|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
![]() ![]() d-o-k-ł-a-d-n-i-eCytat:
wróciłam na chwilę zaczerpnąĆ świeżego powietrza.... bo wiecie farsz do tych uszekjest na drobiu(m.in.) bleh ![]() nie za dobrze mi |
|
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
A proszę link do sukienki na all
http://allegro.pl/nowosc-mona-055-ur...608002406.html Ja mam kolor koralowy Uszka bym zjadła, ale wolę z grzybkami
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Dzien Dziecka jescze nie wiem, ale mój Tz chce lego duplo
|
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a uszka mają byĆ z mięskiem(stfu, ale mnie odrzuca w ciąży od mięsa)+pieczarki+cebulka. .. ale ta kuchnia mnie dziś straszy- więc jeszcze nie byłam mała poprawka, byłam w kuchni ale tylko po ciasta z czekoladą, zajjem ten niesmak po mięsie Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-18 o 15:12 |
|
|
|
|
#3305 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kasik bidulko tulę mocno. Pamiętaj na pierwszym miejscu rodzina i szkrabek, więc nie staraj się być w porzadku wobec nich, bo oni wobec Ciebie nie mają skrupułów i są straszni. Ja coś mi się zdaje, że krzyżem w kościele powinnam leżeć w intencji moich szefów, bo jak na razie wszystko jak po maśle. Nawet stwierdzili, że dla nich wygodniej by było, gdybym we wrześniu nie przychodziła do pracy (uczę w szkole), bo lepiej im będzie zorganizować rok szkolny jak nie będę wpadać na miesiąc do pracy. Cytat:
często bardziej jeszcze (o ile to możliwe ) niż jak nie są w ciąży. To też jest podbudowanie ich męskości, że to za ich sprawą, tak pięknie się "kształtujemy"
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Nadrobiłam Was, więc jestem na bieżąco. Ja leże w szpitalu, lecę na kroplówkach, dzis miałam robione usg, lekarz potwierdził, że dzidzia rozwija się prawidłowo ![]() Tyle u mnie Witam nowe mamusie jolajolly bardzo Ci kochana współczuję, życzę Wam dużo siły i trzymam kciuki. Daj znać jak się uda ponownie aniu cieszę się że wszystko z małą ok kkkasikkk kochana współczuje szefostwa, ludzie są bez serca co niektórzy . Ehh uważam, że skoro i tak nie wiążesz planów po macierzyńskim z tą firmą, to powinnaś iśc na L4 jak najszybciej, a nie męczyć się tak i tyle jeszcze stresu przejść do tego 7 czerwca. Jak oni nie sa lojalni wobec Ciebie to ja na Twoim miejscu na pewno nie byłabym lojalna w stosunku do nich. Trzymaj sięWszystkie brzuszki i maleństwa super
|
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy
Mąż to się dziś tak wściekł jak do niego zadzwoniłam zaryczana, że kazał mi iść do domu i od jutra L4. Nie co, że od początku mam jakieś problemy w ciąży, to jednak chodzę do pracy, ale widać co niektórzy tego nie doceniają ![]() Ale macie rację ... zdrowie moje i maleństwa najważniejsze!!!! Jeszcze raz Wam dziękuję
|
#3308 | |
|
Raczkowanie
|
witaminkaccc
![]() Cytat:
![]() Ja oglądałam i mimo, że czekam na polskie truskawki, kupiłam dziś kilka "mutantów" bo już nie mogłam wytrzymać Zwłaszcza, że pani w warzywniaku pytała u dostawcy o cenę polskich truskawek i jak zaśpiewali jej 26 złJa byłam dziś u gina na wizycie, miał mnie kłaść do szpitala, na szczęście już nie ma powodu i po prostu mi przedłużył zwolnienie Dziś mnie natchnęło na obiad, zupę ogórkową i schabowe z piersi kurczaka z młodymi ziemniakami i surówką ![]() kkkasikkk przykro mi problemy w pracy to najgorsza rzecz teraz, ja też się musiałam nadenerwować przez mojego pracodawcę, bo moja ciąża mu nie jest na rękę
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szoook!Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, ze masz dostep do necika i moze dac znac, jak zyjecie. Ciesze sie, ze z niunia wszystko w porzadku. A kiedy cie wypuszcza? Trzymaj sie cieplo |
|||
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to jest z płaceniem wypłaty przez ZUS to zakład pracy to zgłasza czy ja muszę itd.
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
mój stał się bardziej opiekuńczy i taki ma słodki wzrok gdy patrzy na brzuszek...ostatnio obdzwonił caaałą swoją rodzinę, opowiadajac jaki mam brzuch... nie powiem średnio mi sie podobało- ale wiem ze on to z radości robił
a jeżlei chodzi o libido- to powiem, ze takie samo- czy większe? hmmm... chyba nie (chociaż żałuję, ze już nie można tak ostro poszaleĆ )---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Dziękuję za wasze ciepłe słowa Jak narazie to był jednorazowy wyskok z tym plamieniem dzięki Bogu Było brązowe i tylko trochę ale tak spanikowałam że nie dałam się uspokoić tż'towi nawet ryczałam w szpitalu. Trafiłam na porządną pielęgniarkę na nagłych wypadkach bo jak się zapytała który to tydzień no to mówię że jutro zaczynam 21 a ona od razu za słuchawkę i zadzwoniła na inny oddział i mnie tam skierowała bo takto bym siedziała 2 godziny na nagłych wypadkach i nic pewnie by nie zrobili ![]() Jeszcze mnie dzisiaj wnerwiła "koleżanka" w pracy że mam obwisłe piersi że się ze mnie śmieją że gdyby nie brzuch to bym miała je do pasa ![]() Kiedy się skończy ten tydzień błagam Witam nowe mamusie Dziewczyny śliczne macie brzuszki Goldika super maleństwo |
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Wydaję mi się, ze zakład pracy, przynajmniej u mnie tak było.
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Magolina super że się odezwałaś i że z maleństwem wszystko w porządku
Darusia właśnie dzisiaj o Tobie myślałam dlaczego się nie odzywasz ściągnęłam cię myślami zdrowiej szybko Kkasikk przykro mi z powodu pracy idź najlepiej na L4 ja jeszcze 17 dni roboczych pracy i macierzyńskie (mam nadzieję )
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-18 o 16:40 |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Puk, puk, można zapisać się na wątek?:0
Dzisiaj wróciłam od gin. i jest 12 tc. Tp. na 28.11.11. To moja druga ciąża, trochę z problemami Nie podczytywałam nawet, bo bałam się zapeszyć Jest 12 tydz. i wierzę, że będzie ok, chociaż wiem, że 12 tygodni to żadna 100 % pewność Do tej pory miałam 6 usg (od 6-9 tyg. tylko 5), zjadłam tyle Duphastonu i globulek, że nie zliczęTrochę poczytałam, ale całego wątku nie nadrobię Ja nie wiem jak moja szefowa jutro zareaguje, ale chce już powiedzieć. W piątek mamy wycieczkę dla pracowników, ale chyba nie pojadę. Miałam jechać, ale chyba zrezygnuję. Wciąż nie czuję się pewnie w tej ciąży i na nic nie mam ochoty. Doczytałam o problemach z toxo Goldki, na szczęście badania wychodzą dalej dobrze. |
|
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka09- brzucholek masz świetny
Ale Ty ogólnie zgrabna laska ![]() Ja mam już też spory, ale nie taki fajny Kupiłam dziś krajowe truskaweczki 0,5kg- na spróbowanie Mniam, słodziutkie. Właśnie Was nadrabiam i co parę postów wędruję do kuchni podskubać parę ![]() A zapomniałam się pochwalić Wczoraj zostałam ciocią Moja Bratowa urodziła bliźniaki Szkoda, że jeszcze nie mogę zobaczyć...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-18 o 17:20 |
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że z maleństwem wszystko w porządku Ja miałam 5 USG w ciągu 21 tygodni
|
|
|
|
|
#3319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miss wątku Cytat:
|
||||
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny.
Kasiu olej ich, to tragiczne że tak Cię traktują, nie pozwól na to! I niech ktoś powie że kobiety w ciąży nie są dyskryminowane, eh ![]() Magolinko super że u ciebie wszystko dobrze Aniu to na pewno jednorazowe było więc się nie martw kochana Dziewczyny co do snów to mi raz się śniło że byłam na wojnie w Iraku i walczyłam z Talibami, byłam cała zlana potem po przebudzeniu, a innym razem śniłam że z tżtem uciekaliśmy przed własnym szwagrem bo chciał nas zastrzelić, ale w końcu to my jego ustrzeliliśmy ![]() A z waszych snów też pośmiałam nieźle, zwłaszcza z tych świnek U mnie ogólnieok, ale w pracy to pół dnia na placu zabaw a tam upał i nogi mi z lekka puchną bo za dzieciakami trzeba się nabiegać trochę. Póki co daję radę. Buziole moje drogie |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
rojku ja studiuję psychologię kliniczną
więc nijak ma się do matematyki. Statystykę mam w sensie prowadzenia statystyk do badań. Uczymy jej się w SPSS.Seona witaj na wątku gratuluję ciąży i współczuję problemów. Może chcesz nam o nich napisać? Co dokładnie się dzieje, że tyle masz zmartwień z nią związanych dla mnie I trymest był straszny bo ciągle nie wiedziałam czy moje dziecko przeżyje. Teraz jak leci mi 15tydz to już jestem spokojniejsza Chyba zaraz polecę gdzieś po truskawki bo mi język w d*** przez Was ucieka :p---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Aniu nie przejmuj się gupimi znajomymi pewnie zazdroszczą ciąży. Moje koleżanki też lubią mi pokreślać to, że tyję. Mają satysfakcję, że po zrzuceniu 14kg na Dukanie teraz mi to wraca. Ale mam to w nosie bo to kilogramy ciążowe i jak urodzę to znowu schudnę i nie widzę problemu.Tincia gratuluję zostania ciocią! ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ela to widzę też masz ciekawe sny wojowniku :p
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie
W końcu przeczytałam co tam:P Co do moich snów, to raz się budzę prawie z łzami w oczach i mówię do Tż'ta: "śniło mi się, że mnie zdradziłeś!!!" a on: "tak? mi tez" A ja: "miała krótkie włosy?" on: "tak", ja: "blond?" A on w śmiech i mówi: " nie przesadzaj! nie mieliśmy tego samego snu!" Co do pracy, to mi się straaaasznie nie chce pracować, ale jeszcze troszkę muszę. Pozakańczać pewne sprawy, ale w połowie lipca planuję zrobić sobie labe. No bo kiedy więcej mogę pozwolić sobie na wakacje? I też mi się marzy pójść na swoje... ale to nie takie proste... ale nie wyobrażam sobie całe życie robić "na kogoś" - po prostu już taka jestem... A w ogóle, to mi dziś straaasznie smutno i zupełnie nie wiem czemu
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytam z ciekawości, bo psychologię kliniczną na studiach uwielbiałam a "Psychopatologię" Seligmana Rosenhana czytałam do poduszki Miałam 5,5 z ćwiczeń i egzaminu
|
||
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
A zapomniałam za godzinę jedziemy po naszego grata do mechanika już jest zrobiony głupia linka od sprzęgła pękła i już unieruchomiony
z wszystkim nas wyszło 100f nie jest źle ale przed wyjazdem takie wydatki mnie denerwują![]() godika chyba masz rację bo ta dziewczyna co mi dzisiaj dokuczała się stara o dzidzie nawet była w ciąży razem ze mną ale straciła w 8 tyg to smutne ale akurat jej nie żałuję bo donosiła raz dziecko do 5 miesiąca (piła przez całą ciąże) dzień przed tym jak urodziła też ją widzieli w stanie upojenia. Prawdopodobnie zatruła synka nawet nie chciała wiedzieć dlaczego co było przyczyną że wcześniej urodziła i mały nie przeżył![]() Wiem że ona też by chciała mieć jeszcze jedno dziecko (ma syna 14 lat). Sama przez to przechodziłam to co ona mam nadzieję że niedługo zajdzie i donosi ciąże jak będzie o siebie dbać
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-18 o 18:12 |
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Ania, nie przejmuj się koleżanką. Na zdjęciach które pokazywałaś nie masz obwisłego biustu. Zresztą kurczę tu na ziemi jest coś takiego jak grawitacja
![]() Witaj Seona ![]() Magolina akurat myślałam co u Ciebie. Super że dobrze, a ze szpitala szybciutko wyjdziesz zobaczysz Tincia to na pewno był sen?
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Witam w naszym gronie
![]() W podpisie Ani21_21 jest podpis z rozpiska rozpakowan, sama tam czesto zagladam jak czytam watek ![]() Ja mysle, ze te truskawki krajowe to i tak pewnie nie do konca jeszcze naturalne, bo na "normalnych ogrodkach" przeciez jeszcze nie sezon. Choc w tym roku to przez weekend majowy i tak maja byc drogie podobno ![]() kkkasikkk wspolczuje szefostwa, i tak sobie mysle, ze co by zlego nie mowic o korporacjach to tutaj ciezarne maja chyba jednak najlepiej. Przynajmniej z tego co widzialam. Oni nie moga sobie pozwolic na takie jawne lamanie prawa pracy. Tu jest kalkulator powrotu do pracy, dolicza takze urlop, fajna sprawa http://www.bebilon.com.pl/Mama-wraca...wrotu-do-pracy ania21_21 biedactwo, czasem po prostu nie ma sie szczescia, ale pomysl, ze pech tez sie musi wyczerpac ![]() Zalaczam skany z usg, pierwsze jest z 8 tygodnia, pozostale 3 z ostatniej wizyty czyli 12/13 tygodnia |
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wyraźneJa jestem taka podjarana tą dzisiejszą wizytą, że szok. Jak poczuję ruchy to może odetchnę i jakoś tak uwierzę na 1000 %
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Siadam z wyszywaniem.
Seona witaj te sny to miałam już dawno, teraz na razie spokój, ale skąd to to bierze się w głowie ![]() Aniu to że koleżanka mówi że masz piersi obwisłe to miej to daleko...., lepiej niech się sobie przyjrzy. Ależ mnie takie uwagi denerwują ![]() To świadczy o braku kultury u tej osoby bądź o okropnej wredności, udusiłabym chyba. Ja uważam że strasznie fajnie jest mówić sobie miłe rzeczy wtedy i my i ten ktoś jest w dobrym humorze i właśnie o to chodzi. W pierwszej ciąży pracowałam w sklepie i tak mi się dziewczyny krwi napsuły że poszłam na l4, były niemożliwe, takie lalunie wypinglowane i sztuczne, eh. Co do samopoczucia to to ja w tej ciąży mam masę energii, latam do pracy, po pracy też nie zwalniam, dziecko, dom i czuję się super. To dlatego pewnie że w pierwszej ciąży leżałam plackiem bo plamiłam, byłam w szpitalu często a teraz cieszę się że jestem sprawna ![]() Poza tym motywuje mnie też moja koleżanka która zaszła w ciążę jak jej starszy syn miał 8mcy, a termin miała też na listopad, i całą ciążę w biegu była, upał nie upał, mąż po 12 h w pracy, więc dała radę nieźle, i ja tak zamierzam
|
|
|
|
#3329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowa do goryCytat:
(P.S. ciuszki juz masz widze od kogo podkradacA ile dalas za truskawki? Ja sobie obiecywalam, ze czekam na gruntowe, ale znowu kupilam hiszpanskie. Twarde, ale na koktajl sie nadaja. Cytat:
![]() Aniolinko, niunia slodka Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-18 o 20:09 |
|||
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczyny byłam dziś na 2 wizycie u gin i miałam takiego stracha czy wszystko ok, czy serduszko bije itd ...... Nawet po wyniki krwi i moczu poszłam godz przed wizyta żeby je "samemu" szybko ocenic chociaz za wiele i tak nie wiedzialam o co kaman ![]() Jednak jeśli chodzi o sny to dosłownie dziś w nocy mi sie snily 2 jajka jak je podrzucałam, jedno wielkie a drugie ciut mniejsze i spr w senniku a to oznacza :zapowiedź korzystnego wydarzenia; no i ? byłam u tego lekarza no i podczas usg lekarka mowi do mnie : Mamo, ale dziś to ja już jestem wielka dzidzia hehe i jak zobaczyłam moje maleństwo i usłyszałam bijące serduszko tak się wzruszyłam ;( ohhh co za uczucie nie do opisania ![]() To dopiero 9 tydz i 2 dni a już takie przeżycia, a co będzie dalej hehe ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

nie za dobrze mi

Tak się poryczałam i zdenerwowałam, że nie mogłam powietrza zaczerpnąć. Dalej jakbym mogła to bym ryczała

szoook!

glowa do gory