Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 08:46   #2161
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam Was w ten słoneczny poranek.
Przyszłam się tylko przywitać, bo jednak postanowiłam pójść dziś do gina.
Skurcze jednak nie dają mi spokoju i nie ma co czekać do jutra. W związku z tym bardzo proszę o kciuki, bo jednak troszkę się boję przed wizytą. Spróbuję Was jeszcze troszkę nadrobić przy śniadaniu, ale pewnie nie zdążę do 10:00. Takie jesteście płodne forumowiczki
trzymam mocno mocno kciuki za wizyte

aa2 myslisz ze jak ok 11 przyjade jutro do tej PLAZY to załapie sie na te badania 4D jeszcze?? bo w sumie to mysle ze moze byc sporo ludzi... i tak sie zastanawiam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-05-12 o 08:50
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 08:56   #2162
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Skurcze jednak nie dają mi spokoju i nie ma co czekać do jutra. W związku z tym bardzo proszę o kciuki, bo jednak troszkę się boję przed wizytą. Spróbuję Was jeszcze troszkę nadrobić przy śniadaniu, ale pewnie nie zdążę do 10:00. Takie jesteście płodne forumowiczki
Trzymam kciuki

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 08:59   #2163
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Uprzejmie donoszę, że w Kauflandzie rzucili truskawki (Hiszpańskie co prawda, niektóre kwaśne, niektóre słodkie, ale jak kto spragniony...) 500 g za 3,50 zł
A u nas takie zdzierstwo. Pewnie takie same a kosztują 18,50/kg

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - a nowe ciuszki trzeba prać przed założeniem dziecku???
IMHO prać w proszku dla dzieci i prasować

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
O właśnie Caltea kochana ja też jestem w 90% zdecydowana na skate Oczywiście patrze na używane, nowe są strasznie drogie. To mówisz, że jesteś zadowolona z zakupu??? Ja narazie obserwuje, ale jak się trafi jakaś konkretna okazja to myślę, że się zdecydujemy wcześniej

Jak przekonam TŻ to u nas będzie Julek bądź Jeremi
Jestem bardzo zadowolona. Decyzja o tym wózku zajęła mi 2 miesiące, buszowałam po necie, czytałam opinie (głównie angielskich mam, bo w Pol. mało popularny), wreszcie widzialam na żywo i kupiłam (używany). Powiem Ci, że rozgryzienie wszystkich funkcji jakie ten wózek posiada, zajęło nam z mężem ponad 4 godziny. No i brat-mechanik oglądnął i był pod wrażeniem (głównie łożysk). Tak, że masz moją rekomendację

Jeremi, ładnie. Też brałam pod uwagę, ale zostałam oczywiście przegłosowana...

A sen niezły

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dla noworodka się pierze na pewno, a potem to juz zalezy chyba od nas. Ja pralam długo, ale mój mały ma AZS. No i dobry jest proszek JELP - drogi ale nie uczula
Ja też prałam w Jelpie, ale słyszałam, że teraz bardziej chwalą Lovellę, bo po Jelpie, nawet wśród moich koleżanek zdarzały się uczulenia...

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Witam Was wszystkie serdecznie mam na imie Monika.
Jestem z Wami od samego poczatku - incognito ;-)
Postanowilam -> czas najwyzszy sie ujawnic! Juz 20 TC minal - dojrzalam do tego nareszcie
w koncu stwierdzilam- nie chce juz dluzej sie tak codziennie na wasz watek bezczelnie"zakradac" nie pokazujac "twarzy"!
...
Zabieram sie do nadrabiania Waszych postow (od niedzieli sporo tego)
Milego popoludnia zycze!
Witaj. Lepiej późno, niż wcale

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
kupiliśmy pampersy w Tesco bo promocja była za 186 papm. 99.95 zł
więc sie skusiliśmy - acha jakby co to 3 rozmiar kupiiśmy
ich zapach bezcenny
Wow! O Pampersach jeszcze nie myślałam

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
dziękuje za kciuki
maleństwo waży 0,5 kg, prawidłowo się rozwija, ale nie pokazało co ma między nogami, teza z ostatniej wizyty, że "może być chłopak ale tego nie potwierdza"nadal nie została obalona, poczekam do następnej wizyty może wtedy się uda podglądnąć.Bąbel chował twarzyczke za rączkami i " a ku ku" robił, tak że mam zdjęcie z pół twarzą bo reszte schował za rączkami

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
\
a powiedz jak to jest przy dwójce dzieci, trzecim w brzuszku, macie jeszcze ochotę po całym dniu

Powiem tak, córki duże, więc nie są już absorbujące. Po prostu nauczyłam je samodzielności i w zasadzie poza karmieniem i pomocą w nauce są samowystarczalne. Aha, jeszcze im piorę.
Ciąża trochę wniosła zamieszania, bo libido początkowo padło na twarz, ale pomalutku wraca do normy (całkowicie wróci pewnie dopiero po porodzie). W sumie, to gorzej było jak brałam tabl. anty. Faktycznie ich skuteczność w moim przypadku była 100%, bo w ogóle nie miałam ochoty na sex....
Teraz faktycznie wieczorem bywam bardzo zmęczona, ale to raczej dlatego, że wszędzie biegam na piechotę, a jednak ciężar ciała się zwiększa. Ale na szczęście są jeszcze miłe poranki. Natomiast tak na dluższą metę, to mogę Ci powiedzieć, że z wiekiem nic się u nas nie zmieniło w "tych sprawach".

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Kurcze wlasnie sie zastanawiam od kilku dni kiedy nalezaloby wyprac ciuszki. Prasowac teraz lepiej bo latem to chyba caly dzien mi na to zejdzie z przerwami, ze wzgledu na upaly. Ale jak teraz przygotuje i zapakuje np w worki to za kilka mcy bedzie ok czy znowu trzeba odswiezyc? Bo dwa razy robic to samo nie bardzo mi sie usmiecha
Zalaczam fotke live gatek jednorazowych poporodowych. Wydaje mi sie ze beda ok, bo jak juz mowilam - to ten sam material ktory sie uzywa w szpitalach np. na sali operacyjnej. Zdjecie robilam z lampa wiec wyglada troche jak z folii, ale maja takie mikro dziurki wiec na pewno sa przewiewne.
Ja myślę, że tak z 1,5 - 1 miesiąca przed t.p. to można się wziąć za pranie.
Dzięki za fotkę. Czy tylko mnie takie majtki napawają obrzydzeniem (żeby nie było wątpliwości, też się w takowe zaopatrzę)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

My dla dziewczynki mieliśmy Alicja, Ada lub Michalina. Z największym naciskiem na Alicję.
A moja Julcia ma na drugie Alicja
A Franek też ładnie, u nas byłoby po dziadku, ale...
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:01   #2164
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
trzymam mocno mocno kciuki za wizyte

aa2 myslisz ze jak ok 11 przyjade jutro do tej PLAZY to załapie sie na te badania 4D jeszcze?? bo w sumie to mysle ze moze byc sporo ludzi... i tak sie zastanawiam

no własnei nie wiem jak to z tym jest bo nie jest podane na stronie, ja kurcze zastanawiam sie czy jechac bo kurcze spedzic pól soboty w markecie zeby zrobić badanie to chyba bezsensu co?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:02   #2165
Caltea
Zadomowienie

Tyle zdążyłam nadrobić i muszę iść.
Dziękuję za kciuki, jesteście kochane .
Mam zamiar powrócić później z dobrymi wieściami
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:04   #2166
Aiszka22
Raczkowanie

Caltea trzymamy kciuki, oby to nie było nic poważnego

Natka ja też potrzebuję kopa do pisania pracy, więc ja chętnie daję Ci kopa i poproszę jednego dla mnie

No i widzicie co ten Wizaż ze mną robi - pracy nie piszę, śnią mi się koszmary i po co mi to wszystko A teraz już lecę na uczelnię, buziaki! (no właśnie i nie piszcie za dużo......)
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:09   #2167
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki. Napisz koniecznie jak wrócisz....

Cytat:

Jestem bardzo zadowolona. Decyzja o tym wózku zajęła mi 2 miesiące, buszowałam po necie, czytałam opinie (głównie angielskich mam, bo w Pol. mało popularny), wreszcie widzialam na żywo i kupiłam (używany). Powiem Ci, że rozgryzienie wszystkich funkcji jakie ten wózek posiada, zajęło nam z mężem ponad 4 godziny. No i brat-mechanik oglądnął i był pod wrażeniem (głównie łożysk). Tak, że masz moją rekomendację
Proszę jeszcze o nazwę wózka)

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no własnei nie wiem jak to z tym jest bo nie jest podane na stronie, ja kurcze zastanawiam sie czy jechac bo kurcze spedzic pól soboty w markecie zeby zrobić badanie to chyba bezsensu co?
Ja bym nie jechała, bo szkoda mi by było czasu.....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:13   #2168
agnyska81
Zakorzenienie

Udało mi się zajrzeć rano, dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
Ja już po usg i będzie chłopak... powiem szczerze,że bardzo chciałam dziewczynkę, tak się juz nastawiłam i teraz jakoś tak ciężko mi się przestawić,że to chłopak...
w każdym razie zdrowy chłopak
Witaj w klubie tych, co chciały dziewczynkę, a mają chłopca Ja już tydzień po tej wiadomości i jakoś przetrawiłam, u Ciebie też będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
oczy mnie już pieką od nadrabiania postów z 2 dni, więc uciekam spać, bo nie dam rady poodpisywać.
Na dodatek podłapałam jakiegoś dołka, a nie chcąc zarazić Was, negatywnym nastawieniem, nie będe na razie się udzielać (co i tak nikt nie zauważy )
Zauważy, zauważy

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
niby mowi sie ze rozstepy to tak jak po matce - jak miała to tez sie bedzie miałao. jak mama nie miała to skłonnosci genetycznych nie ma.
moja mama miała.
Ja to powinnam się w takim razie pociąć szarym mydłem, bo u mnie mają i mama i tata Staram się nie wierzyć

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaa przyśniło mi się dzisiaj, że weszłam na Wizaż, a tam wiadomość, że jestem na liście DO USUNIĘCIA z wątku!!!!! Bo mnie prawie nie ma i się nie udzielam. No to jestem i plis nie usuwajcie mnie jeszcze z listy
Spokojnie, póki nas nie porzucisz, będziesz na liście

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Jak myślicie, jak zrobię glukozę, morfologię i mocz 24 we wtorek, to 26 z rana będą mieli wyniki? Bo nie odpuszczę tego żeby nie iść na usg połówkowe i poznać płeć w inny dzień niż 26 maj
Myślę, że tak, ale dla pewności spytałabym w tym laboratorium, gdzie będziesz robić.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Ale obiecuję, że od czerwca już bedę regularnie się udzielać, bo idę na zwolnienie
Ha ha ha Ja na L4, ale musiałabym siedzieć od rana do nocy, żeby nadążać za forumkami.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja tylko na chwilkę bo zaraz jade na naradę - jakieś szkolenie mam prowadzić
Musiałam wejśc się odstresować
za odstresowanie.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wstałam dziś, o ile można to tak nazwać, raczej spełzłam z łóżka, tak mnie pachwiny ciągnął że szok :/ dziś się będe pytać gina
Moje pachwiny się nieco uspokoiły, widocznie naciągnęły się już na maksa

Cytat:
Masz największe za same dobre wiadomości.

Natko, ja wczoraj nie zajarzyłam, że to Ty na tym filmiku

Wczoraj był chyba dzień powrotów, bo widziałam, że pojawiła się i Grennie i Spa

Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-12 o 09:16
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:14   #2169
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
no własnie tez sie zastanawiam czy jechac w ogole bo tak mysle ze moze byc duzo ludzi a w kolejce pol dnia nie bede stała moze przejade sie zobaczyc ile jest ludzi a jak bedzie duzo to do domu pojadea moze przy okazji jakis ciuszek sobie kupie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-05-12, 09:17   #2170
pestka78
Rozeznanie

Cytat:

Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam A może ktoś zna fajne osoby o tym imieniu?
Nie no.... Przepraszam że się śmieję, ale kto to wymyślił????
Stary 2011-05-12, 09:17   #2171
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Mamy kolejne typy imion, można się śmiać Anatol, Stefan, Bernard. Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe skojarzenia? Chętnie poznam
Stefan i Bernard mi sie podobaja
a co do Antola to pierwsze skojarzenie to kawa zbożowa

Stary 2011-05-12, 09:20   #2172
agnyska81
Zakorzenienie

Dla rozrywki wklejam Wam zdjęcia moich zwierzaków: kotki Haliny x 2, psicy Lotki (jedno z jej nielicznych nieporuszonych zdjęć, bo skubana porusza się szybciej niż ja myślę; szkoda że takie ciemne) i misia z pozytywką, który chował się w szafie Z figury rzeczywiście podobny do Acelinkowego misia kuleczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Halina.jpg (121,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Halina 2.jpg (126,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lotka.jpg (64,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miś.jpg (78,8 KB, 13 załadowań)

Stary 2011-05-12, 09:22   #2173
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Nie no.... Przepraszam że się śmieję, ale kto to wymyślił????
Ja, a co?

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Stefan i Bernard mi sie podobaja
a co do Antola to pierwsze skojarzenie to kawa zbożowa
Mi się Anatol wczoraj ubzdurał, a kojarzy mi się z filmem Bernarda znamy jednego baaardzo fajnego, a zdrobnienie Benek fajne jest

Stary 2011-05-12, 09:25   #2174
DzastaW
Zadomowienie

A My z narzeczonym zrobimy niezły prezent urodzinowy teściowi: pozna płeć Naszej dzidzi =) mam nadzieje że będzie już wiadomo, bo nie wytrzymam

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Mi się podoba z tych tylko imię Stefan. Pamiętam jak Moja kuzynka wymyśliła by nazwać synka Antoś i każdy gadał że Sobie ubzdurała tak nazywać synka. A teraz te imię sie każdemu podoba =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:28   #2175
aa2
Zakorzenienie

Agnyska mój tata miał na imie Bernard całkiem ok
jem sucha bułe i popijam sokiem porzeczkowym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 09:29   #2176
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny znacie jakieś sposoby na kleszcze? Oprócz ubierania się lepiej i środków kupnych? Bo Ja się boję kleszczy, a na działce mam ich masę

Stary 2011-05-12, 09:30   #2177
gerda
Zadomowienie

witajcie

idę Was doczytać

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:30   #2178
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Agnyska mój tata miał na imie Bernard całkiem ok
jem sucha bułe i popijam sokiem porzeczkowym
Dietka????

Ja mam złe skojarzenie z Bernardem niestety... Jakoś mi się nie podobają, ale każdy ma swoje zdanie
Stary 2011-05-12, 09:33   #2179
DzastaW
Zadomowienie

Mi imię Bernard kojarzy się z książką "My dzieci z dworca zoo" =)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 09:37   #2180
agnyska81
Zakorzenienie

Ja tak pytam z tymi imionami, bo oprócz tego, że ma się podobać nam, pasować do nazwiska i do dziecka, to też chciałabym żeby nie wywoływało głupich skojarzeń u innych. Znaczy się, przeprowadzam na Was badania Dlatego za każdą opinię dziękuję

To może wrzucę wszystkie, jakie rozważamy mniej lub bardziej:
Jan, Marek, Maciej, Szymon, Ludwik, Witold, Janusz, Leon (to mąż, a ja przepraszam wszystkich, że się śmiałam, ale mam głupie skojarzenia z jego wujkiem, dość dziwnym gościem) no i te co podałam wcześniej: Bernard, Stefan, Anatol.
Sądząc po reakcjach, chyba mamy dziwny gust

Dzasta, a kim był Bernard w tej książce? Bo dawno czytałam. Narkomanem może?

Czas edycji: 2011-05-12 o 09:38
Stary 2011-05-12, 09:40   #2181
DzastaW
Zadomowienie

Nio, narkomanem. Pamiętam że miałam zdjęcia w książce i tam była Jego fotka. Jakoś te imię Mi się momentalnie kojarzy z tą książką =)

Stary 2011-05-12, 09:42   #2182
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak pytam z tymi imionami, bo oprócz tego, że ma się podobać nam, pasować do nazwiska i do dziecka, to też chciałabym żeby nie wywoływało głupich skojarzeń u innych. Znaczy się, przeprowadzam na Was badania Dlatego za każdą opinię dziękuję

To może wrzucę wszystkie, jakie rozważamy mniej lub bardziej:
Jan, Marek, Maciej, Szymon, Ludwik, Witold, Janusz, Leon (to mąż, a ja przepraszam wszystkich, że się śmiałam, ale mam głupie skojarzenia z jego wujkiem, dość dziwnym gościem) no i te co podałam wcześniej: Bernard, Stefan, Anatol.
Sądząc po reakcjach, chyba mamy dziwny gust

Dzasta, a kim był Bernard w tej książce? Bo dawno czytałam. Narkomanem może?
aj tam dziwne, u nas niektórzy z Marcelka tez sie smiali ale mam ich gdzieś
Stary 2011-05-12, 09:46   #2183
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
idę się kąpać i doprowadzić do porządku w miejscach strategicznych przed jutrzejszą wizytą. Pewnie odezwę się dopiero całkiem wieczorem, w pracy raczej nie bedzie czasu. Wizyta na 17.30

uprzejmie uprasza się o trzymanie kciuków

aaaaaa zapomniałam moj TZ cały ucieszony bo poczuł dzis pierwszy raz kopniaczki małej konczymy jutro 20 tydzien

dobranoc
zaciśnięte
cotka Twój tz przeżył spotkanie ze skórkami arbuzowymi?

Stary 2011-05-12, 09:48   #2184
DzastaW
Zadomowienie

Mi Marcel się bardzo spodobało jak poznałam synka Mojego kolegi (wygląda jak aniołek, dłuższe kręcone włoski, poprostu cudowny chłopczyk i mega przylepa) =) Ja bym chciała nazwać synka Kubuś, ale narzeczony nie lubi tego imienia (złe skojarzenia) i już zostało ustalone że będzie Czaruś

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Dzisiaj miałam sen że miałam synka (drugi raz miałam ciążowy sen i był synek) =)

Stary 2011-05-12, 09:50   #2185
tusia872
Zadomowienie

połowie zawsze sie bedzie podobało a połowie pewnie nie ja tam sie nie przejmuje co ludzie powiedza wazne ze mi sie bedzie imie podobac i ze u mnie nie bedzie złych skojarzen wywoływac

CHCE JUZ WIEDZIEC KTO MI W BRZUCHU SIEDZI

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Mi Marcel się bardzo spodobało jak poznałam synka Mojego kolegi (wygląda jak aniołek, dłuższe kręcone włoski, poprostu cudowny chłopczyk i mega przylepa) =) Ja bym chciała nazwać synka Kubuś, ale narzeczony nie lubi tego imienia (złe skojarzenia) i już zostało ustalone że będzie Czaruś

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Dzisiaj miałam sen że miałam synka (drugi raz miałam ciążowy sen i był synek) =)
ja ostatnio miałam sen ciazowy i była w nim sliczna mała dziewczynka ciekawe czy sie sprawdzi

Stary 2011-05-12, 09:50   #2186
DzastaW
Zadomowienie

tusia Ja też chce wiedzieć, a muszę czekać =///

Stary 2011-05-12, 09:55   #2187
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
Piękne te tuniki Małgosiu też by, chciała takie dostać w spadku
Ja już po usg i będzie chłopak... powiem szczerze,że bardzo chciałam dziewczynkę, tak się juz nastawiłam i teraz jakoś tak ciężko mi się przestawić,że to chłopak...
w każdym razie zdrowy chłopak

a powiem Wam jeszcze,że waga to mi też już leci - 19 tydzień a tu już ponad 6 kg!!!

gratuluję chłopczyka

natka słodki ten filmik, też tak chce!

Małgosia
fajowe kiece i koleżanki

Stary 2011-05-12, 10:14   #2188
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja to powinnam się w takim razie pociąć szarym mydłem, bo u mnie mają i mama i tata Staram się nie wierzyć
Agnyska nie mogę z Tobą czasami

Kochana mnie się Bernard kojarzy z bernardynem, ale mój mąż wlasnie powiedzial że jestes super bo on o Bernardzie gada od miesięcy. I o Tymonie...

Spa super że jesteś Juz myslalam że wcięło Cie na dobre
Aga ja wiem że trzymasz za calzedonią ale wolę się ubezpieczyć juz teraz na wypadek chlopczyka Dziewczynka i tak będzie Malgosia, tego nikt i nic nie zmieni - to po tej babci od raka

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Ja, a co?

Mi się Anatol wczoraj ubzdurał, a kojarzy mi się z filmem Bernarda znamy jednego baaardzo fajnego, a zdrobnienie Benek fajne jest
ooo, zdrobnienie owszem, super Ale ja znalam Benka co miał po prostu na imię Benek

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ancia ja w sumie nie znam płci, ale pytałaś czy mamy jakies typy imion. Coż - mój malż to ma. On chce: Tymon przede wszystkim, Ksawery, Bernard właśnie i na końcu ewentualnie Adam. Dobil mnie też ostatnio Korneliuszem, ale nie wiem czy to nie był żart... Ja natomiast juz 5 czy 6 lat temu wiedzialam że będę mieć synka Konradk i teraz ta druga ciąża mnie tak zaskoczyla że nie umiem sobie póki co innego imienia męskiego wyobrazić. Może jak juz usłyszę że to chłopiec to będzie inaczej

Caltea ja tez mam coraz silniejsze skurcze - np. wczoraj w nocy i dziś w nocy. I do tego ból taki ciągnący jak na bolesną @ Taki wiesz, już jakby porodowy Napisz co Ci lekarz powiedzial, ja ide dopiero w poniedziałek, a w sobotę na USG
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:19   #2189
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Kochana mnie się Bernard kojarzy z bernardynem, ale mój mąż wlasnie powiedzial że jestes super bo on o Bernardzie gada od miesięcy. I o Tymonie...
A to mnie ucieszyłaś tą wiadomością
A za Tymonkiem jestem bardzo Ładnie brzmi, dobrze się zdrabnia, no i miło się kojarzy (z chrześniakiem) Na początku w rodzinie był szok, ale wszycy szybko się przyzwyczaili, osłuchali i teraz je lubią
Małgosia też mi się podoba.
I oba imiona pasują do Konrada

Z tymi skurczami to nieładnie brzmi

Czas edycji: 2011-05-12 o 10:20
Stary 2011-05-12, 10:20   #2190
DzastaW
Zadomowienie

Zauważyłam że zmniejszyły Mi się sporo boczki =)))

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości