Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 21:15   #2101
anciaahk
kosmitka

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no ja np czesto zakładam bluzke na ramiaczkach i na to sweter:czarny fiolet itd , kiedys marynarka no ale teraz sie nie mieszcze ja jakosmega do standardów nie podchodze ale jednak np w bluzce na ramiaczkach to nie wyskocze , po prostu musiałabym miec w szfie odziez z krótkim rekawem i nie byłoby problemu he he a ja latem zazwyczaj na ramiaczkach biegam dlatego mam niedobór
no al epogoda niech zostaje ciepła a ja kupie bluzki i bedzie git, noiech broń boże sie nie psuje
Ja tu widzę, że zakupy są wskazane, jak najbardziej.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mąż na zakupach to i ja potwierdzam że samo zło
wogóle czasem jak sobie coś kupię ,to zaniżam cenę, wiem głupię, ale on też tak robi jak kupuję coś wędkarskiego i oboje jesteśmy happy
Biust no proszę cię, Ty wiesz co z niego zostanie po karmieniu całe nic, no może zostanie fotka na forum
Biust zawsze miałam spory, a trafiłam na faceta którego mało interesują duże biusty
Ja tez zaniżam, bez sensu, bo sama się utrzymuję w sensie zarabiam na siebie, więc nie powinnam. Zostało mi to po byłym, który wszystkiego mi żałował, wyliczał.
I męża nie interesują biusty?? Niemożliwe.
Cytat:
Ancia ja lubie z meżusiem on mnie wrecz namawia na kupieni esobi eczegos ładnego bo lubi miec fajna zonkę no i nie marudzi
Aa2 mnie mamcia zawsze namawia, z nią iść na zakupy to strach. Wszystko ładne, wszystko mam kupować. A mąż nie odradza, ale czasem oczy robi, jak widzi, ile co kosztuje itd, to po co chłopa stresować.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:16   #2102
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
to kiedy?
musze tylko rozszyfrować twa lokalizacje

Lajty, ja Poznan, spacer dobrze mi zrobi
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:16   #2103
aa2
Zakorzenienie

a i czy możlwie jesli to to ze te bulgotanie jak przyłoże ręke czuje? czy po prostu tak mi burczy w brzuszku ze aż czuć? a tego w sumei nei słychac...
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:18   #2104
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Muszę swojego zaprzęgnać
Mój nawet sam się zaoferował.

Aa2 ale burczy czy się rusza? Takie jakby przelewania?

Stary 2011-05-11, 21:19   #2105
aa2
Zakorzenienie

Ancia no co ty jak w czymś żle wygladam to on od razu krytykuje i jeszcze sie smieje a i jeszcze jak cos ogladam na wieszaku to mówi ze mam mierzyć bo na wieszaku brzydko wyglada a potem jak sie założy to moze byc fajnie- no i dzięki niemu naprawde czasem cos kupiła bo tak to byum pewnei olała he he, ale sam jak se ma coś kupić to jest masakra
Stary 2011-05-11, 21:20   #2106
anciaahk
kosmitka

Aa2 ten Twój mąż to ideał normalnie. Aż nie umiem sobie wyobrazić jak to z takim jest.

Stary 2011-05-11, 21:21   #2107
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dobra moze i to głupie ale: przed chwila po lewej stroni etak jakby wewnętrznie burczało mi w brzuchu- myslicie ze to to? juz tak miałam pare razy ale zawsze to jakoś tak na lewej stronie w tym samym miejscu, raz miałam gdzie indziej i nie wiem czy jejśc mi sie chce czy to może moja dzidzia?

w sumie głodna sie nie czuje...
Moze to dzidzi mama czuje najlepiej swojego maluszka, jesli to burczenie jest takie inne i odbiegajace od normy to ja bym smialo mowila ze to dzidzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 21:21   #2108
stokrotka_
Zadomowienie

hej

powinnam dostać nowe miano na wizażu... nadrabiacza:hahah a:

dziś miałam zajęty dzień... praca..a potem zakupki.. obiecałam sobie ,że póki nie będzie na 100 wiadomo,że to córcia...to nie będę kupowała więcej ciuszków.. poza tymi w miarę uniwersalnymi co brakuje...
a dziś kupiłam śliczne różowe sztruksy i różową bluzeczkę Tż o dziwo pochwalił ... a potem jeszcze dokupiliśmy kocyk taki z tym troszkę grubszych i jeden ręcznik z kapturkiem

i w końcu kupiłam większy rozmiar biustonosza brzuszek zaczął rosnąć ( w końcu widać,że ciążowy) i biust minimalnie..ale zawsze

wogóle w Pl sklepie kupiłam dziś czerwcowe : m jak mama ... i fajnie piszą tam o kąpieli ,kosmetykach itd będę się dokształcać

ps. a arbuzy są super jak się dorwę to też pestek nie wydłubuję:brzyda l:

idę jeść eklerka

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:24   #2109
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mój nawet sam się zaoferował.

Aa2 ale burczy czy się rusza? Takie jakby przelewania?
no ja nie wiem bo si ena tym nie znam takie chyba bulgotanie, ech sama nie wiem ja sie nie znam

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Aa2 ten Twój mąż to ideał normalnie. Aż nie umiem sobie wyobrazić jak to z takim jest.
nie do ideału to bym go nie porównała bo czasem mnie denerwuje i marudzi i czasem duzo czasu siedzi i mecze oglada itd wiec wady tez ma ale my juz ze sobą tyle jestesmy ze znamy swoje wady i jakoś sobie z nimi radzimy, ale musze przyznac ze sama sie zastanawiam czasem skąd go wziełam
Stary 2011-05-11, 21:24   #2110
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no ja nie wiem bo si ena tym nie znam takie chyba bulgotanie, ech sama nie wiem ja sie nie znam
Aa2 nie chcę nic mówić, ale u mnie to się podobnie, przelewaniem w brzuchu objawiało. Teraz wiem, że to było to.

Stary 2011-05-11, 21:25   #2111
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ancia no co ty jak w czymś żle wygladam to on od razu krytykuje i jeszcze sie smieje a i jeszcze jak cos ogladam na wieszaku to mówi ze mam mierzyć bo na wieszaku brzydko wyglada a potem jak sie założy to moze byc fajnie- no i dzięki niemu naprawde czasem cos kupiła bo tak to byum pewnei olała he he, ale sam jak se ma coś kupić to jest masakra
Ale masz fajnie, on przynajmniej widzi ze w czyms wygladasz zle czy dobrze bo moj zawsze nawet jak wygladam okropnie mowi ze wygladam cudownie, co jest oczywiscie kochane ale nie zawsze pomocne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 21:29   #2112
aa2
Zakorzenienie

a dodam jeszcze ze to ja najczęsciej krzyczę i chce sie awanturowac bez powodu i on mi to mówi ale co ma zrobic i tak musi mnie zawsze pierwszy przeprosic i ustepowac he he a ostatni raz pokłóciliśmy sie chyba z ponad rok temu nawet nie pamietam o co , teraz to tylko jakies przegadywania

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie, on przynajmniej widzi ze w czyms wygladasz zle czy dobrze bo moj zawsze nawet jak wygladam okropnie mowi ze wygladam cudownie, co jest oczywiscie kochane ale nie zawsze pomocne
no co ty ten wredziol to mi od razu powie

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Aa2 nie chcę nic mówić, ale u mnie to się podobnie, przelewaniem w brzuchu objawiało. Teraz wiem, że to było to.
no to mam nadzieje hurrraa czekam na wiecej hi hi
Stary 2011-05-11, 21:30   #2113
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
mój też dzielnie znosi.. dzielnie doradza na początku było jak z Twoim..że wszystko cudnie.. ale raz wzięłam najgorszą bluzę jaka mi się w oczy rzuciła, w nie swoim rozmiarze,poszłam do kabiny.. i pytam: jak? on nie spojrzał i mówi: super.. a ja : a nie sądzisz,że ciut za duża.. to podniósł głowę.. popatrzał : i tylko: zdejmij to potem mu powiedziałam czemu to zrobiłam i że jak mi źle coś doradzi ,to będę na nasze wyjścia zakładała

mi się też przelewało na początku..i trochę tak jakby burczało w brzuchu.. potem już szybka droga i poczujesz kopniaczki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:31   #2114
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a dodam jeszcze ze to ja najczęsciej krzyczę i chce sie awanturowac bez powodu i on mi to mówi ale co ma zrobic i tak musi mnie zawsze pierwszy przeprosic i ustepowac he he a ostatni raz pokłóciliśmy sie chyba z ponad rok temu nawet nie pamietam o co , teraz to tylko jakies przegadywania

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

no co ty ten wredziol to mi od razu powie
Hi hi.. mamy podobnie, ja tez jestem ta impulsywniejsza strona naszego zwiazku, TŻ czesciej ustepuje, biedaczek ale jak rok temu sie ostatni raz popsztykaliscie to Cie podziwiam szczerze widocznie tworzycie naprawde zgrana pare i to jest super
Stary 2011-05-11, 21:34   #2115
anciaahk
kosmitka

Mój stary też bardziej ustępliwy, ale pokłóciliśmy się nawet dzisiaj, bo miał pojechać do sklepu a skręcił w drugą stronę i musiał zawracać i nadrabiać sporo. Dopiero w sklepie zaczęłam się do niego odzywać, a całą drogę mu stękałam hehe.
Kłócimy się często, ale krótko i głośno, po włosku. Ja to mogę w ferworze walki nawet talerze tłuc. Potem mi szybko przechodzi i po sprawie.

Stary 2011-05-11, 21:36   #2116
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Mój stary też bardziej ustępliwy, ale pokłóciliśmy się nawet dzisiaj, bo miał pojechać do sklepu a skręcił w drugą stronę i musiał zawracać i nadrabiać sporo. Dopiero w sklepie zaczęłam się do niego odzywać, a całą drogę mu stękałam hehe.
Kłócimy się często, ale krótko i głośno, po włosku. Ja to mogę w ferworze walki nawet talerze tłuc. Potem mi szybko przechodzi i po sprawie.
mój kiedys przez pzypadek zabładził to złapałam takiego focha ze dopiero pod domem mi przeszło a on to zawsze takie teksty do mnie: i co nie rozmawiasz ze mną? no co ni enbedziesz nic mówic i tak w koło normalnie szłu można dostać ale zawsze mnie tym rozwala bo i tak sie odezwe i juz musze gadać
Stary 2011-05-11, 21:38   #2117
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka ale czad ja tez tak chce
Już niedługo

Cytat:
Hehe niezły filmik, mój brzuch też tak podskakuje, nie mogę się napatrzeć ze szczęścia.
Też się nie mogę napatrzeć dlatego postanowiłam łobuza uchwycić

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
Piękne te tuniki Małgosiu też by, chciała takie dostać w spadku
Ja już po usg i będzie chłopak... powiem szczerze,że bardzo chciałam dziewczynkę, tak się juz nastawiłam i teraz jakoś tak ciężko mi się przestawić,że to chłopak...
w każdym razie zdrowy chłopak

a powiem Wam jeszcze,że waga to mi też już leci - 19 tydzień a tu już ponad 6 kg!!!
Przestawisz się Ja już nawet nie zerkam na dziewczęce ciuszki Wagą się nie przejmuj

Cytat:
Natka, tożto mój brzuch aż mi mały zaczął fikać dokładnie w tym samym miejscu fajnie że udało Ci sie nagrać, ja zawsze się ślinię zamiast nagrywać
U mnie kopniaki przeważnie z lewej i to od samego początku Pokazałam tż bo na żywo to mu sie jeszcze nie udało tego zobaczyć a tu można cofnąć Był pod wrazeniem

Cytat:
dobra moze i to głupie ale: przed chwila po lewej stroni etak jakby wewnętrznie burczało mi w brzuchu- myslicie ze to to? juz tak miałam pare razy ale zawsze to jakoś tak na lewej stronie w tym samym miejscu, raz miałam gdzie indziej i nie wiem czy jejśc mi sie chce czy to może moja dzidzia?

w sumie głodna sie nie czuje...
Ale burczy w sensie, że słychać czy się przesuwają jakby bąbelki? Bo jak to drugie to kto wie czy to nie bobas, w końcu najwyższy czas na niego/ją

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Pochwale sie jeszcze ze malz zarobil dzisiaj pierwszego kopniaczka w ucho Dzidziolek oczywiscie kopal mamusie, a jak przyszedl tatus i przylozyl reke to cisza. No to malz przylozyl ucho zeby sobie posluchac czy cos tam sie rusza, a tu kopniaczek
A to ci łobuziak

Cytat:
a i czy możlwie jesli to to ze te bulgotanie jak przyłoże ręke czuje? czy po prostu tak mi burczy w brzuszku ze aż czuć? a tego w sumei nei słychac...
Możliweja zawsze bardziej czuję małego jak mam rękę na brzuchu - może to kwestia skupienia akurat na tym miejscu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:41   #2118
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Amen

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Za to ja zaaaawsze mocno trzaskam drzwiami
Stary 2011-05-11, 21:43   #2119
19natka88
Zakorzenienie

Dobranoc

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 21:45   #2120
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Amen

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Za to ja zaaaawsze mocno trzaskam drzwiami
he no i piekne zakończenie tematu

mysle ze każda z nas u boku ma ta osobę która kocha i z która jest szczęśliwa pomimo wad a może i nawet dzięki nim i to jest najważniejsze aby razem dążyć do tego aby było jak najlepiej choć czasem potykamy sie o jakies drobne kamyki

to chyba fałszywy alarm bo te bable w tym samym miejscu i jakos tak wysoko , na lewo tak jakby nad pępkiem tylko własnie z lewej strony
Stary 2011-05-11, 21:45   #2121
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dobranoc

Dobranoc
Stary 2011-05-11, 21:45   #2122
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc
śpij słodko stokrotko
Stary 2011-05-11, 21:48   #2123
anciaahk
kosmitka

Też trzaskam . A co , jak kłótnia, to kłótnia.

Dobrej nocki wszystkim i kolorowych .

Stary 2011-05-11, 21:50   #2124
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
he no i piekne zakończenie tematu

mysle ze każda z nas u boku ma ta osobę która kocha i z która jest szczęśliwa pomimo wad a może i nawet dzięki nim i to jest najważniejsze aby razem dążyć do tego aby było jak najlepiej choć czasem potykamy sie o jakies drobne kamyki

to chyba fałszywy alarm bo te bable w tym samym miejscu i jakos tak wysoko , na lewo tak jakby nad pępkiem tylko własnie z lewej strony

Świeta prawda
to moze wlasnie maluszek rusza nóżką albo główką

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Je tez juz mykam, kolejna walka z bezsennoscia ide probowac, dobranoc kochane mamiszcze
Stary 2011-05-11, 21:51   #2125
aa2
Zakorzenienie

no dobra to jak juz wszystkie idą to ja sie kopsnę do drugiego pokoju tam meżul mecz oglada może trochę mu poprzeszkadzam hi hi
Stary 2011-05-11, 21:53   #2126
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
a jak ja to zrobiłam ze nei zauważyłam ze kolezanka z katowic
Łatwo mnie przeoczyć, bo mało się udzielam, głównie czytam. Dziś zaszalałm, bo to już chyba trzeci mój post

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dla noworodka się pierze na pewno, a potem to juz zalezy chyba od nas. Ja pralam długo, ale mój mały ma AZS. No i dobry jest proszek JELP - drogi ale nie uczula
Ja mam zamiar używać Persil Sensitive, podobno posiada pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. Zobaczymy co na to skóra dzieciątka...

AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:58   #2127
Marika_1987
Rozeznanie

Mój 28 września ale 2008
Marika_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 22:56   #2128
kapka
Zadomowienie

oczy mnie już pieką od nadrabiania postów z 2 dni, więc uciekam spać, bo nie dam rady poodpisywać.
Na dodatek podłapałam jakiegoś dołka, a nie chcąc zarazić Was, negatywnym nastawieniem, nie będe na razie się udzielać (co i tak nikt nie zauważy )

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 23:09   #2129
spa82
Raczkowanie

Hello!
Oj wiem że to co teraz napiszę bedzie monotonne ale nadrabiam Was już ponad tydzień!!! : mdleje: Dokładnie od wtorku wieczora jak wróciłam z weekendu. Ale sie zawziełam i stwierdziłam że muszę...ale jak po 1,5dnia przerwy zasiadlam dzisiaj a tu przybyło 40 stron Masakros normalnie litości hehe
No ale dam rade-jeszcze z tydzień i będę na bieżąco
Tak więc w skrócie gratuluję kopniczków, poznanych płci, udanych zakupów i witam nowe mamusie
My w piatek mamy usg 3/4d więc mam nadzieję że poznamy płeć maleństwa i dostaniemy fajne zdjęcia na pamiątkę. W każdym bądź razie odezwę sie i dam znac co i jak i napewno wrzuce jakieś zdjątka.
A narazie ide lulu bo dałyście mi dzisiaj nieźle w kość
Papa
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 23:33   #2130
kellysss
Zakorzenienie

Witam z wieczora...........

Tez dzis juz padam na pyszczek ale musialam jeszcze poczytac
o czym tu plotkowalyscie...........

Cos mi brzusio twardnieje wiec chyba sie połoze spac
chociaz za bardzo mi sie nie chce

Cytat:
dziś mam dzień zdjęciowy teraz brzusio , jeszcze tylko sukienki i git

wstawiam brzusio
22 i 6dni
Bardzo ładna okraglutka piłeczka

Cytat:

Pokażę wam co udało mi się dzisiaj uchwycić Najlepsza jest pierwsza połowa KLIK
Jejku ale Ci sie juz fajnie brzucholek rusza.......

Ja dalej nie moge zakumac czy to co czuje to sa ruchy dzidziola..
tzn..przypuszczam ze tak bo sa codziennie i to zazwyczaj
pod wieczór i takie delikatne ... Chyba juz od tygodnia tak czuje...
i nie jestem dalej pewna.... Chce juz kopalka bo zaczynam myslec
dlaczego ja jeszcze nie dostalam pozadnego....
To moj drugi dziec to chyba powinnam juz czuc (dzis jest 16 t. i 5 dn) ..

Ok .. Nie marudze tylko ide sie walnac do wyrka..............

Dobranoc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości