Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 17:58   #3781
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no juz myslałam ze jestem sama z tych co chyba łazić nie beda
u mni eten sam powód co ty plus dojazd do szkoły bo ja chciałam przy szpitalu a to ok 30 km w 1 str
a mąz powiedział ze po co ma iśc jak ja go wszystkiego naucze jakbym ja wiedziała co i jak
ja też nie będę chodziła, u nas szkoła jest free ale dojazdy (30km) moje i tż były by kosztowne (w sumie wyszło by ok 300zł/mies), a poza tym tż idzie w wakacje do pracy zarobić trochę na dzidzię i pewnie to będzie praca na budowie (oby nie w delegacji) i nie będzie jak z nim do tej szkoły chodzić, a bardziej bym chyba jego chciała tam widzieć i uświadomić

Ale co tam damy radę i bez SR
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:00   #3782
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

ja po bułceczkach z pestkami dyni i z rzodkiewką więc nie skusisz - na żurek nie mam już ochoty ale smacznego :brzyda l:
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:02   #3783
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A nie możesz zadzwonić do niego z czyjegoś telefonu albo wysłać smsa z bramki?
Babcia właśnie przyszła ze sklepu i okazało się że dzięki Bogu kupiła mi doładowanie.. zaraz do niego napiszę, co on sobie myśli
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:06   #3784
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze dla nas, to oczywiste ale ja na przykład słyszałam że krążące opinie o tym że ZOO jest szkodliwe dla dzidziusia są bardzo przesadzone, ludzie sie boją nowego i nieznanego, w stanach na przykład podają je każdej rodzącej od wielu lat i nie notuje sie zwiększonej ilości przypadków zachorowan u noworodków. To juz gorzej miec podany dolargen (mialam podany w celu przyśpieszenia porodu, ale podaje sie go tez niby na znieczulenie i mówię z doświadczenia - dziecko jest senne jak po jakimś narkotyku, matka też). Sama rozmawiałam z tą moją ciocią, ktora je wykonuje ZZO ileś razy dziennie i wiem że by mnie nie namawiała do znieczulenia jakby mialo zaszkodzić dzidziusiowi bo dla niej jestem jak wlasna córka, a Konradkowi mówi ze jest babcia A namawia mnie Rodziłam bez znieczulenia i wiem, że jest to ból do przeżycia, ale wiem też że mój strach, stres, krzyk (nie umiałam się powstrzymać choc tak sobie obiecywałam i niestety nie mam już wątpliwości że teraz też będę krzyczeć) oraz totalny brak sił pod koniec porodu (położne musiały praktycznie wypchnac małego po moich trzech dniach skurczów) na pewno nie wpływały korzystnie na dziecko Dlatego jakbym tylko miała możliwośc skorzystania tym razem z ZZO to bym się nie wahała
Kochana znowu sie slicznie wypowiedzialas...
Ja sie bardzo ciesze ze moge wziasc znowu ZOO
I wrecz jak masz okazje to CIe do niego namawiam...
Ja od razu po porodzie normalnie funkcjonowałam i opiekowałam sie małym...

Tez zanim je wzielam to męczylam sie dwa dni ze skurczami
i wyłam z bólu i sie zapirałam ze dla dobra dzidzi nic nie wezme
bo tak najlepiej ale po prostu nie dałam rady
Przerosło mnie to tzn. te bóle
Takze jakbym miala rodzic bez ZOO to niewiem czy zdecydowalabym
sie na drugie dziecko.........

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
oj bo jesteśmy tylko ludzmi, a ludzie musza miec przede wszytskim spełnione potrzeby fizyczne, tak jesteśmy skonstruowani. Ja też jak urodzialam to najpierw zupełnie działając instynktownie nakarmiłam dziecko i upewniłam się ze jest zdrowe, żywe i w dobrych rękach, po czym uspokojona myslalam tylko o tym i musiałam - autentycznie musialam - wyspać się po trzech dobach (w tym totalnie dwóch nieprzespanych nocach) skurczów, napić się, zjeść coś, umyć. Dopiero po tym wszystkim moglam siedziec (na ile tyłek pozwalał) i wpatrywać się w moje cudo
Ja tez pierwsze co to musialam ogladnac dobrze dzidziola..
(policzyc paluszki itd. hihih..)
Nakarmilam, przewinełam i poszlismy razem spac....
(Jadłam jeszcze bedac na porodówce , juz po porodzie..
Tutaj w szpitalu przynosza ciepła herbatke + mleko i
sandwicze dla mamusi i tatusia...)
... A wystarczyly mi 3 godzinki snu i byłam juz
zregenerowana (bynajmniej tak myslałam
Poza tym dzieci po porodzie tez sa zazwyczaj zmeczone
i tez duzo spia.... takze maluszki daja troszke odpoczac mamusi...

No ale nie martwcie sie teraz porodami
Ja narazie staram sie o tym nie myslec

Stary 2011-05-17, 18:07   #3785
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Bez urazy, ale tyle kobiet to przeszło, tyle to przechodzi nadal i tyle jeszcze urodzi bez znieczulenia, że od razu łatow wywnioskować że da się to przeżyć . Myślę że momentami masz bardzo egoistyczne podejście, które mam nadzieję zmieni się u Ciebie razem z przyjściem dziecka.
Pewnie Cię to nie pocieszy, ale zapewne większość z nas nie będzie miało ZZO. Jendak nie nasz ból jest tu najważniejszy, ale to aby z dzieckiem było ok

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja mam chustę, używałam jak Grześ był mały, a potem kupiłam u Alicji http://pathi.pl/pl/ nosidło Mei Tai - to jest dla dzieci już siedzących
Można nosić na plecach i na brzuchu
Takie mamy
Bardzo fajnie to wygląda

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:19   #3786
lausanne
Wtajemniczenie

kellysss też normalnie staram sie nie myślec, gorzej to wychodzi w nocy
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:21   #3787
anetika
Rozeznanie

Hej kobietki Ledwo Was nadrobiłam - tak produkujecie Miałam dziś ciężki dzień - dwa zaliczenia na uczelni - na szczęście do przodu, ale jestem na nogach od 6 i dopiero niedawno wróciłam i mogę odpocząć... Jeszcze tylko 1 egzamin w czwartek i koniec sesji No i zostanie "tylko" obrona
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
wy decydujecie sie na poród rodzinny?
JA z TŻ chcemy rodzinny w sumie nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie wtedy nie było i odwrotnie, ostatnio mam jakiś taki wewnętrzny strach, że jak zacznę rodzić to jego nie będzie, albo nie zdąży dojechać... Oby nie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Dot. porodów rodzinnych. Boję się tylko tego, że akurat w czasie mojego porodu może być jakiś inny, a z tego co wiem, u nas jest tylko jedna sala porodów rodzinnych. I co wtedy??? Co robią, jak sala jest zajęta? Wypadaloby się dowiedzieć...
W szpitalu w którym będę rodzić jest tak, że jak akurat w tym czasie sala porodu rodzinnego jest zajęta to niestety idzie się na normalną porodówkę - kwestia szczęścia i pierwszeństwa
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja z podobnego powodu skreśliłam jeden szpital- w sumie porodówka ma dobre opinie, kilka koleżanek też tam rodziło i sobie chwaliły, ale parę lat temu ukradli dziecko z tamtego oddziału poporodowego i mam uraz i powiedziałam, że w życiu nie pojadę tam rodzic
O matko a myślałam, ze takie rzeczy tylko w filmach... Ale mam nadzieję, że odnaleźli to dziecko?
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
A Ja wpadłam na chwilkę się pochwalić: facet z usg powiedział że wygląda Mu to na chłopczyka =))) mały waży 410 i ma albo 188 mm albo161 mm =)))
Super! Gratuluję
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Trzeba jakiś najpierw wybrać i się zapisać czy coś w tym stylu? Bo Mi mama powiedziała że trzeba się zapisać...
U mnie są dwa szpitale w którym możan rodzić - jeden bardzo oblegany, drugi mniej i z tego co wiadomo właśnie w pierwszym są jakieś zapisy, a w drugim przyjmują zawsze. Ale właśnie nie wiem jak te zapisy mają się do terminu porodu - przecież tak jak pisała mucka marne szanse, że urodzimy akurat w wyznaczonym dniu... Aż się mnie to zaciekawiło
Cytat:
własnie gotuje żurek kto ma chęć
Ja! Ja! Żurek
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja też nie będę chodziła, u nas szkoła jest free ale dojazdy (30km) moje i tż były by kosztowne (w sumie wyszło by ok 300zł/mies), a poza tym tż idzie w wakacje do pracy zarobić trochę na dzidzię i pewnie to będzie praca na budowie (oby nie w delegacji) i nie będzie jak z nim do tej szkoły chodzić, a bardziej bym chyba jego chciała tam widzieć i uświadomić

Ale co tam damy radę i bez SR
Kurczę też miałam chęć chodzić do SR, ale ze względu na tryb pracy TŻ-a też musimy ją sobie odpuścić

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:21   #3788
mucka21
Rozeznanie

coś mi wizaż szwankuje odświeżam i odświeżam i nie ma żadnych nowych postów, to sobie myślę napiszę "ludzie, gdzie wy jesteście"
a teraz jak wzięłam odp to pod spodem są posty których nie było

Wracam je przeczytać
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-05-17, 18:22   #3789
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Wiecie jak tak czytam niektóre wasze o pinie o zzo, to się zastanawiam co powiecie jak już będziecie rodzić. Może najlepiej ukamienować te dziewczyny cą chcą znieczulenie? Każda z nas się martwi o dziecko i nie widzę absolutnie nic złego, że pomartwimy się też o siebie. Nie wiem czy będę miała znieczulenie czy nie. Ale jak przyjdzie co do czego i nie będę dawała rady to na pewno nie będę robiła z siebie męczennicy co nawet apapu nie weźmie bo dziecko najważniejsze. Pewnie, że dziecko ważne, ale jeśli coś jest dozwolone w ciąży/ przy porodzie, czyli nie szkodzi to dlaczego nie?
Niektóre wypowiedzi mnie zniesmaczyły.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:25   #3790
DzastaW
Zadomowienie

A Ja zmykam wcinać obiado-kolacje, mama zrobiła gdy się dowiedziała że są podejrzenia co do płci =))) miłego wieczorku =)))

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Mi neurolog powiedział że będę musiała wziąć znieczulenie, bo ból może Mi zaszkodzić (mam uszkodzony nerw trójdzielny).

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:26   #3791
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Wiecie jak tak czytam niektóre wasze o pinie o zzo, to się zastanawiam co powiecie jak już będziecie rodzić. Może najlepiej ukamienować te dziewczyny cą chcą znieczulenie? Każda z nas się martwi o dziecko i nie widzę absolutnie nic złego, że pomartwimy się też o siebie. Nie wiem czy będę miała znieczulenie czy nie. Ale jak przyjdzie co do czego i nie będę dawała rady to na pewno nie będę robiła z siebie męczennicy co nawet apapu nie weźmie bo dziecko najważniejsze. Pewnie, że dziecko ważne, ale jeśli coś jest dozwolone w ciąży/ przy porodzie, czyli nie szkodzi to dlaczego nie?
ja uważam że nie chodzi o to że rodzimy tylko z ZZO czy tylko bez ZZO
tylko że niektórzy piszą że nie wyobrażają sobie że mają rodzić bez znieczulenia, po prostu jest to w niektórych szpitalach nieosiągalnie i co mają powiedzieć te rodzące? bez znieczulenia nie urodzę?
jak będę miała możliwość to skorzystam z ZZO ale jak nie będzie takiej opcji (nie wiem jak jest w "moim" szpitalu) to tez urodzę i nie robię z tego nie wiadomo czego ze muszę urodzić bez cz z ZZO
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-05-17 o 18:27
Stary 2011-05-17, 18:35   #3792
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Co do opieki nad maluchem to też się tego obawiam, ale mamcia mi pomoże mam nadzieję
Jedyne czego bym nie chciała żeby mi się zrobiło tak że do swojego dziecka będę mówić "plosie", "a cio to sie śtało" itp. Znam przypadek, ze chłopaczek mówił "j" zamiast "r" i pół rodziny mówiło do niego tak jak on Na szczęście już mówi normalnie "r"
Damy rade dziewczyny, instynkt macierzyński działa cuda

Tak, za sepleniene i spieszczanie wszystkich możliwych słów zdecydowanie będe gonić miotłą!

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
ja pytanie do dziewczyn ze slaska mam - zdecydowałyscie sie juz gdzie bedziecie rodzic ?
Ja Rybnik
wbrew powszzechnej opini ja słyszałam wiele tych pozytywnych. Nie widzę sensu jeździć gdzieś dalej jak tutaj to w 20 minut spacerkem sobie zajde
Koleżanka rodziła w Knurowie, ale ogólnie to nie wiem jakie ma dokładnie odczucia, przed porodem długo też tam leżała przed porodem i nie narzekała. Wiadomo lekarze są różni, jedni delikatni inni mniej
Na pewno dzidzią sie dobrze zajmują, Majeczka urodziłą się bardzo chora i od razu zareagowali, jak była potrzeba to przewieźli do Katowic do specjalistycznego szpitala

Jak po dyskotece, fajnie było? Jak samopoczucie?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Acelinko - wpisać Ci Natalię?
poproszę

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

w wy decydujecie sie na poród rodzinny?
zdecydowanie tak

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Wczoraj mi mózg prawie wyparował, jak usiłowałam sobie poukładać łóżeczko i inne akcesoria w sypialni (na razie wirtualnie). Niektóre rzeczy trudno mi sobie wyobrazić. Na przykład gdzie ja będę to dziecko przewijać. No bo dziecko się raczej tak przewija, że układa się nóżkami do siebie? Czy bokiem też się da?
1. Oglądałam komody, ale one mają głębokość 30-40 cm, przewijaki mają 70+ cm, no to jak na komodę to położę?
2. A czy dla takiego maluszka jest potrzebna pościel w ogóle? Myślałam, że tylko prześcieradło i koniec. Bo poduszki się nie używa, mam śpiworek, jak się spodoba to w nim będzie mały spał, jakiś kocyk, kołderka chyba nie potrzebna?
3.Jak duży mebel (komoda) pomieści te wszystkie dzieciowe ubranka? Patrzałam na takie i takie, ale nie wiem czy to wystarczy. Mam dużo ubranek, praktycznie do roku czy nawet półtora, nie wszystkie jeszcze u mnie, a już jest ich dużo.
Help
1. moja bratowa miałą tak, ze komode miała troszke od sciany postawioną i przeiwjak na niej. wystawał troche z przodu i z tyłu ale to jest ok jeżeli nei wystaje za bardzo z jednej strony
na łóżeczku też często mają przewijaki ale jak jest ze stabilnością tego to nie mam pojęcia

2. Na początku jeśli nie chce nie musis zkupowac pościeli, dzieciatku wstarczy kocyk do przykrycia, no albo spiworek

3. Proponuje do komody włożyć ubranka te aktualne, na początek te mniejsze a reszta gdzieś schować głeboko, wysoko nie wiem tam gdzie masz mniej potrzebne rzeczy, no a potem na bieżąco jak dzidzia będzie rosła je wymieniać Tylko przy chowaniu warto od razu je posegregować rozmiarami - bedzie łatwiej to potem ogarnąć a nie przeglądac wszystko za każdym razem

Mam nadzieję ze to są jakieś rozwiązania i że troszke pomogłam

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
i pod tym się podpisuję wszytskim czym tylko mogę cotka ma rację. Mi przez myśl nie przeszło czy będe mieć ZZO czy nie. Od początku na samą myśl o porodzie boję się jednynie żeby z mała było wszytko ok, żeby "zapłakała" i dostała 10, a mój ból mam w nosie. Wszytskie kobiety rodzą to i ja urodzę,
Podpisuję się pod tym kochana obiema łapkami i nóżkami i jeszcze Natalcia też na penwo swój podpis by dorzuciła
Ja nie myśle o bólu póki co, tym bardziej nie myśle o znieczuleniu - no chyba że w tym sensie ze jak najbardziej nie chciałabym z niego korzystać

jak nie wytrzymam, to pewnie o znieczulenie poprosze, ale postaram się być twarda

Cytat:
no juz myslałam ze jestem sama z tych co chyba łazić nie beda
u mni eten sam powód co ty plus dojazd do szkoły bo ja chciałam przy szpitalu a to ok 30 km w 1 str
a mąz powiedział ze po co ma iśc jak ja go wszystkiego naucze jakbym ja wiedziała co i jak
ja szkołe rodzenia też odpuszczam
Mam wrażenie że niczego nowego sie tam nie dowiem z tego co czytałam opinie. Do tego kuzyka ma właśnie zajecia na studiach z pediatrii, właśnie pod kontem szkoły rodzenia i porodu i na pewno da nam jakieś fajne wskazówki w szczególności do masażu i tego jak tż bedzie mi mógł pomóc, bo ona jest an fizjoterapii

Cytat:
tu nie chodzi o to że branie znieczulenia robi z kogos złą kobiete czy coś. Ale ja np. też nie widzę sensu w tym, żeby od razu na 100% sie nastawiać na znieczulenie. Zawsze najpierw można spróbować bez - wiadomo że jest to lepsze i dla nas i dla maluszka. Jak któraś nie da rady to ok, nikt jej za to przecież nie kamieniuje. Chyba za bardzo wziełaś te wypowiediz do siebie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:39   #3793
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Jeszcze nie wiem jak będzie, nie wiem czy nie będę musiała mieć cesarki bo coś kiedyś lekarz dawno temu wspominał. Zdenerwowało mnie takie podejście napiętnowania. Nie lubię przesady w żadną stronę. Najbardziej wkurzają mnie panowie(!) posłowie którzy najlepiej wiedzą co kobieta podczas porodu może a co nie.
W ogóle dzisiaj z dupy dzień.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:44   #3794
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

ale mam zgagę , prawie po wszystkim

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:47   #3795
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie i wszystkie jakieś drażliwe ze złymi humorami jesteśmy

właśnie wcinam arbuza - i pierwszy raz widze arbuza bez pestek jakaś magia normalnie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:47   #3796
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje

Ja mam chustę, używałam jak Grześ był mały, a potem kupiłam u Alicji http://pathi.pl/pl/ nosidło Mei Tai - to jest dla dzieci już siedzących
Można nosić na plecach i na brzuchu
Takie mamy
ymm fajnie to wygląda, i ciekawa ta stronka co podałaś...faktycznie takie dobre te nosidła Mei Tai???? Zadowolona jesteś? Bo wyglądają świetnie A zwłaszcza z Twoim synkiem słodkim
Stary 2011-05-17, 18:47   #3797
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja uważam że nie chodzi o to że rodzimy tylko z ZZO czy tylko bez ZZO
tylko że niektórzy piszą że nie wyobrażają sobie że mają rodzić bez znieczulenia, po prostu jest to w niektórych szpitalach nieosiągalnie i co mają powiedzieć te rodzące? bez znieczulenia nie urodzę?
jak będę miała możliwość to skorzystam z ZZO ale jak nie będzie takiej opcji (nie wiem jak jest w "moim" szpitalu) to tez urodzę i nie robię z tego nie wiadomo czego ze muszę urodzić bez cz z ZZO
Zgadzam się jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Damy rade dziewczyny, instynkt macierzyński działa cuda

Tak, za sepleniene i spieszczanie wszystkich możliwych słów zdecydowanie będe gonić miotłą!
Też tak myślę A miotłę to bym musiała sobie już kupić bo rodzinka tż ma takie zapędy

Kiciulcu żadna z nas nie wie jak się skończy jej poród, chodziło o ostudzenie emocji pt. "bez znieczulenia nie rodzę" bo z tym znieczuleniem to wiadomo jak wygląda. Niepotrzebnie się denerwujesz.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:47   #3798
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz zadzwonić do niego z czyjegoś telefonu albo wysłać smsa z bramki?

Asik to będziemy już dwie zielone na porodówce
Czy któraś z was bierze jeszcze magnezin albo jakiś inny magnez? Bo jak brałam przez ten tydzień to było cudnie, żadnych kolek, skurczy nic a od niedzieli nie biorę i nie dość, ze w nocy mam skurcze w nogach to kolka mnie łapie Gina mam za dwa tygodnie i nie wiem czy tak sobie mogę to brać jeszcze? A nie cierpię do niego dzwonić bo on zawsze dziwnie ze mną gada
ja biore magnez chyba dokładnie manne b5 czy 6 jak skulne sie z łóżka to sprawdze na razie obzarłam sie zurem i nie moge sie ruszac

Cytat:
Jeszcze nie wiem jak będzie, nie wiem czy nie będę musiała mieć cesarki bo coś kiedyś lekarz dawno temu wspominał. Zdenerwowało mnie takie podejście napiętnowania. Nie lubię przesady w żadną stronę. Najbardziej wkurzają mnie panowie(!) posłowie którzy najlepiej wiedzą co kobieta podczas porodu może a co nie.
widac ze masz dzień do du.. i hormonki szleja, bo ja tez czytałam wypowiedzi i nie widziałam nigdzie zadnej nagonki tyl;ko kazda pisała co tam słyszały czytały itd wymieniały swoje poglądy, ja nie odebrałam tego jako jakiejs nagonki itd wiec chyba faktyczni emasz gorszy dzionek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:49   #3799
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

właśnie wcinam arbuza - i pierwszy raz widze arbuza bez pestek jakaś magia normalnie
Dawaj mi proszę szybko kawałek arbuzika oj zjadłabym kawalątek mniaami...smacznego

Ja ponad godzine nie mogłam odpalić internetu, czasem mnie wkurza ten play bo nie może się zarejestrowac w sieci
Stary 2011-05-17, 18:51   #3800
mucka21
Rozeznanie

moje dziecko kopie jak sobie puszczam na yt reklamę Bonduelle zwłaszcza Zielono mi albo Gdzie jest groszek
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-05-17, 18:53   #3801
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja biore magnez chyba dokładnie manne b5 czy 6 jak skulne sie z łóżka to sprawdze na razie obzarłam sie zurem i nie moge sie ruszac
Hehe pewnie B6 Dzięki za chęci, leż sobie

A ja czekam na koleżankę i jakoś nie mogę się doczekać Poza tym oglądałam stronkę naszego kamerzysty ślubnego i znalazłam nasz filmik z pleneru i oczywiście głupia ja musiałam się poryczeć Hormony hormony

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:55   #3802
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o to że branie znieczulenia robi z kogos złą kobiete czy coś. Ale ja np. też nie widzę sensu w tym, żeby od razu na 100% sie nastawiać na znieczulenie. Zawsze najpierw można spróbować bez - wiadomo że jest to lepsze i dla nas i dla maluszka. Jak któraś nie da rady to ok, nikt jej za to przecież nie kamieniuje. Chyba za bardzo wziełaś te wypowiediz do siebie
Ale z tego co pamiętam (jeśli coś przekręciłam to przepraszam), bianeczka pisała o tym, że woli mieć tą pewność że jest możliwość wzięcia zzo w razie czego.. i w sumie ją rozumiem, bo jak pisała lausanne, jeśli po 3 dniach skurczy nie ma się już żadnych sił na koniec porodu, to dziecku może to zaszkodzić jak się je rodzi bardzo długo, a więc poród w 100% siłami natury nie zawsze jest najlepszym wyjściem. Czasem lepiej już wziąć to zzo, w miarę szybko urodzić o własnych siłach, i czekać na pierwszy płacz dziecka.
Stary 2011-05-17, 18:55   #3803
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

A ja czekam na koleżankę i jakoś nie mogę się doczekać Poza tym oglądałam stronkę naszego kamerzysty ślubnego i znalazłam nasz filmik z pleneru i oczywiście głupia ja musiałam się poryczeć Hormony hormony
i tak bede musiała sie za chwile ruszyc bo musze połknąc tablety
a pokaż stronke pokaz, albo napisz wiesz gdzie gdzie moge znaleśc he he

a co do płaczu to następna z hormonami które szaleją
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:56   #3804
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się w 100%
Stary 2011-05-17, 18:59   #3805
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
ymm fajnie to wygląda, i ciekawa ta stronka co podałaś...faktycznie takie dobre te nosidła Mei Tai???? Zadowolona jesteś? Bo wyglądają świetnie A zwłaszcza z Twoim synkiem słodkim
Kilka moich koleżanek też ma takie nosidła, nam bardzo się przydało, szczególnie na wyjeździe do Chorwacji - najlepsze dla dziecka niechodzącego, które w takie pozycji na plecach rodzica może wszystko widzieć, można pójść w miejsca, w które ciężko z wózkiem dotrzeć, a i ciężar się dobrze rozkłada
No i dodatkowo można wymyślić własny projekt, jeśli szyje się na zamówienie, zresztą w galerii na tej stronie widać różnorodność wzorów

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:01   #3806
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
a co do płaczu to następna z hormonami które szaleją
Mi też dziś hormony szaleją.. Obudzili mnie dzisiaj szybciej, i to pewnie dlatego taka zła jestem na wszystko Jeszcze w tv nic nie ma i się zanudzić na śmierć można..

Dlatego idę się już położyć, nie chcę denerwować siebie, ani innych, jutro będzie lepszy dzień Miłego wieczorku dziewczyny, smacznych kolacji
Stary 2011-05-17, 19:03   #3807
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

A wiesz Natka, ze ja też dostałam ostatnio wiadomość, że nasz filmik z pleneru jest u naszego kamerzysty na stronie. I jak weszłam to tez tak dziwnie, łezka się w oku kreci
Stary 2011-05-17, 19:03   #3808
pestka78
Rozeznanie

Wróciłam z moją bidulką kocią.... Nieprzytomna, nie chodzi tylko się z boku na bok przewala i uparciuch nie chce leżec!!!!!!!
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:06   #3809
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wróciłam z moją bidulką kocią.... Nieprzytomna, nie chodzi tylko się z boku na bok przewala i uparciuch nie chce leżec!!!!!!!

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:07   #3810
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Kilka moich koleżanek też ma takie nosidła, nam bardzo się przydało, szczególnie na wyjeździe do Chorwacji - najlepsze dla dziecka niechodzącego, które w takie pozycji na plecach rodzica może wszystko widzieć, można pójść w miejsca, w które ciężko z wózkiem dotrzeć, a i ciężar się dobrze rozkłada
No i dodatkowo można wymyślić własny projekt, jeśli szyje się na zamówienie, zresztą w galerii na tej stronie widać różnorodność wzorów
No właśnie przejrzałam tą stronkę i bardzo ciekawie to wygląda Myślę, ze na wiosnę mogłoby się przydać prawda??? Bo wiesz ja to taka jeszcze tępa masa w tych sprawach jestem hehe Muszę pokazać dla TŻ i może się skusimy, fajnie, że wrzuciłaś ten link

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości