Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 21:47   #3901
Tusia_90
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

jako, że skojarzyłam nazwę castagnus, poszperałam i znalazłam w swojej dokumentacji medycznej sprzed 5lat Gin mi to zapisał-miałam cystę na jajowodzie i krwawienie co 15dni :/ Nie chce nikogo straszyć, ale po tej "kuracji" krwawienie(czyt. regularny okres) było co 10dni, anemia w pół roku, +10kg i cysta, która urosła na tyle,że mi ją usuwali laparoskopowo. Tyle o mnie. Moja koleżanka natomiast reagowała na niego bardzo dobrze. Miłego wieczoru
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 23:41   #3902
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Pozostając w temacie kociaków donoszę, że wczoraj staliśmy się posiadaczami słodkiego 4ro tygodniowego biało-czarnego dachowca, więc cała rodzina skacze koło niego i przytula, i karmi, i pociesza

aga_bre, spokojnie, na pewno dotrwasz do wizyty u gina Tyle już wytrzymałaś, to co to jest jeszcze 6 dni

Witaj soofka
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:15   #3903
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Pozostając w temacie kociaków donoszę, że wczoraj staliśmy się posiadaczami słodkiego 4ro tygodniowego biało-czarnego dachowca, więc cała rodzina skacze koło niego i przytula, i karmi, i pociesza

aga_bre, spokojnie, na pewno dotrwasz do wizyty u gina Tyle już wytrzymałaś, to co to jest jeszcze 6 dni

Witaj soofka
Ja rok temu adoptowałam dachowca. Był chudziutki i malutki a teraz to król domostwa. Po pracy wrzuce fotki.

Ja dziś miałam piekny sen, że urodziłam chłopczyka i był taki śliczny. Martwiłam się tylko tym, że nie mam w domu nic, ani łóżeczka, ani wózka. Dosłownie nic. Tulałam go w ramionach. Cudowny sen.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:16   #3904
Leisla
Rozeznanie

Chciałabym sie przywitac z wami wszystkimi
Staramy sie z TZ o dziecko od poczatku grudnia wiec to juz ponad 5 miesiecy a tu dalej nic... niestety mam bardzo niereguralne okresy i ciezko mi okreslic kiedy i czy wogole mam plodne (zastanawia mnie to jakim cudem jeszcze niezaszlam gdyz jak jeszcze sie nie staralam to stosowalismy stosunek przerwany :P )
cala noc mam jakies dziwne mdlosci... po przeanalizowaniu tego co zjadlam to nic takiego specjalnego... mam cicha nadzieje ze to to o czym mysle i marze chociaz cos mi podpowiada ze sie rozczaruje jak zawsze.....

pozdrawiam wszystkie starajace sie i oczekujace
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:37   #3905
margo_78
Rozeznanie

Witam w ten cudowny słoneczny dzionek

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Witam po ciężki weekendzie.

Weekend był tragiczny: najpierw 3 egzaminy z czego już wiem że jeden w plecy po pozostałych dwóch rewelacji się nie spodziewam.
Czekałam na owu czekałam i chyba przeczekałam...jak w końcu stwierdziłam że to już to Tż wrócił do domu po %% i cały misterny plan trafił szlag, drugi dzień to tzw "ciche dni" i wydaje mi się że cały cykl na marne. Dziś spróbuje się dostać na USG żeby zobaczyć czy jest jeszcze pęcherzyk. Podziwiam kobiety starające się latami i nie tracące wiary- jak one to robią?? Ja po roku już mam nerwy zszargane, i żyje tym jednym marzeniem....
czasami jak nazłość bywa ale w końcu się uda i marzenie się spełni Tobie i nam wszystkim nie wiem czemu to nie sprawiedliwe że tak długo my musimy się starać ale za to i nasza radość z II myślę że będzie niewspółmiernie większa trzymaj się ciepło i dzielnie nie załamuj się a marzenie się na pewno spełni

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopisałabym się do Was jak mnie przyjmiecie.
witaj sofka

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Moj Tż też smieje się z naszego forum. Ze zwierzamy się sobie, wklejamy foty i w ogóle jesteśmy nawiedzone. Zawsze jak siedze to mowi, że to sabat czarownic :P:P

Ja też mam 27 lat i tez czasami sie czuje stara. A najgorzej to w momencie jak np. moje koleżanki, ktore mają po 29-30 lat jeszcze są w takich w miarę luźnych związkach lub singielki a ja jedna zaobrączkowana, więc jak mowie o rodzinie i dziecku to czasami na mnie jak na frika jakiegoś patrzą.

margo_78 jaka Ty kochana jesteś. Ja sie na nic nie nastawiam, ale może...W poniedziałek się dowiem.

Zarejestrowalam się do gin dopiero na poniedziałek przyszly. Ale pójdę i może już coś wtedy będzie na usg widać, moze jakiś pęcherzyk dojrzewający i będzie w domu molestowanie I musze sie Wam pochwalić, bo jak się zapisala do gin to kusilo mnie żeby kupić dzisiaj test i się sprawdzić, ale tego nie zrobiłam i normalnie aż sama się dziwie swojemy samozaparciu.
aga_bre to że sabacik tu odprawiamy to i prawda ale serio tu są osoby które rozumieją nasze fiksowanie, bo przechodzą przez to samo po to ktoś wymyślił taki twór jak "forum" żeby móc międzyinnymi się wesprzeć
co do koleżanek ja z towarzystwa jako pierwsza wziełam ślub a w tamtym roku nam się sypnęły ślubu i te co takie singielki były właśnie rodzą lub już urodziły a ja dalej walczę.... więc nie patrz na nie bo nim się obejrzysz one już przykładne rodziny będą tworzyć ) a jak Ci się uda to dzidzia przez wszystkie cioteczki będzie rozpieszczana tego Ci życzę
i oby się jak najszybciej dzidzia pojawiła
i zuch jesteś z tą wytrwałością ja to jednak raptus bo taki ze mnie bzik że ja wszystko szybko muszę wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no to lipa - wyniki sa w normie ale nie wiem czemu owulki nie bylo grrr jestem w punkcie wyjsca no nic catangus jest i olej z siemienia lnianego ;] zoabczymy jak bedzie dalej
czasami kobiety miewają bez owu cykl to ponoć normalne i każdej zdarza się coś takiego wiec uszy do góry kolejny będzie miał śliczną owu za to trzymam kciuki

Cytat:
Moje koleżanki zachodziły w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów. Dlatego moja sytuacja zaczyna mnie przygnębiać Ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Tylko czemu to akurat mój musiał być inny...
niestety nie zawsze jest tak jakby się chciało moje koleżanki też raz i już ale też są takie co już parę lat się starają i ;( ... trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zafasolkowała

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Ja rok temu adoptowałam dachowca. Był chudziutki i malutki a teraz to król domostwa. Po pracy wrzuce fotki.

Ja dziś miałam piekny sen, że urodziłam chłopczyka i był taki śliczny. Martwiłam się tylko tym, że nie mam w domu nic, ani łóżeczka, ani wózka. Dosłownie nic. Tulałam go w ramionach. Cudowny sen.
co do kotków widzę że nie dość że sabat to prawdziwych czarownic bo większość kociary no to w sobotę czary za fasolinki musimy urządzić :brzyda l: może tego nam brakuje hehe a serio kociaki to są naprawdę super stworzenia
a co do snu kciukasy za szybkie sprawdzenie oby był proroczy i synuś w realnym świecie szybko zawitał
Cytat:
gratuluje szczęśliwej posiadaczce kici niech się zdrowo chowa podrap ją o de mnie za uszkiem i foto załacz

Cytat:
Napisane przez Leisla Pokaż wiadomość
Staramy sie z TZ o dziecko od poczatku grudnia wiec to juz ponad 5 miesiecy a tu dalej nic... niestety mam bardzo niereguralne okresy i ciezko mi okreslic kiedy i czy wogole mam plodne (zastanawia mnie to jakim cudem jeszcze niezaszlam gdyz jak jeszcze sie nie staralam to stosowalismy stosunek przerwany :P )
cala noc mam jakies dziwne mdlosci... po przeanalizowaniu tego co zjadlam to nic takiego specjalnego... mam cicha nadzieje ze to to o czym mysle i marze chociaz cos mi podpowiada ze sie rozczaruje jak zawsze.....

witaj trzymam kciuki żeby @ się nie pojawiła

no a ja dzisiaj kolejne badania i popołudniu do gin
byłam u rodzinnego wczoraj to się wzięli za mnie dostałam skierowanie do endokrynologa rodziny jak usłyszała ze staram się o dzidzię i nic a hormony są jakie są to skierowanie na pilne dał no pełna parą wzięłam się za siebie i mam nadzieję na szybkie rezultaty
pozdrawiam słonecznie i cieplutko z nad mazurskich jeziorek
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

Edytowane przez margo_78
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:39
margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:41   #3906
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby te mdłości oznaczały dwie kreseczki

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kochana, główka do góry Nie możesz się załamywać - trzeba walczyć dalej

My zaczynamy starania w następnym cyklu. Muszę tylko wywołać @ luteiną. Strasznie boję się, że nie będę mogła zajść w ciążę. Mam PCO, nie mam @ bez wywołania, a co dopiero mówić o owu. Niby badania hormonalne ok - troszkę tylko za wysoka prolaktyna po teście ale nieznacznie. Myślę, że nie raz będę potrzebowała żebyście mnie "zbierały z podłogi"
Stary 2011-05-10, 10:43   #3907
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
trzymaj się ciepło
a co to gin powiedz że się staracie niech sprawdzi czy wszystko ok niech da skierowanie na badania w celu sprawdzenia, przecież nawet przygotowując się do ciąży można badania robić może od razu zastanowić się nad szczepieniami niech doradzi co i jak tylko musisz mieć zaufanego gin
uszy do góry na pewno się niedługo uda

Stary 2011-05-10, 11:29   #3908
kaskaderka
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Wczoraj miałam zawalony dzień, rozmowy kwalifikacyjne i nie tylko.Zaczęłam was czytać późno wieczorem ale mnie zmogło.

AgaMili - nie zapeszając, bo kreseczka słabiutka jeszcze ale mocno, mocno trzymam kciuki za jej pogrubianie się i szczęśliwe piękne 9 m-cy :

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Kaskaderko wklejam fotki przed strzyżeniem i po właśnie ganiałam z komórką za kotem po łazience żeby zrobić jej fotkę i znowu się na mnie wkurzyła...ale zaraz idziemy lulu więc ją udobrucham
No piękna jest brytyjka twoja, nawet bez futra Mój wyglądałby po strzyżeniu jak lew więc pękałabym ze śmiechu i pewnie byłby sfrustrowany o co kaman Fotki na dole mego jak zwykle długiego postu

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
[B]
mój mąż dziś totalnie sie mną załamał bo.... robiłam zakupy w aptece internetowej i kupilam przy okazji 2 testy ciążowe bo były o ponad 50% tansze.
No nie ma co się tak stresować, słyszałam, że od przybytku głowa nie boli

Cytat:
(...) Także bardzo ciebie szanuję.
Ja z moim mężem też mieliśmy kryzys, jak jeszczcze byliśmy niezaręczeni. Nawet się rozstaliśmy na 9 m-cy. Wtedy to rozstanie zobiło nam dobrze. I teraz jesteśmy cały czas bardzo szczęśliwi.
Dzięki jeszcze za kciukasy za mój cykl. Mam tyle nadziei tym razem, jak nigdy. Boje się tylko rozczarowania. Ale co nas nie zabije to wzmocni.
Dzięki Starałam się ratować to małżeństwo i nawet mój się zmienił jak się dowiedział, że ktoś się mną zainteresował ale prawda jest taka, że charakteru człowieka nie zmienisz i jeśli zakochujemy się w facecie zamknietym uczuciowo dla którego trzymanie się za rekę na spacerze lub powiedzenie "kocham cię "jest ogromnym wysiłkiem to....mamy dwa wyjścia: albo to zaakceptować albo zmienić.... ja wybrałam tą drugą opcję i nie żałuje, bo wiem od córki, że on dopiero teraz( po 17 latach) nauczył się mówić jej, że ją kocha.... aż takiej cierpliwości bym nie miała

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Farina ja mam 27 lat a wydaje mi się, że już taka stara jestem i dopiero o pierwsze dziecko się staramy. Jak tak na to teraz patrzę to kurcze gówniarz ze mnie, nawet 30 nie dobiłam.
Ach! te młódki

Cytat:
Czekałam na owu czekałam i chyba przeczekałam...jak w końcu stwierdziłam że to już to Tż wrócił do domu po %% i cały misterny plan trafił szlag, drugi dzień to tzw "ciche dni" i wydaje mi się że cały cykl na marne. Dziś spróbuje się dostać na USG żeby zobaczyć czy jest jeszcze pęcherzyk.
i łącze się z tobą w bólu ja to przechodziłam w zeszłym cyklu jak się starałam, też mi mój skarb wkurzył an maxa i mieliśmy ciche dni akurat w moje dni płodne Wyszło potem, że dobrze się stało no ale fakt, że do końca cyklu miałam focha za to co mi zrobił Pisz co tam na USG wyszło, może jeszcze nie pękło?

Cytat:
Dziewczyny, dopisałabym się do Was jak mnie przyjmiecie.
Witaj i fasolkuj jak najszybciej ale wiesz, bez presji

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
jako, że skojarzyłam nazwę castagnus, poszperałam i znalazłam w swojej dokumentacji medycznej sprzed 5lat
Ten lek nie jest cudowną pigułką na wszystko, może gin zrobił sobie na tobie poprostu eksperyment Raczej nie natknęłam się na negatywne opinie na jego temat, co najwyżej nie zadziałał.

Cytat:
No to gratuluje nowego członka rodziny i zyczę dużo cierpliwości i konsekwencji, pamiętaj, że kota też można paru żeczy nauczyć tylko trzeba zaznaczyć granicę i się ich trzymać a nie, bo on jest jeszcze taki malutki - taka moja dobra rada, bo na kotach to ja "zęby zjadłam"

Cytat:
Staramy sie z TZ o dziecko od poczatku grudnia wiec to juz ponad 5 miesiecy a tu dalej nic... niestety mam bardzo niereguralne okresy i ciezko mi okreslic kiedy i czy wogole mam plodne
Witaj i ale jakby nie wyszło, to zachęcam do prowadzenia wykresu i mierzenia tempki. Jeżeli po dwóch m-ch nic nie będzie wychodziło a wykresy będą w porządku, to do gina po skierowanie na badanie TŻ , bo często niestety w dzisiejszych czasach nasi panowie mają słabe żołnierzyki

Cytat:
Treść usunięta
Kochana przykro mi, tak wyglądało u ciebie, że wsio ok Idź do gina i skłam, że sie staracie już rok i zaczęłaś się w końcu zastanawiać co się dzieje.Niestety musisz skłamać, bo inaczej najprawdopodobniej każe ci czekać do tego roku więc sądze, że na wszelki wypadek nie wrato ryzykować.Zrobisz oczywiście ak będziesz chciała ale są szanse, ze już wyśle cię na badania.Postaraj się o skierowanie na badanie nasienia, bo to proste i niedrogie badanie i chyba warto od tego zacząć.
Naprawde dziewczyny bardzo dużo staraczki piszą, że to ich faceci maja słabe Żołnierzyki i straciły dużo czasu i kasy na doszukiwanie się problemów u siebie. Trzeba obalić stereotyp, że jak para nie ma dzieci to dlatego ,że kobieta ma problem a nie TŻ
Życzę miłego dnia i wklejam fotkę mojego lwa salonowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0290.jpg (125,0 KB, 23 załadowań)

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:46   #3909
margo_78
Rozeznanie

kaskaderko lefik cudny a faktycznie w strzyżonej fryzurce wyglądał by dość fantazyjnie :d

Stary 2011-05-10, 12:48   #3910
Farina
Raczkowanie

Cytat:

Witamy, witamy i szybciutko II kreseczek życzymy

Cytat:
Treść usunięta
Czytałam wczoraj twój post na innym wątku i miałam nadzieję, że to krwawienie to minie i będzie oznaczać implantacje . Dziweczyny dobrze radzą idź do lakarza i troszke nakłam, że się dłużej starasz to lepiej się tobą zajmie.

kaskaderka cudny koteczek . Ale z nas kociary

margo_78 Białystom też pełen słoneczka, tylko w pracy trzeba siedzieć. Niestety

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-10, 13:01   #3911
ziebulka
Raczkowanie

Cześć dziwczynki

Cytat:

Witam i mam nadzieje, że mdłości to znak spełniającego się marzenia

Cytat:
Treść usunięta
Katrhrinko, ja idąc do lekarza po 5 miesiącach nieudanych starań otrzmałam przykaz robienia wykresów i przyjścia po roku , na ostatnie 2 cykle miałam Luteine tak na zaś- bo nie zaszkodzi a może pomóc. Dopiero teraz jak mija rok i przyszłam z wykresem gin powiedziała mi że nie bedzie mi robić na razie żadnych badań bo z wyresu widać że mam niedomoge lutealną i same tabletki mam brać przez 3 miesiące i jak wtedy nie bedzie efektu to zrobi mi monitornig. Ale ja się uparłam i latam na USG żeby wiedzieć jak rośnie pęcherzyk i kiedy mam działać.
Niestety w tym miesiącu sprawa przez Tż się skomplikowała i tak też miną rok starań...
Także do lekarza z wykresami i kłam jak pisała kaskaderka, że to już rok.
Wiem co przeżywasz myślami jestem z Tobą

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Myślę, że nie raz będę potrzebowała żebyście mnie "zbierały z podłogi"
Zbieranie z podłogi to nasza specjalność

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
i łącze się z tobą w bólu ja to przechodziłam w zeszłym cyklu jak się starałam, też mi mój skarb wkurzył an maxa i mieliśmy ciche dni akurat w moje dni płodne Wyszło potem, że dobrze się stało no ale fakt, że do końca cyklu miałam focha za to co mi zrobił Pisz co tam na USG wyszło, może jeszcze nie pękło?

Dziękuje za wsparcie, ale koniec końców nie poszłam dziś na to USG- temperatura skoczyła i totalna z tego cyklu....
Pięknie zakończyłam rok starań

Jeszcze to do mnie nie dotarło, jak dotrze to oderaguje jak kathrinaaaaa, na razie jestem zawieszona- totalna stagnacja.

kaskaderko kotka masz przepięknego- namawiam Tż na Main Coona albo Norweskiego Leśnego ale puki co nie chce dać za wygraną bo twierdzi że nie będzie po nim sprzątał za mnie- co jest możlwie
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @

Edytowane przez ziebulka
Czas edycji: 2011-05-10 o 13:03
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:07   #3912
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
nie za ma co
a co do badania TŻ to przynajmniej u nas było to tak TŻ musiał w domu do pojeminiczka (takiego jak na mocz co kupuje się w aptece) z samego rana zapakować swój legion żołnierzyków i jak najszybciej ma sie na to ok 15 min dowieść do laboratorium w niektórych laboratoriach są specjalne pomieszczenia gdzie TŻ może uzupełnić pojemniczek .. ważne jest aby badanie przeprowadzać po 4-5 dniowej wstrzemięźliwości oddaje do lab i czeka na wyniki u nas jak się w szpitalu robi wyniki są tego samego dnia w zwykłym lab następnego dnia powinny być ....

Cytat:

margo_78 Białystom też pełen słoneczka, tylko w pracy trzeba siedzieć. Niestety
mi sie udało bo urlopik jeszcze i w końcu pogoda bo wcześniej zimnica była ale przynajmniej teraz ładnie jest a Białystok nawet mi znany bo tam studiowałam a teraz w rodzinne Ełckie strony mnie znów zagoniło

Stary 2011-05-10, 13:11   #3913
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
wkleję Ci treść maila który dostałam od kolegi (miał badanie nasienia):
" Badanie jest proste dla Tż-ta- idzie i mówi, ze chciałby sprawdzić czy może mieć dzidziusia i dziewczyna da mu kubek z zatyczką i powie co i jak. Warunki bdb. intymne, gazetki jak ktoś nie ma fantazji...i do dzieła. Potem człowiek jakoś taki mniej nerwowy czy coś ha ha. Czeka się na wynik parę dni(w tym samym tygodniu). Taka potem wychodzi statystyka jak przy pracy dyplomowej z wykresami itd. No, ale przynajmniej wiadomo by było kogo trzeba leczyć.!?? "
Więc miło łatwo i przyjemnie
24.11.2012 - IUI nr 3

Edytowane przez ziebulka
Czas edycji: 2011-05-10 o 13:27
Stary 2011-05-10, 13:19   #3914
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:

Naprawde dziewczyny bardzo dużo staraczki piszą, że to ich faceci maja słabe Żołnierzyki i straciły dużo czasu i kasy na doszukiwanie się problemów u siebie. Trzeba obalić stereotyp, że jak para nie ma dzieci to dlatego ,że kobieta ma problem a nie TŻ
No właśnie, tez słyszałam, że dziewczyny badają się na każdy możliwy sposób, a potem wychodzi, że po stronie faceta leży problem.
Wiesz może kto daje skierowanie na badanie nasienia? Ginekolog?

Cytat:
Ale z nas kociary

Dobra to i ja sie przyznam, że mam w domu dwie roczne kotki. Są znajdami, którym ktoś otruł matkę, więc wzięłam ja jak były zupełnie malutkie i jeszcze smoka dostawały u mnie. Przecudowne są
soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:32   #3915
alamig
Zakorzenienie

Dlaczego dla kobiet nie ma takich przyjemnych badań jak dla meżczyzn?

Ja też mam kotka 5-cio letniego Ramzesa. To mieszanka dachowca z Maine Coonem (ze zdecydowaną przewagą genów dachowca )
Stary 2011-05-10, 13:51   #3916
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
My zaczynamy starania w następnym cyklu. Muszę tylko wywołać @ luteiną. Strasznie boję się, że nie będę mogła zajść w ciążę. Mam PCO, nie mam @ bez wywołania, a co dopiero mówić o owu. Niby badania hormonalne ok - troszkę tylko za wysoka prolaktyna po teście ale nieznacznie. Myślę, że nie raz będę potrzebowała żebyście mnie "zbierały z podłogi"
Ja tak w kwestii pocieszenia, też miałam podejrzenia pco, 50-60 dniowe cykle, jeden nawet 70 dniowy. Piszę podejrzenie bo nie zdążyłam zrobić dokładniejszych badań, zaszłam w ciąże w 40 dniu cyklu bez wspomagaczy. Z tego co kojarzę jeszcze przynajmniej jedna z zaciążonych z tego wątku ma pco.Także głowa do góry

Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, ale nadal Was troszkę podczytuję i za wszystkie.
Stary 2011-05-10, 13:55   #3917
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja tak w kwestii pocieszenia, też miałam podejrzenia pco, 50-60 dniowe cykle, jeden nawet 70 dniowy. Piszę podejrzenie bo nie zdążyłam zrobić dokładniejszych badań, zaszłam w ciąże w 40 dniu cyklu bez wspomagaczy. Z tego co kojarzę jeszcze przynajmniej jedna z zaciążonych z tego wątku ma pco.Także głowa do góry

Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, ale nadal Was troszkę podczytuję i za wszystkie.
Takiego podniesienia na duchu mi brakowało. Dziękuję
Stary 2011-05-10, 16:59   #3918
Leisla
Rozeznanie

no zrobilam test i niestety negatywny.....
a stosowalyscie moze testy owulacyjne, gdyz u mnie mierzenie temperatury nic nie da gdyz raz pracuje w nocy raz w dzien i niestety mierzenie o tej samej porze rano jest nierealne. O ile wiem testy wykonuje sie w ciagu dnia gdyz poziom LH rosnie w ciagu dnia. Tylko co mam zrobic jezeli moj sen przypada na caly dzien??? jak to sobie dostosowac??
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:14   #3919
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

Witaj. Glowa do góry, trzymaj sie mocno. za dużo nie myśl i bedzie dobrze.
Cytat:
Treść usunięta
Dziewczyno Ty sie nam tutaj nie zalamuj. Ginowi nakłam. Za darmo nie placisz na nfz i inne tego typu rzeczy niech pomagają. Ja w poniedzialek pojdę do gin i też nie wiem czy go nie okłamię.

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
Witam w ten cudowny słoneczny dzionek

aga_bre to że sabacik tu odprawiamy to i prawda ale serio tu są osoby które rozumieją nasze fiksowanie, bo przechodzą przez to samo po to ktoś wymyślił taki twór jak "forum" żeby móc międzyinnymi się wesprzeć
co do koleżanek ja z towarzystwa jako pierwsza wziełam ślub a w tamtym roku nam się sypnęły ślubu i te co takie singielki były właśnie rodzą lub już urodziły a ja dalej walczę.... więc nie patrz na nie bo nim się obejrzysz one już przykładne rodziny będą tworzyć ) a jak Ci się uda to dzidzia przez wszystkie cioteczki będzie rozpieszczana tego Ci życzę
i oby się jak najszybciej dzidzia pojawiła
i zuch jesteś z tą wytrwałością ja to jednak raptus bo taki ze mnie bzik że ja wszystko szybko muszę wiedzieć

byłam u rodzinnego wczoraj to się wzięli za mnie dostałam skierowanie do endokrynologa rodziny jak usłyszała ze staram się o dzidzię i nic a hormony są jakie są to skierowanie na pilne dał no pełna parą wzięłam się za siebie i mam nadzieję na szybkie rezultaty
pozdrawiam słonecznie i cieplutko z nad mazurskich jeziorek
No w tym cyklu jestem baaardzo wytrwala i tak jakby bardziej zrelaksowana. Nie mam parcia i chyba wszystko pozostawiam swojemu biegowi. A do gin pojde z tym przerwanym @ i zobaczymy co mi powie. A poza tym może jakieś wyniki jeszcze każe robić. Bo ja nie mialam nic robionego jeżeli chodzi o hormony. Jedynie w kwietniu morfologię.

Cytat:

No po to jesteśmy.

Cytat:
Cześć dziewczynki
Wczoraj miałam zawalony dzień, rozmowy kwalifikacyjne i nie tylko.Zaczęłam was czytać późno wieczorem ale mnie zmogło.

A jak tam te rozmowy? Czujesz, że ok? Czy jak? A w ogole to Ty przypadkiem nie robiłaś w jakiś projektach z UE? Bo coś mi się gdzieś w ktorymś poście o oczy obiło, że pisalaś o coś o unii. Co do kotka to piękny jest. Zerknęłam sobie na Twój cykl i powiem Ci, że wygląda obiecująco

Cytat:

Dziękuje za wsparcie, ale koniec końców nie poszłam dziś na to USG- temperatura skoczyła i totalna z tego cyklu....
Pięknie zakończyłam rok starań
Hej może jak temp skoczyła to dobry znak?? W którym dc jesteś?

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość

Ja pamiętam. Jesteś naprawdę dużym pocieszeniem.

Ja dzisaij w pracy mialam full roboty. Nawet nie zdążylam nic zjeść. Sloneczko świeci więc wyskakuję czcić je wytrwale i pracować na zmarszczki,jak ja kocham opaleniznę .

Do przeczytania wieczorem
Stary 2011-05-10, 17:23   #3920
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
a stosowalyscie moze testy owulacyjne, gdyz u mnie mierzenie temperatury nic nie da gdyz raz pracuje w nocy raz w dzien i niestety mierzenie o tej samej porze rano jest nierealne. O ile wiem testy wykonuje sie w ciagu dnia gdyz poziom LH rosnie w ciagu dnia. Tylko co mam zrobic jezeli moj sen przypada na caly dzien??? jak to sobie dostosowac??
Ja stosuje testy i mniej więcej o tej samej porze staram się robić, na razie bez upragnionego rezutatu ale to dopiero drugi miesiąc. W zasadzie nie wiem co Ci doradzić skoro śpisz cały dzień...
Moja koleżnka zaszła w ciąże jak przestała chodzić do pracy na 3 zmiany właśnie takie które rozwalały cały dobowy rytm, wcześniej lekarz się jej zapytał "Jak Pani chce zajść w ciąże w ten sposób funkcjonując?!" w badaniach wyszła podwyższona prolaktyna i po zmianie takiego trybu, spadła i ona zaszła- więc może coś w tym jest

Tak czy siak życze powodzenia w starnakach i jak najbardziej polecam testy.

W poprzednim miesiącu piłam syrop Guajazyl, który wpływa na śluzówkę, w tym miesiącu o nim zapomniałam i jest mega różnica- w zasadzie nie miałam śluzu płodnego i przeoczyłam owu, więc jak któraś ma podobne problemy to polecam, kosztuje grosze a widać różnice.
24.11.2012 - IUI nr 3

Stary 2011-05-10, 20:14   #3921
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Przykro mi, ale nie załamuj się

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
Powodzenia

Cytat:
kaskaderka cudny koteczek . Ale z nas kociary
Czy tylko ja w tym wątku nie mam kota? Ale miałam kiedyś, liczy się?

Dziewczyny, mam pytanie. Jesteście bardziej zorientowane w cyklach itd. Co może oznaczać kłucie w podbrzuszu? Od wczoraj mi dokucza, cały czas z lewej strony
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:36   #3922
aga_bre
Rozeznanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26839057]

Dziewczyny, mam pytanie. Jesteście bardziej zorientowane w cyklach itd. Co może oznaczać kłucie w podbrzuszu? Od wczoraj mi dokucza, cały czas z lewej strony [/QUOTE]

Ja też nie mam kota. Miałam kiedyś psa no i na ogródku mojej babci byl taki kotek, ktorym się opiekowalam mruczek się nazywał, zwykły dachowiec ale kochany byl.
A który to dc? Moze to owu?

Cytat:
Głowa do gory. Będzie dobrze. ja sobie w takich chwilach powtarzam motto z "Przeminęlo zwiatrem" - bądź co bądź jutro też jest dzień, jutro znowu wstanie słońce" i jakos mi się lepiej robi. Oczywiście to pomaga tylko w chwilach niewielkiego zwątpnienia, ale zawsze to coś.
Stary 2011-05-10, 20:45   #3923
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
A który to dc? Moze to owu?
20. dzień. Wydaje mi się, że za późno na owulację. Zwykle mam cykle po 28 dni, a owulację w połowie. I w zeszłym tygodniu w środę i czwartek pobolewał mnie brzuch i kłuł jajnik, więc chyba wtedy była
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:56   #3924
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też mam kotka 5-cio letniego Ramzesa. To mieszanka dachowca z Maine Coonem (ze zdecydowaną przewagą genów dachowca )
To ten z awatarka? Ma takie oczy, że normalnie hipnotyzuje nimi Spokojnie mógłby występować w reklamie "sprzedałby"wszystko Mój Fifi myśleliśmy, że też jest pomieszany z Leśnym ale po dokładnej obserwacji wyszło, że z Persem i wet też tak stwierdził. Generalnie jest mi to obojętne, ważne, żeby chwytał za serce charakterem i wyglądem

Cytat:
a stosowalyscie moze testy owulacyjne, (...)Tylko co mam zrobic jezeli moj sen przypada na caly dzien??? jak to sobie dostosowac??
Przykro mi, że teścior negatywny Co do mierzenia tempki, to są różne szkoły. Jedne źródła piszą, że trzeba mierzyć o tej samej porze a gdzie indziej, że jeśli masz taki rytm pracy od dawna, to organizm już się przyzwyczaił i to nie przeszkadza pod warunkiem nieprzerwanego snu 3 godzin bez wstawania nawet do toalety. Co do testów ow. też różnie piszą, że są skuteczne a inni, że nie ale ja osobiście uważam, że są skuteczne i choć zastosowałam przez jeden m-c to pokryły mi się testy z temperaturą i śluzem Możesz je stosować wieczorem, byle nie rano i starać się o tej samej porze, choć ja jak zwykle zmodyfikowałam sobie a że miałam ich dużo z allegro to robiłam nawet 2x dziennie

Cytat:
Bo ja nie mialam nic robionego jeżeli chodzi o hormony. Jedynie w kwietniu morfologię.
A jak tam te rozmowy? Czujesz, że ok? Czy jak? A w ogole to Ty przypadkiem nie robiłaś w jakiś projektach z UE? Bo coś mi się gdzieś w ktorymś poście o oczy obiło, że pisalaś o coś o unii. Co do kotka to piękny jest. Zerknęłam sobie na Twój cykl i powiem Ci, że wygląda obiecująco
Morfologia to dużo za mało Co do rozmów kwalifikacyjnych, to jestem dobrej myśli, ale to dlatego, że jestem wygadana i zawsze robię dobre wrażenie a że było z polecenia to łatwiej mi było. Teraz czekam na szkolenie i się zobaczy czy dam radę, bo to nowość dla mnie i nie mam doświadczenia(call center) Czytałam opinie, że to ciężka i stresogenna praca ale nie nastawiam się negatywnie i chcę spróbować, żeby jakąś konkretną kaskę zarobić a nie tylko tą najniższą krajową, bo to jakiś koszmar jest a nie wypłata
Co do mojego cyklu, to mnie osobiście zmartwił, bo ten spadek po skoku nie wróży nic dobrego Jest to dopiero mój drugi cykl obserwowany i wcześniej było ok. więc z niecierpliwością czekam na @ i na następny, żeby zobaczyć czy mi się coś zaczyna "psuć" czy to było jednorazowe

Cytat:
W poprzednim miesiącu piłam syrop Guajazyl, który wpływa na śluzówkę, w tym miesiącu o nim zapomniałam i jest mega różnica- w zasadzie nie miałam śluzu płodnego i przeoczyłam owu, więc jak któraś ma podobne problemy to polecam, kosztuje grosze a widać różnice.
No tego to nie słyszałam jeszcze znam ten syrop z dzieciństwa i chyba nawet spoko w smaku jest Będe go polecać dalej i sobie gdyby mi sluz zaszwankował

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26839057]
Dziewczyny, mam pytanie. Jesteście bardziej zorientowane w cyklach itd. Co może oznaczać kłucie w podbrzuszu? Od wczoraj mi dokucza, cały czas z lewej strony [/QUOTE]

Spoko, wystarczy, że masz kota na pt. tego wątku, więc się bardzo liczy
Jeśli masz regularne cykle i jesteś już po ow. to... no wiesz, takie bóle występują w początkach ciąży, bo się macica rozciąga ale nie nakręcaj się proszę, bo naprawdę każda z nas jak tylko już pomyśli o staraniach, to nagle cuda nam się dzieją z cyklami i zdarzają nam się objawy typowo ciążowe bez ciąży Spokojnie czekaj na termin @ a do tego czasu dobrze ci radzę zajmij głowę czymś zajmującym choćbyś książki Harlekina miała zacząć czytać nie będziesz się nakręcać i organizm sobie spokojnie będzie funkcjonować a nie świrować Dobra to ja spadam spać, kolejną noc sama, bo moje wyjechało na szkolenia a jak przyjedzie to akurat@ przylezie(całe życie nie proszona)

Stary 2011-05-11, 08:26   #3925
martinka30
Raczkowanie

kathrinaaaaa przykro mi że @ się pojawiła
żeby więcej nie przylazła:pal a:mnie dopadła grypa żolądkowa, w poniedziałek umierałam, wczoraj ledwo żyłam a dziś potwornie boli mnie gardło i kaszlę- nie miałam pojecia że ten wirus też drogi oddechowe atakuje! do południa jestem z synkiem, po południu do pracy chodzę, nie wiem jak dotrwam do weekendu. obym tylko wirusa synkowi nie "sprzedała"!świetne kociaki macie!!!

fasolka

Edytowane przez martinka30
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:29
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:28   #3926
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
To ten z awatarka? Ma takie oczy, że normalnie hipnotyzuje nimi Spokojnie mógłby występować w reklamie "sprzedałby"wszystko Mój Fifi myśleliśmy, że też jest pomieszany z Leśnym ale po dokładnej obserwacji wyszło, że z Persem i wet też tak stwierdził. Generalnie jest mi to obojętne, ważne, żeby chwytał za serce charakterem i wyglądem
Ten w avatarku, to nie mój Wrzucam fotkę Ramzesa. Niestety tylko tą mam przy sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (196,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-05-11, 09:12   #3927
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Ten w avatarku, to nie mój Wrzucam fotkę Ramzesa. Niestety tylko tą mam przy sobie
Cudny Ramzesik. Ja miałm wczoraj problem z netem w domu i fotki swego Filipa nie mogłam wrzucić. Postaram się dziś. Albo zrobie mu jakieś aktualne foto telefonem. Narazie dołączam takie kiedy był jeszcze malutki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg !cid__0_0.jpg (30,0 KB, 12 załadowań)

10 cykl starań
OM 13.08.2011

Edytowane przez Farina
Czas edycji: 2011-05-11 o 09:31
Stary 2011-05-11, 10:23   #3928
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny Ramzesik. Ja miałm wczoraj problem z netem w domu i fotki swego Filipa nie mogłam wrzucić. Postaram się dziś. Albo zrobie mu jakieś aktualne foto telefonem. Narazie dołączam takie kiedy był jeszcze malutki.
Cudny
Stary 2011-05-11, 10:35   #3929
kaskaderka
Rozeznanie

Hej wam. Wstałam dzisiaj z dołem raczej przed okresowym i jak zwykle wszystko jest dla mnie za trudne i bez sensu ale ja już tak mam i właściwie tyle, bo typowego PMS nie posiadam i przynajmniej tyle dobrze Nie mniej fotki Ramzesa i Filipka mnie rozczuliły i cudnie sie na nie patrzy Gdybym mieszkała w domku to na bank miałabym więcej kotów no i oczywiście psa najlepiej Rottwailera Kiedyś tak miałam jak mieszkałam z moim drugim mężem, mieliśmy dwa pieseczki Rottwailerki oczywiście i kupe kotów, oczywiście szczepione przeciwko rozmnażaniu przez weta Żal mi było moich zwierzątek jak odeszłam od palanta ale niestety nie mogłam zabrać ze sobą ani jednego No nic teraz mam nareszcie jednego pchlarza(pieszczotliwie nazywany pomimo braku pcheł ) i nie oddam nikomu Miłego dnia dziewczyny

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Swoją drogą ciekawa jestem gdzie jest nasz kwiatuszek?czy już jest po zabiegu i wogule brakuje ciebie tutaj

Stary 2011-05-11, 11:06   #3930
Blanszor
Rozeznanie

Alamig i Kaskaderka Wasze kocia sa boskie

Kism gratuluje nowego członka rodziny!

Witaj Leisla. Ja używałam testów owulacyjnych i u mnie wynik pozytywny pokrywał się ze śluzem płodnym, ale ja miałam regularne cykle.

Byłam dwa dni u rodziców i Was nie czytałam duuużo było do nadrobienia.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości