|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
witam w niedzielny poranek
![]() podziwiam was, że tak siedzicie po nocy ja wczoraj oglądałam ten film z Hugh Grantem - uwielbiam gościa, zwłaszcza jego głos i akcent....mrrrrrr no i zasnęłam jakoś zaraz po pierwszej reklamie a obudziłam się pod koniec i poszłam na górę spać dalej ![]() dzisiaj nie gotuję bo idziemy do moich rodziców na obiadek o rany, ja to piłam tylko raz, na panienskim kumpeli - za to wypiłam 5 takich drinków i rano myślałam, że umrę, serce mi waliło chyba ze 120 na minutę, nie mogłam złapać powietrza....juz wiecej nie chce ![]() wole wiśnióweczkę z sokiem grejfrutowym a najbardziej to chorwackie winko Cytat:
Cytat:
tez miałam badania na boreliozę. Na szczęście negatywne. Miałam 2 razy rok po roku porażenie nerwu twarzowego nie wiadomo skąd i neurolog mnie położyła do szpitala - miałam tomografie, rezonans, badania na stwardnienie rozsiane i na różne inne. Przynjamniej wiem, że jestem zdrowa ![]() pisałyście o dyskotece - ja sie nie nadaję, zresztą nigdy nie lubiłam takich imprez. Wolę cięższe klimaty ale za tydzien jedziemy do krakowa na festiwal muzyki filmowej, mam nadzieje, że fajne beda koncerty
|
||
|
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
JAk miło powylegiwac się w wyrku do 10 ![]() ![]() ![]() lausanne- zdaje się,że przez moją nieobecność nie doczytałam,że teraz będzie u Was córeczka I jak jeszcze o czyimś ujawnionym szczęściu nie wiem - to gratuluję zaocznie |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do usg 4d- to właśnie dlatego pisałam o tym, że mam wrażenie że różni się trochę od tego zwykłego. Co prawda z tymi rączkami na buzi to z tego co wiem, normalna pozycja u dzieci - twrzyczka to dla nich ciekawa płaszczyzna więc często sobie tasm dłubią i kombinują ... i nie doszukiwałabym się strachu Mój na tym 4d też miał rączki przy buzi, ale na zwykłych również ....Ale faktycznie ta sonda/gałka jest jakaś mniej przyjemna/czuć fale, po pewnym czasie też zaczyna się robić to nieprzyjemne, mnie nie parzyło, ale zdecydowanie już po kilkunastu minutach miałam dość. Ja robię jeszcze raz, ponieważ tż ma "parcie" a później już sobie odpuścimy ![]() Klejnoty jak nic
|
|
|
|
|
#3005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kolejna rozbierana sesja ![]() Cytat:
Tez nei lubię być teraz sama ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy standardowo mierzą tę długość- ja skarżyłam się na napięcie brzucha, więc pierwsze co lekarka zrobiła to te usg. Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-05-15 o 11:01 |
|||||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
Muszę ją spytać o to w takim razie, ponieważ ja nic nie wiem a dowcipne miałam chyba 2 wizyty temu. Ale one chyba tą szyjkę też przy badaniu na "fotelu" określają na oko nie ? I masz to na tym wydruku usg gdzieś zaznaczone?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-15 o 11:07 |
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zerknij sobie też na opis usg jeśli Ci lekarz daje wydrukowany, tam możesz mieć taką informację o długości swojej szyjki. Ja mam zawsze adnotację w opisie |
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
miss.hot -ale klejnotki no no prawdziwy facio Cytat:
Cytat:
lausanne - z tymi uszami to Cię lekarz nastraszył nono nie zazdroszczę - żartowniś. Księżniczka z zodstającymi uszami i któraś pisała o cieście czekoladowym.... no zastrzele! ide po czekolade chociaz na pocieszenie... Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-15 o 11:14 |
||
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat wydruku z szyjką nie mam. |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry niedzielnie
ja tylko na chwile bo dzisiaj wyjezdzam do mojej mamy, wiec pewnie odezwe sie jutro![]() miss.hot no facecik jak sie patrzy ![]() cotka ja sie powiele z tym co napisala lausanne, dlugosc szyjki wcale nie musi byc badana przez usg Malgosia M8 ja tez jakos nie lubie jak zostaje sama w domu, bidulka ![]() Archinta no niefajnie, to sa małe gnomy zasiedzial sie w pubie?
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
no i co gaduły, nocne marki jedne
siedzicie po nocy jak porządna ciężarówka spi a potem rano nie ma z kim pogadać
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez ryżu preparowanego |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca- wpadł po 23 po x-box`a, wiec gdzies z innymi gnomami maraton sobie urzadzili...
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- idę się wydepilować na nóżkach- może ból fizyczny mnie uspokoi |
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nadal na tych swoich zawodach wędkarskich, wstal chyba ok 4 czy 5 rano, akurat jak zasypialam![]() A depiluj, co bedziesz sobie żalowała
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
lulu - o 5 zasypiałaś? i już na nogach? o matko
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo, czekolada z bialym, preparowanym ryżem, jamii biała tez jest luz
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie powiedziała mi na ostatniej wizycie, że przedwczesny poród mi nie grozi, więc to chyba jednoznaczne z tym że szyjka ok, ale jak widzę że wy macie świadomośc w centymetrach to poczułam niedosyt
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, mam masakre z tym spaniem, ale dzisiaj przynajmniej moglam pospac, a nie wstawac o tej 7 powiem dlaczego wstalam, ale sie nie smiej...bylam juz tak glodna, ze musialam wstac i cos zjesc bo nie moglam wytrzymac![]()
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Przez was chcę szyszkę!!
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
lulu- wybacz, ale muszę ...
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam i zaraz ja wróciłam napisałam wrażenia , nie wiem czy zostałas i robiłas usg bo ja tam byłam na 10 stanełam w kolejce a nastepnie z niej wyszłam i poszłam do doamu-w ogóle dużo informacji cennych ni enapisali na stroni np ze 4d robią od 22 tyg-masakra no brawo ![]() ja sobie jeszcze lezakuje a co tam niedziela -dzień leniwca
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, pamietam jak z mama robilam szyszki jak bylam dzieckiem, niepowtarzalny smak
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz znow mam remont, zalamac się można. A Konrad wczoraj o 21 wrócił od babci, zobaczył papier ścierny, młotek i inne narzędzia, deski, puszki z klejem itd. i zamiast iśc sie kąpać to zawył ze szczęścia i rzucił sie na to wszystko, nie można go było odciągnąć (no dobra, na chwilę porzucił zabawę żey mi się rzucić "na szyję" - czyli raczej gdzies w okolicach kolana, pocałowal mnie otwartą, obślinioną paszczą i znów podrałował do nowych zabawek) No a za bezpieczne to to nie jest
Więc dzis chcialabym zeby ten balagan się skonczyl, ale chyba nie ma na to szans
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko się skończy
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Okis, ja lece, buziaki dla was
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lausanne - synuś pacuś w swoim żywiole |
|
|
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
cotka dzięki choć jak sie skonczy to pewnie malż wymysli coś nowego
a Ty lu baw się dobrze |
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno się nie odzywałam a to głównie przez to że nabawiłam się paskudnego przeziębienia przez które totalnie na nic nie miałam ochoty. Teraz już jest lepiej chociaż jeszcze wciąż nie jestem w 100% procentach w formie. Myślałam że jak przeżyłam luty i marzec bez przeziębień to uda mi się ich całkowicie uniknąć w tym roku a tu A tak generalnie to niewiele u nas słychać nawet nie bardzo jest o czym pisać. Dzisiaj zaczynamy 20-sty tydzień czyli jesteśmy już prawie na półmetku które oczywiście musiały jeszcze w ciązy urosnąć żeby przypadkiem nie było mi za wygodnie Jednak mimo tych gigantycznych rozmiarów po ostatniej wtorkowej wizycie u lekarza okazało się że przez miesiąc przytyłam tylko 700 gramów więc nie jest najgorzej. Wyniki też mam niezłe oprócz hemoglobiny która nieco się obniżyła i muszę ją kontrolować. Teraz czekamy na usg 3d w najbliższy czwartek (ja już wręcz odliczam godziny bo mam wrażenie że całe wieki minęły od ostatniej "wizyty" u maluchów) więc może wkrótce nasze bąble przestaną być "anonimowe" a my będziemy mogli zacząć już konkretnie wybierać imiona. Ciekawa jestem też czy moi rodzice zostaną z nami wpuszczeni na usg - akurat tak się składa że w ten sam dzień mamy do załatwienia sprawę w sądzie więc będziemy razem w mieście i pomyślałam że fajnie byłoby gdyby też mogli wziąć udział w tym badaniu. Pewnie będą się w Luxmedzie na to krzywić ale z drugiej strony płacę im 360 zł za 15 minut roboty więc powinni mnie traktować jak cennego klienta ![]() Przy okazji bardzo dziękuję za zaproszenie do klubu . Wrzuciłam na razie jedną fotkę z naszego ślubu tak w ramach przedstawienia się ale jak mi się baterie naładują w aparacie a ja doprowadzę się w końcu dzisiaj do stanu nadającego się do upubliczniania to pstryknę jakieś fotki brzuchola bo właśnie sobie uświadomiłam że żadnych nie mam aż szkoda bo to w końcu niepowtarzalna pamiątka.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

no i zasnęłam jakoś zaraz po pierwszej reklamie a obudziłam się pod koniec i poszłam na górę spać dalej 
daaaawno nie pilam

, więc Twoja jest naprawdę dłuuuga
....

zadzwonił że zostaje u kolegi i wyłaczył telefon, a mi odrazu 1000 myśli do głowy co robi jak nie śpi,... ehh źle mi się spało, koszmary miałam, nie mogę tak sama teraz jakoś się boję 

Ale ulga, mówię Ci

siedzicie po nocy jak porządna ciężarówka spi a potem rano nie ma z kim pogadać
szybko się skończy
. Wrzuciłam na razie jedną fotkę z naszego ślubu tak w ramach przedstawienia się