|
|
#271 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Intercyza
Cytat:
), w którym pytałaś o radę na teściową. Obraz związku jaki planowałaś sformalizować (ze względu na tykający zegar biologiczny i chęć płodzenia dzieciaka) wyłonił się dość ponury. Wzięłaś sobie chłopa maminsynka, któremu mamusia kupiła wszystko (łącznie z mieszkaniem, z tego co pamiętam), a swoje plany co do małżeństwa skwitowałaś jakoś w ten deseń "wezmę już ten ślub i trudno".Na twoim miejscu, z takim partnerem u boku, to ja bym po zakupy do polomarketu nie poszła, a co dopiero do USC. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-11 o 10:32 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#272 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Gdybym była z jakimś facetem, który po np. 5 latach małżeństwa okazałby się świnią i zdecydowałabym się na rozwód - nie rozpaczałabym, że nie mamy rozdzielności majątkowej. Dlaczego? Dlatego, że to, co wypracowałam sama, przed małżeństwem - zostaje moje. A to, co zostało wypracowane w trakcie trwania małżeństwa, jest moje i mojego małżonka. W trakcie małżeństwa razem na różne dobra pracowaliśmy, więc przy rozwodzie dzielimy się nimi. Pół na pół, jeżeli jest rozwód bez orzekania o winie, albo w innych proporcjach jeśli to np. ja jestem pokrzywdzona, a mąż winien rozpadu małżeństwa. Tym niemniej, nawet jeśli mąż jest winien rozpadu małżeństwa, część dóbr, na które wspólnie z nim pracowałam, zwyczajnie mu się należy. Byle żeby była to odpowiednio mniejsza część dóbr, od tej części, którą ja dostaję (ja, jako strona pokrzywdzona).
|
|
|
#273 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYC MOZE zalezy to od ludzi jacy sa... i zalezy w jaki sposob koncza zwiazek ![]() ja wiem ze przed malzenstwem jest tylko i wylacznie moje ale w trakcie tez przeciez za swoje bym kupowal i przede wszystkim mial nadal za co zyc swoim postem nawiazalem do sytuacji w ktorej kobieta jest zmija i poluje na kase z kolei Ty napisalas post jako kobieta ktora mysle nie jest zolza czy zmija tylko wlasnie bywaja sytuacje ze jakas osoba chce niewspolmiernie wiecej niz faktycznie na to zasluguje
|
|
|
|
|
|
#275 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo 3 dzieci,tego,ze mama przez kilka lat była z nami w domu,a tata prowadził własna dzialnosc,mimo tego,ze nie zawierali intercyzy ,nikt nikogo nie "puscil w skarpetkach". Oboje mimo tego,ze nie chceli byc razem,potrafili miec do siebie zwykły ludzki szacunek. Jesli ktoś jest wyzyskiwaczem,cwaniakiem, to i w malzenstwie to wyjdzie z czasem. A jesli człowiek wie,z kim się wiąże,to nie musi sie zabezpieczać. I nie,nie uwierzę,że ludzie się w małżeństwie zmieniają
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu jesli kobieta miala wobec mnie wieksze roszczenia niz jej sie nalezy wtedy bym sie klocil i najzwyczajniej w swiecie walczyl - a nie dobrowolnie oddawal
|
|
|
|
|
|
#278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Więcej wiary w ludzi i swoje umiejętności wyboru właściwej partnerki. |
|
|
|
|
|
#279 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A jeśli rozwód będzie z orzeczeniem o jego winie, to ewentualnie może powalczę o alimenty dla siebie (bo dla dzieci to oczywiste). Ot, tyle.
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz w taki sposob jakby TYLKO ODE MNIE zalezalo jak bede mial w zyciu prawda jest taka ze ludzie sie zmieniaja czasami na gorsze i nie zakladam ze zmije (nie wszystkie) chcac zwiazku to wiadomo ze ryzykuje BYC MOZE zlym wyborem ktory moze mnie kosztowac w przyszlosci duzo nerwow itp rownie dobrze moge wyjsc z domu i zginac w jednym i drugim nigdy nic nie wiadomo widzisz Ciebie nie znam wiec nie powiem ze jestes zmija czy inna po prostu nazywam nimi takie kobiety ktore faktycznie wg mnie sa i na ktorych mialem okazje sie przejechac no i nie zaprzeczam panowie tez poluja na majatki ale to maly ulamek.
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zdziwiłbyś się jak duży.
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie spotkałam nikogo,kto polowałby na czyjś majątek. No,chyba,ze w jakichś brazylisjkich tasiemcach ![]() Według mnie ludzie w pewnych kwestiach się nie zmieniają.Jesli ktoś ma naturę roszczeniowej pijawki to ma ją zawsze.
|
|
|
#283 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Śmiem jednak twierdzić, że 99% tych niby "odmienionych" to zmiana złudna. Jest to po prostu odkrycie - po bliższym i lepszym poznaniu, jaka ta druga osoba była naprawdę. Ludzie po prostu sankcjonują prawnie słabe związki z osobami, których nie zdążyły poznać w różnych sytuacjach życiowych, gubi ich często (zwłaszcza kobiety) magiczne myślenie pt. małżeństwo to jest coś lepszego, wartościowszego od "zwykłego" chodzenia, czy od życia bez ślubu, że po ślubie to się zmieni i odmieni na lepsze, że to wyższy "poziom" wtajemniczenia i relacji w związku. Prawda jest taka, że cudów nie ma i albo sie ma z takim myśleniem szczęście i faktycznie trafi na dobrego, uczciwego człowieka, albo trafi się na takiego, co tylko ładnie udawał przez 3 lata randkowania.Niestety, miłość miłością ale myśleć też trzeba - co jak dla mnie nie oznacza, cynicznego obstawiania się papierami na wszelki wypadek. Trzeba po prostu wiedzieć z kim ma się do czynienia. Do reszty się nie odniosę, bo to stara śpiewka w twoim stylu
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-11 o 12:00 |
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej pasuje tutaj "byc z kims dla kasy" w sensie materialista/ka
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą -głupi jest taki człowiek,co sobie zycie dla kasy marnuje. A materialistą trochę jest każdy,nie czarujmy się
|
|
|
#286 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A jeśli będzie leżał na pleckach i korzystał, to będę to widziała i tych dóbr wspólnych, zapisanych na nas oboje, będzie niewiele ![]() Nie zawsze miłość = zaślepienie
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie dlatego ze ludzie sie zmieniaja mozna przypuszac i wierzyc w czlowieka cale zycie by pod koniec dowiedziec sie ze zdradzil/a albo ktos na boku itp...lub w ogole nawet pojecia nie miec o tym ludzie albo sa uczciwi albo obłudni i tyle co do spiewania to nie umiem spiewac przyznaje bez bicia ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
ale jednak swiadomosc ze osoba byla z kims dla kasy nie jest przyjemna nawet pomimo tych pieknych chwil
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-11 o 12:15 |
||
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam kilka lat z niezłą szują - i z perspektywy czasu wiem,ze po prostu pewnych rzeczy widzieć nie chcialam. Za młoda byłam,za głupia. To jaki bedzie i jak sie zachowa było do przewidzenia wlasciwie od poczatku. Ale wolalam wierzyć w to,że "misiu sie zmieni" A moj obecny maz jest na tyle porzadnym,fajnym czlowiekiem,ze wiem,ze nawet jesli sie rozstaniemy to nie będzie "darcia kotów" ,wojny o dzieci czy majątek. Nie jestem tak naiwna,zeby twierdzić,że na 1000% nigdy mnie nie zawiedzie,bo w zyciu bywa różnie.Po prostu wiem ,kim jest.
|
|
|
#289 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
i innym przyjemnym chwilom, byłam efektywniejsza w pracy, dostałam awans i tak dalej. Bez jego wsparcia byłoby mi trudniej. Temu to co mu się należy, to mu się należy.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze nie klocilabys sie brawo ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
i zycze Ci aby byl taki caly czas
|
||
|
|
|
|
#291 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakich umiejętności nie ma ? Budowania dobrego związku ? Ja wiem z kim mam do czynienia, poza tym jestem czujna, w sensie - przyglądam się partnerowi, dużo z nim rozmawiam, obserwuję czy go co nie gnębi, czy nie ma jakichś problemów. Jestem nastawiona "na", a nie "obok". Podobnie z jego strony. Jak są problemy, to nie udaję, że nic nie widzę, reaguję. Co do zdrady. Zdradza się też zwykle z jakiegoś powodu - jak człowiek ma poukładane w głowie, nie jest prymitywnym ekhm...ruchaczem, to za tym też coś stoi. Może stać to, że się przestało kochać ale na to też jest rozwiązanie - trzeba się rozstać. A z rozstaniem nie musi się wiązać darcie kotów i wojna o każdą łyżkę. Albo ma się klasę albo nie. To jednak da się zauważyć dość szybko
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
znam go 8 lat ,jak do tej pory,mimo roznych sytuacji zawsze zachowywał sie jak człowiek z klasą
,wiec mam podstawy,zeby sądzić,że tak zostanie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- i o to mi wlasnie chodziło
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalem wyraznie inaczej ze jakby kobieta miala roszczenia wobec mnie wieksze niz faktycznie jej sie nalezy to przeciez nie dalbym jej tego no bo niby jak?---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
nie dosc ze zdradza sie partnera to na dodatek zdradza sie...siebie.. swoje uczucia zasady i nie ma sie szacunku dla swojej osoby...zdrada to upadek do poziomu zerowego bo jaki jest sens slow kobiety/faceta ze nie zdradzi jak potem dopuszcza sie tak zdrady pisze tak ogolnie w takich przypadkach sie odchodzi od kogos..a nie zdradza
|
||
|
|
|
|
#296 | |||||||||||||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Piękno jest w oku patrzącego. Co ja poradzę, że Ty widzisz zjawy? Wartości są niezmienne. Cytat:
Ładny wykręt od odpowiedzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Winszuję faceta. To tak teraz wygląda odpowiedzialny facet kobiety niezależnej? Ciekawe! A mnie większość zarzuca, że jestem wygodny? Przy nim?To nie jest kwestia nomenklatury. Nie jestem bezwolnym, napalonym facetem, w którego życie może wejść pierwsza lepsza kobieta i w nim rozrabiać tak, jak jej się podoba. Ja dokonuję wyboru i to ja zapraszam. Cytat:
Szczęście to stan umysłu, a jego pierwszym warunkiem jest, jak mawiał Sokrates, rozsądek. Seneka natomiast bardzo słusznie ostrzegał: "Nie buduj domu na piasku, a szczęścia – na sercu kobiecym." Jeśli tak robisz, to popełniasz błąd, ale pretensje możesz mieć tylko do siebie, bo albo źle wybrałeś, albo źle się starałeś. Szczęśliwe kobiety nie odchodzą. Jeśli odchodzą widać nie umiałeś dać im szczęścia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem." To, że w swojej samoocenie wypadasz dobrze nie świadczy, że jesteś dobry. To pokazują tylko efekty. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Uświadom sobie swoje wady i zalety, pracuj nad sobą, zmieniaj siebie, a wtedy i kobiety to docenią. Siebie możesz zmienić zawsze. Ich nie zmienisz nigdy. Możesz co najwyżej rozpoznać i wydobyć z nich to, co najlepsze. A wtedy będą Ci wdzięczne i ... nie odejdą. Cytat:
|
|||||||||||||||||||||
|
|
|
|
#297 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A co to znaczy "większe niż faktycznie jej się należy"?
|
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
itp za tą/tę (?) pamięć słonia
|
||
|
|
|
|
#299 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- wiesz trudno mi okreslic..nie majac sie na czym oprzec po prostu jak kobieta jest zmija i zolza (badz facet chciwy i cwaniak) to bedzie darcie kotow w sadzie i poza nim. badziej tu o klocenie sie chodzilo mi
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

tak, jestem materialistką i jestem z tego dumna!
), w którym pytałaś o radę na teściową. Obraz związku jaki planowałaś sformalizować (ze względu na tykający zegar biologiczny i chęć płodzenia dzieciaka) wyłonił się dość ponury. Wzięłaś sobie chłopa maminsynka, któremu mamusia kupiła wszystko (łącznie z mieszkaniem, z tego co pamiętam), a swoje plany co do małżeństwa skwitowałaś jakoś w ten deseń "wezmę już ten ślub i trudno".

bo widzisz to ze ja kochalbys to nie jest argumentem aby wszystko oddawac bo ona miala taki zasrany kaprys 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Winszuję faceta. To tak teraz wygląda odpowiedzialny facet kobiety niezależnej? Ciekawe! A mnie większość zarzuca, że jestem wygodny? Przy nim?