mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 18:04   #3031
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wy o pomidorach a ja wlasnie wcinam kanapkę z serem żółtym i pomidorem mój hit od paru miesięcy, a że w tej chwili mięso i wedliny mogą w moim menu nie istnieć, ser żółty i pomidorek jest pyszny

Robiłam dzisiaj sałatkę na grila i coś mnie brzuch zaczął boleć, taki ból jak na @, ale nic robię dalej, skończyłam, idę do łazienki siusiu patrzę a tam znów delikatne jasnobrązowe plamienie nie miałam już tego dziadostwa tyle czasu!!!
Szybko wzięłam no-spe, magnez i na łóżko. Poleżałam dwie godzinki i ból mniejszy, na szczęscie widzę że plamienie było jednorazowe
dobrze że w poniedziałek już idę do lekarza bo jakbym musiała dłużej czekać to bym chyba oszalała
Magolina współczuję ci krwawienia leż sobie i odpoczywaj najlepiej jakbyś dzisiaj już została w łóżku, i napewno to jest jednorazowe, dobrze że w poniedziałek masz lekarza
Stary 2011-05-14, 18:09   #3032
goldika
Zakorzenienie

magolina współczuję plamień to musi być bardzo stresujące. Ale do pn już niedługo i gin pewnie spokoi Cię
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:12   #3033
kami5
Raczkowanie

Magolina a z czego masz te plamienia? Lekarz Ci powiedział? Ja miałam jednorazowe w pierwszej ciąży, a właściwie w drugiej. Teraz przez polipa też mogę mieć. Na szczęscie do tej pory nic i oby tak dalej.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:52   #3034
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki

a ja własnie wcinam arbuza z kiełbasą i bułke z serem zółtym
Hej ja tez wcinam arbuza, ale z galaretka kiwi a dzis byly krokiety z pieczarkami i serem, mmmm....

Goldikczko baaardzo sie ciesze z toich wynikow.

Magnolio mam nadzieje, ze to nic powaznego, daj znac w poniedzialek koniecznie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:54   #3035
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Co jest w tych pomidorach że ja też mam na nie ochotę!?
Strasznie mnie mdli dzisiaj i parę razy chodziłam do kibelka bo chciało mi się wymiotować. A teraz jak przeczytałam o arbuzie z kiełbasą- znowu poczłam ten usick w żołądku
Mam pytanie: macie w planach karmienie piersią? czy myślicie już o tym? ja to mile wspominam i nie miałam problemów z karmieniem. Zobaczymy jak będzie teraz

Ja bardzo bym chciała karmic i tym razem sie muszę lepiej zabezpieczyć i na początek wypożycze sobie laktator elektryczny a pózniej najwyżej kupię. Ja z Julą juz w 7 miesiącu mi leciało , pamiętam że to było straszne bo sie tylko z tym męczyłam. Mam nadzieje że i teraz bede miałą pokarm , i będzie dziecko chciało jeśc bo Jula nie chciała wogóle ;( a namęczyłam sie na zbiciu ponad pół roku szok.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Magolina trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze zresztą musi .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:56   #3036
magolina
Wtajemniczenie

Kochane to nie jest krew tylko takie delikatne beżowe plamienie, tak jak zwykła biała wydzielina tylko podbarwiona delikatnie na brązowo. Leżałam na początku o nie w szpitalu, z dzidzą wszystko ok, nie ma żadnych mięśniaków, nadżerki, polipów czy innych złych rzeczy, potwierdził to potem mój gin prowadzący, dał mi duphaston, który cały czas biorę, zdarzyły mi sie już wcześniej też takie jednorazowe plamienia pomiędzy wizytami , na kolejnej gin stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku i z dzieckiem i ze mną i że po prostu mogę tak mieć, że jest pewien odsetek kobiet które plamią w ciąży, mimo że są zdrowe i ciąża przebiega prawidłowo. Dlatego też nie sieje paniki, choć trochę mnie to zasmuciło, że znów sie pojawiło. Brzuch już na szczęście nie boli. Ale cały czas jestem w pełnej ,,gotowości" i jeżeli tylko zobaczę choć ociupinkę krwi, jadę na pogotowie.

Czekam na Tż i doczekać sie nie mogę, miał juz półgodziny temu wrócic ze szkoły

Buziaki i miłego wieczorku
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 19:11   #3037
dygotka8
Zakorzenienie

magnolia-też miałam takie jakby brązowaw upłay,ale byłam na jakieś 2-3 dni przed wizytą więc spokojnie wytrwałąm.zresztą ja za krwawienie uznaję jak jest krew świeżo czerwona-a wtedy wiaodmo-szybko do szpitala...stresujące to...
magnolia-pewnie się przemęczyłaś dzisiaj i to dlatego-odpoczywaj j nadal nie potrafię sie przyzwyczaić,że jestem w ciązy i że nie wolno mi wieelu rzeczy robić
a krwawinei może się pojawić po przemęczeniu-wtedy może zrobić się krwiak-jak coś raptem się dźwignie,albo w wyniku gwałtownego hamowania,itd.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:02   #3038
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
magnolia-też miałam takie jakby brązowaw upłay,ale byłam na jakieś 2-3 dni przed wizytą więc spokojnie wytrwałąm.zresztą ja za krwawienie uznaję jak jest krew świeżo czerwona-a wtedy wiaodmo-szybko do szpitala...stresujące to...
magnolia-pewnie się przemęczyłaś dzisiaj i to dlatego-odpoczywaj j nadal nie potrafię sie przyzwyczaić,że jestem w ciązy i że nie wolno mi wieelu rzeczy robić
a krwawinei może się pojawić po przemęczeniu-wtedy może zrobić się krwiak-jak coś raptem się dźwignie,albo w wyniku gwałtownego hamowania,itd.

Ja sie z tym nie zgodze niestety bo u Mnie było tylko coś koloru capuccino także każdy jest inny.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Kochane to nie jest krew tylko takie delikatne beżowe plamienie, tak jak zwykła biała wydzielina tylko podbarwiona delikatnie na brązowo. Leżałam na początku o nie w szpitalu, z dzidzą wszystko ok, nie ma żadnych mięśniaków, nadżerki, polipów czy innych złych rzeczy, potwierdził to potem mój gin prowadzący, dał mi duphaston, który cały czas biorę, zdarzyły mi sie już wcześniej też takie jednorazowe plamienia pomiędzy wizytami , na kolejnej gin stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku i z dzieckiem i ze mną i że po prostu mogę tak mieć, że jest pewien odsetek kobiet które plamią w ciąży, mimo że są zdrowe i ciąża przebiega prawidłowo. Dlatego też nie sieje paniki, choć trochę mnie to zasmuciło, że znów sie pojawiło. Brzuch już na szczęście nie boli. Ale cały czas jestem w pełnej ,,gotowości" i jeżeli tylko zobaczę choć ociupinkę krwi, jadę na pogotowie.

Czekam na Tż i doczekać sie nie mogę, miał juz półgodziny temu wrócic ze szkoły

Buziaki i miłego wieczorku
Magnolia skoro juz tak miałas i wszystko było ok, to napewno i teraz będzie nie masz sie co stresować

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-14, 20:04   #3039
Tincia
Wtajemniczenie

Ja zamierzam karmić 2-3 miesiące, no ale zobaczymy jak to będzie, bo wiadomo, że nigdy nie wiadomo jak to będzie czy będę mogła, czy będzie pokarm, czy może mi się odwidzi i dłużej pokarmię...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:11   #3040
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczka86 nie twierdzę,że to jest reguła.po raz pierwszy jestem w ciązy i wielu rzeczy nie wiem. w każdym bądź razie u mnie było takie kremowobrązowe plamienie,ale malutko,ale nic złego się nie stało.jak faktycznie krwawiłam to pojechałam do szpitala i taki nakaz dostałam od lekarza-w razie czego jechać jak najszybciej do szpitala.

co do karmienia to ja się nad tym nie zastanawiam-bo planować sobie mogę,a potem okaże się,że pokarmu nie mam i z planów nici.okaże się w odpowiednim czasie.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-14 o 20:13
Stary 2011-05-14, 21:00   #3041
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Myszeczka86 nie twierdzę,że to jest reguła.po raz pierwszy jestem w ciązy i wielu rzeczy nie wiem. w każdym bądź razie u mnie było takie kremowobrązowe plamienie,ale malutko,ale nic złego się nie stało.jak faktycznie krwawiłam to pojechałam do szpitala i taki nakaz dostałam od lekarza-w razie czego jechać jak najszybciej do szpitala.

co do karmienia to ja się nad tym nie zastanawiam-bo planować sobie mogę,a potem okaże się,że pokarmu nie mam i z planów nici.okaże się w odpowiednim czasie.

Dlatego właśnie piszę ze Ja się z tym nie zgodzę bo u Mnie był jeden taki sluz i było pozamiatane. Ja nawet plamki jednej nikomu nie życzę bo jednym nic nie jest a drugi juz ma po wszystkiemu ale nie ma co i trzeba wieżyc że bedzie teraz wszystko OK

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-14, 21:19   #3042
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie piszę ze Ja się z tym nie zgodzę bo u Mnie był jeden taki sluz i było pozamiatane. Ja nawet plamki jednej nikomu nie życzę bo jednym nic nie jest a drugi juz ma po wszystkiemu ale nie ma co i trzeba wieżyc że bedzie teraz wszystko OK
Popieram cię Myszeczka bo sama to przechodziłam u mnie też był tylko śluz jasno brązowy i to tylko dwie niteczki
Ale nie zawsze plamienie oznacza najgorsze Ale ja bym chyba nie wysiedziała tylko od razu jechała do szpitala
Stary 2011-05-14, 21:26   #3043
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Popieram cię Myszeczka bo sama to przechodziłam u mnie też był tylko śluz jasno brązowy i to tylko dwie niteczki
Ale nie zawsze plamienie oznacza najgorsze Ale ja bym chyba nie wysiedziała tylko od razu jechała do szpitala

ania a byłaś na jakiś tabletkach podtrzymujących ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-14, 21:33   #3044
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
ania a byłaś na jakiś tabletkach podtrzymujących ??
Nie bo nic nie wiedziałam że coś jest nie tak dopiero jak w Polsce byłam dostałam plamienia i już było za późno z drugą ciążą to samo było po prostu za późno
A teraz za późno poszłam do lekarza żebym brała na podtrzymanie i się okazały nie potrzebne bo mała sama się super rozwija

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-14 o 21:34
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 22:15   #3045
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo nic nie wiedziałam że coś jest nie tak dopiero jak w Polsce byłam dostałam plamienia i już było za późno z drugą ciążą to samo było po prostu za późno
A teraz za późno poszłam do lekarza żebym brała na podtrzymanie i się okazały nie potrzebne bo mała sama się super rozwija

Ja to biore jak tylko zobaczyłam II kreski miałam iśc na wizyte po tabletki noi biore je. Mam luteine dowciapna 3x1 do 20 tygodnia ja brać.
Najważniejsze żeteraz wszystko jest ok. A wiesz jaka byłą przyczyna ?? Wogóle w którym tygodniu ??

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Spadam juz lulac, dobranoc
Jutro muszę wczesniej wstac bo do kościółka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-14, 22:29   #3046
dygotka8
Zakorzenienie

ja chyba od 5 czy 7 tyg mam luteinę 2x1 też dopochwowo;/ a to wszystko po pierwszym lekkim krwawieniu a po wizycie w szpitalu dawak zwiększono 2x2.
ale mnie brzuch zabolał jak się podniosłam leżąc na plecach-zbyt gwałtownie to zrobiłam((( zrobił mi się taki twardy brzuch,ale już jest lepiej;/
Myszeczka86,ania21_21 przykro mi,że Was to spotkało...

Stary 2011-05-14, 23:16   #3047
kaskaderka
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie Chciałam tylko zajrzeć do was co słychać ale zobaczyłam potrzebę, żeby dodać coś od siebie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Sprawdż tez masaż stóp, za bole migrenowe odpowiada chyba duzy paluch, to pomaga, ale masaże muszą być regilarne i trawać okreslony czas, nie jestem specjalistką, najlepiej sprawdź w internecie.
Tak to prawda, duży palec masować kostką(palca zgiętego w pół) pare min. choć może boleć na początek jeśli migrena jest b.bolesna. Nie wiem czy skutkuje u każdego ale warto spróbować ale może lepiej, żeby to zrobiła druga osoba, bo samemu to nie wiem czy się da zrobić to jak trzeba

Cytat:
ja stosuje do ciala piankę z alantoliną z amway biore od kolezanki i jestem bardzo zadowolona. Uzywam zawsze po kapieli rano i czuje nawilzenie caly dzien, mam tez na polce monco nawilzajacy balsam z Loreala i tez moze byc ale wydaje mi sie ze pianka lepsza
Dziewczyny a ja polecam poprostu"zwykłą" oliwę zoliwek, jest naturalnym kosmetykiem, pięknie pachnie i cudnie nawilża Po kompieli na mokre ciało, pochodzić z pół godz. i to co się nie wchłonęło wytrzeć Pomyślcie czym się smarowały kiedyś egipskie królowe

Cytat:
Byłam dzisiaj na badaniach u okulisty (mam taka wade wzroku ze jestem krecik ) od razu zapytalam o porod i raczej powinnam zdecydowac sie na cc

jeszcze nie urodzilam pierwszego bejbika a juz mysle kiedy dobrze by bylo miec drugiego, zawsze chcialam miec dwojke dzieci, nie wiem czy lepiej tak od razu jeden po drugim czy z przerwa
Kochana nawet się nie zastanawiaj miałam ok.-5.5 diop. jak byłam w ciąży i lekarz pozwolił mi rodzić ns co było dziwne dla lekarza na porodówce i zapytał sie mnie czy napeno mam zgodę od okulisty na"rodzenie dołem" .... Na drugi dzień miałam czarno przed oczami kilka razy i wystraszyłam personel tym nieźle. Potem okazało się, że przez poród sp.... sobie wzrok i mam martwicę dna oczu przez to + kilka dodatkowych minusów razem -9.0 dioptri. Jestem 6 lat po operacji korygującej niestety lekarze mi powiedzieli, że juz nigdy nie będe widzeieć jak os.zdrowa przez tą martwicę a od ponad roku powoli znowu mi wzrok sie psuje Gdybym 17 lat temu była odważniejsza i mądżejsza to bym tego okulistę do sądu pozwała a chodziłam prywatnie i to do najlepszego w dużym mieście.
Co do dzieci to moja córa już praktycznie odchowana a za niedługo mam nadzieje będe się mogła starać o następne ale chce mieć jeszcze jedno i też się zastanawiałam jaką przerwę zrobię Jak sobie poczytałam wątki staraczkowe gdzie mamy były w ciąży mając małe dzidzie(do 2 lat) to dobrowolnie nie chciałabym tak małej różnicy( możesz mieć np.ciąże zagrożoną a dzieciątko dwuletnie jeszcze na rączki chce i w wózku jeździ. Piersi cię bolą a młodsze wdrapuje się na ciebie i mu nie wytłumaczysz) No ale to takie moje spostrzeżenia, którymi się dziele choć pewnie sama chcąc nie chcąc będe musiała się na to zdecydować, bo mnie już czas goni

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
jolajolly, a kiedy miałaś wczesniej USG?

Ja sie tez balam w pewnym momencie, że cos sie z dzieckiem stało, jak 2 dni pod rząd nie pojawily sie mdłości.
Później zwierzylam sie z tego koleżance, która jest lekarką i ona mi powiedziała, że jak dziecko jest martwe, to 90% przypadków, już najczęściej po kilku godzinach dochodzi do plamienia i później do poronienia. po prostu organizm kobiety wydala (że tak brzydko powiem) zbędne rzeczy z organizmu
Niestety to nie jest prawda ja poroniłam moją pierwszą ciąże która była martwa już do 5 tyg. i nie miałam żadnych plamień( owszem ustały wszystkie objawy) poprostu wieczorem zachciało mi się siusiu i jak poszłam do toalety to wyleciało ze mnie wszystko Wiem, że to okrutnie brzmi i przepraszam za tak dosadne słowa ale tak było. Pojechaliśmy z mężem do szpitala i okazało się, że poroniłam łącznie z zarodkiem i tylko zostało im wyczyścić macicę i że miałam szczęście, bo jeszcze kilka dni i byłoby po mnie... Różnie to bywa więc trzeba pilnować wszystkiego co nie jest normalne i pojawia się nagle, tak uważam.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mój lekarz stwierdził, że jak już tracić kasę na takie usg to lepiej już zrobić 4d, bo będzie lepiej wszystko wyglądać. Ja odrazu się napaliłam hehehe, ale powiedział, że dopiero w III trymestrze. Ja jestem na początku IIgo, więc sobie jeszcze poczekam...
Tylko poczytaj dokładnie na forach, bo z tym 4D trzeba sie wstrzelić dokładnie, bo wystarczy 1tydz. za dużo i nie zobaczycie dzidzi, bo się nie zmieści w kadrze czy coś takiego (tak gdzieś czytałam) Lepiej się dowiedzieć wcześniej niż żałować, że się przeoczyło ten moment, bo drugiej szansy nie będzie

Cytat:
Witajcie mamusie
ale dzisiaj pospałam prawie 12 godz jak nigdy
dziewczyny w nocy mnie ząb zaczął boleć, kurczę myślałam że mam wszystkie wyleczone będę musiała iść w poniedziałek do dentysty a nie wiem czy dają znieczulenie w ciąży
Dają znieczulenie tylko inne które nie zawiera substancji powodujących skurcze tj. adrenalina(przeciwdziała krwotokowi) Wystarczy, że powiesz dentyście, że jesteś w ciąży(mój nowy przy pierwszej wizycie się zapytał) ale żeby mieć pewność to zapytaj telefonicznie co i jak

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Co jest w tych pomidorach że ja też mam na nie ochotę!?
Mam pytanie: macie w planach karmienie piersią? czy myślicie już o tym? ja to mile wspominam i nie miałam problemów z karmieniem. Zobaczymy jak będzie teraz
Czas na potas Co do karmienia piersią ja karmiłam aż do ząbkowania małej i bardzo sobie chwaliłam tą wygodę, że nie musiałam na spacery butelek nosić tylko cyca wywalałam i luzik ale mała zaczęła mnie podgryzać i nie rozumiała, że mnie to boli więc musiałam jej zabrać

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 07:24   #3048
witaminkaccc
Zadomowienie

witam Was mamuśki....

udało mi się Was nadgonić, ale zaraz zmykam do szkoły, wiec pewnie jeszcze coś do poczytania bedzie jak wroce

milego dnia Wam życze

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:44   #3049
kami5
Raczkowanie

Hej. Z tego co czytam to poronienia są dosyć częste. Niestety sama poroniłam 4 lata temu i to nadal boli. Teraz mam zdrową dwulatkę.
Ja karmiłam 14 msc. Też się bałam jak to będzie ja pojawią się ząbki, ale moja córeczka mnie ugryzła tylko 1.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:42   #3050
ggoraa
Zadomowienie

Witam niedzielnie-deszczowo

Wlasnie sobie robie uczte- kluski z truskawkami Tż chyba chce sie poprawic, bo wczoraj mi przywiozl wiejskich truskawek! Ten aromat.... mniam mniam

ale najwazniejsze jest co innego- siedze sobie wczoraj zrelaksowana na sofie o 21-ej.... a tu nagle kopniak az podskoczylam!!! Jakies szalenstwa sie wyczyniaja w mojej macicy Nie wierzylam,z e mozna tak wczesnie czuc ruchy...wczesniejsze smyrania traktowalam poblazliwie,ale wczoraj to byl jednak 100%-towy dowod, ze jest to mozilwe

Ok zmykam do kuchni- ide sie poobzerac pysznosciami (szkoda, ze tak malo,ale pewnie cena byla zabojcza)

A tak to wogole fajnie, ze zostawilam dywan do wyschniecia na dzialce- na trzepaku
Stary 2011-05-15, 10:50   #3051
muffinka90
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Jak tam pogoda, u mnie ziiiimno i wieje, ale i tak wybieram sie na spacerek, zeby sie troszke dotlenic

Nasza niunia zrobila nam wczoraj prezent lezelismy jeszcze rano w lozku i poczulam pod reka twarde wybrzuszenie Jeszcze TZ zdazyl 'wymacac' i sie schowal maluszek Musialybyscie zobaczyc jaka mial mine chlopak, haha

Gorcia gratuluje a wiejskich truskawek zazdroszcze, wczoraj obszukalam sklepy i nie znalazlam Za to pocieszylam sie arbuzem

Pozdrawiam i milego dnia zycze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-15 o 10:53
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:54   #3052
rojku
Rozeznanie

Ale mnie maltretujecie tymi truskawkami aż mi język do d... ucieka. U nas jeszcze nie ma takich naszych polskich truskawek, tylko jakieś napompowane sztuczydła zagraniczna, ale tak najbardziej to bym zjadła malin i borówek amerykańskich, ale jeszcze duuużo czekania.

Idę dziś na komunię do siostrzenicy, a tu taka pogoda paskudna, ech te biedulki wszystkie na biało, odświętnie, a tu nawet promyczka nie ma słoneczka.

Dziś skończyłam 11 tygodni ciąży, jeszcze tylko dwa i drugi trymestr, nie mogę się doczekać

Też już jak Wy chciałabym czuć kopniaczki. To by było od czasu do czasu jakieś potwierdzenie, że kosmita się czuje dobrze. Teraz się denerwuje, a jednocześnie nie mogę doczekać badania przezierności, a to dopiero 23... Pierwsze to, czy serduszko nie przestało bić, a drugie to czy dzidzia zdrowa. Wiem, że każda z Was przechodziła to samo, ale mimo wszystko te dobre nowiny na wątku i tak nie zapewniają mi całkowitego spokoju.

Lecę sie szykować komunijnie
Stary 2011-05-15, 10:54   #3053
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie

Jak tam pogoda, u mnie ziiiimno i wieje, ale i tak wybieram sie na spacerek, zeby sie troszke dotlenic

Nasza niunia zrobila nam wczoraj prezent lezelismy jeszcze rano w lozku i poczulam pod reka twarde wybrzuszenie Jeszcze TZ zdazyl 'wymacac' i sie schowal maluszek Musialybyscie zobaczyc jaka mial mine chlopak, haha

Gorcia gratuluje a wiejskich truskawek zazdroszcze, wczoraj obszukalam sklepy i nie znalazlam Za to mocieszylam sie arbuzem

Pozdrawiam i milego dnia zycze
No to nasze maluszki wczoraj sie zmowily z tym ukazywaniem sie hehe

Co do truskawek, to w miescie nie ma szans na zakup- Tż kupil mi w wiejskim sklepie.
Stary 2011-05-15, 11:08   #3054
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wlasnie sobie robie uczte- kluski z truskawkami Tż chyba chce sie poprawic, bo wczoraj mi przywiozl wiejskich truskawek! Ten aromat.... mniam mniam

ale najwazniejsze jest co innego- siedze sobie wczoraj zrelaksowana na sofie o 21-ej.... a tu nagle kopniak az podskoczylam!!! Jakies szalenstwa sie wyczyniaja w mojej macicy Nie wierzylam,z e mozna tak wczesnie czuc ruchy...wczesniejsze smyrania traktowalam poblazliwie,ale wczoraj to byl jednak 100%-towy dowod, ze jest to mozilwe
I dobrze niech się stara Bo widzę, że Ty twarda jesteś ja to tak nie potrafię
Ale w sumie my się tak dobraliśmy z naszymi charakterami, że może z 2 razy się popsztykaliśmy odkąd jesteśmy razem

Kurcze laski, a ja jestem w połowie 15tyg i w ogóle nic nie czuje w mojej macicy! Tzn. wiecznie mi burczy, ale to na pewno jest burczenie :/ No, ale piszą że i dopiero w 20stym można poczuć, więc cierpliwie czekam...

Rojku- tak tak!!! maliny i borówki!!! Mniam mniam...malinki:P

A pogoda i u mnie do de... :P Wczoraj poźnym wieczorem zaczelo padac i prawie suche pranie na balkonie mi zmokło :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-15 o 11:10
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:48   #3055
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie

Tincia nie martw sie jeszcze będziesz chciała troszkę luzu od kopniaczków bo tak juz póżniej boli. Ja tez juz chce mieć ruchy bo człek jest troszkę spokojniejszy, ale to jeszcze troszkę musi potrwać

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-15, 11:50   #3056
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

Tincia nie martw sie jeszcze będziesz chciała troszkę luzu od kopniaczków bo tak juz póżniej boli. Ja tez juz chce mieć ruchy bo człek jest troszkę spokojniejszy, ale to jeszcze troszkę musi potrwać
Oj tak, moj Filipcio pod koniec ciazy okropnie sie wiercil- czesto mialam lzy w oczach jak mi wsadzil noge w zebra,albo sie przeciagal
Ale poczatki sa milusie
Stary 2011-05-15, 11:57   #3057
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie Chciałam tylko zajrzeć do was co słychać ale zobaczyłam potrzebę, żeby dodać coś od siebie

Tak to prawda, duży palec masować kostką(palca zgiętego w pół) pare min. choć może boleć na początek jeśli migrena jest b.bolesna. Nie wiem czy skutkuje u każdego ale warto spróbować ale może lepiej, żeby to zrobiła druga osoba, bo samemu to nie wiem czy się da zrobić to jak trzeba

Dziewczyny a ja polecam poprostu"zwykłą" oliwę zoliwek, jest naturalnym kosmetykiem, pięknie pachnie i cudnie nawilża Po kompieli na mokre ciało, pochodzić z pół godz. i to co się nie wchłonęło wytrzeć Pomyślcie czym się smarowały kiedyś egipskie królowe

Kochana nawet się nie zastanawiaj miałam ok.-5.5 diop. jak byłam w ciąży i lekarz pozwolił mi rodzić ns co było dziwne dla lekarza na porodówce i zapytał sie mnie czy napeno mam zgodę od okulisty na"rodzenie dołem" .... Na drugi dzień miałam czarno przed oczami kilka razy i wystraszyłam personel tym nieźle. Potem okazało się, że przez poród sp.... sobie wzrok i mam martwicę dna oczu przez to + kilka dodatkowych minusów razem -9.0 dioptri. Jestem 6 lat po operacji korygującej niestety lekarze mi powiedzieli, że juz nigdy nie będe widzeieć jak os.zdrowa przez tą martwicę a od ponad roku powoli znowu mi wzrok sie psuje Gdybym 17 lat temu była odważniejsza i mądżejsza to bym tego okulistę do sądu pozwała a chodziłam prywatnie i to do najlepszego w dużym mieście.
Co do dzieci to moja córa już praktycznie odchowana a za niedługo mam nadzieje będe się mogła starać o następne ale chce mieć jeszcze jedno i też się zastanawiałam jaką przerwę zrobię Jak sobie poczytałam wątki staraczkowe gdzie mamy były w ciąży mając małe dzidzie(do 2 lat) to dobrowolnie nie chciałabym tak małej różnicy( możesz mieć np.ciąże zagrożoną a dzieciątko dwuletnie jeszcze na rączki chce i w wózku jeździ. Piersi cię bolą a młodsze wdrapuje się na ciebie i mu nie wytłumaczysz) No ale to takie moje spostrzeżenia, którymi się dziele choć pewnie sama chcąc nie chcąc będe musiała się na to zdecydować, bo mnie już czas goni

Niestety to nie jest prawda ja poroniłam moją pierwszą ciąże która była martwa już do 5 tyg. i nie miałam żadnych plamień( owszem ustały wszystkie objawy) poprostu wieczorem zachciało mi się siusiu i jak poszłam do toalety to wyleciało ze mnie wszystko Wiem, że to okrutnie brzmi i przepraszam za tak dosadne słowa ale tak było. Pojechaliśmy z mężem do szpitala i okazało się, że poroniłam łącznie z zarodkiem i tylko zostało im wyczyścić macicę i że miałam szczęście, bo jeszcze kilka dni i byłoby po mnie... Różnie to bywa więc trzeba pilnować wszystkiego co nie jest normalne i pojawia się nagle, tak uważam.

Tylko poczytaj dokładnie na forach, bo z tym 4D trzeba sie wstrzelić dokładnie, bo wystarczy 1tydz. za dużo i nie zobaczycie dzidzi, bo się nie zmieści w kadrze czy coś takiego (tak gdzieś czytałam) Lepiej się dowiedzieć wcześniej niż żałować, że się przeoczyło ten moment, bo drugiej szansy nie będzie

Dają znieczulenie tylko inne które nie zawiera substancji powodujących skurcze tj. adrenalina(przeciwdziała krwotokowi) Wystarczy, że powiesz dentyście, że jesteś w ciąży(mój nowy przy pierwszej wizycie się zapytał) ale żeby mieć pewność to zapytaj telefonicznie co i jak

Czas na potas Co do karmienia piersią ja karmiłam aż do ząbkowania małej i bardzo sobie chwaliłam tą wygodę, że nie musiałam na spacery butelek nosić tylko cyca wywalałam i luzik ale mała zaczęła mnie podgryzać i nie rozumiała, że mnie to boli więc musiałam jej zabrać
Też mam teraz -5,5 tak że jestem krecik bez soczewek i nawet się nie zastanawiam od razu ide na cc.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Oj tak, moj Filipcio pod koniec ciazy okropnie sie wiercil- czesto mialam lzy w oczach jak mi wsadzil noge w zebra,albo sie przeciagal
Ale poczatki sa milusie
Moja mama opowiadała mi jak ja ją boksowałam pod koniec ciązy w brzuchu
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:58   #3058
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam teraz -5,5 tak że jestem krecik bez soczewek i nawet się nie zastanawiam od razu ide na cc.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Moja mama opowiadała mi jak ja ją boksowałam pod koniec ciązy w brzuchu

Na koniec juz jest nie za przyjemnie

Ja też jestem krecik z tym że Ja mam plusy i minusy +2,25 - 3,5 a drugie oko +1,5 - 5,0 i z Julą rodziłąm naturalnie a przy parciu zamykałam oczy, noi jakoś mi sie nie popsuł gorzej. Teraz też bym chciała rodzić naturalnie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2011-05-15 o 12:01
Stary 2011-05-15, 12:16   #3059
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Na koniec juz jest nie za przyjemnie

Ja też jestem krecik z tym że Ja mam plusy i minusy +2,25 - 3,5 a drugie oko +1,5 - 5,0 i z Julą rodziłąm naturalnie a przy parciu zamykałam oczy, noi jakoś mi sie nie popsuł gorzej. Teraz też bym chciała rodzić naturalnie
Ja wole nie ryzykować
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:59   #3060
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Ja to biore jak tylko zobaczyłam II kreski miałam iśc na wizyte po tabletki noi biore je. Mam luteine dowciapna 3x1 do 20 tygodnia ja brać.
Najważniejsze żeteraz wszystko jest ok. A wiesz jaka byłą przyczyna ?? Wogóle w którym tygodniu ??

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Spadam juz lulac, dobranoc
Jutro muszę wczesniej wstac bo do kościółka
Witajcie w niedzielne popołudnie
U mnie strasznie wieje jakby chciało głowę urwać
Ja w pierwszej ciąży straciłam ja w 9 tyg a dwa tyg wcześniej obumarła to było 21 czerwca nie ustalili przyczyny dlaczego to się stało lekarz powiedział że najczęstszą przyczyną jest to że dziecko nie dostało jakiegoś genu i by mogło się urodzić chore, a drugą w listopadzie w 5 tyg w dzień po tym jak zrobiłam test za długo się nie nacieszyłam to był dla mnie koszmar bo już myślałam że coś ze mną jest nie tak gadałam tż`towi żeby sobie poszukał nowej żony która mu urodzi dzieci bo ja nie mogę miałam takiego doła że ciężko było do mnie dotrzeć i po pierwszym i po drugim poronieniu
A u ciebie jak było? powiedzieli ci co było przyczyną?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości