (odpukać)...na pewno go obserwuj żeby się Biedaczek nie odwodnił Cytat:
Cytat:
brawa dla dzielnego ZDROWEGO ![]() Cytat:
![]() o boże...co to za lekarz kazał Wam to stosować szok![]() Cytat:
żeby nic z dzisiejszego wypadku nie wyszło...Zu też wstaje z krzesełka ![]() będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
Ja stwierdziłam że nie będę uczyć Zu, bo w żłobku i tak pieluchę założą, więc co jej w główce będę mieszać spróbuję przy dłuższym urlopieAggga mam nadzieję, że z Alankiem będzie coraz lepiej i przykro mi z powodu Męża
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię jutro, Kubuś kaszle i budzi się co 5 minut przez to.
Dobrej nocy
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj Babcia odebrała Zuzkę i Pani akurat coś tam narzekała innej Mamie na jej dziecko, a jak moja Mama podeszła to Pani uśmiechnęła i się i tylko powiedziała że dzisiaj Zuza..SUPER!!!! wkurza mnie to ![]() ja poproszę ![]() ......................... ......................... ......................... ............. No to mogę Wam powiedziec co dzisiaj widziałam ![]() Jechałam z Mamą i Zu na zakupy...stałyśmy na światłach niedaleko Naszego osiedla, w głośnikach Nasze lokalne radio i wiadomości, w których Pan mówił żeby nie jechać ulicą S w kierunku ronda, bo chwilę wcześniej samochód potrącił rowerzystę...pomyślałam tylko że przecież właśnie stoimy na światłach przy ulicy S...spojrzałam w lewo, a tam stał radiowóz i Seicento ze zbitą przednią szybą, a obok leżała osoba przykryta białym materiałem Straszne uczucie nie przeszyło ![]() Po zakupach pojechałyśmy do Ciotki, która przyjechała z NL na kilka dni...no i mnie zszokowała...Zu już była marudna, zbliżała się godzina jej kąpieli...a moja Ciotka spojrzała na nią po czym do mnie..."a Zuza nie używa już smoczka?", więc odpowiedziałam że nie, że nie ma od 4 stycznia...na co Ciotka: "no jak można zabrać tak małemu Dziecku smoczek???? No przecież na pewno sama by oddała smoczek tak po 4 roku życia ( ), tak to rozumiem...ale jak można tak małemu dziecku zabrać smoczek????" Myślałam że padnę ze śmiechu Za długo nie tłumaczyłam bo nie było sensu, odpowiedziałam po swojemu i temat zamknęłam...natomiast Ciotka po kąpieli Zu oczywiście znowu..."jak można zabrać tak małemu dziecku smoczek? teraz by sobie ładnie ze smoczkiem zasnęła, a tak to nie ma nic! Jak tak można? Zabrać 4-letniemu dziecku to rozumiem, ale tak małemu????" Padłam![]() No i coś fajnego...kupiłam sobie SUPER prostownicę (starej coś się z kablem dzieje )...za super okazję
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-06 o 23:06 |
||
|
|
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza kapiel bez placzu
no wlasnie ![]() Cytat:
no i gromkie dla zuch chlopakaCytat:
![]() buziak dla Laury dzieki Cytat:
niezly gagatek ![]() w sumie masz racje
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() duzego Synka juz mam sama nie moge w to uwierzyc... ![]() Zycze Wam spokojnej nocki Cytat:
Trzymam kciuki za obrone ![]() Ciesze sie, ze Alanek dobrze radzi sobie z obiadkami Przykro mi z powodu meza Karola, Ciotki nawet nie skomentuje
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-05-06 o 23:10 |
|||
|
|
|
#3491 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To pewno od tego serduszka,tak? ![]() Już zaciśnięte ![]() Cytat:
za zasypianie w łóżeczkuCytat:
i to już w niedzielę.Każdy mówi,że daje się tyle,na ile kogo stać![]() Cytat:
Cytat:
Jest cała czarna,z czarnym paskiem Ten naszyjnik wychodzi nad sukienką,nie spada na sukienkę,już sama nie wiem łańcuszek też mam,ale tak skromnie to wszystko mi się wydawało i smętnie do tej czarnej sukienki Może któraś mamusia jeszcze pomoże/doradzi?![]() Nadrobiłam i lecę,bo sobota mnie zastanie ![]() Spokojnej nocy |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Zuzi,dzielna dziewczynkaWysłałam gołębiem pocztowym ![]() ![]() No wiesz Karo?No jak mogłaś? Czyli zakup udany ![]() Super Nie może być inaczej ![]() |
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie powiem...rozbawiła mnie tym gadaniem
![]() Cytat:
![]() żeby nocka była spokojna![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko jedna osoba którą znam używała tego wyrażenia...u Nas mówi się "niedługo" bez "za"...no i tym jednym wyrażeniem przywołałaś bardzo miłe wspomnienia w mojej głowie ![]() ...i byłam ciekawa czy to "za" regionalnie występuje, czy to zbieg okoliczności...ON pochodzi z Tychów ![]() doczytałam, że facet miał 30-40 lat, przebiegał na czerwonym świetle był strasznie zmasakrowany szkoda młodego chłopaka który prowadził auto![]() Niedobra ja ![]() bardzo )...a ja nie mogłam przegapić okazji![]() Ada wysłałam książki ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Megi
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ja teraz też będę podawać, więc może i u nas znikną plamki ![]() Jak na pierwszy raz, to nie jest zły wynik ![]() Cytat:
![]() Na pewno ![]() No to sukces ![]() Cytat:
|
|
|
#3495 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz ma rację, dieta to podstawa. Sama miałam przed ciażą BARDZO poważne problemy z grzybicą "tych" narządów... Znaczną poprawę zauważyłam waśnie jak zmieniłam dietę. Nie jadłam nic słodkiego, żadnych owoców, pieczywa na drożdżach. Staralam się jesć jak najcześciej właśnie kapustę i wszystko co kwaśne. Niestety grzybica będzie wracać nie da się jej całkowicie pozbyć. W każdym razie ja nic o tym nie wiem. Teraz niestety ze zdwojoną siłą musisz uczyć małą zasad zdrowego żywienia, bo wiem z doświadczenia na sobie, że żywienie ma ogromny wpływ na to ![]() Cytat:
Cytat:
groźne są te ataki? ![]() nie fajnie też z tymi ząbkami Cytat:
![]() najważniejsze, że zaczełaś, powinno być tylko lepiej ![]() Cytat:
a to też Cię kaszle? Ja raz tak miałam... Też tak przesuszone śluzówki, że nie mogłąm oddychać bez kszlu. żande syropy nie pomagały aż wreszcie babcia mi dała Thiocodin na opakowaniu pisze, że jest wydawany bez recepty. Pomógł mi od razu ![]() Cytat:
![]() dzięki jestem spokojniejsza |
||||||
|
|
|
#3496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ja też kiedyś coś takiego widziałam, długo nie mogłam dojść do siebie. , to taka trochę źle pojęta troska o dziecko ![]() Cytat:
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zazdroszczę takiego widoku o ho Kolejna ciotka dobra rada ![]() Jak tak patrzę na to starsze pokolenie to się zastanawiam jakim cudem jesteśmy normalne ![]() dziękuję ![]() *** Dzisiaj sobota to będzie Was pewnie jak na lekarstwo ![]() Nocka w miarę spokojna. Mały wypił 2 butelki wody, rano powiedział, że jest glodny więc nie jest źle. Temp. ciągle wraca do ponad 38.5 tak więc dzielnie ją zbijamy. Przemek budził się kilka razy w nocy z płaczem i słowami "boli" ![]() Niestety nie był w stanie pokazać gdzie go boli... Zastanawiamy się z mężem czy to nie przypadkiem zęby, bo tylko piątki nam zostały a wiadomo jakie są piątki ![]() Mały nie daje sobie dotknąć buzi ![]() nie wiem... Idę się w końcu ogarnąć bo w piżamie siedzę ![]() miłego weekendu |
|
|
|
|
#3498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sylko, ja bym Ci chętnie doradziła, ale się nie znam , a może jakieś czerwone dodatki by ożywiły sukienkę? Czy to zły pomysł?Cytat:
To zupełnie jak u mojego Teścia i Małża ![]() Ada, jak Przemek? *** Kuba jakoś przespał noc bez budzenia, trochę jeszcze kaszlał, teraz na razie cisza ![]() Miłej soboty
|
|
|
#3499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis już chyba troszke lepiej. choc może to dlatego że własnie skończyłam goraca herbatę. Ale zaczyna mnie odflegmiać więc jest postęp. I juz takiego kataru nie mam. Gardło boli dalej... Miałam jechac jutro z mamą na ostatnie zakupy przed jej wylotem, ale chyba zrezygnyję jak tak będzie. Bo jak tylko wyjde na chłodne powietrze to mnie od nowa podrażni... Przez to gardło same opuźnienia, miałam isc na wewnetrzny egz i nie poszłam. Teraz czekam. Licze że w poniedziałek mi sie uda to załatwić, i w końcu będę mogła zapisać się na państwowy. Nie mam czasu na chorowanie ![]() sylko, A jak nie czerwony, to może postaw na jakiś inny kolor. Może coś jasnego? taką złamaną biel? żakicik, buty. a może różowy taki intensywny. Wystarczył by nawet pasek, i nabierze innego wyrazu? Ada mam nadzieję że małemu szybko przejdzie... |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wiecie co chyba etap przesikiwania pieluch w nocy sie skonczyl , bo juz daaawno nie przecieklo a od kilku dni mala budzi sie z sucha pielucha niezaleznie ile wypije przed spaniem wiec pomyslalam ze juz chyba umie wstrzymac sikanie biore sie za nauke-narazie wysadzam ja rano po przebudzeniu-dzisiaj nasikala duzooooo Ada moze ta temp. rzeczywiscie na zabki
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Werki faktycznie chyba możecie zacząć działać ![]() Mam taką nadzieje ![]() *** właśnie przed chwilą dostałam smsa od przyjaciółki o 8:41 urodził się Przemkowi kolega Adaś ale się cieszę teraz bede siedzieć jak na szpilkach aż do odwiedzin, a chcę jej dać ze 2 tygodnie, żeby się oswoiła, bo jeszcze dobrze pamiętam jak to było ![]() *** O to jak moje kochane dziecko oglądało bajkę *** wczoraj miałam to sprawdzić w końcu dzisiaj sobie o tym przypomniałam ![]() Kawę Inkę z mlekiem można podawać dzieciom od 2 roku życia kilka (3-4) razy w tygodniu. To wiadomość od producenta. Nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy, bo Przemko to zawzięty kawosz ![]() Do tej pory dawałam mu 2 łyczki mojej kawy, ale teraz już będę serwować mu Inkę (przynajmniej bedzie zdrowo )Już 3 raz edytowałam posta żeby coś dopisać ruch jak w ulu tu dzisiaj
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-05-07 o 11:54 |
|
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
angy, orbitrekiem jestem zainteresowana zaraz Ci skrobne na PW na wszystko brakuje mi czasu, staram sie nadrabiac ale nie nie daje rady, w pracy taki kocioł że szkoda gadac, w domu tez mam 2 tysiące zajec przedwczoraj byłam u gina po tabsy, pytał mnie o libido ![]() dał mi tez skierowanie na usg piersi, musze się zarejestrowac no i zrobił cytologie do powtórki, wyniki za 2 tyg dziewczyny bierze któras osłonowo Asequrelle? bo zastanawiam sie czy nie kupic czy te może to przereklamowane ![]() karo współczuje problemów w pracy, wyjaśniło sie juz z ta księgowościa? ada, termometr mam taki jak angy wkleiła, jest ok mykam obiad dalej gotowac papa potem postaram sie nadrobic reszte jak dam radę buziaki dla wszyskich chorych i zdrowych
|
#3504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
książka bardziej mi się podobała niż film, polecam. Wczoraj bylismy na tym w kinie. a co ciekawego teraz czytasz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
łał, ochoty mi narobiłaś. moja mama dzisiaj piecze takie kruche rogaliki z serem i wiśniami. postaram się |
||||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczę że grzybica odbytu nie nawraca tak jak pochwy.Tam ma zdecydowanie gorsze warunki do rozwoju
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam problem z moim dzieckiem. 3 dni temu nauczył sie słowa "pić" i od tego czasu ciągle wrzeszczy o picie. Najlepiej wcale by nie jadł tylko pił. Nawet sama woda mu pasuje. Teraz mam ryk od 15 min bo nie chce obiadu tylko pic. Zjadł 5 łyżeczek i finito. PIĆ. dostał 2 łyki. Mówię, tłumaczę, ze teraz zje łyżeczkę obiadku, a potem dostanie piciu i tak na zmiane. A on nic tylko wrzeszczy... |
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mocno.Cytat:
Patrz jak to jest... Ja namawiam, a Ty zabraniasz Wymienimy się
|
||
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
co do wody to Zuza bardzo lubi te wody smakowe Kubusia Waterrr
zwykła wode tez zdarza sie jej pic ale troszke rzadziej ale i tak najczesciej pije wode zwykła z domowym sokiem amlinowym herbat nie pije bo nie lubi od samego poczatku, mleko uwielbia, ostatnio również kakao ![]() Cytat:
współczuje Ci bardzo z powodu tych napadów Alana, wyobrażam sobie co musisz czuc ![]() i współczuje syt z TZ, ściskam mocno ![]() Cytat:
![]() tak sobie własnie myslalam kiedy to było i Zuza juz nie nosi pieluchy ok pól roku a w niocy nie ma od 4 m-cy ponad ![]() Cytat:
![]() powodzenia z zasypianiem ![]() o Ty! ![]() ale ja ich dawno nie robiłam ![]() Cytat:
|
|
#3510 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie cieszę się,że przywołałam miłe wspomnieniaU nas mówi się i tak, i tak ![]() ![]() Oj,niedobra ![]() Naprawić zawsze może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie byłby to dobry pomysł,ale nie mam nic czerwonego bo,też jakoś nie przepadam za tym kolorem![]() Super i nadal ![]() Cytat:
mam właśnie biały żakiet z biało-czarnymi guzikami i planowałam go założyć,tylko pogoda jakoś specjalnie mnie nie nastraja jak będzie tak jak dzisiaj,to brrr...Cytat:
superBajka Go znużyła SłodkiCytat:
Ja nie pomogę Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tą minioną noc miałam do Rano wstał normalnie,nawet nienajgorzej się bawił tylko ja jakaś śpiąca cały dzień chodziłam nie mogę gdzieś dojść do siebie Mam nadzieję,że ta noc będzie spokojniejsza Jutro ta komunia,idę jeszcze pazurki pomalować![]() Dobrej nocy skierka
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Z tym że momentami lepiej mówie. Już nie wiem co mam zrobić jeszcze. Ide zaraz spac bo ostatniej nocy 4h spałam...

.Jak któraś chętna,to zapraszam
) a jak tylko ja stanę w drzwiach to wstępuje w nią chochlik
Ja równocześnie nie podawałam
ale uznam że to miało być do mnie i ładnie dziękuję

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Straszne uczucie nie przeszyło 

, a może jakieś czerwone dodatki by ożywiły sukienkę? Czy to zły pomysł?
pewnie byłby to dobry pomysł,ale nie mam nic czerwonego
nie mogę gdzieś dojść do siebie