|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
jako, że skojarzyłam nazwę castagnus, poszperałam i znalazłam w swojej dokumentacji medycznej sprzed 5lat
Gin mi to zapisał-miałam cystę na jajowodzie i krwawienie co 15dni :/ Nie chce nikogo straszyć, ale po tej "kuracji" krwawienie(czyt. regularny okres) było co 10dni, anemia w pół roku, +10kg i cysta, która urosła na tyle,że mi ją usuwali laparoskopowo. Tyle o mnie. Moja koleżanka natomiast reagowała na niego bardzo dobrze. Miłego wieczoru
|
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Pozostając w temacie kociaków donoszę, że wczoraj staliśmy się posiadaczami słodkiego 4ro tygodniowego biało-czarnego dachowca, więc cała rodzina skacze koło niego i przytula, i karmi, i pociesza
![]() aga_bre, spokojnie, na pewno dotrwasz do wizyty u gina ![]() Witaj soofka |
|
|
|
#3903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś miałam piekny sen, że urodziłam chłopczyka i był taki śliczny. Martwiłam się tylko tym, że nie mam w domu nic, ani łóżeczka, ani wózka. Dosłownie nic . Tulałam go w ramionach. Cudowny sen.
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym sie przywitac z wami wszystkimi
![]() Staramy sie z TZ o dziecko od poczatku grudnia wiec to juz ponad 5 miesiecy a tu dalej nic... niestety mam bardzo niereguralne okresy i ciezko mi okreslic kiedy i czy wogole mam plodne (zastanawia mnie to jakim cudem jeszcze niezaszlam gdyz jak jeszcze sie nie staralam to stosowalismy stosunek przerwany :P ) cala noc mam jakies dziwne mdlosci... po przeanalizowaniu tego co zjadlam to nic takiego specjalnego... mam cicha nadzieje ze to to o czym mysle i marze chociaz cos mi podpowiada ze sie rozczaruje jak zawsze.....pozdrawiam wszystkie starajace sie i oczekujace
|
|
|
|
#3905 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam w ten cudowny słoneczny dzionek
![]() Cytat:
Tobie i nam wszystkim nie wiem czemu to nie sprawiedliwe że tak długo my musimy się starać ale za to i nasza radość z II myślę że będzie niewspółmiernie większa trzymaj się ciepło i dzielnie nie załamuj się a marzenie się na pewno spełni witaj sofka Cytat:
![]() co do koleżanek ja z towarzystwa jako pierwsza wziełam ślub a w tamtym roku nam się sypnęły ślubu i te co takie singielki były właśnie rodzą lub już urodziły a ja dalej walczę.... więc nie patrz na nie bo nim się obejrzysz one już przykładne rodziny będą tworzyć ) a jak Ci się uda to dzidzia przez wszystkie cioteczki będzie rozpieszczana tego Ci życzę i oby się jak najszybciej dzidzia pojawiła i zuch jesteś z tą wytrwałością ja to jednak raptus bo taki ze mnie bzik że ja wszystko szybko muszę wiedzieć ![]() Cytat:
za to trzymam kciuki Cytat:
![]() Cytat:
no to w sobotę czary za fasolinki musimy urządzić ![]() :brzyda l: może tego nam brakuje hehe a serio kociaki to są naprawdę super stworzenia a co do snu kciukasy za szybkie sprawdzenie oby był proroczy i synuś w realnym świecie szybko zawitał ![]() Cytat:
niech się zdrowo chowa podrap ją o de mnie za uszkiem i foto załacz ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby @ się nie pojawiła no a ja dzisiaj kolejne badania i popołudniu do gin byłam u rodzinnego wczoraj to się wzięli za mnie dostałam skierowanie do endokrynologa rodziny jak usłyszała ze staram się o dzidzię i nic a hormony są jakie są to skierowanie na pilne dał no pełna parą wzięłam się za siebie i mam nadzieję na szybkie rezultaty ![]() pozdrawiam słonecznie i cieplutko z nad mazurskich jeziorek
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() Edytowane przez margo_78 Czas edycji: 2011-05-10 o 10:39 |
|||||||
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, główka do góry ![]() My zaczynamy starania w następnym cyklu. Muszę tylko wywołać @ luteiną. Strasznie boję się, że nie będę mogła zajść w ciążę. Mam PCO, nie mam @ bez wywołania, a co dopiero mówić o owu. Niby badania hormonalne ok - troszkę tylko za wysoka prolaktyna po teście ale nieznacznie. Myślę, że nie raz będę potrzebowała żebyście mnie "zbierały z podłogi"
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
trzymaj się ciepło
a co to gin powiedz że się staracie niech sprawdzi czy wszystko ok niech da skierowanie na badania w celu sprawdzenia, przecież nawet przygotowując się do ciąży można badania robić może od razu zastanowić się nad szczepieniami niech doradzi co i jak tylko musisz mieć zaufanego gin uszy do góry na pewno się niedługo uda
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3908 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Wczoraj miałam zawalony dzień, rozmowy kwalifikacyjne i nie tylko.Zaczęłam was czytać późno wieczorem ale mnie zmogło. AgaMili - nie zapeszając, bo kreseczka słabiutka jeszcze ale mocno, mocno trzymam kciuki za jej pogrubianie się i szczęśliwe piękne 9 m-cy : Cytat:
Fotki na dole mego jak zwykle długiego postu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Starałam się ratować to małżeństwo i nawet mój się zmienił jak się dowiedział, że ktoś się mną zainteresował ale prawda jest taka, że charakteru człowieka nie zmienisz i jeśli zakochujemy się w facecie zamknietym uczuciowo dla którego trzymanie się za rekę na spacerze lub powiedzenie "kocham cię "jest ogromnym wysiłkiem to....mamy dwa wyjścia: albo to zaakceptować albo zmienić.... ja wybrałam tą drugą opcję i nie żałuje, bo wiem od córki, że on dopiero teraz( po 17 latach) nauczył się mówić jej, że ją kocha.... aż takiej cierpliwości bym nie miała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyszło potem, że dobrze się stało no ale fakt, że do końca cyklu miałam focha za to co mi zrobił Pisz co tam na USG wyszło, może jeszcze nie pękło?Witaj Cytat:
Raczej nie natknęłam się na negatywne opinie na jego temat, co najwyżej nie zadziałał.Cytat:
i zyczę dużo cierpliwości i konsekwencji, pamiętaj, że kota też można paru żeczy nauczyć tylko trzeba zaznaczyć granicę i się ich trzymać a nie, bo on jest jeszcze taki malutki - taka moja dobra rada, bo na kotach to ja "zęby zjadłam" Cytat:
ale jakby nie wyszło, to zachęcam do prowadzenia wykresu i mierzenia tempki. Jeżeli po dwóch m-ch nic nie będzie wychodziło a wykresy będą w porządku, to do gina po skierowanie na badanie TŻ , bo często niestety w dzisiejszych czasach nasi panowie mają słabe żołnierzyki ![]() Kochana przykro mi, tak wyglądało u ciebie, że wsio ok Idź do gina i skłam, że sie staracie już rok i zaczęłaś się w końcu zastanawiać co się dzieje.Niestety musisz skłamać, bo inaczej najprawdopodobniej każe ci czekać do tego roku więc sądze, że na wszelki wypadek nie wrato ryzykować.Zrobisz oczywiście ak będziesz chciała ale są szanse, ze już wyśle cię na badania.Postaraj się o skierowanie na badanie nasienia, bo to proste i niedrogie badanie i chyba warto od tego zacząć. Naprawde dziewczyny bardzo dużo staraczki piszą, że to ich faceci maja słabe Żołnierzyki i straciły dużo czasu i kasy na doszukiwanie się problemów u siebie. Trzeba obalić stereotyp, że jak para nie ma dzieci to dlatego ,że kobieta ma problem a nie TŻ Życzę miłego dnia i wklejam fotkę mojego lwa salonowego
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
kaskaderko lefik cudny
a faktycznie w strzyżonej fryzurce wyglądał by dość fantazyjnie :d
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam wczoraj twój post na innym wątku i miałam nadzieję, że to krwawienie to minie i będzie oznaczać implantacje kaskaderka cudny koteczek . Ale z nas kociarymargo_78 Białystom też pełen słoneczka, tylko w pracy trzeba siedzieć. Niestety
|
|
#3911 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziwczynki
Cytat:
![]() Katrhrinko, ja idąc do lekarza po 5 miesiącach nieudanych starań otrzmałam przykaz robienia wykresów i przyjścia po roku , na ostatnie 2 cykle miałam Luteine tak na zaś- bo nie zaszkodzi a może pomóc. Dopiero teraz jak mija rok i przyszłam z wykresem gin powiedziała mi że nie bedzie mi robić na razie żadnych badań bo z wyresu widać że mam niedomoge lutealną i same tabletki mam brać przez 3 miesiące i jak wtedy nie bedzie efektu to zrobi mi monitornig. Ale ja się uparłam i latam na USG żeby wiedzieć jak rośnie pęcherzyk i kiedy mam działać. Niestety w tym miesiącu sprawa przez Tż się skomplikowała i tak też miną rok starań... Także do lekarza z wykresami i kłam jak pisała kaskaderka, że to już rok. Wiem co przeżywasz myślami jestem z TobąZbieranie z podłogi to nasza specjalność ![]() Cytat:
Pięknie zakończyłam rok starań Jeszcze to do mnie nie dotarło, jak dotrze to oderaguje jak kathrinaaaaa, na razie jestem zawieszona- totalna stagnacja. kaskaderko kotka masz przepięknego- namawiam Tż na Main Coona albo Norweskiego Leśnego ale puki co nie chce dać za wygraną bo twierdzi że nie będzie po nim sprzątał za mnie- co jest możlwie
http://www.suwaczek.pl/cache/1c99c31390.png 29.08.2012 -IUI nr1. 25.10.2012 - IUI nr 2 24.11.2012 - IUI nr 3 18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @ Edytowane przez ziebulka Czas edycji: 2011-05-10 o 13:03 |
||
|
|
|
#3912 | |
|
Rozeznanie
|
a co do badania TŻ to przynajmniej u nas było to tak TŻ musiał w domu do pojeminiczka (takiego jak na mocz co kupuje się w aptece) z samego rana zapakować swój legion żołnierzyków i jak najszybciej ma sie na to ok 15 min dowieść do laboratorium w niektórych laboratoriach są specjalne pomieszczenia gdzie TŻ może uzupełnić pojemniczek .. ważne jest aby badanie przeprowadzać po 4-5 dniowej wstrzemięźliwości oddaje do lab i czeka na wyniki u nas jak się w szpitalu robi wyniki są tego samego dnia w zwykłym lab następnego dnia powinny być .... Cytat:
a teraz w rodzinne Ełckie strony mnie znów zagoniło
|
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
wkleję Ci treść maila który dostałam od kolegi (miał badanie nasienia):
" Badanie jest proste dla Tż-ta- idzie i mówi, ze chciałby sprawdzić czy może mieć dzidziusia i dziewczyna da mu kubek z zatyczką i powie co i jak. Warunki bdb. intymne, gazetki jak ktoś nie ma fantazji... i do dzieła. Potem człowiek jakoś taki mniej nerwowy czy coś ha ha. Czeka się na wynik parę dni(w tym samym tygodniu). Taka potem wychodzi statystyka jak przy pracy dyplomowej z wykresami itd. No, ale przynajmniej wiadomo by było kogo trzeba leczyć.!?? "Więc miło łatwo i przyjemnie
http://www.suwaczek.pl/cache/1c99c31390.png 29.08.2012 -IUI nr1. 25.10.2012 - IUI nr 2 24.11.2012 - IUI nr 3 18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @ Edytowane przez ziebulka Czas edycji: 2011-05-10 o 13:27 |
|
|
|
#3914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz może kto daje skierowanie na badanie nasienia? Ginekolog? Dobra to i ja sie przyznam, że mam w domu dwie roczne kotki. Są znajdami, którym ktoś otruł matkę, więc wzięłam ja jak były zupełnie malutkie i jeszcze smoka dostawały u mnie. Przecudowne są |
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego dla kobiet nie ma takich przyjemnych badań jak dla meżczyzn?
![]() Ja też mam kotka 5-cio letniego Ramzesa. To mieszanka dachowca z Maine Coonem (ze zdecydowaną przewagą genów dachowca |
|
|
|
#3916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, ale nadal Was troszkę podczytuję i za wszystkie.
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
no zrobilam test i niestety negatywny.....
a stosowalyscie moze testy owulacyjne, gdyz u mnie mierzenie temperatury nic nie da gdyz raz pracuje w nocy raz w dzien i niestety mierzenie o tej samej porze rano jest nierealne. O ile wiem testy wykonuje sie w ciagu dnia gdyz poziom LH rosnie w ciagu dnia. Tylko co mam zrobic jezeli moj sen przypada na caly dzien??? jak to sobie dostosowac?? |
|
|
|
#3919 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyno Ty sie nam tutaj nie zalamuj. Ginowi nakłam. Za darmo nie placisz na nfz i inne tego typu rzeczy niech pomagają. Ja w poniedzialek pojdę do gin i też nie wiem czy go nie okłamię. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisaij w pracy mialam full roboty. Nawet nie zdążylam nic zjeść. Sloneczko świeci więc wyskakuję czcić je wytrwale i pracować na zmarszczki,jak ja kocham opaleniznę Do przeczytania wieczorem
|
|
#3920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja koleżnka zaszła w ciąże jak przestała chodzić do pracy na 3 zmiany właśnie takie które rozwalały cały dobowy rytm, wcześniej lekarz się jej zapytał "Jak Pani chce zajść w ciąże w ten sposób funkcjonując?!" w badaniach wyszła podwyższona prolaktyna i po zmianie takiego trybu, spadła i ona zaszła Tak czy siak życze powodzenia w starnakach i jak najbardziej polecam testy. W poprzednim miesiącu piłam syrop Guajazyl, który wpływa na śluzówkę, w tym miesiącu o nim zapomniałam i jest mega różnica- w zasadzie nie miałam śluzu płodnego i przeoczyłam owu, więc jak któraś ma podobne problemy to polecam, kosztuje grosze a widać różnice.
|
|
#3921 | |
|
Konto usunięte
|
Przykro mi, ale nie załamuj się
Cytat:
![]() Czy tylko ja w tym wątku nie mam kota? Ale miałam kiedyś, liczy się? ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Jesteście bardziej zorientowane w cyklach itd. Co może oznaczać kłucie w podbrzuszu? Od wczoraj mi dokucza, cały czas z lewej strony
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26839057]
Czy tylko ja w tym wątku nie mam kota? Ale miałam kiedyś, liczy się? ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Jesteście bardziej zorientowane w cyklach itd. Co może oznaczać kłucie w podbrzuszu? Od wczoraj mi dokucza, cały czas z lewej strony [/QUOTE]Ja też nie mam kota. Miałam kiedyś psa no i na ogródku mojej babci byl taki kotek, ktorym się opiekowalam mruczek się nazywał, zwykły dachowiec ale kochany byl. A który to dc? Moze to owu? Cytat:
|
|
#3923 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3924 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Fifi myśleliśmy, że też jest pomieszany z Leśnym ale po dokładnej obserwacji wyszło, że z Persem i wet też tak stwierdził. Generalnie jest mi to obojętne, ważne, żeby chwytał za serce charakterem i wyglądem![]() Cytat:
Możesz je stosować wieczorem, byle nie rano i starać się o tej samej porze, choć ja jak zwykle zmodyfikowałam sobie a że miałam ich dużo z allegro to robiłam nawet 2x dziennie ![]() Cytat:
a że było z polecenia to łatwiej mi było. Teraz czekam na szkolenie i się zobaczy czy dam radę, bo to nowość dla mnie i nie mam doświadczenia(call center) Czytałam opinie, że to ciężka i stresogenna praca ale nie nastawiam się negatywnie i chcę spróbować, żeby jakąś konkretną kaskę zarobić a nie tylko tą najniższą krajową, bo to jakiś koszmar jest a nie wypłata Co do mojego cyklu, to mnie osobiście zmartwił, bo ten spadek po skoku nie wróży nic dobrego Cytat:
No tego to nie słyszałam jeszcze znam ten syrop z dzieciństwa i chyba nawet spoko w smaku jest Będe go polecać dalej i sobie gdyby mi sluz zaszwankował ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26839057] Czy tylko ja w tym wątku nie mam kota? Ale miałam kiedyś, liczy się? ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Jesteście bardziej zorientowane w cyklach itd. Co może oznaczać kłucie w podbrzuszu? Od wczoraj mi dokucza, cały czas z lewej strony [/QUOTE]Spoko, wystarczy, że masz kota na pt. tego wątku, więc się bardzo liczy ![]() Jeśli masz regularne cykle i jesteś już po ow. to... no wiesz, takie bóle występują w początkach ciąży, bo się macica rozciąga ale nie nakręcaj się proszę, bo naprawdę każda z nas jak tylko już pomyśli o staraniach, to nagle cuda nam się dzieją z cyklami i zdarzają nam się objawy typowo ciążowe bez ciąży Spokojnie czekaj na termin @ a do tego czasu dobrze ci radzę zajmij głowę czymś zajmującym choćbyś książki Harlekina miała zacząć czytać nie będziesz się nakręcać i organizm sobie spokojnie będzie funkcjonować a nie świrować
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
kathrinaaaaa przykro mi że @ się pojawiła
żeby więcej nie przylazła ![]() :pal a:mnie dopadła grypa żolądkowa, w poniedziałek umierałam, wczoraj ledwo żyłam a dziś potwornie boli mnie gardło i kaszlę- nie miałam pojecia że ten wirus też drogi oddechowe atakuje! do południa jestem z synkiem, po południu do pracy chodzę, nie wiem jak dotrwam do weekendu. obym tylko wirusa synkowi nie "sprzedała"!świetne kociaki macie!!!
Edytowane przez martinka30 Czas edycji: 2011-05-11 o 08:29 |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucam fotkę Ramzesa. Niestety tylko tą mam przy sobie
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Narazie dołączam takie kiedy był jeszcze malutki.
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-05-11 o 09:31 |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Hej wam. Wstałam dzisiaj z dołem raczej przed okresowym i jak zwykle wszystko jest dla mnie za trudne i bez sensu
ale ja już tak mam i właściwie tyle, bo typowego PMS nie posiadam i przynajmniej tyle dobrze Kiedyś tak miałam jak mieszkałam z moim drugim mężem, mieliśmy dwa pieseczki Rottwailerki oczywiście i kupe kotów, oczywiście szczepione przeciwko rozmnażaniu przez weta Żal mi było moich zwierzątek jak odeszłam od palanta ale niestety nie mogłam zabrać ze sobą ani jednego No nic teraz mam nareszcie jednego pchlarza(pieszczotliwie nazywany pomimo braku pcheł ) i nie oddam nikomu Miłego dnia dziewczyny ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Swoją drogą ciekawa jestem gdzie jest nasz kwiatuszek?czy już jest po zabiegu i wogule brakuje ciebie tutaj
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
Alamig i Kaskaderka Wasze kocia sa boskie
![]() Kism gratuluje nowego członka rodziny! ![]() Witaj Leisla. Ja używałam testów owulacyjnych i u mnie wynik pozytywny pokrywał się ze śluzem płodnym, ale ja miałam regularne cykle. Byłam dwa dni u rodziców i Was nie czytałam duuużo było do nadrobienia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

Gin mi to zapisał-miałam cystę na jajowodzie i krwawienie co 15dni :/ Nie chce nikogo straszyć, ale po tej "kuracji" krwawienie(czyt. regularny okres) było co 10dni, anemia w pół roku, +10kg i cysta, która urosła na tyle,że mi ją usuwali laparoskopowo. Tyle o mnie. Moja koleżanka natomiast reagowała na niego bardzo dobrze. Miłego wieczoru 

po pozostałych dwóch rewelacji się nie spodziewam. 
I musze sie Wam pochwalić, bo jak się zapisala do gin to kusilo mnie żeby kupić dzisiaj test i się sprawdzić, ale tego nie zrobiłam i normalnie aż sama się dziwie swojemy samozaparciu.
) a jak Ci się uda to dzidzia przez wszystkie cioteczki będzie rozpieszczana
Ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Tylko czemu to akurat mój musiał być inny...

aż takiej cierpliwości bym nie miała
Wyszło potem, że dobrze się stało no ale fakt, że do końca cyklu miałam focha za to co mi zrobił
Raczej nie natknęłam się na negatywne opinie na jego temat, co najwyżej nie zadziałał.
i zyczę dużo cierpliwości i konsekwencji, pamiętaj, że kota też można paru żeczy nauczyć tylko trzeba zaznaczyć granicę i się ich trzymać a nie, bo on jest jeszcze taki malutki
ale jakby nie wyszło, to zachęcam do prowadzenia wykresu i mierzenia tempki. Jeżeli po dwóch m-ch nic nie będzie wychodziło a wykresy będą w porządku, to do gina po skierowanie na badanie TŻ , bo często niestety w dzisiejszych czasach nasi panowie mają słabe żołnierzyki