|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Ale co tam damy radę i bez SR
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
ja po bułceczkach z pestkami dyni i z rzodkiewką więc nie skusisz - na żurek nie mam już ochoty
ale smacznego ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie bardzo ciesze ze moge wziasc znowu ZOO I wrecz jak masz okazje to CIe do niego namawiam... Ja od razu po porodzie normalnie funkcjonowałam i opiekowałam sie małym... Tez zanim je wzielam to męczylam sie dwa dni ze skurczami i wyłam z bólu i sie zapirałam ze dla dobra dzidzi nic nie wezme bo tak najlepiej ale po prostu nie dałam rady Przerosło mnie to Takze jakbym miala rodzic bez ZOO to niewiem czy zdecydowalabym sie na drugie dziecko......... Cytat:
(policzyc paluszki itd. Nakarmilam, przewinełam i poszlismy razem spac.... (Jadłam jeszcze bedac na porodówce , juz po porodzie.. Tutaj w szpitalu przynosza ciepła herbatke + mleko i sandwicze dla mamusi i tatusia...) ... A wystarczyly mi 3 godzinki snu i byłam juz zregenerowana (bynajmniej tak myslałam ![]() Poza tym dzieci po porodzie tez sa zazwyczaj zmeczone i tez duzo spia.... No ale nie martwcie sie teraz porodami ![]() Ja narazie staram sie o tym nie myslec
|
||
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
kellysss też normalnie staram sie nie myślec, gorzej to wychodzi w nocy
|
|
|
|
#3787 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki
Ledwo Was nadrobiłam - tak produkujecie![]() JA z TŻ chcemy rodzinny w sumie nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie wtedy nie było i odwrotnie, ostatnio mam jakiś taki wewnętrzny strach, że jak zacznę rodzić to jego nie będzie, albo nie zdąży dojechać... Oby nie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja! Ja! ŻurekCytat:
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
coś mi wizaż szwankuje
odświeżam i odświeżam i nie ma żadnych nowych postów, to sobie myślę napiszę "ludzie, gdzie wy jesteście" a teraz jak wzięłam odp to pod spodem są posty których nie było ![]() Wracam je przeczytać |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak tak czytam niektóre wasze o pinie o zzo, to się zastanawiam co powiecie jak już będziecie rodzić. Może najlepiej ukamienować te dziewczyny cą chcą znieczulenie? Każda z nas się martwi o dziecko i nie widzę absolutnie nic złego, że pomartwimy się też o siebie. Nie wiem czy będę miała znieczulenie czy nie. Ale jak przyjdzie co do czego i nie będę dawała rady to na pewno nie będę robiła z siebie męczennicy co nawet apapu nie weźmie bo dziecko najważniejsze. Pewnie, że dziecko ważne, ale jeśli coś jest dozwolone w ciąży/ przy porodzie, czyli nie szkodzi to dlaczego nie?
Niektóre wypowiedzi mnie zniesmaczyły.
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
A Ja zmykam wcinać obiado-kolacje, mama zrobiła gdy się dowiedziała że są podejrzenia co do płci =))) miłego wieczorku =)))
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Mi neurolog powiedział że będę musiała wziąć znieczulenie, bo ból może Mi zaszkodzić (mam uszkodzony nerw trójdzielny). |
|
|
|
#3791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko że niektórzy piszą że nie wyobrażają sobie że mają rodzić bez znieczulenia, po prostu jest to w niektórych szpitalach nieosiągalnie i co mają powiedzieć te rodzące? bez znieczulenia nie urodzę? jak będę miała możliwość to skorzystam z ZZO ale jak nie będzie takiej opcji (nie wiem jak jest w "moim" szpitalu) to tez urodzę i nie robię z tego nie wiadomo czego ze muszę urodzić bez cz z ZZO
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-05-17 o 18:27 |
|
|
|
|
#3792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, za sepleniene i spieszczanie wszystkich możliwych słów zdecydowanie będe gonić miotłą! ![]() Cytat:
![]() wbrew powszzechnej opini ja słyszałam wiele tych pozytywnych. Nie widzę sensu jeździć gdzieś dalej jak tutaj to w 20 minut spacerkem sobie zajde Koleżanka rodziła w Knurowie, ale ogólnie to nie wiem jakie ma dokładnie odczucia, przed porodem długo też tam leżała przed porodem i nie narzekała. Wiadomo lekarze są różni, jedni delikatni inni mniej ![]() Na pewno dzidzią sie dobrze zajmują, Majeczka urodziłą się bardzo chora i od razu zareagowali, jak była potrzeba to przewieźli do Katowic do specjalistycznego szpitala ![]() Jak po dyskotece, fajnie było? Jak samopoczucie? ![]() poproszę ![]() zdecydowanie tak ![]() Cytat:
![]() na łóżeczku też często mają przewijaki ale jak jest ze stabilnością tego to nie mam pojęcia ![]() 2. Na początku jeśli nie chce nie musis zkupowac pościeli, dzieciatku wstarczy kocyk do przykrycia, no albo spiworek ![]() 3. Proponuje do komody włożyć ubranka te aktualne, na początek te mniejsze a reszta gdzieś schować głeboko, wysoko nie wiem tam gdzie masz mniej potrzebne rzeczy, no a potem na bieżąco jak dzidzia będzie rosła je wymieniać Tylko przy chowaniu warto od razu je posegregować rozmiarami - bedzie łatwiej to potem ogarnąć a nie przeglądac wszystko za każdym razem ![]() Mam nadzieję ze to są jakieś rozwiązania i że troszke pomogłam ![]() Cytat:
![]() Ja nie myśle o bólu póki co, tym bardziej nie myśle o znieczuleniu - no chyba że w tym sensie ze jak najbardziej nie chciałabym z niego korzystać ![]() jak nie wytrzymam, to pewnie o znieczulenie poprosze, ale postaram się być twarda ![]() Cytat:
![]() Mam wrażenie że niczego nowego sie tam nie dowiem z tego co czytałam opinie. Do tego kuzyka ma właśnie zajecia na studiach z pediatrii, właśnie pod kontem szkoły rodzenia i porodu i na pewno da nam jakieś fajne wskazówki w szczególności do masażu i tego jak tż bedzie mi mógł pomóc, bo ona jest an fizjoterapii ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem jak będzie, nie wiem czy nie będę musiała mieć cesarki bo coś kiedyś lekarz dawno temu wspominał. Zdenerwowało mnie takie podejście napiętnowania. Nie lubię przesady w żadną stronę. Najbardziej wkurzają mnie panowie(!) posłowie którzy najlepiej wiedzą co kobieta podczas porodu może a co nie.
W ogóle dzisiaj z dupy dzień.
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
właśnie wcinam arbuza - i pierwszy raz widze arbuza bez pestek |
|
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zwłaszcza z Twoim synkiem słodkim
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiciulcu żadna z nas nie wie jak się skończy jej poród, chodziło o ostudzenie emocji pt. "bez znieczulenia nie rodzę" bo z tym znieczuleniem to wiadomo jak wygląda. Niepotrzebnie się denerwujesz. |
||
|
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj zjadłabym kawalątek mniaami...smacznegoJa ponad godzine nie mogłam odpalić internetu, czasem mnie wkurza ten play bo nie może się zarejestrowac w sieci
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko kopie jak sobie puszczam na yt reklamę Bonduelle zwłaszcza Zielono mi albo Gdzie jest groszek
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za chęci, leż sobie A ja czekam na koleżankę i jakoś nie mogę się doczekać Poza tym oglądałam stronkę naszego kamerzysty ślubnego i znalazłam nasz filmik z pleneru i oczywiście głupia ja musiałam się poryczeć Hormony hormony
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pokaż stronke pokaz, albo napisz wiesz gdzie gdzie moge znaleśc he he a co do płaczu to następna z hormonami które szaleją |
|
|
|
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dodatkowo można wymyślić własny projekt, jeśli szyje się na zamówienie, zresztą w galerii na tej stronie widać różnorodność wzorów
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też dziś hormony szaleją.. Obudzili mnie dzisiaj szybciej, i to pewnie dlatego taka zła jestem na wszystko
![]() Dlatego idę się już położyć, nie chcę denerwować siebie, ani innych, jutro będzie lepszy dzień Miłego wieczorku dziewczyny, smacznych kolacji
|
|
|
|
#3807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. I jak weszłam to tez tak dziwnie, łezka się w oku kreci
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z moją bidulką kocią.... Nieprzytomna, nie chodzi tylko się z boku na bok przewala i uparciuch nie chce leżec!!!!!!!
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę pokazać dla TŻ i może się skusimy, fajnie, że wrzuciłaś ten link
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

oj zjadłabym kawalątek mniaami...smacznego