Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 07:03   #4801
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Witam dziewczyny!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
A jeśli chodzi o położną, to ja się zastanawiałam, ale rozmawiałam z koleżankami - jedna z nich pracuje w szpitalu, a druga rodziła tam. Obydwie powiedziały, że nie ma to sensu, bo wszystkie położne w naszym szpitalu są naprawdę świetne i każda jedna bardzo pomaga. Natomiast nie można tego powiedzieć o lekarzach Więc mam cichą nadzieję, że trafię na położną z SR i na mojego lekarza
Stary 2011-05-09, 07:45   #4802
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Hej mamusie
Ja swojej położnej nie będę miała. My planujemy poród rodzinny więc od wspierania będę miała męża A po zajęciach w SR i od znajomych widzę że położne sa bardzo fajne i atmosfera podczas porodu też.

Poproszę o kciuki dziewczyny bo zaraz idę do przychodni żeby sie zarejestrować do ginki na dzisiaj i mam nadzieje ze mnie gdzieś wcisną. Martwi mnie troszke ten mój twardniejący brzuch ostatnio i chciałam żeby Nas obejrzała.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:14   #4803
Natka_
Zakorzenienie

Witam z samego rana

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
u nas sie trzeba zapisywac do zlobka - uwaga - 3 lata wczesniej!
do panstwowego oczywiscie, bo prywatne przyjmuja od reki.
do przedszkola w roku, w ktorym dziecko idzie, wczesniej sie nie da.
Ooo żesz... Czyli najpierw należałoby zaplanować dziecko i odrazu je zapisać żeby bylo wolne miejsce
To jest jakaś paranoja. Czy tak było zawsze? Przeciez teraz jest mniej dzieci niż kiedyś. Chyba, że kiedys więcej kobiet siedziało w domu z dzieckiem zamiast oddawać do żłobka...
Koło mnie jest prywatny- nazywa się Akademia malucha, można oddać dzieci od 4 m-ca do 4 lat. 9h od poniedziałku do piątku na miesiąc 890zł bodajże, bo znajoma tam oddaje swoją córke.

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Poproszę o kciuki dziewczyny bo zaraz idę do przychodni żeby sie zarejestrować do ginki na dzisiaj i mam nadzieje ze mnie gdzieś wcisną. Martwi mnie troszke ten mój twardniejący brzuch ostatnio i chciałam żeby Nas obejrzała.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:31   #4804
Kolina
Zadomowienie

witajcie

margaret82 za wizyte
i za wszytskie pozostale tez!

i za glukoze blondynkapoznan

ja o poloznej nie myslalam jeszcze, nie znam zadnej, nie slyszalam by ktos polecal, moje znajome nie braly i znaja tylko te na ktore "trafily" w szpitalu
mam nadzieje ze jednak bede miala CC, wiec moze ominie mnie problem poloznej

brumek, pytalas o kocyki, zapominam ciagle odpisac, ja mam bawelniane, dwa cieplejsze, jeden azurowy

szperam za wyprawka, postanowilam zaczac kupowac
na te chwile na ok 180zl wybralam...
przygotuje liste i wybiore sie do hurtowni poogladac jakiej jakosci to maja i jak bedzie ok, to kupie

milego dnia
Stary 2011-05-09, 08:32   #4805
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

powodzenia na wizytach dzisiejszych!
Ja położnej nie wynajmuję...ponoć w tym szpitalu gdzie się wybieram, wszystkie są bardzo miłe i kompetentne, więc co ma być to będzie...

Babonik, dziś wreszcie idziemy?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:36   #4806
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witam Mamusie!

cudna pogoda aż życ sie chce

własnie mi sie przypomniało że dzis mamy wizyte wiec o kciukasy prosimy.
a teraz leniwie sie zabieram za prace...
Stary 2011-05-09, 08:39   #4807
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:39   #4808
83monia
Zakorzenienie

heh, meszsares to jakim cudem tam wogóle ktoś do żłobków chodzi? przeciez jakby sie urodzilo to 3 lata czekania to własnie przedszkole już pewnie dlatego u nas zmienili przepisy. za to pierwszego dnia zapisów kolejki są już od nocy, bo niby licza sie punkty, ale jesli ktoś ma równo to wtedy liczy sie też kolejność zgłoszeń. w zeszłym roku chcialam mojego dac do 2latkow. byly az dwa miejsca cóż, jak sie od razu nie dostanie to chyba nie ma szans. tak samo jesli sie nie dostanie teraz do przedszkola to są w następnym roku marne szanse - np. w tym roku dla czterolatków to 23 miejsca na cale miasto było... kiedys ze zlobkami bylo latwiej i pewnie nie dlatego, ze baby w domu siedzialy (bo wg mnie taki sam odsetejk byl) ale wiem ze jak byl niż to zamykali wiele oddziałów, a potem nie chciało im się już otwierać, bo drogo... a matki jakos sobie radzily - wychowawcze (nawet bezplatne) lub niania (chyba w PRL nierealna praca, nie znam nikogo takiego... wszyscy albo chodzili do zlobka albo zostawali z mama czy babcia)

tak wogóle to zazdroszcze wszystkim ktorzy maja blisko rodzine, bo ja tu nie mam totalnie nikogo i jestesmy zdani na siebie. o wyjsciu gdzies,, kinie, czy nawet spokojnych zakupach to moge pomarzyć... musze brac ja i maż urlop, malego do złobka, zeby np. raz w roku do kina na cos isc... do pubu czy na jakies urodziny kolegi nie pojdziemy razem albo zwijamy sie szybko jesli z malym. ciezko jest...ech, chcialo sie to sie ma...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:39   #4809
aania_20
Zakorzenienie

Przypomniało mi się że któraś pytała o worki próżniowe - u mnie w Biedronce widziałam takie torby za ok. 7 złotych.
A od dziś 3-paki body mają być po 15 zł

Stary 2011-05-09, 08:53   #4810
patik87
Zakorzenienie

Dziewczny Margaret Youyou, blondynka poznań, telik i pozostałe mamy trzymam kciuki za długie szyjki, glukozę, same dobre wieści na wizytach

83monia to jakaś paranoja, chore przepisy, nie wiem co jest powodem takich problemów aby dziecko oddać bez problemów do żłobka, kto ma kasę to się nie martwi i oddaje do prywatnego za 900 zł..ehh ja z jednej strony się cieszę, bo mam teściów i mamę 10 km dalej, więc problemu nie będę miała raczej. Ale coś za coś....
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:55   #4811
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Witam Mamusie!

cudna pogoda aż życ sie chce

potrzymam
Stary 2011-05-09, 09:06   #4812
83monia
Zakorzenienie

ja wiem co jest powodem malej ilosci zlobkow - kiedys kase na to dawalo panstwo, teraz samorzady lokalne. nasze miasto jest tak załuzone, ze obligacje wypuscilo nawet wiec na nowe oddzialy nie ma miejsc. ba, powiekszyli ilosc zlobkow likwidujac jeden oddzial przedszkola i przeksztalcajac go w zlobek... na cale miasto chyba z 400 miejsc, chętnych (skladajacych podanie!) dwa razy tyle, nie licze ile wogole nie sklada bo wie ze nei dostanie... poza tym jak są zapisy w marcu a urodze w lipcu to przeciez potrzebuje ok lutego zlobka a nie dopiero po nastepnych zapisach...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:10   #4813
Bartessa
BAN stały

ehh ja dzis znow mialam cięzką noc, pobolewal mnie brzuch, na szczescie obeszlo sie bez wiekszych skorczy.

Co do poloznej a porodu rodzinnego, nie chodzi tylko o to zeby Cię polozna wspierala, ale o to zebys ty sama miala poczucie ze jestes w dobrych ręcach, ze w razie czego polozna zrobi ci masaz szyjki, ze poda kroplowke na przyspieszenie itp.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:15   #4814
Kolina
Zadomowienie

kurcze, nie ciekawie wyglada sprawa zlobkow
w rodzinnej miejscowosci w bliskiej odleglosci mamy obie babcie, wiec raz jedna, raz druga pewnie pomoze - to plus, bo nawet nei wiem gdzie jest najblizszy zlobek, keidys byl w zywcu, ale czy jeszcze istnieje?

gorzej bedzie jak bedziemy w warszawie, ale ja tam nie pracuje, wiec jak pojade z dzieciakiem to bede z nim ciagle, wiec opieka nie potrzebna

oby cos sie wyjasnilo, bo dla wielu z was to bardzo wazna sprawa
Stary 2011-05-09, 09:21   #4815
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ehh ja dzis znow mialam cięzką noc, pobolewal mnie brzuch, na szczescie obeszlo sie bez wiekszych skorczy.

Co do poloznej a porodu rodzinnego, nie chodzi tylko o to zeby Cię polozna wspierala, ale o to zebys ty sama miala poczucie ze jestes w dobrych ręcach, ze w razie czego polozna zrobi ci masaz szyjki, ze poda kroplowke na przyspieszenie itp.
Moja noc też do najlepszych nie należała, obudziłam się z ciężkim oddechem, duszno mi było okno otwierałam, nie mogłam się ułożyć w wygodnej pozycji. Teraz tez ten oddech taki dziwmy mam.

U mnie na wsi mieszka od jakiegoś czasu położna która pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, nie znam jej ale moja mama owszem, i planuję do niej jechać z mamą. Zobaczymy co powie, ile kasy zechce, bo tak jak piszesz to chodzi o mój komfort psychiczny..
Stary 2011-05-09, 09:22   #4816
Marina1
Zakorzenienie

Hej kobietki!

U nas noc ciężkawo, u mnie ok, ale Tż bolał całą noc ząb i męczył się biedny.
Poza tym doszliśmy do wniosku, że maż na wakacjach będzie musiał jechać do jakiejś pracy za granicę, bo sytuacja do tego zmusza...

Trzymam kciuki za wizyty i za wyniki!

Mmm własnie jem pyszne musli... Myślałam, że made in tesco nie będzie dobre, ale jest chyba jedne z najlepszych jakie jadłam.

A co do położnej...Fajnie by było mieć, na pewno dużo pomoże, ale ja chyba jednek nie będę sobie jej załatwiać.
W ogóle to zielona jestem co do tych położnych, one przyjeżdżają później do domu, czy to się jakiś wniosek składa?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:28   #4817
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Prosze o kciuki za jutrzejsza wizyte u alergologa
oczywiscie zaciśniete, o któtej masz wiz.?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, myślę, że mogę się tym z Wami podzielić, na innym forum mamuś czerwcowo - lipcowych, na którym czasami się udzielam, koleżanka urodziła chłopca w piątek przez cc, termin miała na 27 lipca...
Ważył 1400 i ma 44 cm...
Trzymajmy kciuki, żeby szybko doszli do siebie!
To termin zaraz po mnie, musi byc dobrze z małym, niech szybko wyjdzie do domku!

Cytat:
Dziewczyny a zalatwiacie sobie do porodu polozną??
Ja bym chciała, ale w 2 szpitalach, ktore biore pod uwage do porodu, nie ma takiej opcji

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizytę, błagam o kciuki ciekawe jak moja szyjka trzyma, czy leżenie i fenek pomagają
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja proszę o kciuki na glukozę
Cytat:
ZACIŚNIĘTE ale od poniedziałku sie wizyt posypało!!!!

Ja jutro ide na wizyte do nowego gina...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:29   #4818
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski

Za wszystkie wizyty dzisiaj mocne kciuki, wszystko z Maluszkami będzie dobrze i czekamy na relacje

A co do żłobków to u mnie jest większy śmiech..bo nie ma ani jednego są tylko oddziały żłobkowe czyli od 1,5 r.ż u mnie pozostaje prywatny czyli jakieś 450 zł/msc. Ale to w przypadku gdy zostawią mnie w pracy i w sumie oby.

My dzisiaj zaczęliśmy 8 msc Jeszcze tylko chwilka

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:35   #4819
Bartessa
BAN stały

Jedziemy dziasij po nowe lozko dla Bartka, ciekawa jestem gdzie my je wstawimy, no bo musimy zrobic miejsce w pokoju na komode, lozko Bartka i łózeczko... Chcialabym mu kupic taką sofę rozkladaną ale na duzą posciel, ciekawe czy coś bedzie...
Ale nie chce mi sie nigdzie jechac, zresztą nawet nie powinnam, ale wysle samego tz to kupi nie wiadomo co.

Ale widze u niego poprawe w sobote dom sprzątał, normalnie szok. tylko stwierdzil ze jak ma myc podlogi to musi miec lepszego mopa hehe Ci nasi faceci to teraz przegwizdane z nami mają, nie dosc ze muszą przejmowac kobiece obowiązki to jeszcze w celibacie zyją
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:36   #4820
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski

Za wszystkie wizyty dzisiaj mocne kciuki, wszystko z Maluszkami będzie dobrze i czekamy na relacje

A co do żłobków to u mnie jest większy śmiech..bo nie ma ani jednego są tylko oddziały żłobkowe czyli od 1,5 r.ż u mnie pozostaje prywatny czyli jakieś 450 zł/msc. Ale to w przypadku gdy zostawią mnie w pracy i w sumie oby.

My dzisiaj zaczęliśmy 8 msc Jeszcze tylko chwilka
Jeszcze tylko chwilka hihihih

Gratki za 8 miesiąc. A jak wygląda sytuacja z Twoja pracą, jeśli mogę wiedzieć?

Dziewczyny czy któraś już zaczęła torbę pakować? Mi udało się kupić na bazarze taką zwykłą za 35 zł ale dużą, bo nawet nie miałabym się w co wpakować.Ale w piątek zaczynam 8 mc i już pasowałoby kompletować to i tamto w tej torbie.
Stary 2011-05-09, 09:37   #4821
agulaaabar
Zakorzenienie

Sweet Angel jak to o co, o kuszenie tymi koktajlami

Marina mocno ściskamy za maluszka i rodziców

Natka oo dobrze wiedzieć muszę w końcu czegoś poszukać żeby mieć już z głowy a nie na ostatnią chwilę jak zawsze zresztą

YouYou
mocne kciuki

Brumek też mi szczęka opadła ale co zrobić jak zachcianka była wieeelka My tu niestety cierpimy z powodu turystów wszystkie ceny wywindowane przez turystykę...
Czekamy na zdjęcia pokoju!
Blondynka za glukoze!!

Telik za wizytę!!

Zanka
wyglądałaś cudnie wiecie co.... kobiety ciężarne to naprawdę mają w sobie takie coś.... aż promienieją!!

Poza tym dzień dobry poniedziałkowo
Mąż od świtu siedzi w swojej kostce, ja własnie zjadłam śniadanko, piję kawkę z mlekiem i zastanawiam się co by tu robić dzisiaj

Muszę dokończyć wyprawkę, ale nie mogę się zebrać ehh.... coraz bardziej mnie nosi żeby już mebelki naszej maleńkiej złożyć i codziennie na to patrzeć.... ale chyba jednak poczekamy do tego wesela i dopiero pod koniec czerwca wszystko ułożymy....
Zjadłam wczoraj chyba 1kg truskawek sama.... aż dziwne że mnie nic po nich nie swędzi

Wiadomo coś co u Belli i Scio ??

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:39   #4822
Zmalowana
Zakorzenienie

patik dziękujemy a z pracą wygląda tak, że umowę mam do końca roku tylko. Tak to siedzę na zwolnieniu cały czas.

Lecę do ciuszka

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:43   #4823
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Wiadomo coś co u Belli i Scio ??

Właśnie tez się zastanawiałam teraz co z Scio no i Bella
hmm pewnie nie ma głowy do pisania teraz...

Zmalowana no ja już mam prawie spakowaną torbę...
Najpierw zaczełam od piżam i szlafroka, potem podkłady, majty i na koniec już ciuszki dla bąbla włożyłam...
Choći tak nie wszystko jeszcze.
Noi gratki za kolejny tydzień!

Yyy i chyba kończę dziś 34 tydzień i zaczynam 35...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-05-09 o 09:45
Stary 2011-05-09, 09:43   #4824
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś już zaczęła torbę pakować? Mi udało się kupić na bazarze taką zwykłą za 35 zł ale dużą, bo nawet nie miałabym się w co wpakować.Ale w piątek zaczynam 8 mc i już pasowałoby kompletować to i tamto w tej torbie.
Ja to już się nawet nie rozpakowuje jedynie rzeczy wyprałam, a potem dopakuje tylko podkłady, podpaski itp. A póki co zostawiłam w torbie to co potrzebne czyli ciapy, klapki,kubek, sztućce, papier, ręczniki papierowe itp.Już tyle razy leżałam w szpitalu, że chyba tą torbę rozpakuje dopiero po porodzie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:56   #4825
Shira_83
Zadomowienie

Dobry Myszki okrąglutkie

ha moje Panie dziś zaczynamy 33tc!! no chyba zacznę torbę pakować już mam prawie wszystko jeszcze tylko druga paczkę belli muszę kupić bo była tylko jedna i dziś bez odwołania prasowanie ciuszków małego

trzymam mocno za dzisiejsze wizyty glukozę i tego wcześniaczka

Zanka wyglądałaś bosko na tym weselichu

ja mam jutro wizytę z Lilką to też będę prosić o kciukaski.

sygine, sweet spoko nie ma sprawy to ciasto jest naprawdę pysznę!!! wypróbowałam i łatwo się go robi
Stary 2011-05-09, 10:01   #4826
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ha moje Panie dziś zaczynamy 33tc!!
Shira, my też to dziś obie (bezalkoholowe )

Torba prawie spakowana - prawie bo wszystko mam ułożone na kupie, czekam jak mi mąż większą torbę dostarczy bo się nie zmieściłam do tej którą miałam

Stary 2011-05-09, 10:02   #4827
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc

moj tydzien nie zaczal sie dobrze

cała noc prawie nie spalam.......

mialam zatkany nos i az mnei gardlo bolao

od oddychanai przez usta

caly czas wstawalam smarkac

az mnei teraz brzuch caly boli od smarkania a jeszcze poranne ataki kichani mnie dopadly

pociaszma sie tylko tym ze pojade dzis do tego alergologa
i moze mi cos pomoze to mi ulzy bo inaczej chyab sie wykoncze

zanetka - taaaaa żłobek..... u mnei nawet moj maz nie che slyszec o tym dla niego mam siedziec w domu jak najdluzej i opiekowac sie Igorem sama a nie obcym ludizom na poniewierke dziecko oddawac, pozatym mieszkamy z prababcia Igora wiec ona bardzo chetnie sie zajmie :/ ludzie nie maja zrozumienia

blondynka,youyou, telik i za reszte wizyt mmmocniaste

natka, blondynka
- thx

wodaqua - wiem ze sa ale ja b. zadko jem banany w ciazy moze raz jadlam wczoraj tylko na sprobunek teraz bede sam szalala

carmela- wizyta na 14

agula - ale ja nic nie wiem

shira - takie podobne do sernika na zimno chyba nie ????

a co do poloznej to niestety nie decyduje sie bo:
- nie ma kasy
- bede rodzic w szpitalu gdzie rodzila moja mama,ciocia,siostra,brato wa i jeszcze kilka z rodizne dziewczyn a pozatym omja chrzestna tam pracuje od 20kilku lat wiec licze na jakas pomoc i lepsza opieke

zaczynamy dzis 25 tc wedlug suwaczka wiec 26 tc prawidlowo tak??????

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:14
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:04   #4828
wodaqua
Zadomowienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A dlaczego będziesz mieć cesarkę, możesz przypomnieć? Na pewno było o tym, ale zapomniałam, a ja ciekawska wszystkiego jestem
Ja już dawnooo o tym pisałam: mam poważny kręgozmyk kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i naturalny poród jest zagrożeniem dla mnie niesamowitym... Już ciąża mi grozi, ale jestem dobrej myśli, więc ginekolog po zasięgnięciu opinii u ortopedy, wpisał mi w kartę ciąży "do CC". Teraz jak idę na wizytę, to ta moja wada kręgosłupa jest moją cecha charakterystyczną: dr zawsze zaglądając w kartę mówi: "o to pani z kręgosłupem" (bo inne nie mają )
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
wodaqua - po CC organizm sie normalnie oczyszcza jak po SN, u mnie to trwalo jakies 3-4 tygodnie.
O kurcze, to długo...

Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Moja noc też do najlepszych nie należała, obudziłam się z ciężkim oddechem, duszno mi było okno otwierałam, nie mogłam się ułożyć w wygodnej pozycji. Teraz tez ten oddech taki dziwmy mam.
Mnie się takie sytuacje zdarzają coraz częściej...

Cytat:
Ci nasi faceci to teraz przegwizdane z nami mają, nie dosc ze muszą przejmowac kobiece obowiązki to jeszcze w celibacie zyją
Oj tam od razu w celibacie

A ja, po zeszłotygodniowym falstarcie, zaczynam dziś na pewno 7 miesiąc ciąży
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:16   #4829
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry brzuchatki

trochę mnie tu nie było ale co tam i tak nikt nie zauważył
a tak serio to miałam pełen wrażeń weekend.

W sobotę po porządkach i spacerze wylądowałam w łóżku z tragicznym bólem pachwin i podbrzusza ale na szczęście przeszło a w niedzielę zrobiliśmy sobie z moimi rodzicami wycieczkę do Krakowa pogoda na szczęście dopisała na targi też się załapałam, ale oczywiście ja żadnych gratisów nie dostałam nie wiem od czego to zależało ale za to widzieliśmy pokaz nowego materaca dla dzieciaczków i powiem Wam, że ma to chyba sens, szkoda, że cena zabija... poniżej link:
http://www.lifenest.pl/

niestety nie jestem w stanie dokładnie Was nadrobić bo mimo wszystko weekend był twórczy i dużo stron do nadrabiania, mój umysł wybiórczo zakodował jakieś informacje i na nie odpisuję

Brunetka witaj w domku !!!! nareszcie
Zanka -wyglądałaś uroczo
Bartessa z tą położną to warto przemyśleć, u mnie to koszt 1000zł ale na SR sama położna mówiła, że one dojeżdżają już na konkretną akcję,a nie siedzą z Tobą np 24h nie daj boże , są w kontakcie telefonicznym z tymi które mają dyżur i dojeżdżają jak już jest odpowiednio zaawansowana akcja porodowa i tak to wygląda , a podanie kroplówki czy zrobienie masażu to ich obowiązek !!

no i co najważniejsze to trzymam za WSZYSTKIE wizyty!!!!!!!!!!
sama będę prosić o nie w środę bo też mam wizytę

Nerolka trzymaj się kochana, mam nadzieję , że w końcu się zacznie wszystko układać, limit pecha już wykorzystałaś i musi być dobrze

Marina 35 tydzień... ale jazda, jak ten czas leci, gratulacje kochana
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:19   #4830
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Marina 35 tydzień... ale jazda, jak ten czas leci, gratulacje kochana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości