Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 21:43   #3841
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wiesz co, żal d.... sciska:/ inny region mial mi spisac klienta z ktorym zreszta wczoraj rozmawialam, znal symulacje, wiedzial jakie dokumenty bedzie musial miec itd i wszystko cacy; dzisiaj dzwoni do mnie kierownik ze kredyt zostal spisany i wszystko bylo si dopoki doradca nie powiedzial ze jest potrzebny akt notarialny(koles ma rozdzielnosc), zgrzalam sie i powiedzialam, ze przeciez rozmawialam juz wczoraj z klientem o tym dokumencie i ze zaraz do niego zadzwonie; zadzwonilam a on do mnie ze w sumie to ten dokument przelal czare goryczy wiec mowie ze przeciez rozmawialismy o tym, ze przeciez mial miec przygotowany dokument (tym bardziej ze wszystko szlo na procedurach uproszczonych bez dokumentow dochodowych i innych ✂✂✂✂✂✂✂), a koles mi wylatuje z tekstem ze za duzo dokumentow musial zalatwic i w sumie to on sie rozmyslil i nie chce juz tego kredytu, wiec zapytalam dlaczego, kiedy dzwonili do niego doradcy w celu potwierdzenia spotkania nie powiedzial ze jednak nie chce, to mi powiedzial ze on sie tlumaczyl nie bedzie nie musze chyba mowic ze poszla mi w plecy calkiem ladna kwota...Asik, co za co oni nas maja powiedz mi..

Dzien jest do d...., tak sie poklocilam z TŻ ze wyszlam z domu, szlam tak szybko ze zlapalam kolke a pozniej dzidzi mnie tak kopalo i sie strasznie zmeczylam
o matko jak ja nienawidze takich klientów, zawsze chca szybko i najlepiej na piekne oczy a jak sie im cos mówi kiwają łbami a potem ze neio mówiłam wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr szkoda gadac,niestety w naszej pracy nikomu ni edogodzisz

Natalka ja belle znam zmojego innego watku dlatego wiem co tam u niej było bo jak moze to nam pisze co i jak
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:44   #3842
KarlaM
Raczkowanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja mam najnowszy nr m jak mama w pdf jak któraś chce niech pisze na pw maila to wyślę, nie będę samolubna
W tym numerze jest fajny art. o znieczuleniu. Polecam lekturę wszystkim przeciwniczkom.

Przy okazji pochwale się - wczoraj zostałam skopana!! Przez dzidziusia oczywiscie Dzisiaj wieczorem po mandarynce zrobil disco. Cudowne uczucie!!

P.S. Wiecie, że czytając codziennie wieczorem nie jestem w stanie powiedzieć, że przeczytałam wszystkie zakładki
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:44   #3843
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wróciłam z moją bidulką kocią.... Nieprzytomna, nie chodzi tylko się z boku na bok przewala i uparciuch nie chce leżec!!!!!!!
Nie doczytałam wszystkiego- kotka po sterylce???
Po tych lekach które zwierzaki dostają jako narkozę, to potem mają tzw. misję i się szwendają. Pochodzi trochę (byle po płaskim bez schodów) i pójdzie spać swoim snem- rano będzie ok
Moja kiedyś po sterylce cały tydzień chodziła jak zbity pies (w kubraczku bo za bardzo szwy ją interesowały) myśleliśmy, ze tak źle się czuje, ale jak tylko ściągnęliśmy kubrak Ledwo tydzień, a skubana latała po chacie jak przecinak.
Zwierzaki szybko dochodzą do siebie

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-17 o 22:06
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:45   #3844
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
z wykształcenia jestem architektem - opisy techniczno-budowlane są u mnie na porządku dziennym - wnętrzami zajmuję się tylko dorywczo. Byłam do nich zmuszona jak przez 2 latanie miałam pracy w biurze, teraz odkładam je po woli na bok. Projekty od podstaw są dla mnie ciekawsze.

sory że nie na temat

pokarze wam ostatnie realizacje - ten w niebieskiej ramce na planie opracowywałyśmy w zeszłym roku z koleżanką, dalej kończy sama - już budują i do niego widoczki. Ten w czerwonej ramce obecnie mam ja do opracowania. Budowa ma ruszyć w październiku.
A to Ty zaprojektowałaś od podstaw? Jeśli tak to "szacun"

Asik wiesz, że żartowałam Ważne, że wszystko skonczyło się dobrze dla niej i dziewczynek.
Mam nadzieję, że my dotrwamy do 40tc

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-17 o 21:52
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:48   #3845
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien jest do d...., tak sie poklocilam z TŻ ze wyszlam z domu, szlam tak szybko ze zlapalam kolke a pozniej dzidzi mnie tak kopalo i sie strasznie zmeczylam
Biedna Mnie tż dzisiaj też jakoś wkurza, chociaż tak na prawdę nic mi nie zrobił Ten dzień jakiś taki

Cytat:
z wykształcenia jestem architektem - opisy techniczno-budowlane są u mnie na porządku dziennym - wnętrzami zajmuję się tylko dorywczo. Byłam do nich zmuszona jak przez 2 latanie miałam pracy w biurze, teraz odkładam je po woli na bok. Projekty od podstaw są dla mnie ciekawsze.

sory że nie na temat

pokarze wam ostatnie realizacje - ten w niebieskiej ramce na planie opracowywałyśmy w zeszłym roku z koleżanką, dalej kończy sama - już budują i do niego widoczki. Ten w czerwonej ramce obecnie mam ja do opracowania. Budowa ma ruszyć w październiku.
Fajne projekty, podobają mi się

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Przy okazji pochwale się - wczoraj zostałam skopana!! Przez dzidziusia oczywiscie Dzisiaj wieczorem po mandarynce zrobil disco. Cudowne uczucie!!
Cieszymy się razem z Tobą Ja nie mogę się doczekać takich dosadnych kopniaków
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:50   #3846
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a wy wszystkie gdzie?
a w ogóle gdzie jest NASZA ANCIA??????
my - gdzie indziej

a ancia niech kuje - nasz kujonek kochany
Stary 2011-05-17, 21:50   #3847
Ellabailasola
Raczkowanie

Lousanne - O Ty bidulo....biedny Ten twoj zoladek...
Ale coz zrobic- trzeba to trzeba...

Magnez lykam profilaktycznie od poczatku ciazy (400mg dziennie, ostatnie 2 tyg ograniczylam i biore co drugi dzien). Gin gdy spytalam, czy to ok powiedzial tylko, ze "zaszkodzic - nie zaszkodzi". Sama sie zastanawiam, czy nie przesadzam troche, Ale coz... Lykam nadal...bardziej moze z przyzwyczajenia niz z przekonania
Ellabailasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:52   #3848
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
a wy wszystkie gdzie?
a w ogóle gdzie jest NASZA ANCIA??????
jak wpadła w poniedziałek, napisała, że musi się uczyć....

Zaraz zmykam do łóżeczka choć trochę poprzytulać się do mężula, bo mam skopany humor i ten dzisiejszy dzień jakiś strasznie męczący był

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:54   #3849
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

sory że nie na temat

No Gosiu to Ty zdolna kobitka jesteś Fajniutkie projekty, naprawde
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
W tym numerze jest fajny art. o znieczuleniu. Polecam lekturę wszystkim przeciwniczkom.

P.S. Wiecie, że czytając codziennie wieczorem nie jestem w stanie powiedzieć, że przeczytałam wszystkie zakładki
Gratuluję skopanka Ja tez na to czekam z utęsknieniem
Stary 2011-05-17, 21:56   #3850
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja tez stad znikam, jakos nie moge sie tu dzisiaj rozgoscic, jakby co to jestem wiecie gdzie. Dobranoc mamusie
Stary 2011-05-17, 22:05   #3851
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jpoliczylam że biorę (łącznie z dopochwowymi) 15 tabletek dziennie (!!!!!!!!!!), nie licząc nospy forte która mam teraz brac dopiero jak mnie zlapią skurcze
No to ładnie- masz jeszcze miejsce na obiad jakiś????
Musisz się oszczędzać
Co do frontów- mi te najbardziej się podobają http://frontpol.pl/galeria/20.jpg

ps- Ale dopochwowe bierzesz zgodnie z miejscem przeznaczenia??

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A wiecie, zajrzałam do mam lipiec-sierpień i dwie się już rozpakowały Aż się zestresowałam

Ja dlatego nie chodze na inne watki

Cytat:
Była u mnie koleżanka,jest w 15tc i biedna nadal rano.
Możesz ją pocieszyć,ze od 17 tyg. niektórym się w miarę uspokaja

Cytat:
No az oko zbielało

Miałam nie nadrabiać - bo zmęczona jestem potfffffornie, a tu mnie jak zwykle wizaż wciąga
No ale uciekam już.
paaaaaaaaaa
Stary 2011-05-17, 22:06   #3852
anuska_s
Rozeznanie

Mamuśki ja też uciekam pod kołderkę Idę kurować moje gilunki hihi Kolorowych snów
Stary 2011-05-17, 22:15   #3853
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Moja babcia wychodzi dzisiaj ze szpitala
Super że już z babcią wszystko w porządku

Cytat:
powiem ci ze jak byliśmy oglądać wózki to te ciemne i np z jakimiś małymi elementami w innym kolorze wyglądały super ładniej niż niektóre kolorowe
u mni eczerwony bo ja ten kolor uwielbiam w duzym pokoju tez jak robilismy remoncik zazyczyłam sobie jedna sciane w tym kolorze a taka mała mania
Ja też uwielbiam ten kolor Nawet zrobiłam sobie fronty mebelków w kuchni czerwone Taki czerwony strażacki kolorek Na samym początku Tż mówił, że to nie będzie pasować...ale efekt końcowy jest super bo do czerwonych frontów mamy duże matowe płytki o czarne dodatki

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tez biore czarny, co mi z nagrzewania jezeli to nie przylega do ciala a i tak wieksza powieszchnie ma (to cos czego nazwy nie pamietam- gondolka?) z ktorej bede korzystac w wiekszosci w zimie. Nie podobaja mi sie te wozki z esami i floresami, kolory meskie tez do mnie nie przemawiaja wiec jedynym wyjsciem jest czarny, elegancki wozek
No dokładnie, też jestem tego zdania...czarny elegancki, tylko mi się podoba dodatkowo jak ma wewnętrzną wyściółkę w kolorze czerwonym coś takiego jak TEN

Cytat:
Wczoraj mówię do tż że wszędzie piszą żeby wyprawkę skompletować przed końcem II trymestru, bo później ma się już duży brzuch i nie chce się chodzić po sklepach, na to tż że on sam może kompletować, więc się go pytam czy wie co to są pajacyki, śpiochy, rampersy (specjalnie o to ostatnie się pytałam bo wiedziałam że uzna że powiedziałam pampersy) to odp że przecież ja go wszystkiego nauczę. A wszystko dlatego że mąż co zarobi w wakacje to pójdzie na dokupienie węgla (teściowa nie kupuje dużo bo nie lubi jak jest ciepło a przecież nie pozwolę żeby moje dziecko marzło) i reszta na dzidziusia
Chociaż myślę że o kompletowanie ubranek poproszę mamę
I powiem wam że miałam strasznie głupi sen, że miałam rozciętą prawą pierś i wyglądało to jak "kieszonka" bo puściły mi szwy i wszystko było widać co jest w środku nawet pierś kurczaka a potem kuzynka mi znów ją zszyła (przynajmniej nie bolało to tak jak lekarz robił) i później ta pierś była taka stercząca
Mój TŻ też ma podobne podejście wczoraj nawet się o to posprzeczałam z nim Byliśmy akurat w kompleksie sklepowym i jak zaobczyłam sklep z dziecięcymi ciuszkami to od razu poleciałam Zaczełam oglądać bodziaki były cudne...jak znalazłam pakę 7 budu po 87zł to powiedziałam do Tż czy kupi...na co on "po co przecież to jeszcze nie pora, a po drugie dostaniemy ciuszki od pojego brata!!!" Wkurzyłam się!!! Wyszłam ze sklepu...później powiedziała, że jak będzie nam coś brakować to dokupimy w sierpniu lub we wrześniu Podejście mojego Tż czasem mnie dobija....echhhhh

Co do Twojego snu…to rozłożyłaś mnię na łopatki a ja myślałam, że ja mam dziwne sny

Cytat:
no ja będę rodzić z mężem ale chyb ajak bedzi efinał to powiem mu zeby poszedł sobie no ale zobaczymy he he na razie mówie mu ze ma mi w szpitalu dzidziulka pilnowac i łazić za każdym kto bedzie miał go w łapce bo mam schiza ze mi podmienią
wiecie, że ja jak byłam mała to myślałam że mnie podmienili w szpitalu ale jeśli chodzi o pilnowanie to mój Tż tylko to będzie mógł zrobić, bo na salę porodową nie wiem czy wejdzie... słabo mu się robi na widok krwi więc chyba będę rodzić sama

Cytat:
Kurcze Nie sądziłam że to takie trudne będzie z tą szkołą. Wy już zapisane?
Ja jeszcze nie bo co chwilę zmieniają sie mi plany wakacyjne a co z tym idzie terminy zajęć w szkole rodzenia...jednak muszę się tym na poważnie zacząć, bo powoli nadchodzi na to czas

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
A Ja wpadłam na chwilkę się pochwalić: facet z usg powiedział że wygląda Mu to na chłopczyka =))) mały waży 410 i ma albo 188 mm albo161 mm =)))
GRATULUJE!!!!

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja chciałam iść bardzo do szkoły rodzenia, ale niestety kasa nie pozwala na to =/
Cytat:
Są darmowe, refundowane. Płatne też raczej w granicach przeżywalności poniewać 300-450zł.
Też mi się wydaje, że szkoły rodzenia w Wawie są za darmo przynajmniej tak mi mówił mój gin...

Cytat:
A wiecie, zajrzałam do mam lipiec-sierpień i dwie się już rozpakowały Aż się zestresowałam
Łooooo matko tak szybko!!!!

Dobra kochane...nadrobiłam was, jednak jak zauważyłam o która jest teraz godz to się przeraziłam...powiem wam, że nie było mi dzisiaj łatwo was nadrabiać, bo jakoś źle się dzisiaj czuję taka jakaś kopnięta Nawet z pracy się zwolniłam wcześniej, bo nie byłam w stanie wysiedzieć...Tak więc wybaczcie, ale idę kłaść się spać...chyba jako pierwsza
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:17   #3854
bruma
Rozeznanie

A jednak nie byłam pierwsza coś widzę, że większość z nas dzisiaj wcześnie wymięka
Stary 2011-05-17, 22:19   #3855
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
1. moja bratowa miałą tak, ze komode miała troszke od sciany postawioną i przeiwjak na niej. wystawał troche z przodu i z tyłu ale to jest ok jeżeli nei wystaje za bardzo z jednej strony
na łóżeczku też często mają przewijaki ale jak jest ze stabilnością tego to nie mam pojęcia

2. Na początku jeśli nie chce nie musis zkupowac pościeli, dzieciatku wstarczy kocyk do przykrycia, no albo spiworek

3. Proponuje do komody włożyć ubranka te aktualne, na początek te mniejsze a reszta gdzieś schować głeboko, wysoko nie wiem tam gdzie masz mniej potrzebne rzeczy, no a potem na bieżąco jak dzidzia będzie rosła je wymieniać Tylko przy chowaniu warto od razu je posegregować rozmiarami - bedzie łatwiej to potem ogarnąć a nie przeglądac wszystko za każdym razem

Mam nadzieję ze to są jakieś rozwiązania i że troszke pomogłam
Rozwiązania mi nieco rozjaśniły

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
W ogóle dzisiaj z dupy dzień.
Zgadzam się Prawie się popłakałam wieczorem - znowu mi się infekcja przyplątała, myślałam, że jajo zniosę, tak piecze I do kompletu odnowił się hemoroid. Najchętniej bym sobie te części ciała amputowała, bo tylko boliiii...
Ale pocieszyłam się pysznymi kanapeczkami i już jest lepiej Jak to jedzenia potrafi poprawić humor Małgosia mnie zainspirowała resztkami kurczaka , to ja dziś na obiad zrobiłam więcej indyka, coby na kanapki było

Cytat:
Wróciłam z moją bidulką kocią.... Nieprzytomna, nie chodzi tylko się z boku na bok przewala i uparciuch nie chce leżec!!!!!!!
Będzie dobrze, moje koty po znieczuleniu też miały takie jazdy, jutro będzie jak nowa

Cytat:
Po tym co napisałaś też zajrzałam i widzę, że to akurat dwie dziewczyny, które znam.

Cytat:
dziewczyny wybaczcie, zupełnie od czapy piszę, ale może zerkniecie jak Wam się zechce, bo mam problem. Znów zrezygnowałam z wybranych jakis czas temu frontów do drzwi od szafy w przedpokoju i dziś znalazłam te:
http://frontpol.pl/galeria/21.jpg
http://frontpol.pl/galeria/20.jpg
http://frontpol.pl/galeria/19.jpg

Mogą być myślicie? Chodzi mi o te jasne, bo chciałam żeby szafa była w większości biała, tylko w środek wejdzie pasek innego koloru... Ale moze wlasnie lepiej biały z jakims takim wzorkiem nie?
Mi i mojemu mężowi podoba się 3, policz jako 2 głosy

Cytat:
Proszę jakie koleżanki zorientowane w innych wątkach Przyznać się kogo śledzicie?
Ja jeszcze śledzę majowo-czerwcowe, bo mam tam koleżankę Choć obiecała mi, że da znać jak będzie rodzić smsem, ale i tak zaglądam co dwa dni dla pewności

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie doczytałam wszystkiego- kotka po sterylce???
Po tych lekach które zwierzaki dostają jako narkozę, to potem mają tzw. misję i się szwendają. Pochodzi trochę (byle po płaskim bez schodów) i pójdzie spać swoim snem- rano będzie ok
Moja kiedyś po sterylce cały tydzień chodziła jak zbity pies (w kubraczku bo za bardzo szwy ją interesowały) myśleliśmy, ze tak źle się czuje, ale jak tylko ściągnęliśmy kubrak Ledwo tydzień, a skubana latała po chacie jak przecinak.
Zwierzaki szybko dochodzą do siebie
Hehe, moja była obrażona na cały świat za kubraczek Poruszała się tylko do tyłu, a jak doszła do kąta to siedziała tam aż jej nie wyciągnęliśmy (ze 2-3 godziny). Też myśleliśmy, że coś jej dolega, ale po zdjęciu kubraka zaczęła swoje skoki po domu i zaraz dobrała się do szwów (dobrze, że miała już ładnie zrośnięte).

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-17 o 22:23
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:20   #3856
81gosia
Zadomowienie

ok spokojnie - ja tylko rysuję te "paskudne" czarno-białe rysunki techniczne, z których budują - kolorowe obrazki do marketingu to już firma od wizualizacji
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:23   #3857
bruma
Rozeznanie

Cytat:

sory że nie na temat

Gosia a gdzie to powstanie
Stary 2011-05-17, 22:25   #3858
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Gosia a gdzie to powstanie
na Żoliborzu - widać jak się od strony torów pkp podjeżdża do Arkadii
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-05-17, 22:31   #3859
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
ja po wizycie - i znów wiadomości dobre i te gorsze wg usg szyjka jest okey i krwiak się wchłonął - no i lekarz to potwierdza. I mowi ze z tej strony zagrożenia nie ma, więc już jest lepiej niz było. Kamien z serca i bardzo dobra wiadomość Gorzej ze skurczami - jak znów mnie tak złapie na tyle godzin co ostatnio w nocy to mam od razu jechac do szpitala na obserwację (podał mi częstotliwość skurczy która może byc uznana jako te "treningowe" dla organizmu i kiedy uznac za niebezpieczne - ale juz mi się wszystko miesza) A jak trafię do szpitala to prawdopodobnie mnie tam przetrzymają kilka dni, więc mam jak najwięcej leżec i odpoczywac żeby nie było skurczy Czyli ta sama gadka co przedtem tylko zamiast słowa "krwiak" jest słowo "skurcze" Zakaz seksu, za to wskazana luteina w tej samej dawce, nospa forte i zwiększona ilość magnezu do dwóch trzy razy dziennie To już mam całą garść leków!!! I do kompletu zapalenie dróg moczowych A więc posiew, leki dopochwowe ( z luteina jest ich już razem 6 tabletek dziennie!!!), leki doustne, a jak wynik będzie kiepski to jeszcze jakies inne specyfiki
Więc jednym słowem nie mogę czuć się bezpieczna jeszcze Ale chociaż jedno zagrozenie zostało wyeliminowane, czegoś dobrego muszę się czepić, bo zwariuję - taka juz jestem

no a jak będzie miało kolke to juz zupełnie!
ja będę kołysać i już. Nie wyobrażam sobie inaczej
kochana odpoczywaj jak najwiecej i się nie stresujkażda przechodzi ciążę inaczej, ale na pewno wszystko się pozytywnie wyjaśni i będziesz sobie z synkiem na spacerki śmigac
Cytat:
Moję dziecię mnie kopało
Jakie to wspaniałe uczucie, jak sobie pomyślę że ono jest takie maleńkie a już kopie to się wzruszam i taka radość mnie ogarnia.
Szkoda że nie reaguje na moje zaczepki, jak go zaczepiam to udaje że go nie ma, a teraz kopało bo burczy mi w brzuchu, bo czekam na męża aż przyjdzie z kopania piłki, miał po drodze mi kupić kotlety sojowe już się nie mogę doczekać
Moje kochane maleństwo
zazdroszczę tych kopniaczków, ciekawe kiedy mnie skopiejakieś bulgotanie czasami czuję ale takie delikatne i nie jestem pewna czy to to, ale jeszcze trochę i mam nadzieje poczuję

A tymczasem zmykam do łóżka, nie udało mi się was nadrobić do końca, ale trudno może jutrosłodkich snów i miłej nocki mamuśki
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:31   #3860
81gosia
Zadomowienie

kasuje posta bo coś pokręciłam

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-17 o 22:44
Stary 2011-05-17, 23:09   #3861
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

I znowu czytam i czytam i nie mogę nadrobić wszystkich postów - ech, ten wątek to jak praca na pełen etat

Dzisiaj zaczęliśmy zastanawiać się nad urządzaniem pokoju dziecięcego - poszliśmy nawet oglądać farby, tapety, naklejki i takie tam do Leroy ale na nic konkretnego się jeszcze nie zdecydowaliśmy. Chyba mamy za duży wybór

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:14   #3862
pestka78
Rozeznanie

A ja nadal niancze moja kotke..... zaczela wymiotowac co chwileDobranoc Mamcie
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:22   #3863
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nadal niancze moja kotke..... zaczela wymiotowac co chwileDobranoc Mamcie
Spokojnej nocy

Dobranoc forumki

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:35   #3864
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A ja chciałam pochwalić cerfurowskie kasjerki Dzisiaj stanęłam obok kasy pierwszeństwa i słyszę jak do mnie krzyczy " w której kolejce Pani stoi" haha. Tak mnie to znowu skrępowało że szok Widać że była mocno zdziwiona jak podziękowałam a jak ludzie odetchnęli z ulgą bo my mega wielkie zakupy
Chyba muszę zacząć korzystać skoro tak już inni to widzą

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 00:09   #3865
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczyny a wiecie może co się stało z No Air? Bo ostatnio jej tutaj w ogóle nie widziałam
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 01:50   #3866
kellysss
Zakorzenienie

Czytam stary watek jak byłam w ciazy z Alanem
i dziewczyna tam podawała taka tabelke po
ktorej mozna okreslic przyblizony centyl i wage dziecka
jak sie urodzi....

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Tylko szkoda ze nie ma wczesniejszych tygodni

Ide spac......Dobranoc.....

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-05-18 o 02:03
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:40   #3867
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna

no niestety bywa i tak, niektóre z nas pewnie też sie zaczną rozpakowywać gdzies tak w lipcu Dobrze, że teraz już wiedza jak obchodzić sie ze wcześniaczkami

Cytat:
a druga rozpakowana bella z blixniakami 2 dziewczynki-tez dośc długo było wiadomo ze szybciej sie rozpakuje, dziewczynki na razie lezą w szpitalu u jednej z oddychaniem cos było i ostatnia wiadomośc od belli była tak aze czekaja na decyzje czy jakiś zabieg bedą malusiej robić czy jednak nie, sama jestem cikeawa co tam u nich
nom o jakiś zabieg na serduszko chodziło ... też jestem bardzo ciekawa co u kobitek ... może niedługo Bella napisze

Cytat:
dziewczyny wybaczcie, zupełnie od czapy piszę, ale może zerkniecie jak Wam się zechce, bo mam problem. Znów zrezygnowałam z wybranych jakis czas temu frontów do drzwi od szafy w przedpokoju i dziś znalazłam te:
http://frontpol.pl/galeria/21.jpg
http://frontpol.pl/galeria/20.jpg
http://frontpol.pl/galeria/19.jpg

Mogą być myślicie? Chodzi mi o te jasne, bo chciałam żeby szafa była w większości biała, tylko w środek wejdzie pasek innego koloru... Ale moze wlasnie lepiej biały z jakims takim wzorkiem nie?
1 i 2 są super ze wskazaniem na 2

Cytat:
OK - Album uzupełniony - tu są okładki i spisy treści gazetek które mam
Zawsze najpierw okładka, a potem spis. Jak któraś z was znajdzie artykuł, który chciała by przeczytać to piszcie na priva, a ja będę wieczorami dorzucać fotki do albumu.
GAZETKI DLA MAM

a teraz znikam do pracy - mam dziś 50 stron opisu budowlanego do napisania
dziękujemy

fajną masz prace super są te projekty, ale trzeba mieć główke zeby to wszystko dobrze zrobić - podziwiam, to nie na mój humanistyczny umysł

Cytat:
Wiesz co, żal d.... sciska:/ inny region mial mi spisac klienta z ktorym zreszta wczoraj rozmawialam, znal symulacje, wiedzial jakie dokumenty bedzie musial miec itd i wszystko cacy; dzisiaj dzwoni do mnie kierownik ze kredyt zostal spisany i wszystko bylo si dopoki doradca nie powiedzial ze jest potrzebny akt notarialny(koles ma rozdzielnosc), zgrzalam sie i powiedzialam, ze przeciez rozmawialam juz wczoraj z klientem o tym dokumencie i ze zaraz do niego zadzwonie; zadzwonilam a on do mnie ze w sumie to ten dokument przelal czare goryczy wiec mowie ze przeciez rozmawialismy o tym, ze przeciez mial miec przygotowany dokument (tym bardziej ze wszystko szlo na procedurach uproszczonych bez dokumentow dochodowych i innych ✂✂✂✂✂✂✂), a koles mi wylatuje z tekstem ze za duzo dokumentow musial zalatwic i w sumie to on sie rozmyslil i nie chce juz tego kredytu, wiec zapytalam dlaczego, kiedy dzwonili do niego doradcy w celu potwierdzenia spotkania nie powiedzial ze jednak nie chce, to mi powiedzial ze on sie tlumaczyl nie bedzie nie musze chyba mowic ze poszla mi w plecy calkiem ladna kwota...Asik, co za co oni nas maja powiedz mi..

co za dupek!

nie martw się, mam nadzieję ze dzisiaj już lepszy i nastrój i samopoczucie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:41   #3868
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
No dokładnie, też jestem tego zdania...czarny elegancki, tylko mi się podoba dodatkowo jak ma wewnętrzną wyściółkę w kolorze czerwonym coś takiego jak TEN

Mój TŻ też ma podobne podejście wczoraj nawet się o to posprzeczałam z nim Byliśmy akurat w kompleksie sklepowym i jak zaobczyłam sklep z dziecięcymi ciuszkami to od razu poleciałam Zaczełam oglądać bodziaki były cudne...jak znalazłam pakę 7 budu po 87zł to powiedziałam do Tż czy kupi...na co on "po co przecież to jeszcze nie pora, a po drugie dostaniemy ciuszki od pojego brata!!!" Wkurzyłam się!!! Wyszłam ze sklepu...później powiedziała, że jak będzie nam coś brakować to dokupimy w sierpniu lub we wrześniu Podejście mojego Tż czasem mnie dobija....echhhhh

wiecie, że ja jak byłam mała to myślałam że mnie podmienili w szpitalu ale jeśli chodzi o pilnowanie to mój Tż tylko to będzie mógł zrobić, bo na salę porodową nie wiem czy wejdzie... słabo mu się robi na widok krwi więc chyba będę rodzić sama
Fajny ten wózeczek Tylko mi wszystcy mówią że ciemny blaknie na słońcu i robi się brzydki
kupie taki jak mi sie będzie podobał i już , najwyżej wyblaknie

co do tż to rzeczywiście nie najrosądniejsze podejście, no ale dobrze że chce dokupić w sierpniu/wrześniu a nie po porodzie dacie rade

Ja się troche wkurzam na te ciuszki które mam dostać ... bo wiem ze mam dostać od bratowej mojej i tż ... no ale nie wiem ile tego dostane i co a wolałabym np. już to mieć żeby wiedzieć właśnie co dokupić itd. i przede wszystkim na jakie wydatki się nastawić

apropo zakupów to wczoraj chodze sobie z mamą po mieście i spotkałyśmy sąsiada i on do nas "Co ostatnie zakupy?" a my "No chyba pierwsze" powiedział ze mamy racje i mamy czas i że przy pierwszym dziecku w sobote rano kupili łóżeczko, a wieczorem żona zaczęła rodzić

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Rozwiązania mi nieco rozjaśniły

Zgadzam się Prawie się popłakałam wieczorem - znowu mi się infekcja przyplątała, myślałam, że jajo zniosę, tak piecze I do kompletu odnowił się hemoroid. Najchętniej bym sobie te części ciała amputowała, bo tylko boliiii...
Ale pocieszyłam się pysznymi kanapeczkami i już jest lepiej Jak to jedzenia potrafi poprawić humor Małgosia mnie zainspirowała resztkami kurczaka , to ja dziś na obiad zrobiłam więcej indyka, coby na kanapki było
to bardzo się cieszę że Ci to cosik pomogło

a masz coś na tą infekcje? Biedna hemoroidy sa straszne, aż się boje żeby mi nie wyszły póki co bardziej boję sie hemoroidów niż samego porodu

pesteczko, jak kicia?

kellysss, pewnie wcześniejszych tygodni nie ma dlatego, że przed 22 tygodniem poród uznaje sie za poronienie, właściwie dziecko nie ma szans na przeżycie dopiero od 22 tygodnia jest poród przedwczesny i mogą jakoś maluszkowi pomóc. Przynajmniej tak czytałam w któreś gazetce mamusiowej.

.....

ej kobitki, nie spać!
Zmykam do pracy, dzisiaj mam mega zabiegany dzień, oby do 14!

Miłego dnia

PS ale u mnie dzis będzie gorąco, już sie boje

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-18 o 07:31
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:37   #3869
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ej kobitki, nie spać!
ja już nie śpię.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:46   #3870
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
ok spokojnie - ja tylko rysuję te "paskudne" czarno-białe rysunki techniczne, z których budują - kolorowe obrazki do marketingu to już firma od wizualizacji
Oj Małgosiu ni9e bądź taka skromna Dla mnie i tak to co robisz to czarna magia hihih Zdolna z ciebie mamuśka i tyle
Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie może co się stało z No Air? Bo ostatnio jej tutaj w ogóle nie widziałam
No właśnie wiesz, że ja też zauważyłam, że jakoś sie długo nie odzywa Boże, mam nadzieję, że tylko z nią i maleństwem wszystko ok

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Trzeba się szykować do pracy Zmykam mamuśki, miłego dzionka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości