|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
indygo,
nie dobijaj głodującej! Co prawda lodówka pełna, przed chwilą jadłam, ale i tak mam ochote coś zjeść, oczywiście COŚ czego nie ma w domu a co więcej trudno mi to COŚ sprecyzować ale pierogi z truskawkami byłyby w sam raz ![]() Ja też mam tylko kilka ciuszków, więc to prawie nic zastanawiam sie czy pampersów nie kupić już bo jest fajna promocja w tesco, ale pewnie nim sie zastnowie to będzie po promocji Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-14 o 11:09 |
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
indygo79 zapomniałam! we środę wzięłam już łóżeczko od koleżanki (ale to już Wam pisałam, że z konieczności tak wcześnie). dała mi jeszcze wanienkę. ale sami jeszcze nic a nic nie kupiliśmy.
|
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Indygo czy je nie zabraniałam już wspomianac truskawek?
Chyba się przez Was zaślinię na śmierć zanim je w końcu dostanę![]() Spa uroooooooooooocze zdjęcie, cudo! gdzie Ci takie zrobili? ![]() Pestka wynikami krwi się nie martw kochana, bo w ciąży własnie zwykle czegoś jest za dużo, czegos za mało - jak to pisałaś witam też nową mamusię - ale nicka to nie pamiętam Aga jesteś czy uczysz sie do jutra? Jakbys jednak weszła to wiedz że pamiętam o egzaminie i trzymam kciuki strasznie, strasznie mocno I nie ma więcej wymiotowania i mdłości, ani złego humorku. Od terazAsia no odpoczywam, odpoczywam. No i mam wiadomości o dzieciaczku Wczoraj dostałam takich skurczy w nocy - ok. 24 że nie mogłam sobie z nimi poradzić, ryczałam jak dziecko z bólu, chciałam nawet na pogotowie podjechać, ale sama nie dałabym rady, a małż musiał przecież zostac z Konradkiem. Jak na złośc moi rodzice na weekend w stolicy, siostra w Zakopcu, sąsiadów nie było, a rodzina tż na wsi na działce, bo ktoś by po małego przyjechał. I znikąd pomocy... Męczylam się do 2:30, byłam w wannie, brałam nospę, nic nie pomagało. No i dziś od rana miałam mieć usg, więc pojechałam do lekarza z duszą na ramieniu, a on mówi, że nie wie skąd skurcze i że o tym porozmawiam z lekarzem prowadzącym w poniedziałek, ale on nie widzi nic niepokojącego, dzidziuś rozwija się dobrze, krwiak się wchłonął, szyjka ma 36mm więc wygląda że te skurcze jej nie skracają, nerki, pęcherz, kręgosłup itd wszystko jak najbardziej ok, dzidzius waży 365g (21tc). No i poznałam pleć |
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłabym zapomniala, dla wszystkich mamiszczy, ktore w ostatnim czasie kłóciły sie ze swoimi połówkami-tak na dobry humor dzisiaj
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_EdZbopNeS8 ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
a jak sie dzisiaj czujesz w ogole? psychicznie? lepiej?
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja i spadam sie bawic z młodzieniaszkiem moim...
Za sprzatanie sie wezme po obiadku jak bedzie spał... Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo
Aż się boję zaglądać na poprzednie strony - nie było mnie tu cały wczorajszy dzień A dziś chyba tez nie posiedzę za długo.Miłego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
pestuś - nie przejmuj się tym moczem, bedzie ok ja wczoraj byłam na badaniach, zaniosłam mocz a babka do mnie: coś ten mocz mętny, oj niedobrze... - nosz cholera jasna! Jaki miałam taki dałam hahahh a ona mnie tu jeszcze na dzień dobry straszy oj te baby to są wredne choć dziś byłam sobie kupić kwiaty do ogrodu i babeczka do mnie: niech pani sobie podjedzie bliżej autem, zeby nie dzwigać, zeby się nic nie stało.... a tam tylko pare kwiatków no ale macie rację, to takie miłe i dla mnie to nawet krempujące troche ![]() kasiuleczkakuleczka - za połowinki ![]() twin--maid - witamy spa82 - kolejna mała śliczna calzedonia Cytat:
Cytat:
ale znalazłam w necie pampresy premium care idą od wczoraj jak swieże bułeczki - tylko nie wiem czy to naprawdę promocja -> lausanne Ty kupowałaś te pampersy, orientujesz się czy t tanio czy drogo?lausanne - kochana jesteś, ze pamietasz o mich studiach Syn czy córa? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-14 o 11:43 |
||
|
|
|
#2680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- a tam potrzymam Was w niepewności |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
głupie żarty + kolor niebieski = córa ??
a tak wogóle to z ciężarnych sobie żarty robić oj oj ... |
|
|
|
#2682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
tak sobie fikał, czkawka jest bardziej regularna, dzisiaj rano mu się przytrafiło Co do bierzmowania to bym się narazie nie denerwowała, bo nikt was jeszcze o nic nie prosił Ja na bierzmowanie dostałam różaniec od świadkowej.Cytat:
![]() Te z H&M były różne: były po dwa bodziaki z długim rękawem (np. ten z napisem i jeden w paseczki) albo body i spodnie welurowe (bardziej ten mi się podobał ) no i faktycznie były dosyć konkretneCytat:
![]() lausanne biedna nasza tak się męczysz z tymi skurczami A płeć jaka? ![]() A ja mam takie pytanko: czy dziecko w brzuchu też się może zmęczyć? Bo wczoraj dużo chodziłam, niewygodne siedzenie itp. no i Mały średnio się ruszał
|
|||
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle czau tu jestesmy a ja dopiero teraz zwrocilam uwage na Twoj suwaczek, ja tez sie dowiedzialam o dzidzi dokladnie 24 stycznia wtedy zrobilam test i byly dwie kreseczki, ale fajnie
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga jak dla mnie cena normalna - tzn jest to promocja ale takie się dość często zdarzają w hiepermarketach. W jednej paczce premium care masz ok 70 pieluszek - zwykle kosztują ok 50-54 zł w sklepie (u nas w Lbn) a jak jest promocja to mozna kupić za 40-45zł. A tu dochodza jeszcze koszty wysyłki... Jak nie masz w poblizu hipermarketow to mozesz sobie kupic wg mnie, jak masz hipermarkety to nie ma ciśnienia. Uff no i napisałam pokrętnie chyba
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
natka - myśle, ze maluch się nie meczy, tylko usypiało go kołysanie, ale nie wiem
![]() lullu - ale fajnie sister - syn czy córa? wczoraj zamówiłam te legginsy z koronką, dam znać czy są fajne jak przyjdą Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-14 o 11:53 |
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już wiedzialam zanim zrobiłam test, zanim w ogole zblizal się termin @ (choc przeciez to wpadunia nasza), z Konradem tak samo wiedziałam. Nie wiem jak ja to robię, ale jakos czuję po organizmie - tak dziwnie mi się na początku ciąży "kaczy" zamiast normalnie stawiac nogi i brzuch mnie jakoś ciągnie dołem. A z K. dodatkowo od razu pojawila sie kreska - ale czemu i jak to mozliwe to nei wiem
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka nie czaruj, nie czaruj. kolor niebieski dlatego bo to moj ukochany. Czy dziewczynka czy chłopaczek będzie biegał na niebiesko
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- a Ty lulu nie rozszalaś się z postami hę? ładny mi sobowtór
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cos mi nie dawalo spokoju i pojechalismy wieczorem z TŻ do apteki po pare testow no i stalo sie a terminy mam trzy-poczatek wrzesnia, 25 wrzesnia i 29 wrzesnia wczoraj mialam dokladnie poczatek 20 tygodnia czyli liczac od dzisiaj mam jeszcze 134 dni do porodu
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaa i brzuszek mi urósł, normalnie w ciągu kilku dni
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio po prostu moge sobie pozwolic na siedzenie z wami i nadrabiam zaleglosci
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzis wchodzę w 22 tc (dokładnie dzis skonczony 21 - suwaczek przesunał mi o jeden dzien nie wiem czemu) i wg OM i wg USG mam termin na 25 wrzesnia
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka, wklejałaś jakiś filmik??
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
a dzisiaj rano się budzę i znowu mały no wściec się można ![]() I Filipek w ogóle nie skacze, tęskno mi
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobra dobra Aga, pochwalę się
Na 99 % córcia |
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne - "czy dziewczynka czy chłopaczek będzie biegał na niebiesko" synuś? Ale Ty jesteś paskuda no
lullu- no to Kochana w któryś termin na pewno sie wstrzelisz AAA!!!! Wiedziałam!!! GRATULACJE Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-14 o 12:07 |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne - Miałam nosa, ze chcesz nas wkręcić z tym kolorem niebieskim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

bo pomyslałam, ze niedługo mnie z wizażu wypiszecie, że wyrodna jestem i nic dziecku nie kupiłam

nie dobijaj głodującej!
Co prawda lodówka pełna, przed chwilą jadłam, ale i tak mam ochote coś zjeść, oczywiście COŚ czego nie ma w domu a co więcej trudno mi to COŚ sprecyzować 
Chyba się przez Was zaślinię na śmierć zanim je w końcu dostanę
I nie ma więcej wymiotowania i mdłości, ani złego humorku. Od teraz

A dziś chyba tez nie posiedzę za długo.

a dzisiaj rano się budzę i znowu mały