Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 12:30   #3271
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Obiad ulepiony

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:31   #3272
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Dziekuje dziewczyny
wierze w kazde wasze słowo a jak tak nie bedzie to

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:31   #3273
agnieszka 0605
Zakorzenienie

kellysss - i będzie kolejna parka na forum b.się cieszę razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
jak tak was czytam to az mi głupio ja to nawet nie wiedziałam ze jakies emolium lub oilatum istnieja na rynku masakra a czas tyka i tyka jak ja to wszystko zapamietam co do czego i po co ech musze jakies gazety zaczac kupowac albo co nieco w necie poczytac
Amen ale mam nadzieję, ze jakoś to wszytsko ogarnę

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a takie mam pytanie do dziewczyn które znają płeć
Sprawdził się wam chiński kalendarzyk? tak mnie zastanowiło to teraz, jakoś sobie przypomniałam. Na szczęście na jednym mi wychodzi chłopak na drugim dziewczynka i nie będę się tym kalendarzem sugerować
mi się sprawdziło, ale z tego linku

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:32   #3274
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Gratulacje

a takie mam pytanie do dziewczyn które znają płeć
Sprawdził się wam chiński kalendarzyk? tak mnie zastanowiło to teraz, jakoś sobie przypomniałam. Na szczęście na jednym mi wychodzi chłopak na drugim dziewczynka i nie będę się tym kalendarzem sugerować

Ale przez wasze zdjęcia siusiaków boję się że na usg nawet jak lekarz nie powie jaka płeć to dojrzę siusiaka i będę wiedziała, albo że go nie będzie i też będę wiedziała jaka płeć
mnie się sprawdziło

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-16, 12:35   #3275
agnieszka 0605
Zakorzenienie

dziewczyny - czyli podsumowując w czym najlepiej kąpać malucha? <bo już zgłupiałam>

Stary 2011-05-16, 12:36   #3276
Caltea
Zadomowienie

Wybaczcie, ja tak z doskoku. Gotuję, wyskoczylam do sklepu i na chwilkę jeszcze siadłam do kompa.
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Mój synek często miewał atopowe zapalenie skóry na szczęście małe pojedyńcze placki i ja długo stosowałam emolium lub oilatum.
Ja synka codziennie kąpałam i teraz też myślałam Amelkę codziennie kąpać, zawsze co wieczór wykonywaliśmy z mężem te same czynności w tej samej kolejności - takie nasze rytuały Niby malutkie dzieci nie odróżniają dnia od nocy i powtarzając te czynności, wyciszając się synek było gotów do spania.

Nie myślałam o ścieraniu warstwy lipidowej naskórka noworodka, więc sama nie wiem. Nasz sposób był skuteczny ale może by tego zapalenia skóry nie miał gdybyśmy go tyle nie kąpali.
Wiesz co, teraz to już i tak nie dojdziesz do tego, co by było, gdyby... Robiłaś to, co uważałaś za najlepsze dla swojego synka.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
o matko!! Caltea - dobra kobieto - proszę jaśniej.... co to Oilatan i Balnea?
Proszę bardzo: Emolium, Oilatum, Balneum i pewnie jeszcze jakieś inne, to apteczne dermokosmetyki, również z serią dla maluszków, które mają od urodzenia problemy ze skórą (zbyt sucha, ATZ itp.)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Badania do ginka robię prywatnie bo wizyty też mam prywatne więc jakoś to znoszę, ale tu myślałam, ze da radę na NFZ w końcu po coś płacimy te składki
Teraz rozmyślam nad taką opcją: do Zabrza mam 50km w jedną stronę, wiadomo strata paliwa, czasu i nerwów, sama teraz boję się jeździć, a u mnie na miejscu wizyta prywatna nie powinna kosztować więcej niż 100zł i chyba jednak zdecyduję się tu u nas prywatnie i na jedno mi to wyjdzie
Ciuszki pokazywałam już z allegro ale później wrzucę fotki "na żywo"
Dokładnie, prywatnie - mniej nerwów, mniej stania w kolejkach, szybciej...

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
to samo nam mówiła położna na zajęciach z pielęgnacji noworodka na tych targach mother&baby. I jeszcze nam tak pokazywała - maluszka się przemywa i namydla na ręczniku a potem tylko w wanience opłukuje.
A w "M jak mama" też jest artykuł o myciu noworodka i jest to samo napisane I jeszcze podobno nie zaleca się stosowania oliwki na skórę, bo jest zbyt tłusta i skóra nie oddycha..
Jak chcecie mogę później zeskanować ten artykuł

a w ogóle witajcie doczytałam, a było tego sporo ale nie będę się już wracać do tego co było
wczoraj nasze dziecię zrobiło sobie worek treningowy z mojego pęcherza i chyba co 15min latałam do kibelka, a w kościele jak dostałam kopa to myślałam że się zwinę
A w ogóle złośliwe to od małego tak wczoraj szalało jak nigdy i chcieliśmy, żeby mąż poczuł, to wiecie jakie cwane- jak przyłożył mężu rękę w jedno miejsce to ono obok sobie kopało i tak cały czas normalnie wyglądało to jak zabawa w kotka i myszkę

Zeskanuj, jak możesz.
Z tego co pamiętam, ja też szybko porzuciłam oliwkę, bo jednak nie przepadam za taką konsystencją. Wolę balsamy
Ciekawe po kim Twoje dziecko takie dowcipne?

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
wiesz co Lidka ja tam chciałam kąpać codziennie i tak tez kąpałam K. bo oprócz mycia kapiel to dla nas rytuał - czas dla tatusia i ułatwienie w zasypianiu (taki sygnal - pora isc spac) Po kapieli masaż, kremik (to dopiero ostatnio), butla i do łózka. I to chyba utrzymam...
Ale co do emolientów to mi rok temu kazały połozne ze szpitala kupic emolienty od razu No i od zawsze uzywałam emolium lub oilatum i bylam happy bo nie musiałam juz niczym noworodka smarowac i go ziebić dodatkowo po kapieli. Skorka byla elastyczna i bardzo nawilzona. Ale od kiedy skonczyl 10 miesiecy okazalo się ze ma AZS (na szczescie nie jakies duze) i juz będe go musiała w emolientach kąpac nastepne kilka lat No i nie wiem czy to troszke nie wina tego ze skora się przyzwyczaiła. Chyba na początku Malgosi tez spróbuję wprowadzic Hippa, bo slyszalam ze dobry, na pewno tanszy i moze nie przyzwyczai tak tej skory do tego rodzaju kosmetykow?
Też się boję, niepotrzebnie przyzwyczaić maluszka do specjalistycznych kosmetyków. Przy córciach stosowałam zwykłe mydełko, lub płyn do kąpieli i nigdy nie mialam z nimi problemów.
Też czytałam o Hippie, że dobry, więc spróbuję. Może Leoś go zaakceptuje

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Byłam na usg...
Mialam Was trzymac w niepewnosci ale za bardzo sie ciesze!!!!!!
bedzie DZIEWCZYNKA : jupi:
(laussane...Mam rogala na twarzy tak jak jak sie dowiedzialas..
Ale jestem szczesliwa:ju pi
Malutka ma 13 cm i wazy 225 gram (tyle co kostka masła)
Tp wychodzi na 16.10 ale ja i tak zostaje przy tym na 21

Idziemy teraz cała rodzinka na pizze
Wieczorkiem wpadne Was poczytac...
Gratulacje
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:37   #3277
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wczoraj rozmawiałam z mężem i mu powiedziałam, że się zastanawiam nad znieczuleniem podczas porodu. mama mówi żeby nie brać ale jak widzę, jak się dziewczyny męczą to po co to! tO tak jak z dentystą. Niby wytrzymam, ale jak mam znieczulenie to się tak nie stresuje. Mój tż to wrażliwy na takie bolące sprawy i mówi żebym brała znieczulenie Ciekawi mnie tylko, czy trzeba za nie płacić, bo mam wrazenie, że na RPL wyczytałam że jest bezpłatne. Zapytam teraz lekarza na wizycie. A ci wy o tym myślicie?

Wspólnie zamawiamy buty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 12:37   #3278
tusia872
Zadomowienie

mi wszedzie wychodzi chłopak i każdy mi mówi ze chłopak bedzie a ja jakos tak marze o córci wiec mam nadzieje ze jednak w moim przypadku wrózby sie nie sprawdza

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-05-16, 12:39   #3279
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
mi się sprawdziło, ale z tego linku
No mi też niby się sprawdziło w obu przypadkach... Jeśli liczę poczęcie od OM (tak jak gin.) bo z początku liczyłam tak jak z mężulem brykaliśmy to nie wychodziło

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:40   #3280
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wiecie ze nie zasnęłam ani godziny? ani minuty? mecze sie caly czas i chodze jak ten cien po domu, zaczyna sie robic jasno, ludzie zaraz zaczna wstawac a ja bede sie słaniała znowu caly dzien, ehhhh a tak w ogole to dzien dobry mamusie
Biedna.. może zapytaj się o to gina przy następnej wizycie, może coś bezpiecznego Ci przepisze?

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ja chodzę na NZF, jednak mimo to gin zlecał mi różne badania, które robiłam za darmo, a miałam ich na prawdę duuużo (gdzieś chyba w 1 wątku wypisywałam wszystkie jakie miałam). Teraz zlecił mi HIV bo po prostu zapytał się czy chcę robić - powiedziałam, że tak, a co do HCV to można powiedzieć, że sama poprosiłam go o te badanie, bo wspomniałam, że na 3 roku studiów przez około pół roku mieszkałam z dziewczyną zarażoną HCV, wcześniej o tym nie myślałam, ale jak powiedziałam o tym ginowi powiedział, że lepiej zrobić i bez żadnego ale dał skierowanie Ale ten mój gin jest w ogóle inny - typowy lekarz z powołania, do każdej pacjentki pochodzi indywidualnie, wizyta trwa 30-40 minut mimo, że przychodnia zapisuje kobiety co 15 minut, to on przyjmuje je często nawet 3 godziny dłużej, bo dla każdej chce mieć tyle samo czasu... Ależ się rozpisałam
Taki lekarz to prawdziwy skarb.. u mnie lekarka do której chodzę na nfz też zostaje czasem dłużej, jak są jeszcze jakieś pacjentki i na pewno nie śpieszy się żeby jak najszybciej być w domu, tylko poświęca jej tyle czasu ile trzeba.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie. Zanim Was nadrobię (pewnie wieczorem) napiszę tylko,. że wizyta przebiegła w porządku, wszystkie wyniki i pomiary są w normie. A Franuś waży już 740 gram .
Ale masz synalka dużego Gratuluję dobrych wyników i pomiarów

kiciulec ale piękny sen

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
nastrój nadal kiepski,no ale trzeba się jakoś trzymać:/Już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty-będzie usg połówkowe.W ogóle to mi tak jakoś dziwnie, nie czuję się, jakbym była w ciąży, przecież na tym etapie powinnam już czuć cokolwiek?
Uśmiechnij się, proszę Wiele mam ma teraz niestety problemy, trudne sytuacje życiowe, ale musimy dawać radę! Zobaczysz że z czasem wszystko się ułoży Trzymam kciuki żeby jutro było lepiej

kasiuleczkakuleczka - Kasiu nie smutaj Wierzę że wszystko jeszcze jakoś ułoży się po waszemu, na pewno będzie dobrze. Musisz być dobrej myśli. Dacie radę! Na początku nie musicie mieć wszystkiego zrobionego perfect, do końca. Wszystko powolutku, w swoim czasie, i w końcu będziecie mieć wszystko co trzeba.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
wczoraj Mój narzeczony przyłożył ucho jak dziecko kopało i gdy poczuł, to dostałam kanapką (którą trzymał) i nasłuchiwał =)))
Cytat:
sny są super mnie się też sniło coś mega głupiego, ale to co teraz napiszę to autentycznie 10000% mój sen bez żadnego wymyslania. Mianowicie śniło mi się że Asia (aa2) ukradła mi Konrada i uciekała z nim gdzieś i tak strasznie szczerzyła zęby (ta z avatarka ale wiedziałam ze to ona, bo się takie rzeczy wie w śnie) a ja płakałam strasznie a to wszystko mi się sniło chyba dlatego że wczoraj z nia ostatnią gadałam na wizażu

Cytat:
Byłam na usg...

Kolejna calzedonia Gratuluję
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:40   #3281
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny - czyli podsumowując w czym najlepiej kąpać malucha? <bo już zgłupiałam>
trudno powiedzieć, wszystko powie ci lekarz/położna. Na pewno inne będą wskazania dla alergików a inne dla zdrowych dzieci, ale ja bym nie przesadzała z tymi kosmetykami. Dla mnie to one tylko uwrażliwiaja dziecko otoczenie, a dziecko trzeba hartować Jakoś kiedyś nie było tych wszystkich kosmetyków, ale i alergii nie było aż tak dużo

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 12:40   #3282
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam z mężem i mu powiedziałam, że się zastanawiam nad znieczuleniem podczas porodu. mama mówi żeby nie brać ale jak widzę, jak się dziewczyny męczą to po co to! tO tak jak z dentystą. Niby wytrzymam, ale jak mam znieczulenie to się tak nie stresuje. Mój tż to wrażliwy na takie bolące sprawy i mówi żebym brała znieczulenie Ciekawi mnie tylko, czy trzeba za nie płacić, bo mam wrazenie, że na RPL wyczytałam że jest bezpłatne. Zapytam teraz lekarza na wizycie. A ci wy o tym myślicie?
Bianeczko, sama zobaczysz czy dasz radę urodzić bez znieczulenia, czy jednak będziesz go potrzebowała. Z tego co wiem, to znieczulenia i tak nie dają od razu, tylko chyba jak już jest odpowiednie rozwarcie szyjki. W zasadzie to na bóle parte. Spytaj lekarza, czy decyzję musisz podejmować już teraz, czy może w trakcie porodu.
Stary 2011-05-16, 12:41   #3283
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
Byłam na usg...

gratuluje coreczki

Edytowane przez cheakyrockchick
Czas edycji: 2011-05-16 o 12:43
cheakyrockchick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:41   #3284
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Dokładnie, prywatnie - mniej nerwów, mniej stania w kolejkach, szybciej...
Ehh niestety tak to wygląda
Co do kalendarza chińskiego to mi się nie sprawdziło

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:44   #3285
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Ja Ci tylko mogę powiedzieć na co ja się zdecydowałam. Na dzień dzisiejszy na serię z Hippa. A jeżeli będą jakieś problemy z cerą (odpukać), to wtedy się przerzucę na apteczne emolienty.
Myślę, że każda z nas będzie miala jakąś swoją koncepcję na ten temat
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mi wszedzie wychodzi chłopak i każdy mi mówi ze chłopak bedzie a ja jakos tak marze o córci wiec mam nadzieje ze jednak w moim przypadku wrózby sie nie sprawdza
A ja dalej ściskam (byle do USG)

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-05-16 o 12:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 12:46   #3286
mucka21
Rozeznanie

w sumie to nie mam co patrzeć na te kalendarz bo przecież miały być bliźniaki i mogla być parka a w tym kalendarzu nie wyjdzie to
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:48   #3287
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
Witam Was Wszystkie
Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć... Jestem w 18 tc i mam termin na ok. 14.10.2011 - więc podczytywałam Was od jakiegoś czasu...a dziś postanowiłam do Was dołączyć - gdyż fajnie porozmawiać z kimś na tym samym etapie ciąży... mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Fajnie,że już niektóre z Was znają płeć maluszka... ja mam usg w najbliższy wtorek i mam nadzieję, że kruszynka się ujawni... )
witam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:49   #3288
agnieszka 0605
Zakorzenienie

dziękuje Caltea jak to dobrze, że są wśród nas już takie doświadczone, kochane mamy

Stary 2011-05-16, 12:51   #3289
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli najlepiej tak jak uważasz sama i jaką skóre będzie miał maluszek czyli albo emolienty albo siemię, o którym pisałaś albo specjalne dla dzieci środki do kąpieli (byle nie johnson'n'johnson!!!!!!!! )
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 12:52   #3290
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Ja Ci tylko mogę powiedzieć na co ja się zdecydowałam. Na dzień dzisiejszy na serię z Hippa. A jeżeli będą jakieś problemy z cerą (odpukać), to wtedy się przerzucę na apteczne emolienty.
Myślę, że każda z nas będzie miala jakąś swoją koncepcję na ten temat

A ja dalej ściskam (byle do USG)
no to ściskaj do poniedziałku do południa mam nadzieje ze juz bedzie wiadomo

dziubassskia witamy w gronie

Stary 2011-05-16, 12:55   #3291
danika
Zakorzenienie

hej wpadłam na moment w pracy

Ancia super, że wszystko w porządku a młody rośnie jak na drożdżach

Kellys gratuluje córeczki

patrzyłam na listę na pierwszej stronie - Archinto jak u ciebie bedzie córa to koniec wrzesnia bedzie cały różowiutki chyba tylko Eveline się wyłamuje z synusiem z tego co pamiętam

dobra, wracam konczyc robotę i za 1,5 godziny do domku
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 13:03   #3292
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Teoria: teraz po nowej ustawie jest bezpłatnie bo szpital nie może pobierac oplaty za to co sie pacjentce nalezy. W praktyce wygląda to tak, że w Lublinie nigdzie znieczulenia nie dostaniesz
A ja o nim marzę, już nie mam ochoty przeżywac porodu na żywca. Wiem ze dam radę i ta wiedza mi w zupełności wystarcza Tylko marzyc to sobie można

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Bianeczko, sama zobaczysz czy dasz radę urodzić bez znieczulenia, czy jednak będziesz go potrzebowała. Z tego co wiem, to znieczulenia i tak nie dają od razu, tylko chyba jak już jest odpowiednie rozwarcie szyjki. W zasadzie to na bóle parte. Spytaj lekarza, czy decyzję musisz podejmować już teraz, czy może w trakcie porodu.
Caltea rozmawiałam z moją ciocia o znieczuleniu(jest anestezjologiem i ordynatorem, proponowała mi porod u siebie w szpitalu, oczywiscie ze znieczuleniem, niestety w Wa-wie ). I to co mówisz to chyba nie tak ZZO podaje sie od razu, nie mozna go juz nawet podac kiedy rozwarcie jest za duze. Czasem jak sie da w nieodpowiednim czasie to moze Cię znieczulenei puscic własnie na bole parte - i lipton wtedy
Stary 2011-05-16, 13:13   #3293
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Teoria: teraz po nowej ustawie jest bezpłatnie bo szpital nie może pobierac oplaty za to co sie pacjentce nalezy. W praktyce wygląda to tak, że w Lublinie nigdzie znieczulenia nie dostaniesz
A ja o nim marzę, już nie mam ochoty przeżywac porodu na żywca. Wiem ze dam radę i ta wiedza mi w zupełności wystarcza Tylko marzyc to sobie można

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Caltea rozmawiałam z moją ciocia o znieczuleniu(jest anestezjologiem i ordynatorem, proponowała mi porod u siebie w szpitalu, oczywiscie ze znieczuleniem, niestety w Wa-wie ). I to co mówisz to chyba nie tak ZZO podaje sie od razu, nie mozna go juz nawet podac kiedy rozwarcie jest za duze. Czasem jak sie da w nieodpowiednim czasie to moze Cię znieczulenei puscic własnie na bole parte - i lipton wtedy
tak jest, znieczulenie daje się najpóźniej do 4 cm rozwarcia, później już nie można Mam znajomą w tym szpitalu więc może cos sie załatwi, oby! Normalnie jak mi nie będą chcieli dać, to poproszę o to na piśmie i zacznęsiędrzeć! to chyba nie oni powinni o tym decydować tylko rodząca. Poza tym trudno określić jaki będzie ból tej końcowej fazy

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Coraz częściej swędzi mnie brzuch martwię się

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-16 o 13:13
Stary 2011-05-16, 13:21   #3294
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Coraz częściej swędzi mnie brzuch martwię się
Może to od rozciągania się skóry?

A ja zapomniałam się pochwalić, że jesteśmy już w 25 tygodniu czyli połowa 6 miesiąca Tak sobie zerknęłam na różne suwaczki i wyszło, że jeszcze tylko 14t6d do końca

Dziewczynki już mamuśki - co sądzicie na temat baldachimów/moskitier na łóżeczko? Bo rozmawiałam wczoraj z teściową i bardzo polecała właśnie taki baldachim z siateczki (moskiterę) przede wszystkim na lato. Cenowo to tak w normie z tego co się orientowałam ale jak z przydatnością? Dokładnie coś TAKIEGO

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-16, 13:26   #3295
agnieszka 0605
Zakorzenienie

natuś - ja nie będę inwestować w cos takiego. Może gbyby mała miała sie urodzić na lato, kiedy jest pełno komarów, to bym się zastanawiała. A na zimę - jakoś nie widze sensu. Poza tym mam wrażenie, że to tylko gromadzi kurz, ale w praktyce nie mam pojęcia jak to wygląda. Jeśli byś się zdecydowała, to czasem taki baldachim jest chyba w komplecie z pościelą

Stary 2011-05-16, 13:26   #3296
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Może to od rozciągania się skóry?

A ja zapomniałam się pochwalić, że jesteśmy już w 25 tygodniu czyli połowa 6 miesiąca Tak sobie zerknęłam na różne suwaczki i wyszło, że jeszcze tylko 14t6d do końca

Dziewczynki już mamuśki - co sądzicie na temat baldachimów/moskitier na łóżeczko? Bo rozmawiałam wczoraj z teściową i bardzo polecała właśnie taki baldachim z siateczki (moskiterę) przede wszystkim na lato. Cenowo to tak w normie z tego co się orientowałam ale jak z przydatnością? Dokładnie coś TAKIEGO
My kupiliśmy o taką http://allegro.pl/ikea-baldachim-mos...616887127.html podobno jest na tyle duża, że na takie dziecinne łóżko wystarczy, tle że dla starszego dziecka. Dla mnie spoko, przynajmniej muszyska nie wlecą.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-16, 13:34   #3297
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natuś - ja nie będę inwestować w cos takiego. Może gbyby mała miała sie urodzić na lato, kiedy jest pełno komarów, to bym się zastanawiała. A na zimę - jakoś nie widze sensu. Poza tym mam wrażenie, że to tylko gromadzi kurz, ale w praktyce nie mam pojęcia jak to wygląda. Jeśli byś się zdecydowała, to czasem taki baldachim jest chyba w komplecie z pościelą
No właśnie myślałam czy się nie zdecydować w komplecie, a założyć dopiero za rok na lato Bo ona jest na tyle duża, że można zakryć całe łóżeczko i nie ma problemu, że mucha obudzi malucha

Cytat:
My kupiliśmy o taką http://allegro.pl/ikea-baldachim-mos...616887127.html podobno jest na tyle duża, że na takie dziecinne łóżko wystarczy, tle że dla starszego dziecka. Dla mnie spoko, przynajmniej muszyska nie wlecą.
Fajna Tylko u mnie na sufit nie da się niczego powiesić i musiałabym mieć taką na stelażu.

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-16, 13:40   #3298
pestka78
Rozeznanie

Jestem po wizycie Zaraz bede Was nadrabiac....

Wynikami nie kazał mi sie lekarz martwic narazie, zobaczymy za miesiac po badaniu obciążeniem glukozą.... W srodę mam usg w szpitalu, bo tak jest lepsze.... Zobaczymy czy potwierdzi płec
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 13:40   #3299
lausanne
Wtajemniczenie

kalendarz chinski mi się sprawdził - w obu przypadkach

natka co do moskitierki na łóżeczko to Ci nie powiem bo ja mam siatki na oknach, ale opowiem Ci jedną nasza przygodę, może Ci pomoże podjąc decyzję:

raz obudzilismy się z małzem rano - jak K. miał ok 3 miesięcy - i zobaczylismy na jego buzi 7-8 plamek. Wszystkie na prawym policzku (wtedy jeszcze nie powiązalismy tego z faktem ze maly spal na lewym boczku). Zdenerwowalismy się bardzo bo byly one bardzo czerwone i zupełnie płaskie, wybielaly się na chwilę po przecięgnięciu palcem po policzku. Nie było widac miejsca wklucia ani nie byly lekko wypukle jak po ukąszeniu. Od razu pojechalismy do pediatry a ona nam powiedziala ze to wybroczyny i ze maly moze miec maloplytkowość krwi. I skierowała nas do szpitala. Babka na IP też potwierdziła wybroczyny i powiedziala ze dziecko musi zostac w szpitalu Robili mu badania, kłuli w główkę, a my z malżem przezylismy najgorszą noc naszego zycia - oboje przy jego łózku w szpitalu, bo żadno z nas nie chcialo wrócic do domu i choc na chwile sie przespac. Rano na dyżur przyszła mloda swietna pediatra. Obejrzala malucha i stwierdziła że to komar albo meszka a mały jest prawdopodobnie po prostu uczulony i stad to tak wygląda, że do wieczora się na pewno to zmniejszy a do jutra rana nie bedzie śladu No i oczywiście tak było No a morał tej przydługiej opowiesci jest taki że jakby zwykła moskitierka miala mnie i moje dziecko uchronic od takiego stresu to bym ja kupiła Od tego czasu mam wlasnie moskitiery we wszystkich oknach
Stary 2011-05-16, 13:43   #3300
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę się pochwalić- będzie córka.
Tylko TŻ trochę zawiedziony... Już planuje spróbować jeszcze raz,a tu jedno dziecko jeszcze na świecie nie zawitało Syn byłby jedynak raczej.

gratu;uje córeczki

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj wieczorem przeżyłam piękną chwilę- moje maleństwo zaczęło mnie kopać! Co prawda były to tylko lekkie kopniaczki, ale czułam już takie coś w południe, i przedwczoraj też. To była piękna chwila, tym bardziej że mała coś się złościła i kopała przez dłuższą chwila. Aż łzy mi napłynęły do oczu, to niewiarygodne ile może taka mała istotka zrobić z człowiekiem
gratuluje pierwszych kopniaczkow

uff ale się najadłam, a to wszytko przez mamę, która zrobiła pyszną młodą kapustę

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości