|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Mam nadzieję że nie obrazi się na mamusię i wyjdzie szybko ![]() Ale ci fajnie, ja miałam usg 4.05 i teraz 12.05, ale to przez bóle brzucha.. A na usg połówkowe idę na dzień mamusi, bo to mi wypadnie coś koło 20 tc Mam nadzieję że dzidziol w końcu pokaże co chowa między nóżkami, i że wszystko z nim ok. Strasznie ostatnio zaczęłam się bać o zdrowie mojego nienarodzonego malucha
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Okis dziewczynki, ja mykam, mialam isc wczesniej, ale sie zasiedzialam i kombinowalam z tym swoim suwaczkiem
a widzialam ladniejsze i i tak sobie zmienie, a co Dobranoc wszystkim, slodkich senkow mamiszcze
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdybym nie zamowila sobie teraz prywatnie to dopiero w 23 tyg.. ![]() Takze za dłuuuuuuuuugo jak dla mnie (tymbardziej ze wczesniej poronilam) Juz chce zobaczyc jak sie czuje moja kruszynka ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Teraz juz ide naprawde spac ![]() Bye bye........... |
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
nadrabiam wczorajszy wieczorek
|
|
|
|
#2645 | |||
|
Rozeznanie
|
aa2
![]() danika ![]() lullaby_ml ![]() kasiuleczkakuleczka ![]() Patiisia ![]() Dziękuje za słowa otuchy i wirtualne wsparcie Dzis juz mi lepiej troszkę![]() Witaj Cytat:
Witaj w klubie![]() Cytat:
Zjem śniedanko zaraz i zabieram się za porządki....Słonko świeci pięknie więc chyba wstawie pranie![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- A i się nie przywitałam ) Witajcie w sobotę![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem teraz to mało ważne czy na jasno, czy na ciemno się ubierzemy - najważniejsze, żeby było w miare elegancko ![]() Cytat:
![]() ja już jestem przewrażliwiona, bo np. mam tą fajną sukienke w kuleczki którą tak chwaliłście na ostatniej focie i jest fajna, lekka, ale musze pod nią założyć podkoszulke na ramiaczkach bo inaczej bąbelki na wierzchu niestety dżo bluzek też ma ten mankament, no ale cóż, trzeba sobie radzić ![]() Cytat:
![]() Widac to widać nawet nie wiesz jak bardzo! ![]() Cytat:
Co do przebrania to ![]() Cytat:
![]() Też mam biedronkowe, moja mama kupiła a teściówka nic, nawet nie zadzwoni spytać jak się czuje, ba nawet nie wie jeszcze że to będzie dziewczynka! ![]() A ile tych bodziaków w komplecie? Bo stwierdziłśmy z bratową, że w h&m mają najlepszą bawełne a do tego podobno te bodziaki są nie do zdarcia ![]() Cytat:
![]() do tego rczej na bierzmowanie to jakiś dużych prezentów się nie daje przecież ... no chyba że u Was jest taki zwyczaj. Ja dostałam symbolicznie srebrny krzyżyk na łańcuszku od świadkowej i od babci złote serduszko na łańcuszkou- ale to raczej symbolicznie bo babcia od dawna trzymała je na moje bierzmowanie ![]() Dziwne te zwyczaje u was a najdziwniej z tym płaceniem za przysługi dla bliskich no ale cóż teściowe potrafią być dziwne ![]() bianeczko, to pewnie też zależy od stopnia religijności bo u nie których bierzmowanie to znaczące wydarzenie. U mnie była świadkowa, brat, mama no i dziakowie jedni najukochańsi po mszy w domu zjedliśmy ciachi i było przyjemnie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-14 o 07:22 |
||||||
|
|
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym określenia "mały brzuch" i "mały brzuch" u dwóch różnych osób mogą mieć zupełnie inne obrazy ![]() Cytat:
w ogóle to mam faze na winogrona, w tym tygodniu sama pochłonęłam chyba z 3 kg Cytat:
Szkoda że nie pomyślała że kobiete w ciąży też mogą nogi boleć i kręgosłup i ze stanie w tramwaju czy autobusie jest niebezpiecznie w razie hamowania. Zero wyobraźni! może ona w ciązy nie była, albo była z musu i ma to teraz gdzieś ![]() Dobrze że chociaż ta młoda kobieta doznała olśnienia i wstała, kurcze w sumie niekiedy człowiek tak siedzi że nie widzi ze gdzieś tam stoi ktoś kto musiałby usiąść i potem aż głupio jak się wychodzi i zawuaży. spa82, ale fotki pestka78, Hej skowroneczku nie martw się na zapas co do glukozy to nie mam pojęcia, a krwią tez nie ma sie co martwić co najwyżej dostaniesz zelazo i już
|
|||
|
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
acelinka
![]() W poniedziałek mam wizytę u gina więc się dowiem wszystkiego.... NIgdy nie stosowałam diety, w ciąży tez sobie na wiele pozwalam więc moze za duzo słodkiego jem....sama nie wiem... A mam kamicę nerkową i moze nerki przestaja pracowac prawidłowo....---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio piękne panie
Jakaś dziwna energia mnie od samego rana rozpiera - aż chce się żyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe co u Anci... Trzeba było jej nakazac smsa do którejs z nas wyslac
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam że problemy z nerkami sie mogą pojawić w ciąży. Wie może któraś czy takie sprawy nerkowe są dziedziczne? Bo mój tata miał niewydolność
pesteczko nie martw się narazie i już, lekarz Ci w poniedziałek wszystko wyjaśni, zaleci co masz robić i będzie ok ![]() Pochłonęłam śniadanie przed 7 no i znowu chyba muszę nawiedzić lodówke
|
|
|
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Własnie jak o 6 rano zobaczyłam słoneczko to zachciało się zyc Pranie wstawione, sniadanko zajadam i planuje dzen Martusia??? pewnie się z mamą martwi więc nie będę jej tego robiła |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
hehhe
![]() z tego co widziałam to masz bardzo ładne bąbelki w ogóle takie określenie "bąbelki" mi sie z tż kojarzy Bo my poznaliśmy się na obozie na Mazurach, byliśmy opiekunami, a to był okres tej reklamy "Bambuuuucia masz fajne bąbelki" i dzieciaki latały i tak mówiły i pod koniec obozu tż dawał mi swoje namiary na kartce i pod spodem było: "PS masz fajne bąbelki" ![]() Cytat:
no właśnie mnie też dziś jakoś nosi, a wczoraj ldwo co nogi podnosiłam aż sie dziwie bo wstałam o 5,40 a wszystko mi się chce, nawet sprzątać Musze tylko uważać zeby się nie rozpędzić i nie zacząc okien myć, bo mam zakaz od bratowej i tż'ta Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-14 o 08:31 |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- ) hihi.... i biustnik "puszap" |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się wydaje że ta niewydolność to raczej zależy od organizmu a nie od genów
oby tak było ![]() uciekam poogarniać mieszkanko zajrzę później
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-14 o 08:54 |
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeju, śniło mi się że mam mega rozstępy, wygladajace jak fale oceanu a w nich było widać żywe mięso, no koszmar jakiś i to na brzuchu.
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Cytat:
bruma, ja bym się tej baby zapytała, czy tapeta na twarzy jej tak ciaży normalnie co za wredna baba~!---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- A ja się dzisiaj umówiłam z kolegą
|
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
bianeczkaa maz nie zazdrosny o kolege??;>
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry Mamuśki
śliczna dziś pogoda ja też nabrałam energii życiowej wyprałam już firankę, teraz drugie pranie w pralce siedzi, pościerałam kurze, zaraz odkurzam na dole i idę sprzątać na górę ![]() a po obiadku jadę do kumpeli i idziemy na spacerek z jej córeczką stęskniłam sie juz za małą bo jej prawie 3 tyg nie widziałam - a mała rośnie teraz jak na drożdżach, ma 9 miesięcy. miłego dnia życzę ![]() Pestko cieszę się, że humorek dziś lepszy Twin-maid witaj Acelinko tendencja do tworzenia się kamieni w nerkach, woreczku żółciowym jest dziedziczna także ogólnie magazynujemy gruz |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech...i ja idę sprzątać
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już poogarniałam pokój, łazienke i część kuchni zostało mi zmywanie, umycie podłóg i ogarnięcie sypialni o ile mi się zechce Pranie włącze w między czasie ale narazie czekam na ciocie bo ma mi synka przywieźć na korki z angla ![]() kamienie tata chyba też miał o ile dobrze pamiętam, więc pewnie musze to jakoś kontrolować potem wykryli mu tą niewydolność i miał dializy itd.
|
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a niedawno jechałam sobie na stojąco, było w miarę do czasu jak wsiadło dwóch nawalanych chłopów. śmierdziało do nich tak, że myślałam, że padnę. przesuwałam się, przesuwałam i w ktoś wychodząc zwolnił miejsce i siadłam sobie,patrzę a w str siedzenia szła dziewczyna w ciąży dużo większej. to mówię, ojej sorry nie zauważyłam siadaj sobie. a ona do mnie" ja się dobrze czuję, a ty zielona jesteś to lepiej posiedź". śmialam się, że co przystanek możemy się zmieniać. a w autobusach wkurza mnie jesz cze jak stare baby na brzuch patrzą - i na ubranie, ze nie mam jakiegoś wora na sobie tylko spodnie rurki, obcisła bluzeczka, żakiecik. a najlepsze jest, że ona tak jedzie wzrokiem od dołu i nie widzi, że ja patrzę na jej twarz, no i jak dojdzie do góry i widzi, że ja widzę to zgacha stare babole wstrętne
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Indygo, tak to jest ze starymi basztylami, niestety. Na szczęście zdarzają się i miłe osoby
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
tak o facetach to w ogóle szkoda wpsominać
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry niunie
![]() Pesteczko bąbelki wymiatają
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
a mam pytanko - czy jest tu przyszła Mamusia, która nie ma jeszcze nic, kompletnie nic dla dziecka??? czy tylko ja jedna
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sił was nadrabiać ;(
Weszłam tylko na chwilkę i wracam do ogarniania tego syfu. W pokoju mam chyba 20 paczek, 84 pary butów , masę rozwalonych ciuchów po wczorajszym szykowaniu na "imprezę" i do tego jeszcze siedzi tu mój potężny brak chęci ![]() I Filip od wczoraj się zbuntował i nic nie skacze, nie kopie, grrr ![]() Ale dojrzałam przelotem jakieś śliczne zdjęcie z usg w 3d/4d- |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo pomyslałam, ze niedługo mnie z wizażu wypiszecie, że wyrodna jestem i nic dziecku nie kupiłam![]() ide na pierogi z... truskawkami!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Mam nadzieję że nie obrazi się na mamusię i wyjdzie szybko 

Dzis juz mi lepiej troszkę

I zła przez to na siebie bo wciągnęłam pakę chipsów (niestety nie mogłam opanowac tej zachcianki
...na co ta kobieta co mi ustąpiła to tamtej..."ja nie Pani ustąpiłam tylko kobiecie w ciąży!!!"...na co ta stara..."że ją nogi bolą i musi usiąść!! Więc wzruszyłam ramionami uśmiechnęłam się i powiedziałam..."trudno kobieta w ciąży musi stać" Po tym zamieszaniu nagle jakaś młoda dziewczyna zerwała się z miejsca i ustąpiła mi miejsca
co do glukozy to nie mam pojęcia, a krwią tez nie ma sie co martwić co najwyżej dostaniesz zelazo i już