Vampire Diaries część 3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 20:19   #2731
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda
Dot.: Vampire Diaries część 3

Cytat:
Napisane przez daggi69 Pokaż wiadomość
a ja myślę że Stefan nie udawał przed Klausem, był mega napojony krwią co wyzwoliło w nim złego zwierza, poza tym myślę że Elena będzie chciała go ratować i że z tego romansu z Damonem nic nie będzie
ZwierzoStef będzie przedni mam nadzieję, bo chyba wszystko jest lepsze od MęczyStefy
I przy okazji: http://demotywatory.pl/3047691/andqu...nie-dwie-osoby

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:19   #2732
Nicponianka
Rozeznanie

Dziewczęta, mogłabym liczyć od którejś z Was przesłania napisów mailem? bo nie mam napiproject, a na napisy24 nadal nie ma i już wariuję (oczywiście, nie mogłam wytrzymać i podejrzałam troszeczkę na biało ;P)

Jak coś to mój mail nie_mam_drobnych@interia. pl (niee, to nie jest głupi żart ;P)

Zapraszam do siebie papierowo --> Wszystko, co kocham https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598830
Nicponianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:22   #2733
pat0
Wtajemniczenie

a ja jednak mysle ze cos miedzy E&D zaiskrzy
widac z cos jednak do niego czuje -nawet jej reakcja po slowach Kath ze mozna kochac jednego i drugiego cos sugeruje
ratowac tez zechce napewno bo kocha Stefa.. a mysle ze Stefan bedzie chcial pomoc Elajdzy a on jemu ! a cz udaje przed Klausem ? mysle ze teraz nie ale z czasem zmadrzeje
Stary 2011-05-13, 20:24   #2734
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez daggi69 Pokaż wiadomość
a ja myślę że Stefan nie udawał przed Klausem, był mega napojony krwią co wyzwoliło w nim złego zwierza, poza tym myślę że Elena będzie chciała go ratować i że z tego romansu z Damonem nic nie będzie
Oby tylko 3. sezon nie był o poszukiwaniach złego Stefana i o procesie jego zmiany w lepszego, "starego" Stefana
Stary 2011-05-13, 20:28   #2735
kosovitz
Chimay

nic nie czytam, na czarno, biało ani różowo
nie obejrzę odcinka w niedzielę - muszę się uczyć na koło i nie będę ryzykować rozkojarzenia...
poza tym czas na zmiany - od dziś na moim pulpicie już nie króluje Ian

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:41   #2736
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy u Was też nie ma napisów od 6 minuty?

edit: już naprawiłam

Edytowane przez Sunny Tiger
Czas edycji: 2011-05-13 o 20:55
Sunny Tiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:45   #2737
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
ZwierzoStef będzie przedni mam nadzieję, bo chyba wszystko jest lepsze od MęczyStefy

genialne trzeba to wyslac Elenie smsem.
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:59   #2738
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
Oj a komentarz do demotywatora lepszy:
"Nie da się kochać dwóch osób... Jeśli się kocha szczerzę to kocha się jedną osobę a nie dwie czy ileś tam..."

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:16   #2739
_mandarynka
Zadomowienie

GG do _mandarynka

jestem po odcinku :

również czuję niedosyt.
odcinek 21 mną wstrząsnął tak, że myślałam o nim przez tydzień..

*Pani Szeryf mnie zdenerwowała.. Nie tylko tym, że postrzeliła Jeremiego.
te jej wcześniejsze słowa : że Caroline już nie jest jej córką itp.. ech jeśli się kocha to wiecznie, poza tym to jej rodzona córka, nie ważne kim by była powinna ją wspierać, dobrze, że się pogodziły w końcu, ale to jeszcze różnie to może być.
* Bonnie jest cudowna i ten tekst : Emilly, pomóż mi. Kocham go.
łezka się w oku zakręciła.
*Stefan dziwnie "charczy"(nie tylko w tym odcinku) matko, nie trawię go, mimo, że poświęcił się dla Brata.
*Romans Elena+Damon, hmmm .. coś w tym jest.. przecież nie musiała go całować, zrobiła to bo coś do niego czuje i stać ją tylko na słowa " lubię cię".
myślę, że Damon to czuje i dlatego nie odpuszcza i mówi, że ją kocha.
*Elijah na pewno go jeszcze zobaczymy.
*Nie podobało mi się zdecydowanie gdy pojawiła się Anna i Vicky. Czemu one straszą biednego Jeremiego. Mimo, że może pojawić się Jenna♥ to nie podoba mi się to..
*Kath : teraz mówi, że kochała ich obu, a wcześniej się zapierała, że kochała tylko Stefana. zazdrosna

Edytowane przez _mandarynka
Czas edycji: 2011-05-13 o 21:18
_mandarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:35   #2740
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Szlachcianka Pokaż wiadomość
no i po odcinku Liczyłam na więcej jakiejś czułości między E i D w ostatnim odcinku, ale... no cóż....może we wrześniu się doczekam
hmm, ja też się tego spodziewałam, chociaż nie jestem wielka fanką D + E mimo że wiem iż coś zaiskrzy ale cała "oprawa" tej sceny jakby mówiła "teraz będzie mega kiss" a tu tylko cmok
Cytat:
Napisane przez perelka-20 Pokaż wiadomość
I tak spodziewam się zamiany ról braci. Damon będzie teraz opiekuńczym facetem, walczącym z jednej strony o uczucia Eleny a z drugiej o uratowanie brata. No a Stefan pokaże się ze strony, którą już widzieliśmy przez chwilę w poprzednim sezonie.
aha, to teraz to się nazywa "opiekuńczym facetem" a nie MęczyStefą w wykonaniu Damona?
Cytat:
Napisane przez perelka-20 Pokaż wiadomość
rzeczywiście to co widzieliśmy w zwiastunie odcinka minęło się z tym co znalazło się w samym odcinku, ale to w sumie dobrze, w końcu miałyśmy niespodziankę
było wcześniej wspominane że zwiastun nie jest adekwatny do odcinka... a szkoda, fakt.
Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
Ogólnie dla mnie odcinek do bani. Tylko nieliczne momenty mnie zaciekawiły. Liczyłam na jakieś zwroty akcji, fajerwerki, a tutaj nic!

Ogólnie, odcinek nie powalał, liczyłam na coś więcej od finałowego odcinka i po obejrzeniu zwiastuna....
a ja się cieszę że nie był taki bardzo zaskakujący, bo inaczej nie przeżyłabym tak długiej przerwy między sezonami - a tym sposobem moja dusza jest "nieco" uspokojona

co do zwiastuna już była o tym mowa
Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
a Elenka dalej kluska na twarzy :P
taka puziata się zrobiła
Cytat:
Napisane przez aguul Pokaż wiadomość
moja koleżanka dziś ZASPAŁA na maturę z geografii i 0%.

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
-Co do pocałunku Eleny i Damona - bez fajerwerków, nie wyczuwałam tu uczucia, tylko litość ze strony Eleny.
-Szkoda Elijahy
bo ja podejrzewam że to była właśnie litość
i mi tam go nie szkoda. był na tyle głupi żeby uwierzyć Klausowi podczas rytuału to niech płaci za głupotę!
Cytat:
Napisane przez _mandarynka Pokaż wiadomość
jak zwykle przeczytałam wszystko na biało.
dla mnie ogladanie po tym odcinka to tak jakby ktoś dał mi pusty papierek po batoniku i kazał się podniecać
Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Niekoniecznie to musi być błąd. Jeśli rzeczywiście tak by było, to owszem scenarzyści zaliczyli mega wtopę. Ale z drugiej strony Elena przecież umarła (?) w poprzednim odcinku. Czyli przestała być właścicielką domu, co z kolei pozwala Katherine wejść bez zaproszenia.
hmm, w sumie racja.
Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Ja bym się bardziej zastanowiła jak Stephan wszedł do domu Alaricka?
hehe, faktycznie
Cytat:
*Romans Elena+Damon, hmmm .. coś w tym jest.. przecież nie musiała go całować, zrobiła to bo coś do niego czuje i stać ją tylko na słowa " lubię cię".
myślę, że Damon to czuje i dlatego nie odpuszcza i mówi, że ją kocha.
ehh, no ja myślę że coś jeszcze będzie, jakieś większe kissy, ale suma sumarum dla Eleny na 1. miejscu zawsze będzie Stefan

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2011-05-13 o 21:39
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:37   #2741
aguul
Zakorzenienie

tż poszedł, napisy są więc oglądam
aguul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:47   #2742
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez * Raboussamai * Pokaż wiadomość
O matko...
Pamiętacieco mówiłam o leku dla Damona? Że krew Klausa (hybrydy) jest uzdrowieniem dla ugryzionego? Miałam rację!!! Yeah!!! Po prostu mam wtyki u Plec
W ogóle akcja z Elijah i Jeremym... Biedny Jeremy - co on biedulek zrobił złego, ale dobrze, że ozdrowiał A Elijah? Wydaje mi się, że został znowu 'uśpiony', a szkoda... Ożywią go pewnie w 3 sezonie!
Damon jaki świetny w tych swoich 'świrowych' chwilach! I moment ugryzienia Eleny BOSKI!
Nie mam pojęcia o co chodzi ze Stefanem... wydaje mi się, że Klaus chce go w pewien sposób uzależnić od krwi i wtedy mieć nad nim kontrolę...
Pocałunek Deleny, słodkie pojednanie Caroline i matki, fajna rozmowa Alarica z Jeremym... Odcinek najeżony przeróżnymi, skrajnie dobranymi emocjami! Ohhh!

Nareszcie koniec męczyStefy!!! Teraz będzie Stefan z jajami

A końcówka... OMG! Mam teorię, że podczas gdy Bonnie gadała to uzdrawiające zaklęcie dla Jera, 'przypadkowo' ożywiła kilka wampirków Albo Jer ma zwyczajne zwidy...

No i weź tu sobie człowieku czekaj do 8. września

Nie wiem czy są napisy bo oglądałam bez więc nie wiem czy już wszystkie obejrzałyście, dlatego będę pisać na biało

Muszę w ogóle powiedzieć, że wolę obecnego Damona niż tego przed zmianą bo wtedy to taki był pipkowaty, a teraz niegrzeczny facet O wiele fajniejszy jest taki

Zgadzam się, że Jeremy poprzez to wskrzeszenie ma teraz jakiś kontakt ze zmarłymi no bo jak inaczej ? Wiedziałam, że Klaus nie dotrzyma umowy - to było do przewidzenia Fajnie, że Caroline w końcu dogadała się z matką (oby znów jej się nie odwidziało )
Ogólnie to faktycznie mogli dać mocniejsze zakończenie, ale tak czy tak jak ja wytrzymam do następnego sezonu to ja nie wiem
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:54   #2743
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość
Muszę w ogóle powiedzieć, że wolę obecnego Damona niż tego przed zmianą bo wtedy to taki był pipkowaty, a teraz niegrzeczny facet O wiele fajniejszy jest taki
Damon i przemiana w niegrzecznego faceta? Hę? Czy my oglądałyśmy ten sam odcinek?
Stary 2011-05-13, 21:58   #2744
Maqda
Zakorzenienie

Wywiad z Julie Plec. Rzecz jasna żadnych konkretów na temat treści przyszłego sezonu. Znaczy poza tym, co jest oczywiste, czyli że dowiemy się wiecej o historii Pierwotnych.
Wybacz mi, muszę podnieść swoją szczękę z podłogi. Ok, zacznijmy od największej niespodzianki tego wieczoru: powrotu Vicki oraz Anny. Kiedy oraz w jaki sposób zrodził się w Waszych głowach ten pomysł?
Julie Plec: Mieliśmy to w planach od bardzo długiego czasu - szczerze, prawie od początku tego sezonu. Pomysł ma dwa źródła: na samym początku Kayla stanowiła część rodziny Vampire Diaries i okrutnie za nią tęskniliśmy. Malese natomiast odniosła na nas w zeszłym roku potężne wrażenie. Jej śmierć musiała mieć miejsce z uwagi na postać Jeremy'ego, lecz zdecydowanie niechętnie pociągnęliśmy za ten spust. A zatem gdy zaczęliśmy się zastanawiać w jaki sposób możemy przywrócić do życia ukochanych przez nas ludzi oraz obdarować widzów możliwością ponownego zobaczenia bohaterów.. W naszych głowach zrodziło się wiele ewentualności i całkiem szybko popraliśmy tę. Bardzo nas ona ekscytuje.

Czy możesz się wypowiedzieć na temat tego co to oznacza dla Jeremy'ego oraz jego świętej pamięci byłych?
Julie Plec: Nie mogę wiele wyjawić na temat kierunku w którym zmierza ta [historia]. Zrodziła się ona z koncepcji wedle której Bonnie sprzeciwiła się prawom natury przywracając Jeremy'ego do życia. Jak wielokrotnie słyszeliśmy w tym sezonie czarownice (jako służki natury) mają wiele do powiedzenia w momencie gdy nadużywasz swoich zdolności magicznych. W tej scenie wyjawiły jej, że [decyzja Bonnie] niesie za sobą konsekwencje. Na tym etapie widzieliśmy zaledwie początek tego czym one mogą być.

Czy ten nowy rozwój wypadków w bezpośredni sposób wpłynie na Bonnie i Jeremy'ego? Nawet z uwagi na to, że istoty widziane przez nas pod koniec odcinka to kobiety, które niegdyś kochał?
Julie Plec: Jeśli Vicki i Anna pozostaną na miejscu to zdecydowanie będzie mieć to ogromny wpływ na Bonnie i Jeremy'ego. Niezależnie od przybranej przez nie formy oraz tego czy znajdują się w umyśle Jeremy'ego lub też go nawiedzają. Cóż za niezręczna sytuacja w związku!

Czy bezpiecznie można założyć, że ten zwrot akcji przyniesie ze sobą większą rolę dla Jeremy'ego w następnym sezonie?
Julie Plec: Nigdy nie możesz nic powiedzieć na pewno aż do momentu gdy zostanie to napisane. Frustracja Jeremy'ego zawsze wynikała jednak z faktu, że nie był istotą paranormalną i wszyscy zmuszali go do siedzenia w kącie podczas gdy oni zajmowali się brudną robotą. Teraz nagle sam doświadcza pewnych paranormalnych sytuacji, które ustanowią go w sercu wydarzeń. Niezależnie od sposobu w jaki to wszystko się rozegra. Ten sezon opowiadał o przemianie Jeremy'ego z chłopca w mężczyznę, a teraz jest to mężczyzna z problemem.

Scena między Alarikiem oraz Jeremym była niezwykle słodka. Czy może próbujesz zrobić z Rica osobę zastępującą Gillbertom rodzica?
Julie Plec: Obiecaliśmy Mattowi Davisowi, że damy Alarikowi porządnego kopa w tyłek i lepiej wykorzystamy jego postać. Chcieliśmy obdarzyć go ostrzejszym punktem widzenia oraz bogatszym czasem ekranowym, a to jedna z tych wielu rzeczy, które mamy nadzieję, że uda nam się osiągnąć. Matt jest świetnym aktorem oraz cennym elementem serialu. Ekscytuje nas fakt, iż wreszcie znajduje się on w centrum akcji w sposób, który pozwoli nam na zrobienie z nim wielu cudownych, nadnaturalnych oraz emocjonalnych rzeczy.

Kolejnym wyróżniającym się momentem był ostateczny powrót złego Stefana. Czy zgłębienie tej postaci w nieznany sposób było dla Was ekscytujące?
Julie Plec: Rozmawiając na temat serialu jako całości zawsze wiedzieliśmy, że nastąpi czas w którym Stefan będzie musiał odbyć podróż przez swoją mroczną stronę. Na początku serii postanowiliśmy, że pójdziemy tą drogą pod koniec sezonu. Wszystko co z nim zrobiliśmy służyło przygotowaniu nas pod zmianę kierunku w którym podążą. Jesteśmy bardzo podekscytowani możliwościami prezentowanymi przez tę historię. Dla Stefana nic nigdy nie sprowadza się do czarno-białej wizji ?dobrego Stefana? oraz ?złego Stefana?. Mówimy o Stefanie zmagającym się z czymś, co w znaczący sposób przejmuje nad nim kontrolę. Niezależnie od podejmowanych przez niego wysiłków zawsze nim włada w sposób w jaki nigdy nie zwyciężało z Damonem. Patrzenie jak Stefan z tym walczy oraz możliwe, że wciąż przegrywa to opowieść, która mogłaby trwać przez długi czas. Prezentuje ona wiele cudownych możliwości.

Na liście zaskakujących rzeczy z odcinka finałowego znajduje się również czułe pożegnanie Damona i Eleny. Co sprawiło, że obecny czas okazał się najlepszym na zgłębienie tych relacji? Co przyniesie przyszłość?
Julie Plec: Czuliśmy, że Damon zasłużył na pewien rodzaj akceptacji, współczucia oraz odwzajemnienia uczuć, których natura była dla wszystkich jasna. Potrzebował tego oraz Elena musiała go tym obdarzyć. Oczywiste jest to, że Damon jest dla niej niezwykle istotny . W przyszłym roku dziewczyna (a właściwie to cała trójka) będzie się z tym zmagać w znaczący sposób. Co oznaczał ten moment między nimi? W jaki sposób Elena i Stefan z tego wyjdą? Gdzie prowadzą te związki?

Jako, że wyjawiłaś, iż 3 sezon będzie ?rokiem Pierwotnym? uważam za stosowne zapytać czy Joseph Morgan i Daniel Gillies są teraz głównymi bohaterami? Dodatkowo: czy zobaczymy Elijaha chodzącego po Ziemi?
Julie Plec: Decyzje na temat zakresu działalności tych postaci nie zostały jeszcze oficjalnie podjęte, lecz w naszym serialu ciągle pojawiają się retrospekcje. Jeśli zaczniemy zgłębiać historie Pierwotnych to mogę zagwarantować, że ponownie w przeszłości zobaczymy Daniela Gilliesa. Kiedy znów ujrzymy go w przyszłości jest częścią zabawy związaną z momentem gdy zaczniemy rozmawiać o następnym sezonie.

Oraz wreszcie: Klaus wydaje się być wcielonym złem. Czy chciałabyś w przyszłym roku ukazać jego wrażliwszą stronę?
Julie Plec: Zdecydowanie nie chcemy sprawić by był zły nawet w odrobinę mniejszym stopniu. Uwielbiamy go jako bezlitosnego złoczyńcę. Jeśli jednak zaczniemy poznawać przeszłość oraz historię jego rodziny to ciężko będzie uniknąć ukazania Klausa w jakiś emocjonalny sposób. Ciekawie będzie zagłębiać się w to kim był. W żaden jednak sposób nie staje się wrażliwy.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Damon i przemiana w niegrzecznego faceta? Hę? Czy my oglądałyśmy ten sam odcinek?
Może chodzi o Damona z 1864, o czym sam wspominał do Eleny?

Serialowo:
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Stary 2011-05-13, 22:05   #2745
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Może chodzi o Damona z 1864, o czym sam wspominał do Eleny?
Hmm, no chyba tylko o to, z tym że ta zmiana zaszła juz tak dawno że nie brałam jej nawet pod uwagę

Ogólnie w tym odcinku podobało mi się to, że
- w końcu można było zobaczyć Alarica poruszonego śmiercią Jenny. No bo w poprzednim odcinku to się nie wykazał
- wiedziałam że zakończenie tego sezonu będzie podobne do tamtego, czyli że ktoś się pojawi w domu Gilbertów, ale nie wpadłabym że to będą nieboszczki w sumie dobrze, bo gdyby to była np. Petrova to bym oszalała z niewiedzy do września...

Ogólnie gdy czekałam aż odcinek się pobierze, to obejrzałam pierwszy lepszy odc z pierwszego sezonu - i na jaki trafiłam? Na ten kiedy Stefan uwięził Damona w piwnicy po tym jak chciał zabić Caroline, no i był tez wątek Jeremy + Vicky Włączam odcinek finałowy drugiej serii i co widzę? Prawie to samo
Stary 2011-05-13, 22:17   #2746
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:

Scena między Alarikiem oraz Jeremym była niezwykle słodka. Czy może próbujesz zrobić z Rica osobę zastępującą Gillbertom rodzica?
Julie Plec: Obiecaliśmy Mattowi Davisowi, że damy Alarikowi porządnego kopa w tyłek i lepiej wykorzystamy jego postać. Chcieliśmy obdarzyć go ostrzejszym punktem widzenia oraz bogatszym czasem ekranowym, a to jedna z tych wielu rzeczy, które mamy nadzieję, że uda nam się osiągnąć. Matt jest świetnym aktorem oraz cennym elementem serialu. Ekscytuje nas fakt, iż wreszcie znajduje się on w centrum akcji w sposób, który pozwoli nam nazrobienie z nim wielu cudownych, nadnaturalnych oraz emocjonalnych rzeczy.
Czyli, że co przepraszam bardzo?!

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:17   #2747
201606280916
Konto usunięte

Będzie więcej Alarica

Co do Damona i Eleny, to mam mieszane uczucia. Wątpię, by Elena ostatecznie z nim była, ale jak się przez te historie ze Stefanem zacznie gubić w swoich uczuciach, to kto wie, co może się zdarzyć po drodze Skoro Stefan będzie taki zły, jakim chce go widzieć Klaus, to na pewno będzie okrutny w stosunku do Eleny - już się nie mogę doczekać ich wspólnych scen Ciekawe jak długo to potrwa, ta mroczna strona Stefana, czy tylko kilka odcinków, czy prawie całą serię...
201606280916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:20   #2748
pat0
Wtajemniczenie

Tak jak juz kiedys wspomnialam siorka moja wyczytala gdzies ze Elena bedzie miala romans z Alarikiem ciekawe czy to sie sprawdzi(ona czasami robi mi psikusy chce mnie sprawdzac -taka mala spryciula)? ciesze sie ze zbliza sie do nich bo potrzebuja milosci i opieki jednak .. a ta rozmowa z Jer byla super
Stary 2011-05-13, 22:20   #2749
ilussia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jutro o 14.20 na TVP1 będzie film "Za młodzi na ślub" z Niną w roli głownej
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:27   #2750
Maqda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Tak jak juz kiedys wspomnialam siorka moja wyczytala gdzies ze Elena bedzie miala romans z Alarikiem ciekawe czy to sie sprawdzi(ona czasami robi mi psikusy chce mnie sprawdzac -taka mala spryciula)? ciesze sie ze zbliza sie do nich bo potrzebuja milosci i opieki jednak .. a ta rozmowa z Jer byla super
Był kiedyś taki wywiad i sobie jaja robili, że Elena będzie ze Stefanem, Damonem a skończy z Alarickiem Ale to nieprawdopodobne jest

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro o 14.20 na TVP1 będzie film "Za młodzi na ślub" z Niną w roli głownej
I tak zapomnę

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Czyli, że co przepraszam bardzo?!
Moim zdaniem nie dosłownie. Jakby nie patrzeć ma towarzystwo jakie ma, więc takie rzeczy to integralna część...

Serialowo:
Stary 2011-05-13, 22:33   #2751
_mandarynka
Zadomowienie

GG do _mandarynka

Cytat:
hmm..
nie wyobrażam sobie Alaricka z Eleną zawsze wydawało mi się, że on jest dla niej kimś w rodzaju ojca-przyjaciela.

a ta rozmowa z Jer naprawdę była super i ta mina Alarica .. ach.

_mandarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:36   #2752
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie do odcinka się odnoszę, a do ogółu postaci
Maqda dobrze zrozumiała Widać nie do końca się wyraziłam

Cytat:
Napisane przez kataanna Pokaż wiadomość
Będzie więcej Alarica

Co do Damona i Eleny, to mam mieszane uczucia. Wątpię, by Elena ostatecznie z nim była, ale jak się przez te historie ze Stefanem zacznie gubić w swoich uczuciach, to kto wie, co może się zdarzyć po drodze Skoro Stefan będzie taki zły, jakim chce go widzieć Klaus, to na pewno będzie okrutny w stosunku do Eleny - już się nie mogę doczekać ich wspólnych scen Ciekawe jak długo to potrwa, ta mroczna strona Stefana, czy tylko kilka odcinków, czy prawie całą serię...

Mnie się nie wydaje, myślę, że Stefan udaje.. W końcu popijał krew Eleny, że się uodpornić i nie szaleć

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
hmm..
nie wyobrażam sobie Alaricka z Eleną zawsze wydawało mi się, że on jest dla niej kimś w rodzaju ojca-przyjaciela.

a ta rozmowa z Jer naprawdę była super i ta mina Alarica .. ach.
Mhm Ma uroczy usmiech
Stary 2011-05-13, 22:40   #2753
aguul
Zakorzenienie

oglądnęłam
nie będę czytać tego co wcześniej pisałyście na biało, a pewnie to o co zapytam mogło już być wyjaśnione, ale o co chodzi z końcówką?!
odcinek nie był jakoś super powalający, ale trzymał w napięciu. czyli Stefana nie będzie na początku, Damon pewnie wtedy będzie z Eleną, Jeremy pewnie będzie jakąś nową nadprzyrodzoną istotą.
aguul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 23:03   #2754
viva91
na przekór do celu

Cytat:
ze Elena bedzie miala romans z Alarikiem ciekawe czy to sie sprawdzi
ło mamo, nie, ja traktuje tą dwójkę raczej jako ojciec - córka a nie para
Cytat:
Mnie się nie wydaje, myślę, że Stefan udaje.. W końcu popijał krew Eleny, że się uodpornić i nie szaleć
hmm, jak dla mnie jednak chyba nie. bo np. miałby chwilę zawachania albo jakieś wyrzuty za to co zrobił tej dziewczynie przyprowadzonej przez Klausa. pił ludzką krew, ale nie takimi litrami które wmusił w niego Klaus. swoją drogą nie wiem po co takiej hybrydzie "skrzydłowy"

Hej hej, miałam o to zapytać dawno no ale - co się do jasnej choinki stało już kilka odcinków temu z naszyjnikiem Eleny? Przegapiłam moment?
Stary 2011-05-13, 23:18   #2755
Maqda
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, jak dla mnie jednak chyba nie. bo np. miałby chwilę zawachania albo jakieś wyrzuty za to co zrobił tej dziewczynie przyprowadzonej przez Klausa. pił ludzką krew, ale nie takimi litrami które wmusił w niego Klaus. swoją drogą nie wiem po co takiej hybrydzie "skrzydłowy"

Hej hej, miałam o to zapytać dawno no ale - co się do jasnej choinki stało już kilka odcinków temu z naszyjnikiem Eleny? Przegapiłam moment?
Zabrała go Katherine podczas porwania z Isobel i "zaginął w akcji" gdy z kolei to ona została porwana

No wiesz, skrzydłowy... Bo to nie ja zrobiłem, tylko on No i chęć zemsty na Kath zapewne robi swoje, bo ta z pewnością będzie w jakimś stopniu żałować jego cierpienia. A po drugie Stefan sobie wyrzuty sumienia może mieć, ale przecierz i tak by ich nie pokazał. Nie za cenę życia brata, swojego i wszystkich dookoła...

Serialowo:

Edytowane przez Maqda
Czas edycji: 2011-05-13 o 23:22
Stary 2011-05-13, 23:27   #2756
201606280916
Konto usunięte

Cytat:
Gdyby miał chwile zawahania to Klaus od razu by się zorientował. Musiał być perfekcyjny, żeby cokolwiek z tego było.

Alarica i Eleny za żadne skarby świata nie widzę razem.
201606280916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 23:48   #2757
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Zabrała go Katherine podczas porwania z Isobel i "zaginął w akcji" gdy z kolei to ona została porwana

No wiesz, skrzydłowy... Bo to nie ja zrobiłem, tylko on No i chęć zemsty na Kath zapewne robi swoje, bo ta z pewnością będzie w jakimś stopniu żałować jego cierpienia. A po drugie Stefan sobie wyrzuty sumienia może mieć, ale przecierz i tak by ich nie pokazał. Nie za cenę życia brata, swojego i wszystkich dookoła...
Dokładnie
Stary 2011-05-13, 23:56   #2758
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez Szlachcianka Pokaż wiadomość
to jaki teraz serial obstawiamy?
True Bloooooood
Cytat:
Zgadzam się z tym wszystkim! Dla mnie też odcinek słaby...
Poprzedni o niebo lepszy! Bardziej emocjonujący i ciekawszy.
Dla mnie wręcz odwrotnie Nie wiem ale chyba to oglądanie o 2 w nocy i ciągłe przerywanie serialu reklamami sprawia, że poziom adrenaliny rośnie
Cytat:
*Pani Szeryf mnie zdenerwowała.. Nie tylko tym, że postrzeliła Jeremiego.
te jej wcześniejsze słowa : że Caroline już nie jest jej córką itp.. ech jeśli się kocha to wiecznie, poza tym to jej rodzona córka, nie ważne kim by była powinna ją wspierać, dobrze, że się pogodziły w końcu, ale to jeszcze różnie to może być.
Ja oglądając ponownie odcinek zwróciłam uwagę na Carol Lockwood. Przyszła ona do szeryfowej i ochrzaniła ją nieźle. Może teraz ona będzie odgrywać rolę tej złej i niedobrej matki? Poza tym to chyba już jedna z niewielu (jedyna?) osoba, która jest nieświadoma wszystkiego co dzieje się w Mystic Falls.
Cytat:
Mnie też się na początku wydawało, że Stefan jeszcze nie popadł w całkowite uzależnienie i porostu udaje. Ale Klaus sam powiedział, że nie jest głupi i wiedział, że Katherine jest na werbenie, więc wydaje mi się, że oszukać go jest niezwykle trudno i nawet Stefan miałby z tym problem.

Ciekawe co Klaus teraz kombinuje i do czego mu jest tak naprawdę potrzebny Stefan...

W ogóle teraz zauważyłam, że we wcześniejszej wypowiedzi napisałam Stephan zamiast Stefan Nie wiem skąd mi się to wzięło...
Stary 2011-05-14, 00:20   #2759
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Niestety nie.
Cytat:
nawet na 1sek nam nie oslodzili ostatniego odcinka Tylerem
Pfff... to nie oglądam! Foch!
...
Żartowałam, oczywiście

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
z gołą klatą oczywiście
Oj tak...

Odcinek tradycyjnie dopiero w niedzielę, więc do tego czasu znikam z wątku, bo białe treści kuszą za bardzo... cytowane wyżej przeczytałam tylko dlatego, że były odpowiedziami na moją wiadomość, reszty staram się nie podglądać, ale chyba mam za słabą silną wolę :P

Edytowane przez malagaw
Czas edycji: 2011-05-14 o 00:22
malagaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 08:02   #2760
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dla wszystkich fanek Stefana - wczoraj Paul Wesley był w CSI Miami na 13 Street Universal Powtórka dziś o 21. Miło go było zobaczyć uśmiechniętego i w koszulce na ramiączkach

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Czy Elena dalej nosi swój naszyjnik z werbeną, bo nie przyjrzałam się

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości