|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
witam w niedzielny poranek
![]() podziwiam was, że tak siedzicie po nocy ![]() ![]() ![]() dzisiaj nie gotuję bo idziemy do moich rodziców na obiadek ![]() o rany, ja to piłam tylko raz, na panienskim kumpeli - za to wypiłam 5 takich drinków i rano myślałam, że umrę, serce mi waliło chyba ze 120 na minutę, nie mogłam złapać powietrza....juz wiecej nie chce ![]() wole wiśnióweczkę z sokiem grejfrutowym a najbardziej to chorwackie winko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez miałam badania na boreliozę. Na szczęście negatywne. Miałam 2 razy rok po roku porażenie nerwu twarzowego nie wiadomo skąd i neurolog mnie położyła do szpitala - miałam tomografie, rezonans, badania na stwardnienie rozsiane i na różne inne. Przynjamniej wiem, że jestem zdrowa ![]() pisałyście o dyskotece - ja sie nie nadaję, zresztą nigdy nie lubiłam takich imprez. Wolę cięższe klimaty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]()
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
JAk miło powylegiwac się w wyrku do 10 ![]() ![]() ![]() lausanne- zdaje się,że przez moją nieobecność nie doczytałam,że teraz będzie u Was córeczka ![]() ![]() I jak jeszcze o czyimś ujawnionym szczęściu nie wiem - to gratuluję zaocznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do usg 4d- to właśnie dlatego pisałam o tym, że mam wrażenie że różni się trochę od tego zwykłego. Co prawda z tymi rączkami na buzi to z tego co wiem, normalna pozycja u dzieci - twrzyczka to dla nich ciekawa płaszczyzna więc często sobie tasm dłubią i kombinują ... i nie doszukiwałabym się strachu ![]() ![]() Ale faktycznie ta sonda/gałka jest jakaś mniej przyjemna/czuć fale, po pewnym czasie też zaczyna się robić to nieprzyjemne, mnie nie parzyło, ale zdecydowanie już po kilkunastu minutach miałam dość. Ja robię jeszcze raz, ponieważ tż ma "parcie" a później już sobie odpuścimy ![]() Klejnoty jak nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i kolejna rozbierana sesja ![]() Cytat:
Tez nei lubię być teraz sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy standardowo mierzą tę długość- ja skarżyłam się na napięcie brzucha, więc pierwsze co lekarka zrobiła to te usg. Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-05-15 o 10:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Muszę ją spytać o to w takim razie, ponieważ ja nic nie wiem a dowcipne miałam chyba 2 wizyty temu. Ale one chyba tą szyjkę też przy badaniu na "fotelu" określają na oko nie ? I masz to na tym wydruku usg gdzieś zaznaczone? ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-15 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zerknij sobie też na opis usg jeśli Ci lekarz daje wydrukowany, tam możesz mieć taką informację o długości swojej szyjki. Ja mam zawsze adnotację w opisie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() miss.hot -ale klejnotki no no prawdziwy facio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lausanne - z tymi uszami to Cię lekarz nastraszył nono nie zazdroszczę - żartowniś. Księżniczka z zodstającymi uszami ![]() i któraś pisała o cieście czekoladowym.... no zastrzele! ide po czekolade chociaz na pocieszenie... Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-15 o 10:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat wydruku z szyjką nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry niedzielnie
![]() ![]() miss.hot no facecik jak sie patrzy ![]() cotka ja sie powiele z tym co napisala lausanne, dlugosc szyjki wcale nie musi byc badana przez usg ![]() Malgosia M8 ja tez jakos nie lubie jak zostaje sama w domu, bidulka ![]() ![]() Archinta no niefajnie, to sa małe gnomy ![]() ![]()
#3012 |
Wtajemniczenie
|
no i co gaduły, nocne marki jedne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca- wpadł po 23 po x-box`a, wiec gdzies z innymi gnomami maraton sobie urzadzili...
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- idę się wydepilować na nóżkach- może ból fizyczny mnie uspokoi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A depiluj, co bedziesz sobie żalowała ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 |
Zakorzenienie
|
lulu - o 5 zasypiałaś? i już na nogach? o matko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo, czekolada z bialym, preparowanym ryżem, jamii ![]() ![]()
![]() |
#3018 |
Zakorzenienie
|
W sumie powiedziała mi na ostatniej wizycie, że przedwczesny poród mi nie grozi, więc to chyba jednoznaczne z tym że szyjka ok, ale jak widzę że wy macie świadomośc w centymetrach to poczułam niedosyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
Nom, mam masakre z tym spaniem, ale dzisiaj przynajmniej moglam pospac, a nie wstawac o tej 7 ![]() ![]() ![]()
#3020 |
Zakorzenienie
|
Przez was chcę szyszkę!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
:d
#3022 |
Zakorzenienie
|
lulu- wybacz, ale muszę ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam i zaraz ja wróciłam napisałam wrażenia , nie wiem czy zostałas i robiłas usg bo ja tam byłam na 10 stanełam w kolejce a nastepnie z niej wyszłam i poszłam do doamu-w ogóle dużo informacji cennych ni enapisali na stroni np ze 4d robią od 22 tyg-masakra no brawo ![]() ja sobie jeszcze lezakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
Ooo, pamietam jak z mama robilam szyszki jak bylam dzieckiem, niepowtarzalny smak
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3025 |
Wtajemniczenie
|
zaraz znow mam remont, zalamac się można. A Konrad wczoraj o 21 wrócił od babci, zobaczył papier ścierny, młotek i inne narzędzia, deski, puszki z klejem itd. i zamiast iśc sie kąpać to zawył ze szczęścia i rzucił sie na to wszystko, nie można go było odciągnąć (no dobra, na chwilę porzucił zabawę żey mi się rzucić "na szyję" - czyli raczej gdzies w okolicach kolana, pocałowal mnie otwartą, obślinioną paszczą i znów podrałował do nowych zabawek) No a za bezpieczne to to nie jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zakorzenienie
|
Okis, ja lece, buziaki dla was
![]()
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lausanne - synuś pacuś w swoim żywiole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Wtajemniczenie
|
cotka dzięki choć jak sie skonczy to pewnie malż wymysli coś nowego
![]() a Ty lu baw się dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno się nie odzywałam a to głównie przez to że nabawiłam się paskudnego przeziębienia przez które totalnie na nic nie miałam ochoty. Teraz już jest lepiej chociaż jeszcze wciąż nie jestem w 100% procentach w formie. Myślałam że jak przeżyłam luty i marzec bez przeziębień to uda mi się ich całkowicie uniknąć w tym roku a tu ![]() A tak generalnie to niewiele u nas słychać nawet nie bardzo jest o czym pisać. Dzisiaj zaczynamy 20-sty tydzień czyli jesteśmy już prawie na półmetku ![]() ![]() ![]() ![]() Jednak mimo tych gigantycznych rozmiarów po ostatniej wtorkowej wizycie u lekarza okazało się że przez miesiąc przytyłam tylko 700 gramów więc nie jest najgorzej. Wyniki też mam niezłe oprócz hemoglobiny która nieco się obniżyła i muszę ją kontrolować. Teraz czekamy na usg 3d w najbliższy czwartek (ja już wręcz odliczam godziny bo mam wrażenie że całe wieki minęły od ostatniej "wizyty" u maluchów) więc może wkrótce nasze bąble przestaną być "anonimowe" a my będziemy mogli zacząć już konkretnie wybierać imiona. Ciekawa jestem też czy moi rodzice zostaną z nami wpuszczeni na usg - akurat tak się składa że w ten sam dzień mamy do załatwienia sprawę w sądzie więc będziemy razem w mieście i pomyślałam że fajnie byłoby gdyby też mogli wziąć udział w tym badaniu. Pewnie będą się w Luxmedzie na to krzywić ale z drugiej strony płacę im 360 zł za 15 minut roboty więc powinni mnie traktować jak cennego klienta ![]() Przy okazji bardzo dziękuję za zaproszenie do klubu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.