|
|
#2791 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Cytat:
Zostańmy tu do jutra...nie chcę wracać! Tu nikt nie znajdzie nas W miłości nie ma granic to może udać się Chcę Cię mieć dla siebie, wciąż tulić i pieścić Hipnoza rozkoszy zaczyna się kręcić Już jesteś zabawką a stery w Moich rękach Bo dla Niej facet to wielka bzdura
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
„Czuję się jak pies, który kochał bezgranicznie, a którego przywiązano do drzewa, bo przeszkadzał w planach wakacyjnych. A wiesz co jest najgorsze? Że on wcale nie próbuje się z tego drzewa uwolnić. Nie ciągnie za sznur i nie próbuje go przegryźć. Bo on ciągle czeka i ma nadzieję, że ludzie, których tak kochał, nadal kochają jego..
Nocą myśli mają nieprzyjemny zwyczaj zrywania się ze smyczy... Jeśli ktoś był dla Ciebie ważny, nie zapomnisz go. I nie ważne czy to był kochanek, czy przyjaciel czy chomik. Wiesz jak bolą łzy uwięzione za kratami powiek? Dusiłeś się powietrzem? Krzyczałeś w głębi duszy: 'Boże, ile jeszcze?!' Kiedy ktoś Cię kocha, inaczej wymawia Twoje imię. Po prostu wiesz, że Twoje imię w jego ustach jest bezpieczne. Jesteśmy zbudowani z przypadków. Z pozornie nieważnych zdarzeń, które wpływają potem na nasze życie. ”
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
parala,avocadowa,Ruda Gwiazdka,latin,Paraologic zna,lov ya,cornels,_niebanalna -Uwielbiam
Czasami przyjaciele bywają grożniejsi od wrogów. Wyuczone na pamięć gesty, bezbarwne słowo 'Kocham'. Nie taką miłość sobie wymarzyłam. Taaa , żeby tak było łatwo odrzucić do tyłu włosy, uśmiechnąć się do niego i ostatni raz patrząc w jego oczy pomyśleć "żałuj". Nie brakowało mi niczego. Ani jego pocałunków ani dotyku, wspólnych chwil i noszenia na rękach. Nie tęskniłam też za wygłupami, jego zapachem i szerokim szczerym uśmiechem. Na początku nie. Znowu przejął prowadzenie, przygarniając ją do siebie i cąłując. Poczuła pierwsze ukłucia podniecenia w koniuszkach nerwów. Podciągnęła jego koszulę. Zdjął ją przez głowę i nagle sprawy nabrały tempa. Czy tylko jej się zdawało, czy znowu rzucił jej szybkie, taksujące spojrzenie? Nic w rodzaju zaczepki seksualnej. To było raczej... zdziwienie, jakby coś było z nią nie tak. Oczy, które sie w Ciebie wpatrują. Nie ma nic więcej. Nie ma hałasu, nie ma innych ludzi, nie ma myśli ani zmartwień, nie ma wczoraj, nie ma jutra. Świat sie po prostu zatrzymuje, i to piękne miejsce, i jesteś tylko Ty. Tylko Ty i moje oczy... Obdarował mnie jednym ze swoich najpiękniejszych łobuzerskich uśmiechów, i wtedy zakochałam się w nim kolejny raz. Mówię, że nie potrzebuję miłości, a potem zamykam się w pokoju i mówię do mokrych chusteczek jak bardzo mi jej brak.. Zgraj sobie mój oddech na płytę. I słuchaj tego wieczorami, może wtedy zrozumiesz. Myli się ten, kto sądzi, że w początkach dwudziestego pierwszego wieku kwestia zamążpójścia nie jest dla kobiety zbyt istotna. Prawda, że pozostawanie w związku niesformalizowanym, zwanym konkubinatem, nie budzi już tyle emocji. Prawda, że sąsiadki nie kręcą potępieńczo głowami i nie spluwają demonstracyjnie, by pokazać, co o takiej sądzą. Prawda, że bywanie na randkach połączonych z śniadaniem do niczego nie zobowiązuje. Prawda, że określenie „stara panna” stopniowo zastępuje się terminem „singiel” Wszystko to prawda, a jednak.. Ani postęp cywilizacyjny, ani coraz większy liberalizm obyczajowy nie mogą uchronić od codziennej pustki i świątecznych obiadów w gronie rodziny. Przypomniała sobie w tej chwili, ile razy przechodziła albo przejeżdżała obok kina i widziała wszystkie te pary przed wejściem. Ile razy marzyła, żeby też tak stać, z facetem oczywiście. Ile razy myślała, jakie to szczęście mają inni. Ile razy obliczała jak dawno była w kinie z kimś innym niż koleżanką. Ile razy zazdrościła wszystkim tym kobietom, które sobotni wieczór spędzały na randce właśnie tutaj. Niby takie proste, ale dla niej tak nieosiągalne. Aż do dziś. Dziś była jedną z nich i było jej z tym dobrze. ...Chciałabym kiedyś usiąść na trawie, spojrzeć w niebo i z czystym sumieniem powiedzieć: "Tak jestem cholernie szczęśliwa"... Jest taka życiowa zasada-bezwzględna, ale i sprawiedliwa, że trzeba albo dorosnąć i dojrzeć, albo dodatkowo zapłacić za to, że pozostaje się niedojrzałym. Oderwać się od tego co przyziemne i wzbić się ponad granicę przeciętności. Wszyscy musimy, chcąc uczynić rzeczywistość znośną, utrzymać w sobie kilka drobnych szaleństw. i wymaluj świat zmyślonymi kolorami... Bo ona lubi usiąść na swoim parapecie, wsadzić słuchawki w uszy i patrzeć w gwiazdy...
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-05-12 o 15:56 |
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
`Nasza historia składa się z trzech części: początku, środka i końca. I choć w ten sposób rozwija się każda historia, nadal nie mogę uwierzyć, że nasza nie będzie trwała wiecznie.
`Ale jechałem dalej patrząc, jak jej postać maleje coraz bardziej, i czując, jak wymyka mi się marzenie. `Uśmiecham się wtedy i mam przez chwilę wrażenie, że nie jestem sam. Ale jestem i w głębi duszy wiem, że zawsze będę. `Cofam się pamięcią do chwili, kiedy się to zaczęło, ponieważ wspomnienia to jedyne, co mi pozostało. |
|
|
|
#2795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niesamowite. dziękuję, dziękuję, dziękuję <3 ![]() i wzajemnie oczywiście, kocham Wasze twórczości ![]() mogłeś wszystko wiesz? zmienić, naprawić.
szkoda że tak po prostu to olałeś. na Ciebie to mogłabym czekać nawet wieki. dla mnie nie musisz śpiewać jak Kamil Bednarek, nie musisz wyglądać jak Zac Efron. dla mnie masz być. łzy nie są oznaką słabości. są oznaką, że nam na czymś zależy. magią jesteś, zostań. ' w takiej chwili jak ta, życie nabiera barw. ' ' dzięki za Twój trud, za to że byłeś tu. ' ' dziś oszukam czas, by móc ten ostatni raz spotkać Cię. ' |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
dolorees, cornels, zuzka0, ciiri, poprostuAsiss(i cieszę się, że coś się poddoba
)- OKRADŁAM ![]() Cytat:
![]() "Rozmowa z Tobą jak brodzenie w śniegu Na śliskich słowach wywracamy się I krzyczę znów za dużo słów, za dużo słów na marne Ty ciągle mówisz do mnie krzyżówkami, a migi zasłoniła gęsta mgła" Monika Brodka: "Krzyżówka dnia"
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
Asiss,Marsi89,affen,Oleśka,latin,uwielbiaj,patrysiowa.
niesamowite czy zakochali się ? nie znajdziesz jego oczu w źrenicach tego faceta. niepokój ogarnia całe Twoje życie, stajesz się jego więźniem, podwładnym stań na wysokości zadania , nie kochaj. patrz, widzisz szczyt ? podążaj tam. 'nie bój się wierzyć, wysoko mierzyć. ' powiększ swą skalę szczęścia, widzę go na horyzoncie. nie ufaj, nie kochaj, nie wierz, nie żyj paradoks nienawidzić jego. Sensu swojego życia
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
mimo wszystko - pewnie ze mozesz
Chers- wzajemnie takie momenty jak ten, budzą wspomnienia, budzą sen. budzą zmysł, spowolnienia przywołują tamten dzień. szkoda, że nie pamiętasz tego, co ja pamiętam. 'Rób co musisz, daj to innym robić też, bo szacunek to zasada numer jeden.' tylko ja i moja przestrzeń, biorę z niej co najlepsze. 'ludzie są złośliwi i nie wytłumaczysz im, że chcesz żyć po swojemu' 'ciężko mi zachować powagę w towarzystwie pozytywnie pokręconych ludzi.' ![]() I dostac przynajmniej jeszcze jednego smsa , o tresci tematów na jakie gadaliśmy tamtymi nocami... a c o o d e s z ł o p i e r d o l e . . 'Dzisiejsza codzienność ulic : dziwka na rogu, dresy bijące słabszych, pijacy zaczepiający ludzi.' chwyć mnie za rękę, chcę poczuć że żyję. to tak jakby wszystkie gwiazdy zgasły. 'czarna herbata z sokiem malinowym, do tego Crunchipsy chakalaka, lody czekoladowe i rap w głośnikach.' Świat dokoła jest jak makowe pole, narkotyczna łąka.
Łatwo wciąga mnie, grając cudzą rolę nie muszę być zdolna... |
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
to stan kiedy twoje nogi poznają szczyt swoich możliwości, gdy Twój chód to dla innych bieg, gdy wślizgujesz się przez drzwi i nimi trzaskasz, padasz na ziemie i krzyczysz przez pierwsze parenaście sekund, a gdy poczujesz chęć złapania powietrza sięgasz po papierosa, zaczynają drżeć Ci ręce. gryzie mnie sumienie, a serce gryzie coś, za to mój mózg odpowiada szumem i umieram w swym własnym łóżku z niemocy wstania z rana. nic nie znaczy człowiek, który nie chciał poznać nas do końca, takich zazwyczaj kochamy. gdyby nie miał imienia pewnie miałby liczbę, pewnie tą liczbą była by liczba siedem. czemu siedem i skąd wiem? to liczba mojego życia, tak wydaje mi się, że w ten sposób wpisali nas sobie w życiorys. żyjesz sobie żyjesz, aż nagle dociera do Ciebie, że wszystko co masz jest nudne i takie jakieś puste zaczynasz grzebać w zakamarkach, które do zaoferowania mają Ci tylko przygody na kilka godzin, zło i łzy, sięgasz po nie i przez resztę życia starasz się wrócić do tego co miałaś na początku. a ostatnia róża zwiędła, nie wrócił ten co chciałabym. była w stanie czekać wieczność ... i to nie starczyło. suszy mnie po tym dotyku, smaku, a w głowie szumi głos. nie ma trunku, który zabiłby palące suszenie tu i ówdzie. w sercu czy rozumie. chciałabym cię kochać, ale wiem, że mi nie można.
|
#2800 |
|
Przyczajenie
|
witam. ♥
i mimo wszystko - nadal są te dni w których najchętniej wy✂✂✂ałabym Ci z całej siły w twarz, później wyszła z domu i już nigdy nie wróciła. zostawiła za sobą cały ten syf, całe to pieprzone bagno, które wciąga mnie i sprawia , że z dnia na dzień wypalam się coraz bardziej. czasem mam wrażenie , że ufam Ci tak bardzo iż byłbyś w stanie przekonać mnie , że jednak mikołaj istnieje, a dzieci przynosi bocian. a jeśli powiem , że mi zależy ? jeśli pierwszy raz w życiu przyznam się do tego ? masz rację, te słowa nie mają sensu - jestem zbyt egoistyczna, by zależało mi na drugim człowieku. i chyba pokochałam życie, pomimo wszelkich przeciwności. przecież drugiego nie będzie. ja Ci 'kotku' , Ty mi 'myszko' - co my ✂✂✂✂a w zoo jesteśmy ? lubię spoglądać na uśmiechy ludzi , na których naprawdę mi zależy. kocham to uczucie gdy wywołuję to cudowne wygięcie się kącików ust ku górze, bliskiej mi osoby. nie ma nic piękniejszego niż możliwość podarowania drugiemu człowiekowi szczęścia - i nie trzeba żadnej zapłaty, bo ona już występuje - właśnie w formie uśmiechu, który jest bezcenny. nawet obrazić się na Ciebie porządnie nie potrafię. pewnie! nauczę się fizyki. no przecież - zrobię jeszcze wos. no tak - i nie zapomnę o j.polskim, a na koniec wieczór umilę sobie matematyką - bo przecież nie mam ku.rwa innych zajęć. a tiesto w głośnikach to dowód na to , że ja naprawdę mam gorączkę. a jeżeli jeszcze raz z przyzwyczajenia zaleję dwie kawy i jedną będę musiała po chwili wylać - przysięgam, zaczniesz mi płacić rachunki za tą pier.doloną miłość. niebanalna - jesteś boska !
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Każda miłość trwa tak długo, na ile zasługuje. – Brigitte Bardot
Nie oczekuję wiele i dlatego jestem najmniej zgorzkniałą kobietą jaką znam. – Audrey Hepburn Nie mam sił ani ochoty podnosić się z łóżka .. bez Ciebie. strach pędzi w moich żyłach jak oszalaly. guzik po guziku, jakby obierał pan gorący ziemniak w zimową noc... "Wyobraź sobie, że życie polega na żonglowaniu pięcioma piłkami. Ich nazwy to: praca, rodzina, zdrowie, przyjaciele i uczciwość. Wszystkie udaje ci się utrzymywac w powietrzu. Ale pewnego dnia wreszcie do ciebie dociera, że praca jest gumową piłeczką. Jeżeli ją upuścisz, odbije się i wróci. Pozostałe cztery piłki - rodzina, zdrowie, przyjaciele, uczciwośc - to szklane kule. Jeżeli się którąś upuści, może się obic, wyszczerbic lub nawet roztrzaskac. Kiedy pojmiesz naukę o pięciu piłkach, wkroczysz na drogę budowania równowagi w życiu." |
|
|
|
#2802 |
|
Przyczajenie
|
![]() _________________________ _________________________ ________ 'Wśród gorzkich łez i wyrzutów umiera coś co miało być na zawsze.' ' Po raz kolejny życie pokazało mi, że nie ma "nigdy" i "zawsze".' 'Wiesz co jest najgorsze? To, że nieważne jakiego wyboru bym dokonała to i tak postąpię wbrew sobie.' ' Wspominam, zaciągam się z premedytacją papierosem, a z każdym kolejnym buchem czuję jak serce powoli pęka mi w pół." _________________________ _______________ Claudiusiaa
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
avocadowa Chers Nieodkrytaxd " rozpadam się na kawałki, kłębki, strzępki, niedopałki... wołam, choć wiem, że mnie nie słyszysz piszę, choć wiem, że może nawet nie przeczytasz czekam, choć wiem, że może nawet nie pamiętasz płaczę, choć wiem, że nawet jednej łzy nie zobaczysz śpiewam, choć wiem, że może nie zrozumiesz lecz będę przy Tobie, choć wiem, że może nie zauważysz, że to ja duszy nie umyjesz mydłem kilka chwil chcę mieć, by słuchać jak pada deszcz na ulicy siąść, właśnie tak, tylko ja, więcej nic "
|
|
#2804 |
|
Przyczajenie
|
Patrz na świat jak zezowaty Jeż... Na szczęście ja też tak nie umiem
|
|
|
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
" Chciałabym abyś pamiętał, że gdziekolwiek będziesz, zawsze Ty i Ja będziemy patrzeć na to samo niebo . Straciłeś mój szacunek. Moje zaufanie. Wszystko to co najważniejsze. Bo fakt, że Cię nadal kocham, nie ma tu nic do rzeczy. Odchodząc nie życz mi szczęścia z innym. Życz mi bym już nigdy się nie zakochała. Jestem dumna mówiąc: mam cię. Jesteś uśmiechem mojego serca i oddechem mojej duszy. "
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
To facet i jak każdy facet - kiedys mnie zostawi. Będę wtedy dalej się śmiała... i dalej zasypiała ze łzami w oczach. On wykorzysta moją miłość jak poprzedni, wiedząc poświecę dla niego wszystko.Wykorzysta mnie kiedy dowie się jak bardzo go kocham i zostawi. To facet.. to tylko facet.
Bo moje życie to tylko ciągła gra pozorów. Zlekceważyłeś mnie i wykorzystałeś moją miłość. Ale mimo wszystko... mając Ciebie miałam wszystko. A teraz pozostały mi tylko łzy... Umarłam znów Czasami czuje że mogłabym znowu pokochać. Że chce. Ale wiem że nie mogę. Dopiero co na nowo odnalazłam w sobie szczęście.. Nie znowu.... Trzeba wreszcie przestać słuchać serca. Naiwna.... Wypie.rdalajcie z miłością i szczęściem. One nie istnieją... Kiedy `kocham Cię` spotyka się z ciszą wtedy umiera wiesz?
*wygrzebane z pamiętnika.*
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Ajć. Nawet nie wiesz jak miło jest przeczytać takie słowa. Dziękuję kochana!
Cytat:
A te przykre wspomnienia były jedynie wyimaginowanymi urojeniami mojej wybujałej wyobraźni.
Boję się jedynie ciszy, Tej w której nie słyszę nawet bicia Twojego serca, Tej w której boję się, że moje zaprzestanie pompowania krwi Bo nie będzie miało dla kogo bić. Słyszę jedynie swój przyśpieszony oddech, Pełen przerażenia, strachu Nie ten który zlewał się w jeden wraz z Twoim. Nie mam na tyle sił by znów pokochać, Nie mam w swoim sercu na tyle zrozumienia. Nigdy nie zapomnę dziecięcego przerażenia, które niemal sparaliżowało mi nogi i wprawiło usta w drżenie, a potem łez, mnóstwa łez i pozbawiającego tchu łkania. Pistolet słów jakby z własnej woli wystrzelił ołowiem w postaci 'Żegnaj'. Serce zrobiło dwa ślepe kroki w Twoim kierunku. Odchodzisz? Więc jesteś albo bardzo odważny, albo głupi. Przyniósł mi szczęście. Tak jak obdarowuję się ludzi rzeczami materialnymi tak ja otrzymałam miłość. Gdyby Twoje ślepe serce mogło zobaczyć moją miłość, nigdy nie zostawiłbyś mnie samej, tak bezradnej. Jednego jestem pewna. Ciebie.
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-05-13 o 15:28 |
|
|
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
Małżeństwo jest główną przyczyną rozwodów.
A gdybym tak dziś umarła, zapłakałbyś za mną ? -Nie.Umarłbym wraz z Tobą. szczęście jest milczące, smutek krzykliwy Czekam na Ciebie.Wróc.Po prostu wróć. Być bohaterem tragicznym we własnym życiu. Parszywa rola. Nie ma gorszego uczucia,w którym matka traci dziecko. Jestem skażona życiem, tym cholernie chciwym światem. Największe cierpienia są nieme.
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
*Mówił, że samobójcom nie należy przeszkadzać. Nie wiedział co Ona planuje… *Dręczyłeś mnie we śnie. Zachwyć mnie na jawie! *Stoimy pomiędzy drzwiami i oknami, na tym samym piętrze, pod tymi samymi schodami, a nie potrafimy się dogadać. *Trzeba być bardzo naiwnym, żeby wierzyć w kłamstwa zarezerwowane dla dzieci.
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Bo miłość nie zna pór dnia, a nadzieja nie ma końca, a wiara nie zna granic. Tylko wiedza i niewiedza skrępowane są czasem granicami. pamiętasz jeszcze ? jak przy pierwszym spotkaniu tak sie siebie wstydziliśmy.. Bo teorytycznie to koniec, ale coś w środku nie pozwala zapomnieć przy tobie jest mi bardziej gorąco niż ja Jamajce < 3 ![]() 'I znowu do tańca zagra nam morze. ?' 'i tylko czekam na dzień, godzinę, minutę i sekundę kiedy znów schowam się w Twoich ramionach.' Kiedy otarłam łzy, byłam już innym człowiekiem.![]() 'Kobiety tak mają. Pragną czegoś najmocniej na świecie, a potem uciekają, bo boją się to złapać. Boją się cierpieć i rozczarowywać.' ![]() 'Powiedziałam sobie, że nie będę za Tobą tęsknić,ale wciąż pamiętam, co czułamn będąc przy Tobie.' Przyjaciele są tyle warci, ile po nich pozostaje. <3 Każdy dzień rodzi nowe parajone.. <3 To są te usta, których kształt kocham, gdy się śmieją Powiedz jakich trzeba użyć słów, by powstrzymać ludzkie łzy.. <3 zobaczysz, będzie dobrze - to psychiczne nastawienie, każdemu z nas daje dziś nadzieję. i z dumą patrzeć w kalendarz. nie lubić, nie kochać, nikogo nie żegnać . ![]() 'Jest tak zimna, że nawet lód ją ostatnio poparzył.' ''Po jedenaste: 'Marzeń swych zabijać nie będziesz.''
|
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
nie chce go spotykać, bo nie może go mieć, to boli bardziej niż zgaszony papieros na sercu. uważaj jakie życzenia wypowiadasz na głos przypadkiem mogą się spełnić. myślę, że właśnie na coś przyszedł czas, ale nie wiem na co nie mam planu jak ułożyć to co zdążyło się rozpaść tak nieodwracalnie. większą sztuką jest kogoś pokochać niżeli by ktoś miał pokochać nas, a gdy już się zakochasz okazuję się, że on nie opanował sztuki kochania. chcę byś wiedział, że unieszczęśliwiłeś mnie na bardzo długi czas, który jeszcze nie minął. ostatnia kropla wylanego żalu, morze zamknięte szklaną kopułą... nasz mały "raj". porcelanowa pani wylewająca szklane łzy rozdziera sobie jedwabne policzki, kości policzkowe jej wystają. myślałam, że potrafię oszlifować diament, myliłam się. jestem złą kobietą, pewnie dlatego mnie pragną. prawdopodobnie popełniają największy błąd w swoim życiu jaki i ja niegdyś popełniłam szukając w człowieku dobra.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-05-13 o 17:57 |
|
|
|
#2812 |
|
Przyczajenie
|
niebanalna- głuptasku, za prawdę się nie dziękuje.
*minęła północ, dochodzi pierwsza.. siedzę w pokoju, gadam do ścian, nie mogę zasnąć, gdy nie piszesz. uciekała od rzeczywistości. chowała się w różnych szafach poszukując własnej Narnii. izolacji od tego podłego świata. cukierkowej krainy. czegoś co pozwoli jej odpocząć i ułożyć wszystkie myśli alfabetycznie. Skraść Cię w nocy i uwięzić w srebrnej klatce. w dzisiejszej bajce, książę, nie musiałby zabijać smoka, żeby dostać się do królewny . on po prostu musiałby przedostać się przez krzaki rosnącej marihuany . - masz klucz do domu? - nie ✂✂✂✂a, powiem 'sezamie otwórz się' ! stoję nerwowo bawiąc się kosmykiem swoich włosów . nasze spojrzenia się spotykają, a ja powstrzymując oddech, spuszczam wzrok . moje serce na kilka sekund staje, a tętno cichnie . taka kilkusekundowa śmierć jest niezwykła . wiesz jakie jest najgorsze uczucie na świecie ? gdy osoba, która utrzymywała Cię na powierzchni, dodawała sił byś nie upadła - sama się poddaje, a Ty nie możesz w żaden sposób jej pomóc. na dzisiaj tyle. ![]()
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
puść mnie wolno zanim zaczniemy upadać jedno po drugim chers krysztalik - lubię Wasze posty
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
Jest taki żar, co pali serce
Jest taki głód, co czekać nie chce Jest taka siła, której siły brak Jest taka chwila, co trwa wiecznie Jest szczodrość, co wyciąga ręce Jest prawda, w której całej prawdy brak Jest taki czas, gdy mogę to powiedzieć głośno Nie zranisz mnie już więcej Dziś tracisz mnie ostatni raz Wracam do domu wcześniej Ten raz ostatni Nie zranisz mnie już więcej Dziś tracisz mnie ostatni raz Posłuchaj jak to pięknie brzmi Ostatni Jest taka myśl, co mrozi serce Jest taki strach, co wiąże ręce Jest taka złość, po której nie mam nic Jest taka sława, której nie chcę Jest wody dzban, co winem będzie Jest taka mądrość, której nie chcę znać Jest taki czas gdy mogę to powiedzieć głośno Mówią, że miłość wiecznie trwa Niech trwa beze mnie Patrycja Markowska - Ostatni
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
''Coś mi przypomina o nim i o tym jak zostałam z niczym. Płonie coś co dawno minęło. Coś co dał nam los, potem nazwał nadzieją. Mówiąc o sobie muszę opowiedzieć i ich historię. On powoli się zbliżał, jego serce biło lekko, ale jej biło jakby zaraz miało złamać żebro. Powstaliśmy z krwi przelanej na bitwach, w oczach płonie gniew, z ust płynie modlitwa. Z tęsknoty można zrobić wiele głupstw. Jest Pan teraz w moim życiu. We mnie po prostu coś umarło. Wszystkie najgorsze sny dzisiejszej nocy się spełniły. Ja jestem w stanie oddać Ci, oddać Tobie, trzy życia i trzy śmierci swoje. Więc nie mów mi o rzeczywistości, bo o niej wiem. Powiedz, kto rozmył linię pomiędzy dobrem a złem.'' Edytowane przez kontrastowa0 Czas edycji: 2011-05-13 o 19:47 |
|
|
|
#2816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
***** dawniej lubiłam życie, teraz kocham je. rozwinęłam się jak biały kwiat pod wpływem słońca, ciepło jego promieni wchłaniając w siebie.. *****
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Nie potrafię czekać bez końca.
Moje życie nie może składać się tylko z czekania i nigdy nie spełnionych obietnic. One nie wystarczą by moje płuca wciąż mogły oddychać, a serce pompować krew. Na chwilę przed świtem. Zimna rosa na bosych stopach. Lepiące się pajęczyny. Dostrzeganie tego co niezwykłe Zanim rozpocznie się pełnia dnia. Miłość. Na chwilę przed świtem. Potem już tylko codzienność Miłość to: czekanie, bezsilność, spojrzenia przechodniów, kosmyk włosów, muśnięcie policzka, sufit na którym tańczą cienie, światła nocnego miasta, okna pobliskich mieszkań, dzieci na kolanach, masowanie obolałej głowy, muskanie potylicy, dotykanie rąk. Tym jest dla mnie miłość. A czym jest dla Ciebie? A miłość? Wcisnęłam ją w album mojego dziadka I porzuciłam na strychu, w domu, w którym Nikt nie mieszka od lat. Boże! Proszę: Zachowaj naszą miłość przed chwastami kłamstw Uchroń przed trucizną z niespełnionych obietnic. I chroń naszą nadzieję Bo nie nadeszła jeszcze nasza godzina rozstania. Nie mów „zawsze” – zawsze rani Nie mów „nigdy” – nigdy nie jest prawdą Mów „kocham” – tylko nie kłam. Nie pozwól mi uciec, nawet, gdy będę krzyczała przez łzy „ że to się nie uda”. Jeśli chcesz to ofiaruję Ci moje serce. Tylko co z nim zrobisz? Położysz na stole obok siebie? A może zaczniesz je rozgniatać zębami i powoli rzuć, Aż poczujesz w ustach smak krwi, a potem je przetrawisz Popijając lampką czerwonego wina?... A jeśli powiem, że lubię, gdy krople deszczu dotykają moją twarz I że lubię gdy wiatr głaszcze mi policzki, uwierzysz? Księżyc ma smak czekolady Twoje usta smakują księżycem. Kiedyś przyjdzie taki dzień, gdy podejdziesz do mnie i bez słowa mnie przytulisz I już nie wypuścisz z ramion. A ja będę chciała zostać w nich na zawsze. Już więcej nie pozwolę Ci odejść. Bo mógłbyś nie wrócić. Spróbuj pokochać, zanim wybierzesz samotność.
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
" wpadłam w paranoję ideałów...
do beztęsknoty i bezmyślenia, tęskno mi nie wyszeptuj marzycielskich życzeń modląc się o miłość obracając się w tańcu płacąc za naiwność lubię się częstować męskimi sercami tak samotny dzień powinien być zakazany to dzień, którego nie mogę znieść świadomość, że gdzieś istniejesz i myślisz niekiedy o mnie, pomaga mi żyć sinusoida własnych wzruszeń pulsująca na rzęsach codzienności w momencie, gdy oddalamy się ciałem serce zaczyna puszczać echem tęsknotę.. koneserka nieodpowiednich miłostek idę przed siebie, prowadzę monolog z powietrzem najmocniej kochają serca, które najbardziej cierpiały oby nigdy nie zabrakło Ci czasu, żebyś mógł powiedzieć 'kocham' gdy tęsknię próbuje cię odnaleźć w płatku róży, w kolcach kaktusa, w połamanych myślach.. "
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Oooo , kochana <3 ogromnie piękne i prawdziwe
_________________________ _________________________ ______________ Bolałą ją , przez wnętrzności.. Jedna na milion, która chciała być jedną z wielu. tak bardzo pragnęła stać się dorosła , że zapomniała o dzieciństwie której jej uciekło. Każdy w pewnych momentach jest małym dzieckiem, zazwyczaj w tych najgorszysz momentach. Najlepszym dniem tygodnia był właśnie On. przecież weekendy nie mogą znikać ? przecież tylko dla nich żyjemy. Popełnić jeden błąd , przepraszać za niego całe życie. Powiedzieć coś bezmyślnego, wypominać je całe życie. KONIEC. Edytowane przez smileandsweet14 Czas edycji: 2011-05-13 o 23:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

niesamowite. 
)- OKRADŁAM