|
|
#1681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII
Cytat:
I zakoncze moją wypowiedź tak: Nie marnuj swoich emocji dla twojego ex... Na studiach znajdziesz kogoś bardzije wartościowego i godnego Twojego serduszka zobaczysz!!!P.S. Prawo to nie tylko kucie na pamięc! Brat bedzie konczyl za rok i jest zadowolony. Jest tyle dziedzin prawa, że później można wybrać coś interesującego. |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nie narzekam, po prostu widzę, jak to wszystko wygląda. Oczywiście, że nie uczę się kodeksu na pamięć (zwykle...), bo to niewykonalne. Ale jak nazwiesz sytuację, w której masz test na egzaminie, a pytania są żywcem wyjęte z kodeksu, warianty odpowiedzi natomiast różnią się jednym słowem? To jest według Ciebie dobry model nauczania? Według mnie średnio. Jak nazwiesz studia, na których wręcz promowane są osoby, które do rangi sztuki wyniosły ściąganie, a osoby słabsze, ale uczciwe lecą na kilku warunkach i sponsorują uczelnię (bo nikt ich przecież nie wyrzuci, są dojnymi krowami)? Widziałam na tych studiach tyle niesprawiedliwości, że aż pusty śmiech bierze. No i żeby nie było, że jestem frustratką, przez wszystkie te lata miałam stypendium naukowe, faceta, czas na swoje pasje i hobby. Co nie zmienia faktu, że najgorszemu wrogowi nie życzyłabym studiowania na tym wydziale. Mam znajomych, których te studia totalnie zniszczyły psychicznie. Świetnie za to czują się na nich kombinatorzy i krętacze. Gdyby nie to, że jest to jedyna droga do wykonywania zawodu, o którym marzę, dawno rzuciłabym to w cholerę. |
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
No i super, łapię doły. Emocje opadły, a ja sobie przypominam co mieliśmy robić w wakacje, jak będzie super. Tak na nie czekaliśmy, a o tym, że zanim nadejdą nie będziemy razem nie było mowy, to było takie nierealne... paradoksalnie teraz mam ochotę do niego pisać, zagadywać, jak nigdy. Ale nie chcę się narzucać, skoro on się nie odzywa, to znaczy, że nie chce jednak tego kontaktu. Ale to kusi... chociaż jeżeli ta rozmowa ma się tak nie kleić jak ostatnio to ja dziękuję. Dobrze, że idę dziś na imprezę, trochę się rozerwę, mam nadzieję, bo nie za bardzo znam tych ludzi, obym tylko nie zamulała ehh...
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bajki i telenowele. Poza tym - nawet gdyby - prawdziwe życie jest jeszcze bardziej hardkorowe. Aplikacja? Przecież studia w porównaniu do niej to spacer polną łąką w wiosenny poranek w asyście owieczek, motylków i ptaszków. ![]() Tzn. ci zaradni i elastyczni?
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Przyczajenie
|
KasiaTbg, <przytula mocno>
związek jak z telenoweli? o.O ktmk, na pewno na imprezie będzie fajnie dobrze, że się rozerwiesz i przy innych ludziach może zapomnisz o tej ochocie odezwania się do niego.
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nic to, ja się cieszę, że te studia kończę i zdania nie zmienię. Tymczasem nie ma co się spierać, bo cytując utwór Nine Inch Nails "We're in this together" . Lecę, bo dzisiaj noc muzeów. Miłego wieczoru wszystkim!
|
|
|
|
|
#1688 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie będzie powrotu. Już mam nowego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wyjaśnijcie mi coś, jak to jest możliwe, że po wielu zdradach, okropnym traktowaniu, olewaniu i mnóstwie flirtowania z innymi, dziewczyna nadal tęskni, kocha i wariuje? Jestem racjonalistką, a pojąć tego nie potrafię za nic ;/ a leki nie pomagają..
Macie jakieś tips&tricks jak się skupić na czymkolwiek? Mam dużo zajęć, wyjść itp ale nie potrafię się oderwać na chwilę od tego frajera, nie mogę się skupić na nauce, a próbuję nieustannie. Teraz to już tylko siedzę i czytam wasze historie, bo i tak bezsensu się brać za cokolwiek, skoro wiem że skończy się rozpaczliwym płaczem i papierosem na uspokojenie.. |
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuska87" Dziewczyny wyjaśnijcie mi coś, jak to jest możliwe, że po wielu zdradach, okropnym traktowaniu, olewaniu i mnóstwie flirtowania z innymi, dziewczyna nadal tęskni, kocha i wariuje?" nie mam pojęcia. ale ja po zdradze kijem przez szybę bym nie tkneła, nie chciałabyum znać. nie ma mowyyyy. po co taki facet, którego kazda moze odbić.
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bo jest uzależniona i jeśli długo sobie z tym nie radzi, warto pójść na terapię.
|
|
#1693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miłej zabawy napisz potem jak było (idziesz do znajomych czy to moze jakas babska impreza? )---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
a wieczorem ten sam schemat ale planuje obejrzec jakis film
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Tak też myśłałam. Dziękuję Malla, aż wstyd mi po prostu, ale to musi być to. Moja niegdyś niezależność + nieodpowiedni facet zamieniły mnie w żałosną kreaturę samej siebie. Leki są, terapia od jutra.
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/79900/król,j...#9986;ane.html hahahaahah wezmy z niego przykład
![]() jak mnie obecny nowy wkurzył, łyknelam sobie zawsze 3 nervomixy i miałam go w d****
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam oglądać Zaplątanych, a wczoraj oglądnęłam Wyznania Zakupoholiczki - coś lekkiego żeby się pośmiać i odprężyć po egzaminie. I co? I mam doła. Coś w stylu "I'm going to die alone!!!!!!!!!!!"
Tak mnie dobiła ta sytuacja z byłym. Po tych filmach mam doła, że nigdy się nie zakocham na zabój w kimś z kim wszystko skończy się dobrze Tyle propozycji a ja siedzę w domu. Będę się uczyć cały wieczór. ![]() Btw. Śniła mi się dzisiaj Lily całą noc
|
|
|
|
#1697 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#1698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
A on się wcale nie odzywa.
Przedwczoraj jedynie kurtuazyjnie spytał, kiedy mi pomóc zabrać rzeczy z Naszej, niegdyś wspólnej, stancji. Odmówiłam jednak. Wczoraj moim telefonem bawił się 10-miesięczny chłopiec, którym okazjonalnie się opiekuję, i wybrał omyłkowo numer Ł. Oczywiście miałam jeszcze ustawione szybkie wybieranie! Wyjaśniłam Ł tę sytuację i rozmawialiśmy wprawdzie krótko, ale bardzo sympatycznie, oboje się z tego śmialiśmy. Od tego czasu jednak nie odezwał się już wcale. Nie mam pojęcia, jak to rozumieć. Może toczy jakieś dzikie gierki z kategorii, komu bardziej zależy, a może już kompletnie mnie olał... Oczywiście tłumaczę sobie, że to pierwsze, bo tak jest lżej, a ta głupia nadzieja przylgnęła do mnie i tylko ona mnie teraz trzyma we względnej "kupie" ![]() Ostatnio przecież, kiedy spotkaliśmy się po tygodniu niewidzenia, mówił, że kocha i tęskni, że takiej miłości nie wolno przekreślić, choćby nie wiem co. Potem zaczął się z tego wycofywać, że sam nie wie, czy chce być ze mną czy nie chce. Może jeszcze mu się wydaje, że będę czekać aż się łaskawie zastanowi... Czuję się rozbita. Nie wiem, jak interpretować jego tak sprzeczne zachowania...
|
|
#1700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam siły iść dzisiaj i imprezować, mam nastawienie typu "nienawidzę wszystkiego i wszystkich". Faceci dobijają mnie swoją głupotą i zauważyłam, że moje zainteresowanie pada nie tam gdzie powinno: na facetów starszych ode mnie minimum 10 lat Poza tym mam straszne pod względem moralnym rozkminy dotyczące chociażby małżeństwa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby wiem, że już z nim nie chce być, ale tak bardzo tęsknie. Zastanawiam się tak ogólnie, czy jest możliwe po prostu zapomnienie o osobie, którą się kocha sercem, ale z uwagi na rozum się z nią nie jest? No i w ogole kiedy przestanie boleć? Zazdroszczę tym, który umieją racjonalnie, a nie emocjonalnie podchodzić do życia
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie jakby was facet zdradzil i twierdzil ze tego zaluje i byscie chcieli sprobowac za pare miesiecy dalybysie szanse?
|
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Miałam się spotkać z ta dziewczyna.. już prawie byłam na umówionym miejscu .. ale w tym czasie były jechał autem i mnie zobaczył.. zaczął trąbić no to ja poszłam tam gdzie mnie nie widać było i nie można było wjeżdżać autem.. on i tak mnie znalazł wjechał i porostu dogonił mnie... do auta wrzucił jak jakiś worek... do tej dziewczyny zaczoł dzwonić wyklinać ja i że mnie kocha i na mnie mu zależy ja oczywiscie cały czas wrzeszczałam co on robi.. żeby mnie wypuścił itp. zatrzymał się i zaczął płakać .. powiedziałam ze mu to nic nie da i żeby mnie zabrał do tej laski on po pewnym czasie zrozumiał ale jechał bardzo powoli.. ale nie na tyle żebym mogła sobie otworzyć drzwi i iść.. mówił żebym się z nią nie spotykała płakał i prosił błagał..
W końcu mnie wypuścił i zaczął do tej laski coś tam gadać obrażać się .. ona do niego ale była strasznie wystraszona.. później cały czas do mnie dzwonił pisał.. tłumaczył się że ja go olewałam i nie pisałam tak często dlatego się spotykał z innymi.. że jest porostu głupi i nie chce mnie już okłamywać że wszystko dla mnie zrobi zmieni się wszystko zmieni żeby była z nim dalej.. płakał prosił na kolanach... a ja myślę że to ściema i kolesia nie rozumiem.. jak myślicie co on ma w tej głowie>? bo tego chyba się nie da racjonalnie wytłumaczyć.. taka komedie odstawił w centrum miasta a wcześniej pisał do tamtej że ja go kocham i nie chce mu dać odejść.. nie wiem to wszystko jest dla mnie chore... |
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiscie bym tego nie zniosła.
|
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
Agus, jak stoją sprawy z Twoim eksem? Jest jakis nowy chłopak? Bo nie ogarniam. Twoja sytuacja w zasadzie była najbardziej zbliżona do mojej ---> najpierw oh, ah kocham Cię, następnego dnia cisza, za parę dni jesteś taaaka cudowna, spotkajmy się, następnie cisza i taka wieczna huśtawka. Mi się tak sprawy skomplikowały z eksem, że aż żal. Sama w zasadzie nie wiem, co co chodzi.
|
|
|
|
#1706 | |
|
Rozeznanie
|
Madziara - Nie. Nie potrafiłabym.
Byłabym bardzo podejrzliwa i nie ufna - a to zabija uczucie. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez Yuuka Czas edycji: 2011-05-14 o 21:40 |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowil ze chce sie rpzeciez ze mną spotykac i nie kłamie a ja mu wrzucam... no bo czassami jego wymówki są tak irracjonalne ze az zal
|
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
lilly błagam cię nie cofaj się. przetrwałaś pół roku!!! nie znam całej teojej historii bo siedzę tu od 3 misięcy, ale postanowiłam sobie, że nawet jak mam doła nie płaczę - właśnie dlatego ze nie chcę sie cofać!!! pół roku to niby sporo, choć w psychologii ogarnięcie się może potrwać rok (jeśli dłużej to trzeba pomysleć o specjaliście) ale myslę, że jeśli dalej będziesz to tak rozpamiętywać to "zasiedzisz" się w tej sytuacji i coraz trudniej będzie ci się z tego wyplątać. sama tak mówię a nie wiem co bedzie za kolejne 3 miesiące. mam nadzieje, że do tego czasu się wyleczę - MUSZĘ!!! nie widzę innej możliwości!!! także ty też się zbieraj!!! będziesz studiować to zaznasz innego życia uwierz mi! poznasz nowych ludzi, wpadniesz w nowe środowisko i nową rzeczywistość
młoda jeszcze jesteś, wszystko przed tobą! ja niby też młoda jestem (24 mi w tym roku stuknie) ale jednak większość zanjomych ma już poukładane życie i trochę trudniej jest, niestety zwłaszcza kiedy znajomi biorą śluby, mają dzieci, zwyczajnie prowoadzą normalne dorosłe życie. a ja? mnie się wszystko rozpie***ło, wszystko od początku...
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Panterkax33 o ja jaki psychol. chociaz ci powiem ze jak miałam mniej lat za młodu robiłam takie akcje jak mnie ex rzucil .
z cegłą stałam że mu szyby w aucie wybije., z widelcem na niego bieglam, histeria walenie godzinami w drzwi. masakra dobrze ze wysoroslałam i zmądrzalam.
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hardcor |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

:/
I zakoncze moją wypowiedź tak: Nie marnuj swoich emocji dla twojego ex... Na studiach znajdziesz kogoś bardzije wartościowego i godnego Twojego serduszka
zobaczysz!!!

napisz potem jak było