|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
Moje stanowisko w tej sprawie jest zupelnie inne jak widzisz i nic nie poradze na to, ze nie podoba mi sie to jak to wszystko rozegrali. I jej wiek nie jest tu wlasciwie zadnym argumentem. Chcialam raczej pokazac, ze ma jeszcze czas, bo jak ja sie zareczylam, to bylam jeszcze mlodsza od niej, wiec tez by mogla brac slub 2,5 roku pozniej :P Ale coz poradze, powiedzialam TZowi, ze nie bede sie w to mieszac, bo to w koncu jego rodzina. On na szczescie mnie rozumie i sam stwierdzil, ze mi, jako dziewczynie, sie nie dziwi. I ze jak bardzo chce, to mozemy z nimi pogadac, ale powiedzialam, ze zacisne zeby i przezyje
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
|
|
#243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety nie te okolice ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dotk4 ja miałam taką samą sytuację z siostrą cioteczną tżta. My zaręczyliśmy się w sierpniu a oni w sylwestra. I od razu tydzień po tym już mieli datę i salę na sierpień. Ale się wkurzyłam wtedy. no i mówię do tżta a może my tak zarezerwujmy w końcu bo potem wyjdą nieporozumienia. Myśleliśmy tylko o maju w 2011 za wcześnie a w 2013 to już za późno. No i jego siostra zapytała się jaką mamy sale i tż pokazał a ja mówiłam nie pokazuj!!! i po tym jak zobaczyła naszą to oni swoją zmienili mieli mieć w jakieś sali ala remizie a teraz gdzie indziej. Na bank byli zazdrośni że mamy taką ładną i zmienili z resztą rodzice tż sami powiedzieli że ich rodzina tak ma że musi być najlepsza i w ogóle.Potem zadzwoniła do tżta było to w marcu tego roku i mówi słuchaj jest taki problem że wy macie w maju a my w sierpniu i przez to część rodziny może nie przyjechać do mnie!! To była taka żaluzja że niby my się wepchaliśmy!!!! Tylko nie powiem że u nas mowa była o ślubie była o wiele wcześniej. Tż zaczął się tłumaczyć i głupio mu się zrobiło ale rodzice tżta powiedzieli że oni tylko problemy wymyślają i jak ktoś będzie chciał to przyjedzie na dwa albo na żądne. I taka prawda. Więc powiem tak wiem że to będzie wyścig z ich strony żeby mieć jak najlepsze wesele. I oni mają po nas więc mają pole do popisu i wiem że tak będzie że nas przebiją bo inaczej to u nich być nie może. A ja mam to w
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie chyba będę musiała się zoorientować w temacie , ale był u mnie przykład gdy na 18 urodziny siostry zaprosiliśmy kuzynkę bez narzeczonego ( ale my nawet nie wiedzieliśmy, że ona kogoś ma ...tym bardziej narzeczonego ) i kuzynka się obraziła i nie przyszła w ogóle ... w ostatnią niedzielę byłam na komunii I tam się dowiedziałam, że ta dziewczynka co miała komunię pytała mamy, czy na moje wesele to musi sobie chłopaka znaleźć bo ona ma 12 chłopców i nie wiedziałaby kogo wziąźć Jak mi ciocia to opowiadała myślała, że się popłaczę ze śmiechu
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrotna dziewczyna
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego się zgodzę, bo my myśleliśmy o ślubie w tym roku i teściowa powiedziała, że oni w rodzinie mają już 2 śluby i jeśli my swój tam damy, to sporo gości nam odmówi .... dlatego też robimy w 2012 i całą rodzinę już o tym fakcie poinformowaliśmy
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przepadam za dziećmi, a tym bardziej za dziećmi na weselu jeżeli rodzice ich nie pilnują.
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#250 |
|
Podróżniczka
|
Wiecie tak czytam o problemie Dotki i uważam, że każda z nas ma prawo poczuć się odrobinę nieswojo z myślą, że planujemy Nasz ślub a 2 tyg później wszyscy będą porównywali Nasz ślub do ślubu kuzynki. Lub się okaże, że ich ślub był lepszy niż nasz, albo to też mogliśmy tak zrobić jak oni itd. Żyjemy z myślą, że cała rodzina będzie zastanawiała się nad podobnymi rzeczami, ale to działa w obie strony.
Nie jest to komfortowa sytuacja i sama bym takiej nie chciała, gdyby np. ktoś z bliskiej mi rodziny też brał ślub w tym samym miesiącu. Chciałabym by wszyscy zapamiętali Nasz ślub najlepiej. Niestety niemożliwym jest zakazanie ślubu komuś w takiej sytuacji. Stało się i koniec. Trzeba przywyknąć do tej myśli i sprawić by to Wasze Wesele było o niebo lepsze od wesela brata, siostry czy kuzynki i zadbać o to by goście na tym drugim weselu wspominali ciągle Wasze i porównywali oba do siebie na Waszą korzyść. Muszę przyznać, że w rodzinie TŻta padła ostatnio kwestia ślubu kuzynki TŻta (nie są nawet zaręczeni) i chcą ślub w 2012r. Też poczułam się z tym źle i mam cichą nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie... mimo, iż wiem, że nasze Wesele będzie świetne, wyjątkowe i goście zapamiętają je na długo, bo w końcu to ja a nie ona poświęcam już tyle czasu by wszystko świetnie zaplanować
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-05-13 o 16:13 |
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() dziękuję za ciepłe słowa ![]() Winetki - u nas bedą na całym stole (pomysł na połowie mi sie nie spodobał bo będzie zamieszanie ze cześć gości ma a cześć nie), do tego myślę iż te najbardziej stare ciocie będą prowadzone do stolików przez światków (mam kilka takich które maja problem już z poruszaniem oraz kilka wrednych takich co ponoć miejsca nie umiały znaleźć przez godzinę jak były na weselu na 30 ludzi) jeszcze myślę nam dodatkowy planszą gdzie będą goście wypisani i po koli jaki stolik i gdzie bo średnio w stoliku siedzi u nas po 40 ludzi wiec to też ułatwi ..... co do zapraszania koleżankę teściowej itd- u mnie będzie trochę podobnie że teściowa też chce swoje znajome mieć ale stwierdziliśmy a niech ma już jak chce te 3 osoby nam nie zrobią różnicy tylko ze siedzieć będą koło tej mniej popularnej rodziny a nie tak jak na weselu brata tż że przy głównym stoliku (a my jako rodzina siedzieliśmy na końcu sali)co do dzieci -to będą siedzieć razem z rodzicami ale nie cały czas by rodzice mieli możliwość zabawy ostatnio wpadłam na pomysł by poprosić koleżankę ze starych studiów by przyszła na wesele pilnować dzieciaków chcę poprosić właścicielkę o udostępnienie do 2 sali tam rozłożymy zabawki, jakieś dziecięce jedzenie (chipsy, słodycze, wata cukrowa itp) i tak będzie kącik zabaw i relaksu (damy tez tam poduszki i kocyki oraz materac) - o ile będę zapraszać gości z dziećmi jak poprosiła mnie mama bym zrobiła (w sumie wtedy mamy jakieś 10 dzieci) . do tego koleżanka zorganizuje im jakieś zabawy może tż telewizor przywiezie i się bajki puści coś by niby dzieci były ale nie rozwalały mi wesela D0tk4 rozumiem twoja złość - miała bym podobne uczucia....związane z jednym ślubem co miał być przed naszym na tej samej sali :/ (kuzyn jednak rozstał się z dziewczyną) ...postara się zorobic tak by twoje wesele nie było przeciętne czyli znajdź motyw przewodni (np wieś i dożynki na wsi
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najgorzej mają jednak PM nie raz to widziałam biedna chrześnica mojej matki przez całe wesele była dręczona przez 2 dziewczynki
|
|
#254 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
jak coś powiem orkiestrze, żeby wyprosili takie młode damy ;p ale w sumie nie widziałam, żeby u mnie w rodzinie takie młode wyskakiwały do oczepin ... ja myślę, że najwięcej dzieci będzie na poprawinach ..
ale pomysł z koleżanką -opiekunką dobry
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Jestem nawet w dobrym humorze bo udało mi się sprzedać ten kupon zniżkowy na suknię ślubną i to przypadkowo A poza tym dzisiaj w czasie lunchu kupiłam dwie pary bucików, jedne szpileczki do mojej niebieskiej sukienki na slub koleżanki a drugie balerinki do biegania;-)Melody_ Co do Twojej sytuacji z teściową, to mi się wydaje że jeśli wesele organizują rodzice i narzeczeni i jest to napisane na zaproszeniu (co jest jednoznaczne ze to przedsięwziecie finansują) to ja bym się nie czepiała że rodzice chcą swoich znajomych zaprosic. Co innego jeśli Ci nie finansują i na zaproszeniu jest napisane że tylo "NArzeczeni mają zaszczyt zaprosić" to nei zgodziłabym się na obce osoby. |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
no tak pomysł dobry z opiekunką ale no jak się jakaś mała przylepi to jej dzwigiem przecież nie da się odciągnąć ;p no ale na szczęście u mnie będzie tylko jedna mała dziewczynka podczas mojego ślubu będzie miała chyba ze 3 latka z tego co wiem góra 4 więc nie będzie tak źle a kolejna to już będzie 9latka więc chyba nie będzie tak źle
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Kurcze strasznie dużo stron dzisiaj napisałyście, ja dopiero co wlazłam a już musze uciekać, wieczorkiem dokończę nadrabianie;-) |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana no ale ja wspominałam że to my organizujemy. Chociaz pewnie o to też może być problem bo moga chcieć się dorzucać. I właśnie dlatego chcę tego uniknąć aby nie było na każdym kroku problemów :/ Jesli będą mieli chęć niech dadzą do koperty i już...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), to gdyby ktoś chciał mnie obgadać to nawet wtedy to zrobi - nawet gdybym wesele pod tę osobę zrobiła. A nasza poprzednia dyskusja na temat ślubów bliskich osób dotyczyła raczej kopiowania pomysłów, niż "zabrania" komuś robienia ślubu w tym samym roku. Nie jestem w takiej sytuacji, więc nie potrafię się pewnie do końca wczuć, ale gdybym się dowiedziała, że moja kuzynka (jest teraz w ciąży) wychodzi za mąż w 2012 roku zaraz przed/po mnie to może do góry z radości bym nie skakała, ale też nie starałabym się jej wesela w żaden sposób pobić. Mamy różne gusta - więc wesela też byłyby różne - nie wiem czy można by było powiedzieć, że któreś jest lepsze. (Jak już wspomniałam - jak ktoś będzie chciał obgadać to i tak to zrobi ![]() Dziewczyny a co robicie z osobami w wieku 16/17 lat - z czy bez os.tow? W tym wieku będzie mój kuzyn i kuzynka TŻta A z dzieci będzie 3 letni chrześniak TŻta i 2 letnia córka kuzynki TŻta, wątpie, że moja kuzynka weźmie swoje (wtedy już 7-8miesięczne) maleństwo na sale, szczególnie w pierwszy dzień.
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-05-13 o 17:34 |
||
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
tak teraz naszła mnie refleksja którą chcę się podzielić
bo zamiast pracować to myślę o ślubie ![]() wiecie często od znajomych słyszę (nawet od osób które nie wiedzą o weselu i tym co planuję) "że niektóre panny młode to przesadzają, suknia za 4 000zł, wodzireje, gołąbki, winetki, sala jak z pałacu i amerykańska tandeta - normalnie jakby nie można było przyjść zjeść schabowego i potańczyć do znanych polskich piosenek a nie do tych amerykańców i na każdym kroku robią z wesela cyrk" - nie mówię by przesadzać (bo i widziałam przesadzone szopki) ale jak dla mnie to całe wesele wszystkie atrakcji, kolor butów dobrany pod kolor bukietu a do tego dopasowane winietki i zaproszenia to wszystko jest obrazem mojej zaradności umiejętność organizatorskich i tego w sumie jak ja się sprawdzam, wręcz może przerysowując ale powiedział bym jaką jestem gospodynią choć test daję sama sobie a nie czekam na ocenę innych ......dlatego też typowe takie zgapienie jak często słyszę tu na forum że kuzynka a to siostra cos tama maja tak jak ktoś sobie inny coś wybrał jest dla mnie brakiem pomysłu na siebie ...... i wychodzi potem często tandetnie.... a to że mam ograniczony budżet dopiero powoduje że chce mi się szukać najlepszych usług w rozsądnej cenie
|
|
#263 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
A ja chciałabym po prostu by moje wesele było lepsze. To już wyścig szczurów ? Wcale nie widzi mi się, żeby było gorsze niż kogoś tam (choć w moim przypadku nie ma na razie do kogo porównywać). Czy to źle, że chcę by było najwspanialsze i warte zapamiętania ? To moje marzenia i chciałabym, żeby wypadły jak najlepiej chociaż nie robię tego dla innych, ale dla siebie Kopiowanie pomysłów to była inna dyskusja. |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jej, no normalnie mowisz to co ja mysle, tylko bardziej skladnie Podpisuje sie pod tym co piszesz wszystkimi mozliwymi konczynami!
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magdziaS i twoje zdanie też podzielam chodzi o to żeby było wyjątkowe dla nas ale nie tylko my tak myślimy ale milion dziewczyn na świecie ale przecież się nie pochlastamy z tego powodu jak nas ktoś przebije bo nie o to chodzi prawda nie zapomnijmy jednak o tym że nie bierzemy ślubu dla faktu wesela i bycia najlepszym tylko dla faktu że Kochamy nad życie swoich TŻtów. Bo często ludzie o tym zapominają.Wierzcie bądź nie ale ja też bym chciała żeby moje wesele było najlepsze ale jak wyjdzie zobaczymy
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-05-13 o 17:54 |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo jejku jaka ty chudziutka jesteś
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Myśle ,że nie ma co zawracać sobie głowy tylko cieszyć się zarówno z waszego szczęścia jak i innych
Moje stanowisko w tej sprawie jest zupelnie inne jak widzisz i nic nie poradze na to, ze nie podoba mi sie to jak to wszystko rozegrali. I jej wiek nie jest tu wlasciwie zadnym argumentem. Chcialam raczej pokazac, ze ma jeszcze czas, bo jak ja sie zareczylam, to bylam jeszcze mlodsza od niej, wiec tez by mogla brac slub 2,5 roku pozniej :P Ale coz poradze, powiedzialam TZowi, ze nie bede sie w to mieszac, bo to w koncu jego rodzina. On na szczescie mnie rozumie i sam stwierdzil, ze mi, jako dziewczynie, sie nie dziwi. I ze jak bardzo chce, to mozemy z nimi pogadac, ale powiedzialam, ze zacisne zeby i przezyje 

no i mówię do tżta a może my tak zarezerwujmy w końcu bo potem wyjdą nieporozumienia. Myśleliśmy tylko o maju w 2011 za wcześnie a w 2013 to już za późno. No i jego siostra zapytała się jaką mamy sale i tż pokazał a ja mówiłam nie pokazuj!!! i po tym jak zobaczyła naszą to oni swoją zmienili mieli mieć w jakieś sali ala remizie a teraz gdzie indziej. Na bank byli zazdrośni że mamy taką ładną i zmienili z resztą rodzice tż sami powiedzieli że ich rodzina tak ma że musi być najlepsza i w ogóle.
18.08.2010 - zaręczyny

bo ona ma 12 chłopców i nie wiedziałaby kogo wziąźć
Nie przepadam za dziećmi, a tym bardziej za dziećmi na weselu jeżeli rodzice ich nie pilnują.