|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
Jej, wróciła do mnie ładna pogoda
|
|
|
|
#35192 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myje szamponem bardzo lagodnym bez sls i innych drazniacych detergentow. Jest naturalny, ma olejki wiec sam w sobie jest dosc odzywczy. No nic bede robic sama odzywke, wszystkie skladniki juz przyszly wczoraj U mnie tez ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() http://www.naturallycurly.com/hair-types
|
|
#35193 |
|
Raczkowanie
|
Bryzejda o, to super
Jutro mycie włosków, mam nadzieję, że będzie lepiej, niż poprzednio
|
|
|
|
#35194 |
|
Lifthrasir
|
Hej piękne
Ja tu tylko na chwilę - niestety ostatnio głowa nie pozwala mi na regularne wizyty na forum, a bardzo się za Wami stęskniłam Moje loki kapryszą i kapryszą, puchu nie ma, ale straciły dużo na skręcie, sama nie wiem, może to wina mojego złego samopoczucia i leków? Kombinuję z olejowaniem, nieolejowaniem, proteinami, brakiem protein, płukankami (nawet poryżowa zawodzi...) i już cholera mnie bierze Ale nie wiadomo, czy nie skończę na łyso (albo pół łyso...) więc staram się to olewać :P
|
|
|
|
#35195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ten żel to był on analizowany tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=297, nie jest całkiem zgodny z cg, nie widziałam go jeszcze nigdzie w żadnym sklepie, ale może zakupie na próbę jak znajdę. Co do tych moich fal, to jak schły to myślałam że coś z tego będzie niestety niezbyt dobrze to wyglądało, były takie rozprostowane, ale nie poddaje się, będę dalej próbować. Co do tego żabkowania to nie wiem dokładnie jak to zrobić. Trzeba podpinać włosy takimi spinkami żabkami? to po umyciu na wilgotne włosy? |
|
|
|
|
#35196 |
|
Wtajemniczenie
|
Kirima
Kochana ! Dasz radę. Trzymam !! Dink Pewnie w małych sklepach z chemią będzie sprzedawany :P Sprobuj Artiste :P Co do żabkowania dobre są takie spinki podwójne Ja mam te.O żabkowaniu jest mowa w Pigułce :P |
|
|
|
#35197 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki poszukam tych żeli i popróbuje jaki efekt. Czy to ten żel http://artiste.drogerienatura.pl/5-Stylizacja.html?p=2 ? Jest bardzo tani
. Co do żabkowania to czytałam pigułkę jeszcze raz i nie widzę gdzie o tym jest.
|
|
|
|
#35198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszaleję z tym skalpem U mnie były mycie wczoraj 2x. Szampon dziecięcy Cien i maska: Emolium na skalp, awokado Wax na dugość => soczysty swędzący łupież. Potem wersja ECO - orzeszki i siemię, włosy na wałkach żeby skalp wysechł (wilgotne powietrze zło). Jest dobrze, ale wiem że na dłuższą metę ten zestaw wysusza.Chyba muszę obciąć się na chłopaczka, wyleczyć skalp wreszcie (to już prawie rok!!) bez obaw o włosy i wtedy zapuszczać ;] |
|
|
|
|
#35199 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta będzie dobrze
![]() Wczoraj cieszyłam się z ładnej pogody a dzisiaj już jest zimno i pada deszcz ;( |
|
|
|
#35200 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() będzie dobrze
|
|
|
|
|
#35201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się u Ciebie wszystko ułożyłoOby ![]() Już miewałam krótkie włosy i to nie jest problem, byle dobrze obcięte, jakieś tam pazurki żeby nie było całkiem po męsku. Zrobię wszystko za gwarancję że problemy ze skalpem wreszcie się skończą To tylko włosy, odrosną.U mnie pogoda... szara. Włosy gumowe (kompres lniany) i spięte żeby się nie skrobać ;] Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-05-15 o 15:10 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#35202 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta krótkie fryzurki też są ładne, tylko właśnie tak jak mówisz-pazurki, czy coś takiego
No i nie można żałować włosków, przecież odrsoną
|
|
|
|
#35203 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz
Tyle teraz fajnych krótkich fryzurek jest :P ! ![]() marika Rano się też cieszylam z pogody...Poszlam do kościola (Komunia mojej siostrzenicy) z parasolka (nie rozlozona, ale tak podejrzewalam) i wychodzimy wszyscy z kościoła...Kropi...Raz przestawalo...Siąpiło...R ozpadało się i takie błędne koło... Dobrze, ze od jutra cieplo !!
|
|
|
|
#35204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Używam Latte Kallosa, takiego jak w załączeniu i moje włosy na początku są gładkie i zupełnie proste, dopiero w ciągu dnia robią się lekko falowane i zaczynają się puszyć. Jednak przez większość czasu wyglądają jakbym używała prostownicy. Czytałam o ręcznikowaniu Jakoś nie mogę się pozbyć nawyku rozdmuchiwania włosów, żeby niby się szybciej wysuszyły, ale próbuję .
|
|
#35205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję pilnie waszej opinii.
Wczoraj podcinałam mamie włosy i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mama ma na tylniej części głowy piękne naturalne fale. Opowiedziała mi przy okazji, że kiedyś owszem - miała loczki, lecz rozprostowały się po ścięciu włosów na krótko . Ona nigdy o porządny skręt nie dbała więc ma na głowie to co ma. Orientujecie się może, czy da się pozostałym włosom przywrócić ten naturalny skręt??? ![]() Dodaję zdjęcie z wczoraj, przepraszam za jakość, ale robiłamje tylko po to, zeby pokazac mamie Dopiero dzisiaj wpadlam na pomysl, zeby zrobic jej niespodzianke na dzień Matki i kupić odpowiednie kosmetyki do stylizacji (jeśli oczywiście sądzicie, że da się z tym uporać), na których jako posiadaczka prostych drutów nie znam się kompletnie ![]() od razu zaznaczam- posiadam suszarkę z dyfuzorem i innymi bajerkami, więc mogę pomóc jej kombinować...
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2011-05-15 o 21:48 |
|
|
|
#35206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35207 |
|
Zakorzenienie
|
Ucieszy się, zawsze gdy jej coś podsunę to podłapuje bakcyla
przykład: dzięki temu, że w gimnazjum dowiedziałam się do czego służy tusz do rzęs- ona też zaczęła się malować.Ale nie strasz mnie, naprawdę pielęgnacja fal jest aż tak żmudna? Myślałam, że wystarczy jakaś odżywka podkręcająca skręt i szampon...
|
|
#35208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie że jakoś strasznie. Ale jak koleżance proponowałam że pomogę jej z falami to po pierwszym zdaniu "nie czesz suchych" popukała się w czoło i koniec tematu, druga wymiękła dopiero przy myciu odżywką
Właściwie to dobry zestaw kosmetyków nikomu na złe nie wyjdzie Bawcie się dobrze i pochwal się rezultatami.O falach przeczytasz tu. Pielęgnacja nie różni się bardzo od lokowej ale trochę łatwiej je obciążyć |
|
|
|
#35209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pomoc
![]() btw. przy doborze odżywki mam skłaniać się ku tym przeznaczonym do włosów kręconych czy wybrać po prostu coś dobrze nawilżającego?
|
|
#35210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie doradzę Ci nic konkretnego od siebie bo obecnie jadę na aptecznych a to dba p włosy tak se ;] łagodny szampon, bogata odżywka d/s, lekka odżywka b/s jako stylizator, może lekki żel ale czy ja wiem, żel dla fal? Poszperaj tu a tu może spodoba Ci się gotowy zestaw Dobranoc
|
|
|
|
|
#35211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zebym sie madrzyla,bo te problemy sa przewlekle i wydaja sie nie miec konca ale wiem napewno,ze farmaceutyka i chemia pomoga ukryc problem i dzialaja doraznie,powtarzam ukryc.NIe wiem jak u Ciebie ze zdrowym zywieniem itp. ale sprobowalabym zaczac od zywienia miast obcinac wlosy i ladowac na nie tone chemii i masci.NIe wiem,czy slyszalas o leczeniu olejem slonecznikowym?Na nasze problemy to wybawienie,potrzebna tylko systematycznosc i wytrwalosc.Ja raczej traktuje to powaznie,bo chociazby moja babcia stosowala te strae jak swiat metody leczenia i zyla ponad 90 lat.Umarla ze starosci i zmeczenia,chyba...Jezeli bedziesz reflektowac moge Cie naprowadzic Sama sie tez przymierzam.Pozdrawiam... Aha ,umylam w sobote odzywka z GUHL i jest duzo lepiej ale one troszke drogie moga byc jak na odzywki do mycia.W kazdym razie wystarczyla niewielka ilosc,bo to jakby koncentraty sa,w kazdym razie tresciwe niesamowicie
|
|
|
|
|
#35212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chętnie się dowiem, napisz mi Cytat:
![]() ja sie na razie przymierzam do żelu do demakijazu, zanalizowalam go w analizowym to tylko na wyjazd, na codzien podejmuje kuracje orzechami piorącymi i zelem lnianym - ten olej to domyslam sie ze doustnie?
|
||||
|
|
|
#35213 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj dziewczynki włosy miałam
Na zmianę lało i nie lało, ja jeszcze bez parasola, baran na głowie jak ta lala
|
|
|
|
#35214 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz: Tak,potrzebny taki z pierwszego tloczenia i ssie sie go rano na czczo.Podam Ci lepiej ten link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=137986,nawet z naszego wizazu,hahah.
W kazdym razie stosowalam kiedys,co prawda dzis jakos nie lubie tego oleju w salatkch itp.(mozliwe,ze wlasnie przewz te terapie) ale wiem,ze napewno dziala!!!Tylko,ze ja glupia,jak ze wszystkim,przerwalam,kied y pojawialy sie pierwsze efekty.Jakos juz tak czlowiek dziwnie skonstruowany W kazdym razie,m.innymi pieknie zabki wybiela.Problem tkwi w tej calej chemii i toksynach,ktore tkwi w naszym pozywieniu,bo mimo wszystko,ze odzywiasz sie bardzo dobrze,to nadal to swinstwo tkwi w tej reszcie,na ogol niby zdrowej,ktora zjadamy.Ja jestem jeszcze z pokolenia dzieci,ktore jadly jablka prosto z drzewa ( nie pryskane);poziomki i jagody z lasu ,przy ktorym mieszkala moja babcia a kurki dziobaly robaczki w sciolce i zywily sie lesnymi owocami-takie zjadalam tez jajka,zdrowe.Nie moze pomiescic mi sie w glowie,ze dzis dzieciaki maja uczulenia na jablka,czy nasza marchewke..rozumiem cytrusy,nie pochodzimy z Afryki ale nasze owoce???Wniosek taki,ze to nie uczulenia i alergie na te jedzonko,tylko na ta chemie,ktora w nim tkwi!Strasznie nad tym ubolewam,bo sama mam juz dzieci i widze,co sie dzieje ale posadzilam sobie znikoma ilosc warzyw w ogrodku i chociaz tym sie pocieszam,ze zjedza cos zdrowego i nie nafaszerowanego ![]() Tak wogole,to nie ten watek,hahaha ale ciesze sie,ze rozumiesz o co mi chodzi. Poszukaj jeszcze o tym oleju i zobacz ile chorob jest w stanie wyleczyc,w tym moze rowniez i Twoja.Trzymam kciuki i raczej napewno wiem,ze to Ci pomoze ))
|
|
|
|
#35215 |
|
Zakorzenienie
|
Basai - kochana, dzięki wielkie
Coś na pewno pomoże, nikomu jeszcze detoks nie zaszkodził ![]() Bo ja wiem czy nie ten wątek? - "wpływ stanu zdrowia na kondycję falowanych włosów i skalpu"
|
|
|
|
#35216 |
|
Raczkowanie
|
DontSaySorry widać, że będą z tego cudowne fale
Ja również walczę o dawny skręt, tylko, że ja mam naturalnie loczki Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-16 o 17:04 |
|
|
|
#35217 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj pierwszy raz nalozylam zel lniany
.Bede dalej z nim probowac i zobaczymy czy kondycja wlosow sie poprawi
|
#35218 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski, wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu
i witam wszystkie nowe Kręciołki ![]() Kirima, zdrowiej i wpadaj do nas częściej Ajrisz, kurcze, ale masz problem z tym skalpem. Chciałabym pomóc, ale nie wiem jak, bo nie znam tego problemu. Może chociaż to Byłam dzisiaj u fryzjera i jestem załamana. Po pracy umyłam włosy po swojemu, bo od kilograma pianki wszystko mnie swędziało, a poza tym nie mogłam już patrzec na tego barana na głowie. Teraz już idę spać, więc nie będę odgniatać żelu, poczekam aż zrobi to poduszka. Generalnie wydaje mi się, że to co zapuszczałam przez rok żeby wyprowadzić na prostą swój problem kwadratowej fryzury, właśnie dzisiaj zostało ścięte. Podle się czuję i chce mi sie wyć. Tyle na dziś. Dobranocka! |
|
|
|
#35219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#35220 |
|
Wtajemniczenie
|
agatron77
Kochana Może nie jest, aż tak złe jak się Tobie wydaje ? Dokładnie. Po poranku wyślij nam zdjęcia to może doradzimy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Jutro mycie włosków, mam nadzieję, że będzie lepiej, niż poprzednio
Moje loki kapryszą i kapryszą, puchu nie ma, ale straciły dużo na skręcie, sama nie wiem, może to wina mojego złego samopoczucia i leków? Kombinuję z olejowaniem, nieolejowaniem, proteinami, brakiem protein, płukankami (nawet poryżowa zawodzi...) i już cholera mnie bierze
!!
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

U mnie były mycie wczoraj 2x. Szampon dziecięcy Cien i maska: Emolium na skalp, awokado Wax na dugość => soczysty swędzący łupież. Potem wersja ECO - orzeszki i siemię, włosy na wałkach żeby skalp wysechł (wilgotne powietrze zło). Jest dobrze, ale wiem że na dłuższą metę ten zestaw wysusza.

Ja również walczę o dawny skręt, tylko, że ja mam naturalnie loczki
.