|
|
#542 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
witam sie i nadrabiam
![]() Cytat:
ja tez jestem z 13 za załatwione sprawy![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;26827247] od 10 dni jestem już żoną Moja relacja W sobotę rano wstałam o 7.00 trochę pokręciłam się po domu, zjadłam małe śniadanie i pojechałam na 9.00 do fryzjera. Tam fryzjerka zrobiła mi szybko włosy, bo w ciągu godziny byłam gotowa, wyszły jej świetnie, po fryzurze razem z mamą poszłam na makijaż. Makijażystka też w miarę szybko się uwinęła i na 11.00 byłyśmy gotowe. Stresu nie miałam wogóle, przed przyjazdem do domu wstąpiłam jeszcze na chwilę do apteki po niezbędne leki. Wróciłyśmy do domu i do 15.00 szwendałam się po domu, to zmieniłam pościel, trochę posprzątałam. O 15 zaczęli zjeżdżać się goście, najpierw przyjechali znajomi taty, następnie chrzestny z rodziną (w tym moją świadkową). Z tego wszystkiego okazało się, że nie zrobiliśmy balonu, który miał pęknąć na pierwszym tańcu, ale szybko ze świadkową się z nim uporałyśmy. przed 16.00 przyjechał K, moją wymarzoną limuzyną ,dostałam piękny bukiet z białych frezji i czerwonych róż ( identyczny jaki miała moja mam do ślubu, mama jak go zobaczyła to strasznie była szczęśliwa ), po przywitaniu się i gości poszłam ze świadkową zakładać suknię. K pokazałam się dopiero jak byłam całkowicie gotowa i mówię wam jeszcze nigdy nie widziałam takie miny u niego , był w szoku aż się w pierwszym odruchu cofną. Później cały czas mówił mi, jak pięknie wyglądamNastępnie było błogosławieństwo, mojej mamie troszkę załamał się głos ale było ok, ni i pojechaliśmy do kościoła. W kościele czekała nas miła niespodzianka, ponieważ okazało się, że ślub da nam ksiądz o którego prosiliśmy, a na próbie mówił, że jednak nie da rady nam go dać i będzie wikary. Proboszcz wyszedł po nas i dumnym krokiem ruszyliśmy do ołtarza, K był bardzo zestresowany, a ja jak nigdy byłam bardzo spokojna. Rozpoczęła się msza, ksiądz powiedziała piękne kazanie, o tym że bierzemy w wyjątkowym dniu ślub, że papież będzie nas miał zawsze w opiece, wtedy łezka zakręciła mi się w oku, ponieważ papież zawsze przeplatał się w moim życiu w jakiś szczególny sposób. Podczas przysięgi cały czas się uśmiechałam i patrzyłam Kochanemu w oczy, ale on był tak ze sterowany, że bałam się żeby się nie przewrócił bo strasznie zbladł. Po mszy jak mieliśmy wychodzić zrobiło się małe zamieszanie, bo nie wiedziałam z której strony mam iść młodego, aż wkońcu w akcie desperaci ustałam za K i powiedziałam do mamy na cały głos ,,mamo, z której strony ja mam iść'' . Po wyjściu z kościoła zaczęto składać nam życzenia, jeszcze w życiu nie usłyszałam tylu miłych słów, wszyscy mówili jak pięknie wyglądamy. Po życzeniach pojechaliśmy na salę, czekali tam już rodzice, z chlebem i kieliszkami. K przeniósł mnie przez próg, odśpiewano nam sto lat i zostało podane pierwsze danie. Na pierwszy taniec mieliśmy ,,zakochani'' Kukulskiej. I zaczęła się zabawa. W między czasie rodzice zrobili nam niespodziankę, był pokaz sztucznych ogni, następnie został wprowadzony na salę prosiak z kaszą, po 24 były oczepiny bardzo krótkie, bo tylko 3 zabawy ale wszyscy się strasznie uśmieli. Po oczepinach zbieraliśmy na wózek , a potem były podziękowania dla rodziców. Były one w formie pasowania, rodzice dostali od nas dyplomy, kwiaty i kroniki rodzinne. Po wszystkich niespodziankach zaczęła się dalsza zabawa, trwała do 5. Goście wychodzili zadowolenia, wiele osób powiedziało nam, że było to najlepsze wesele na jakim byli. Każdy wychodząc dostał po pudełeczku z ciastem. O 7 byliśmy z K już w łóżkach na poranku poślubnymGości było około 180 osób, dopisali co do jednego, pogoda udała nam się tego dnia idealna. Mogę szczerze powiedzieć, że był to mój najidealniejszy i najwspanialszy dzień w życiu, wszystko się udało tak jak miało być. W końcu po 5,5 roku jestem żoną mojego Skarba i jestem naprawdę szczęśliwa Następnego dnia były poprawiny, zaczęły się o 14 a skończyły o 24. Chociaż my z K uciekliśmy już o 22, bo nie dawaliśmy rady[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie zawsze moze byc gorzejCytat:
mam nadzieje ze bedzie pogoda bo beda piekne widokiCytat:
![]() ![]() Cytat:
bradzo oryginalny, ale nie w moim stylu |
|||||||
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wczoraj zasnęłam, że nawet dobranoc wam nie powiedziałam ;/ ehhhh Byłam w UP kolejka taka, że nie pytałam o te roboty pub. ale mam skierowanie do lekarza na badania i pani mnie uświadomiła, że staż najprawdopodobniej od czerwca Zabić to mało....Tylko idź z kimś, bo jeden kupon= jedna osoba
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
został miesiac |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
150 ddś
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze kurcze... czas leci nieubłaganie
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja bym dziś miała do ślubu 87 dni... i ślub najwcześniej na wątku bo o 11 :00 |
|
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
Nie pochwaliłam się :P Dziś mam wolne i będę się byczyć w domu :P Pójdę się troszkę poopalać - jak się robotnicy zmyją z ogrodu :P
|
#549 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
nadrabiam...
no tak to juz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tez musze to pozałatwiac ale nie mam jakos motywacji...Cytat:
![]() Cytat:
tylko i tak mu wszytko w brzuch idzie....Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
dziś dokładnie................
6 miesiecy do ślubu !!!!! a tak w ogóle cześć dziewczyny !
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
elfka maria karo
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;26827247]Cześć w nowym wątku
od 10 dni jestem już żoną Moja relacja W sobotę rano wstałam o 7.00 trochę pokręciłam się po domu, zjadłam małe śniadanie i pojechałam na 9.00 do fryzjera. Tam fryzjerka zrobiła mi szybko włosy, bo w ciągu godziny byłam gotowa, wyszły jej świetnie, po fryzurze razem z mamą poszłam na makijaż. Makijażystka też w miarę szybko się uwinęła i na 11.00 byłyśmy gotowe. Stresu nie miałam wogóle, przed przyjazdem do domu wstąpiłam jeszcze na chwilę do apteki po niezbędne leki. Wróciłyśmy do domu i do 15.00 szwendałam się po domu, to zmieniłam pościel, trochę posprzątałam. O 15 zaczęli zjeżdżać się goście, najpierw przyjechali znajomi taty, następnie chrzestny z rodziną (w tym moją świadkową). Z tego wszystkiego okazało się, że nie zrobiliśmy balonu, który miał pęknąć na pierwszym tańcu, ale szybko ze świadkową się z nim uporałyśmy. przed 16.00 przyjechał K, moją wymarzoną limuzyną ,dostałam piękny bukiet z białych frezji i czerwonych róż ( identyczny jaki miała moja mam do ślubu, mama jak go zobaczyła to strasznie była szczęśliwa ), po przywitaniu się i gości poszłam ze świadkową zakładać suknię. K pokazałam się dopiero jak byłam całkowicie gotowa i mówię wam jeszcze nigdy nie widziałam takie miny u niego , był w szoku aż się w pierwszym odruchu cofną. Później cały czas mówił mi, jak pięknie wyglądam Następnie było błogosławieństwo, mojej mamie troszkę załamał się głos ale było ok, ni i pojechaliśmy do kościoła. W kościele czekała nas miła niespodzianka, ponieważ okazało się, że ślub da nam ksiądz o którego prosiliśmy, a na próbie mówił, że jednak nie da rady nam go dać i będzie wikary. Proboszcz wyszedł po nas i dumnym krokiem ruszyliśmy do ołtarza, K był bardzo zestresowany, a ja jak nigdy byłam bardzo spokojna. Rozpoczęła się msza, ksiądz powiedziała piękne kazanie, o tym że bierzemy w wyjątkowym dniu ślub, że papież będzie nas miał zawsze w opiece, wtedy łezka zakręciła mi się w oku, ponieważ papież zawsze przeplatał się w moim życiu w jakiś szczególny sposób. Podczas przysięgi cały czas się uśmiechałam i patrzyłam Kochanemu w oczy, ale on był tak ze sterowany, że bałam się żeby się nie przewrócił bo strasznie zbladł. Po mszy jak mieliśmy wychodzić zrobiło się małe zamieszanie, bo nie wiedziałam z której strony mam iść młodego, aż wkońcu w akcie desperaci ustałam za K i powiedziałam do mamy na cały głos ,,mamo, z której strony ja mam iść'' . Po wyjściu z kościoła zaczęto składać nam życzenia, jeszcze w życiu nie usłyszałam tylu miłych słów, wszyscy mówili jak pięknie wyglądamy. Po życzeniach pojechaliśmy na salę, czekali tam już rodzice, z chlebem i kieliszkami. K przeniósł mnie przez próg, odśpiewano nam sto lat i zostało podane pierwsze danie. Na pierwszy taniec mieliśmy ,,zakochani'' Kukulskiej. I zaczęła się zabawa. W między czasie rodzice zrobili nam niespodziankę, był pokaz sztucznych ogni, następnie został wprowadzony na salę prosiak z kaszą, po 24 były oczepiny bardzo krótkie, bo tylko 3 zabawy ale wszyscy się strasznie uśmieli. Po oczepinach zbieraliśmy na wózek , a potem były podziękowania dla rodziców. Były one w formie pasowania, rodzice dostali od nas dyplomy, kwiaty i kroniki rodzinne. Po wszystkich niespodziankach zaczęła się dalsza zabawa, trwała do 5. Goście wychodzili zadowolenia, wiele osób powiedziało nam, że było to najlepsze wesele na jakim byli. Każdy wychodząc dostał po pudełeczku z ciastem. O 7 byliśmy z K już w łóżkach na poranku poślubnym Gości było około 180 osób, dopisali co do jednego, pogoda udała nam się tego dnia idealna. Mogę szczerze powiedzieć, że był to mój najidealniejszy i najwspanialszy dzień w życiu, wszystko się udało tak jak miało być. W końcu po 5,5 roku jestem żoną mojego Skarba i jestem naprawdę szczęśliwa Następnego dnia były poprawiny, zaczęły się o 14 a skończyły o 24. Chociaż my z K uciekliśmy już o 22, bo nie dawaliśmy rady [/QUOTE] Gratulacje! super relacja póki co ok, tyle, że dzisiaj się stresuję, bo idę się zobaczyć z sukmaną :P ej... nie zostawiłaś mi kawałka? <foch z przytupem> Cytat:
![]() u nas nie chodzą z koszyczkiem. koszyk jest wystawiany i to ludzie do koszyczka chodzą. ja wezmę kasę od A - choć pewnie sama mu ją dam, bo nie mam kieszeni
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam tylko jedną przymiarkę dwa tygodnie przed slubem a tydzien później odbniór !!!
Cytat:
|
|
#554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze może się spodoba![]() http://www.kieliszkislubne.pl/p/34/8...-i-wesele.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwalę się na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I za pogodę ![]() My na dniach pójdziemy zamawiaćWiem, wiem Pójdę z TŻtem![]() ![]() Cytat:
![]() Przekaże mu tego focha ![]() WITAM WAS
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#556 | ||||||
|
Zadomowienie
|
ostatnia czesc nadrabiania...
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Elfka86;26843912]Tak źle i tak niedobrze dobrze, że chociaż klaty nie mam płaskiej, bo tak to załamka totalna O to ja się kiszę QUOTE] Cytat:
z rana bedzie stresikCytat:
u mnie trwa 40-50 min wiec chyba bedziesz pierwsza![]() ![]() szybko zleci![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#558 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie juz nie moge doczekac pierwszej przymiarki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez chcialam kamienie w obraczce i tez mam i za nic bym zdania nie zmienila
|
||||
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończył mi się mój bułgarski krem do twarzy z dzikiej róży
Tak go lubiałam
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
a tak wogole bylam wczoraj u krawcowej z moja sukienka i od pazdziernika znowu ja przymierzylam i cudnie sie w niej czułam
Krawcowa poprawi mi zeby sukienka lepiej lezała w buscie i powiedziałą ze nie ma problemu pod koniec maja jade na przymiarke![]()
Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2011-05-11 o 10:26 |
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jest straszna ale to jest dłuuuuuuuuuuga historia ![]() Musiałbyś nadrobić z 10 poprzednich części
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jaka nam pogoda trafi profilaktycznie rozglądam się za bialy parasolem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ładnie to wygląda
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak taki efekt osiągne to bedzie bomba ![]()
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
ale miałyście wczoraj fajną konwersację nt. "paskodupia" <o tak się dowartościowałam >
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze ich nie mam
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

ja tez jestem z 13
za załatwione sprawy
A twoje są ślicznie ścięte na brzegach
Zabić to mało....

i jakoś (zupełnie inaczej niż zwykle) brak zapału do tego wszystkiego. Mam tyle rzeczy na głowie związanych z własnym ślubem, że wieczór E. zszedł jakoś na dalszy plan i martwię się, że ona liczy na coś super extra a ja się nie wyrobię z przygotowaniami. Najgorsze jest to, że nie będziemy miały go w naszym mieście tylko musimy jechać do Warszawy...

27go-na 2 tygodnie przed slubem 
i w ogóle ochy i achy, a teraz trochę żałują, że dłużej nie poczekali, bo wszystko trzeba z myślą o dziecku robić - auto, wakacje, praca itd. ale to ich nie powstrzymuje przed wmawianiem mi że mój czas już mija