|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)! Ależ było zaskoczenie i radocha! Miło powspominać ![]() Co na ten obiad? |
|||
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
pychotka ![]() W niektorych rejonach mówi sie na to fusiel albo psitocha
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Miałam psiapsiółkę z lubelskiego, ale o takich cudakach nie słyszałam!
|
|
|
|
#2734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A do 6 miesiąca, jak dziecko karmisz piersią, to się niczym już nie dopaja. Żadnymi wodami ani herbatkami! WIęc butelek nie trzeba
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
To spoko, na wszeli wielki kupię więc 1 butelkę spokój
|
|
|
|
#2736 |
|
Przyczajenie
|
Co do zakupów na allegro i wszelkich "niespodzianek" z zamówionym towarem, to mi w tyg. przyszła pościel dla malutkiej, która miała być ecru właśnie, a ten kolorek to tak bardziej w żółty wpada. Może dla sprzedawcy jest to ecru ale powinien dopisac w opisie, że kolor różni się od tradycyjnego ecru. Ogólnie to aż tak to nie razi przynajmniej w moim przypadku więc bez echa pozostawiłam ten zakup, ale można sie czasami przejechać.
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z lubelskiego i pierwsze słysze
![]() Brumek a mi wszyscy mówią, że się przepaja dziecko wodą. ![]() Ale nawet jak piersią karmisz to zakładam, że trzeba odciągać i butelka wtedy przydatna. ![]() A co do JĘZYKA to ja też już kończę i zamierzam wrócić jak tylko mama ją przeczyta Zamierzacie wprowadzać Łatwy Plan ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-20 o 13:58 |
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek powiem Ci, że dla mnie to bez znaczenia jakie łóżeczko
mój synek w łóżeczku tylko spał, całe dnie spędzał na leżaczku, podłodze nigdy nie wkładałam go do łóżeczka w dzień gdy chciałam coś zrobić czy coś więc łózeczko było tylko do spania i jak spał to nie "poznawał" świata z tej perspektywy
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile nowych mamuś mamy od wczoraj
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam w planie wrpwadzić Łatwy Plan sąsiadka to praktykowała i jak najbardziej się sprawdzał, wiec czemu nie spróbować. Ostatnio tż mówiłam, żeby poczytał by wiedział co robie i dlaczego tak a nie inaczej, ale uznał, że będzie się wszystkiego ode mnie uczył
|
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale zrobili nam te lektoraty i cóz, nie ma wyjścia trzeba chodzić. Pracę zaliczeniową na pt za tydzień pisałam na translatorze polsko-rosyjskim i az się ja boję przeczytać, bo nie wiem,czy dobrze przetlumaczył mój tekst ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Wróciłam już od lekarza. Pierwszy raz tyle czekałam, aż mnie przyjmie Oczywiście dostałam zwolnienie do wagi się nie przyczepił Na koniec oznajmił, że napewno urodzę przed terminem i że pewnie nastąpi to pod koniec czerwca ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie Każda jest tu miło przyjmowana, ale "warunkiem" jest udzielanie się na forum ![]() Uparowałam się dzisiaj w busie Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-20 o 14:16 |
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w poniedziałek idę na wizytę i zobaczymy co z moją szyjką, z Filipem na tym etapie miałam już pessar i nie mogłam z mężem już się kochać a na usg było widać, że mała jak Filip na nietoperza i dość mocno napiera główką na szyjkę już się boję, że znowu mnie pessar czeka ehh
|
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu możesz sobie poczytać: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...3,3786288.html https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,1327.html http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...a,157_958.html Oczywiście chodzi o dzieci karmione piersią! Cytat:
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a co za praca z rosyjskiego. Na jaki temat? Ja uwielbiam rosyjski. Uczyłam się go od 11roku życia.
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a dlaczego twierdzi ze pojdzie wszystko szybciej???
|
||
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co waga ma do bzykanka?
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
brumek dziękuje
Laski mam dziwne pytanie ;> Jak objawia się siara ? Bo ja zauważyłam na brodawkach ostatnio takie grudki zaschnięte jak się myje, a w dzień takie lekko żółtawe. Umieram ?
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdził, że kobiety z nadwagą szybciej rodzą. Nie wiem jaka w tym prawda, ale jak on liczył to będzie już wtedy 37 tydzień więc mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Nie, nie waga nie dotyczy bzykania a z resztą nie wiem o co mu chodziło, może źle to ujęłam
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie że ja mam taki chytry plan, że tak od 38 tyg zacząć ostro ćwiczyć z mężem Żeby szybciej urodzić
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A temat mam taki-Jesteś przewodnikiem u masz oprowadzić grupę turystów po jakimś mieście (miasto do wyboru) i zapoznaj z zabytkami, najciekawszymi miejscami... Dla mnie to naprawdę gehenna. Poskładałam coś po polsku i rzuciłam na słownik. Ale czy mi to dobrze przetłumaczyło ![]() Jak Lenka i Liliannka kochana?
|
|
|
|
|
#2754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak zrobiłam i gosciu stwierdził, ze taniej mu wyjdzie jak sobie zostawie niz oplacac przesylke ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zmalowana chcesz burze? bo znowu sie zaczyna.... |
||||||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar dawaj ! Przyjmę ją na klatę
![]() Zanka no jak nacisnęłam teraz to kropelunia malutka przezroczysta raczej własnie gęstsza taka. brunetka urodzisz przede mną ![]()
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ostatnio tak cycki bolą że szok, zwłaszcza na wieczór po całym dniu w staniku porażka
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zdjęcie stanika to jak wyzwolenie się z kajdan więc Cię rozumiem
Na wywołanie uśmiechu: "W brzuchu ciężarnej kobiety rozmawiają ze sobą bliźniaki. Pierwszy zapytał drugiego: - Wierzysz w życie po porodzie? - Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to, co będzie potem. - Głupoty opowiadasz. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać? - No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią.... - To przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! Mamy za słabe nóżki! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina. I ona wystarcza w zupełności! - Nie wiem... Ale zobaczymy mamę, a ona będzie się o nas troszczyć... - Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest? - No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy, w niej poruszamy się i jesteśmy. Bez niej by nas nie było. - Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem, czyli jej nie ma... - No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, jak bije jej serce, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja myślę, że prawdziwe życie zaczyna się później…"
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-20 o 14:47 |
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie żadnej siary ni widu ni słychu... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana ale w dzień wyjść z domu nie umiałabym bez, mam wrażenie, że piersi leżą na brzuchu haha
czekam aż schudnę to mi ten biust trochę zmaleje, no i jak uda się karmić piersią to jak laktacja się jakoś unormuje, bo wiem, że po porodzie to będę jak Sabrina na golasa, ma...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Wtedy już byłam blisko, żeby zostawić sobie tą żółtą, żeby nie robić sobie klopotu, ale że miałam jeszcze czas, a to było na wybraną okazję to chciałam, żeby mi wymieniła, bo zapłaciłam ponad 200zł, więc chciałam mieć taką jaką sobie wymarzyłam.
No, a jak już usłyszałam przez tel, że ona specjalnie taką wysłała, bo jej się nie sprzedawała, to już wiedziałam, że nie popuszczę.

Dziś zobaczyłam, że mimo że jesteście już tak zżyte to miło przyjęłyście dwie nowe mamusie, więc i ja zdecydowałam się napisać
jak to leci!!

zębole
stwierdził, że kobiety z nadwagą szybciej rodzą. Nie wiem jaka w tym prawda, ale jak on liczył to będzie już wtedy 37 tydzień więc mogę rodzić 

Zakończone: 2