Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 20:09   #4771
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przez obecną tu Sweet Angel, musiałam jechać po truskawki 14zł za kg!! ale pyszniutkie i mężuś mi zrobił koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym
ale oco chodzi ,ale gdzie ale jak....... ?

co zlego to nie ja......

u mnei truskawki sa zamrozone kupilam lody waniliowo - truskawkowe i jutro bedzie koktajl z lodami ....a planuje juz od mam y jagody przejac mrozone
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:19   #4772
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dziewczynki, myślę, że mogę się tym z Wami podzielić, na innym forum mamuś czerwcowo - lipcowych, na którym czasami się udzielam, koleżanka urodziła chłopca w piątek przez cc, termin miała na 27 lipca...
Ważył 1400 i ma 44 cm...
Trzymajmy kciuki, żeby szybko doszli do siebie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:26   #4773
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet

Boże!
Ja zwariuje kiedyś.
Jak powiedziałam, że dzidzię damy do żłobka,
jeżeli Nas przyciśnie to zostałam zlinczowana
Jak tak można?
Jak to sobie wyobrażam?
Boże urodziłam się wiedźmowatą mamuśką chyba

Ja chodziłam i mi nic nie jest...

Żyję w innym świecie?!

Dzień do dupy!
Z moim D mamy chęć się wyprowadzić!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:30   #4774
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sweet

Boże!
Ja zwariuje kiedyś.
Jak tak można?
Jak to sobie wyobrażam?

Żyję w innym świecie?!

Dzień do dupy!
Ehh rozumiem...
My też mieszkamy z moimi rodzicami..
Nie mamy żadnych szans na jakąkolwiek wyprowadzkę czy wynajem...
Mamuśka jest najlepsza na świecie i kocham ja ponad wszystko,
ale czasem tez mam dość...
Po prostu brakuje swobody...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:46   #4775
aania_20
Zakorzenienie

Zanka, ślicznie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wszystkie ciuchy z happymum są bombowe, ale cena tez..
No niestety... poszłam dziś w Krakowie na "Wielkie otwarcie" jak szumnie reklamowali, i powiem Wam że nic specjalnego... tyle ładnych sukienek na stronie happymum widziałam, a tu nie dość że niewielki wybór to i ceny wyższe....Przy tym niektóre sukienki 200 zł a nie różniły się prawie niczym (materiał, fason) od tej którą kupiłam na wesele w sklepie nie-ciążowym.
W innych sklepach też oglądałam ciuszki, i mam wrażenie że słówko "ciążowa" działa jak "ślubne" - podnosi ceny o ...dziesiąt procent..

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
patik87 czytałam w ksiażce ' w oczekiwaniu na dziecko' że mogą się pojawić przebarwienia na twarzy właśnie plamki i one jakoś się nawet nazywają.
Ostuda

Nogi mnie bolą już okropnie. Zajrzeliśmy też na te targi w Krakowie, tak jak Aga mówiłaś - mnóstwo ulotek, śliczne rzeczy ale ceny niektorych powalają... no i też butelkę aventa dostałam do tego sporo próbek itp, do konkursu mąż nie chciał iśc

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:58   #4776
Natka_
Zakorzenienie

Agulaaabar śliczna ta sukienka Ładne te rzeczy mają, ja mam od nich spodnie ciążowe i jestem zadowolona Jak byś się zdecydowła na zakup to napisz do nich maila z dokładnymi swoimi wymiarami biust, talia, biodra itd, oni Ci dobiorą najlepszy rozmiar

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Prosze o kciuki za jutrzejsza wizyte u alergologa

Youyou za jutrzejszą wizytę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:02   #4777
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny a zalatwiacie sobie do porodu polozną?? '>

ja sie nad tym zastanawiam, poniewaz ostatnio trafilam na okropnie niemilą babe, a wiadomo ze atmosfera robi swoje w takim momencie.
Zastanawiam się tylko jak taką zalatwic ile to mosze kosztowac?? orientuje sie któras??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:08   #4778
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
W innych sklepach też oglądałam ciuszki, i mam wrażenie że słówko "ciążowa" działa jak "ślubne" - podnosi ceny o ...dziesiąt procent..
o oo tak! już dawno to zauważyłam

Ja mam jutro wizytę, błagam o kciuki ciekawe jak moja szyjka trzyma, czy leżenie i fenek pomagają
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:09   #4779
Natka_
Zakorzenienie

Bartessa ja bede miała swoją położną. Ale nie mam pojęcia ile takie coś kosztuje, bo nie pytałam Mam dzwonić jeszcze na początku czerwca. W ogóle okazało się, jak już ją wybrałam, że to chrzestna od mojego szwagra

Wstawiłam zdjęcie brzucholca do klubu
Stary 2011-05-08, 21:09   #4780
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, myślę, że mogę się tym z Wami podzielić, na innym forum mamuś czerwcowo - lipcowych, na którym czasami się udzielam, koleżanka urodziła chłopca w piątek przez cc, termin miała na 27 lipca...
Ważył 1400 i ma 44 cm...
mocne za maluszka
i za rodzicow na pewno sie martwia
Stary 2011-05-08, 21:16   #4781
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Bartessa ja bede miała swoją położną. Ale nie mam pojęcia ile takie coś kosztuje, bo nie pytałam Mam dzwonić jeszcze na początku czerwca. W ogóle okazało się, jak już ją wybrałam, że to chrzestna od mojego szwagra

Wstawiłam zdjęcie brzucholca do klubu

Czytałam gdzies ze w malych miasteczkach takich 10-20 tys mieszkancow cena okolo 200-300 zl. taki kalisz gdzie ja bede rodziic okolo 600=700, Wroclaw okolo 1300 a Warszawa nawet 3000.
Wszystko zalezy od szpitala i miasta, im miasto wieksze tym bedzie drozej..

Skąd najlepiej namiar wziąsc?? a podpisujesz z nią umowe???
Stary 2011-05-08, 21:22   #4782
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
zaneta mlody bedzie w papierach Szuman i mysle, ze ty tez nie bedziesz miala problemu z zarejestrowaniem coreczki pod imieniem jakie wybraliscie. A co do obywatelstwa, w polsce tez nie od razu dostaje sie wychodzac za maz czy sie zeniac. Moj maz dopiero po trzech latach malzenstwa ze mna i dwoch pobytu w Polsce mogl takowe otrzymac. No i duuuuzo formalnosci przed bylo.
z tego co czytalam chcecie nazywac go po domowemu Szymon. powiedz mi, bo czasem sie zastanawiam, czemu takie wygibasy? znam wielu ludzi ktorzy np. wstydza sie swojego imienia i każą mówić drugim, albo w domu mowia inaczej niz ma w papierach... czy to nie wprowadza chaosu? mam wujka Andrzeja vel. Włodzinmierza, Irka vel. Jurka, sąsiadke Grażynę vel. Bożenę... zawsze sie zastanawialam po co takie komplikacje - jakby mi się nie podobało moje imię to bym zmienila w papierach, zeby wszystko bylo po normalnemu. czym sie kierujesz zeby dac Szuman i wołac Szymon?

jeszcze 5 stron do przxeczytania. u nas wysmienita w koncu pogoda wiec siedze z malym caly prawie dzien na placu zabaw, w parku, w lesie... troche chyba przeginam ze spacerami bo musze niby sie oszczedzac, a dzis az musialam nospe brac, bo od 4h spaceru bolalo mnie wszystko...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:28   #4783
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tego co czytalam chcecie nazywac go po domowemu Szymon. powiedz mi, bo czasem sie zastanawiam, czemu takie wygibasy? znam wielu ludzi ktorzy np. wstydza sie swojego imienia i każą mówić drugim, albo w domu mowia inaczej niz ma w papierach... czy to nie wprowadza chaosu? mam wujka Andrzeja vel. Włodzinmierza, Irka vel. Jurka, sąsiadke Grażynę vel. Bożenę... zawsze sie zastanawialam po co takie komplikacje - jakby mi się nie podobało moje imię to bym zmienila w papierach, zeby wszystko bylo po normalnemu. czym sie kierujesz zeby dac Szuman i wołac Szymon?
bo Szuman sie pisze ale w jezyku mojego meza czyta sie szymon
Stary 2011-05-08, 21:31   #4784
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dodaję tylko dwie fotki bo więcej nie mam w zasadzie, jak dorwę jakieś od kuzynki od fotografa z sesji to wtedy się pochwalę
proszę oto my z wczoraj, myślę że Lenka przyćmiła mamę
Zanka, uroczo wyglądałaś I tak młodziutko! Fajnie mieć taką młodo wyglądającą mamusię

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądacie obie ja też chce na wesele iść ale w rodzinie nic sie nie szykuje Jak znajomi widza mój brzuch to też myśla że zaraz rodzić bede i zdziwieni że dopiero w lipcu
A u mnie odwrotnie, nikt mi nie chce wierzyć że to już końcówka 6 miesiąca Dają 4 najwyżej

Zmalowana - śliczny brzuszek I coś tak czuję, że ten przyjaciel to Ci coś głębiej za skórę zalazł niż taki "zwykły" przyjaciel... Coś za bardzo promieniejesz z jego powodu

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przez obecną tu Sweet Angel, musiałam jechać po truskawki 14zł za kg!! ale pyszniutkie i mężuś mi zrobił koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym
Rozbój! U nas są po 9 zł, max 11. A podobno to Warszawa jest droga

No i się chwalę - pokój Tymka skończony!!! Tzn. odmalowany, bo mebli jeszcze nie ma. Stolarz przychodzi w środę montować szafę, potem kupujemy regał nowy, żeby ładnie pasował. No a łóżeczko to jeszcze trochę... Ale grunt że już jest tak świeżutko i ślicznie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ja sie nad tym zastanawiam, poniewaz ostatnio trafilam na okropnie niemilą babe, a wiadomo ze atmosfera robi swoje w takim momencie.
Zastanawiam się tylko jak taką zalatwic ile to mosze kosztowac?? orientuje sie któras??
W Warszawie 1500-3000 tys. zależy od szpitala.
Stary 2011-05-08, 21:39   #4785
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

ja załatwiam ceny pewnie od 1000zł.Ja mam już dawni umówioną ale ona ma 2 ost tyg lipca urlop w razie W będzie jej kol.Będę się z nią kontaktować w czerwcu.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
o oo tak! już dawno to zauważyłam

Ja mam jutro wizytę, błagam o kciuki ciekawe jak moja szyjka trzyma, czy leżenie i fenek pomagają
Kciukasy zaciśniete
sweet za Ciebie również.

ja proszę o kciuki na glukozę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:44   #4786
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi czy to normalne co mi sie dzieje zwylke poznym wieczorem.maly okropnie kopie i szaleje i czasem wlezie mi pod zebra na sam czubek brzucha. wczoraj jak poglaskalam brzuch to nie wiem co to bylo ale podejzewam ze moje dziecko dalo mi poglaskac swoja nozke lub glowke.czy to normalne? bo troche sie martwie
normalne, mnie pół ciąży obkopywał Artur w żebra, teraz od Kingi dostaje niżej i chyba głowa w lewy jajnik...

a tym rodzeniem do wc to czesto sie zdarza podobno, niekoniecznie z zaskoczenia. bo nawet jak sa skurcze to wlasnie parcie jest troche podobnie do parcia przy zaparciach moze tylko mocniejsze. ale ze wszystko jest tam blisko siebie to jak ktos nie podejrzewa ciaży to moze sie niezle zdziwic...

Stary 2011-05-08, 21:45   #4787
DaKaro
Zadomowienie

Za wszystkie jutrzejsze wizyty

Moje dzisiejsze nabytki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg avent butelki.jpg (14,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mata.jpg (27,1 KB, 9 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:45   #4788
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Cały czas Wad doganiam i werszcie mi się udało
Na tytuł zagłosowałam
Nerola, wiem że czytasz, nie będę codziennie pisać, że myślę, pamiętam i trzymam kciuki, chociaż tak jest!
Zanka, pięknie wyglądasz! Chętnie bym się przytuliła
Oliweczka, gratulacje nowego autka, znam tą radość
Zmalowana, piękny brzunio! I dzięki za zaproszenie na FB - przyjęłam
SweetAngel, ja swojego czasu piłam miksowanego banana mlekiem (około 1 szkl) i cukrem (wg uznania), ale trzeba pamiętać, że banany tuczące...
Cytat:
Ja kupiłam zwykłe duże podpaski ze skrzydełkami z 5cioma kropelkami z Belli Nova, nie będę kupowała żadnych podkładów bo to tylko inna nazwa.A w sumie i tak kupiłam w razie czego, bo u mnie ponoć wszystko w szpitalu dają w Biedronie kosztują te podpaski ok 3-4 zł za 15 szt + 5 szt gratis.
W sumie to dlaczego nie? Chyba też taki zakup zrobię
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zaneta ja na przyklad w ogole takiego zestawu do obcinania nie kupowalam/kupuje, dziewczynkom od malego obcinam takimi malymi nozyczkami jak do skorek. Na poczatku obcinalam im na spiocha, zeby czasem nie skaleczyc, gdyby ruszaly lapkami, ale teraz juz oczywiscie nie spia przy tych zabiegach.
A mnie się przypomniały akcje z obcinaniem paznokietków u maluchów mojej znajomej: tatusiek w nocy lądował pod kołderką z latarką Mam nadzieję, że u nas takich cyrków nie będzie, ale pamiętam, jak sama tego zabiegu nie lubiłam
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
U mnie to samo caly mały pokoj pachnie proszkiem (dzidziusiem ) chociaz jeszcze nie otworzyłam go hehe
U mnie też zapach dzidziusia Zakochałam się
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
W ogóle to jedna moja koleżanka jeszcze z czasów podstawówki to podobno córce paznokci nie obcinała tylko obgryzała Bo mama jej tak poleciła bo sama tak też 30 lat temu robiła Dla mnie to lekkie przegięcie
To jakieś żarty chyba!
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ważył 1400 i ma 44 cm...
Zaczynam się już bać... zaciśniętę, niech mają się zdrowo!
Cytat:

W mojej mieścinie 300 zł. Ja będę miała CC, więc chyba bez sensu...

My wczoraj balowaliśmy na 18-tce mojego braciszka i nawet do 1:30 wytrzymaliśmy. Bez tanów u mnie się obeszło bo brzuszek jakiś taki spięty i zmęczony był. A mała dawała nie raz w rytm muzyki, co gorsza przy disco polo jakby mocniej, ale nie wiem czy jej się podobało, czy nie Na wszelki wielki, dzisiaj edukowaliśmy ją porządną muzyką

Mam pytanie do mam po CC - czy te gadżety higieniczne - podpaski poporodowe, podkłady i majtasy są potrzebne po CC - tzn. chyba coś gdzieś słyszałam, że mimo operacji i tak się organizm oczyszcza. Jak to wygląda po CC? Robię listę zakupową i tak w ogóle mnie to interesuje...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:47   #4789
Bartessa
BAN stały

ehh, coraz bardziej się boje rodzenia...
dzisiaj mnie brzuszek pobolewa, a nie powinien,,, na chodzie to moze bylam dzisiaj ze 2 godziny łącznie... ale kaszel mnie męczy i pewnie to tez daje zly wplyw..

musze sie dowiedziec cos wiecej na temat rodzenia, i kurcze coraz bardziej obawiam sie rodzenia w szpitalu w kaliszu i zastanawiam sie zy nie wybrac jakiegos mniejszego miasta. mam kilka niedaleko Lekarze nie lecą tak na kase, albo inaczej nie na tak duza kase, i nie ma takich ukladów, a w kaliszu np pacjentka u lekarza ktory nie pracuje w szpitalu to jest na starcie przekreslona...
Stary 2011-05-08, 21:48   #4790
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
a tym rodzeniem do wc to czesto sie zdarza podobno, niekoniecznie z zaskoczenia. bo nawet jak sa skurcze to wlasnie parcie jest troche podobnie do parcia przy zaparciach moze tylko mocniejsze. ale ze wszystko jest tam blisko siebie to jak ktos nie podejrzewa ciaży to moze sie niezle zdziwic...
Może nie powinnam wklejać siężarnym takiego linka, ale...
http://ketrzyn.wm.pl/40669,Ruszyl-pr...-Ketrzyna.html
Ten kubeł z nieczystościami to był ich kibelek - takie wiaderko na pomyje... Ja już przetrawiłam tę historię, bo sprzed roku...
Stary 2011-05-08, 21:49   #4791
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam po CC - czy te gadżety higieniczne - podpaski poporodowe, podkłady i majtasy są potrzebne po CC - tzn. chyba coś gdzieś słyszałam, że mimo operacji i tak się organizm oczyszcza. Jak to wygląda po CC? Robię listę zakupową i tak w ogóle mnie to interesuje...

tak, normalnie leci z Ciebie krew jak po naturalnym porodzie.
Stary 2011-05-08, 21:50   #4792
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Sweet

Boże!
Ja zwariuje kiedyś.
Jak tak można?
Jak to sobie wyobrażam?

Żyję w innym świecie?!

Dzień do dupy!
Zaneta nie przejmuj się Jak ja powiedziałam że Nataniela już zapisałam do żłobka, to na mnie patrzyli jakbym co najmniej go do adopcji planowała oddać A to że jakoś musimy żyć i w planach jeszcze budowa nas czeka to już nikt nie myśli Też mam nadzieję że jeszcze w tym roku ruszymy z budową i jak młody pójdzie do przedszkola to się uda zamieszkać na swoim
Stary 2011-05-08, 21:50   #4793
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
musze sie dowiedziec cos wiecej na temat rodzenia, i kurcze coraz bardziej obawiam sie rodzenia w szpitalu w kaliszu i zastanawiam sie zy nie wybrac jakiegos mniejszego miasta. mam kilka niedaleko Lekarze nie lecą tak na kase, albo inaczej nie na tak duza kase, i nie ma takich ukladów, a w kaliszu np pacjentka u lekarza ktory nie pracuje w szpitalu to jest na starcie przekreslona...
Jesteś z Kalisza? My w tym tygodniu przyprowadziliśmy sobie autko z Opatówka A sam Kalisz jakoś dobrego wrażenia na mnie nie zrobił - chyba takie bardziej przemysłowe miasto...

I dzięki za odp w sprawie higieny po CC

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:52
Stary 2011-05-08, 21:57   #4794
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Jesteś z Kalisza? My w tym tygodniu przyprowadziliśmy sobie autko z Opatówka A sam Kalisz jakoś dobrego wrażenia na mnie nie zrobił - chyba takie bardziej przemysłowe miasto...

I dzięki za odp w sprawie higieny po CC

Dokladnie spod kalisza, nie mieszkam w samym miescie.. A kalisz ja wiem czy taki przemyslowy?? jest duzo zakladow itp wlasnie na obzezach stąd takie wrazenia. ale troche zacofane miasto jest jak na ponad 100 tys mieszkanców moim zdaniem.
Stary 2011-05-08, 22:06   #4795
wodaqua
Zadomowienie

Ja mieszkam w 30-tyś., więc już wielkość miasta robi wrażenie!
Stary 2011-05-08, 22:11   #4796
83monia
Zakorzenienie

zanka - przejmujesz sie ze jestes kulka? pokazuje mezowi "zobacz jaki brzuszek" a on na to "no, wyglada identycznie jak ty". wiec czego sie tu martwic, ja wysoka jestem i tez wygladam kulkowato

zaneta - a jak nie zlobek to co? niania?? babcia??? u nas nie znam zadnej dobrej niani, ani nikt mi polecic nie mogl. maly chodzi nadal do zlobka (prywatny, troche inaczej) i kolejne tez bedzie. minus to czeste choroby (nawet co 2 tygodnie!) w pierwszym roku dzieki ktorym musialam brac opiekuncze na niego i mnnie w pracy nei bylo (niania moze sie zajac, babcoa tez), plus - umie z malymi dziecmi sie obchodzic, nei bije, nie wpychya zabawek, ucisza innych jak spi dziecko, no i zna mase piosenek ktorych ja nieprzedszkolna nawet nie znam

połoznej nei załatwiam, co ma byc to bedzie

kajol - a mieszkać gdzie bedziecie? podpytuje bo cale zycie musze nazwisko wszedzie poprawiac i to upierdliwe jest, dlatego czasem zal mi innych co maja jakis problem (Emily żanety tez bedzie sie z tym w PL borykac...)

wodaqua - niezla historia, kurcze, gdzie jeszcze nawet wychodka nie maja... ja wiem ze sa dziury zabite dechami, bez cieplej wody itd. ale kurcze wiadro??

u nas zapisy do zlobka i przedszkola nie moga byc wczesniej, czyli dopiero po porodzie zapisujesz na dany rok dziecko, a do tego raz w roku jest termin (zlobki w marcu, przedszkola w kwietniu) zapisów, potem nei ma nawet co pytac. troche głupie ale z drugiej strony wiem ze sa miasta w ktorych w ciazy zapisuje sie dziecko do przedszkola, to tez wydaje mi sie chore

Stary 2011-05-08, 22:17   #4797
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd najlepiej namiar wziąsc?? a podpisujesz z nią umowe???
Popytaj najlepiej wśród znajomych, czy ktoś słyszał o jakiejś fajnej położnej w Twoim mieście. Albo lekarza prowadzącego, może kogoś poleci.

Tak-ja podpisuję normalnie umowę. Podejrzewam, że u nas taka położna gdzieś z 500 zł?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja proszę o kciuki na glukozę

DaKaro fajna ta mata edu

Brumek jak będzie pokój gotowy to chcemy zobaczyć
Stary 2011-05-08, 22:25   #4798
sygine
Zadomowienie

Cytat:
u nas zapisy do zlobka i przedszkola nie moga byc wczesniej, czyli dopiero po porodzie zapisujesz na dany rok dziecko, a do tego raz w roku jest termin (zlobki w marcu, przedszkola w kwietniu) zapisów, potem nei ma nawet co pytac. troche głupie ale z drugiej strony wiem ze sa miasta w ktorych w ciazy zapisuje sie dziecko do przedszkola, to tez wydaje mi sie chore
U nas też babki ze żłobka były ciężko zdziwione, że w ciąży przyszłam dziecko do żłobka zapisać, ale problemów nie robiły A poszłam tam po tym, jak koleżanka powiedziała mi, że musi iść na wychowawczy (bezpłatny oczywiście), bo na żłobek musi czekać jeszcze rok, bo teraz miejsc nie mają A poszła zapisać synka krótko po porodzie.
Stary 2011-05-08, 23:11   #4799
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę miała CC, więc chyba bez sensu...
A dlaczego będziesz mieć cesarkę, możesz przypomnieć? Na pewno było o tym, ale zapomniałam, a ja ciekawska wszystkiego jestem

youyou
- kciuki ściskam z caaaałych sił. Jak tylko wrócisz, przyleć zdać relację!!!
Stary 2011-05-08, 23:15   #4800
meszsares
Zadomowienie

u nas sie trzeba zapisywac do zlobka - uwaga - 3 lata wczesniej!
do panstwowego oczywiscie, bo prywatne przyjmuja od reki.
do przedszkola w roku, w ktorym dziecko idzie, wczesniej sie nie da.

wodaqua - po CC organizm sie normalnie oczyszcza jak po SN, u mnie to trwalo jakies 3-4 tygodnie.

polozna - ja mialam wynajeta polozna, ktora bardzo mnie wspierala jeszcze przed porodem, w trakcie rowniez i nawet po, wynajecie jej to byl baardzo dobry krok. Placilam 600pln+ksiazka (40pln)+perfumy(wiedziala m jakie lubi 100pln). Teraz jakbym miala rodzic naturalnie to bym nie wziela poloznej, bo ze wszystkimi lękami umiem juz poradzic sobie sama, a i niewiadomych mniej
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości