|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzień dobry
![]() Stapelka, Aga, ja dam znać jeszcze co z czwartkiem, postaram się w każdym razie ![]() Crazy, normalne Ja mam tak samo, do niedawna to była cała wędrówka po brzuchu, świetnie wyglądało jak się tak brzuch podnosił, śmiałam się że jakby kret pod ziemią rył ![]() Od paru dni się wypina w jednym miejscu, siedzi głową w dół więc już na wędrówki nie ma chyba miejsca i ochoty ![]() Zmykam do pracy
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
witajcie kochane
BABONIKU Ty szpiegulo to muszę się teraz widzę "wyspowiadać" co tam u Nerolki no więc za wesoło to nie jest... Milena ma rzeczywiście paciorkowca i tyle jej powiedzieli..ani tego jaki to może mieć wpływ na Izę (czy w ogóle ma??) ani dla jej zdrowia, a antybiotyk przez 10 dni będzie dostawała... wód płodowych tyle ile było czyli ponad normę...do tego problemy z pieniążkami... cały czas pod górkę jednym słowem...a Milenka jakoś to musi wszystko udźwignąć... i powiem Wam, że ja ją podziwiam, bo ja nie wiem czy bym dała radę... a ona mimo wszystko z uśmiechem na ustach, chociaż do śmiechu to niebardzo ma powody... do tego ten pobyt w szpitalu - ani tu wyjść na powietrze, ani telewizora w sali nie ma... tylko ten korytarz paskudny cały czas... no ale ma nas - trochę podczytuje nas przez neta w telefonie to tyle w dużym skrócie... jak zajdę do niej po weekendzie to się dowiem co nowego - mam nadzieje, że będzie lepiej żeby z tym ZUSem się udało załatwića u nas ok..dzień się piękny zaczyna, ja juz po sniadanku, kawka też wypita...zbieram się zaraz na miasto - będziemy z przyjaciółką wybiarały suknię ślubną dla niej ![]() miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak możesz to spr to. |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Takie woreczki próżniowe wiesz, do których dajesz ubrania, odciągasz powietrze odkurzaczem i worek się zmniejsza. Dobry patent przy przeprowadzkach, a moja koleżanka się przeprowadza ![]() Karolineee buźkę Mai Patik Ja też byłam w Jysku wczoraj, ale nic nie znalazłam Dla Nas mam pościeli masę, a na pościel Emile czekam nadal.Gratuluje 31 tygodnia Co to masz za datę na zdjęciu ? śliczny tobolek !!83monia podpisuje się pod planem Beatko super że wizyta udana Agulaabar ja tak nie miałam. Moja mała w ogóle jak kopie to tylko po brzuchu ![]() Zmalowana aleeeeeeeeeeeeee ma jajuszka karolinee, Patik moja teściowa nie raz też a może herbatki, cytrynki itd, itp a mój D zawsze mówi, że ma ręce i sam sobie zrobi nienawidzi jak go mama nie raz nianczy!Marzena S za badanie!Sweet mój też, mój też ![]() Ja się tak popłakałam, jak mąż był z kolegą w mieście i napisał mi o 22 że wraca o 23 nie ma go w domu dzownie nic, pisze sms - nic, ryczałam jak bóbr. A on przyszedł o 24 i mówi, że no wracali ale nie wiedział, że zajęło im to 2 h Blondynka Ja mam takie z przed 2 lat, jak pracowałam w CCC to sobie kupiłam. OKROPNIE mnie obcierają ![]() Ja już nie śpię. Maż w pracy. Skurcz łydki mnie złapał nad ranem ![]() Mam ochotę przejść się do rodziców, ale mam spory kawałek ![]() Ogarnę się może do południa i zajdę. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Witam, W odpowiedzi na Pani zapytanie informuję, że nie ma przeszkód prawnych aby nadać dziecku imię o brzmieniu obcym, jeżeli nie znajduje ono odpowiednika polskiego np. Dustin, Jessica, itp. Odpowiednikiem polskim imienia Emily jest imię Emilia. Takie imię powinno zostać nadane dziecku, którego rodzice są obywatelami polskimi - zgodnie z ustawą o języku polskim /Dz. U. Nr 90 z 1990 r. poz. 999 ze zmianami./ Taką wiadomość dostałam od USC ![]() ale napisałam, czy ma znaczenie że mąż ma obywatelstwo niemieckie!! |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
Witam słonecznie ![]() Miłego dnia mamcie
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Macie pozdrowienia , całuski i podziękowania![]() U nas dzisiaj szaro buro i ponuro :/ I ciesze się,że jajka wywołały taką euforię Crazy powiedz swojej Małej następnym razem, że kto wypina tego wina :P Deszczu zniknij !! ![]() Aaa nie wiem czy dojrzycie, ale po lewej widać buzinkę Malucha i jak usteczkami coś ciamka http://www.youtube.com/watch?v=pGpb00V6g5Q
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-07 o 08:54 |
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana jaki deszczu? Piekne slonce!
![]() Meszsares fajnie, ze tak doglebnie zajelas sie tymi wyliczeniami dla Nerolki! Ania to bede czekac na Twoja decyzje... A Babonik co? Ja dzis w planie mam odwiedzenie targow dla kobiet w ciazy i mam malych dzieci, przy czym glownym celem jest przedstawienie dla dzieci... |
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nas nawiedził zły i podły deszczu
![]() ![]()
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
dzień dbry
wczorajsza migrena doprowadziła mnie do rozpaczy,dziś już ok Meszsares -jesteś wielka wg tego jakby nie było jeśli Milena zapłaci składki ok 600zł to dostanie macierzyńskiego ponad 1500zł wiecie jak by to było super? jak Ty to wszystko policzyłaś... na prawdę,jak ktoś nie docenia to ja doceniam i Nerola na pewno ,biję Blondynka- a skąd Ty wiesz tyle o tych cholernych sprawach? też jesteś niezła ![]() Mamad- 100lat przepraszam za spóźnienie.Sweet Angel-nie doczytałam gdzie mąż sie znalazł.... Ania- bardzo dobreg masz bzika-nie ma to jak ładna bielizna ![]() Małopolskie ciężarne ja w czwartek raczej TAK,ale jeszcze dam znac na 100%, może Śląskie mamuśki tez się zjadą??Natka ,Meszsares,Zanka i reszta.umówcie się razem i przyjedźcie jednym autem do Krakowa a jacieeee może da się tym razem namówic??
|
|
|
|
#4570 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardziej martwi mnie hematokryt bo od poczatku ciazy mi leci z tyg na tydzien: ostatnio mialam 35,7 a teraz juz 30,8 ![]() czyli ogolnie rzecz ujmując: WBC 8,7 RBC 3,57 HGB 10,4 HCT 30,8 MCV 86,3 MCHC 33,8 Cytat:
![]() Cytat:
ale moze jeszcze to obywatelstwo meza zadziala daj znac ![]() A ja z Karolinką zaczynamy dziś 32 tydzień i 8 m-c ![]() . .
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-07 o 15:25 |
|||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś słonecznie bardzo, mam nadzieje ze tak pozostanie cały dzień, żadnej chmurki nie widac...
Jedziemy do znajomych na działeczke, nad jeziorko grillowac |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela spakuj i mnie w jakąś torbę
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki, dzieki za odpowiedzi. Noc minęła spokojnie, a od rana mój mały wewnętrzy obcy atakuje i chce wyjść, tak się rozpycha, co ja mam z tą dziewuchą
. Życzę miłej soboty i zazdroszczę tym co mają ładną pogodę. U mnie szaro i zapowiadają deszcze...
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-05-07 o 09:46 |
|
|
|
#4574 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Ja sie przebudziłam przed 8 i zamknąć oczu juz nie mogłam. Zawsze jak chcę pospać, to się wcześniej budzę...Mąż śpi po nocce, to wyciągnę siostrę na zakupki
. Cytat:
.A mam: http://allegro.pl/worki-prozniowe-80...579425949.html Co do imienia, to powinni się zgodzić, tym bardziej, że mąż ma niemieckie obywatelstwo. Syn mojej koleżanki ma na imię Denis, nadane 12 lat temu i nic nie mówili w USC. Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Witam słonecznie
mamad sto latek i masy radości z macierzyństwa )blondynkapoznań butki bardzo eleganckie ![]() ![]() crazy ja też tak mam mały się wypina bardzo skóra to czasem chce pęknąć a z drugiej taki rów mariański ale starczy że położę na tej górce rękę to za chwilkę Krzyś się zabiera i nurkuję głębiej![]() Meszsares o matko i córko jesteś genialna i taka mądra mnie takie rzeczy przerastają w każdym calu typ humanisty raczej jak widzę cyferki to mi się ciepło robi no chyba ze w portfelu ![]() trzeba rozwiesić pranie ![]() aaa Lilka za następny tydzień gratki i buziaczki!!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-05-07 o 10:02 |
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta jezeli maz obcokrajowiec, to mozna wybrac inne imie niz polskie. My mamy taka sytuacje i nasz synus bedzie Szuman ale dla mnie i dla rodziny Szymon
![]() A ten ZUS to powalony jest powiem wam. Albo ja czegos nie jarze. Bo z tego co czytam Nerolka jak zaplaci za 15 dni kwietnia dostanie macierzynski 1500 zl. A co z ta srednia roczna?? Bo u mnie do listopada mialam najnizsza skladke, pozniej podwyzszyli i wedlug tego wyliczaja srednia, czyli sumuja kase i dziela na 12 miesiecy wiec mi wychodzi, ze dostane 1600 macierzynskiego. Nie bardzo kapuje o co chodzi ale moze wy madrzejsze glowy i cos wiecej wieciena ten temat?? Spadam na targ po pomidorki.Wiecie, ze juz polskie sie pojawily??
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
u nas też zapowiada się ładny dzień, na razie słoneczko świeci i jest git zobaczymy jak nasze plany się dziś wyklarują, pewnie coś tż wymyśli bo póki co planów brak![]() Zaneta88 - szkoda, że nie chcą się zgodzić na Emily a to, że Twój mąż ma obywatelstwo niemieckie może coś jeszcze zmienić??? Czy powiedzieli nie i koniec?Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie do Denisa nie ma odpowiednika polskiego. Ja chce EMILY Zobaczę co odp, jak napisałam że mąż ma niemieckie obywatelstwo! ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Karolinee napisałam do USC o te niemieckie obywatelstwo, i czekam na odp! Ale się BARDZOOOOOOOOOO zdenerwuje jak będą robić problemy |
||
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żaneta 88 a to się dogadałyśmy, myślałam, że nadal szukasz tych worków dlatego wstawiłam linka hihi. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-07 o 10:10 |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie witam i o zdrowko pytam
![]() blondynka - ładne te klapeczki mi sie podobaja bardzo crazy- to nozka albo skrzydelko ![]() zanetka - a myslalam ze jakies kosmetyki albo co ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- ![]() Lilka - za tc Carmela podaruj nam choc troche słońca ![]() babonik - w pracy byl dzis dalam mu swoj tel. w razie co bedzie dzwonil na domowy
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-07 o 10:18 |
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
meszsares, jesteś po prostu niezastąpiona- jestem pełna podziwu.
Twoje obliczenia na pewno rozjaśniły sytuacje Neroli- oby jej się z tym macierzyńskim udało. Zmalowana, cudny filmik i jak dobrze widać. Dzisiaj też zobaczę swojego bąbla ![]() Dziewczyny współczuję Wam tego deszczu, u nas za oknem piękne słońce i ciepełko- dzień zapowiada się super. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-05-07 o 10:14 |
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena będziecie mieć Hanie?!
Ale słodkie! Mi Hania chodzi często po głowie!!! |
|
|
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
zanetaa, tak jesteśmy w 100% przekonani do tego imienia.
Od początku ciąży było numerem jeden z żeńskich imion, natomiast z racji tego, że gin na początku mówiła że będzie chłopak mieliśmy z imieniem problem. Teraz od dwóch lekarzy usłyszeliśmy, że to córeczka, więc mam nadzieje, że tak już zostanie i będziemy mieć Hanie. |
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
zaneta, marzena - Hania jest rzeczywiscie slodkie ja to mialam problem ale z mezem on chcial od zawsze nazwac dziecko GERARD
dziewczynke teraz chcialabym Zuzia, Amelka a keidys Sandra zanetka - a co zrobisz jak sie nie zgodza w USC ? |
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane,
Wstałam sobie o 10 - a co będę sobie żałowała ![]() Bym spała dłużej, ale obudziło mnie przypomnienie w telefonie żeby wziąć leki na nadciśnienie. Zjadłam już śniadanko. Mąż od 8 rano w szkole, ale tylko do 12.30 Także idę się szykować i sobie gdzieś może wyskoczymy. Wieczorem mamy gości i aż do poniedziałku zostają. Życzę Wam przyjemnego weekendu
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta88 co ja czytam nie chca sie zgodzić na EMILY??
Ja własnie dzis rano powiedziałam TZ-wi ze jedna mamusia z forum wybrała imie Emily, a on z banenem na twarzy ale sliczneeee ![]() Wszystkim sie podoba, a urzedasy robia problemy ![]() Jak przeczytałam ten spis imion naawanych w Warszawie t co tam jest Jarzyna, Żyraf i inne z ksiezyca....to takie kurde moga byc, a Emily juz nie? Jeszcze jest czas, trzeba zbadac ta sprawe, bo moze to jakies widzimisie Pani z Okienka Obadam sprawe u teściowej bo ona pracuje w urzedzie miasta, wiec bedzie pewnie wiedziała. |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Witam już z domku
|
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas od rana pięknie słoneczko świeci i chyba nawet dość ciepło będzie Oznajmiam wszem i wobec że według suwaczka zostało mi 70 dni do porodu Brunetka super że już w domku jesteś
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mówię nie
Tylko zależy o której godzinie bo ja nie jestem zmotoryzowana i muszę liczyć na TŻta albo busiki, a za późno też bym nie chciała sama wracać, bo mam przesiadkę i w ogóle. Dzień dobry Bobry U mnie miało być ładnie a się chmurzy A teraz staram się zebrać do sprzątania
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
![]() jak fajnie jak sie czujesz? ah i pytalam wczoraj czy na dlugo maz d otej Belgii jedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

żeby z tym ZUSem się udało załatwić

dzownie nic, pisze sms - nic, ryczałam jak bóbr. A on przyszedł o 24 i mówi, że no wracali ale nie wiedział, że zajęło im to 2 h 
zębole
, całuski

na prawdę,jak ktoś nie docenia to ja doceniam i Nerola na pewno

)
ale starczy że położę na tej górce rękę to za chwilkę Krzyś się zabiera i nurkuję głębiej