|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() az o tobie myslkalam dzisiaj caly czas super, ciesze sie a witaminke c w jakiej postaci dostalas?? tak sie zastanawiam czy malej nie podawac zapobiegawczo w ogole sie zastanawiam czy moj maz moze juz sie zajmowac normalnie malutka ![]() bo wczoraj ja troszke mial na raczkach bo marudna byla a jemu zostaly zawalone zatoki ale nie kaszle i nie kicha juz w sumie dzisiaj juz spal z nami w pokoju a od czwartku sie kuruje co mowicie?? w sumie mala by juz chyba podlapala cos jakby miala co nie? Cytat:
|
||
|
|
|
#4172 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno pytanie z serii gimnastyki
![]() A jak wasze maluszki leża i chwycicie je za dwie raczki to próbują się podciągnąć? nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ![]() Cytat:
![]() ale dobrze że ma apetyt ![]() dzisiaj tż nosił ją z 5 minut i wystarczyło popołudniu też jej zrobiłam samolot ale już gile nie leciały tak jak za pierwszym razem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale na brzuszku nie tzn podniesie na chwilkę żeby np zrobić główkę w drugą stronę, ale nie trzyma jeszcze w górze Cytat:
ale jak kaszel nie przejdzie do czwartku to mamy się znowu zgłosić też myślę, że już by złapała, moja zaraziła się od tż
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-05-16 o 17:47 |
||||||
|
|
|
#4173 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
CO DO WIT.C TO UWAZAJCIE BO MOJA CORKA JAK MIALA 4TYG PRZESTALA PO PODANIU 2KROPELEK ODDYCHAC /ALE SIE WYSTRASZYLISMY BRRR/ PO TYM JUZ TYLKO DO PICIA DAWALAM a I MOJ MALY MA 5KG ;-)) MYSLE ZE JAK NA 3TYG TO OK ;-) Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-05-16 o 17:51 |
|
|
|
|
#4174 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas natura padla w 9 miesiacu wiec teraz czekam na wielki powrot ![]() Cytat:
Moj w tym roku konczy 30lat i taki byl plan ze maluch bedzie na 30stke. Cytat:
Cytat:
ja jadlam paczke na tydzien i sie balam. no ale wy jestescie 10 dni starsi to sobie mozecie wiecej pozwolic![]() Cytat:
Cytat:
dzis zaszalalam i zjadlam spaghetti z mielonym z indyka lekko przysmazanym oczywiscie. Wiec teraz czekam na efekty - strach się bac. Po wysypce nie poznam bo maly caly wysypany na buzce. Ale kupy dzis nam szly latwo wiec obserwujemy.. jesli do jutra nic sie nie stanie to probuje gorzka czekolade - juz mnie skreca normalnie
|
||||||
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Wydaje mi sie ze do nas wkradla sie monotonia....miedzy moim maluchem a mna...jedno i to samo....jak u was wyglada dzien???? mam na mysli jak jest pogoda do d...... i siedzi sie w domu???? |
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas każdy dzień wygląda podobnie, przez to właśnie łapię doła jak sobie pomyślę, że tak będzie jeszcze długo a jedyną moją atrakcją jest spacer z wózkiem
|
|
#4177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny bez marudzenia wy choc macie rodzicow na miejscu, znajomych itp ja nikogo jestesmy z mezem i dziecmi jak osobna, samowystarczala komórka spoleczna o zamknietych granicach ;-)) |
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ech no wlasnie i umnie to samo.... ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
i do tego na obczyznieacha no i tz
|
||
|
|
|
#4180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam tylko przytrzymać czy troszkę pociągnąć do góry ![]() Cytat:
u nas też monotonia, sama nawet nie wiem co mam wymyślić jak nie ma pogody krusiak my te z sami, mąż w pracy do wieczora, rodziny daleko, znajomi się powyprowadzali albo też w pracy do późna
|
|
#4181 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jadłam spaghetti, zapiekankę makaronowa z miesem mielonym, pulpety w sosie pomid, smazone kotlety i teraz jem ciastka w czekoladzie i w ogóle to eliminuje tylko cebulę i wzdymające, teraz sobie kupiłam kiwi i jutro zjem na próbę ![]() a na te krostki nic nie robie |
|||
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę pociągnąć do góry
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Wcięło mi posta, brawo..
Iza dobrze,że z małą wszystko ok agus87 ja tam ''zapobiegawczo'' bym nic nie podawała, no bo po co ... ![]() któraś pytała o trzymanie główki. Otóż mogę się pochwalić,że mój synek elegancko trzyma główkę, po 6-7 minut bez przerwy a jeszcze niedawno narzekałam,że ryje noskiem i płacze... zmotywowałam go...telewizorem nie miałam już siły, on na brzuchu w ogóle nie chciał trzymać główki ! więc robiłam mu samolocik aż polozylam na brzuszku i on zerkał na tv i od tego momentu ruszyło pełną parą, teraz obserwuje zabawki itp itd z każdym dniem coraz lepiej, dłużej i stabilniej Ja na monotonię nie narzekam, ale nie mam co ukrywać dużą rolę odgrywają moi znajomi z uczelni jednak można się wyrwać na dłuższą chwilę bez dziecka, pogadac, pośmiać się ![]() No i nosidło, wszędzie z małym dotrę, na grilla do znajomych,zakupy itp itd wanilko83 chyba Izie chodzi o to żeby maluszek złapał Cię za palce i tak jakbyś pociągnęła i czy chętnie się podnosi... jak coś to Iza popraw mój średnio to lubi :|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Matusz główkę trzyma już od jakiegoś czasu. Zaczął ok 4 tygodnia na krótko i za każdym razem dłużej mu się to udaje. Ale też dosyć szybko mu się nudzi leżenie na brzuszku i zaczyna się wściekać. A w sobotę jak go położyłam na brzuszku, to trochę poleżał i przekręcił się na plecki.
|
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Harrodspomecze jeszcze troche
a jak kjarmilas malenstwo na poczatku, tylko mm?podawalas mu swoje odciagniete mleczko?czy najpierw do piersi a pozniej laktator?kurcze, z czego sie takie problemy biora z mleczkiem na poczatku nawet nie sadzilam ze moge miec jakiekolwiek problemy,a tu prosze.ale u mnie to chyba stres zawalil... teraz pewnie troche zajmie pobudzenie tej laktacji, o ile sie uda...
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
agus87 mam po prostu witaminę C w kropelkach, lekarka nie mówiła o żadnej konkretnej nazwie
Cytat:
kurcze .. to może jest nadzieja dla moje małej ![]() już zaczynam się martwić że główki jeszcze nie trzyma ![]() w środę minie jej 8 tygodni będę próbowała z tym samolotem i tv
|
|
#4187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my co chwilke gdzies wychodzimy . wspinac sie czy na dluugie spacery, albo cos zjesc na miescie![]() Ja jak jestem zmala to chodzimy na zakupy, albo spacerek, albo do sis czasami(ale rzadko). Cytat:
wystarczy sie grubiej ubrac![]() Troche neta, pogadam z kims na skypie, pobawimy sie z mala, pozniej male zakupy, spacerek. czasami idziemy odebrac tzta ze stacji ![]() Mam miec ale chyba zrezygnuje... za duzo zlego sie naczytaalam... chyba wybiore tabletki... Odebralysmy tzta ze stacji i poszlismy na spacerek i do sklepu z zabawkami i kupilismy zawieszke z lamaze i skarpetki i opaski na raczki. zawieszka za 3.99 F czyli 17-18zl ![]() O takie : http://www.smythstoys.com/infant-toy...3-66f6cd92cf92 i takie;p http://www.smythstoys.com/infant-toy...3-66f6cd92cf92
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego skąd biorą się problemy - często właśnie ze stresu. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-16 o 20:56 |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
paula u mnie tez stres a wczesniej kiepskie polozne w szpitalu i zerowa pomoc najblizszych
Cytat:
pewnie ze nie. zaczyynam dojrzewac do tej mysli a moj Rafcio bawil sie dzis grzechotka oczywiscie sam jej sobie nie wzial ale jak mu wlozylam do raczki to sobie machal i gruchal ;p Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-06-02 o 22:57 |
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd masz takie wałki do łóżeczka?? Koleżanki syn własnie odwraca głowę na boki, a ona chce, żeby czasami leżał na płasko i robi kombinacje z pieluchami, a te wałki fajne są. |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
tajka słodka mala
tez poluje na te skarpetusie ;p kasiu brawo dla Rafcia ! iza absolutnie sie nie martw moj dopiero od 1,5 tyg ladnie trzyma wczesniej bardzo malo, dopiero teraz jakby skumal, ze jak przestanie plakac i troche potrzyma glowkę to i zobaczy wiecej teraz sie ladnie rozgląda ale musialam go zmotywowac ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- aja - pytanie nie do mnie ale http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...594801162.html
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacery robimy co dzień, ale spacerowania nie lubię wręcz mnie to przygnębia, że muszę tak chodzić bez celuidę czasami z małą na zakupy, ale ile można kupować ![]() w szczególności że figura jeszcze nie ta siostra to mnie odwiedza średnio co drugi dzień, a jak jej nie ma to idę do mamy, bo sama bym na głowę dostała, a jak ciepło to w 3 siedzimy w ogrodzie i tak codziennie ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- przeziębiony ![]() jak mała miała 2 tyg. to też był przeziębiony, ale wtedy nie spał z nami w sypialni, nie nosił jej na rękach, często mył ręce i wogóle a teraz trochę to zbagatelizowaliśmy no i tak się skończyło
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-05-16 o 21:44 |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie wy doczepiacie te zabawki z LAMAZE ???
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo maz 3 dni spal sam nie podchodzil nawet do niej bo psioczylam
|
|
|
|
|
#4196 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
kurde niedługo mały zaczyna 5 tydzień, czy to możliwe, że mu się skok zaczyna? bo mamy przeboje, non stop na rączkach, najlepiej przy cycu, już nie wiem, czy on w ogóle jakiś pokarm stamtąd wyciąga, skoro tak bez przerwy wisi, i zasnąć nie chce
teraz TŻ z nim siedzi bo ja chwilowo powiedziałam dość i daje mój pokarm z butli...zaczęłam z laktatorem pracować, bo jak tak dalej pójdzie to nie będę miała mu co dać ![]() czy jak Wasze dzieci miały skoki to się darły więcej, bo on niespecjalnie płacze, ale marudzi straszliwie i uspokaja się na rękach tylko? ![]() Cytat:
dobrze, że już lepiej z małą Cytat:
każdy powód do dumy jest dobry super, że przybiera![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
od kiedy mam chustę jest niby lepiej ale jakoś w bardziej gwarne miejsca boję się z nim jeszcze pójść, nie chcę go denerwowaćCytat:
![]() Cytat:
dzięki
|
|||||||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co chwilke jakies wyjscie do lekarza itp, jakos leci:PTylko, ze ja nie jestem osoba lubiaca spotkania z ludzmi;p... tylko od czasu do czasu. Do maty, do fotelika samochodowego, do lozeczka ![]() Moja mala zasnela w bujaczku wiec tz musial ja przeniesc i sie obudzila i po karuzelka lezala z 30 min zanim zasnela![]() Jak wlacze wibracje to jej nie starcza ona lubi duuuzo ruchu wiec dodatkowo bujam noga hehe taki lekki hardcore;p jak mama;p wtedy sie uspokaja lub zasypia :P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-16 o 21:57 |
|
|
|
|
#4198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to przestała oddychać? zakrztusiła się? Cytat:
śmiesznie to wygląda hehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja tego samolotu się boję robić ![]() ja też nie przepadam wolę posiedzieć w ogrodzie poczytać, krzyzówki rozwiązywać haftować... a spacerować ileż mozna
|
|
#4199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 |
|
BAN stały
|
Monti tu masz link /sama przed chwila zamowilam te skarpetki z nakladkami na lapki ;-))
http://www.bobasy.com/product_info.php?products_id=739 Eirene1987 nie mogla powietrza zlapac nie zakrztusila sie zrobila sie nagle czerwona i przestala wydawac jakie kolwiek dzwieki trwalo to ok 40sekund mega sie wystraszylismy wlozylam jej palce do buzi i zwymiotowala troche pozniej zlapala oddech moja matka az plakac zaczela bo nie wiedziala co zrobic a to ona jej ta wit na czkawke dala Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-05-16 o 22:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.