|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Youyou a Ja nie umiem spać na golasa ![]() ![]() ![]() Beatka to tak jak u mnie, nawet mój mąż dowiadywał się od koleżanki z pracy czy to normalne że ja takie mam nastroje, w sumie nawet nie skończył pytania ona już wiedziała o co zapyta, to mu powiedziała że to tak jest niestety... I teraz kiedy widzi że mi coś nie pasuje i mi smutno od razu przytula, abym się nie rozpłakała ![]() Sweet ![]() ![]() ![]() Kurczę dlaczego dzieją się takie rzeczy ? ![]() TY 17 lipca a my 17 sierpnia ![]() ![]() Kindzia to gdzie Cię swędzi?! Madziulka dawaj zdjęcia dawaj ![]() Ja obiad zrobiłam udka w worku + ziemniaczki z koperkiem + marchew z brokułą posypaną prażonym słonecznikiem, a dla teściowej risotto z warzywami + udko. Ja z tego wszystkiego zjadłam bułkę z nutella ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj robie
klopsy+ziemniaki+koperek+ kalafior+surówka mały ma zupę od wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
Brumek o ile dobrze pamiętam to chcesz rodzić na Inflanckiej? Bo ja też właśnie się przymierzam do tego szpitala. A byłaś już może oglądac porodówkę?
A brzuszek to może rzezcywiście Cię boli od tego, że Tymek się rozpycha, w końcu gdzies chłopak musi się zmieścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
zmalowana do bole dobra jest kąpiel/prysznic oczywiście niezbyt gorąca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie zawsze jest, bo dla nich to coś czego nigdy wcześniej nie robiły, a poza tym, tak sobie myślę, że dla mam takie całe popołudnie ze swoimi dziećmi, z którymi na co dzień nie mają dużo kontaktu, bo każdy ma swoje życie, to najlepszy prezent. A że nasze mamy bardzo się lubią, to zawsze jest miło ![]() Cytat:
Wymiary to: W: 280cm S: 250 cm Głęb: 75 cm Zapłaciliśmy 6600 zł.
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam z białej kapusty, marchewki i jabłka, ale za chiny nie umie doprawić takiej surówki-wczoraj polałam ją gotowym sosem(taki z torebki, co się rozrabia z olejem i wodą) i nie jest dobra ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka ja bym ją chyba zalała majonezem wymieszanym ze śmietaną i odrobiną musztardy (do ostrości smaku)
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Meble robione pod wymiar zawsze są dużo droższe.
![]()
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż chce, żebym do takiej surówki dodawała oliwę z oliwek, trochę cukru, soli, octu, kwasku cytrynowego, ale to i tak jest bleee w smaku-niektórzy potrafią tak doprawić, że szok, a mi taka akurat surówka nie wychodzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
kilka pytan:
1. jak kupuje plyn do mycia wloskow i ciala to mydla juz nie potrzebne???? 2. na co sa potrzebne gaziki? ja kupilam platki do przmeywania oczek i pupki a te gaziki na co? 3. jak myje plynem do mycia to juz ani oliwki ani mleczka nie uzywam tak? 4. a do pupy to po kazdym przeijaniu krem na odparzenia ? a po kapieli? 5. aj ka kapie w rumianku to potem mleczkiem nawilazam ??? 6. do szpital trzeba papier toaletowy i reczniki jednorazowe ale do czeg ote reczniki? recznikiem nie da rady wytrzec krocza czy jak? Błagam o pomoc bo nakupuje niepotrzebnych rzeczy i bedzie draka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale żeby aż tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Moja kumpela robiła u stolarza kuchnię z płyt. Zapłaciła właśnie koło 6 tyś. Kuchnia jest nieprzemyślana. Górne szafki są za wysokie, na najwyższe półki bez taboretu nie dostaniesz. Nie dałabym za nią nawet 3 tyś.
![]()
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO Z NASZYM SPOTKANIEM, BO JUŻ TYLE CZASU SIĘ UMAWIAMY ŻE SZOK ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w Komandorze byłoby jeszcze drożej. W Warszawie. Cytat:
![]() Ale moim zdanie, warto, bo masz WSZYSKO zrobione pod siebie. Ja np. ma mnóstwo szuflad, a prawie żadnych szafek. I jestem tym zachwycona ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-18 o 13:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do takich dużych szaf to wszystko zależy co w niej chcesz mieć!!? Brumek ma fajne bajery. Ja natomiast mam szafe po środku półki po bokach mąż ma swój kąt a po drugim boku Ja i każdy sobie zaprojektował jak chciał. I zależy jaką płytę wybierzesz. Mój teść stolarzem jest więc wiem ![]() Sweet jeżeli o mnie chodzi: 1.Teoretycznie tak. Ja kupiłam tylko same mydełko, bo nie wiem czy dzieciątko będzie miała uczulenie na te różne specyfiki ![]() 2.Ja wyczytałam, że takie gaziki są dobre do przemywania np twarzy albo ciałka np z rana, albo ewentualnie która nie kąpie codziennie to co dwa dni przemywać ciałko takim gazikiem a obok mieć miseczkę wody. 3.Ja mam tylko mydlo do mycia, uważam im mniej tym lepiej na sam początek, potem smaruje parafiną. Dziewczyny pisały, że jak masz jakaś oliwkę w wodzie podczas kąpania, to potem już nie trzeba smarować niczym,ale trzeba uważać podczas kąpania aby dzieciątko się nie ślizgało. 4. Krem na odparzenia mam rozumowanie, że dam tylko wtedy kiedy te odparzenia będą, po co kremować czymś na coś jak tego w ogóle nie ma? albo źle myślę? 5. Raczej tak, pod warunkiem że masz sam rumianek chyba. 6.Papier toaletowy trzeba ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
hej laski
wróciłam niedawno od mamy dziś mam tak fatalny dzień, że płakać mi się chce jestem jakaś zdenerwowana po pierwsze dziś na kopalni męża był śmiertelny wypadek, zabiło gościa, super gościa, masakra po drugie z mężem się zdążyłam pokłócić i to porządnie, a że w ciąży cierpliwości mam zero i jestem mega wrażliwa wyłam jak bóbr i teraz mnie oczy bolą, mąż oczywiście mnie przeprosił i wie że źle się zachował, ale i tak mi przykro po trzecie nie mogę się go doprosić żeby kołki mi kupił i zawiesił Filipowi półki w pokoju, żeby pojechał ze mną zgłosić pralkę na gwarancję bo się zawiesza i często nie mogę dokończyć prania,a chcę już młodej ciuszki wyprać i wyprasować, będę musiała chyba spakować do wora i u rodziców wyprać czuję się strasznie, psychicznie jestem jakaś dobita bo fizycznie nie narzekam
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę!
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do surówki i orzechów, to nie dla mnie połączenie, ale dzieki za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak jak proszę o coś męża aby zrobił z takie rzeczy i ich nie robi np do tygodnia sama się za to zabieram,bo szlak mnie trafia jak nie jest zrobione na już to wtedy on zabiera mi młotki i robi, choć na szczęście rzadko taj jest. Głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zanka ![]() najlepiej bedzie zadzwonic z ta reklamacja ........... ide rozwiesic pranie i troche sie kimne............ a Was prosze o wiecej odpowiedzi na moje pytanka
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W Wawie niestety ceny wysokie, ale szafa super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- znam kochana znam i mnie to chwilami do białej gorączki doprowadza bo takie ciągłe przeinaczanie czyichś słów i wymyślanie Bóg wie czego jest cholernie irytujące ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() maja jedna wade nie mozna ich przestawic ![]() Cytat:
2.gaziki na pepek aby ubrac nie pobrudzic ![]() 3.a nie bedziesz smarowac zadnym mleczkiem , balsamem. 4.ja bede uzywac sudocrem ale jedynie jak bedzie pupa odparzona. 5.ja nie kapalam w rumianku bo niby po co? 6.reczniki do krocza.Bo to chigieniczne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jeździłam na studia to w niedzielę mi zostawiał zawsze swoją koszulkę - taką pachnącą jeszcze jego ciałkiem i perfumami ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Plus taki, że fajnie bo mam wszystkie meble na wymiar,
minus taki że muszę na nie czekać nie raz dosyć sporo, bo teść ma roboty masę. Tyle dobrego, że mąż mniej więcej się zna, wie co i jak i jest wstanie mu pomóc i zrobić szybciej, choć nie powiem na obudowę kaloryfera czekałam chyba miesiąc ![]() ![]() Oliwia zapytaj jakiegoś stolarza, szukaj jak najtańszej oferty.Komandor to w ogóle ceny z kosmosu ma ![]() ![]() Sweet to jest PARANOJA! Jak może zabraknąć papieru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.