Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 10:23   #2191
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A to mnie ucieszyłaś tą wiadomością
A za Tymonkiem jestem bardzo Ładnie brzmi, dobrze się zdrabnia, no i miło się kojarzy (z chrześniakiem) Na początku w rodzinie był szok, ale wszycy szybko się przyzwyczaili, osłuchali i teraz je lubią
Małgosia też mi się podoba.
I oba imiona pasują do Konrada

Z tymi skurczami to nieładnie brzmi
thxjeszcze troszkę i mnie przekonacie
a ze skurczami wiem właśnie - biore już nospę forte 3xdziennie i luteinę 4x dziennie i zaczynam się solidnie martwić. Obym nie musiała w szpitalu leżeć, bo co będzie z K.?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:34   #2192
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam Was w ten słoneczny poranek.
Przyszłam się tylko przywitać, bo jednak postanowiłam pójść dziś do gina.
Skurcze jednak nie dają mi spokoju i nie ma co czekać do jutra. W związku z tym bardzo proszę o kciuki, bo jednak troszkę się boję przed wizytą. Spróbuję Was jeszcze troszkę nadrobić przy śniadaniu, ale pewnie nie zdążę do 10:00. Takie jesteście płodne forumowiczki
Trzymam kciuki u obu rak, na pewno bedzie dobrze. Daj znac co powiedzial lekarz.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja tez poprosze o kciuki dziś mam dwóch pozostałych lekarzy: pierwsze to zeby mi zrobili usg, drugi kciuki aby dzis ten lekarz którego zamierzam wybrać sie spisał odpowiednio

Cytat:
Dzięki za fotkę. Czy tylko mnie takie majtki napawają obrzydzeniem (żeby nie było wątpliwości, też się w takowe zaopatrzę)
Dlatego wzielam jednorazowe, bo prac czegos takiego sobie nie wyobrazam , a takie zwykle z bazarku jakbym kupila to w sumie tez zal by mi bylo wyrzucac.
Stary 2011-05-12, 10:40   #2193
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Agnieszka też ładna pościel. A jaki jest rozmiar kołdry do łóżeczka 140 - 130?
Ancia - aż tak dobrze nie opanowałam tematu musiałabyś zoabzcyć na allegro jakie są rozmiarówki po 135/100

natka- wow!!! ale szlaleje! a to moja mała jakaś nie ruchawa

Grennie - nic się nie martw, chłopcy są kochani

kapka - wracaj do nas szybciutko! Będziemy tęsknić I co to wogóle, że nie zauważymy, oj nieładnie

Martusiaaa21, aa2, caltea - trzymam kciuki za badania

lausanne - ADAŚ mój chrzesniak ma tak na imię (syn Agaty )
mam nadzieję, ze te skurcze miną. Normalnie się o Ciebie boję!!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:40   #2194
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?
Z tych najbardziej mi się podoba Bernard

Cytat:
Ja tak pytam z tymi imionami, bo oprócz tego, że ma się podobać nam, pasować do nazwiska i do dziecka, to też chciałabym żeby nie wywoływało głupich skojarzeń u innych. Znaczy się, przeprowadzam na Was badania Dlatego za każdą opinię dziękuję

To może wrzucę wszystkie, jakie rozważamy mniej lub bardziej:
Jan, Marek, Maciej, Szymon, Ludwik, Witold, Janusz, Leon (to mąż, a ja przepraszam wszystkich, że się śmiałam, ale mam głupie skojarzenia z jego wujkiem, dość dziwnym gościem) no i te co podałam wcześniej: Bernard, Stefan, Anatol.
Sądząc po reakcjach, chyba mamy dziwny gust

Dzasta, a kim był Bernard w tej książce? Bo dawno czytałam. Narkomanem może?
Szymon, Jan i Leon bardzo ładne. Szymon jest wśród najbliższych znajomych, a Jan to mój tato, więc u nas odpadają
I wcale nie macie dziwnego gustu, powiedziałabym, że bardziej taki tradycyjny- klasyczny. A to zawsze pasuje

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
połowie zawsze sie bedzie podobało a połowie pewnie nie ja tam sie nie przejmuje co ludzie powiedza wazne ze mi sie bedzie imie podobac i ze u mnie nie bedzie złych skojarzen wywoływac

CHCE JUZ WIEDZIEC KTO MI W BRZUCHU SIEDZI

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

ja ostatnio miałam sen ciazowy i była w nim sliczna mała dziewczynka ciekawe czy sie sprawdzi
Też bym chciała wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka. Wiele razy mi się śniło moje maleństwo i w większości przypadków to był chłopczyk Tylko raz dziewczynka. Ale nie nastawiam się na któreś bardziej, po prostu jestem ciekawa
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:41   #2195
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka a tak jakoś mi się zrymowało he he prawda ze ładnie?
dzięki temu mogłaś sie elegancko wyspać

ja tez poprosze o kciuki dziś mam dwóch pozostałych lekarzy: pierwsze to zeby mi zrobili usg, drugi kciuki aby dzis ten lekarz którego zamierzam wybrać sie spisał odpowiednio
pięknie kochana
Za wizyty

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Caltea trzymamy kciuki, oby to nie było nic poważnego

Natka ja też potrzebuję kopa do pisania pracy, więc ja chętnie daję Ci kopa i poproszę jednego dla mnie

No i widzicie co ten Wizaż ze mną robi - pracy nie piszę, śnią mi się koszmary i po co mi to wszystko A teraz już lecę na uczelnię, buziaki! (no właśnie i nie piszcie za dużo......)

Cytat:
Natko, ja wczoraj nie zajarzyłam, że to Ty na tym filmiku

Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?
No wiesz, twarzy to tam nie widać
Anatol mi się podoba - Tosio, Tolek osobiście nie znam nikogo.

Cytat:
Dla rozrywki wklejam Wam zdjęcia moich zwierzaków: kotki Haliny x 2, psicy Lotki (jedno z jej nielicznych nieporuszonych zdjęć, bo skubana porusza się szybciej niż ja myślę; szkoda że takie ciemne) i misia z pozytywką, który chował się w szafie Z figury rzeczywiście podobny do Acelinkowego misia kuleczki
Fajniste masz zwierzaki A misio słodki

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
natka słodki ten filmik, też tak chce!
doczekasz się

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
thxjeszcze troszkę i mnie przekonacie
a ze skurczami wiem właśnie - biore już nospę forte 3xdziennie i luteinę 4x dziennie i zaczynam się solidnie martwić. Obym nie musiała w szpitalu leżeć, bo co będzie z K.?
Powiedz mi czy Tobie skraca się szyjka? Albo wiesz coś na ten temat?
Bo ja dzisiaj odczułam takie dziwne kłucie tam w środku na dole A jak podczytywałam dziewczyny, które się rozpakowały już, to takie kłucia były objawem skracania szyjki
Idę jutro do gina więc się dowiem co i jak ale chciałam się tak zorientować.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:43   #2196
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Wczoraj pisałyście o kłótniach - no to ja własnie miałam. A właściwie to ja płakałam, a mąż się śmiał i mnie przytulał: czemu Ty płaczesz? W sumie to nie wiem czemu, ach te hormony no ale od niedzieli miałam kiepski humor no to w końcu nie wytrzymałam!

dziś zaczynynamy 6 miesiąc -> 23 tc

agnyska - moje typy to Szymon, Jan i Witold

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:45
Stary 2011-05-12, 10:53   #2197
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Powiedz mi czy Tobie skraca się szyjka? Albo wiesz coś na ten temat?Bo ja dzisiaj odczułam takie dziwne kłucie tam w środku na dole A jak podczytywałam dziewczyny, które się rozpakowały już, to takie kłucia były objawem skracania szyjki
Idę jutro do gina więc się dowiem co i jak ale chciałam się tak zorientować.
Natuś ja byłam u gina miesiąc temu, też miałam skurcze ale lzejsze, ale szyja wtedy była ok. Więc nie pomogę Tylko ze ja mam krwiaka na lozysku więc moje badanie wygląda troszkę inaczej niz normalne(nie mozna tam tak zajrzec zeby go nie podraznic) i mniej mozna zobaczyć. Te bóle doszly teraz niedawno, bardzo nisko dołem brzucha, takie jak na silną @. Podobne sa przy porodzie, no ale to Ci jeszcze nic nie powie teraz... Jak idziesz jutro to ok, nic się nie martw. Wszystkiego się dowieszA bóle mogą miec najrózniejsze przyczyny, niekoniecznie szyjka

Aga sama się teraz zaczynam bac, serio. Ale najwyzej urodzę wcześniej i będę potem dyżurną forumową

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 11:05   #2198
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne- a często masz te bóle? One są cały czas czy jak? Ustępują jak odpoczywasz? Bo mnie ja jak miałam w tą niedzielę to tylko w jednej pozycji mi przeszło jak leżałam (na prawym boku), przy każdej innej zwijałam się z bólu. Dobrze, że na dniach masz wizytę i dowiesz sie co i jak (no i my się dowiemy). Jeśli bedzie taka konieczność to zostanie szpital, ale lepsze to i zdrowa dzidzia niż jakby miało się coś stać (odpukać w niemalowane)

Stary 2011-05-12, 11:09   #2199
kiciulec
Zakorzenienie

Siadłam chwilę i myślałam nad imionami, i ciężko mi idzie :/
Na razie moje typy to dla dziewczynki: Alicja, Bianka, Róża, a dla chłopca: Maksymilian, Franciszek, Natan
Stary 2011-05-12, 11:10   #2200
aa2
Zakorzenienie

no i dupa mam dzis tylk o jesdną wizyte bo jedna przychodnia zadzwoniła i powiedziała ze lekarz dziś nie dojedzie-normalnie wkurzające to jest jak nie wiem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:12   #2201
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Agnieszko, to ja według terminu z usg też mam dziś zaczęty 23 tydzień

Cytat:
Ale najwyzej urodzę wcześniej i będę potem dyżurną forumową
Nono, ale nie aż tyle wcześniej

Kolejne porcje podziękowań

Kiciulcu, Róża było moim wymarzonym imieniem dla córki Tak zresztą nazywam sobie moje nienarodzone dziecko

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-12 o 11:15
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 11:17   #2202
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka- wow!!! ale szlaleje! a to moja mała jakaś nie ruchawa
Jeszcze będziesz narzekać, że kopie
Gratulacje 6 miesiąca

Cytat:
Natuś ja byłam u gina miesiąc temu, też miałam skurcze ale lzejsze, ale szyja wtedy była ok. Więc nie pomogę Tylko ze ja mam krwiaka na lozysku więc moje badanie wygląda troszkę inaczej niz normalne(nie mozna tam tak zajrzec zeby go nie podraznic) i mniej mozna zobaczyć. Te bóle doszly teraz niedawno, bardzo nisko dołem brzucha, takie jak na silną @. Podobne sa przy porodzie, no ale to Ci jeszcze nic nie powie teraz... Jak idziesz jutro to ok, nic się nie martw. Wszystkiego się dowieszA bóle mogą miec najrózniejsze przyczyny, niekoniecznie szyjka
Bóli brzucha jako tako nie mam, tylko czasami twardnieje - zazwyczaj po całym dniu. Dzisiaj jakoś mnie dziwnie zakuło ale tylko raz
Zastanawiam się czy ginek niepotrzebnie mnie nie postraszył bo: z tego co wyczytałam to szyjka powinna mieć co najmniej 3cm, a moja ma 3,38
Cały czas była długa i zamknięta, może na skutek tego wypadku się skróciła Tak sobie gdybam - nie oczekuję odpowiedzi

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-12, 11:18   #2203
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszko, to ja według terminu z usg też mam dziś zaczęty 23 tydzień

Kolejne porcje podziękowań

Kiciulcu, Róża było moim wymarzonym imieniem dla córki Tak zresztą nazywam sobie moje nienarodzone dziecko

Ja sama nie wiem, straszny mętlik mam w głowie, no i jeszcze płci nie znamy. No i tż też ma głos w tej sprawie
Stary 2011-05-12, 11:18   #2204
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
moja ma 3,38
Cały czas była długa i zamknięta, może na skutek tego wypadku się skróciła Tak sobie gdybam - nie oczekuję odpowiedzi
No ale 3,38 cm to chyba jest długa szyjka? No to co on straszy?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-12 o 11:20
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:26   #2205
tusia872
Zadomowienie

co do imion to mam typy dla chłopaka: Robert, Leon (ostatno mi sie spodobało) a dla dziewczynki: Paulina albo Lenka

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:27   #2206
19natka88
Zakorzenienie

[QUOTE=agnyska81;26870248]Agnieszko, to ja według terminu z usg też mam dziś zaczęty 23 tydzień [/QOUTE]

Cytat:
No ale 3,38 cm to chyba jest długa szyjka? No to co on straszy?
Powiedział tak: szyjka jeszcze w normie, ale krótsza niż ostatnio i mam się w miarę możliwości jak najbardziej oszczędzać - może ja to odebrałam jakoś dziwnie - wizyta była zaraz po wypadku Chyba przesadzam martwieniem się co?

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-12, 11:33   #2207
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

[QUOTE=aa2;26867307]ja tez poprosze o kciuki dziś mam dwóch pozostałych lekarzy: pierwsze to zeby mi zrobili usg, drugi kciuki aby dzis ten lekarz którego zamierzam wybrać sie spisał odpowiednio
QUOTE]
Asiu trzymam kciuki
Cytat:
Wczoraj pisałyście o kłótniach - no to ja własnie miałam. A właściwie to ja płakałam, a mąż się śmiał i mnie przytulał: czemu Ty płaczesz? W sumie to nie wiem czemu, ach te hormony no ale od niedzieli miałam kiepski humor no to w końcu nie wytrzymałam!

Aguś i jak tam samopoczucie??? Głowa do góry, taki ładny dzień dziś, aż szkoda się smucić
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:12   #2208
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
lausanne- a często masz te bóle? One są cały czas czy jak? Ustępują jak odpoczywasz? Bo mnie ja jak miałam w tą niedzielę to tylko w jednej pozycji mi przeszło jak leżałam (na prawym boku), przy każdej innej zwijałam się z bólu. Dobrze, że na dniach masz wizytę i dowiesz sie co i jak (no i my się dowiemy). Jeśli bedzie taka konieczność to zostanie szpital, ale lepsze to i zdrowa dzidzia niż jakby miało się coś stać (odpukać w niemalowane)
W ciągu dnia jak leżę to są słabe a czasem ich w ogóle nie ma, no chyba że przesadzę. Ale to normalny ból albo skurcz. Tylko od dwóch nocy mam te o ktorych pisalam wyżej, a przeciez leże w lózku. Trzymają tak do 3 w nocy i puszczają
Stary 2011-05-12, 12:15   #2209
19natka88
Zakorzenienie

TAdaaaaa Co powiecie?

Cytat:
Dla mamy:
sukienka na lato - link, link
spodenki na lato link
kaszmirowa narzutka link
spódnica tulipan link
adapter do pasów link
legginsy 3/4 link, link, link, link
legginsy 3/4 z koronką link, link
legginsy długie link
szorty ciążowe jeansowe link
bluzka ciążowa z cyrkoniami link
tunika na szerokich ramiączkach link

Kosmetyki:
krem na rozstępy Palmers link
skoncentrowany krem na rozstępy Palmers link

Ciuszki:
garniturek wyjściowy Bobo i JA - link

Łóżeczka:
drewniane Baby BOO- link
materac kokos-pianka-gryka120x60link
łóżeczko turystyczne Buna link
łóżeczko turystyczne Baby maxi link, link, link
łóżeczko turystyczne Baby Star link
łóżeczko turystyczne EuroBaby link
łóżeczko/kojec Mamtu link
pościel z aplikacją 16el. 120x60 link
pościel z haftem 120x90 Promon link
pościel alltimax 6el link

Pokoik:
naklejka na ścianę dmuchawiec- link
naklejka - dziecko - link
pokoik beżowy - link
pokoik zielony - link
pokoik safari - link
lampa - balon- linkkomoda IKEA link
lampka - projektor gwiazd link

Wózki:
XA x-lander 3w1(2011)link
mikado - strona producenta link
mikado aston 3w1link
Austin 3w1 link
Tako Warrior 3w1 link

Akcesoria:
butelka z termometrem Tommee Tippee link
butelka antykolkowa Tommee Tippee link
laktator ręczny Tommee Tippee link

Różne:
produkty BabyDesign linkmajtki poporodowe Mitex link

Ciekawostki:
wzorki na paznokciach z wody - link
Zapytaj położną link
fotel bujany z wikliny link
fotel bujany z rafii link
lista badań na każdym etapie ciąży link
Pomęczyłam się więc biorę książkę i idę na podwórko

Dominik

Martynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 12:22   #2210
lausanne
Wtajemniczenie

Natalka dla mnie super, kawał porządnej roboty masz rację zasłuzyłas na odpoczynek a z zamartwianiem się to nie masz czym, szyja długa, coś tam zaboleć i zakluć zawsze może. Więc głowa do góry

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

dziewczyny potrzebna mi masa dobrych fluidów i kciuków bo moj ukochany właśnie ma rozmowę o pracę i się stresuję za niego. a Wiem jak bardzo chce zmienić starą
Stary 2011-05-12, 12:23   #2211
spray
KWC

agnieszka 0605 - jakim cudem masz 23 tc skoro mamy jeden termin? U mnie dzisiaj zaczyna się 22tc więc do 23 mam jeszcze tydzień nawet na suwaku masz 22tc.

Podle się dziś czuję, jestem jakaś spuchnięta i zadyszana, we wszystkich ciuchach mi ciasno, założyłam wreszcie taką lekką kieckę odcinaną pod biustem, w której wyglądam jak utuczony Muminek . Nastroju mi to bynajmniej nie poprawia, bo chyba żadna kobieta nie lubi wyglądać jak wieloryb, nawet w ciąży.

Archinta - w albumie pytałaś mnie o sprawowanie się lacobelu w kuchni - na razie jesteśmy zadowoleni (ale remont mieliśmy ledwo rok temu), nic się złego nie dzieje, nawet przy palnikach przy kuchence gazowej.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:25   #2212
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Witam się czwartkowo. Znowu naskrobałycie 20 stron, masakraKiedy ja to nadrobię???Ale obiecuję, że od czerwca już bedę regularnie się udzielać, bo idę na zwolnienie

A dziś proszę o kciuki, bo idziemy podpisywać umowę przedwstępną kupna mieszkania i załatwiać kredytmam nadzieję, że pójdzie w miarę bezproblemowo
Miłego dnia dziewczyny
kciuki zaciśnięte, oby Wam się fajne to mieszkanko udało

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze się chwalę, że wczoraj zaczełąm 5 miesiąc
A powiedzcie mi dziewczyny jak któraś robiła ile kosztuje badanie na określenie grupy krwi?? Bo muszę zrobić na kolejną wizytę
u mnie płaciłam 27zł

Cytat:
Witam Was w ten słoneczny poranek.
Przyszłam się tylko przywitać, bo jednak postanowiłam pójść dziś do gina.
Skurcze jednak nie dają mi spokoju i nie ma co czekać do jutra. W związku z tym bardzo proszę o kciuki, bo jednak troszkę się boję przed wizytą. Spróbuję Was jeszcze troszkę nadrobić przy śniadaniu, ale pewnie nie zdążę do 10:00. Takie jesteście płodne forumowiczki
zaciśnięte i będzie dobrze

Cytat:
za usg i za wybór lekarza

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:25   #2213
mooonik
Zakorzenienie

nadrabiam

Cytat:
Caltea jaki obiad jakie drugie sniadanie-to mój pierwsz posiłek ale sie rozkrecam i jak byłam w barze po te z kapuchą to widziałam ze sa dziś w ofercie pierogi z truskawkami i mysle czy potem sobie ich nie zjejsć
o 12 pierwszy posiłek? ja do tej pory to już jestem po min 2 śniadaniach

w ogóle pierwsza rzecz jaką musze robić z rana to jest przygotowanie jedzenia bo się budzę z takim ssaniem w żołądku, że szok

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
odnośnie karmienia - najwazniejsze by postepowac w zgodzie ze soba- nic na siłe- nie ma co sie meczyc
otóż to

Lausanne bardzo fajnie opisywałaś swoje odczucia z karmienia. Cieszę się, że jesteś tak na świeżo ze wszystkim ale przede wszystkim, że masz ochotę się dzielić tym z nami

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No i może głupota, ale dla mnie duże znaczenie ma to jakie imię ma znaczenie. Np podobało mi się Laura, ale jak przeczytałam znaczenie to już przestało
niby głupie ale ja też patrzę mniej więcej na znaczenie imienia i dlatego np. skreśliłam już dawno Amelkę

Cytat:
Dziewczyny - a nowe ciuszki trzeba prać przed założeniem dziecku???
ja sobie nie wyobrażam nie uprać

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Witam Was wszystkie serdecznie mam na imie Monika.
Jestem z Wami od samego poczatku - incognito ;-)
Postanowilam -> czas najwyzszy sie ujawnic! Juz 20 TC minal - dojrzalam do tego nareszcie
w koncu stwierdzilam- nie chce juz dluzej sie tak codziennie na wasz watek bezczelnie"zakradac" nie pokazujac "twarzy"!
...
Zabieram sie do nadrabiania Waszych postow (od niedzieli sporo tego)
Milego popoludnia zycze!
witaj imienniczko

Cytat:
Laseczki lece na spacer z młodym bo mi już "pyskuje" Powiedzial do mnie "nenene" i to wkurzonym głosem, jak babcie kocham A wiec do zobaczyska pozniej papa
hahaha kochanego masz tego synka, coraz większy łobuz rośnie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
I nie będzie to ani Hubert ani Staś ale... Sebastian Nie wiem co nas tknęło, bo wcześniej jakoś w ogóle to imię nam umknęło, a wczoraj jednocześnie stwierdziliśmy, że to "to" imię i kropka. No to kropka Będzie Sebuś
Sebastian fajne imię mam kumpla- bardzo go lubię i koleżanki syncio też jest Sebuś

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 12:26   #2214
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze przekażę brzuchowi, że ciocia Agnyska nie pozwoliła
Stary 2011-05-12, 12:27   #2215
Caltea
Zadomowienie

Dziewczynki kochane, jestem!
Za pięknie.
Najpierw dobre wieści. Maluch rośnie jak na drożdżach, nawet lekarz był w szoku i powiedział, że wg. niego mogę się spodziewać wcześniejszego porodu, bo synuś będzie gotowy wcześniej. Się zobaczy - nie nastawiam się (czyżby potwierdzenie teorii witaminowej). Pomimo skurczów z szyjką wszystko w porządku, więc póki co nie ma bezpośredniego zagrożenia ciąży. Badania, również te tarczycowe, w normie. No i wreszcie zostałam pochwalona! Gin stwierdził, że bardzo ładnie "noszę tę ciążę" (jakoś głupio brzmi) i po raz pierwszy zachwycił się moją wagą. Tyle lat i tyle ciąż musiało upłynąć, abym usłyszała z jego ust takie słowa. Zawsze: za dużo pani waży, proszę ograniczyć jedzenie, nie jeść słodyczy, nie pić tyle mleka itp. Normalnie jestem w szoku.
Wieści gorsze: na te skurcze mam jednak leki, bo nie będziemy czekać aż ruszą szyjkę, no i muszę się zacząć jeszcze bardziej oszczędzać. Jeszcze nie muszę leżeć plackiem, ale jak nie przejdzie, to się na tym skończy. I kazał zrobić jednak to echo serca, ale nie straszył, tak jak internista.
Na koniec malutka, bardzo intymna sensacja. Wahałam się, czy dzielić się z Wami takimi intymnościami z życia mojego dziecka, ale mam nadzieję, że nie rozpowiecie, a syn kiedyś mi wybaczy. Nie wiem czy to dobre, czy złe wieści; kiedyś rozstrzygnie ten problem moja przyszła synowa. Lekarz był w szoku z powodu wielkości... dzyndzla mojego Leosia. Stwierdził, że już teraz można wnioskować o tym, że kiedyś mój syn będzie miał mega...interes. Trochę się wystraszyłam, czy aby nie anormalnie duży, ale gin stwierdził, że będzie po prostu z tych wielkich, ale jeszcze w normie. Był naprawdę oszołomiony, bo dał tylko jedno zdjęcie... siusiaka naszego synka. No i mam pogratulować małżowi, że udało mu się spłodzić takiego giganta, ale małż nie może teraz gadać przez tel. bo zajęty. A tu taaaakie duuuuże wieści

A teraz idę Was nadrabiać
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:32   #2216
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Natalka dla mnie super, kawał porządnej roboty masz rację zasłuzyłas na odpoczynek a z zamartwianiem się to nie masz czym, szyja długa, coś tam zaboleć i zakluć zawsze może. Więc głowa do góry

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

dziewczyny potrzebna mi masa dobrych fluidów i kciuków bo moj ukochany właśnie ma rozmowę o pracę i się stresuję za niego. a Wiem jak bardzo chce zmienić starą
bardzo mocne mocne kciukasy: kciuki:

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Caltea gratuluje tak udanej wizyty

no i wielkie gratki za interes syna mąż sie postarał najpierw córeczki a teraz wreszcie prawdziwy mezczyzna i to jaki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:32   #2217
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Ja swojego nauczylam, ze czasem musze sobie poplakac i teraz jak placze bez jakiegos konkretnego powodu albo przez jakies drobiazgi to mnie przytula i mowi "po prostu musisz sobie poplakac" i wie, ze nie wolno mi wtedy "po mesku" gadac tzn racjonalnie i szukac jakichs rozwiazan, wystarczy przytulic zebym sie wyplakala i od razu mi lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 12:33   #2218
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak, córki duże, więc nie są już absorbujące. Po prostu nauczyłam je samodzielności i w zasadzie poza karmieniem i pomocą w nauce są samowystarczalne. Aha, jeszcze im piorę.
Ciąża trochę wniosła zamieszania, bo libido początkowo padło na twarz, ale pomalutku wraca do normy (całkowicie wróci pewnie dopiero po porodzie). W sumie, to gorzej było jak brałam tabl. anty. Faktycznie ich skuteczność w moim przypadku była 100%, bo w ogóle nie miałam ochoty na sex...
Teraz faktycznie wieczorem bywam bardzo zmęczona, ale to raczej dlatego, że wszędzie biegam na piechotę, a jednak ciężar ciała się zwiększa. Ale na szczęście są jeszcze miłe poranki. Natomiast tak na dluższą metę, to mogę Ci powiedzieć, że z wiekiem nic się u nas nie zmieniło w "tych sprawach". ...
I to chciałam przeczytać już mi humor poprawiłaś

Cytat:
Dla rozrywki wklejam Wam zdjęcia moich zwierzaków: kotki Haliny x 2, psicy Lotki (jedno z jej nielicznych nieporuszonych zdjęć, bo skubana porusza się szybciej niż ja myślę; szkoda że takie ciemne) i misia z pozytywką, który chował się w szafie Z figury rzeczywiście podobny do Acelinkowego misia kuleczki
wow jakie kotki mmm, u mnie biegają 4 ale wszsytkie są mamy
Miś też bardzo fajny

Cytat:
To może wrzucę wszystkie, jakie rozważamy mniej lub bardziej:
Jan, Marek, Maciej, Szymon, Ludwik, Witold, Janusz, Leon (to mąż, a ja przepraszam wszystkich, że się śmiałam, ale mam głupie skojarzenia z jego wujkiem, dość dziwnym gościem) no i te co podałam wcześniej: Bernard, Stefan, Anatol.
Sądząc po reakcjach, chyba mamy dziwny gust
Te mi się podobają i wywołują pozytywne skojarzenia

Cytat:
A to mnie ucieszyłaś tą wiadomością
A za Tymonkiem jestem bardzo Ładnie brzmi, dobrze się zdrabnia, no i miło się kojarzy (z chrześniakiem) Na początku w rodzinie był szok, ale wszycy szybko się przyzwyczaili, osłuchali i teraz je lubią
Małgosia też mi się podoba.
I oba imiona pasują do Konrada

Z tymi skurczami to nieładnie brzmi
mi też , ale jeste skromna ale imię w życiu się sprawdza jest wiele zdrobnień
a i tak przez cały okres szkoły wołali do mnie po nazwisku u większości znajomych myśle że jeszcze jestem zapisana po "nazwisku"

Cytat:
Bóli brzucha jako tako nie mam, tylko czasami twardnieje - zazwyczaj po całym dniu. Dzisiaj jakoś mnie dziwnie zakuło ale tylko raz
Zastanawiam się czy ginek niepotrzebnie mnie nie postraszył bo: z tego co wyczytałam to szyjka powinna mieć co najmniej 3cm, a moja ma 3,38
Hm z tego co pamiętam to miałam 3,5cm i lekarz powiedział że to norma, więc wydaje mi się że troszkę Cię nastraszył
Zobaczysz wszsytko dobre będzie

Ale mi mąż wczoraj newsa przyniósł, aż dziw że zapomniałam wam napisać
Robi wykończeniówke u klientki , opowiadała mu jak to ona była w ciąży i do 5 mc chodziła do ginekologa który widział jedno dziecko w brzuchu, nawet jej usg pokazywał z jednym dzieckiem.... a w 5 mc posła do innego lekarza kontrolnie bo jej nie mógł, a tu sie okazało że ma bliźniaki już urodziła . Ale bez jaj do 5mc nie widział dwójki dzieci

Mój mąż się śmiał wczoraj co to by było jakby dziś usg pokazło 2 dzieci

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:34   #2219
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Agnyska mój tata miał na imie Bernard całkiem ok
jem sucha bułe i popijam sokiem porzeczkowym
tym to chyba nikogo nie skusisz

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:35   #2220
spray
KWC

Cytat:
Na koniec malutka, bardzo intymna sensacja. Wahałam się, czy dzielić się z Wami takimi intymnościami z życia mojego dziecka, ale mam nadzieję, że nie rozpowiecie, a syn kiedyś mi wybaczy. Nie wiem czy to dobre, czy złe wieści; kiedyś rozstrzygnie ten problem moja przyszła synowa. Lekarz był w szoku z powodu wielkości... dzyndzla mojego Leosia. Stwierdził, że już teraz można wnioskować o tym, że kiedyś mój syn będzie miał mega...interes. Trochę się wystraszyłam, czy aby nie anormalnie duży, ale gin stwierdził, że będzie po prostu z tych wielkich, ale jeszcze w normie. Był naprawdę oszołomiony, bo dał tylko jedno zdjęcie... siusiaka naszego synka. No i mam pogratulować małżowi, że udało mu się spłodzić takiego giganta, ale małż nie może teraz gadać przez tel. bo zajęty. A tu taaaakie duuuuże wieści

Po pierwsze - oszczędzaj się
Po drugie - duży interesik u faceta to będzie jego wielki powód do dumy Z całą pewnością syn się o to nie obrazi, że dostał taki 'pakiecik' w prezencie od losu
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości