Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1176 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 23:22   #35251
agatron77
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Jeszcze jedno na koniec, bo nie weszło:
Przepraszam za ilość, ale chciałam Wam je pokazać z każdej strony (na tyle na ile sama byłam w stanie się obfotografować ). Jak widać z prawej strony są gorsze niż z lewej, ale tak chyba jest od dawna. No i własnie tam mi się najbardziej prostują.
A teraz MÓWTA CO CHCETA - OCZYWIŚCIE JEŚLI CHCETA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6037_1024x768.jpg (61,8 KB, 36 załadowań)
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:23   #35252
Bryzejda
Raczkowanie

agatron jakbym swoje wloski widziala, nawet kolor sie zgadza
Ladnie ci

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:49   #35253
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
agatron jakbym swoje wloski widziala, nawet kolor sie zgadza
Ladnie ci
Dzięki Bryzejda. Mam tylko nadzieję, że nie masz tylu siwych co ja. Na zdjęciach odrosty jak stąd do wieczności - henna z nich odpłynęła rurą kanalizacyjną w siną dal .
Właśnie chciałam napisać, że piękna ta Twoja własna odżywka . No i chyba się cofnę do tej 145 strony żeby zerknąć na Twoje lokasy.

marika, cudne masz loczki. Pokaż całość

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Bryzejda, rzeczywiście chyba mamy podobny skręt, ale Twoje duuuużo dłuższe. Moja długość spadła wczoraj, ale tak sobie myślę, że to co spadło było baaaardzo zniszczone, więc chyba nie będę tego żałować. Popracuję nad tym co mam, to może się prędzej czy później odwdzięczy...
Ja właściwie do końca nie jestem pewna jak ten mój skręt sklasyfikować. Może któraś z Was mi pomoże?

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2011-05-17 o 23:51
Stary 2011-05-18, 07:20   #35254
marika161
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim dziewczynom za komplementy Bardzo mi miło

agatron77 pokażę, tylko póki co nie są jeszcze w idealnym stanie, szczególnie tył, choć jest już lepiej Chciałabym, aby wszystkie kręciły się w taki sposób, jak na zdjęciach, nawet z tyłu Wyobrażam sobie, jak wszystkie kręcą się w takie loczki, jak na zdjęciach. Aha i zapomniałam napisać: bardzo ładne masz włoski i fajnie, że kręcą się od samego czubka

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-18 o 07:26
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:25   #35255
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Cześć Lokaski!
Wstawiam obiecane zdjęcia z dzisiaj. Z włosami dzisiaj nie robiłam kompletnie nic. Myte były wczoraj szamponem NATURIA miód/cytryna, później maska BINGO z algami, zimne płukanie, NATURIA b/s miód cytryna, odciskanie w koszulkę, plunking, żel lniany (odgnieciony nocą podczas snu) i popięcie spinkami do wyschnięcia.
Eeee...co się czepiłaś cięcia ładnie jest, no i się faktycznie kręcą od samej skóry a hennę musisz kilka razy nałożyć żeby barwnik się utrwalił
Ja sobie chyba poprawię 'boki' trochę, bo takie wąsy odstają Grażyna powinna je skrócić, ale dobra...po ichniejszej stylizacji tego nie było
A w ogóle to mam sklerozę ...kolejny raz zapomniałam o odżywce b/s dałam dziś rano do reanimacji i nawet jest znośnie, choć rano miałam irokeza wręcz

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:57   #35256
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość

agatron77 Aha i zapomniałam napisać: bardzo ładne masz włoski i fajnie, że kręcą się od samego czubka

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Eeee...co się czepiłaś cięcia ładnie jest, no i się faktycznie kręcą od samej skóry a hennę musisz kilka razy nałożyć żeby barwnik się utrwalił
Dzięki za dobre słowo . No wiesz, zwyczajnie spanikowałam widząc się pierwszego dnia. Całe szczęście po myciu okazało się, że nie ma tragedii. Ufff
Kurcze, zastanawiam się nad ponownym hennowaniem. Nie wiem czy mam do tego cierpliwość. Pewnie powinnam hennować co jakieś 2 tygodnie żeby efekt był zadowalający...

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2011-05-18 o 09:58
Stary 2011-05-18, 10:15   #35257
zielona87
Zadomowienie

Witajcie Zakręcone!!
Całe życie byłam przekonana ze mam włosy nijakie - ani krecone, ani proste. Po prostu szopa. Przez ostatnie kilka lat zwalałam wine za wyglad włosów na farbowanie na blond. Zawsze myłam wlosy szamponem, potem odzywka na chwilę, spłukiwalam i tyle. jakieś rzeczy do stylizacji, czasami prostownica... na kolezanke która twierdzila ze nie wolno rozczesywac włosów patrzyłam jak na idiotkę...
jednak w ramach nauki ostatnio przeglądałam wizaż, zakręcone forum... I postanowiłam spróbować. Zrobiłam maskę, nie rozczesałam włosów, a potem zrobiłam "ręcznikowanie" i okazało się ze włosy sie normalnie kręcą!! Bylam w szoku... 24 lata nie wiedzialam ze mam krecone wlosy:P

No i przeczytalam FAQ, pigułkę... zawalona ilościa informacji i przerażona ilością pracy i czasu jaki trzeba poświecic postanowilam wprowadzac powoli wasze zasady...
-czasami przed myciem na suche wlosy oliwa z oliwek albo nafta
-mycie kubeczkowe
-czasami maska al latte kallos
-odzywka d/s mrs potter's
-nie tre recznikiem tylko odciskam
-odzywka b/s
-ręcznikowanie
-coś do stylizacji (np nivea do loków)
-czasami podpinam wlosy na ananasa
-czasami na poczatku robie maske domową (jajko, oliwa, nafta, miod.... w dowolnych kombinacjach)
-czasami spłukuje wodą z octem jabłkowym

Czasami wychodi mi ladny skręt, a czasami wygladam ... dziwnie:P
Używam teraz szaponu dove do wlosow farbowanych i to chyba jest mój najwiekszy błąd,ale chce pozuzywac kosmetyki.
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:52   #35258
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Bryzejda. Mam tylko nadzieję, że nie masz tylu siwych co ja. Na zdjęciach odrosty jak stąd do wieczności - henna z nich odpłynęła rurą kanalizacyjną w siną dal .
Właśnie chciałam napisać, że piękna ta Twoja własna odżywka . No i chyba się cofnę do tej 145 strony żeby zerknąć na Twoje lokasy.

Bryzejda, rzeczywiście chyba mamy podobny skręt, ale Twoje duuuużo dłuższe. Moja długość spadła wczoraj, ale tak sobie myślę, że to co spadło było baaaardzo zniszczone, więc chyba nie będę tego żałować. Popracuję nad tym co mam, to może się prędzej czy później odwdzięczy...
Ja właściwie do końca nie jestem pewna jak ten mój skręt sklasyfikować. Może któraś z Was mi pomoże?
Ja narazie siwych nie posiadam ale jak sie pojawia to tez pewnie henne bede uzywac zamiast niszczacych farb

Moj skret to 3b typu cherub czyli latwo je odksztalcic, wiec po nocy nie mam takiego mocnego skretu jak ty.
Takze twoj skret bedzie pewnie 3b ale bardziej trwaly

Linki do skretow:
http://www.naturallycurly.com/pages/hairtypes/type3
http://www.britishcurlies.co.uk/arti...ry/curl_types/

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-18, 10:55   #35259
AjriszMarta
Zakorzenienie

Agatron - pięknie jest

Zielona - witaj Do pełnej inicjacji prosimy jeszcze o zdjęcie, np przed i po
Bardzo zacnie że chcesz pozużywać zapasy, musisz zrobić miejsce na nowe a kolekcja będzie dorodna Jeśli zdajesz sobie sprawę, jakie jest działanie kosmetyków i wiesz, na którym etapie ich użyć to jakieś efekty i tak się pojawią

U mnie dzisiaj PR=2 i fale typu pierdzielnik

Powoli pakuję się na wyjazd, oczywiście kosmetyki włosowe zajmują mi najwięcej uwagi, bo trzeba je dobrać optymalnie Myślę że rok temu dostałabym zawału na widok mojej obecnej kosmetyczki

Eloe - wcierki zabezpieczające muszą poczekać. Na razie nawilżanie - na wyjazd żel pod oczy ;P

Ajrisz, do roboty ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:05   #35260
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
A ja znowu z pytaniem przychodzę Czy szampon fitomedu będzie równie dobrze zmywał silikony( przy jednoczesnym niewysuszaniu włosów szczególnie), co szampony, które mają sles blisko w składzie?
Tu jest problem, bo nie znamy dokładnych proporcji. Skład winien być ułożony tak, by to, czego najwięcej znajdowało się na początku, stąd można wnioskować, że może zmywać w mniejszym stopniu. Ale to tylko prawdopodobieństwo. Wzięłam pod uwagę skład tego szamponu i stawiam na mniejszą zmywalność.
Próbowałam też szukać informacji na NH. Niestety
Cytat:
Szukam czegoś do tyci częstszego oczyszczania, a szampon polleny malwy, który mam, ma sles niezłagodzony drugim surfaktantem, no i jest trochę za mocny...
To Fitomed powinien się nadać, choć może nie doczyścić tak, jak z sls po wodzie.
Ja z niego korzystałam właśnie jako z delikatniejszego oczyszczacza (w końcu te surfaktanty: Coco Glucoside, Cocamide DEA wydają się być przeważające).

Cytat:
Moje właśnie schną podpięte wypadają strasznie, ja już nie wiem co się dzieje...zaczyna mnie to stresować PS: Jakiś miesiąc temu zaczęłam brać tabletki Castagnus (uregulowanie miesiączki, zmniejszenie PMS, etc), może to przez nie tak lecą, jakoś dziwnie zbiegło się to w czasie nie wiem już nic...
Całkiem prawdopodobne. A nie chorowałaś w ciągu ostatnich 2, 3 miesięcy? Nic się przez ten czas nie działo? W ubiegłym roku o tej porze nie obserwowałaś problemów z wypadaniem?

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
wygladają na suche, bo niestety takie są... Moim wlosom duzo potrzeba,ale sa takie poniewaz je bardzo katowalam prostownica, dopoki nie zauwazylam w jakim stanie sa w pore zobaczylam, ns szczescie
Zatem powodzenia w doprowadzeniu ich do stanu idealnego Zachęcam do lektury naszych wątków i przemyślenia własnej pielęgnacji.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
a właściwie to coś się stanie strasznego jak bedę trzymała Biovax'a całą noc?
Niby nie, ale raczej to zbędne. Odżywki mają swoją ograniczoną wchłanialność, nadto jest w nich woda, co nie jest obojętne włosom.
Możesz ostawić, jeśli pozwolisz włosom z Biowaxem wyschnąć. Wtedy to ma sens.
Na tak długi czas jak cała noc lepiej jednak zostawiać oleje.

Cytat:
Nie powinna sie szybko zepsuc bo spirytusem zakonserwowalam
A widzisz! Nie było w składzie alko
Cytat:
Juz dalam na wlosy ale nie dziala jak powinna Tzn wloski sa slicznie sktecone, mieciutkie i nawilzone ale troche tluste. Mimo, ze w odzywce zastosowalam wiecej wody niz tluszczow to jednak pozostawia tlusta warstwe
OK, a co emulguje? Może warto następnym razem dodać lecytynę sojową? Zmniejszyć ilość shea i/lub kokosa?
Przemyśl formulację jeszcze raz, dodaj wodę, wówczas powinna się nadać jako d/s.
Cytat:
Jeszcze pytanko: czy moge kilka kropel keratyny do szamponu dodac?
Jeśli szampon ma kwaśne pH to można.Inaczej nie ma to sensu.

Cytat:
Wstawiam obiecane zdjęcia z dzisiaj. Z włosami dzisiaj nie robiłam kompletnie nic.
mnie się podoba. Nie wiem, czemu tak się bałaś. Ślicznie

Cytat:
Jak widać z prawej strony są gorsze niż z lewej, ale tak chyba jest od dawna. No i własnie tam mi się najbardziej prostują.
Ale zupełnie naturalne, że skręt jest różny na głowie. Moje też po prawej mają takie tendencje.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:19   #35261
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Całkiem prawdopodobne. A nie chorowałaś w ciągu ostatnich 2, 3 miesięcy? Nic się przez ten czas nie działo? W ubiegłym roku o tej porze nie obserwowałaś problemów z wypadaniem?
Teraz mnie oświeciło...i przypomniałaś...przecież na początku marca chorowałam i 10 dni antybiotyk brałam skutek teraz?
W zeszłym roku włosy wypadały praktycznie cały czas (stres spowodowany brakiem pracy -> oszczędność -> 'dieta' etc...).

Stary 2011-05-18, 11:35   #35262
Eloe77

Cytat:
hennę musisz kilka razy nałożyć żeby barwnik się utrwalił
Powiadasz... Moja henna się wypłukała, ale pod słońce nadal mam kasztan I widzę wtedy odrosty Czyli mogę mieć taki kolor?

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Przez ostatnie kilka lat zwalałam wine za wyglad włosów na farbowanie na blond
Jak by nie patrzeć, wina leży też po stronie farbowania.
Cytat:
No i przeczytalam FAQ, pigułkę... zawalona ilościa informacji i przerażona ilością pracy i czasu jaki trzeba poświecic postanowilam wprowadzac powoli wasze zasady...
Jeśli ma się coś ładnego i cennego, to warto poświęcić temu nieco czasu. A to i tak głównie kwestia organizacji. Nikt nie każe siedzieć w łazience z odżywką na głowie.
Cytat:
-czasami przed myciem na suche wlosy oliwa z oliwek albo nafta
Pamiętaj, by nafty nie nakładać na dłużej niż 30 minut.
Cytat:
-czasami maska al latte kallos
-odzywka d/s mrs potter's
Niewiele jak na potrzeby kręconych, ale od czegoś zacząć trzeba... Zresztą rozumiem, że to bardziej fale, więc Kallos może być przyciężki.
Cytat:
-nie tre recznikiem tylko odciskam
Odciskam i nie w ręcznik, ale w bawełniany materiał lub coś z mikrofibry. Ręcznik zostaw sobie do reszty ciała, a włosów nie dotykaj już więcej ani ręcznikiem ani szczotką.
Cytat:
-czasami na poczatku robie maske domową (jajko, oliwa, nafta, miod.... w dowolnych kombinacjach)
Może się okazać, że czasami to dość rzadko... Włosy niszczą się każdego dnia, każdego dnia oddają wodę.
Cytat:
-czasami spłukuje wodą z octem jabłkowym
A to warto robić akurat regularnie, a nie czasami. Osobiście polecam.
Cytat:
Czasami wychodi mi ladny skręt, a czasami wygladam ... dziwnie:P
Regularna i optymalna pielęgnacja stwarza możliwość wyrównania tych wahań, ale kręcone włosy są jak barometr - można na podstawie ich zachować przewidywać i pogodę i własny stan zdrowia.
I tego już nie da się zmienić.
Cytat:
Używam teraz szaponu dove do wlosow farbowanych i to chyba jest mój najwiekszy błąd,ale chce pozuzywac kosmetyki.
Zużyj, zawsze szkoda wyrzucić. I przecież to od Ciebie zależy, co robisz.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj PR=2 i fale typu pierdzielnik
Ale zawsze coś się dzieje - to na plus
Cytat:
Powoli pakuję się na wyjazd
Długo Cię nie będzie?
Cytat:
Myślę że rok temu dostałabym zawału na widok mojej obecnej kosmetyczki

Cytat:
Eloe - wcierki zabezpieczające muszą poczekać. Na razie nawilżanie - na wyjazd żel pod oczy ;P
Eeee nie rozumiem. Żel pod oczy jako nawilżacz naskalpowy? A co w składzie?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-18, 11:37   #35263
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:

A widzisz! Nie było w składzie alko
OK, a co emulguje? Może warto następnym razem dodać lecytynę sojową? Zmniejszyć ilość shea i/lub kokosa?
Przemyśl formulację jeszcze raz, dodaj wodę, wówczas powinna się nadać jako d/s.
Zlapalas mnie nie wpisalam alko I maslo shea zle mi sie wpisalo, Tż sie pyta a co to maslo thea

Jako emulgatora uzylam ceteryl clucoside, pisze ze do lekkich kremow, emulsji i odzywek. Cos pewnie poknocilam, moze za duzo fazy wodnej dalam Ale gdybym nie dala tyle to bylaby bardziej tlusta, a gdybym dala mniej masla to zbyt wodnista. Aaaa juz sama nie wiem, poczytam jeszcze bo wlasciwie nigdzie nie znalazlam jak robic odzywke, tylko kremy, a wiadomo kremy sa tluste

Na moim szamponie pisze Ph balanced, czy w takim razie moge keratyne dodac?

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-18, 11:45   #35264
Eloe77

Cytat:
Teraz mnie oświeciło...i przypomniałaś...przecież na początku marca chorowałam i 10 dni antybiotyk brałam skutek teraz?
Możliwe.
Różnie się reaguje, ale antybiotyk zwykle odbija się na organizmie. Popraw dietę, suplementację, a wszystko powinno wrócic do normy.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Zlapalas mnie nie wpisalam alko I maslo shea zle mi sie wpisalo, Tż sie pyta a co to maslo thea
Ale wujek google pokazuje wyraźnie, że to kolejna nazwa masła shea

Cytat:
Jako emulgatora uzylam ceteryl clucoside, pisze ze do lekkich kremow, emulsji i odzywek. Cos pewnie poknocilam, moze za duzo fazy wodnej dalam Ale gdybym nie dala tyle to bylaby bardziej tlusta, a gdybym dala mniej masla to zbyt wodnista. Aaaa juz sama nie wiem, poczytam jeszcze bo wlasciwie nigdzie nie znalazlam jak robic odzywke, tylko kremy, a wiadomo kremy sa tluste
Zerknij choćby tutaj.
Cytat:
Na moim szamponie pisze Ph balanced, czy w takim razie moge keratyne dodac?
Najlepiej zmierzyć to pH, bo balanced może oznaczac zarówno 5,5 (dla skóry), jak i 7 (dla wody.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-18, 11:58   #35265
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:

Ale wujek google pokazuje wyraźnie, że to kolejna nazwa masła shea
Hehe rzeczywiscie

Cytat:
Najlepiej zmierzyć to pH, bo balanced może oznaczac zarówno 5,5 (dla skóry), jak i 7 (dla wody.
Nie bede sie teraz w to bawic, mysle ze keratyna w odzywce wystarczy. nastepnym razem jak cos bede zamawiac to wezme tez Ph paseczki do sprawdzania

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Eloe77 dzieki za ta stronke, na pewno skorzystam. Mysle, ze to ten emulgator jakos lekko wiaze czy cos, moze dokupie zageszczacz i bedzie dobrze

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-18, 12:14   #35266
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zawsze coś się dzieje - to na plus
Długo Cię nie będzie?
3 doby, w tym 2 w pociągu niestety muszę wyglądać
Cytat:
Eeee nie rozumiem. Żel pod oczy jako nawilżacz naskalpowy? A co w składzie?
Ziaja med dla wrażliwców. Składowo taki se ale jak mi oczu nie podrażnił to nic mi nie zrobi A na później odkładam testy wcierek z silikonami. Niech się najpierw złuszczy co się ma złuszczyć, nie bede tego sklejać teraz

Stary 2011-05-18, 12:19   #35267
Eloe77

Cytat:
Eloe77 dzieki za ta stronke, na pewno skorzystam
Są tez receptury na mazidłach, ale albo spreje albo olejowe (sprawdza się przed myciem).
Cytat:
Mysle, ze to ten emulgator jakos lekko wiaze czy cos, moze dokupie zageszczacz i bedzie dobrze
Na pewno. Lecytyna na dodatek pomoże w zmyciu.

Ajrisz fajniutki ten krem W ogóle sympatyczna seria (mam akurat płyn do mycia buzi)
Będę tęsknić Kiedy wyjazd?

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-05-18 o 12:21
Stary 2011-05-18, 12:19   #35268
agacie92
Raczkowanie

Zatem powodzenia w doprowadzeniu ich do stanu idealnego Zachęcam do lektury naszych wątków i przemyślenia własnej pielęgnacji.

Właśnie biorę się za czytanie i oglądanie filmów W końcu czego się nie robi dla swoich włosów

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 13:06   #35269
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz fajniutki ten krem W ogóle sympatyczna seria (mam akurat płyn do mycia buzi)
Też lubię, mam już ze 4 kosmetyki z serii wrażliwcowej i krem dla sucharów, ogromna szkoda że nie mają myjadła bez SLS bo spodziewam się że byłby spełnieniem moich marzeń
(żel do demakijażu do mycia niekoniecznie się nadaje, próbowałam dzisiaj i ciężko rozprowadzić, może w kubeczkowej/ze spieniaczem)
Jadę jutro, nie zauważysz że mnie nie ma

W ogóle dzieweczki uczycie mnie kombinować z kosmetykami Jako że nie umiem równo nałożyć balsamów brązujących - zrobię se psikadło opalające z dodatkiem herbaty - i od razu będę widziała czy jest równo Ale to bliżej obrony jak będzie więcej nauki :P

Stary 2011-05-18, 13:39   #35270
Eloe77

Cytat:
Jadę jutro, nie zauważysz że mnie nie ma
Polemizowałabym

W takim wypadku ja idę się analizować

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-18, 13:49   #35271
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Powiadasz... Moja henna się wypłukała, ale pod słońce nadal mam kasztan I widzę wtedy odrosty Czyli mogę mieć taki kolor?
w weekend zamierzam w końcu najpierw nałożyć na odrosty czystą hennę, po zmyciu Ciemny Brąz...zobaczymy jak złapie kurcze, nie mam Amli w proszku...Rybiorek pisała, że poprawia skręt

Cytat:
My też będziemy

Cytat:

W ogóle dzieweczki uczycie mnie kombinować z kosmetykami Jako że nie umiem równo nałożyć balsamów brązujących - zrobię se psikadło opalające z dodatkiem herbaty - i od razu będę widziała czy jest równo Ale to bliżej obrony jak będzie więcej nauki :P
Zaciekawiłaś mnie bardzo

Stary 2011-05-18, 15:47   #35272
BlackSabbath
Raczkowanie

a ja mam taki dziwny typ włosów, od nasady aż do szyi całkiem proste, a niżej coraz bardziej falowane, na dole wręcz loki
dzięki Wam nauczyłam się eksperymentów z kosmetykami
już nie farbuję włosów, od czasu do czasu pryskam sprayem rozjaśniającym Joanny bo ciemnieją mi...
włosy myję metodą kubeczkową i zamiast odżywki używam kawy
świetny sposób dla falowanych włosów

Stoję jeszcze w progu zatrzaśniętych drzwi
słyszę jeszcze słowa nieistotne już...
BlackSabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 16:19   #35273
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSabbath Pokaż wiadomość
a ja mam taki dziwny typ włosów, od nasady aż do szyi całkiem proste, a niżej coraz bardziej falowane, na dole wręcz loki
dzięki Wam nauczyłam się eksperymentów z kosmetykami
już nie farbuję włosów, od czasu do czasu pryskam sprayem rozjaśniającym Joanny bo ciemnieją mi...
Kawy? Hmm, do tego chyba jeszcze nie doszłam

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:56   #35274
agacie92
Raczkowanie

Poczytałam już trochę, pooglądałam też
Umyłam włosy tzn oczyściłam szamponem bez żadnych silikonów alkoholów i innych bzdetów Potem położyłam odżywkę, tak jak było pokazywane na wideo w ogóle mi się nie splątały
Już widzę efekty, lecz tylko z jednej strony Czemu?
Z lewej strony są takie jakby zdrowsze niż te gdzie jest grzywka... w sumie to zawsze tak było, ale teraz mnie to denerwuje....

Stary 2011-05-18, 22:49   #35275
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Oh ile tu nadrabiania za wami i ile nowych osóbek
piękne zdjęcia loczków
dziewczynki i chłopaczki włoski mi się strasznie kołtunią wiem to przez to że nie obcinałam ich od uwaga chyba roku...
już niedługo wizyta u fryzjera aż się boję...
no ale teraz gdy został mi jeszcze jeden ustny egzamin to muszę coś robic z tymi kołtuniącymi się najbardziej końcówkami...
co by pomogło? Oleje znowu wdrożyć... może nałoże jutro przed mysiem tą moją oliwkę z hippa która ma olej migdałowy i słonecznikowy?
bo naprawdę muszę włosy (po umyciu tylko oczywiści) czesać grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami bo inaczej to by była tragedia ...czuje kołtunki...
co jeszcze może mi pomóc? sylikony może co? w czerwcu już lecę do fryzjera jeszcze nie wiem jakiego ale lecę...

ah i jeszcze dziękuję z trzymanie kciuków i wsparcie duchowe podczas maratonu maturalnego

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką

Edytowane przez oollaa_1_
Czas edycji: 2011-05-18 o 22:55
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 22:53   #35276
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cześć Skręty

Ja tu kiedyś kilka postów naprodukowałam (zliczyć je można na palcach jednej ręki... ). Zapału słomianego mi wtedy starczyło do jesieni, kiedy to wróciłam do prostowania włosów (nadstawiam pewną część ciała i pokornie czekam na baty ). Póki co prostownicę odłożyłam na półkę - niech łapie kurz.

Ale wiecie co, szłam dzisiaj z tymi moimi kręcono-falowanymi, no generalnie szopą niezłą - a nawet ładnie dzisiaj wyglądają. Czekając na przejściu aż czerwone zmieni się na zielone, rozejrzałam się dookoła i okazało się, że w całym tłumie prostowłosych jestem jedna jedyna z kręconymi. Boziuuu, jaka duma we mnie wstąpiła za takie wyróżnienie od matki natury
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 09:26   #35277
Eloe77

Cytat:
w weekend zamierzam w końcu najpierw nałożyć na odrosty czystą hennę, po zmyciu Ciemny Brąz...zobaczymy jak złapie
za ładny kolor. Ale ja wczoraj znalazłam niefajne informacje na NH o farbowaniu henną i sama nie wiem.
Autorka pisze: I don't however think that Henna could ever drammatically transform anyone's hair texture for example I don't think anyone could go from type 4 hair to type 3 (if you care for the typing system). I definitely think that those with looser curls and fine hair are definitely the ones who should be worried as this combination may lead to losing your curls. źródło .
Do tego rysunki z tego posta i... chyba już się nie skuszę
Cytat:
kurcze, nie mam Amli w proszku...Rybiorek pisała, że poprawia skręt
Poprawia U mnie lubi amlę strona prawa (ta gorsza), a lewa nie Ale amla dodana do henny oziębia kolor i nie ma takiego wpływu na skręt.

Cytat:
To nic dziwnego To po prostu Twój typ skrętu. Możliwe też, że cięcie masz niedobrane.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Kawy? Hmm, do tego chyba jeszcze nie doszłam
Lektura

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Już widzę efekty, lecz tylko z jednej strony Czemu? Z lewej strony są takie jakby zdrowsze niż te gdzie jest grzywka... w sumie to zawsze tak było, ale teraz mnie to denerwuje....
Są różne prawdopodobne odpowiedzi:
- po tej stronie skręt jest inny,
- nierównomiernie nałożyłaś odżywkę,
- nierównomiernie stylizowałaś,
- włosy z tej strony masz bardziej zniszczone (sama piszesz o grzywce, więc prawdopodobnie tam częściej dotykasz włosy).

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
no ale teraz gdy został mi jeszcze jeden ustny egzamin to muszę coś robic z tymi kołtuniącymi się najbardziej końcówkami...
co by pomogło? Oleje znowu wdrożyć... może nałoże jutro przed mysiem tą moją oliwkę z hippa która ma olej migdałowy i słonecznikowy?
Dobry pomysł. Możesz też nakładać olej na same końcówki (nawet na suche włosy) jakiś olej mniej wnikający, np. słonecznikowy, jojoba, migdałek.
Cytat:
co jeszcze może mi pomóc? sylikony może co?
na końcówki.
Cytat:
ah i jeszcze dziękuję z trzymanie kciuków i wsparcie duchowe podczas maratonu maturalnego
Jeszcze nie dziękuj, skoro został jeden egzamin

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Zapału słomianego mi wtedy starczyło do jesieni, kiedy to wróciłam do prostowania włosów (nadstawiam pewną część ciała i pokornie czekam na baty )
Bić nie będziemy, Twoje włosy, Twoje zniszczenia Tylko smutno czytać, jak ktoś sobie loki marnuje

Cytat:
Ale wiecie co, szłam dzisiaj z tymi moimi kręcono-falowanymi, no generalnie szopą niezłą - a nawet ładnie dzisiaj wyglądają. Czekając na przejściu aż czerwone zmieni się na zielone, rozejrzałam się dookoła i okazało się, że w całym tłumie prostowłosych jestem jedna jedyna z kręconymi. Boziuuu, jaka duma we mnie wstąpiła za takie wyróżnienie od matki natury
Czyż nie miło zawsze tak się czuć?

Moje włosy dziś kolejny dzień po wieczornym myciu w poniedziałek na żelu aloesowym z carbomerem. Jest naprawdę nadspodziewanie dobrze! A jaka objętość

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-19, 11:48   #35278
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość

Cytat:
a ja mam taki dziwny typ włosów, od nasady aż do szyi całkiem proste, a niżej coraz bardziej falowane, na dole wręcz loki (...)
Opis = 100% fale
Zrobiłaś mi smaka z kawą Jak mnie najdzie na przyciemnianie to wezmę kawę Czarna herbata też się nadaje na płukanki i przyciemnia lekko włosy wg źródeł, jednak podejrzewam że podsusza, jak zioła...
Cytat:
Zaciekawiłaś mnie bardzo
Trzymam kciuki za kolorek
Działanie herbaty tu
Cytat:
za ładny kolor. Ale ja wczoraj znalazłam niefajne informacje na NH o farbowaniu henną i sama nie wiem.
Grubszym henna może dobrze robić, dociążyć
Cytat:
Moje włosy dziś kolejny dzień po wieczornym myciu w poniedziałek na żelu aloesowym z carbomerem. Jest naprawdę nadspodziewanie dobrze! A jaka objętość
Cieszyć się

Kochane ja już pewnie nie będę pisać bo się pakuję Trzymajcie kciuki bo jadę wygrać konkurs

Stary 2011-05-19, 11:59   #35279
agacie92
Raczkowanie

Eloe77 rzeczywiście bardzo możliwe, bo co i rusz poprawiam ją sobie (na oczy mi wchodzi), dziękuję
Dziś są fajne, zawsze na drugi dzień są ładniejsze

Stary 2011-05-19, 12:07   #35280
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Autorka pisze: I don't however think that Henna could ever drammatically transform anyone's hair texture for example I don't think anyone could go from type 4 hair to type 3 (if you care for the typing system). I definitely think that those with looser curls and fine hair are definitely the ones who should be worried as this combination may lead to losing your curls. źródło .
Do tego rysunki z tego posta i... chyba już się nie skuszę
Poprawia U mnie lubi amlę strona prawa (ta gorsza), a lewa nie Ale amla dodana do henny oziębia kolor i nie ma takiego wpływu na skręt.
Ale z tego co rozumiem to wg tego źródła henna oblepia włos czy się mylę (na rysunku ewidentnie albo źle interpretuję). A to jest mit przecież...henna łączy się z keratyną we włosie i niczego nie oblepia. Przykładem może być chyba nasza kropcia007...ona farbowała Khadi Ciemny Brąz i zamierza do tego wrócić trzeba zapytać czy zauważyła 'rozkręt' spróbuję ją przywołać, może rozwieje wątpliwości inaczej się załamię...nie chcę wracać do chemii...
Pokombinuję z amlą na pewno.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości