|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
takie tam, U.
1¶n - trzy kromki ( ka¿da po 20 g ) ¿ytniego chlebka - dwie z past± tuñczykow± i pomidorem, jedna z mozzarell±. 2¶n - ma³y ¿ytni rogalik i kromka z nutell± i mas³em orzechowym. 3¶n - wiejski 200 g. obiad - ze wszystkiego - trochê zupy szczawiowej krem + ³y¿ka m³odej kapusty, rybka na parze, trochê miêsa z indyka w sosie pomidorowym. kolacja - dwa filety ¶ledziowe z cebulk±.
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
jestem ¶lepa ; o jezu przepraszam Cie strasznie, faktycznie jest ; dd nie zauwazylam w ogole ze one s± tam wypisane! przepraszam jeszcze raz ; d
|
#2763 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
dziêkujê bardzo za obronê æwiczê 5-6 razy w tyg i proporcje w mojej diecie s± podporz±dkowane treningom ![]() morphine dziêki za troskê, wiem co przechodzi³a¶, bo pamiêtam ró¿ne Twoje chore akcje z tego w±tku- cieszê siê, ¿e ju¿ masz siê lepiej, a co do avocado to tak jak napisa³a Annie chodzi³o mi o smak a mas³o jak najbardziej równie¿ polecam, ale zrozumia³am z Twoich wcze¶niejszych wypowiedzi, ¿e go nie lubisz wiêc st±d propozycja avocado.
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-05-18 o 19:32 |
|
|
|
|
#2764 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Srodowe Peee ...
¦. owisianka - jêczmianka (4 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, 2 ³y¿ki s³onecznika, ca³y banan) + troche herbaty zielonej II¦. a) bu³ka grahamka (90g) z mas³em, sa³at±(du¿o jej napha³am), szynk± wedzona z indyka, b) Jab³ko + jedna kinder czekolada + 2 truskawy O. micha zupy warzywnej (a'la kalafiorowej i bylo tam miesko-piers z kurczaka oraz zagoscily ziemniaki w towarzystwie innych warzyw) PO OBIADKU - szklanka soku owocowego brak powieczorku bo ogolnie zamieniam miejsace kolacji z podwieczorkiem... bedzie mi wygodniej i lepiej wszystkim domownikom K. grilowo 2 szasz³yki (spore kawa³y piersi z kurczaka=razem by³o 5, ogórek zielony i papryka) + 2 kromki chleba jakiego¶ upychconego na grilu + herbatka i PO w ramach wlasnie tego podwieczorku bêdzie: Serek wiejski (200g) ze szklank± p³atków cheerios i jak ?? wiem ze mega dobrze nie jest ale ide cos do przodu ? najwazniejsze sie nie cofac. Staram sie jesc luzno. Wiec dzisiaj i grill byl i go nie odmowilam. )
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-05-18 o 19:55 |
|
|
|
#2765 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Dzi¶ zobaczy³am na wadze moje upragnione 59
To oznacza, ¿e wreszcie przechodzê na U Postanowi³am to dzi¶ uczciæ s³odkim, kalorycznym jad³ospisem, ale od jutra zaczynam grzeczne i powolne wychodzenie z diety. Póki co mój dzisiejszy od¶wiêtny, s³odki:5.00 - Jajecznica z 2 jajek z grzybami, bia³a bu³ka pszenna z mas³em i serem ¿ó³tym, wielki kubek kakao, banan 8.00 - danio waniliowy, 2 wafle ry¿owe 10.00 - bu³ka bia³a z d¿emem porzeczkowym 15.00 - pierogi z truskawkami polane ¶mietan± Pó¼niej 3 ga³ki lodów 18.00 - sporo frytek z piekarnika, sa³atka grecka teraz: mleko z otrêbami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi Ale s³odko! A od jutra U
|
#2766 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
. Mo¿e spróbujê kiedy¶ to awokado, ale póki co lubiê z margaryn±. My¶lê, ¿e i margaryna, i mas³o maj± podobne warto¶ci od¿ywcze (je¶li siê staranniej dobierze to pierwsze, a to drugie we¼mie ro¶linne). Tylko takie pytanie - awokado pasuje na zwyk³ych kanapkach? np.: z serem ¿ó³tym, szynk±, pomidorem i sa³at±? ; )Cytat:
![]() jad³ospisu nie skomentujê, bo jest bardzo du¿o wêgli prostych itp., ale wiadomo - nale¿y siê za ciê¿k± pracê, ja te¿ w czasie mojej diety (kiedy mo¿na j± jeszcze by³o nazwaæ rozs±dn±) robi³am sobie takie dni rozpusty, wiêc doskonale Ciê rozumiem. ![]() Tymczasem moje dzisiejsze U: postanowi³am od czasu do czasu je¶æ wiêcej wêglowodanów w ci±gu dnia, ¿eby siê od nich zbyt nie odzwyczaiæ. W koñcu jestem na U i gdy mam ochotê na 3 kanapki na kolacjê, to nie chcê ich sobie odmawiaæ . 1. owsianka (p³atki orkiszowe, otrêby) na wodzie z jogurtem naturalnym 180g, gar¶ci± orzechów laskowych i 2 sezamkami; 2. bu³ka s³onecznikowa z margaryn± i camembertem; 3. pó³ makreli wêdzonej; 4. duszone udko z kurczaka, 2 niedu¿e ziemniaczki z koperkiem, pomidory ze ¶mietan± i szczypiorkiem; po: trochê (trochê du¿o ) otr±b ¶liwkowych;5. 3 niedu¿e kromki chleba wieloziarnistego: ~2 z margaryn± i surimi ~1 z past± z makreli; 2 marchewki, herbata owocowa z cytryn±. wydaje mi siê wiêcej nnkt, ni¿ zwykle : )
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
dzisiejsze, naukowe utrzymanie
-¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich i ³y¿ki otrêbów, na mleczku migda³owym, z wkrojonymi kawa³kami mango i banana, pokruszonymi migda³ami i nerkowcami -drugie ¶niadanie/wczesny lunch: ch³odnik botwinkowy (pycha, pierwszy raz w tym roku) z jajkiem na twardo + kromka ¶wie¿ego chleba orkiszowgo z mas³em, twaro¿kiem z rzodkiewk±, szczypiorkiem i rze¿uch± godzina pilates -przek±ska (nauka w bibliotece): domowa razowa muffinka (na ma¶lance) z malinami, truskawkami i wiórkami kokosowymi. ma³a latte na wynos z bibliotecznej coffee heaven -obiad: sola zapiekana ze szpinakiem i winem, ciemny ry¿, kalarepka i zielone szparagi na parze 50 min szybkiego spaceru po lesie z pieskiem -kolacja: porcja sa³atki z kawa³kami grillowanej pier¶i kurczaka, z sa³at± rzymsk±, roszponk±, kie³kami,pomidorem malinowym, ¿ó³t± papryk±, z dodatkiem wkrojonego ¶wie¿ego ananasa,pe³noziarnistych mini-grzanek i pestek s³onecznika |
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Uuu...
dzieñ pod has³em "ZAPIEKANKI" ![]() rzucicie okiem? |
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
a co tam, moje U. w sumie to ju¿ tak nie zwracam uwagi na jedzenie jak kiedy¶, jem to na co mam ochotê. nie chce mi siê my¶leæ o tym ¿eby zawsze by³o zdrowo i warto¶ciowo.. ale staram siê przy tym nie je¶æ niezdrowo.
1. Owsianka na mleku sojowym z 4 ³y¿ek p³atków - z amarantusem, otrêbami, bananem, rodzynkami i pra¿onymi pestkami s³onecznika; czarna kawa. 2. Pszenna bu³a z serkiem topionym - kupna. 3. Pe³noziarniste tagliatelle z kurczakiem, cukini± i serkiem ¶mietankowym. kawa z mlekiem sojowym + suszona ¶liwka w czekoladzie z likierem 4. Dwie ma³e kromki ¿ytniego, obie z mas³em - z wêdlin± z kurczaka, sa³at± i pomidorem/z wêdzon± makrel± i ketchupem; 150g wiejskiego lekkiego (rodzice sie odchudzaj± i ca³a lodówka jest w lajtach ;p) z wkrojonym pomidorem, szczypiorkiem, papryk± i rzodkiewk±. potem wpad³o pó³ kalarepki |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wklejalam wczoaj, bo nie jestem w stanie opisac po polsku, co jadlam
![]() Dzis: U Sniadanie: 2 placki owsiane z : -2 jaj -1 lyzki kokosa -2 lyzek owisanych -3 lyzek amarantusa - 1 pralinki z bialej czeko i 1 z gorzkiej pralinki -troche siemienia (zawsze daje na trawienie) na masle 3-4 lyzki wiesniaka 4% kawa Obiad: jajecznica z 2 jaj i fury szpinaku na oliwie z oliwek 100g tunczyka kielki, pomidor 5 malych tortilli (wielkosci spodeczka) kukurydzianych niebieskich + 2 plastry zoltego sera Kawa Przed treningiem: 1/2 batona poteinowego trening 1h Po treningu: Odzywka bialkowa zmisowana z 1/2 szklanki mleka lactose free i z kubkiem jezyn + 1/2 kubka amarantusa + 2 l wody, +witaminki + glukozamina Staram sie jesc wiecej bialka, bo za malo go. Jak to dzis wyglada?
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 891
|
Dziewczyny pomocy. Wa¿ê 53,5 kg i waga raz spada do 52,5 innym razem ro¶nie do 55. Chcia³abym siê ustabilizowaæ i ju¿ dawno to mia³am w zamiarze, ale by³o to olewcze raczej. A wola³abym ustabilizowaæ siê normalnie , ¿eby ponad 55 nie podbijaæ.
tak wiêc moje U: Sniadanie: du¿e jab³ko, 180 gram jogurtu naturalnego z p³atkami Just Fit II ¶niadanie: jab³ko, serek straciatella 150 gram. obiad: talerz roso³u z makaronem podwieczorek: ciabatta z serkiem czosnkowy,m pomidorem ogórkiem kolacja: twaróg ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem i kakao. mo¿e byæ?? |
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Przecie¿ u Santos jest inna godzina. ^_^
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Morphine pewnie, ¿e pasuje- szczególnie na jeszcze ciep³ej bu³eczce
![]() Moje lekkie R na dzi¶: ¦: 1/2 twarogu, 1/2 jab³ka, kiwi, cynamon + cukier brzozowy, owsiane 60 g II¶: wie¶niak z warzywami ( dwa rodzaje pomidora, ogórki ma³osolne) du¿e jab³ko O: filet z tilapii + mieszanka warzyw na oleju z pestek + makaron ¿ytni/ ry¿ br±zowy + ser feta dla smaku jakie¶ 50 min biegania i krêcenie hula K: omelt z jaj z orzechami i s³onecznikiem ps. jeszcze tylko pare cm w brzuchu do celu
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
Hej dziewczyny.....od d³u¿szego czasu czytam Wasze jad³ospisy...i wpad³o mi w oko, ¿e czêsto ³±czycie ser bia³y z pomidorami.....nie jest to dobre po³±czenie. Wklejam link o ró¿nych nieciekawych po³±czeniach produktów.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...raw_35786.html
Edytowane przez agaabuu Czas edycji: 2011-05-19 o 13:02 |
|
|
|
#2777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ps. nie zauwa¿ysz kiedy zleci.
|
|
#2778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
porcje s± ok, najadam siê i w sumie odmawiaæ te¿ sobie niczego za bardzo nie odmawiam bo od s³odkiego siê odzwyczai³am jeszcze przed redukcj± a tak to za wielkich zmian nie wprowadzi³am-no mo¿e tyle co ograniczenie wêgli ![]() mam nadziejê, ¿e szybko zleci bo wakacje i bikini tu¿ tu¿
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 891
|
ja uwa¿am, ¿e stosowanie siê do wszystkich regu³ jest paranoj±. Wszystko a z umiarem i bêdzie ok
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2781 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
Cytat:
) to zaczynanie dnia od s³odkiej owsianki z gorzk± czekolad±![]() Nie odbiegaj±c od tematu mój dzisiejszy baaardzo zaniedbany jad³ospis Jestem na R, ale to na R siê pewnie nie nadaje.Po¶piech i brak czasu ![]() 30min si³owych i 15min hh 1. jajecznica z 2 jaj i 1 bia³ka z cebula, 2 kromki razowca, pó³ ogórka zielonego (by³ ogromny), pomidor, w drodze do pracy orzechy laskowe i migda³y. 2. banan , serek homo waniliowy, ciasteczka Lu GO 3. cycek z kury, kasza, surówka/sa³atka z rukol± 4. pó³ kostki twarogu, pewnie jakie¶ orzechy wpadn±, sa³atka - sa³ata, ogórek, pomidor, cebula z sosem jogurtowym, przyprawy Ma³o posi³ków, pokrêcony mam dzieñ |
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
To co, pokusi sie ktos
?Cytat:
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, nie grzeszê inteligencj±.
![]() w takim razie muszê którego¶ dnia spróbowaæ.
|
#2784 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. owisianka - jêczmianka (4 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, 2 ³y¿ki s³onecznika, ca³e jablko, 3 lyzki amarantusa) + troche herbaty zielonej (pozniej dopilamreszte) II¦. a) kanapka - duuu¿a kromka ciezkiego orkiszowca (przekrojona na pol i wyszlo tak jak 2 normalne kromki-90g) z maslem, szynka drobiowa, salata, pomidorem i rzodkiewka b) Jab³ko + sok bobofrut O. miska zupy warzywnej (a'la kalafiorowej z odrobin± mieska i zziemniakami w towarzystwie innych warzyw) + 1 pyza z sosem + gotowany kalafior P. 2 pyzy smazone na oliwie i posmarowane d¿emem K. 3 kromki chleba z ziarnami: z mas³em, serem twarogowym (grubo), sa³at±, papryka i rzodkiewka + herbata PO. jab³ko i jak ?? wiem ze brak bialka no i soku dzisiaj zabraklo... ehh
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-05-19 o 21:16 |
|
|
|
#2785 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Cze¶æ dziewczyny, ¶ledzê was ju¿ od jakiego¶ czasu. Ostatnio by³a na redukcji i powoli wchodzê na zdrowe Utrzymanie ( w ¿adnym wypadku nie chcê wróciæ do nawyków sprzed diety)
Czy mog³abym prosiæ was o ocenê mojego jad³a ?![]() R->U ¦niadanie: 4 ³y¿ki p³atków (jêczmienne, ¿ytnie, owsiane) na mleku z suszonymi ¶liwkami i ¶wie¿ym jab³kiem II ¶niadanie: 2 kromki chleba razowego z polêdwic± drobiow± i warzywami 2h æwiczeñ Obiad: Pier¶ duszona w jogurcie naturalnym z pieczarkami, mieszanka chiñska warzyw, pó³ torebki kaszy gryczanej Podwieczorek: Ry¿ zasma¿any na teflonie z 2 jajkami i przyprawami (na ostro) Kolacja: 100 gram serka twarogowego, 100 gram twarogu pó³t³ustego z jakimi¶ 30g gramami migda³ów i orzechów w³oskich Z góry dziêkujê za ocenê.
Edytowane przez aveline Czas edycji: 2011-05-19 o 18:42 |
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-05-19 o 18:50 |
|
|
|
|
#2787 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
³adnie, lu¼ne U. Cytat: Robisz na zamówienia ?? Nie, ale dobry pomys³ na zdobycie dodatkowej forsy Przyda³oby siê ![]() Dziekuje za ocene mojego do Twojego jad³ospisu, to ka¿dy uwielbiam. Czerpie z nich inspiracje a ta owsiana to mega !!! Dziêkujê Cytat:
³adnie chyba by³o, ale to ¶niadanie mi siê ma³e wydaje mia³o byæ wiêcej p³atków nieprawda¿? ![]() Dobra, to teraz lecimy z moim P. ![]() ¦: A zgadnijcie co ...na mleku, gêsta, pyyszna z.. ogromn± pra¿on± gruszk±(której wiêksza czê¶æ siedzi na dnie), rodzynkami, s³onecznikiem, migda³ami, cynamonem..i cha³w± kakaow± z bakaliami Dam zdjêcie, nie bêdê taka. ![]() II¦: Danio waniliowy 240g z dosypanymi: ciniminis, wiórkami kokosowymi, s³onecznikiem, egzotycznym musli, rodzynkami, (kurka, co¶ tam jeszcze by³o na bank,ale nie jestem w stanie sobie przypomnieæ.); Kubu¶ bananowo-marchewkowy. Ob: Dwa spore kotlety mielone sma¿one, ziemniaki z koperkiem i mnóstwo buraczków. P: ry¿ na mleku z musem z ca³ego jab³ka, rodzynkami, herbatnikami.(sama robi³am ); kostka czekolady milki z waflem(nie wiem jakim cudem uchowa³ mi siê jeszcze rz±dek.. )K: Za pewne bêdzie wiejski na s³ono(pomidor, szczypiorek, mo¿e szynka, bazylia) i bu³ka z ziarnami z mas³em. I chyba za³o¿ê bloga normalnie ![]() Kto¶ mi musi pomóc z nazw± tylko ![]() Pokusi siê kto¶ o ocenê? ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-05-19 o 19:45 |
||
|
|
|
#2788 | |
|
Zadomowienie
|
U?
1¶n - ma³y rogalik ¿ytni z mozzarell± i pomidorem, wiejski 200 g. godzinka spinning + si³owe. 2¶n - sa³atka - tuñczyk, sa³ata, pomidorki, ogórek,czerwona fasolka, olej lniany przyprawy. + activia 300 ml do picia naturalna. 3¶n - twaro¿ek wiejski + trzy roladki z szynki z indyka. 4¶n - miseczka twarogu z jogurtem, d¿emem malinowym niskos³odzonym i gór± truskawek. obiad - sa³atka z ³ososiem - ³oso¶ wêdzony, oliwki, sa³ata, pomidor, ogórek, jajko, ocet balsamiczny, sos jogurtowo-koperkowy. 4 ¶niadania. ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
wczoraj czy tam przedwczoraj zjad³am i tylko marzy³am ¿eby po¿reæ czekoladê, najlepiej ca³±.
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Widaæ, ¿e strasznie boisz siê wêgli. brak luzu i urozmaicenia. S³abo i sztywno.
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nooo, lubiê nabia³ a miêsa akurat brak w lodówce. ![]() a activia mi pomaga, chocia¿ to pewnie brzmi dziwnie, ale serio. ![]() tak, bojê siê. wiem. pracujê nad tym, ale ¶rednio mi idzie.
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

To oznacza, ¿e wreszcie przechodzê na U
) otr±b ¶liwkowych;

+ broku³y
<3
Jestem na R, ale to na R siê pewnie nie nadaje.
, serek homo waniliowy, ciasteczka Lu GO
?