|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
![]() Chcę 60 ![]() ![]() Myślę, że ok, aczkolwiek wygodniej mieć jedno do mycia włosków i ciała ![]() Mi zaś położna dziś powiedziała, że linomag jak nie ma odparzeń, a sudocream jak coś się dzieje. A pampki... hmm... No mamy tak ok. 10-16 kupek dziennie, więc mniej więcej tyle. Sporo. Czasem 3-4 pod rząd, a potem dopiero po 4h. Od początku poszło ponad pół paczki (łącznie ze szpitalem), ale sporo zmieniałam bez potrzeby, jako niewprawna mamuśka.
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() zytus ![]()
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
matall ale to ostatnie zdjecie to jest z dzis? czy z 21 tyg?
ddaaiissyy jak pójdziesz w czwartek do gina to on na pewno wybada tez szyjkę, będzie wiedział czy sie cos ruszyła czy nie. Mój Olo, tez sie tak preży jak by chciał wyskoczyć bokiem, nie jest to za przyjemne uczucie...a pamiętam jak jeszcze niedawno mnie łaskotał...ach... ja do kompania bede dolewać ballneum, raz na 3 dni przelecę go oliwka, jak bede jakies problemy to bede wtedy myleć - taki jest plan! ![]() Nie kupowałam nic do włosów... |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe nieźle. nam położna powiedziała, że sudocrem to nie jest jakiś lek, tylko służy do pielęgnacji. w sumie jak przeczytałam teraz na opakowaniu, to ma rację, bo jest napisane: może być stosowany do pielęgnacji skóry niemowląt, jako krem chroniący przed odparzeniami. i to jest KREM. a że zmieniać zaleciła, to dlatego, żeby pupki nie przyzwyczajać do jednego środka. a linomag maść czy krem? bo ja mam zielony i to jest MAŚĆ
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() mężul przyniósł mi lapka żebym opłaty porobiła ![]() więc postanowiłam Wam pomachać ![]() ![]() czujemy się dobrze, mała trochę żółknie, cycka już kocha ![]() Zosia dziś nas odwiedziła i się poryczałam jak zaczęła Gabrynię całować i głaskać ... buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
hej Andziot
![]() ![]() ale fajnie, że piszesz! najważniejsze, że dobrze się czujecie ![]() ach musiał być rozkoszny widok Zosi i Gabrysi razem ![]()
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
aaaaa andziotka !!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie mi sie dziś Twoj es podobał, że dziwnie widziec swoją broszke ![]() Nie dziwie sie łzom oraz wzruszeniu - sama bym ryczała!! Jak Zosienka zareagowała? Dociera do niej, ze to jej młodsza siostrzyczka ??? Paulizia, racja ! Filtr do buzki ! OMG ![]() ![]() a czy prócz filtru kupuje się dzidziusiom, jeszcze jakieś kremiki do pielegnacji buzi ?
#698 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy się pochwalę nową fryzurą. bo u fryzjera doszłam do wniosku że jestem mega grubym pasztetem Cytat:
Cytat:
![]() ale jak gin nie zasiał paniki to chyba jest ok chyba ze to beznadziejny gin Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba zarzucę focha ze mnie nikt nie czyta:P Cytat:
bo faktycznie jest to krem do pielęgnacji,a le nie warto przyzwyczajać do niego skóry maluszka jak sie nie odparza bo potem jak sie odparzy bedzie problem bo nie zadziała leczniczo ![]() Cytat:
![]() mił oCię widzieć na wizycie u fryzjera stwierdziłqm ze jestem mega wielorybem nie pochwale sie fryzura chyba bo czuje sie ogromna ale to juz niedługo bo jak przejde na diete dla karmiących to po miesiacu bede wrakiem człowieka ![]()
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
dorkablOstatnie z 21tc. Nie miałam jeszcze rozstępów
![]() Sania Linomag zielony mam. A bez potrzeby, np. Edzik puścił bączka i była tylko taka mała plamka (teraz wiem, że spokojnie mógł z tym chodzić do następnej kupki). Albo mało siku a ja zmieniałam. Albo marnowałam, bo nie umyłam dobrze pupy i się brudziła od niej. No przeboje ![]() andziot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grazin No 16 to normalne. Żadnej przez 4 dni podobno też ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-11 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Grazin to ja slepa jestem !!
Rano byłam zaspana SORRYY Wszystko czytam !! Jak to uznałas u fryzjera, ze jestes wielorybem ![]() nie dałas sie obciąć w zwiazku z tym ? ??
#701 |
Zakorzenienie
|
andziot nie dziwię się bo taki widok dwóch córek musi być mega wzruszający
![]() ![]() matall ![]() Ja to mam białe już więc nic nie zrobię ![]() ddaaiissyy rany ja to nawet nie wiedziałam, że mustela produkty dla dzieci ma ![]() idę obierać pyrki na obiad...
#702 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Andziot Hej ![]() ![]() ![]() a ja głupia włączyłam "rozmowy w toku" i becze jak głupa..... ![]() idę sobie....
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki za wszystkie kciuki
![]() ![]() Wróciłam...po wizycie, ktg, zakupach, odwiedzinach w pracy, uff padam na pysk ![]() A więc: jest światełko w tunelu ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedziałam mu, ze od 2 dni bardzo słabo sie czuje i mała też niemrawa i zlecił ktg. Wg niego ktg jest ok, skurczy 0, moim zdaniem ten puls niuni za bardzo skakał ![]() Naprawdę strasznie mi słabo, nie wiem co się dzieje, jak zaczne rodzic to predzej zemdleje niż to dziecko wycisnę - może to przez pogodę?? Cytat:
![]() Słodki widok - Zosia i Gabrysia razem ![]() ![]() Grazin no pokaż fryzurkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się zmniejszą, ale tak zupełnie to nie zejdą... Smaruję balsamem nawilżającym, a po wizycie u pediatry - jeśli powie, że ok - będę smarować Contractubexem. No i peeling ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonko, no to suma sumarum dobre wiesci !!! Trzymamy mocno kciuki
![]() Jedno jest pewne - już blizej niz dalej ![]() Wiesz, może Ci słabo bo gorąco, dawno takich upałów jednak nie było, a Ty sie tyyyle nachodziłaś Kochana ![]() Połóż sie, odpocznij troszkę, może nogi do góry ? Mierzyłaś cisnienie ? antropia nie idz sobie, tylko zostań z nami ! A rozmowy w toku proszę wyłączyc !! Olliwko, tez nie wiedziałam, że mustela ma dla dzidziusiów ![]() ![]() Z jezdzeniem autem ja również mam zakaz sama ![]() ![]() Do lekarza jade jutro z rodzicami a gdy bede wracała do Krk już na poród, ze tak sie wyraże, także nie moge sama sie dowieźć, tylko mój maż zaplanował, ze on tu swoim autkiem przyjedzie a ja bede za nim jechała moim, wieziona przez tatę albo mamę ![]() ![]() Chociaz wiecie co Wam powiem, ostatnio sama sie troche boję jeździc nawet po miescie bo widze, ze jestem cholernie rozkojarzona! Też tak macie? Na siłę koncetruję sie na drodze ![]() Zastanawiam sie nawet, czy nie poprosić jutro w drodze do lekarza aby to mama prowadziła - nie mam sama do siebie zaufania... ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-05-11 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalam sie opitolic ![]() ale jak siadłam na fotelu i zobaczyłam swoje monstrualne uda to sie przeraziłam... noi jak pani mnie zapieła pod szyją w ten fartuch to taka pyza byłam... ![]()
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Dziewczonka
![]() ddaaiissyy, jeśli czujesz sama, że coś jest nie tak jak zawsze to ja bym poprosiła o podwiezienie, tak dla własnego bezpieczeństwa eee zupa i cola to nie jest najlepsze połączenie ![]()
#708 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Andziot kochana ![]() ![]() ![]() Gabi wycałowana przez Zosię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-05-11 o 15:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
daissy ja mam dokładnie tak samo z tą uwagą w samochodzie... od pewnego czasu musiałam na siłę się skupiać na jeździe... teraz już rzadko siadam za kółeczko i niedaleko... ![]() ... a ja poleżałam z koleżanką też ciężarówką na plaży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- andziot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Andziotku
![]() ![]() Domyślam się, że widok Zosi i Gabi razem musi być wzruszający ![]() Poznał Zosiaczek mamę bez brzuszka? ![]() Dziewczonka czyli trzymamy sie wersji ginka, że w tym tygodniu Alusia zdecyduje się wyjsć i poznać mamusie ![]() ![]() Ddaiissuś ja ciągle jeżdzę autem.. ale nie zapuszczam się w jakieś dalekie trasy, tylko po mieście spokojnie sobie pomykam. Chociaż mężus mój to już od chyba od czterech tygodniu powtarza mi, że nie powinnam już jeżdzić.. naczytał się głupot w necie, że w zaawansowanej ciąży nie można już prowadzić, że skurcz nie wiaodmo kiedy złapie i takie tam.. tyle, że ja jeszcze mocnych skurczy nie mam ![]() Ale skoro ty sama widzisz po sobie, że jesteś rozkojarzona i może być róznie podczas jazdy to zdecydowanie daruj sobie samotne wycieczki autkiem! Nie chcemy przecież, żeby stało się coś tobie lub Gabrysi ![]() A ja ciągle myślę nad imieniem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: Grazin a przeczytałam, że linomag stosować jak już są objawy odparzenia "wspomagająco w chorobach skóry takich jak (...) i odparzenia." właśnie zerknęłam na ulotkę.
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-05-11 o 15:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
reness ale masz czadowo z ta plaza !!!!!!!!
a kolezanka w którym msc ? Fajnie musiałyscie wygladac ![]() ale do bikini sie nie rozbierałas ![]() chyba przejdzie nam potem z tą jazda, nie ? Bo jak tak do końca zycia będę rozkojarzona za kółkiem to nie bawie sie ![]() Gusiu i jak sie czujesz? Juz nic nie boli kompletnie ?? Pewnie jak sie wyspałas, to od razu inaczej na swiat patrzysz ![]() Klaterina zupa i cola ![]() Mam seska od anulinki Czuje sie w miare dobrze, chociaz brzuch jeszcze boli i to bardzo ale dostaje przeciwbolowe. Do jutra nie moge wstawac, na szczescie moge pic wode. Teraz zabrali Pepe na szczepienia i badanie sluchu. Najlepiej Pepe czike sie na mojej piersi i praktycznie caly czas spi. Troche siary juz wypil. Pozdrawiam
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tz zabrania mi już samej jeździć, ale jak mam gdzieś bliziutko to wsiądę jeszcze andziot a ta mała kruszynka podobna do Zosieńki??? Lolka ja tez cały czas zastanawiam się nad imieniem, jeszcze nie wybraliśmy mój tż cały czas upiera sie na Mateusza albo Szymona ja na początku nie miałam nic przeciwko, a teraz coraz częściej powraca do mnie Nikodem, bo tak chciałam na początku no i nie wiem ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-05-11 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy nie polecam, fuuuuj, bo mi się teraz po tym misz maszu odbija i jeszcze mam zgagę, bleee
#715 |
Wtajemniczenie
|
Lolka ja jestem za Wojtusiem. Bo i Wojciech i Wojtek i Wojtuś jest ładnie. a Jasiu spoko, Jan niekoniecznie moim zdaniem.
![]() ![]()
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero bólu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
jestem juz
![]() byłam u mamy na chwilę w pracy ![]() słuchajcie jaka historia... jej koleżanki córka była dzisiaj z synkiem 3 miesięcznym na zakupach w pobliskiej biedronce... i co...? oczywiście w biały dzień gdzie milion osób w okolicy 5 cyganów próbowało jej dziecko z wózka zabrać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! no masakra..... wrzasku narobiła, ludzie sie zlecieli, to tamci uciekli.... mały płakać zaczął ze strachu a ona roztrzęsiona bała sie do domu wracać.... a teraz mówi, że juz sama z dzieckiem nigdy na spacer nie wyjdzie... no co tu sie dzieje ja sie pytam??????????
#718 |
Zadomowienie
|
#719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wojtuś od zawsze mi się podobał i miałam świara na punkcie tego imienia.. mężulowi też się podoba - zreszta to jedyne imię do którego byliśmy zgodni.. Tylko ciągle o tych Niemcach myslę.. że mały będzie miał obywatelstwo niemieckie, że pewnie będzie tam studiował tak jak tatuś, że być może wcześniej nawet się przeprowadzimy.. że też nie ma tłumaczenia to imię! wrrr.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
zielone dinusie przyjechały
![]() ![]() Lolka a w ogóle jakieś szwabskie imię? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.