|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
A to pare zdjec niuni, wybralam co lepsze, bo na niektorych sama nie wiem co to 1. kosci udowe 2. glowka i raczka przy buzi (pewnie kciuka ciagal smierdziel |
||
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale jestem wściekła aż ryczałam
Wyjechaliśmy z pracy i na rondzie nagle tż mówi że sprzęgło poszło awaryjne i zjechaliśmy gdziekolwiek żeby tylko stanąć. Stanęliśmy tak żeby nie stać na rondzie bo akurat tam nam się zepsuł stanęliśmy pod górkę na wjeździe prawie do salonu samochodowego za nami zatrzymali się znajomi z pracy zabrali naszych ludzi co z nami jechali a nawet się nie zapytali czy nam nie pomóc,nas nie scholować wydzwanialiśmy do wszystkich znajomych albo jedni nie mieli czasu bo byli zajęci albo mieli za słaby silnik żeby nas scholować w końcu dostaliśmy numer od znajomego do mechanika który ma lawetę dzwonimy i wiecie co: jest w pracy będzie najprędzej o 18 a była 14.40 a ja musiałam do łazienki ja tylko stałam i patrzyłam w końcu tż zabrał wszystkie rzeczy i ruszyliśmy do domu dojechaliśmy do miasta naszego (jakieś 30 km w jedną stronę) i już mieliśmy wysiadać gdy nagle mi się przypomniało o kluczach pytam tż czy wziął z samochodu a on że nie a ty nie wzięłaś? a ja myślałam że wyjdę z siebie podjechaliśmy do znajomego żebym się załatwiła bo już myslałam że nie wytrzymam przypomniało mi się tam że mamy zapasówkę do od drugiego samochodu bo orginalne były w domu. Pojechaliśmy do domu no i do samochodu zapasówka nie działa No to jedziemy jednak z powrotem do zepsutego samochodu już myślałam że coś sobie zrobięWróciliśmy się wzięliśmy klucze i w końcu się dostaliśmy do domu dopiero dziesięć minut temu ![]() Przepraszam ale musiałam się gdzieś wyżalić wybaczcie mi
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziewczyny,które wybieracie się na wesela-daleko je macie od miejsca zamieszkania????też miałam iść,ale po plamieniu ktore miałam to boję się,że daleka podróż,potem siedzenie przy stole a potem podróż powrotna to mnie zbytnio wymęczy wystarczył dzień w pracy a głowa mi pęka,że ledwo na oczy widzę![]() tak choler... boli aż mdli nie wiem czy będe w stanie się umyć przed snem![]() poza tym dzisiaj byłam w dźinsach i nie wiem czy przez to,że duzo siedxiałam,a nie tak jak w domu leżałam to pod koniec pracy brzuch mi wywaliło,a po powrocie do domu to się ogromny zrobił tak się wzdął holender jeden no ![]() nie wiem co jutro założyć żeby nie było powtórki
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do brzucha, mój się powiększa w czasie dnia, często wieczorem mam takiego balona, jakbym w 5 czy 6 miesiącu była.
|
|
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
aniu a to mialas dzien paskudny, normalnie ciut nie piatek 13-ego. Ale juz sie nie denerwuj, bo niuni zaszkodzisz
dygotko ja mam 500km stad, wiec sie nie wybieram, zbyt meczace to by bylo |
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczko absolutnie nie kupuję kolejnych wózków, za dużoby było
. A tak naprawdę to w tej chwili ja pracuję, tż bez pracy chwilowo, a wydatków raczej przybędzie więc uważam że dzidzię w tych powożę. Natomikast planuję kupić łóżeczko bo poprzednie się rozklekotało jakoś bo było używane, teraz chcę na biegunach żeby maleństwo lulać a wóżeczek będę trzymać na dole żeby na spacery wyjeżdżać bo nie dałabym rady z góry znosć wózka po moich wąskich i stromych schodach.Poza tym chcę elektroniczną nianie kupić, no i ciuchy wiadomo ![]() Myszeczko chodzi Ci o zdjęcia moje w poprzedniej ciąży? Nawet nie mam bo jak beczka byłam, ale poza tym nie mam sprzętu żeby wrzucić na neta nawet tych fotek z usg, nie mam aparatu, planuję kupić bo mi się zepsuł, i nie mam skanera ![]() Ale uwierz mi, byłam wielka ![]() Muffinko zdjęcia cudaśne, i wogle to dużo ich dostałaś, ja ostatnio dwa. Aniula moja biedna, mocno Ci współczuję, ileż nerwów poszło, i tak się z tymi znajomymi złożyło że czasu nie mieli. Ale dobrze że już w domku jesteście. Musisz ochłonąc, weź ciepłą i relaksującą kąpiel i już nie myśl o tym koszmarnym powrocie z pracy. Dziewczyny ja też myślałam dziś o tej dziewczynie jolajolly, nic się nie odzywa, oby brak wiadomości to dobry znak
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Słuchaj, ważniejsze jest dziecko i twoje zdrowie, a nie oni. Wytłumacz, że masz problemy, masz się oszczędzać a jak nie zrozumieją to olej ich i tyle.
|
|
#3161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aniu- to dziś mieliście przygodę niezłą!!! nie zazdroszczę!!! Co nas nie zabije!!!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-16 o 20:32 |
||
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Nie mam sily was dzis nadganiac. Wlasnie wrocilam od tesciowej. Babcia zmarla dzis w nocy i caly dzien siedzielismy u tesciow. Pogrzeb w srode, wiec pewnie nie bede miec teraz duzo czasu na wizac. Jutro jest modlitwa przy otwartej trumnie,ale nie mam zamiaru sie wybierac, bo jeszcze mna za bardo to wstrzanie.
Takze postaram sie was doczytywac, ale z gory przepraszam,z e nie bede uczestniczyc w dyskusjach przez pare dni
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek85 mam ten wózek Tako Jumper X- polecam
co do wózków to my podobnie jak Myszeczka86 poczatkowo jeździlismy w gondoli (do 5-ego miesiaca) a potem kupilismy lzejszy wózek Baby design mini i w nim jeździlismy zeszłego lata. Zas ostatniej zimy znów przeszlismy na Tako tylko wersje spacerową. I nie bedziemy juz zadnych wózkow kupowac. Dzidzi bedzie jeździła w Tako, a corcia juz teraz nie chce jezdzic w wozku, traktuje go jak kare więc cos mi sie zdaje, ze niedlugo zrezygnujemy z wozka całkiem. Któras z Was pytala o wesele. My idziemy za tydzien w sobote. Kiecki juz mamy. Wesele jest niedaleko mojego miasta, tylko trzeba bedzie autem podjechac (moj tato nas zawiezie). Bierzemy corcie a wieczorem moj tato po niej przyjedzie i moja mama zostanie prawdopodobnie z nia juz u nas na mieszkaniu ![]() Muffinka piekna dzidzi moj eks lekarz w sumie mi nie mówił, że robi to badanie, ale ja sie naczytalam na necie wiec wiedzialam mniej wiecje co i jak ![]() Ja w pierwszej ciazy startowalam z wagi 45 kg (wzrost 161) i dobilam do 65 kg. Potem spadlo mi na 50, ale z drugiej ciazy startuje z 53 kg (lekarz mi wpislam 51 bo jego waga źle wazy cos:/) Ania21 wspólczuje tych nerwów a dopisałabys mnie do listy? ![]() Moj Tz kupila dwa opakowania mrozonego bobu, jedne dla mnie, drugi dla niego
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-05-16 o 20:37 |
|
|
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
zgłupiałam bo byłam pewna że cię wpisałam o matko przepraszam
![]() Możesz podać jeszcze raz ![]() Jejuś ale ja klempa jestem ggoraa przykro mi z powodu babci ![]() muffinka prześliczne maleństwo Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-16 o 20:49 |
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie. W sumie to widziałam dzidzie tyle co na fotelu przez minutę siedziałam, bo sprawdzał jak jest ułożone. Po czym położyłam się i zrobił mi przez brzuch i wtedy to już tylko mój mąż podziwiał razem z lekarzem.
Dzidzia ma 68,2mm wszystko prawidłowo się rozwija. Kolejna wizyta za 2 tygodnie I fotki:
|
#3170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już widzę ile was to kosztowało stresu i nerwów.---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Ela Ja tez nie kupuję bo myślę że jeszcze nie jedno by się wychowało na tych wózkach tym bardziej że Ja szanuje rzeczy ![]() Łóżeczko te znam pękło ale to przez TZ bo chciał być samodzielny noi poszło tam cos , ale używać sie go da normalnie bo jest chycone takim jakimś cackiem, ale mam cichą nadzieję że siostra mi da łóżeczko turystyczne o zimą bardziej mi będzie potrzebne bo choinke chcemy ubrać a miejsca mało w pokoju i będe przewozić to łóżeczko. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Znam tez takie osoby co sie fochem unoszą, ale to ich strata. Ja do Mojej koleżanki pojechałam z prezentem takim upominkiem ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
TINCIA a tą przeziernośc to sie na zwykłym USG sprawdza czy na 3,4D ???? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Współczuje
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze łozeczko sie trzyma a dla dzidzi planuje kupic kolyske, bedzie z nami w pokoju na poczatku ![]() ło take: http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...607321793.html
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie szaleje z kaską bo u Nas jedna osoba pracująca a planuje zakupić zestaw do odciągania pokarmu z aventu---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Dziewczynki Ja juz mykam lulu DOBRANOC
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Na zwykłym, przy tym badaniu między 12-14 tyg- genetycznym. Wtedy się mierzy szerokość karczku, czy przypadkiem za dużo płynu się tam nie zbiera.
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sobie go bardzo chwaliłam ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odp.
a ten laktator to drogi jest??bedziecie kupowały na allegro czy gdzies indziej??
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupowałam na allegro, o taki: http://allegro.pl/philips-avent-lakt...606658042.html kupiłam jak córcia miała jakis miesiąc
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
muffinka90
joamic1 ale macie śliczne fotki ![]() ania21_21 współczuję takie stresu ggoraa przykro mi Laktator Philips'a Avent i ta kołyska z drewna- cudne są
|
|
|
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do wózków, to wiem, że jeszcze sporo czasu mamy, ale jak oglądałam wstępnie to też właśnie ten model najbardziej przypadł mi do gustu ![]() Ja dzisiaj o dziwo nie mam apetytu :/ Aż się zaczynam martwić Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Ggora współczuję
![]() Joamic gratuluje udanej wizyty ![]() Ale mnie dziś znowu głowa napiernicza, może mała kawka mi pomoże. Ja dziś mam wizytę u endokrynologa i myślałam o fryzjerze dla poprawy humoru i samopoczucia, ale jak głowa nadal będzie mi pulsować to zrezygnuje. To miałaby być przyjemność a nie tortury ![]() Miłego dnia
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Ggoraa bardzo mi przykro
Aniu ... biedna, tyle stresów w jeden dzień. Ja również coś od kilku dni wogóle nie mam apetytu Co do wózka to chcemy kupić bugaboo cameleon http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/cameleon Ale to też później. Możliwe, że któraś z babć się dołoży, bo trochę drogi ten wózek Ale wiem, że jest lekki, więc mi długo posłuży.Ja odliczam dni do czwartku. Wczoraj mąż zrobił mi niespodziankę i na naszą rocznicę ślubu zabiera mnie do Zakopanego. Super hotel przy krupówkach, z basenem żebym mogła troszkę popływać i odciążyć kręgosłup, bo niestety skolioza daje mi się we znaki, do tego już 2 razy miałam rwę kulszową ... Oby do czwartku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

nie ma na razie powodów do paniki, ale profilaktycznie mam skierowanie do szpitala, mam poleżeć parę dni, będę jechac na kroplówkach
. Z jednej strony plakac mi się chce że musze znów do szpitala, z drugiej ciesze się, że mój lekarz dmucha na zimne. widząc, że za bardzo mi to nie pasuje iść do szpitala, stwierdził, że on woli właśnie dmuchać na zimne niż potem mieć wyrzuty sumienia że nie zrobił wszystkiego co mógł.
za nami zatrzymali się znajomi z pracy zabrali naszych ludzi co z nami jechali a nawet się nie zapytali czy nam nie pomóc,nas nie scholować
wystarczył dzień w pracy a głowa mi pęka,że ledwo na oczy widzę
jeszcze do tego te głupie sny, wiem że są wynikiem tego, że się martwie o dzidzię, ale dobijają mnie jeszcze bardziej.

. A tak naprawdę to w tej chwili ja pracuję, tż bez pracy chwilowo, a wydatków raczej przybędzie więc uważam że dzidzię w tych powożę. Natomikast planuję kupić łóżeczko bo poprzednie się rozklekotało jakoś bo było używane, teraz chcę na biegunach żeby maleństwo lulać a wóżeczek będę trzymać na dole żeby na spacery wyjeżdżać bo nie dałabym rady z góry znosć wózka po moich wąskich i stromych schodach.