|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Natalka ja belle znam zmojego innego watku dlatego wiem co tam u niej było bo jak moze to nam pisze co i jak
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Przy okazji pochwale się - wczoraj zostałam skopana!! Przez dzidziusia oczywiscie Dzisiaj wieczorem po mandarynce zrobil disco. Cudowne uczucie!!P.S. Wiecie, że czytając codziennie wieczorem nie jestem w stanie powiedzieć, że przeczytałam wszystkie zakładki
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tych lekach które zwierzaki dostają jako narkozę, to potem mają tzw. misję i się szwendają. Pochodzi trochę (byle po płaskim bez schodów) i pójdzie spać swoim snem- rano będzie ok Moja kiedyś po sterylce cały tydzień chodziła jak zbity pies (w kubraczku bo za bardzo szwy ją interesowały) myśleliśmy, ze tak źle się czuje, ale jak tylko ściągnęliśmy kubrak Ledwo tydzień, a skubana latała po chacie jak przecinak.Zwierzaki szybko dochodzą do siebie Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-05-17 o 22:06 |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asik wiesz, że żartowałam Ważne, że wszystko skonczyło się dobrze dla niej i dziewczynek.Mam nadzieję, że my dotrwamy do 40tc
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:52 |
|
|
|
|
#3845 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten dzień jakiś taki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Cieszymy się razem z Tobą Ja nie mogę się doczekać takich dosadnych kopniaków
|
|||
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Lousanne - O Ty bidulo....biedny Ten twoj zoladek...
Ale coz zrobic- trzeba to trzeba... Magnez lykam profilaktycznie od poczatku ciazy (400mg dziennie, ostatnie 2 tyg ograniczylam i biore co drugi dzien). Gin gdy spytalam, czy to ok powiedzial tylko, ze "zaszkodzic - nie zaszkodzi". Sama sie zastanawiam, czy nie przesadzam troche, Ale coz... Lykam nadal...bardziej moze z przyzwyczajenia niz z przekonania
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
jak wpadła w poniedziałek, napisała, że musi się uczyć....
Zaraz zmykam do łóżeczka choć trochę poprzytulać się do mężula, bo mam skopany humor i ten dzisiejszy dzień jakiś strasznie męczący był |
|
|
|
#3849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajniutkie projekty, naprawdeCytat:
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez stad znikam, jakos nie moge sie tu dzisiaj rozgoscic, jakby co to jestem wiecie gdzie. Dobranoc mamusie
|
|
#3851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz się oszczędzać Co do frontów- mi te najbardziej się podobają http://frontpol.pl/galeria/20.jpg ps- Ale dopochwowe bierzesz zgodnie z miejscem przeznaczenia?? Cytat:
![]() Ja dlatego nie chodze na inne watki Możesz ją pocieszyć,ze od 17 tyg. niektórym się w miarę uspokaja ![]() Cytat:
![]() Miałam nie nadrabiać - bo zmęczona jestem potfffffornie, a tu mnie jak zwykle wizaż wciąga ![]() No ale uciekam już. paaaaaaaaaa |
|||
|
|
|
#3852 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki ja też uciekam pod kołderkę
|
#3853 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Super że już z babcią wszystko w porządku
Cytat:
Nawet zrobiłam sobie fronty mebelków w kuchni czerwone Taki czerwony strażacki kolorek bo do czerwonych frontów mamy duże matowe płytki o czarne dodatki ![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj nawet się o to posprzeczałam z nim Zaczełam oglądać bodziaki były cudne...jak znalazłam pakę 7 budu po 87zł to powiedziałam do Tż czy kupi...na co on "po co przecież to jeszcze nie pora, a po drugie dostaniemy ciuszki od pojego brata!!!" Wyszłam ze sklepu...później powiedziała, że jak będzie nam coś brakować to dokupimy w sierpniu lub we wrześniu ![]() Co do Twojego snu…to rozłożyłaś mnię na łopatki ![]() Cytat:
wiecie, że ja jak byłam mała to myślałam że mnie podmienili w szpitalu bo na salę porodową nie wiem czy wejdzie... słabo mu się robi na widok krwi więc chyba będę rodzić sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
przynajmniej tak mi mówił mój gin...Cytat:
tak szybko!!!!Dobra kochane...nadrobiłam was, jednak jak zauważyłam o która jest teraz godz to się przeraziłam...powiem wam, że nie było mi dzisiaj łatwo was nadrabiać, bo jakoś źle się dzisiaj czuję taka jakaś kopnięta
|
|||||||||
|
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
A jednak nie byłam pierwsza
coś widzę, że większość z nas dzisiaj wcześnie wymięka
|
|
|
|
#3855 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się Prawie się popłakałam wieczorem - znowu mi się infekcja przyplątała, myślałam, że jajo zniosę, tak piecze Ale pocieszyłam się pysznymi kanapeczkami i już jest lepiej Jak to jedzenia potrafi poprawić humor Małgosia mnie zainspirowała resztkami kurczaka , to ja dziś na obiad zrobiłam więcej indyka, coby na kanapki było ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choć obiecała mi, że da znać jak będzie rodzić smsem, ale i tak zaglądam co dwa dni dla pewności ![]() Cytat:
Poruszała się tylko do tyłu, a jak doszła do kąta to siedziała tam aż jej nie wyciągnęliśmy (ze 2-3 godziny). Też myśleliśmy, że coś jej dolega, ale po zdjęciu kubraka zaczęła swoje skoki po domu i zaraz dobrała się do szwów (dobrze, że miała już ładnie zrośnięte).
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-17 o 22:23 |
||||||
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
ok spokojnie - ja tylko rysuję te "paskudne" czarno-białe rysunki techniczne, z których budują - kolorowe obrazki do marketingu to już firma od wizualizacji
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
na Żoliborzu - widać jak się od strony torów pkp podjeżdża do Arkadii
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jakieś bulgotanie czasami czuję ale takie delikatne i nie jestem pewna czy to to, ale jeszcze trochę i mam nadzieje poczuję![]() A tymczasem zmykam do łóżka, nie udało mi się was nadrobić do końca, ale trudno może jutro słodkich snów i miłej nocki mamuśki |
||
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
kasuje posta bo coś pokręciłam
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-17 o 22:44 |
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
I znowu czytam i czytam i nie mogę nadrobić wszystkich postów - ech, ten wątek to jak praca na pełen etat ![]() Dzisiaj zaczęliśmy zastanawiać się nad urządzaniem pokoju dziecięcego - poszliśmy nawet oglądać farby, tapety, naklejki i takie tam do Leroy ale na nic konkretnego się jeszcze nie zdecydowaliśmy. Chyba mamy za duży wybór
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
A ja nadal niancze moja kotke..... zaczela wymiotowac co chwile
Dobranoc Mamcie |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc forumki
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałam pochwalić cerfurowskie kasjerki
Dzisiaj stanęłam obok kasy pierwszeństwa i słyszę jak do mnie krzyczy " w której kolejce Pani stoi" haha. Tak mnie to znowu skrępowało że szok Widać że była mocno zdziwiona jak podziękowałam a jak ludzie odetchnęli z ulgą bo my mega wielkie zakupy Chyba muszę zacząć korzystać skoro tak już inni to widzą
|
|
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a wiecie może co się stało z No Air? Bo ostatnio jej tutaj w ogóle nie widziałam
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam stary watek jak byłam w ciazy z Alanem
i dziewczyna tam podawała taka tabelke po ktorej mozna okreslic przyblizony centyl i wage dziecka jak sie urodzi.... 22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) Tylko szkoda ze nie ma wczesniejszych tygodni Ide spac......Dobranoc..... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-05-18 o 02:03 |
|
|
|
#3867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że teraz już wiedza jak obchodzić sie ze wcześniaczkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ze wskazaniem na 2 ![]() Cytat:
![]() fajną masz prace super są te projekty, ale trzeba mieć główke zeby to wszystko dobrze zrobić - podziwiam, to nie na mój humanistyczny umysł ![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mi wszystcy mówią że ciemny blaknie na słońcu i robi się brzydki kupie taki jak mi sie będzie podobał i już , najwyżej wyblaknie ![]() co do tż to rzeczywiście nie najrosądniejsze podejście, no ale dobrze że chce dokupić w sierpniu/wrześniu a nie po porodzie dacie rade ![]() Ja się troche wkurzam na te ciuszki które mam dostać ... bo wiem ze mam dostać od bratowej mojej i tż ... no ale nie wiem ile tego dostane i co a wolałabym np. już to mieć żeby wiedzieć właśnie co dokupić itd. i przede wszystkim na jakie wydatki się nastawić apropo zakupów to wczoraj chodze sobie z mamą po mieście i spotkałyśmy sąsiada i on do nas "Co ostatnie zakupy?" a my "No chyba pierwsze" ![]() Cytat:
![]() a masz coś na tą infekcje? Biedna hemoroidy sa straszne, aż się boje żeby mi nie wyszły póki co bardziej boję sie hemoroidów niż samego porodu pesteczko, jak kicia? ![]() kellysss, pewnie wcześniejszych tygodni nie ma dlatego, że przed 22 tygodniem poród uznaje sie za poronienie, właściwie dziecko nie ma szans na przeżycie dopiero od 22 tygodnia jest poród przedwczesny i mogą jakoś maluszkowi pomóc. Przynajmniej tak czytałam w któreś gazetce mamusiowej...... ej kobitki, nie spać! Zmykam do pracy, dzisiaj mam mega zabiegany dzień, oby do 14! Miłego dnia PS ale u mnie dzis będzie gorąco, już sie boje
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-18 o 07:31 |
||
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3870 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie i tak to co robisz to czarna magia hihih Zdolna z ciebie mamuśka i tyleCytat:
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Trzeba się szykować do pracy Zmykam mamuśki, miłego dzionka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

i w sumie to on sie rozmyslil i nie chce juz tego kredytu, wiec zapytalam dlaczego, kiedy dzwonili do niego doradcy w celu potwierdzenia spotkania nie powiedzial ze jednak nie chce, to mi powiedzial ze on sie tlumaczyl nie bedzie
dlatego wiem co tam u niej było bo jak moze to nam pisze co i jak
Dzisiaj wieczorem po mandarynce zrobil disco. Cudowne uczucie!!
Ledwo tydzień, a skubana latała po chacie jak przecinak.
Ten dzień jakiś taki 

rano.

Wyszłam ze sklepu...później powiedziała, że jak będzie nam coś brakować to dokupimy w sierpniu lub we wrześniu 

a masz coś na tą infekcje? Biedna hemoroidy sa straszne, aż się boje żeby mi nie wyszły