|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
shira, babonik -
![]() monia ![]() zanetaa - moja kochana dziekuje ![]() ide ma poczte bo przyszedl mi jakis list polecony a potem nastawie pranie i moze jakis obiadek zrobie? bedzie 1,5 ziemniaka (wiecej nie moge ![]() sosik grzybowy i ogoreczke kiszony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Kurcze to kupa. Ja mam babcie która w tym roku ma 70 lat i chce jej kupić taki masaż do nóg, że dajesz wodę i Ci nogi masuje, koszt ok 100-200 zł. A tak to nie wiem... może jakąś apaszkę? Pati przyszła mi kołderka i poszewka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe najśmieszniejsze jest to, że jak sie nie wie to sie jeździ a jak człowiek wie że ma cos nie podbite to sie stresuje i tylko patrzy czzy policja gdzieś nie stoi ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ciekawa jestem ceny bo na allegro zdrożały o 110zł! było 1365zł a jest 1475zł.... Scio, Nerolka dziewczynki siły i jeszcze raz siły! bedzie dobrze, MUSI!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY! Próbuje od rana poczytać wizaz to najpierw wpadł na kawe tż kolega z czasów szkolnych i wiecie co.... przywiózł ogromniaste pudło ciastek! takich domowej roboty bo jego mama piecze a on rozwozi na sklepy, rogaliki z marmoladą, ciastka francuskie, ciasteczka z ziarnami no cuuuda wianki ![]() ![]() Pojechał, przyjechał mój kuzyn z synkiem bo wrócił z niemiec i tak czytam od rana i doczytać nie mogę ![]() A propos wczorajszej rozmowy o weselach to wieczorem mielismy gości z zaproszeniem ![]() Pogoda cuudna ![]() ![]() I też nie długo Was będę katować pytaniami o tort, bo tak mnie zaraziłyscie tymi wypiekami, że mężowi na urodziny upiekę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Pati dla mnie pościel jest rewelacyjna. Co prawda sztywna, ale pewnie dlatego, że nowa
![]() Na poszewkach były jakieś wiesz reklamy i strona www.kraina-bobasa.pl ale widzę, że aktualnie jest strona w budowie ![]() Agulaabar Ty masz swoją kwiaciarnie?! |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
:dzień dobry dziewczyny!
Na początek wtrące, że podziwiam Wasze talenty kulinarne, ja to mam lewe ręce do gotowania, pieczenia itp. ( a żeby było śmieszniej to powiem Wam, że skończyłam technikum gastronomiczne i jestem technikiem żywienia ![]() I bardzo bardzo dziękuję Wam za każdą wypowiedz odnośnie mieszkania! Wiecie, pomogłyście mi... ![]() A ja byłam rano u dyrektora, wysiedziałam się trochę bo musiałam omówić dokładnie wytyczne, ale udało się i załatwiłam sobie tą praktykę. Za dzisiejsze wizyty mocne ![]() Za odbyte wczoraj wizyty mocne ![]() A teraz idę Was nadrobić dziewczynki O i zanetka dziękuję za link do książki ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Marina to tak jak Ja :
Technik żywienia i gospodarstwa domowego ![]() ale lubię gotować i wymyślać nowe potrawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Nie tak dobrze to nie ma, choć bardzo bym chciała
![]() Właśnie! do Mariny miałam jeszcze napisać ![]() Kochana ja bym się nie zastanawiała.... też jestem młoda i zastanawiam się czy dałabym radę z dzieckiem, ale jak tylko trafiłaby się taka okazja to spakowałabym się w 10 min! Niby mieszkamy w moim domu rodzinnym, ale co swój kawałek podłogi to swój.... chocby na trochę.... tym bardziej że mame masz praktycznie pod ręką! normalnie zazdroszcze..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście trzymamy kciuki za mieszkanko ![]() Ja mam taki segregator z przepisami i wczepiam tam przeważnie przepisy wycięte z gazet ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
dziewczyny witam was dzisiaj ale tak mi sie chce spac a mam dzisiaj pracowity dzien jade do dentysty :/
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawę Wasze słowa dały mi taką dawkę pozytywnego myślenia i nastawienia! Oliweczka ![]() Oj taaaaak własnie coś takiego chciałabym ,,stworzyć" ![]() Własnie oglądam nigellę, lubię tą babkę. Jakie bułeczki właśnie pałaszuje mniam... o tak żanetko dokładnie do samo!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to Ty prawdziwa kura domowa z wykształcenia ![]() Mąż to ma z Tobą chyba dobrze, hmm?
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski ja nie mam dzisiaj weny. Mały nie chce spać więc spadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Shira Lilka za wczorajsze wizyty ![]() Dziubek Kolina Zaneta ![]() Nerola Scio ![]() Karolinee biedna lalka ![]() ![]() ![]() Zaneta Marina ja po liceum jestem tylko gastronomem ![]() Babonik Sweetangel moje biedulki ja tylko czekam aż moja alergia sie rozkręci ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Marina trzymam kciuki za Wasze mieszkanko
![]() Ja uważam że małżeństwo powinno choć przez jakiś czas pomieszkać samodzielnie, bez żadnych rodziców, teściów, babć itd. ![]() My przed narodzinami Filipa wprowadziliśmy się do moich rodziców (będziemy budować dom niedaleko) i mamy całe piętro dla siebie (osobna łazienka, kuchnia, wszystko) więc w zasadzie tak jakbyśmy mieszkali w bloku tylko piętro wyżej ![]() nie narzekam bo moi rodzice są jeszcze młodzi, wyluzowani i się nie wtrącają. Ale jednak jak mieszkalismy sami to było super. Można cały dzień na golasa biegać, seksić się gdzie popadnie i nie stresować że ktoś usłyszy czy że zaraz ktoś może wpaść z wizytą ![]()
#437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem w 32tc i 8 i pół na + chyba średnio tak ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Scio, Nerolka będzie dobrze ![]() ja już wróciłam z lumpka, byłyśmy z Beatką .... kupiłam kilka fajnych rzeczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Któryś Brzuszek pytał czy wypada chodzić w klapkach. A dlaczego miałoby nie wypadać ? Ja sama swoje już wyjęłam, bo najwygodniej i nie trzeba się schylać i gimnastykować do wkładania
![]() Słoneczkoo pokaż ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-11 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
laski a u Was w lumpach są ciuchy na wagę czy szt?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym nie chciała mieszkać z rodzicami, ani swoimi ani teściami. I to nie dlatego, że się nie dogadujemy( bo kontakty z rodzicami mamy bardzo dobre, a z moją mamą to jak najlepsze przyjaciółki jesteśmy) tylko właśnie chodzi o to, że jednak swoje to swoje. Lubię mieć poprostu swoją prywatność. Rodziców mamy blisko bo do moich rodziców jakieś 12 km, a do teściów 19 km-także rzut beretem. Dlatego Marina nie zastanawiaj się ani chwili dłużej!
![]() Tak piszecie o tych kg, więc i ja się postanowiłam zważyć, więc ja mam 10 kg na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
W większości na sztuki, ale w jednym (Galancie największy i najstarszy) są i na wagę i na sztuki.
![]() Moje zdobycze: 1. Hello Kitty- do chodzenia po domu 2. kolor przekłamany bo jest taka pudrowa- różowa 3. tuniczka trochę krótka i muszę coś pod spód 4. na brzuchu się rozchodzi ![]() ![]() Natka to ja mam 11 kg + i też nie widzę tego, ale niestety w rozmiarach ubrać już jest problem. Bo jak zawsze nosiłam XS albo S to teraz M czasami nawet L.
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam dzielenia domu z - bądź co bądź - drugą rodziną. Bo naet jeśli to własna matka, czy teściowa, to przecież każda dorosła kobieta chce chyba prowadzić dom po swojemu. A jak już dwie baby maja jedna kuchnię, patrzą sobie na ręcę, to nie może ise obyć bez zgrzytów i frustracji. My zamieszkaliśmy razem proawie 4 lata przed ślubem. Bardzo mi na tym zależało, chciałam zobaczyć czy TEN CZŁOWIEK w takim codziennym życiu będzie tym samym, którego wydaje mi się że znam. Bo żeby nie wiem jak dobrze sie znać przed wspólnym zamieszkaniem, to i tak najlepiej i dogłębnie można się poznać dopiero dzielą te 4 kąty 24 h na dobę ![]()
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tyle pomysłów,a potem wszystko poszło... LadyInBlack mąż ma ze mną dobrze, tyle dobrze że nie zagania mnie do kuchni, bo nie raz się o nią kłócimy ![]() ![]() ![]() ![]() Vaniliova Gastronom? ![]() ![]() You you seksić się gdzie popadnie ![]() ![]() Chlebek się piecze w piekarniku, obiad zrobiony ![]() I jakoś tym wszystkim się zmęczyłam ![]() aż zakręciło mi się w głowie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
zanetaa88 idziesz dzisiaj do endo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
ja już wróciłam od mamy, dziś szybko się uwinęłam
czekam nadal na kuriera z łóżeczkiem i materacem, być może mam takiego pecha, że przez godzinę jak mnie nie było był tutaj ale nikogo nie zastał ![]() wiecie podliczyłam z głupa to co kupiłam dla małej od początku i wyszło mi... ponad 3100 zł ![]() nie wiem jak to możliwe, no ale na raz za chiny nie dałabym rady wyłożyć takiej kasy... co by było gdybym ciuszki dla młodej nowe kupowała a nie używki, normalnie bankructwo kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte ![]() aha i sytuacja z rana jak listonosz był otwieram drzwi, Filip biegnie do mnie, patrzy na listonosza i z wielkim uśmiechem na buzi: cheść tata! (cześć tata!) ![]() a co zabawne listonosz mi mówi, że nawet jak mój mąż otwiera mu drzwi to Filip przybiega i woła cheść tata haha
#447 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne że mówi coś, bo ma już ponad 2 lata i dopiero się rozkręca
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
tak, tak kochana na 17:35 mam ![]() Zanka Ja nawet chyba nie chce tego liczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.