mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 13:27   #2551
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Wczoraj jakoś zaczęłam z mamą gadać. Nawet powiedziałam jej, że mamy na oku projekt małego domku. To wiecie co powiedziała? Że jednak raczej nie da nam tej działki. Sprzeda ją zapytałam dlaczego nagła zmiana decyzji, to powiedziała, że piniądze zawsze mogą jej się przydać... a wcześniej tak chciała, żeby ta ziemia została w rodzinie. Przykro mi się zrobiło. Tż się wkurzył bo przecież obiecywała już od dawna nam tą działkę.
Wiesz co... ręce mi opadają jak czytam o tej kobiecie, wiem że to Twoja mama i takie sprawy są ciężkie, ale ciekawe jakby zareagowała jak na odwet byście jej powiedzieli, że skoro nie macie szans na kawałek własnej ziemi, to w takim razie chcecie mieć to mieszkanie tylko dla siebie i żeby się wyprowadziła! Bardzo jestem ciekawa co by zrobiła....

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:32   #2552
nikaa2
Wtajemniczenie

Miło mi zagościc w Waszym wątku
Mam na imię Dominika, lat 29 i jestem w ok.8t.c. a moich wyliczeń termin porodu przypada na 8-10 grudzień. A jeżeli chodzi o starania, to ich nie było, po prostu wstrzeliliśmy się w TEN dzień ale bardzo się cieszymy
Na 25 maja mam wizytę na usg genetyczne(czyli 11-14t.c.) m.in. na przeziernośc karkową itd. Nie moge doczekac!
Jestem na zwolnieniu, bo prace miałam 8h na stojąco w służbie zdrowia, do tego kontakt z chorymi ludźmi, komputer, stres, pieniądze... i non-stop jestem zmęczona, mdłości mi przechodzą jak dłuzej poleżę w łóżku, wcześniej mnie macica bolała. Mam mdłości ale wymiotów póki co nie ma, wrażliwośĆ na zapachy jest czasami większa czasami mniejsza. W pon. idę do gin z wynikami badań morfologii i moczu. Dam znac jak było!

Wczoraj byłam na wieczorze panieńskim, z którego wróciłam o drugiej nad ranem, byłyśmy w u panny młodej w domu a potem pojechałyśmy do klubu, potańczyłam, wypiłam sprite'a i drink bezalkoholowy- czułam się świetnie, ale jak wróciłam do domu, to przez 2h budził mnie lekki ból w podbrzuszu- i zaczęłam się łajaĆ, że to może przez te tańce albo wiadomo jak to w klubie niektórzy palą i ten dym tytoniowy(chociaż sala dla palących była gdzie indziej) i trochę się zaczęłam martwiĆ. Dzisiaj nie dawno wstałam i brzuch póki co nie boli no ale wczoraj...

Poczytuję wasze forum ale jestem dopiero na 31 stronie, więc mam co robiĆ Miła atmosfera tutaj panuje

Oczywiście serdecznie gratuluje wszystkim MAMUSIOM życząc miłej ciepłej niedzieli
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:47   #2553
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html zastanawiam się nad taką poduszka dla kobiet w ciaży w kształcie litery C
Ja mam ta poduchę Jeszcze z nią w nocy nie spałam, ale leży się wygodnie Za to moja bratowa (w zaawansowanej ciąży) śpi z nią cały czas i jest bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
jej moje ma 8cm i mam 14tc! hmm malutkie jest cos;/ musze chyba wiecej jesc
Spokojnie, ja na badaniu byłam w 13 tc i miało 5,74cm- też maleńtwo, ale skoro lekarz mówi, że wsio dobrze, to ja się nie martwie Może tak naprawdę do zapłodnienia doszło np. tydz później?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-08, 13:54   #2554
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Mam na imię Dominika, lat 29 i jestem w ok.8t.c. a moich wyliczeń termin porodu przypada na 8-10 grudzień. A jeżeli chodzi o starania, to ich nie było, po prostu wstrzeliliśmy się w TEN dzień ale bardzo się cieszymy
Na 25 maja mam wizytę na usg genetyczne(czyli 11-14t.c.) m.in. na przeziernośc karkową itd. Nie moge doczekac!
Jestem na zwolnieniu, bo prace miałam 8h na stojąco w służbie zdrowia, do tego kontakt z chorymi ludźmi, komputer, stres, pieniądze... i non-stop jestem zmęczona, mdłości mi przechodzą jak dłuzej poleżę w łóżku, wcześniej mnie macica bolała. Mam mdłości ale wymiotów póki co nie ma, wrażliwośĆ na zapachy jest czasami większa czasami mniejsza. W pon. idę do gin z wynikami badań morfologii i moczu. Dam znac jak było!

Wczoraj byłam na wieczorze panieńskim, z którego wróciłam o drugiej nad ranem, byłyśmy w u panny młodej w domu a potem pojechałyśmy do klubu, potańczyłam, wypiłam sprite'a i drink bezalkoholowy- czułam się świetnie, ale jak wróciłam do domu, to przez 2h budził mnie lekki ból w podbrzuszu- i zaczęłam się łajaĆ, że to może przez te tańce albo wiadomo jak to w klubie niektórzy palą i ten dym tytoniowy(chociaż sala dla palących była gdzie indziej) i trochę się zaczęłam martwiĆ. Dzisiaj nie dawno wstałam i brzuch póki co nie boli no ale wczoraj...

Poczytuję wasze forum ale jestem dopiero na 31 stronie, więc mam co robiĆ Miła atmosfera tutaj panuje

Oczywiście serdecznie gratuluje wszystkim MAMUSIOM życząc miłej ciepłej niedzieli
Witam serdecznie i gratuluję z całego serca
Nie martw się mnie nieraz też boli podbrzusze bez żadnych przyczyn może to nawet nie było związane z wieczorem
Zaraz cię wpiszę na listę jak chcesz podejrzeć to wejdź na mój podpis mamusieXI/XII
daj znać jak będziesz wiedzieć dokładną datę to poprawię narazie wpisałam tak jak podałaś

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-08 o 13:57
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:20   #2555
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

Super kolejna mamusia Witamy Dzidziuś będzie w sam raz na mikołaja.

Byłam z mężem poogladać wózki. Już nie chcę Mury 4 Zakochałam się w innym. Jest taki leciutki, że aż sama się zdziwiłam, tylko 8 kg!!! O to link do niego: http://www.bobowozki.com.pl/product_...ea244991d9a3ec
Nazywa się Bugaboo Cameleon. Cena mnie na razie przeraża. U nas w sklepie kosztował 4 tys. bez nosidełka Ale mama mnie pocieszyła, że w Stanach one chodzą po 500 dolarów. Ponoć w USA to hit. Wszyscy go tam kupują, u nas pewnie nie jest popularny przez cenę. Mura 4 jest ok, ale jak się pojeździ po sklepie jednym i drugim wózkiem, to już na Murę się nie chce patrzeć W sumie Mura dwa razy cięższa niż Bugaboo.
Ale mam powera. Muszę teraz znaleźć jakiś fajny kolorek i poproszę wujka by mi kupił w USA. Chcemy zaoszczędzić na przesyłce (wtedy kosztuje dosłownie grosze), ale idzie o zgrozo: 3 miesiące.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-05-08 o 14:22
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:23   #2556
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

witam i gratuluje nie martw sie o bol brzuszka mnie ciagle kuje jak rano sie budze szczegolnie jak duzo chodze to tez jakos inaczej ale to normalne

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:50   #2557
kami5
Raczkowanie

Hej . Dzisiaj mnie też zaczęły dokuczać dziwne kłucia z boku brzucha. Nie mogę sobie przypomnieć jak to było w poprzedniej ciązy. Piszecie że to nic takiego, mam taką nadzieję.
Ja miałam Mure 4 i dla mnie była fajna, ale to ciężki wózek.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Kiedy ja będę miała to usg?! Nie wytrzymam, strasznie się nieceirpliwie. Już bym chciała zobaczyć czy wszystko gra. Byłam na usg w 5 tc i widziałam tylko pęcherzyk, bo na wiecej było za wcześnie.
Muszę czakać aż mi przyślą list z datą usg.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:52   #2558
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Wiesz co... ręce mi opadają jak czytam o tej kobiecie, wiem że to Twoja mama i takie sprawy są ciężkie, ale ciekawe jakby zareagowała jak na odwet byście jej powiedzieli, że skoro nie macie szans na kawałek własnej ziemi, to w takim razie chcecie mieć to mieszkanie tylko dla siebie i żeby się wyprowadziła! Bardzo jestem ciekawa co by zrobiła....
nie miałabym odwagi jej tak powiedzieć. Za bardzo ją kocham i nie chcę jej ranić. Tż to denerwuje bo uważa, że ona traktuje mnie źle, a ja sobie pozwalam i na dodatek robie wszystko żeby jej nie urazić

Cytat:
witam i gratuluję coraz więcej nas a myślałam, że już mało kto do nas dojdzie. Atmosferę mamy tu super to trzeba nam przyznać nieskromnie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Byłam z mężem poogladać wózki. Już nie chcę Mury 4 Zakochałam się w innym. Jest taki leciutki, że aż sama się zdziwiłam, tylko 8 kg!!! O to link do niego: http://www.bobowozki.com.pl/product_...ea244991d9a3ec
Nazywa się Bugaboo Cameleon. Cena mnie na razie przeraża. U nas w sklepie kosztował 4 tys. bez nosidełka Ale mama mnie pocieszyła, że w Stanach one chodzą po 500 dolarów. Ponoć w USA to hit. Wszyscy go tam kupują, u nas pewnie nie jest popularny przez cenę. Mura 4 jest ok, ale jak się pojeździ po sklepie jednym i drugim wózkiem, to już na Murę się nie chce patrzeć W sumie Mura dwa razy cięższa niż Bugaboo.
Ale mam powera. Muszę teraz znaleźć jakiś fajny kolorek i poproszę wujka by mi kupił w USA. Chcemy zaoszczędzić na przesyłce (wtedy kosztuje dosłownie grosze), ale idzie o zgrozo: 3 miesiące.
Link mi nie działa ale wygoogluje sobie pewnie i tak. Ja mam na oku Jedo z przednimi ruchomymi kółkami. Koszt to ok 1400zł. Moja mama oczywiście uważa, że dziecko powinno jeździć Inglesiną bo taki to ładny staroświecki wózek. A waży 25kg i taki uparcie chce nam kupić. Ale ja się nie zgodzę!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 15:01   #2559
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Hej . Dzisiaj mnie też zaczęły dokuczać dziwne kłucia z boku brzucha. Nie mogę sobie przypomnieć jak to było w poprzedniej ciązy. Piszecie że to nic takiego, mam taką nadzieję.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Kiedy ja będę miała to usg?! Nie wytrzymam, strasznie się nieceirpliwie. Już bym chciała zobaczyć czy wszystko gra. Byłam na usg w 5 tc i widziałam tylko pęcherzyk, bo na wiecej było za wcześnie.
następny jest w 12 i 20 tyg około
Stary 2011-05-08, 15:07   #2560
janeczka7891
Zadomowienie

No i ja zawitam do Waszego wątku Bardzo tu przyjemnie
Teścik zrobiłam 19-go kwietnia a 20-go bylam u lekarza i wtedy to byl 5tydz i 2 dni ciazy (czyli gdzies ok 3 tyg od zapłodnienia) pęcherzyk był z czego bardzo się cieszyłam. Jestem bardzo szczęśliwa. Z mężem staraliśmy się 10 m-cy o dzidzie Wg moich obliczeń termin 21 grudnia w sam raz na święta na dzieciątko hehe
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie i oczywiście gratuluje wszystkim
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 15:13   #2561
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Teścik zrobiłam 19-go kwietnia a 20-go bylam u lekarza i wtedy to byl 5tydz i 2 dni ciazy (czyli gdzies ok 3 tyg od zapłodnienia) pęcherzyk był z czego bardzo się cieszyłam. Jestem bardzo szczęśliwa. Z mężem staraliśmy się 10 m-cy o dzidzie Wg moich obliczeń termin 21 grudnia w sam raz na święta na dzieciątko hehe
także ogromne gratulacje dla ciebie i męża nasze grono się powiększa
Stary 2011-05-08, 16:16   #2562
nikaa2
Wtajemniczenie

Dziękuję za miłe powitanie

zapomniałam napisaĆ, ze już miałam usg dopochwowe w 4 t.c. i było widaĆ pęcherzyk a potem w 5-6 t.c. i było widaĆ serduszko- przynajmniej tak twierdził lekarz( te usg były tak blisko siebie, bo zmieniłam lekarza(mam andzieje, że na lepszego ) tylko, ze to w sumie wcześnie, a jak Was poczytywałam, to serduszko bije nieco później, możliwe ze nie jest dokładnie ustalony wiek ciąży- ale 25 maja będę wiedziała po tym usg genetycznym już dokładnie

wybieram się do fryzjera na podcięcie i nie wiem czy moge farbowaĆ włosy? kiedyś mi się obiło o uszy, że nie można bo to szkodzi dziecku... a wolałabym nie prowokowaĆ działań niepożądanych

ach, a propos działań niepożądanych, to też się martwię i siedzę jak na szpilach do 25 maja, bo ok.5 t.c. ginekolog kazała mi łykaĆ lek przeciwwirusowy(Heviran 400mg 2x1) i stosowaĆ Zovirax w kremie miejscowo i tak też stosowałam doustnie przez 5 dni a miejscowo Zovirax znacznie dłuzej, bo mi się zaczęła przenosiĆ po twarzy w sumie na zmiane z maścią zasuszającą całe szczęście nie miałam opryszczki "na dole" zachowywałam szczególną higienę... ale wiecie i tak się strasznie martwię... nie wiadomo co w takiej sytuacji robiĆ czy leczyĆ opryszczkę we wczesnej ciązy lekami czy przeczekaĆ- ja wybrałam to pierwsze, bo zaufałam ginekologowi(ale czy dobrze to się okaże) a najgorsze jest to, że potem znajoma mi powiedziała, że miała taką samą sytuację i lekarz nie pozwolił jej żadnych leków łykaĆ co najmniej do 8t.c. a zasuszała sobie tylko pastą do zębów... i bądź człowieku mądry dodatkowo siostra była przeziębiona na samiutkim początku ciąży i tez miała opryszczkę- tyle że brała tylko antybiotyk i dziecko urodziło się z rozszczepem wargi i podniebienia ciekawe czy to w 12t.c. usg 3d wykryje już.... ale pewnie nie, będe musiała poczeka do 20t.c. a i tak nigdy nic nie wiadomo... pocieszam się faktem, ze pewnie są mamy, któe po takich atrakcjach urodziły zdrowe dzieci, ale takie ziarenko niepewności zostało zasiane
staram się nie mysleĆ o tym, bo po co się stresowaĆ, ale takie myśli czasami same przychodzą

janeczka7891
witaj ja dzisiaj też dołączyłam do grona mamusiek listopadowo-grudniowych. Gratuluję owocnych starań Twoja dzidzia będzie na święta pod choinke a moja na mikołaja ))))

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-08 o 16:22
Stary 2011-05-08, 16:52   #2563
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

zapomniałam napisaĆ, ze już miałam usg dopochwowe w 4 t.c. i było widaĆ pęcherzyk a potem w 5-6 t.c. i było widaĆ serduszko- przynajmniej tak twierdził lekarz( te usg były tak blisko siebie, bo zmieniłam lekarza(mam andzieje, że na lepszego ) tylko, ze to w sumie wcześnie, a jak Was poczytywałam, to serduszko bije nieco później, możliwe ze nie jest dokładnie ustalony wiek ciąży- ale 25 maja będę wiedziała po tym usg genetycznym już dokładnie

wybieram się do fryzjera na podcięcie i nie wiem czy moge farbowaĆ włosy? kiedyś mi się obiło o uszy, że nie można bo to szkodzi dziecku... a wolałabym nie prowokowaĆ działań niepożądanych

ach, a propos działań niepożądanych, to też się martwię i siedzę jak na szpilach do 25 maja, bo ok.5 t.c. ginekolog kazała mi łykaĆ lek przeciwwirusowy(Heviran 400mg 2x1) i stosowaĆ Zovirax w kremie miejscowo i tak też stosowałam doustnie przez 5 dni a miejscowo Zovirax znacznie dłuzej, bo mi się zaczęła przenosiĆ po twarzy w sumie na zmiane z maścią zasuszającą całe szczęście nie miałam opryszczki "na dole" zachowywałam szczególną higienę... ale wiecie i tak się strasznie martwię... nie wiadomo co w takiej sytuacji robiĆ czy leczyĆ opryszczkę we wczesnej ciązy lekami czy przeczekaĆ- ja wybrałam to pierwsze, bo zaufałam ginekologowi(ale czy dobrze to się okaże) a najgorsze jest to, że potem znajoma mi powiedziała, że miała taką samą sytuację i lekarz nie pozwolił jej żadnych leków łykaĆ co najmniej do 8t.c. a zasuszała sobie tylko pastą do zębów... i bądź człowieku mądry dodatkowo siostra była przeziębiona na samiutkim początku ciąży i tez miała opryszczkę- tyle że brała tylko antybiotyk i dziecko urodziło się z rozszczepem wargi i podniebienia ciekawe czy to w 12t.c. usg 3d wykryje już.... ale pewnie nie, będe musiała poczeka do 20t.c. a i tak nigdy nic nie wiadomo... pocieszam się faktem, ze pewnie są mamy, któe po takich atrakcjach urodziły zdrowe dzieci, ale takie ziarenko niepewności zostało zasiane
staram się nie mysleĆ o tym, bo po co się stresowaĆ, ale takie myśli czasami same przychodzą

janeczka7891
witaj ja dzisiaj też dołączyłam do grona mamusiek listopadowo-grudniowych. Gratuluję owocnych starań Twoja dzidzia będzie na święta pod choinke a moja na mikołaja ))))
Witam wszystkie nowe mamusie i serdecznie gratuluje

Jesli chodzi o farbowanie, to wg mojego gina nie szkodzi ono dziecku, ale jesli masz mdlosci, to zapach farby moze je chwilowo zaostrzyc. Ja mialam farbowac sie na wielkanoc, a chociaz juz wtedy mdlosci nie mialam, nie moglam wysiedziec u fryzjera i z farbowania nici Zreszta, przy takiej burzy horonalnej wlosy moga platac figle

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 16:53   #2564
ela3010
Zadomowienie

Janeczka i Nika witajcie. Ogromne gratulacje

Ja wróciłam od rodziców, byliśmy na kawce i ciachu. Teraz się zrelaksuję i poczytam książkę. Ogromnie nie chce mi się iść do pracy jutro, ale muszę się jakoś przemóc, chciałabym popracować do końca czerwca a potem wakacje i wskakuję na wolne. Tłumaczę sobie że jeszcze zdążę nasiedzieć się w domku, a póki co dobrze się czuję więc dam radę

Też się martwię jutrzejszym usg pomiarowym, ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, i nie tylko u mnie ale u was wszystkim zarówno jutro jak we wszystkie inne dni.

Buziaki moje drogie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 17:51   #2565
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja włosy farbowałam w 7 tygodniu bo miałam juz straszne.
Myślę że do wszystkiego mozna sie przyczepic

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Może choć raczej ja zrozumiałam, że on myśli, ze nie mam nikogo
ale mozna było sobie troszke łacha podrzeć hehe

Doczekacie się my też przez prawie 2 lata wynajmowalismy, a i tak to mieszkanie nie jest spełnieniem marzeń. Raczej tymczasowe (małe dwa pokoje). Myslimy za pare lat zmienić. A że własciciele sprzedawali tanio to stwierdzilismy, ze dla nas to i tak dobry interes bo kiedys bedzie mozna wynajać, tym bardzij, ze w bloku z centrum miasta
Z dwójką dzieci na dłuższa mete bedzie za małe
choć wiem, ze z teściową możen ie byc ciekawie. Ja w pierwszej ciązy nie mieszkałam z teściami, tylko jeszcze u rodziców a tez mielismy z nimi rózne akcje :/

Ja robię zeberka a Tz wział córcie na spacer. Wczoraj robislimy golonke i to ja miałam ochote i super wyszła. Wczesniej nei wychodziła taka dobra, a wczoraj nie daliśmy w ogole soli do gotowania- od Gesslerowej z "Kuchennych rewolucji "sie dowiedzialam, ze sie nie daje

Zazdroszcze Wam spokojnego spania Ja wczoraj wróciłam koło 24 a zaraz koło 1 córcia się zbudziła i poszlismy spac z nią w naszym łozku. A ona jest taka, ze w nocy się po mnie uwiesza, chce mi lezec na rzuszku a to strasnzie męczace. I gdzies po 2 zasnełam a kolo 7 pobudka :/
a w dzien nie ma kiedy :/

Wspólczuje ci tych nie przespanych nocy, wiem jak sie męczysz.
Moja córcia ma 4 latka a też sama nie chce spac i najlepiej miedzy nami, ale teraz mamy dwie sofy w pokoju i na jednym ona spi na drugiej my.
Teraz zaś wstaje sikać a ja jej jeszcze pajaca zakładam do spania bo mi sie odkopuje i marznie i jak w nocy wstaje sikac to musze ja zapinac bo nie umie jeszcze i zdąze sie troszke wybic i godzina minie zaczym usne . Z tym że ja rano spie do oporu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 18:16   #2566
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Janeczka, my też tyle się staraliśmy a serduszko widziałam w maluśkim na 4,5mm kosmicie, więc powstaje ono dość wcześnie

Cytat:
Ja mam ta poduchę Jeszcze z nią w nocy nie spałam, ale leży się wygodnie Za to moja bratowa (w zaawansowanej ciąży) śpi z nią cały czas i jest bardzo zadowolona
Ja ją dostałam od koleżanki, jeszcze nie mam brzucha, więc jej nie używam, ale ona za to bardzo sobie ją chwaliła
Stary 2011-05-08, 18:26   #2567
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:

janeczka7891
O ile kiedyś czytałam to można farbować włosy ale farba musi nie zawierać amoniaku no chyba że nie wytrzymasz samego zapachu farby, niektórzy(tak jak ja) mają wyczulony węch i przeszkadzają im ostre zapachy
Co do antybiotyku to sama nie wiem bo nie brałam jak narazie a nie sprawdzałaś może na ulotce czy kobiety w ciąży mogą je brać?

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-08 o 18:28
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 18:38   #2568
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no teraz się będę zmuszała do tego by więcej pić-mam juz zakupiony sok i jeszcze trochę wody zostało...
ja mam fazy raz na słodkie raz na kwaśne,ostrzejsze...w 2-3 tygodniu ciązy miałam strrraszną ochotę na ostre-śledzie,ogórki,zupa ogórkowa,potem to już na zmianę...
luteine gin przepisuje mi dopochwową bo podobno lepiej się wchłania.
jaj mam usg na przezierność we wtorek i od wczoraj mam cholernego stresa....strasznie strasznie się martwię czy dziecko jest zdrowe.....

goldika-ja brzucha jeszcze nie mam,ale pasy tez mnie uciskają-wtedy je pozluźniam,ale dla własnego bezpieczeństwa nie zrezygnowałabym póki co z ich zapinania.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

a ile takie cudo kosztuje?bo może i ja bym kupiła.
Na stronie pisze, że podusia kosztuje 119 zł a dodatkowa poszewka jak ktoś chce to 34 zł plus napewno koszt przesyłki. Na stronie pisze też gdzie można taką podusie nabyć w sklepie, ja się wybieram we wtorek do Plazy tam ponoc jest, zobacz jak to wyglada i mysleże zakupię
dzisiaj o 4 rano tak mnie dopadły nudnosci ze wyladowałam w kibelku
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:12   #2569
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hejka, byli goscie i nie ma gości .

Jejku ale już jestem padnieta po dzisiejszym dniu.
Mam dośc.
Jutro juz wizyta o 13,15 także bliżej niż dalej
Cyce bolą także wszystko w porządeczku powinno być.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-08, 19:43   #2570
Tincia
Wtajemniczenie

Ehh... chyba, nie nadrobię dziś wszystkiego, czuję się przybita, mdłości dobijają.

Witam nowe mamusie

Co do farby do włosów, to jest część lekarzy co mówia, że dla wszelkiego W wstrzymać się do 10-12t.c. Ja niby nie wierzę, że coś by mogło się stać, ale przez pierwszy trymestr wytrzymałam, ale teraz już gapię się w lustro i marzę o farbie :P Chyba niedługo zapodam sobie

Ide kończyć leczo na kolację, co prawda chyba go nie zjem, bo coś mnie sam zapach... ale Tż pewnie będzie zadowolony

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-08, 19:46   #2571
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
A czy opłacałś sobie princessskaa dobrowolną składkę chorobową?
Bo jeżeli pracuje się na umowe-zlecenie i przez 3 m-ce opłaca się dobrowolną składkę chorobową to przysługują kobiecie świadczenia: może ona iść na zwolnienie lekarskie l-4 i będzie ono płatne, po urodzeniu dziecka przysłujuje zasiłek macierzyński. jeżeli w dniu porodu umowa-zlecenie już nie wiązała stron, zasiłek macierzyński jest krótszy o 2 tyg.
Wiec jeżeli opłacałaś składkę chorobową to nie jest źle
nie płaciłam niczego sama, dyrektorka powiedziała że oni mnie ubezpieczają
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:48   #2572
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh... chyba, nie nadrobię dziś wszystkiego, czuję się przybita, mdłości dobijają.

Witam nowe mamusie

Co do farby do włosów, to jest część lekarzy co mówia, że dla wszelkiego W wstrzymać się do 10-12t.c. Ja niby nie wierzę, że coś by mogło się stać, ale przez pierwszy trymestr wytrzymałam, ale teraz już gapię się w lustro i marzę o farbie :P Chyba niedługo zapodam sobie

Ide kończyć leczo na kolację, co prawda chyba go nie zjem, bo coś mnie sam zapach... ale Tż pewnie będzie zadowolony

Moge i Ja poprosić o troszkę lecza oj zjadłabym mniam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-08, 19:51   #2573
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Dygotka zapalenie lekami zwłaszcza, możesz jeść dość sporo kwaśnych rzeczy, pić dużo wody. Przerabiałam to nic strasznego, ale leczyć trzeba, też dostałam antybiotyk i wszystko na razie jest dobrze. Nie denerwuj się tyle, spokojnie Tylko to lubi wracać.

Ggora bardzo Ci współczuję ale może do niego jeszcze to nie dociera i nie jest tego w stanie zrozumieć, że w pierwszej ciąży to Ty nie musiałaś biegać za dwu latkiem, mieć oczy dookoła głowy i inne takie. Mam nadzieję, że się dogadacie, ale daj sobie chwilę na ochłonięcie, bo to też by mnie to zabolało

goldika sen śliczny

Myszeczka to gratulację

Tincia ja strasznie różne opinię na temat samopoczucia zależności od płci dziecka czytałam i słyszałam. U jednych znajomych to się sprawdzało u innych nie. Ciężko powiedzieć ile w tym prawdy

princessskaa jaki TY masz rodzaj tej umowy zlecenie, ze składkami bez składek? Jak co to dawaj, pomogę. Ale chyba mam za mało informacji

Aniu urządzenie dotarło w końcu do Ciebie? Jak się sprawuję

dreamnes ja robię tak samo jak mam jakieś wątpliwości to zdjęcia oglądam na ostatniej wizycie lekarz szalał i dostałam aż 4
Dyrektorka powiedziała, że mam od nich ubezpieczenie, więc składki płacą
Czy to coś zmienia?

Z góry przepraszam, że dopiero odpisuję, ale weekend spędziałam na uczelni i z nisem w książkach...
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:52   #2574
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Tottie, ale super. I w szoku jestem że gin odważył się zasugerować płeć, ale fajniusio! Gratulacje
Malkuszek tak się wiercił we wszystkie strony że nic nie ukrywał. Robił fikołki, nózki rozkraczał, obracał się wokół własnej osi... lekarzowi udało się zrobić ujęcie jak robił fikołka do przodu i tak między rozkraczonymi nóżkami coś było... na zdjęciu wyrażnie przypomina jąderka i siusiaka ))
Jeśli odpadnie to trudno... nie nastawiam się na żadną płeć

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moj sie smial , ze mial byc chlopiec a zaczelam jesc slodkie i mu odpadl:P
hehe mój mąż modli się aby nie odpadło

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Tottie gratuluję udanej wizyty masz zdjęcie maleństwa?
tak mam jak tylko będę miała dostęp do skanera to wklee na forum

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Ja jak byłam na usg, to maleństwo odwróciło się swoją małą pupeczką i lekarz musiał skończyć badania, bo nie chciało się odwrócić haha
Moj skarb chyba tez ma uczulenie na badania i w ogole zdjęcia, filmy - dokladnie jak mój Tż!
mój wiercił się non stop i początkowo lekarz nie mógł złapać go w porzadanych pozycjach.
Potem się przyzywyczaił i stwierdził że dzięki temu badaniu nabrał refleksu
Mój Skarbuś będzie akrobatą... ruszał się we wszystkie strony świata, obracał we wszystkich możliwych kierunkach

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
same świetne wiadomości! super!
Mój tż jakby się dowiedział,że prawdopodobnie będzie syn, to by chyba oszalał ze szczęścia!! wszyscy nastawili się na syna, nie dopuszczają do swojej świadomości,że to może też być cóka trochę mnie to irytuje, bo nie słyszę nic innego jak : będzie syn, dla chłopca są takie cudowne ubranka, kolory itp.
u mnie w rodzinie są same małe dziewczynki dlatego też każdy nastawia się że będę miała synka. W sumie to marzenie mojego męża i mojego taty

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Widok jest super faktycznie w ciągu minuty zmienia pozycję z 10 razy. U mnie też się lekarz dopatrzył, że chłopczyka ale jeszcze nie mówił na 100% bo to dość wcześnie było. Także mam nadzieję, na kolejnej wizycie już się dowiedzieć. A wizyty gratuluję
ja też czekam niecierpliwie na następną wizytę. Ciekawa jestem czy lekarz potwierdzi swoją pierwszą teze że pod serduszkiem noszę synka

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
jej moje ma 8cm i mam 14tc! hmm malutkie jest cos;/ musze chyba wiecej jesc[COLOR="Silver"]
dzieci rozwijają się w różnym tempie. Mój ma ponad 10cm, inej dziewczyny z forum coś koło 6cm. Jeśli lekarz nie zwraca uwagi na wielkość dziecka i nie mówi że kiepsko się rozwija to oznacza że wszystko jest w porzadku!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A u mnie zaczął się 12 tydz, a dokładnie mam 11t3d ciąży. Od paru dni czuje się jakbym w ciąży nie była, takie dziwne uczucie, bolą mnie piersi nadal ale mniej, brzuch pobolewa czasami, mam nadzieję że wszystko jest ok. za dużo chyba o tym myślę bo dziś śniło mi się że byłam u lekarza i powiedzial że dzidzia nie rośnie i że nie może jej zmierzyć bo jest za mała masakra.
16 maja w następny poniedziałek mam usg pomiarowe i pewnie dlatego tak mi się śniło.
Ehh mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Też miałam podobne przejścia. Na tydzień przed badaniami prenatanlnymi miałam sen że byłam u jakiegoś dziwnego ginekologa i ten zaczął mnie badań. W trakcie badań dostałam silnego bólu brzucha i lekarz nie wiedział co się dzieje... obudziłam się ze skurczem. Niecierpliwie czekałam na następne badania obawiając się że cos jest nie tak Na badaniach okazało się że maluszek jest zdrowy i baaaaaaardzo ruchliwy
Stary 2011-05-08, 20:18   #2575
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

janeczka7891
Nic się nie martw, ja miałam opryszczkę narządów rodnych w 5 tc, 9 tc i ostatnio mnie złapała w 11 tc. Dodam, że w 5 tc to był rzut pierwotny. Też łykam heviran (800 mg). On szkody dziecku nie zrobi. Na pewno wirus zrobi wieksze zamieszanie w jego maleńkim organiźmie. Lekarz mi powiedział, to straszne co napiszę, ale po tej opryszcze w 5 tc ... lekarz od razu mi powiedział, że nic mi nie może zagwarantować. Mam jak najszybciej łyknąć heviran i mieć nadzieję, że wirus do maleństwa się jeszcze nie dostał, inaczej jest dużo prawdopodobieństwo poronienia. Ale wszystko w porządku. Już 13 tc Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ja po ponad roku starań o dziecko nawet nie dopuszczałam do siebie, że mogę stracić dzidziusia, a tym bardziej, że urodzi się chore. Będzie pięknym, zdrowym bobasem Grunt to zdrowe myślenie. Trzymam za Ciebie kciuki

Ja z tż włąśnie wróciliśmy z 2-godzinnego spaceru Ale będziemy za to spać jak susełki.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:24   #2576
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
leci ja też dawno nie robiłam i tak mnie jakoś wzięło

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

A mam małą sprawę... tak się cieszę i jednocześnie boję jutrzejszych badań a tak na serio to nie wiem co będą mi robić możecie mi przybliżyć czego się spodziewać? I czy będzie to badanie dowcipne czy brzuszne?
U mnie było dowcipnie I też mierzony był karczek i kostki nosowe No i oczywiscie to co zawsze, serduszko, długość itd itp

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:26
Stary 2011-05-08, 22:31   #2577
ggoraa
Zadomowienie

Witam stare mamusie i te nowe na watku Fajnie, ze nasze grono sie powieksza

Nie bylo mnie z wami caly dzien, bo cos mi odbilo i od rana szorowalam fugi w podlodze w kuchni i na przedpokoju ( sa bezowe, a zaczynaly byc brazowe)... nie zgadniecie czym- szczoteczka do zebow Tż'ta .
Oczywiscie poinformowalam go o tym fakcie smsem jak byl w sklepie, ale nie wiem, czy kupil sobie nowa- w sumie ta poprzednia jeszcze nie wyrzucilam sesesesese
Dzis Tż chcial mnie przeprosic,ale jestem twarda i sie nie daje. Niech sie bardziej postara.

No,a teraz klade sie spac, bo sie przerobilam i bola mnie biodra- ktoras z was pisala niedawno, ze nie wytrzymuje na bol bioder- to chyba sie miednica zaczyna rozszerzac z tego co kojarze.

AAA..jeszcze jedno tak na koniec- nie jestem pewna ,ale na 70% poczulam dzis kopa w brzuchu... pisze, ze nie jestem pewna, bo to dopiero koniec 14 tygodnia i to troszke wczesnie ( w pierszej ciazy byl koniec 16 z tego co pamietam) , wiec narazie sie nie ekscytuje- poczekam na kolejnego

Spokojnej nocki
Stary 2011-05-09, 01:29   #2578
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość

o widze ze ty tez z uk kurcze ja na te listy to sie doczekac nie moglam! heh wogole wszystko mi gp tak wolno robil... masakra 1rejestracja u gp pozniej potwierdzenie costam... i w tym tygi znow de do midwife ;] ale na szczescie juz usg mam umowione na 20czerwca wiec usg sie nie martwie. pozdrawiam

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:56   #2579
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanko!
Jak załatwiacie sobie bezpłatne badania krwi i moczu na NFZ chodząc prywatnie do ginekologa?
Gdzieś mi się obiło o uszy, ze lekarz rodzinny może wypisać.Ja mam skierowanie od swojej ginekolog a takie prywatne czyli będę musiała słono zapłacić, a do gin państwowego jakoś nie chce iść żeby mnie badał, bo jak sądzę na podstawie karty ciąży mi nie wypisze bez zbadania co?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:33   #2580
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamusie i serdecznie gratuluje

Jesli chodzi o farbowanie, to wg mojego gina nie szkodzi ono dziecku, ale jesli masz mdlosci, to zapach farby moze je chwilowo zaostrzyc. Ja mialam farbowac sie na wielkanoc, a chociaz juz wtedy mdlosci nie mialam, nie moglam wysiedziec u fryzjera i z farbowania nici Zreszta, przy takiej burzy horonalnej wlosy moga platac figle
dziękuję
ja jestem uczulona na zapachy, wczoraj mi się nasiliły i myślałam, że zejdę. Tż powynosił smieci, pootwierał okna a mi ciągle niedobrze, dodatkowo sąsiad musiał wyjśĆ na papieroska bo zaraz poczułam dymek już było blisko, ale położyłam się i zasnęłam.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Janeczka i Nika witajcie. Ogromne gratulacje

Też się martwię jutrzejszym usg pomiarowym, ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, i nie tylko u mnie ale u was wszystkim zarówno jutro jak we wszystkie inne dni.

Buziaki moje drogie
Witaj i dziękuj
3mam kciuki za dzisiejsze twoje usg, na pewno będzie ok, albo lepiej niż ok koniecznie daj znaĆ "po"

Cytat:
Ja włosy farbowałam w 7 tygodniu bo miałam juz straszne.
Myślę że do wszystkiego mozna sie przyczepic

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

tak jak dziewczyny sugerują pójdę do fryzjera i zobaczę jak na zapachy reaguję, jak nie dam rady wysiedzieĆ, to tylko zostaną podcięte włoski

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
O ile kiedyś czytałam to można farbować włosy ale farba musi nie zawierać amoniaku no chyba że nie wytrzymasz samego zapachu farby, niektórzy(tak jak ja) mają wyczulony węch i przeszkadzają im ostre zapachy
Co do antybiotyku to sama nie wiem bo nie brałam jak narazie a nie sprawdzałaś może na ulotce czy kobiety w ciąży mogą je brać?
to siostra brała antybiotyk kilka lat temu i miała opryszczkę tak jak ja miałam jeszcze 2tyg. temu. Poskładałam fakty i sie zaczęłam martwiĆ... a ulotki dawno już nie ma.
Ja wzięłam Heviran- oby niczego złego nie zrobił albo co gorsza ten wirus co się rozpanoszył w organiźmie...

a co do farby to piszesz, że bez amoniaku, zapytam fryzjera czy takie ma, wiem że w aptece sa na pewno francuskie bez amoniaku na bazie ziół, ale teraz sobie tak pomyslałam że tak jak w okres nie powinno się farbowaĆ tak i w ciąży wyjdzie mi jakis zielony na włosach kolor, bo ja na blond planuję... koleżanka w 20t.c. sobie pofarbowała ale ona z ciemnego na ciemny i w domu- to nie ma takiego stracha jak u mnie

Cytat:
.

Jejku ale już jestem padnieta po dzisiejszym dniu.
Mam dośc.
Jutro juz wizyta o 13,15 także bliżej niż dalej
Cyce bolą także wszystko w porządeczku powinno być.
na pewno będzie wszystkow porządku na wizycie, ja też mam dzisiaj ale dopiero na 17:15 ale bez usg tylko taka pogadanka+wyniki badań

Cytat:

Witam nowe mamusie

ja tez wczoraj miałam mega mdłości głównie wieczorem, nigdzie nie mogłam sobie mieisca znaleźĆ... :/
to na razie pójdę się podciąĆ i podpytam fryzjera o farby bez amoniaku... a do fryzjera IŚć muszę bo po primo grzywka mi zarosła a po secundo najważniejsze w sumie, że mi przepadnie kupon z Groupon'u

Cytat:
oj nie, nie wspominaj o leczu

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinie są same małe dziewczynki dlatego też każdy nastawia się że będę miała synka. W sumie to marzenie mojego męża i mojego taty

Też miałam podobne przejścia. Na tydzień przed badaniami prenatanlnymi miałam sen że byłam u jakiegoś dziwnego ginekologa i ten zaczął mnie badań. W trakcie badań dostałam silnego bólu brzucha i lekarz nie wiedział co się dzieje... obudziłam się ze skurczem. Niecierpliwie czekałam na następne badania obawiając się że cos jest nie tak Na badaniach okazało się że maluszek jest zdrowy i baaaaaaardzo ruchliwy
to akrobata się w rodzinie szykuje jak same dziewczynki w rodzinie, to Wasz chłopak będzie robił zamieszanie zaa sześciu co najmniej ))
a właśnie te usg i czekanie na nie, spędza nam sen z powiek

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Nic się nie martw, ja miałam opryszczkę narządów rodnych w 5 tc, 9 tc i ostatnio mnie złapała w 11 tc. Dodam, że w 5 tc to był rzut pierwotny. Też łykam heviran (800 mg). On szkody dziecku nie zrobi. Na pewno wirus zrobi wieksze zamieszanie w jego maleńkim organiźmie. Lekarz mi powiedział, to straszne co napiszę, ale po tej opryszcze w 5 tc ... lekarz od razu mi powiedział, że nic mi nie może zagwarantować. Mam jak najszybciej łyknąć heviran i mieć nadzieję, że wirus do maleństwa się jeszcze nie dostał, inaczej jest dużo prawdopodobieństwo poronienia. Ale wszystko w porządku. Już 13 tc Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ja po ponad roku starań o dziecko nawet nie dopuszczałam do siebie, że mogę stracić dzidziusia, a tym bardziej, że urodzi się chore. Będzie pięknym, zdrowym bobasem Grunt to zdrowe myślenie. Trzymam za Ciebie kciuki

Ja z tż włąśnie wróciliśmy z 2-godzinnego spaceru Ale będziemy za to spać jak susełki.
"Rzut pierwotny" tzn., że pierwszy raz w życiu się pojawiła? i cały czas narządów rodnych? toż cholerstwo sobie znalazło miejscówkę to u mnie na ustach była z 2 tygodnie się goiła ale u mnie to tak 2x w roku to był standard
Jak jesteś w 13t.c. to pewnie już po usg genetycznym, to pewnie spokojniej śpisz cieszę się bardzo, że wszystko w porządku. Maluszek zdrowy Wam rośnie
3maj te kciuki moooooocno

Wczoraj tez byłam na spacerze wieczorem, była taka piekna pogoda i to rześkie powietrze, w którym można było wyczuĆ zapach bzu, podbiału... no pięknie po prostu

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Witam stare mamusie i te nowe na watku Fajnie, ze nasze grono sie powieksza

Nie bylo mnie z wami caly dzien, bo cos mi odbilo i od rana szorowalam fugi w podlodze w kuchni i na przedpokoju ( sa bezowe, a zaczynaly byc brazowe)... nie zgadniecie czym- szczoteczka do zebow Tż'ta

No,a teraz klade sie spac, bo sie przerobilam i bola mnie biodra- ktoras z was pisala niedawno, ze nie wytrzymuje na bol bioder- to chyba sie miednica zaczyna rozszerzac z tego co kojarze.

AAA..jeszcze jedno tak na koniec- nie jestem pewna ,ale na 70% poczulam dzis kopa w brzuchu... pisze, ze nie jestem pewna, bo to dopiero koniec 14 tygodnia i to troszke wczesnie ( w pierszej ciazy byl koniec 16 z tego co pamietam) , wiec narazie sie nie ekscytuje- poczekam na kolejnego

Spokojnej nocki
to na pewno był kopniak, koleżanka mi ostatnio mówiła że ją kopała dzidzia właśnie w 14t.c.

Jestem pełna podziwu szorowania przez Ciebie fug, ja bym się w życiu za to nie zabrała, pogratulowaĆ takiej werwy, naprawdę .
A propos fug, właśnie jestem na etapie ich wybierania do salonu, podobał mi się gres ecru ale jak sobie pomyślałam o szorowaniu ecru fug(nawet tych epoksydowych) to chęĆ na jasne mi przeszła
Ale z kolei ciemnego gresu nie moge ładnego znaleźĆ, tylko ciemna czekolada no ale plusem będzie to, ze chociaż ciemna fuga by była a nawet bardzo ciemna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości