|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
moj tez z tych dzieci co same potrafia sobie znalesc zajecie a od paru dni taka maruda ze mojego dziecka nie poznaje... i wszystko sam...tu akurat jestem dumna z tego powodu
heh
|
|
|
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
to tak na dobry dzień
dla tych co lubią obcować ze słonkiem :Phttp://www.demoty.pl/droga-plazowiczko-pamietaj-25353 AniaP ja jakis czas temu czytałam książkę i oglądałąm film o duchu i właśnie głównego bohateran bolała szyja i co się okazało miał tam na tej szyi usadzonego ducha osobny którą miał na sumieniu przyznaj sie jakiego ducha dźwigasz a tak poważnie to polecam masaż dzięki dziewczyny za te rowery dziewczyny pomocy moja Danutka robi kupke z krwią strasznie się boje o nią kórde ostatnio kuzynki syn miał biegunke ale to było tydzień temu i dana napiła się z jego kubeczka w niedziele i od wczoraj się męczy w nocy miala temperature 38,9 zbijałam nurofenem do lekarza dopiero idziemy na 19.30 wysłałam Ale żeby zawiozła kupe do analizy ale pietra mam strasznego |
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nie nadrobię Was niestety bo jakoś brak czasu mnie dopadł,przelecialam tylko stronki czy są fotki jakieś i oczywiście sąDusiaka cieszę się,że się pokazałaś,teraz nie tylko ja Cię będę opitalać świetne zdjęcia!Minka super to foto co się trzymają za łapki ![]() Izazula Daniel też tak śpi dupką do góry i się przewala ciągle więc też mi odpada jeszcze zmiana łóżka. Wczoraj byliśmy w Ikeii i mi się podoba kilka mebelków,fajnie pokoik można zrobić właśnie chyba zkupimy szafę. Carolajka to nieciekawie,mam nadzieję,że nic nie wyjdzie-trzymam kciuki,biedna malutka
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-05-17 o 10:06 |
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
jakiś konkretny syropek czy po prostu zapytać farmaceutę?
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Spytaj bo dużo tego jest , to Ci coś polecą . łatwiej jej będzie to odkasływać mozesz jej tez zapodac witaminkę C ( cebion ) czy jak mu tam .
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
a i jeszcze ostatnio coś polecałyście na biegunkę nie moge tego znaleźć
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest ok, może dawaj jej bebilon pepti przez jakiś czas, ale i tak lekarz niezbędny.
|
|
|
#2048 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonkowa mi tez się wydaje,że możesz wyjść,chyba,że bardzo wieje,u mnie dzisiaj zimno jest.Ja polecam sinecod jest i w kropelkach na kaszel i w syropie plus cebion(witaminka C w kropelkach) i poczekaj,mam nadzieję,że się nic nie rozwinie.
Natalka co za dziad,dobrze,że sprawdziliście(dzwoniliśc ie do niego?)ale na nich szczególnie trzeba uważać bo takie bicie jak oni mają na budowie to chyba w żadnej innej dziedzinie tak nie ma.Koleżanka robiła wykończenie domu to rożnica między firmami była nawet 20 tysięcy-szok |
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rower górski gianta ale chce go sprzedać, strasznie ciężko się na nim jeździ. Zosi zęby idą, taką biegunke ma. Jak się gotuje ten kisiel marchewkowy?
|
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.hipp.pl/produkty/hipp-ors...hwiowo-ryzowy/ smecta-nie wiem co jeszcze,plus marchwianki |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
na biegunki to zawsze smecta jedna sasz. na dzień, probiotyki dla dzieci, i jak nie przechodzi to nifuroksazyd. Ale krew w kupce to chyba przeważnie alergicznie na coś co zjadła
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
tzn gotujesz sok marchwiowy i zaklepujesz mąką ziemniaczaną?bo ja jeszcze nigdy mu nie robiłam
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja łóżeczko będę wymieniała dopiero jak będzie bezpiecznie spał przy otworzonym boku, narazie tak wędruje że niebardzo.
Dzisiaj Erwi się budził około 7 razy ja wstałam tylko 2 x , a resztę udawałam że śpię i tz wstawał Ale maruda straszny, widocznie taki wiek. Emil z Erwinkiem dwa dni temu bawił się w bara buc i lekkie zderzenie czułkiem, a wczoraj jak Eryk lekcje robił Erwi do niego na narożnik się wdrapał i mu zrobił z saskoczenie buc, ale nie było delikatnie
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wytłumaczę się,bo strzeliłam tak literówkę
chodził o mi o katar-czy najpierw z nosa leci woda,a potem gęste gluty bo Nina nie pamiętam kiedy katar miała,ja to w ogóle parę lat temu miałam i nie pamiętałam czy jak wczoraj woda jej się z nosa lała to gęste jeszcze przed nami![]() ale już wiem,że tak jest,bo moje dziecko zaglutane![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to sobie chyba poczekamy.Sam tatuś nie wie kiedy po foty albo płyte ma się zgłosić.Ale jak będę miała to wrzuce Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Sara jak krem?
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
enterol .
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o tym rowerze ? kolor mi się podoba
http://allegro.onet.pl/rower-beach-c...2.html#gallery tylko gdzie ten fotelik umiejscowić i dwa czy taki fotelik do przodu jest odpowiedni dla dzieci http://allegro.onet.pl/przedni-bezpi...0.html#gallery |
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny może coś jej pomoże jak ala wróci to ja zaś do apteki pośle ten ORS jej podaje od nocy wypiła 2 buteleczki już ale dalej z niej leci
ona jest dzisiaj nadwyraz bardzo radosna i mało absorbujaca ładnie się bawi jak nigdy tylo tak co 15 minut przybiega do mnie krzyczy spina się i jest śrut w pieluchę i potem zaś się ładnie bawi te 15 minut a w nocy miała temp. co jej zbiłam zaś rosła ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- nie mam pojęcia pochodzę po sklepach jak znajdę taki to poproszę sprzeadawce by mi zamontował na rowerze i wypróbuje tylko czy on bezpieczny dla naszych dzieci ? |
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja była oddać krew dla Zosi, nawet się trzymałam dostałam czekolady ale od dziś jestem na diecie a tz zaciera ręce
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() gorączki Nadia nie ma,uffff..więc na troszkę wyjdziemy. zastanawiam się czy cebion tak jak cebion multi by ją uczulił..wolałabym żeby się obyło bez tych plamek na buzi.. cebion multi podobno uczula częściej,bo ma jakiś pomarańczowy barwnik w sobie,zwykły cebion chyba go nie ma.. uciekam na trochę
|
#2062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a odnośnie kremu- to na razie ok, nic nowego nie wyskoczyło i nie zapowiada się a miałam dwie krostki i prawie ich już nie widać.---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- objechałam całe miasto i nie moge kupić sandałek, masakra musze przeszukac allegro i coś zamówić, zapowiadają upały a ja nie mam w czym chodzić;/
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja,
Dusiaczku - Olw wygląda ślicznie, mama też, no i ten wysoki przystojniak też niezły. Ja Ci Ty nie napiszę że jesteś szupła bo nie jesteś ale nie jest tak źle jak nam tu pisałaś i do foki nie jesteś podobna. Minka, TylkoOliwka - super macie te zdjęcia maluchów. Fajnie się tak spotkać i zapoznać dzieciaki. Przynajmniej teraz to jeszcze chcą sie bawić razem .Cytat:
Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-05-17 o 12:39 |
||
|
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
My już tradycyjnie po zakupach i spacerze. Wychodzi słońce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem że gdyby to było jakieś wewnętrzne krwawienie to stolec jest smolisty i wtedy natychmiast trzeba do doktora iść. Ale też uwaga bo przy żelazie też taki jest. Cytat:
.
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie no nie odchudzam się jakoś strasznie, tylko ogarniam z tymi słodyczami, bo to przecież szok ile ja potrafię tego pochłonąć
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez słodycze ograniczam ale po oddaniu krwi zjadłabym całą tabliczkę
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wyspania. Misiek poszedł spać po 21, wstał przed 5. Od północy z nami w łóżku... Cytat:
Barszczyk kiedyś robiłam i też średnio mu podchodził Zupki też zwykle miksowałam, może nie tak na papkę ale kawałków nie chciał. Wczoraj za to ładnie jadł w kawałkach - ale po troszku, np kostęczkę marchewki potem kosteczkę ziemniaczka... Owoce je w kawałkach - np banana ja trzyma, on przychodzi i sobie gryzie, ucieka i znów przychodzi i tak w kółko... Tak samo z jabłkiem. Do niedawna tez miksowałam ale mi się nie chce Z naszego jedzenia to czasem coś skubnie ale my nie jemy zdrowoA jakie kotleciki jej dajesz? .... Rosół jest beee. Właśnie się drze... Deszcz nas ze spaceru wygonił... Spał dziś całe pół h i nie chce więcej.. Oj chyba go przechwaliłam...
|
|
#2069 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas pogoda do bani, tak jak mój nastrój od samego rana - nawet nie wiem, czy moja mama była z Olą na spacerku. Wstydzę się zadzwonić, rano tak nakrzyczałam na starszego, że się za nim babcia ujęła. No i niepotrzebnie zwróciła mi uwagę, bo mnie to tym bardziej zdenerwowało. Aż mnie gardło bolało. I poszło o głupotę, ale już miałam dość. Trzy razy prosiłam syna, żeby spakował się do szkoły, a On "zaraz", potem znowu "zaraz", a jak powiedział do mnie, żebym wyszła z jego pokoju, to już nie wytrzymałam. Co to ma znaczyć, żeby komputer był ważniejszy od rodzonej matki, żeby tak się do mnie odzywać? Dostał zakaz włączania komputera do odwołania. Dla niego to prawie koniec świata. Ot, problemy z nastolatkiem. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja na drugie, jak np. dla nas robię pulpety z mielonego mięska w sosie (grzybowym, pomidorowym, itp), to dla Oli takie małe pulpeciki gotuję po prostu na wywarze jarzynowym. I z ziemniaczkami ładnie wsuwa. Lubi też kotleciki z piersi kurczaka. Surówek nie lubi, ale je gotowaną marchewkę z groszkiem i uwielbia brokuły. A może to ta zmienna pogoda tak wpływa na dzieci, tydzień upału, teraz chłodno i deszczowo.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zazdroszcze problemow z nastolatkiem... Moja siostra ma dzieci 13, 12, 10(chłopcy) i 6 (dziewczynka) lat. Masakra z ta strsza trójca
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

heh

dla tych co lubią obcować ze słonkiem :P
bo jakoś brak czasu mnie dopadł,przelecialam tylko stronki czy są fotki jakieś i oczywiście są
świetne zdjęcia!

Ale maruda straszny, widocznie taki wiek. 

Dostał zakaz włączania komputera do odwołania. Dla niego to prawie koniec świata.