|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
dzień dobry
Jacieee-jeśli rozstepy są jeszcze świerze to kup sobie EVOLET i smaruj,mi pomógł,zaczeły się robic na brzuchu,smaruje codzień i zniknęły ![]() dziubek- ![]() lale3ka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Zaneta-karmienie...książki piszą rózne rzeczy,...jedno dziecko je 5 minut,drugie 35min a trzecie wogóle przy cycku albo tylko ryczy alb śpi...wyjdzie w praniu... Kolina- my ten sam etap a masz taki zgrabny brzuś ![]() ![]() Nerola- super,że jesteście już w domku,niestety smsy odczytałam dpiero póxno wieczorem,bo zawsze pisałaś je na tel mojej mamy ![]() ![]() no to czekamy teraz na zdjęcia Izy z bracmi ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- trzymam ![]() ![]() Carmela-nie zawiedziesz się Dadami ![]() jacieee-ja też startowałam z 68 ![]() ![]() ![]() SweetAngel ![]() zmalowana 60kg to ja ważyłam w podstawówce ![]() Blondynka a to nie Ty pisałaś o brzydkiej bliźnie po CC ![]() ![]() Moniczka piękny brzuś ![]() Sygiine- jaki piekny Nataniel ![]() Marinka - T y tak odliczasz,a Tobie to już lada moment się moż dzidzius urodzic,ale masz fajnie ![]() miłego dnia dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
witam się z rana
u mnie dzisiaj tak brzydko na dworze...aż się nic nie chce tylko spowrotem pod kołdrę wskoczyć, a tu d...zimna, trzeba pracować...może mi kawa ciut ciśnienie podniesie ![]() za chwilę ma przyjść mój brat ze swoim małym synem. który coś tam ponoć lekko słaby jest i nie chcą go dawać do przedszkola...nie bardzo mi się uśmiecha cały dzień z dzieciakiem siedzieć, ale raz nie zawsze - mam nadzieję, że jak słabowity to chociaż grzeczny będzie, bo normalnie to mały diabeł |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstałam, zjadłam bo Julka już sie dopominała o swoje i tłukła w brzuchu strasznie, ogarnęłam trochę w domu i nastawiłam pranie. Dziś będę mieć kolejny pracowity dzień - torta na urodziny dla chrześnicy tż-ta będę pichcić ![]() wkleję zdjęcia jak bedzie gotowy ![]() Brunetka - super że remont już ukończony - sama znam tę satysfakcję jak już wymalowane i posprzątane i tylko mebelki wystarczy wstawić - nam do sypialni brakuje tylko łóżeczka dla małej i trzeba wymienić suwnice z komodzie i bedzie wsio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() truskawki... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() a mały na pewno jeszcze się zdąży obrócić ![]() ja trzymam kciuki ![]() i czaruje ![]() ![]() ja mam dziś wizytę po południu i mamy się umówić na usg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- dziś już jest nowy dzień i na pewno humor lepszy ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() gratulacje i czekamy na relacje jak bedziesz mieć chwilkę to wpadaj do nas ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-20 o 06:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
ehh wczoraj cały dzień sprzątałam chałupę
do tego 3 prania dostałam takich skurczy, że już myślałam, że do szpitala pojadę wzięłam dwie no spy i lekko się wyciszyło, ale dopiero późnym wieczorem po drugiej dawce no spy przeszło całkiem i zasnęłam łeb mi za to od rana dziś pęka i nic mi się nie chce
#2615 |
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() lale3ka witaj wśród mamusiek ![]() Nerola super ze już jesteś w domku ![]() Ide głowe umyc bo przez chorobe nie mialam na nic sily i przypominam potwora ![]() Dzia zreszta jak codzień mam dzień lenia ![]() Zostało: 36 dni do powrotu mężulka ![]() 5 dni do wizyty u ginka i podejrzenia maluszka ![]() 72 dni do porodu ![]() ![]() MIŁEGO DNIA MAUSIE I ICH BRZUSIE ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Kobietki czy w ciazy wapno można pic bo dostałam na dekoldzie plecach i rekach jakiegos uczulenia i okropnie mnie swedzi i mam mini krosteczki...
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2617 |
Zadomowienie
|
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sygnie też bym się zdenerwowała ! I pewnie na focha poszłabym do innego sklepu zobaczyć wózki.Pamiętam jak w Opolu podchodzę do kiosku kupić wodę,patrzę nikogo nie ma, ale słyszę że ktoś się rusza... więc zapłukałam w szybkę to baba na mnie z ryjem czy Ja poczekać nie mogę ,a mi szczena opadła ![]() ![]() Brumek zgadzam się z Tobą co do kolki !! Może i jestem przewrażliwiona na temat książki JĘZYK, ale Trecy świetnie to opisała. Oczywiście dyskusji nie podlega to, że nie jemy rzeczy ciężkostrawnych i te które powodują wzdęcia ![]() Ja już wstałam, mąż poszedł do pracy. Mam zamiar wybrać się dzisiaj do Rossmana po pieluchy. Jutro moja mama wraca ![]() Dziewczyny a tak z innej beczki, piszecie nie raz o sprawach księgowych.Jeżeli osoba mająca ma umowę o pracę do końca maja i z dniem jutrzejszym przyniesie L4 to jak to jest liczone potem? L4 wypłaca ZUS tak długo jak ma te L4, czy tylko do czasu kiedy ma umowę?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie to tak wygląda, że stratowałam z 68, a dziś się ważyłam i mam 79, ale u lekarza zawsze wskazuje więcej ![]() ![]() ![]() Tak wogóle to DZIEŃ DOBRY BOBRY!!!! Dzisiaj oglądam Juleńkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj zamówiłam sobie dwie pary rybaczek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() nie mam siły Was nadrabiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a u mnie dziś piękna pogoda, wybieram się na mały spacer chociaż cieżko mi z tym bólem chodzić i w zasadzie mam cały czas napięty brzuch ![]() aaaa miałam Wam pisać , wczoraj wieczorem pojechałam do reala po tego dzidziusia i nie uwierzycie ale wzięłam ostatni do kolorów, przetrzepany cały regał i niewiele tego było więc nie wiem czy tak mało mają i wydzielają ilości czy tak się ludzie rzucili ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() wielkie dzięki za kciuki ![]() wczoraj jakos zakręcony dzień był i wieczorem padłam Wieści z wizyty: z Hanią wszystko ok i to najważniejsze, za to ja mam trochę niskie ciśnienie i lekarz dał mi dwa tygodnie na pozałatwianie wszystkich spraw w pracy i wysyła mnie na zwolnienie, bo szyjka zaczęła się skracać. Do tego dostałam zaświadzenie, że mogę pracować max 6h. Ciekawe jak szef na to zareaguje ![]() W sumie może to i dobrze z tym zwolnieniem, bo sama jakoś nie mogłam się zdecydować, a tak nie mam wyjścia. Muszę teraz pokończyć wszystkie tematy i pewnie przez to będę miała mniej czasu na wizaż ![]() oliweczka ![]() kindzia ![]() za resztę ewentualnych wizyt juz na wszelki wypadek tez trzymam kciuki bardzo mocno postaram się w ciągu dnia zajrzeć i troszkę ponadrabiać, o ile to możliwe przy takich ilościach ![]() miłego dzionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi Cię szkoda kochana ![]() Uważa że jest bezpłodny-dobre sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Ale mam humor.... do męża się nie odzywam, więc on też strzelił focha że nie mam powodu i poszedł do pracy. w nosie go mam i tak wieczorem przyjdzie przepraszać ![]() Wcinam musli i łeb mnie boli jak cholera ![]() JustPi super że z dzidzią wszystko ok ![]() ![]() Kindzia żeby wszyscy mieli taki problem z niepłodnością jak ten facet.... ![]() ![]() Dziubek no nawet nie strasz... ale nie dziwie się że się ludzie tak na ten proszek rzucili Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Gratki za tygodnie i miesiące ![]() Ciekawe jak tam nasze Nerolka i Izka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się z rana i ide szamac śniadanko bo musze leki połknąć. U Nas dzisiaj gorąco ![]() ![]() Dzień dobry i miłego dnia ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zadomowienie
|
kindzia, to mnie się kojarzy z jednym takim , który mógłby powiedziec:wow! to sperma prowadzi do ciąży???? zero odpowiedzialności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
a ja wylookałam proszek dzidzius w sklepie dzieciecym. wiec wiem ze chociaz tam maja. jak mi sie ten bobas skonczy to bede chyba kupowac dzidziusia. jeszcze w nim nic nie rpalam wiec nie zdam relacji. jak pogoda bedzie ladniejsza i skonczymy remoncik (ktory sie jeszcze nie zaczalnawet
![]() w nocy burza byla wiec troche dzis zimniej, ale nie za mocno. juz slonce wychodzi, ja koncze 2gie pranie a potem jade do castoramy na przeglad co maja (szukam maskownicy do kabli i poliwęglanu na zadaszenie...) oraz do tesco zrobic spożywcze bo w sobote przyjezdza mama. mam zamiar jak bedzie ladnie jechac do Mielna nad morze, pochodzic z nimi, zjesc cos w restauracji na promenadzie... trzymajcie kciuki za pogode! no i dzis sprzatanie mojej zasyfionej chałupy... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-20 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Raczkowanie
|
Tłumaczył mi się jeszcze, że używał gum a ona tabletek.. wiec niby jak by miała zajść w ciąże?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zadomowienie
|
własnie rozmawiałam z Mileną
![]() Iza wstała w nocy raz do cycusia,zrobiła kupkę i do tej pory śpi ![]() ![]() a ja marzę,żeby isc spac...moje dziecko nie daje mi spac w nocy od tej cholernej biegunki,czyli od 3 m-cy ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Kindzia,to co piszesz włosy mi stawia na całym ciele!!! co za dupek... takich facetów to powinno się poddawac kastracji... ehhhhh szkoda,że musisz przezywac takie chore historie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zadomowienie
|
hej Panienki
![]() nadrobiłam was ładnie trzymam mocne kciuki za wizyty żeby się klusek odwrócił i za poprawę humorków bo widzę że niektóre mają kiepski ![]() ![]() Zanka stłuc Cię po tyłku za ten maraton?? ![]() żanetko ciasto już dawno upieczone i pochłonięte co do okruszka ![]() lale3ka Witamy pisz pisz zawszę chętnie przyjmujemy mamuśki nowe ![]() kindzia nie warto wylewać łez na takiego faceta wiem że łatwo się mówi ale że co przyszedł się poskarżyć Tobie ze kolejna zaraz po tobie chce go wmanewrować w dziecko może miałaś go pocieszyć że wszystkie baby to takie potwory ahhhhhhhhh jest nie normalny i nie wart Ciebie!!!!! ![]() dziś muszę upiec chleb, ciasto murzynka i zaprawić mieso jutro mąż odprawia urodziny specjalnie miesiać wcześniej bo pod koniec czerwca ja już raczej będę wyłączona z gry ![]() ![]()
#2633 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam Was Kochane z nad kubka kawy. Zaraz zabieram się za prasowanie, potem muszę się doprowadzić do porządku, bo popołudniu wizyta. Dobrze, że wczoraj sobie posprzątałam ![]() Pewnie nie zdążę zdać relacji z wizyty, bo od razu jedziemy na działkę. Ale myślę, że wsio będzie dobrze ![]()
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam takich co używali tabletki i w tak mają bobaska, oczywiście teraz nie są ze sobą...Co to za ludzie się rodzą ![]() Shira a gdzie zdjęcie ![]() ![]() Ja robiłam ostatnio słonecznikowy, niby dobry ale jakiś za ciężki był ![]() I kupiłam na nowo składniki aby je jeszcze raz zrobić. Nienawidzę ciasta drożdżowego wyrabiać, ale muszę się zmotywować ! Sweet ![]() Ja muszę w końcu z mojego łoża wyjść, ubrać się i wyruszyć w miasto! Może kupię mojej mamie jakąś fajną bluzeczkę ![]() Nic idę się ogarniać ! CZEKAM NA ODP ZWIĄZANE Z L4 ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Nie musialam czekać do wieczora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc L4 i kasa ciągnie się do porodu ![]() Po porodzie nie dostaje się urlopu macierzyńskiego a zasiłek macierzyński Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie i walcz o swoje!!!! Cytat:
![]()
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Hej Brzuszki
![]() kindzia890 niestety straszna wymówka z tą bezpłodnością. Miga się od odpowiedzialności i tyle. Skąd ja to znam ![]() A z wyprawką sobie poradzisz, ja też jakoś dałam radę, Mały nie musi mieć wszystkiego co najlepsze, ma tyle na ile mnie stać. A z gołym tyłkiem na pewno nie będzie chodził ![]()
![]() |
#2638 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie, ale duchota dziś będzie na dworze
![]() lale3ka - witaj w gronie mamusiek lipcowo-sierpniowych, napisz coś więcej o sobie ![]() Brunetka za skończony remont ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziubku o tej bakteri to na pewno wpisza ci w karte ciazy. Ja dzisiaj dostalam antybiotyk ale lekarz nie wiedzial co mi przepisac, bo wszystkie antybiotyki na ktore byla oporna bakteria nie mozna brac w ciaży. Masakra, w koncu dostalam zinnat i clotrimasolum
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.