|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() aa2 myslisz ze jak ok 11 przyjade jutro do tej PLAZY to załapie sie na te badania 4D jeszcze?? bo w sumie to mysle ze moze byc sporo ludzi... i tak sie zastanawiam
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-05-12 o 09:50 |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Pewnie takie same a kosztują 18,50/kg![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
), wreszcie widzialam na żywo i kupiłam (używany ). Powiem Ci, że rozgryzienie wszystkich funkcji jakie ten wózek posiada, zajęło nam z mężem ponad 4 godziny . No i brat-mechanik oglądnął i był pod wrażeniem (głównie łożyskJeremi, ładnie ![]() A sen niezły ![]() Cytat:
...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiem tak, córki duże, więc nie są już absorbujące . Po prostu nauczyłam je samodzielności i w zasadzie poza karmieniem i pomocą w nauce są samowystarczalne. Aha, jeszcze im piorę .Ciąża trochę wniosła zamieszania, bo libido początkowo padło na twarz, ale pomalutku wraca do normy (całkowicie wróci pewnie dopiero po porodzie ). W sumie, to gorzej było jak brałam tabl. anty. Faktycznie ich skuteczność w moim przypadku była 100%, bo w ogóle nie miałam ochoty na sex... . Teraz faktycznie wieczorem bywam bardzo zmęczona, ale to raczej dlatego, że wszędzie biegam na piechotę, a jednak ciężar ciała się zwiększa. Ale na szczęście są jeszcze miłe poranki ![]() . Cytat:
.Dzięki za fotkę. Czy tylko mnie takie majtki napawają obrzydzeniem (żeby nie było wątpliwości, też się w takowe zaopatrzę)Cytat:
![]() A Franek też ładnie |
||||||||||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnei nie wiem jak to z tym jest bo nie jest podane na stronie, ja kurcze zastanawiam sie czy jechac bo kurcze spedzic pól soboty w markecie zeby zrobić badanie to chyba bezsensu co? |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Tyle zdążyłam nadrobić
i muszę iść.Dziękuję za kciuki, jesteście kochane Mam zamiar powrócić później z dobrymi wieściami ![]() |
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Caltea trzymamy kciuki, oby to nie było nic poważnego
![]() Natka ja też potrzebuję kopa do pisania pracy, więc ja chętnie daję Ci kopa i poproszę jednego dla mnie No i widzicie co ten Wizaż ze mną robi - pracy nie piszę, śnią mi się koszmary i po co mi to wszystko A teraz już lecę na uczelnię, buziaki! (no właśnie i nie piszcie za dużo...... )
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
)---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ja bym nie jechała, bo szkoda mi by było czasu..... |
||
|
|
|
#2168 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się zajrzeć rano, dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Staram się nie wierzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja na L4, ale musiałabym siedzieć od rana do nocy, żeby nadążać za forumkami.Cytat:
za odstresowanie.Cytat:
![]() Cytat:
za same dobre wiadomości.Natko, ja wczoraj nie zajarzyłam, że to Ty na tym filmiku ![]() Wczoraj był chyba dzień powrotów, bo widziałam, że pojawiła się i Grennie i Spa ![]() Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-12 o 10:16 |
|||||||||
|
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do Antola to pierwsze skojarzenie to kawa zbożowa
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Dla rozrywki wklejam Wam zdjęcia moich zwierzaków: kotki Haliny x 2, psicy Lotki (jedno z jej nielicznych nieporuszonych zdjęć, bo skubana porusza się szybciej niż ja myślę; szkoda że takie ciemne) i misia z pozytywką, który chował się w szafie
Z figury rzeczywiście podobny do Acelinkowego misia kuleczki
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja, a co?
![]() Cytat:
Bernarda znamy jednego baaardzo fajnego, a zdrobnienie Benek fajne jest
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
A My z narzeczonym zrobimy niezły prezent urodzinowy teściowi: pozna płeć Naszej dzidzi =) mam nadzieje że będzie już wiadomo, bo nie wytrzymam
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Mi się podoba z tych tylko imię Stefan. Pamiętam jak Moja kuzynka wymyśliła by nazwać synka Antoś i każdy gadał że Sobie ubzdurała tak nazywać synka. A teraz te imię sie każdemu podoba =))) |
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska mój tata miał na imie Bernard
całkiem ok![]() jem sucha bułe i popijam sokiem porzeczkowym
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie jakieś sposoby na kleszcze? Oprócz ubierania się lepiej i środków kupnych? Bo Ja się boję kleszczy, a na działce mam ich masę
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
idę Was doczytać
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Mi imię Bernard kojarzy się z książką "My dzieci z dworca zoo" =)
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak pytam z tymi imionami, bo oprócz tego, że ma się podobać nam, pasować do nazwiska i do dziecka, to też chciałabym żeby nie wywoływało głupich skojarzeń u innych. Znaczy się, przeprowadzam na Was badania
Dlatego za każdą opinię dziękuję ![]() To może wrzucę wszystkie, jakie rozważamy mniej lub bardziej: Jan, Marek, Maciej, Szymon, Ludwik, Witold, Janusz, Leon (to mąż, a ja przepraszam wszystkich, że się śmiałam, ale mam głupie skojarzenia z jego wujkiem, dość dziwnym gościem) no i te co podałam wcześniej: Bernard, Stefan, Anatol. Sądząc po reakcjach, chyba mamy dziwny gust ![]() Dzasta, a kim był Bernard w tej książce? Bo dawno czytałam. Narkomanem może?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-12 o 10:38 |
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Nio, narkomanem. Pamiętam że miałam zdjęcia w książce i tam była Jego fotka. Jakoś te imię Mi się momentalnie kojarzy z tą książką =)
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cotka Twój tz przeżył spotkanie ze skórkami arbuzowymi? |
|
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Mi Marcel się bardzo spodobało jak poznałam synka Mojego kolegi (wygląda jak aniołek, dłuższe kręcone włoski, poprostu cudowny chłopczyk i mega przylepa) =) Ja bym chciała nazwać synka Kubuś, ale narzeczony nie lubi tego imienia (złe skojarzenia) i już zostało ustalone że będzie Czaruś
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dzisiaj miałam sen że miałam synka (drugi raz miałam ciążowy sen i był synek) =) |
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
połowie zawsze sie bedzie podobało a połowie pewnie nie
ja tam sie nie przejmuje co ludzie powiedza wazne ze mi sie bedzie imie podobac i ze u mnie nie bedzie złych skojarzen wywoływac![]() CHCE JUZ WIEDZIEC KTO MI W BRZUCHU SIEDZI ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
ciekawe czy sie sprawdzi
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
tusia Ja też chce wiedzieć, a muszę czekać =///
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję chłopczyka ![]() natka słodki ten filmik, też tak chce! Małgosia fajowe kiece i koleżanki
|
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spa super że jesteś Aga ja wiem że trzymasz za calzedonią ale wolę się ubezpieczyć juz teraz na wypadek chlopczyka Dziewczynka i tak będzie Malgosia, tego nikt i nic nie zmieni - to po tej babci od raka![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ancia ja w sumie nie znam płci, ale pytałaś czy mamy jakies typy imion. Coż - mój malż to ma. On chce: Tymon przede wszystkim, Ksawery, Bernard właśnie i na końcu ewentualnie Adam. Dobil mnie też ostatnio Korneliuszem, ale nie wiem czy to nie był żart... Ja natomiast juz 5 czy 6 lat temu wiedzialam że będę mieć synka Konradk i teraz ta druga ciąża mnie tak zaskoczyla że nie umiem sobie póki co innego imienia męskiego wyobrazić. Może jak juz usłyszę że to chłopiec to będzie inaczej Caltea ja tez mam coraz silniejsze skurcze - np. wczoraj w nocy i dziś w nocy. I do tego ból taki ciągnący jak na bolesną @ Taki wiesz, już jakby porodowy Napisz co Ci lekarz powiedzial, ja ide dopiero w poniedziałek, a w sobotę na USG
|
||
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za Tymonkiem jestem bardzo (z chrześniakiem) Na początku w rodzinie był szok, ale wszycy szybko się przyzwyczaili, osłuchali i teraz je lubią ![]() Małgosia też mi się podoba. I oba imiona pasują do Konrada ![]() Z tymi skurczami to nieładnie brzmi
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-12 o 11:20 |
|
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam że zmniejszyły Mi się sporo boczki =)))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

, bo jednak troszkę się boję przed wizytą
. Spróbuję Was jeszcze troszkę nadrobić przy śniadaniu, ale pewnie nie zdążę do 10:00
. Takie jesteście płodne forumowiczki

. Pewnie takie same a kosztują 18,50/kg

(żeby nie było wątpliwości, też się w takowe zaopatrzę)
i muszę iść.