|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Miło mi zagościc w Waszym wątku
![]() Mam na imię Dominika, lat 29 i jestem w ok.8t.c. a moich wyliczeń termin porodu przypada na 8-10 grudzień. A jeżeli chodzi o starania, to ich nie było, po prostu wstrzeliliśmy się w TEN dzień ![]() ale bardzo się cieszymyNa 25 maja mam wizytę na usg genetyczne(czyli 11-14t.c.) m.in. na przeziernośc karkową itd. Nie moge doczekac! Jestem na zwolnieniu, bo prace miałam 8h na stojąco w służbie zdrowia, do tego kontakt z chorymi ludźmi, komputer, stres, pieniądze... i non-stop jestem zmęczona, mdłości mi przechodzą jak dłuzej poleżę w łóżku, wcześniej mnie macica bolała. Mam mdłości ale wymiotów póki co nie ma, wrażliwośĆ na zapachy jest czasami większa czasami mniejsza. W pon. idę do gin z wynikami badań morfologii i moczu. Dam znac jak było! Wczoraj byłam na wieczorze panieńskim, z którego wróciłam o drugiej nad ranem, byłyśmy w u panny młodej w domu a potem pojechałyśmy do klubu, potańczyłam, wypiłam sprite'a i drink bezalkoholowy- czułam się świetnie, ale jak wróciłam do domu, to przez 2h budził mnie lekki ból w podbrzuszu- i zaczęłam się łajaĆ, że to może przez te tańce albo wiadomo jak to w klubie niektórzy palą i ten dym tytoniowy (chociaż sala dla palących była gdzie indziej) i trochę się zaczęłam martwiĆ. Dzisiaj nie dawno wstałam i brzuch póki co nie boli Poczytuję wasze forum ale jestem dopiero na 31 stronie, więc mam co robiĆ Oczywiście serdecznie gratuluje wszystkim MAMUSIOM ![]() |
|
|
|
#2553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze z nią w nocy nie spałam, ale leży się wygodnie Za to moja bratowa (w zaawansowanej ciąży) śpi z nią cały czas i jest bardzo zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Może tak naprawdę do zapłodnienia doszło np. tydz później?
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się mnie nieraz też boli podbrzusze bez żadnych przyczyn może to nawet nie było związane z wieczorem ![]() Zaraz cię wpiszę na listę jak chcesz podejrzeć to wejdź na mój podpis mamusieXI/XII![]() daj znać jak będziesz wiedzieć dokładną datę to poprawię narazie wpisałam tak jak podałaś
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-08 o 13:57 |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzidziuś będzie w sam raz na mikołaja. Byłam z mężem poogladać wózki. Już nie chcę Mury 4 Zakochałam się w innym. Jest taki leciutki, że aż sama się zdziwiłam, tylko 8 kg!!! O to link do niego: http://www.bobowozki.com.pl/product_...ea244991d9a3ecNazywa się Bugaboo Cameleon. Cena mnie na razie przeraża. U nas w sklepie kosztował 4 tys. bez nosidełka Ale mama mnie pocieszyła, że w Stanach one chodzą po 500 dolarów. Ponoć w USA to hit. Wszyscy go tam kupują, u nas pewnie nie jest popularny przez cenę. Mura 4 jest ok, ale jak się pojeździ po sklepie jednym i drugim wózkiem, to już na Murę się nie chce patrzeć W sumie Mura dwa razy cięższa niż Bugaboo. Ale mam powera. Muszę teraz znaleźć jakiś fajny kolorek i poproszę wujka by mi kupił w USA. Chcemy zaoszczędzić na przesyłce (wtedy kosztuje dosłownie grosze), ale idzie o zgrozo: 3 miesiące.
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-05-08 o 14:22 |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie o bol brzuszka mnie ciagle kuje jak rano sie budze szczegolnie jak duzo chodze to tez jakos inaczej ale to normalne
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Hej . Dzisiaj mnie też zaczęły dokuczać dziwne kłucia z boku brzucha. Nie mogę sobie przypomnieć jak to było w poprzedniej ciązy. Piszecie że to nic takiego, mam taką nadzieję.
Ja miałam Mure 4 i dla mnie była fajna, ale to ciężki wózek. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Kiedy ja będę miała to usg?! Nie wytrzymam, strasznie się nieceirpliwie. Już bym chciała zobaczyć czy wszystko gra. Byłam na usg w 5 tc i widziałam tylko pęcherzyk, bo na wiecej było za wcześnie. Muszę czakać aż mi przyślą list z datą usg. |
|
|
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a myślałam, że już mało kto do nas dojdzie. Atmosferę mamy tu super to trzeba nam przyznać nieskromnie Cytat:
i taki uparcie chce nam kupić. Ale ja się nie zgodzę!
|
|||
|
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
No i ja zawitam do Waszego wątku
Bardzo tu przyjemnie ![]() Teścik zrobiłam 19-go kwietnia a 20-go bylam u lekarza i wtedy to byl 5tydz i 2 dni ciazy (czyli gdzies ok 3 tyg od zapłodnienia ) pęcherzyk był z czego bardzo się cieszyłam. Jestem bardzo szczęśliwa. Z mężem staraliśmy się 10 m-cy o dzidzie Wg moich obliczeń termin 21 grudnia w sam raz na święta na dzieciątko hehe ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie i oczywiście gratuluje wszystkim
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasze grono się powiększa |
|
|
|
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() zapomniałam napisaĆ, ze już miałam usg dopochwowe w 4 t.c. i było widaĆ pęcherzyk a potem w 5-6 t.c. i było widaĆ serduszko- przynajmniej tak twierdził lekarz( te usg były tak blisko siebie, bo zmieniłam lekarza(mam andzieje, że na lepszego ) tylko, ze to w sumie wcześnie, a jak Was poczytywałam, to serduszko bije nieco później, możliwe ze nie jest dokładnie ustalony wiek ciąży- ale 25 maja będę wiedziała po tym usg genetycznym już dokładnie![]() wybieram się do fryzjera na podcięcie i nie wiem czy moge farbowaĆ włosy? kiedyś mi się obiło o uszy, że nie można bo to szkodzi dziecku... a wolałabym nie prowokowaĆ działań niepożądanych ach, a propos działań niepożądanych, to też się martwię i siedzę jak na szpilach do 25 maja, bo ok.5 t.c. ginekolog kazała mi łykaĆ lek przeciwwirusowy(Heviran 400mg 2x1) i stosowaĆ Zovirax w kremie miejscowo i tak też stosowałam doustnie przez 5 dni a miejscowo Zovirax znacznie dłuzej, bo mi się zaczęła przenosiĆ po twarzy w sumie na zmiane z maścią zasuszającą a najgorsze jest to, że potem znajoma mi powiedziała, że miała taką samą sytuację i lekarz nie pozwolił jej żadnych leków łykaĆ co najmniej do 8t.c. a zasuszała sobie tylko pastą do zębów... i bądź człowieku mądry![]() staram się nie mysleĆ o tym, bo po co się stresowaĆ, ale takie myśli czasami same przychodzą ![]() janeczka7891 witaj ja dzisiaj też dołączyłam do grona mamusiek listopadowo-grudniowych. Gratuluję owocnych starań Twoja dzidzia będzie na święta pod choinke a moja na mikołaja ))))
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-08 o 16:22 |
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o farbowanie, to wg mojego gina nie szkodzi ono dziecku, ale jesli masz mdlosci, to zapach farby moze je chwilowo zaostrzyc. Ja mialam farbowac sie na wielkanoc, a chociaz juz wtedy mdlosci nie mialam, nie moglam wysiedziec u fryzjera i z farbowania nici Zreszta, przy takiej burzy horonalnej wlosy moga platac figle
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Janeczka i Nika witajcie
Ja wróciłam od rodziców, byliśmy na kawce i ciachu. Teraz się zrelaksuję i poczytam książkę. Ogromnie nie chce mi się iść do pracy jutro, ale muszę się jakoś przemóc, chciałabym popracować do końca czerwca a potem wakacje i wskakuję na wolne. Tłumaczę sobie że jeszcze zdążę nasiedzieć się w domku, a póki co dobrze się czuję więc dam radę Też się martwię jutrzejszym usg pomiarowym, ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, i nie tylko u mnie ale u was wszystkim zarówno jutro jak we wszystkie inne dni. Buziaki moje drogie |
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja włosy farbowałam w 7 tygodniu bo miałam juz straszne.
Myślę że do wszystkiego mozna sie przyczepic ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Wspólczuje ci tych nie przespanych nocy, wiem jak sie męczysz. Moja córcia ma 4 latka a też sama nie chce spac i najlepiej miedzy nami, ale teraz mamy dwie sofy w pokoju i na jednym ona spi na drugiej my. Teraz zaś wstaje sikać a ja jej jeszcze pajaca zakładam do spania bo mi sie odkopuje i marznie i jak w nocy wstaje sikac to musze ja zapinac bo nie umie jeszcze i zdąze sie troszke wybic i godzina minie zaczym usne . Z tym że ja rano spie do oporu
|
|
|
#2566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a serduszko widziałam w maluśkim na 4,5mm kosmicie, więc powstaje ono dość wcześnie ![]() Ja ją dostałam od koleżanki, jeszcze nie mam brzucha, więc jej nie używam, ale ona za to bardzo sobie ją chwaliła
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba że nie wytrzymasz samego zapachu farby, niektórzy(tak jak ja) mają wyczulony węch i przeszkadzają im ostre zapachy![]() Co do antybiotyku to sama nie wiem bo nie brałam jak narazie a nie sprawdzałaś może na ulotce czy kobiety w ciąży mogą je brać?
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:28 |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() dzisiaj o 4 rano tak mnie dopadły nudnosci ze wyladowałam w kibelku
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, byli goscie i nie ma gości .
Jejku ale już jestem padnieta po dzisiejszym dniu. Mam dośc. Jutro juz wizyta o 13,15 także bliżej niż dalej ![]() Cyce bolą także wszystko w porządeczku powinno być.
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh... chyba, nie nadrobię dziś wszystkiego, czuję się przybita, mdłości dobijają.
Witam nowe mamusie Co do farby do włosów, to jest część lekarzy co mówia, że dla wszelkiego W wstrzymać się do 10-12t.c. Ja niby nie wierzę, że coś by mogło się stać, ale przez pierwszy trymestr wytrzymałam, ale teraz już gapię się w lustro i marzę o farbie :P Chyba niedługo zapodam sobie ![]() Ide kończyć leczo na kolację, co prawda chyba go nie zjem, bo coś mnie sam zapach... ale Tż pewnie będzie zadowolony
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge i Ja poprosić o troszkę lecza ![]() oj zjadłabym mniam
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to coś zmienia? ![]() Z góry przepraszam, że dopiero odpisuję, ale weekend spędziałam na uczelni i z nisem w książkach...
|
|
|
|
|
#2574 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) Jeśli odpadnie to trudno... nie nastawiam się na żadną płeć ![]() Cytat:
![]() tak mam jak tylko będę miała dostęp do skanera to wklee na forum ![]() Cytat:
Potem się przyzywyczaił i stwierdził że dzięki temu badaniu nabrał refleksu ![]() Mój Skarbuś będzie akrobatą... ruszał się we wszystkie strony świata, obracał we wszystkich możliwych kierunkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ja po ponad roku starań o dziecko nawet nie dopuszczałam do siebie, że mogę stracić dzidziusia, a tym bardziej, że urodzi się chore. Będzie pięknym, zdrowym bobasem Grunt to zdrowe myślenie. Trzymam za Ciebie kciuki Ja z tż włąśnie wróciliśmy z 2-godzinnego spaceru Ale będziemy za to spać jak susełki.
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
leci
![]() Cytat:
I też mierzony był karczek i kostki nosowe No i oczywiscie to co zawsze, serduszko, długość itd itp
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-08 o 21:26 |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Witam stare mamusie i te nowe na watku
Fajnie, ze nasze grono sie powieksza![]() Nie bylo mnie z wami caly dzien, bo cos mi odbilo i od rana szorowalam fugi w podlodze w kuchni i na przedpokoju ( sa bezowe, a zaczynaly byc brazowe)... nie zgadniecie czym- szczoteczka do zebow Tż'ta .Oczywiscie poinformowalam go o tym fakcie smsem jak byl w sklepie, ale nie wiem, czy kupil sobie nowa- w sumie ta poprzednia jeszcze nie wyrzucilam sesesesese ![]() Dzis Tż chcial mnie przeprosic,ale jestem twarda i sie nie daje. Niech sie bardziej postara. No,a teraz klade sie spac, bo sie przerobilam i bola mnie biodra- ktoras z was pisala niedawno, ze nie wytrzymuje na bol bioder- to chyba sie miednica zaczyna rozszerzac z tego co kojarze. AAA..jeszcze jedno tak na koniec- nie jestem pewna ,ale na 70% poczulam dzis kopa w brzuchu... pisze, ze nie jestem pewna, bo to dopiero koniec 14 tygodnia i to troszke wczesnie ( w pierszej ciazy byl koniec 16 z tego co pamietam) , wiec narazie sie nie ekscytuje- poczekam na kolejnego ![]() Spokojnej nocki
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze ja na te listy to sie doczekac nie moglam! heh wogole wszystko mi gp tak wolno robil... masakra 1rejestracja u gp pozniej potwierdzenie costam... i w tym tygi znow de do midwife ;] ale na szczescie juz usg mam umowione na 20czerwca wiec usg sie nie martwie. pozdrawiam
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanko!
Jak załatwiacie sobie bezpłatne badania krwi i moczu na NFZ chodząc prywatnie do ginekologa? Gdzieś mi się obiło o uszy, ze lekarz rodzinny może wypisać.Ja mam skierowanie od swojej ginekolog a takie prywatne czyli będę musiała słono zapłacić, a do gin państwowego jakoś nie chce iść żeby mnie badał, bo jak sądzę na podstawie karty ciąży mi nie wypisze bez zbadania co? |
|
|
|
#2580 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jestem uczulona na zapachy, wczoraj mi się nasiliły i myślałam, że zejdę. Tż powynosił smieci, pootwierał okna a mi ciągle niedobrze, dodatkowo sąsiad musiał wyjśĆ na papieroska bo zaraz poczułam dymek już było blisko, ale położyłam się i zasnęłam.Cytat:
i dziękuj3mam kciuki za dzisiejsze twoje usg, na pewno będzie ok, albo lepiej niż ok Cytat:
![]() Cytat:
Ja wzięłam Heviran- oby niczego złego nie zrobił albo co gorsza ten wirus co się rozpanoszył w organiźmie... a co do farby to piszesz, że bez amoniaku, zapytam fryzjera czy takie ma, wiem że w aptece sa na pewno francuskie bez amoniaku na bazie ziół, ale teraz sobie tak pomyslałam że tak jak w okres nie powinno się farbowaĆ tak i w ciąży wyjdzie mi jakis zielony na włosach kolor, bo ja na blond planuję... koleżanka w 20t.c. sobie pofarbowała ale ona z ciemnego na ciemny i w domu- to nie ma takiego stracha jak u mnie Cytat:
Cytat:
to na razie pójdę się podciąĆ i podpytam fryzjera o farby bez amoniaku... a do fryzjera IŚć muszę bo po primo grzywka mi zarosła a po secundo najważniejsze w sumie, że mi przepadnie kupon z Groupon'uoj nie, nie wspominaj o leczu ![]() Cytat:
jak same dziewczynki w rodzinie, to Wasz chłopak będzie robił zamieszanie zaa sześciu co najmniej ))a właśnie te usg i czekanie na nie, spędza nam sen z powiek ![]() Cytat:
to u mnie na ustach była z 2 tygodnie się goiła ale u mnie to tak 2x w roku to był standardJak jesteś w 13t.c. to pewnie już po usg genetycznym, to pewnie spokojniej śpisz 3maj te kciuki moooooocno ![]() Wczoraj tez byłam na spacerze wieczorem, była taka piekna pogoda i to rześkie powietrze, w którym można było wyczuĆ zapach bzu, podbiału... no pięknie po prostu Cytat:
![]() ![]() Jestem pełna podziwu szorowania przez Ciebie fug, ja bym się w życiu za to nie zabrała, pogratulowaĆ takiej werwy, naprawdę .A propos fug, właśnie jestem na etapie ich wybierania do salonu, podobał mi się gres ecru ale jak sobie pomyślałam o szorowaniu ecru fug(nawet tych epoksydowych) to chęĆ na jasne mi przeszła ![]() Ale z kolei ciemnego gresu nie moge ładnego znaleźĆ, tylko ciemna czekolada no ale plusem będzie to, ze chociaż ciemna fuga by była a nawet bardzo ciemna
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

ale bardzo się cieszymy
(chociaż sala dla palących była gdzie indziej) i trochę się zaczęłam martwiĆ. Dzisiaj nie dawno wstałam i brzuch póki co nie boli 

Ale mama mnie pocieszyła, że w Stanach one chodzą po 500 dolarów. Ponoć w USA to hit. Wszyscy go tam kupują, u nas pewnie nie jest popularny przez cenę. Mura 4 jest ok, ale jak się pojeździ po sklepie jednym i drugim wózkiem, to już na Murę się nie chce patrzeć
i taki uparcie chce nam kupić. Ale ja się nie zgodzę!

Zreszta, przy takiej burzy horonalnej wlosy moga platac figle
a nie sprawdzałaś może na ulotce czy kobiety w ciąży mogą je brać?

Fajnie, ze nasze grono sie powieksza
już było blisko, ale położyłam się i zasnęłam.
i dziękuj