|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() co zlego to nie ja...... ![]() u mnei truskawki sa zamrozone kupilam lody waniliowo - truskawkowe i jutro bedzie koktajl z lodami ....a planuje juz od mam y jagody przejac mrozone |
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dziewczynki, myślę, że mogę się tym z Wami podzielić, na innym forum mamuś czerwcowo - lipcowych, na którym czasami się udzielam, koleżanka urodziła chłopca w piątek przez cc, termin miała na 27 lipca...
Ważył 1400 i ma 44 cm... Trzymajmy kciuki, żeby szybko doszli do siebie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet
![]() Boże! Ja zwariuje kiedyś. Jak powiedziałam, że dzidzię damy do żłobka, jeżeli Nas przyciśnie to zostałam zlinczowana ![]() Jak tak można? Jak to sobie wyobrażam? Boże urodziłam się wiedźmowatą mamuśką chyba Ja chodziłam i mi nic nie jest... Żyję w innym świecie?! Dzień do dupy! Z moim D mamy chęć się wyprowadzić!! |
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mieszkamy z moimi rodzicami.. Nie mamy żadnych szans na jakąkolwiek wyprowadzkę czy wynajem... Mamuśka jest najlepsza na świecie i kocham ja ponad wszystko, ale czasem tez mam dość... Po prostu brakuje swobody...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanka, ślicznie wyglądałaś
![]() No niestety... poszłam dziś w Krakowie na "Wielkie otwarcie" jak szumnie reklamowali, i powiem Wam że nic specjalnego... tyle ładnych sukienek na stronie happymum widziałam, a tu nie dość że niewielki wybór to i ceny wyższe....Przy tym niektóre sukienki 200 zł a nie różniły się prawie niczym (materiał, fason) od tej którą kupiłam na wesele w sklepie nie-ciążowym. W innych sklepach też oglądałam ciuszki, i mam wrażenie że słówko "ciążowa" działa jak "ślubne" - podnosi ceny o ...dziesiąt procent.. Cytat:
![]() Nogi mnie bolą już okropnie. Zajrzeliśmy też na te targi w Krakowie, tak jak Aga mówiłaś - mnóstwo ulotek, śliczne rzeczy ale ceny niektorych powalają... no i też butelkę aventa dostałam do tego sporo próbek itp, do konkursu mąż nie chciał iśc
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaaabar śliczna ta sukienka
Ładne te rzeczy mają, ja mam od nich spodnie ciążowe i jestem zadowolona Jak byś się zdecydowła na zakup to napisz do nich maila z dokładnymi swoimi wymiarami biust, talia, biodra itd, oni Ci dobiorą najlepszy rozmiar ![]() ![]() Youyou za jutrzejszą wizytę
|
|
|
|
#4777 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a zalatwiacie sobie do porodu polozną?? '>
ja sie nad tym zastanawiam, poniewaz ostatnio trafilam na okropnie niemilą babe, a wiadomo ze atmosfera robi swoje w takim momencie. Zastanawiam się tylko jak taką zalatwic ile to mosze kosztowac?? orientuje sie któras?? |
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jutro wizytę, błagam o kciuki ciekawe jak moja szyjka trzyma, czy leżenie i fenek pomagają
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa ja bede miała swoją położną. Ale nie mam pojęcia ile takie coś kosztuje, bo nie pytałam
Mam dzwonić jeszcze na początku czerwca. W ogóle okazało się, jak już ją wybrałam, że to chrzestna od mojego szwagra ![]() Wstawiłam zdjęcie brzucholca do klubu
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i za rodzicow na pewno sie martwia
|
|
#4781 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czytałam gdzies ze w malych miasteczkach takich 10-20 tys mieszkancow cena okolo 200-300 zl. taki kalisz gdzie ja bede rodziic okolo 600=700, Wroclaw okolo 1300 a Warszawa nawet 3000. Wszystko zalezy od szpitala i miasta, im miasto wieksze tym bedzie drozej.. Skąd najlepiej namiar wziąsc?? a podpisujesz z nią umowe??? |
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze 5 stron do przxeczytania. u nas wysmienita w koncu pogoda wiec siedze z malym caly prawie dzien na placu zabaw, w parku, w lesie... troche chyba przeginam ze spacerami bo musze niby sie oszczedzac, a dzis az musialam nospe brac, bo od 4h spaceru bolalo mnie wszystko... |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak młodziutko! Fajnie mieć taką młodo wyglądającą mamusię Cytat:
Dają 4 najwyżej ![]() Zmalowana - śliczny brzuszek I coś tak czuję, że ten przyjaciel to Ci coś głębiej za skórę zalazł niż taki "zwykły" przyjaciel... Coś za bardzo promieniejesz z jego powodu ![]() Cytat:
![]() No i się chwalę - pokój Tymka skończony!!! Tzn. odmalowany, bo mebli jeszcze nie ma. Stolarz przychodzi w środę montować szafę, potem kupujemy regał nowy, żeby ładnie pasował. No a łóżeczko to jeszcze trochę... Ale grunt że już jest tak świeżutko i ślicznie ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sweet za Ciebie również. ja proszę o kciuki na glukozę
|
||
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tym rodzeniem do wc to czesto sie zdarza podobno, niekoniecznie z zaskoczenia. bo nawet jak sa skurcze to wlasnie parcie jest troche podobnie do parcia przy zaparciach moze tylko mocniejsze. ale ze wszystko jest tam blisko siebie to jak ktos nie podejrzewa ciaży to moze sie niezle zdziwic...
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
Za wszystkie jutrzejsze wizyty
![]() Moje dzisiejsze nabytki: |
|
|
|
#4788 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cały czas Wad doganiam i werszcie mi się udało ![]() Na tytuł zagłosowałam ![]() Nerola, wiem że czytasz, nie będę codziennie pisać, że myślę, pamiętam i trzymam kciuki, chociaż tak jest! Zanka, pięknie wyglądasz! Chętnie bym się przytuliła Oliweczka, gratulacje nowego autka, znam tą radość ![]() Zmalowana, piękny brzunio! I dzięki za zaproszenie na FB - przyjęłam ![]() SweetAngel, ja swojego czasu piłam miksowanego banana mlekiem (około 1 szkl) i cukrem (wg uznania), ale trzeba pamiętać, że banany tuczące... Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że u nas takich cyrków nie będzie, ale pamiętam, jak sama tego zabiegu nie lubiłam ![]() Cytat:
Zakochałam się Cytat:
Cytat:
zaciśniętę, niech mają się zdrowo!Cytat:
My wczoraj balowaliśmy na 18-tce mojego braciszka i nawet do 1:30 wytrzymaliśmy. Bez tanów u mnie się obeszło bo brzuszek jakiś taki spięty i zmęczony był. A mała dawała nie raz w rytm muzyki, co gorsza przy disco polo jakby mocniej, ale nie wiem czy jej się podobało, czy nie Na wszelki wielki, dzisiaj edukowaliśmy ją porządną muzyką![]() Mam pytanie do mam po CC - czy te gadżety higieniczne - podpaski poporodowe, podkłady i majtasy są potrzebne po CC - tzn. chyba coś gdzieś słyszałam, że mimo operacji i tak się organizm oczyszcza. Jak to wygląda po CC? Robię listę zakupową i tak w ogóle mnie to interesuje... |
||||||
|
|
|
#4789 |
|
BAN stały
|
ehh, coraz bardziej się boje rodzenia...
dzisiaj mnie brzuszek pobolewa, a nie powinien,,, na chodzie to moze bylam dzisiaj ze 2 godziny łącznie... ale kaszel mnie męczy i pewnie to tez daje zly wplyw.. musze sie dowiedziec cos wiecej na temat rodzenia, i kurcze coraz bardziej obawiam sie rodzenia w szpitalu w kaliszu i zastanawiam sie zy nie wybrac jakiegos mniejszego miasta. mam kilka niedaleko Lekarze nie lecą tak na kase, albo inaczej nie na tak duza kase, i nie ma takich ukladów, a w kaliszu np pacjentka u lekarza ktory nie pracuje w szpitalu to jest na starcie przekreslona...
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://ketrzyn.wm.pl/40669,Ruszyl-pr...-Ketrzyna.html Ten kubeł z nieczystościami to był ich kibelek - takie wiaderko na pomyje... Ja już przetrawiłam tę historię, bo sprzed roku... |
|
|
|
|
#4791 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tak, normalnie leci z Ciebie krew jak po naturalnym porodzie. |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sam Kalisz jakoś dobrego wrażenia na mnie nie zrobił - chyba takie bardziej przemysłowe miasto...I dzięki za odp w sprawie higieny po CC
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-08 o 21:52 |
|
|
|
|
#4794 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dokladnie spod kalisza, nie mieszkam w samym miescie.. A kalisz ja wiem czy taki przemyslowy?? jest duzo zakladow itp wlasnie na obzezach stąd takie wrazenia. ale troche zacofane miasto jest jak na ponad 100 tys mieszkanców moim zdaniem.
|
|
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
Ja mieszkam w 30-tyś., więc już wielkość miasta robi wrażenie!
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - przejmujesz sie ze jestes kulka? pokazuje mezowi "zobacz jaki brzuszek" a on na to "no, wyglada identycznie jak ty". wiec czego sie tu martwic, ja wysoka jestem i tez wygladam kulkowato
![]() zaneta - a jak nie zlobek to co? niania?? babcia??? u nas nie znam zadnej dobrej niani, ani nikt mi polecic nie mogl. maly chodzi nadal do zlobka (prywatny, troche inaczej) i kolejne tez bedzie. minus to czeste choroby (nawet co 2 tygodnie!) w pierwszym roku dzieki ktorym musialam brac opiekuncze na niego i mnnie w pracy nei bylo (niania moze sie zajac, babcoa tez), plus - umie z malymi dziecmi sie obchodzic, nei bije, nie wpychya zabawek, ucisza innych jak spi dziecko, no i zna mase piosenek ktorych ja nieprzedszkolna nawet nie znam połoznej nei załatwiam, co ma byc to bedzie kajol - a mieszkać gdzie bedziecie? podpytuje bo cale zycie musze nazwisko wszedzie poprawiac i to upierdliwe jest, dlatego czasem zal mi innych co maja jakis problem (Emily żanety tez bedzie sie z tym w PL borykac...) wodaqua - niezla historia, kurcze, gdzie jeszcze nawet wychodka nie maja... ja wiem ze sa dziury zabite dechami, bez cieplej wody itd. ale kurcze wiadro?? u nas zapisy do zlobka i przedszkola nie moga byc wczesniej, czyli dopiero po porodzie zapisujesz na dany rok dziecko, a do tego raz w roku jest termin (zlobki w marcu, przedszkola w kwietniu) zapisów, potem nei ma nawet co pytac. troche głupie ale z drugiej strony wiem ze sa miasta w ktorych w ciazy zapisuje sie dziecko do przedszkola, to tez wydaje mi sie chore |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Popytaj najlepiej wśród znajomych, czy ktoś słyszał o jakiejś fajnej położnej w Twoim mieście. Albo lekarza prowadzącego, może kogoś poleci.
Tak-ja podpisuję normalnie umowę. Podejrzewam, że u nas taka położna gdzieś z 500 zł? ![]() DaKaro fajna ta mata edu Brumek jak będzie pokój gotowy to chcemy zobaczyć |
|
|
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poszłam tam po tym, jak koleżanka powiedziała mi, że musi iść na wychowawczy (bezpłatny oczywiście), bo na żłobek musi czekać jeszcze rok, bo teraz miejsc nie mają A poszła zapisać synka krótko po porodzie.
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego będziesz mieć cesarkę, możesz przypomnieć? Na pewno było o tym, ale zapomniałam, a ja ciekawska wszystkiego jestem
youyou - kciuki ściskam z caaaałych sił. Jak tylko wrócisz, przyleć zdać relację!!!
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
u nas sie trzeba zapisywac do zlobka - uwaga - 3 lata wczesniej!
do panstwowego oczywiscie, bo prywatne przyjmuja od reki. do przedszkola w roku, w ktorym dziecko idzie, wczesniej sie nie da. wodaqua - po CC organizm sie normalnie oczyszcza jak po SN, u mnie to trwalo jakies 3-4 tygodnie. polozna - ja mialam wynajeta polozna, ktora bardzo mnie wspierala jeszcze przed porodem, w trakcie rowniez i nawet po, wynajecie jej to byl baardzo dobry krok. Placilam 600pln+ksiazka (40pln)+perfumy(wiedziala m jakie lubi 100pln). Teraz jakbym miala rodzic naturalnie to bym nie wziela poloznej, bo ze wszystkimi lękami umiem juz poradzic sobie sama, a i niewiadomych mniej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

14zł za kg!!
ale pyszniutkie
i mężuś mi zrobił koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym 

ciekawe jak moja szyjka trzyma, czy leżenie i fenek pomagają

Jak znajomi widza mój brzuch to też myśla że zaraz rodzić bede