Wspólne odchudzanie nastoletnich wizażanek! : D - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 11:27   #91
dzovana
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne odchudzanie nastoletnich wizażanek! : D

susurii- ja tez bym ulegla, bo taka jestem wybaczylabym tak jak i Ty. Mialam podobna sytuacje zreszta, ale to skonczony rozdzial
Zycze powodzenia z tym wlasnie menem ;*
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 11:56   #92
Donka94
BAN stały

Jak już zeszło na temat facetów , które z Was mają swoich księci na białych rumakach, a które na nich czekają?
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:24   #93
dzovana
Zakorzenienie

Donka- no ja teraz singielka, wcale mnie nie ciągnie do facetów

A tak jeszcze mowiac ja mialam chlopaka ze wzrostem- 187 cm ja 20 cm nizsza
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:36   #94
Donka94
BAN stały

mój ex. miał 198cm .... Teraz mam wyższego , akurat tak, że jak założę szpile to jestesmy tego samego wzrostu
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:40   #95
RanRan
Raczkowanie

susurri, ja bym na twoim miejscu się z nim nie spotykała. może rozstał się z tą dziewczyną i znowu chce do ciebie. czułabym się jak jakieś zabezpieczenie od samotności.
z drugiej strony, może po prostu jest mu głupio przez to, jak cię potraktował. ale i tak. ja bym do takiego nie wracała, bo ciężko by mi było mu znowu zaufać. dodatkowo takie spotkanie może ci przysporzyć wiele cierpienia. odradzam

ja w związku

Edytowane przez RanRan
Czas edycji: 2011-05-08 o 12:42
RanRan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:59   #96
agnlan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RanRan Pokaż wiadomość
susurri, ja bym na twoim miejscu się z nim nie spotykała. może rozstał się z tą dziewczyną i znowu chce do ciebie. czułabym się jak jakieś zabezpieczenie od samotności.
z drugiej strony, może po prostu jest mu głupio przez to, jak cię potraktował. ale i tak. ja bym do takiego nie wracała, bo ciężko by mi było mu znowu zaufać. dodatkowo takie spotkanie może ci przysporzyć wiele cierpienia. odradzam
nic dodać, nic ująć;dd
Stary 2011-05-08, 13:19   #97
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Hej dziewczyny, mogę się dołączyć ?? W końcu jakiś fajny wątek dla nastolatek Ja mam 15 lat , 170 cm i 59 kg . Na początku kwietnia było 62 , więc powoli ale jakoś idzie

Ja też mam ten problem ze szkołą , bo jedzenie obiadu o 16 -17 czasami 18 nie jest do końca zdrowe .. Ale cóż trzeba sobie jakoś radzić , więc ja zazwyczaj biorę jabłko do szkoły i zawsze od koleżanki skubnę bułki czy tam jakiegoś musli

Kurczę, no to nie fajnie cie potraktował, ale nie można sobie tym zawracać głowy i iść dalej Teraz jak już schudniesz to tak nie będziesz mogła się opędzić od facetów, że o nim na 100 % zapomnisz

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

O i jeszcze zapomniałam dodać, że jak na razie mój cel to 54-52 kg , jak się już uda to zobacze co dalej
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 13:50   #98
dance makabre
Wtajemniczenie

susurri kiepska sytuacja... wygląda to, jakby po prostu z tamtą mu nie wyszło i wracał do Ciebie z podkulonym ogonem, ale z drugiej strony... skoro go kochasz, to jeśli teraz zmarnujesz okazję- będziesz żałować. Więc spróbuj- a nuż się uda? Trzymam kciuki, relacjonuj na bieżąco!
A związki na odległość się trudne- do tego trzeba przywyknąć, niestety rzadko dają radę, dlatego też mi ciężko- sama zamierzam się w jeden wpakować
Ja ani księcia nie mam, ani nie czekam Z moim byłym historia była jak z bajki- poznaliśmy się bajkowo, a on był moim dotychczasowym ideałem... póki nie zorientowałam się, że ten cały zespół cech, który do tej pory uważałam za idealny, nudzi mnie i irytuje To brzmi strasznie, ale facet był naprawdę obiektywnie fajny- wszystkie koleżanki mi go zazdrościły, wierny, przystojny, uczuciowy, ambitny i inteligentny... Ale nie potrafiłam w tym wytrzymać- zerwałam po półtora miesiąca, w moje urodziny (taki sobie prezent zrobiłam)
A jakieś półtora miesiąca temu poznałam kogoś, kto nie zainteresował mnie od razu- w sumie obiektywnie niebrzydki, wysportowany itd., ale, rozumiecie, zupełnie nie w moim stylu. W towarzystwie był krok do tyłu i podejrzewam, że nawet bym go specjalnie nie zauważyła, gdyby nie nasza przypadkowa rozmowa, choć tak naprawdę o tym, że coś tam do niego czuję, zorientowałam się dopiero później. Tam, gdzie się poznaliśmy- to był taki jakby ogólnopolski zjazd grupy, do której należymy. I z każdym kilometrem, odjeżdżając stamtąd do domu, coraz mocniej zdawałam sobie sprawę, że coś tracę. Po powrocie napisałam do niego na facebooku- no i tak gadamy po dzisiaj. On jest... totalnie nie w moim stylu, nadal 3 lata starszy, student pierwszego roku studiów, których w życiu bym nie wybrała, z miasta oddalonego o setki kilometrów. Jest zupełnym przeciwieństwem wszystkiego, o czym do tej pory marzyłam, ale w jakiś irracjonalny sposób jest najbardziej pociągającą osobą na świecie Nie mam pojęcia, czy coś z tego będzie- okaże się za 3 tygodnie, kiedy szykuję się następny zjazd i wiem, że on na nim będzie- także trzymajcie kciuki

Jadłospis na dziś?
Śniadanie: spory kawałek białego sera + 2 kromki razowca z warzywami
II śniadanie: omlet z 2 jaj i połowy papryki, pomarańcza
Obiad: coś ze szpinakiem, szukam przepisu właśnie
Podwieczorek: będzie jogurt naturalny z żurawiną i otrębami
Kolacja: planuję sałatkę z kurczakiem
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 15:17   #99
Trampkiem
Raczkowanie

Witam;D. Mam 164 cm wzrostu i wazę 51. Moim celem jest zgubienie ostatnich 2 kg

Pier***e wszystko, jestem ninja!

Trampkiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 15:59   #100
Iza_bella_94
Przyczajenie

to i ja się dołączę dzieweczki
mam 17 lat, 170cm i ważę 51-52kg
mój cel to 48-49
Iza_bella_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 16:04   #101
agnlan
Raczkowanie

Ja już po kolacji-serku danio.pije teraz czerwona herbatke i potem spróbuję się nauczyc krecic hula- hop. ale na pewno dzis godzinka na rowerze stacjonarnym. Witam nowe;*

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 16:11   #102
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iza_bella_94 Pokaż wiadomość
mój cel to 48-49

; oo Nie chcę nic mówić , bo sama nie lubię być oceniana , ale przecież ty ważysz tyle co modelki Z czego tu się odchudzać ? Kurczę, kiedy to ja będę tyle ważyła ..

Edytowane przez ForbiddenFruit
Czas edycji: 2011-05-08 o 17:03
Stary 2011-05-08, 16:18   #103
Iza_bella_94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
; oo Nie chcę nic mówić , bo sama nie lubię być oceniana , ale przecież ty ważysz tyle co modelki Z czego tu się odchudzać ? Kurczę, kiedy to ja będę tyle ważyła ..
może nie wyglądam bardzo źle, ale jednak lepiej bym się czuła gdybym ważyła te 2-3 kg mniej
bardziej zależy mi na wyrzeźbieniu sylwetki i zmienieniu nawyków żywieniowych na zdrowsze
Stary 2011-05-08, 16:37   #104
ForbiddenFruit
Rozeznanie

A no to jeśli tak to ok Zawsze zazdrościłam takim chudym z natury
Stary 2011-05-08, 16:45   #105
poziomkowa__
Przyczajenie

hej hej...
to ja postaram się dołączyć.. mój największy problem to dość słaba silna wola i słodycze, ale od jutra koniec. czekoladę zastępuję marchewką.
w miarę możliwości będę pisała wam co zjadłam i wgl. możemy się wymienić pomysłami na jakieś szybkie i niskokaloryczne dania, bo czasami mam problem z wymyśleniem czegoś na obiadek dla siebie (mama gotuje dla wszystkich, ale na takich obiadkach nie schudnę)
nie wiem jak u was, ale u mnie tłuszczyk odkłada się na boczkach. okropne i strasznie trudno się go pozbyć.. myślałam o bieganiu. tylko gdzie..? do parku dosyć daleko, lasu nie ma, a dookoła bloku to trochę głupio.. no, ale coś wymyślę zamiast tego biegania. tym razem się uda.
16 lat, 174 cm, 59 kg
cel -> 52kg
poziomkowa__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 17:54   #106
muffonka
Przyczajenie

witam :3 tak sobie czytam, a to nowy wątek, coś dla mnie, bo od dzisiaj się odchudzam
rocznik 94,
89,8kg.. wiem przykre ale po to się odchudzam, żeby nie było.
167cm wzrostu
kształt idealny... kula. to jak, przyjmiecie mnie? ja zaczęłam pić to reklamowane Aqua Slim i powiem wam, ze w ogóle nie chce mi się jeść.
muffonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:07   #107
RanRan
Raczkowanie

Iza_bella_94 mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, więc nie wiem czy zaczniesz ważyć mniej rzeźbiąc sylwetkę.

dance makabre jak się poznaliście?
Stary 2011-05-08, 18:15   #108
ancia08
Raczkowanie

Cytat:
mój cel to 48-49
dziewczyno : O ty się nie masz z czego odchudzać - serio. w sumie nawet powinnaś przytyć, ale lepiej tego nie rób, bo jeszcze przesadzisz
skup się raczej na utrzymaniu owej wagi, niż na jej zrzcaniu, naprawdę !
ancia08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:23   #109
Iza_bella_94
Przyczajenie

RanRan wiem, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz
może niedokładnie się wyraziłam...miałam na myśli bardziej wysmuklenie sylwetki niż rozbudowywanie mięśni

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ancia08 Pokaż wiadomość
dziewczyno : O ty się nie masz z czego odchudzać - serio. w sumie nawet powinnaś przytyć, ale lepiej tego nie rób, bo jeszcze przesadzisz
skup się raczej na utrzymaniu owej wagi, niż na jej zrzcaniu, naprawdę !
jakiś czas temu ważyłam właśnie te 3 kg mniej i wyglądałam idealnie
przytyć bym nie chciała, bo mam tendencję do odkładania się tkanki tłuszczowej na brzuchu i udach...właśnie z tych partii chciałabym trochę zeszczupleć
Stary 2011-05-08, 18:29   #110
ancia08
Raczkowanie

Cytat:
RanRan wiem, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz
może niedokładnie się wyraziłam...miałam na myśli bardziej wysmuklenie sylwetki niż rozbudowywanie mięśni

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

jakiś czas temu ważyłam właśnie te 3 kg mniej i wyglądałam idealnie
przytyć bym nie chciała, bo mam tendencję do odkładania się tkanki tłuszczowej na brzuchu i udach...właśnie z tych partii chciałabym trochę zeszczupleć
bądź ostrożna, żeby nie przesadzić
Stary 2011-05-08, 18:30   #111
ForbiddenFruit
Rozeznanie

ancia08 na zdjęciu to jesteś ty ? A jeżeli to nie jesteś może z Gdańska ?
Stary 2011-05-08, 18:36   #112
ancia08
Raczkowanie

Cytat:
ancia08 na zdjęciu to jesteś ty ? A jeżeli to nie jesteś może z Gdańska ?
niee, moja podobizna
nie, ja z podkarpacia jestem, aczkolwiek będę w Trójmieście [właściwie w Sopocie ] za kilkanaście dni
Stary 2011-05-08, 18:38   #113
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Aaa no to Cię z kimś pomyliłam

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 18:38   #114
ancia08
Raczkowanie

Cytat:
Aaa no to Cię z kimś pomyliłam
a jak tobie idzie cały proces odchudzania?
Stary 2011-05-08, 18:45   #115
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
mój cel to 48-49
Przecież to już teraz podchodzi pod sporą niedowagę Moja przyjaciółka waży tyle co Ty przy tym samym wzroście i wygląda jak ostatni szkieletor...
I nie wiem czy wiesz, ale żeby nabywać mięśnie, bilans kaloryczny musi być dodatni- czyli musisz jeść więcej i kaloryczniej niż dotychczas, tylko wtedy mięśnie będą się budować. Bo smukleć to już nie masz z czego

Cytat:
Napisane przez agnlan Pokaż wiadomość
Ja już po kolacji-serku danio.pije teraz czerwona herbatke i potem spróbuję się nauczyc krecic hula- hop. ale na pewno dzis godzinka na rowerze stacjonarnym. Witam nowe;*
Hula-hop jest świetny Też ostatnio miałam tonę śmiechu z przypominaniem sobie, jak to się w ogóle robi- ale jakoś to idzie, wolę to niż ćwiczenia na podłodze

Cytat:
Napisane przez poziomkowa__ Pokaż wiadomość
hej hej...
to ja postaram się dołączyć.. mój największy problem to dość słaba silna wola i słodycze, ale od jutra koniec. czekoladę zastępuję marchewką.
w miarę możliwości będę pisała wam co zjadłam i wgl. możemy się wymienić pomysłami na jakieś szybkie i niskokaloryczne dania, bo czasami mam problem z wymyśleniem czegoś na obiadek dla siebie (mama gotuje dla wszystkich, ale na takich obiadkach nie schudnę)
nie wiem jak u was, ale u mnie tłuszczyk odkłada się na boczkach. okropne i strasznie trudno się go pozbyć.. myślałam o bieganiu. tylko gdzie..? do parku dosyć daleko, lasu nie ma, a dookoła bloku to trochę głupio.. no, ale coś wymyślę zamiast tego biegania. tym razem się uda.
16 lat, 174 cm, 59 kg
cel -> 52kg
Mój dzisiejszy obiadek był przepyyyyyszny! Duszone: cukinia i pomidor (z puszki) + makaron razowy (szklanka). Pyyycha i bardzo dietetycznie, poza tym robi się jakieś 15 minut
Poza tym często robię jakieś wariacje na temat kurczaka (duszony z pieczarkami lub warzywami, pieczony w różnych ziołach- możesz raz na pikantnie, raz w oregano, zmieniać smaki), ryba pieczona- polecam dorsza, a do tego- ryż brązowy/makaron razowy i porcja sałatki/gotowany brokuł/kalafior/kapusta/szpinak. Pycha

U mnie też wszystko odkłada się w boczkach- i udach A bieganie to świetne ćwiczenie na spalanie tłuszczu Ja biegam w dni nietreningowe- pół godziny, około 3 km z kilkuminutową przerwą na marsz w środku... Na początku było ciężko, ale da się zrobić I nie usprawiedliwiaj się brakiem miejsca! Ja też nie mam lasu, biegam takim chodakiem wzdłuż ruchliwej ulicy Chcieć to móc!

Swoją drogą ja nie wiem, z czego Ty chcesz chudnąć Ja to bym tyle chciała ważyć co Ty

Cytat:
Napisane przez muffonka Pokaż wiadomość
to jak, przyjmiecie mnie?
Oczywiście, że przyjmiemy!

Cytat:
Napisane przez RanRan Pokaż wiadomość
dance makabre jak się poznaliście?
A tak jak napisałam- na tych warsztatach ogólnopolskich Oby dwoje trenujemy pewną sztukę walki, on jest z nad morza, ja z centrum, no i tak wyszło

A ja dzisiaj zgrzeszyłam... Poszłam na rower na godzinkę i dojechałam do babci- oczywiście weszłam się przywitać, no i wepchnięto we mnie dwa kawałki ciasta... Ale liczę na to, że spaliłam te kalorie na rowerze Bijcie po łapach jakby co
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:49   #116
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Jak na razie powoli .. On początku kwietnia tylko 3 kg, ale przynajamniej nie będę miała jo-jo I do tego fajne jest to, że się nie głodzę, po prostu wyeliminowałam niektóre produkty I jak na razie w ciągu odchudzania nie skusiłam się na nawet kawałek czekolady więc mogę być z Siebie dumna A u ciebie ?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy obiadek był przepyyyyyszny! Duszone: cukinia i pomidor (z puszki) + makaron razowy (szklanka). Pyyycha i bardzo dietetycznie, poza tym robi się jakieś 15 minut
Poza tym często robię jakieś wariacje na temat kurczaka (duszony z pieczarkami lub warzywami, pieczony w różnych ziołach- możesz raz na pikantnie, raz w oregano, zmieniać smaki), ryba pieczona- polecam dorsza, a do tego- ryż brązowy/makaron razowy i porcja sałatki/gotowany brokuł/kalafior/kapusta/szpinak. Pycha
Aaa ale ci zazdroszczę Ja niestety za co się tylko zabiorę ( jedzenie ) wychodzi z tego totalna klapa Więc przestałam próbować i jadę na sprawdzonych aczkolwiek nudnych daniach ..
Stary 2011-05-08, 18:58   #117
RanRan
Raczkowanie

ale mnie akurat chodziło o idealnego byłego

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 19:05   #118
muffonka
Przyczajenie

no to się cieszę bardzo ja właśnie wróciłam z rowerku 30 minut na świeżym powietrzu i zaraz wskakuje to wanny...

dance makabre, co to ciasta to taki właśnie urok babć
moja ma to do siebie, ze lubi mnie podpaść ale w diecie też okazuje zrozumienie.
muffonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 19:07   #119
agnlan
Raczkowanie

W niektorych przypadkach na prawde nie warto sie odchudzac. lepiej wyrzezbic np cialko;pp

ja jednak zjadłam poza danio kawalek chleba z twarożkiem+ pomidor+ ogórka trochę+ ziel herbata.

A jak wasz jadłospis ?
Stary 2011-05-08, 19:27   #120
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Mój jadłospis :

Śniadanie - miseczka płatków fitness z jogurtem naturalnym

Obiad - Zupa pomidorowa

Herbata Czerwona

Kolacja - 4 kromki chleba razowego z almette ( wiem, że dużo ale nie mogłam się powstrzymać )

Jeszcze mam zamiar dzisiaj wypić herbatkę zieloną

Wiem, że 3 posiłki to mało , ale dzisiaj wstałam dosyć późno ( o 11 ) więc tak wyszło

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczyny a jakie macie plany na wakacje ?? Bo ja się strasznie boję .. Wyjazdy , obozy i jak tu utrzymać dietę .?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości