|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35221 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
Cytat:
koniecznie wrzuć zdjęcia...umyj po swojemu jeszcze z 2 razy, muszą się włoski przyzwyczaić...może nie ma tragedii
|
|
|
|
|
#35222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez zawsze zapuszczalam, scinalam i zalowalam Ale teraz sama sobie podcielam wlosy i jestem dumna z fryzurki ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Mam dzis wolne i ide zaraz mieszac moja wlasna odzywke ![]() Podziele sie potem rezultatami
|
|
#35223 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rzeczywiście rano się okazało, że nie jest tak źle. Włosy zdecydowanie krótsze, ale fryzura ma kształt. Po nocy nie jest idealnie, bo się ciut pogniotły, ale chyba nie ma tragedii. Postaram sie zrobić dzisiaj jakieś zdjęcia i jak wstawię, to same ocenicie. DMkAnia, byłam tam gdzie Ty. Wrażenie pozytywne - bardzo otwarci ludzie i fajne było to, że obie dziewczyny starały się doradzić jak traktować loki. Oczywiście te rady przesiałam przez sito i zostawiłam sobie, to co uważam za dobre. Najważniejsze jednak żeby się włosom spodobało. |
|||
|
|
|
#35224 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
u mnie dopiero po 2 myciach ładnie wyglądały...fakt, że trzeba tam słuchać jednym uchem Na prosto masz ścięte, cieniowane? Jakie długie? Pokaż |
|
|
|
|
#35225 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wizażanki!
Czytam ten wątek już chyba z pół roku, a dopiero teraz postanowiłam napisać ![]() Jestem szczęśliwą posiadaczką naturalnie kręconych włosów )Więc tak jeżeli chodzi o pielęgnację to za bardzo nie muszę, bo tak czy siak mi się pokręcą ![]() Przed umyciem rozczesuję włosy. Myję włosy szamponem garniera 'aloe vera' do wszystkich rodzajów włosów, potem kładę odżywkę loreal do włosów farbowanych (niestety zaczęłam farbować, ale skończę, jestem na odwyku od farbowania, strasznie miałam zniszczone Mam małą głowę a po wysuszeniu włosy są tak ogromne i wielkie,że prawie mnie nie widać ale i tak je kocham<3 Aha czasami jeszcze używam maski do włosów (raz na dwa tygodnie), też z avonu POZDRAWIAM, nowa Zakręcona |
|
|
|
#35226 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy mogę sobie dziś po umyciu nałożyć na jakieś 30-40min BIOVAX, a potem jeszcze na całą noc oliwę z oliwek? Bo jak wiadomo co za dużo to niezdrowo, w sumie nie chcę przedobrzyć...
|
|
#35227 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, no nie wiadomo, co włosom do ''głowy''
Ja kiedyś nałożyłam oliwę z oliwek na jakieś 30 minut, a włosy miałam masakryczne...
|
#35228 | |||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Za odpowiedź poproszę kawałeczek sernika ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba też wziąć pod uwagę porę roku. Obecnie oleje mogą nam dużo mniej służyć. Cytat:
Cytat:
Też tęsknimy zdrowiej i wracaj do nas ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
A jak tam kompresy? Wcierki? U mnie gdyby nie wcierki, to wiecznie walczyłabym z suchym skalpem. Wiem, ze u mnie to tylko wrażliwość, nie to, co Twoje alergie, ale zawsze warto próbować ![]() Cytat:
możliwe, że jest po prostu dość emolientowy jak na Twoje włosy (tu warto by zerknąć do wpisów w artykułach o porowatości). Kallosy są dość ciężkie, na prostych często pojawiają się obciążenia, więc możliwe, że i Twoje włosy tak reagują. A czy Ty rozczesujesz włosy? W którym momencie? Włosy bez rozdmuchiwania też wyschną, a i skręt będzie stabilniejszy. Jak nic zaraz spadnie deszcz Cytat:
Może się skusze wreszcie... Agatron77 zobaczysz, za chwilę włosy wrócą do siebie czekam niecierpliwie na zdjęcia A zdjęcia będą? Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. wariant ma sens, 2. nie za bardzo.
|
|
#35229 |
|
Raczkowanie
|
Rozczesuję, ponieważ strasznie mi się plączą podczas mycia ale to naprawdę strasznie...
Właśnie pół cytryny brałam, tyle że nie rozpuszczałam:/ dziękuję za podpowiedź. Włosy natomiast suszę chłodnym i wolnym powietrzem, tak jak trzeba ![]() Odżywka bez spłukiwania zawiera chyba silikon.. Tak dokładnie tak zawiera denat, muszę się przyznać iż nie wiedziałam, zawsze używałam pianki nivea tamta mi odpowiadała, natomiast tą kupiłam z musu, ponieważ nivea nie bylo:/ Jak na razie nie mam zdjęcia moich włosków, jak będę miała to od razu zamieszczę.
|
#35230 |
|
Raczkowanie
|
Moje zdjecia sa na 145 str
![]() Podcielam jeszcze minimalnie tyl zeby sie bardziej podniosl
|
#35231 |
|
Raczkowanie
|
To są moje włosy parę miesięcy temu.
Im dłuższe mam tym bardziej mi się kręcą.
|
#35232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#35233 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zawsze możesz trochę włosy zwilżyć i dopiero olej nałożyć (chociaż wtedy nie wiadomo gdzie tego oleju jest wystarczająco a gdzie za mało ).
|
|
|
|
|
#35234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT: A w ogóle to chyba właśnie jak włosy są mokre to lepiej się rozprowadza, bo jak nakładasz od góry to da się to rozprowadzić na dół, a jak masz suche to większość zostaje na górze.
Edytowane przez nusia114 Czas edycji: 2011-05-17 o 16:13 |
|
|
|
|
#35235 |
|
Raczkowanie
|
TO jest aktualne
|
#35236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35237 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 dziękuję za wyjaśnienie w sprawie olejków
Plus zdjęcia
|
|
|
|
#35238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Musisz poczekać, komary jeszcze się nie obudziły a ja nie będę ich wabić tylko dla testu
![]() Cytat:
Po myciu ECO jest bardzo OK (3ci dzień ha!) Tylko na wyjazd muszę myjadło wymyślić ![]() Cytat:
![]() 2. Mieszam olej z odżywką, nawet rycyna dobrze mi się rozprowadza i zmywa. Może spróbuj
|
||
|
|
|
#35239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pomieszam olej z odżywką to muszę to potem zmywać? I w ogóle to ja chciałam nałożyć sobie ten olej na całą noc, a z odżywką to jak? No i czy mogę nałożyć to po Biovax'ie, czy będzie to bez sensu
|
|
|
#35240 |
|
Raczkowanie
|
Odzywka gotowa
Konsystencja troche za rzadka ale to chyba wina emulgatora (pisalo, ze jest dobry do emulsji i tez tak sie stalo) Juz dalam na wlosy, czekam az sie wysusza
|
#35241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35242 |
|
Raczkowanie
|
Bryzejda, boskie opakowanie
heh, wróciłam od fryzjera i mam mieszane uczucia ![]() może najpierw plusy: + pierwszy raz fryzjerka słuchała co do niej mówię, nie ucięła połowy włosów, bo zaznaczałam, że zapuszczam. + cięcie wydaje mi się niezłe, ale to się okaże, jak umyję sama włosy. teraz minusy: - cięcie oczywiście na mokro, ale w sumie to nigdy nie miałam ciętych na sucho zresztą, moje włosy za każdym razem układają się inaczej, ciężko o loki, które są zawsze. i mimo tego cięcia na mokro zawsze dość dobrze się układały, jak już doszły do siebie po fryzjerze także ten minus to raczej mały- rozczesane grzebieniem w trakcie nakładania odżywki (o ile dobrze zauważyłam kątem oka, to był to ten kallos) uniemożliwiło pojawienie się loków mimo dyfuzora (a to ci niespodzianka ), więc zostały wysuszone na szczotkęzałączam fotki. nr 1 jest z lampą, 2 i 3 bez. jak wychodziłam z salonu, to były minimalnie wywinięte, teraz to już na całego. przy okazji mam pogląd jak długie rzeczywiście są. na dniach muszę powtórzyć fotki już z lokami (mam nadzieję, że nie są za krótkie i loki się pojawią )
|
|
|
|
#35243 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Przeczytałaś naszą pigułkę i FAQ? Radzimy, by z włosami obchodzić się jak ze swetrem, za który zapłaciło się ponad pół wypłaty. Spróbuj sama choćby metody kubeczkowej (wówczas szampon jest już spieniony i nie musisz tarmosić włosów podczas mycia), wystarczy bowiem, że ugniataniem mokrych włosów rozprowadzisz środek na włosach i delilkatnie wymasujesz skalp. Po spłukaniu włosów rozprowadzasz odżywkę i delikatnie przeczesujesz włosy palcami. Zaczynasz od końcówek i kierujesz się wyżej. Jest taka prawidłowość, ze im zdrowszy włos, tym mniej się plącze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widać, że pianka nie oszczędza Twoich włosów, podobnie jak i pielęgnacja. Wyglądają na suche. Cytat:
Cytat:
Poza tym ile chciałaś nałożyć oliwy? Na swoje nakładam ok. 40-50 ml oleju, a mam najdłuższą warstwę do ramion i niezbyt gęste włosy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetna Dużo zrobiłaś? Pilnuj, by się nie zepsuła, bo konserwanta brak. Dlaczego? W sumie cięcie jest dość podobne do mojego, choć mniej warstw. Mnie się podoba koniecznie zamieśc zdjęcia po swoim własnym myciu i stylizacji Acha - loki się już pojawiły
|
|
#35244 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu z pytaniem przychodzę
Szukam czegoś do tyci częstszego oczyszczania, a szampon polleny malwy, który mam, ma sles niezłagodzony drugim surfaktantem, no i jest trochę za mocny...
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2011-05-17 o 21:12 |
|
|
|
#35245 |
|
Strażnik Wizażu
|
Moje właśnie schną podpięte
wypadają strasznie, ja już nie wiem co się dzieje...zaczyna mnie to stresować PS: Jakiś miesiąc temu zaczęłam brać tabletki Castagnus (uregulowanie miesiączki, zmniejszenie PMS, etc), może to przez nie tak lecą, jakoś dziwnie zbiegło się to w czasie nie wiem już nic...Ale śliczne! Jakie błyszczące i regularne, jak napisała Eloe Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-05-17 o 21:16 |
|
|
|
#35246 |
|
Raczkowanie
|
wygladają na suche, bo niestety takie są... Moim wlosom duzo potrzeba,ale sa takie poniewaz je bardzo katowalam prostownica, dopoki nie zauwazylam w jakim stanie sa
w pore zobaczylam, ns szczescie
|
#35247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale bajer Czaderska Genialny pomysł ![]() Ładne cięcie i ładne zdrowaśne włosy Czekam na Twoje zdjęcie jak wrócą do siebie. Przy podobnej długości najlepiej sprawia mi się stylizacja metodą "daj im św spokój"
|
||
|
|
|
#35248 |
|
Zadomowienie
|
a właściwie to coś się stanie strasznego jak bedę trzymała Biovax'a całą noc?
|
|
#35249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Juz dalam na wlosy ale nie dziala jak powinna ![]() Bede ja wiec nakladac jako maske przed myciem, a potem zmyje szamponem Tylko co dalej, co po szamponie Nie chce znowu silikonow nakladac, bede moze probowac zel lniany![]() Jeszcze pytanko: czy moge kilka kropel keratyny do szamponu dodac?
|
|
#35250 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski!
Wstawiam obiecane zdjęcia z dzisiaj. Z włosami dzisiaj nie robiłam kompletnie nic. Myte były wczoraj szamponem NATURIA miód/cytryna, później maska BINGO z algami, zimne płukanie, NATURIA b/s miód cytryna, odciskanie w koszulkę, plunking, żel lniany (odgnieciony nocą podczas snu) i popięcie spinkami do wyschnięcia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

koniecznie wrzuć zdjęcia...umyj po swojemu jeszcze z 2 razy, muszą się włoski przyzwyczaić...może nie ma tragedii

Może nie jest, aż tak złe jak się Tobie wydaje ?
u mnie dopiero po 2 myciach ładnie wyglądały...fakt, że trzeba tam słuchać jednym uchem

i nie mama czasu, a ten olej(znalazłąm go w szafce, kiedy wyciągałąm składniki :P) nie daje mi spokoju

możliwe, że jest po prostu dość emolientowy jak na Twoje włosy (tu warto by zerknąć do wpisów w artykułach o porowatości).
A zdjęcia będą?